Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιστολάκι

Recommended Posts

Έτσι είναι ΕΛΕΝΗ2006. Να μην τρελαινόμαστε! Εφόσον όμως η κορούλα μου δεν έχει κρυολογήσει ποτέ, γιατί να της κάνω πιστολάκι? Έτσι δεν είναι?

Εννοειτε οτι αφου δεν υπαρχει προβλημα να μην χρεισημοποιεις το πιστολακι ,απλα εδω πολλες μαμαδες λενε οτι το χρησιμοποιουν αλλα δεν πρεπει σε αυτο αναφερθηκα .

Εμενα παλι που κρυωνει με το παραμικρο της τα στεγνωνω ολο το χειμωνα με το πιστολακι ,το καλοκαιρι οχι βεβαια δροσιζεται κιολας η μπουμπου ...γενικα πιστευω οτι δεν πρεπει να φτανουμε σε ακροτητες !!!!

ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΛΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε η δικια μου εχει μεγαλο προβλημα με τις ωτιτιδες....3-4 φορες απο οκτωβριο μεχρι μαρτιο θα παθει ωτιτιδα ....ηδη εχει παθει μια φορα τον προηγουμενο μηνα:evil: αμα την αφηνα κ με βρεγμενο μαλλι κουφο θα ειχε μεινει το παιδι:evil:

Συγγνώμη , να σε ρωτήσω κάτι?

Μήπως το πρόβλημα ξεκινάει απο την μύτούλα της?

Ο παιδίατρος μας έχει πρήξει να μας λέει συνέχεια να της ρουφάμε τυχόν μύξες γιατι όταν βουλώνει η μύτη κάνει ωτίτιδες!

Αλλά σίγουρα θα σας το έχει πεί και εσάς!

Σόρρυ,αγνόησέ με

Μανουλες μην δινουμε εκταση σε κατι τοσο μηδαμινο (κατα την γνωμη μου παντα). Ειμαι κομμωτρια εδω και 8 χρονια και προσ θεου δεν επαθα κατι σε ολα αυτα τα χρονια απο την ''ακτινιβολια'' που εκπεμπει !!!!!!!!!!!!!!!!!Ασφαλως ολα σχεδον τα ειδη που παραγουν θερμοτητα εκπεμπουν ηλεκτομαγνητικη ακτινιβολια.Δεν μπορει κανενας να επιβαλει ή να απαγορευσει να χρησιμοποιειτε το πιστολακι.Για μενα ειναι καθημερινοτητα και εργαλειο της δουλειας ενω για αλλους ανθρωπους ''κοκκινο πανι''!Ο καθε ενας εχει τη γνωμη του και βεβαια δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν να χρησιμοποιει ή οχι πιστολακι . Απλως αναφερω για οσους λυσμονουν οτι ακομα και η γη ειναι ενας μαγνητης που διαθετει μαγνητικο πεδιο στους δυο πολους του.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εγω παντως πιστευω οτι οταν ,πρωτα ο θεος μεγαλωσει η μπεμπα μου θα της στεγνωνω τα μαλλακια της με πιστολακι και μαλιστα σκεφτομαι να της τα ισιωνω κιολας !!!!!!!!Εχετε υποψην σας πως καραδοκουν ενα σορο σοβαροτεροι και ισως μεγαλυτεροι κινδυνοι σε καθε τετραγωνικο μετρο του σπιτιου μας και της πολης μας που μαλλον το πιστολακι αποτελει τελικα ενα μικρουλι κινδυνακι. . .. χα χα χα χα χα χα χα χα χα !!!!!!!!!!!!!! Να ηρεμισουμε λιγο γιατι τελικα το χανουμε λιγο -λιγο το μυαλο μας πατριωτηηηηηηηηηηηη . . . . .. . .. .. . .

Να σου πω την αλήθεια και εμένα στην αρχή μου φαινόταν παράλογο...

όμως διαβάζοντας αυτά που έγραψε μια κοπέλα που έχει σπουδάσει πάνω σε αυτό, και εκείνη και ο άντρας της, άλλαξα γνώμη.

Το πρόβλημα πιστεύω, αν κατάλαβα καλά, δεν είναι για τους άλλους (πχ κομμώτριες) που το χρησιμοποιούν

αλλά είναι για αυτούς που το πιστολάκι είναι κοντά στο κεφάλι τους...

και ιδίως σε μικρό παιδί που είναι ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός...

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος...

σοφια το προβλημα ειναι οτι ειχε κρεατακια απο πολυ μωρο!!κ τα εβγαλε τον ιουνιο.ειχαν μεγαλωσει τοσο που καλυπτανε τα τυμπανα της κ ειχαν μαζεψει υγρο..:( κ γω η χαζη δε καταλαβα απο νωρις οτι εχει κρεατακια το παιδι.το πασχα το μαθαμε γιατι ειχε αρχισει να ροχαλιζει παρα πολυ εντονα.σαν παππους που καπνιζει 40 τσιγαρα την ημερα ροχαλιζε το καημενο!

σοφια το προβλημα ειναι οτι ειχε κρεατακια απο πολυ μωρο!!κ τα εβγαλε τον ιουνιο.ειχαν μεγαλωσει τοσο που καλυπτανε τα τυμπανα της κ ειχαν μαζεψει υγρο..:( κ γω η χαζη δε καταλαβα απο νωρις οτι εχει κρεατακια το παιδι.το πασχα το μαθαμε γιατι ειχε αρχισει να ροχαλιζει παρα πολυ εντονα.σαν παππους που καπνιζει 40 τσιγαρα την ημερα ροχαλιζε το καημενο!

Αρα όντως συσχετίζεται η μύτη με τα αυτιά...

Το καημένο... τώρα που το ξέρεις παρακολούθα σχολαστικά την μυτούλα της για να αποφεύγει την ωτίτιδα...

και εννοείτε όχι βρεγμένα μαλλιά φαντάζομαι!

Πιστολάκι, απο μακριά όμως!!

ναι...μεχρι τον ιουνιο 2010 θα πηγαινουμε καθε 3 μηνες στον ΩΡΛ που την χειρουργησε κιολας.της εβαλε δακτυλιους στα τυμπανα για να φυγει το υγρο.τους απορροφαει ο οργανισμος κ δε χρειαζεται επεμβαση για να βγουν ευτυχως!μετα θα την πηγαινω καθε 6 μηνες!δε λες καλα που το τεστ ακοης βγηκε μια χαρα.ζημια θα παθαινε το παιδακι μου.πιστολακι εννοειται αλλα απο αποσταση κ στεγνωμα στις ριζες των μαλλιων.τα υπολοιπα ας ειναι κ καπως νοτισμενα δεν πειραζει.αλλα τις ριζες κ μεχρι τον σβερκο της τα στεγνωνω εντελως.5 λεπτα το πολυ θελει.ασε εχω παρει μεγαλο φοβο.πριν την εγχειρηση που την εξετασε ο γιατρος,ειπε οτι το παιδι ακουγε σα να ειναι μεσα στη θαλασσα!

Διαφημίσεις

Παναθεμα μας!

:D

Σημερα το πρωι ξυπνησε η μικρη κλαιγοντας οτι την ποναει το αυτακι της.

Δε λεγαμε τιποτε αλλο ? :(

Ευχομαι απλα να το ειχε πλακωσει με το μαξιλαρι και να μην ειναι κατι σοβαρο.

Οι γνώμες των επιστημόνων διύστανται εδώ :roll:

Δεν είμαι επιστήμονας και κάνω ό,τι μπορώ με τη βοήθεια του απλού μου μυαλού :lol:

Πάντως εγώ κάνω αυτό ακριβώς που κάνει και η Βέρα. Και ο άντρας μου (φυσικός με σχετική ειδικότητα) συμφωνεί με τη Βερα γιατί το έχει ψάξει. Τί να πω? Αύριο ίσως ανακαλυφθεί κάτι άλλο...ή ίσως και καταριφθεί η ανακάλυψη ότι το πιστολάκι έχει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και μάλιστα πάνω από το επιτρπτό όριο :?

Δεν είναι θέμα ανακάλυψης αυτό ... είναι θέμα μετρήσεων!!! Είναι μετρημένα κουκιά ... δεν έχει κάτι προς αμφισβήτηση.

azHYp2.png

vwuep3.png

Μανουλες μην δινουμε εκταση σε κατι τοσο μηδαμινο (κατα την γνωμη μου παντα). Ειμαι κομμωτρια εδω και 8 χρονια και προσ θεου δεν επαθα κατι σε ολα αυτα τα χρονια απο την ''ακτινιβολια'' που εκπεμπει !!!!!!!!!!!!!!!!!Ασφαλως ολα σχεδον τα ειδη που παραγουν θερμοτητα εκπεμπουν ηλεκτομαγνητικη ακτινιβολια.Δεν μπορει κανενας να επιβαλει ή να απαγορευσει να χρησιμοποιειτε το πιστολακι.Για μενα ειναι καθημερινοτητα και εργαλειο της δουλειας ενω για αλλους ανθρωπους ''κοκκινο πανι''!Ο καθε ενας εχει τη γνωμη του και βεβαια δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν να χρησιμοποιει ή οχι πιστολακι . Απλως αναφερω για οσους λυσμονουν οτι ακομα και η γη ειναι ενας μαγνητης που διαθετει μαγνητικο πεδιο στους δυο πολους του.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εγω παντως πιστευω οτι οταν ,πρωτα ο θεος μεγαλωσει η μπεμπα μου θα της στεγνωνω τα μαλλακια της με πιστολακι και μαλιστα σκεφτομαι να της τα ισιωνω κιολας !!!!!!!!Εχετε υποψην σας πως καραδοκουν ενα σορο σοβαροτεροι και ισως μεγαλυτεροι κινδυνοι σε καθε τετραγωνικο μετρο του σπιτιου μας και της πολης μας που μαλλον το πιστολακι αποτελει τελικα ενα μικρουλι κινδυνακι. . .. χα χα χα χα χα χα χα χα χα !!!!!!!!!!!!!! Να ηρεμισουμε λιγο γιατι τελικα το χανουμε λιγο -λιγο το μυαλο μας πατριωτηηηηηηηηηηηη . . . . .. . .. .. . .

Νασαι καλά ... έγω ρίξει τρελλό γέλιο μ' αυτά που γράφεις! You made my day!

azHYp2.png

vwuep3.png

Αααα το στεγνωμα ειναι δικη μου δουλεια.

Η μαμα θελει να την κανει μπανιο και ο μπαμπας να της στεγνωνει τα μαλλια.

Εννοειτε με το πιστολακι.

Εδω ζουμε σε μεγαλουπολεις με καυσαερια και ακτινοβολιες απο 100δες κεραιες κινητης τηλεφωνιας το πιστολακι μας μαρανε. :D :D :D

Αυτα πιστευω ειναι υστεριες.

Οικιακή συσκευή

Πυκνότητα μαγνητικής ροής (μΤ)

σε απόσταση 3cm

Στεγνωτήρας μαλλιών

2000

Κινητό τηλέφωνο

1800

Φορητό τηλέφωνο

800

Φούρνος μικροκυμάτων

200

Σκουπιδοφάγος

80

Ηλεκτρική ξυριστ. μηχανή

70

Δράπανα

60

Μίξερ

60

Ηλεκτρικά πριόνια

50

Ηλεκτρικό μάτι μαγειρέματος

50

Τηλεοράσεις

50

Ηλεκτρικοί φούρνοι

50

Ηλεκτρικές σκούπες

40

Λάμπες φθορισ. γραφείου

40

Ηλεκτρικά σίδερα

30

Ηλεκτρ. αναμικτήρες

25

Πλυντήριο πιάτων

20

Λάμπες φθορ. οροφής

15

Ανεμιστήρες

15

Φορητές θερμάστρες

10

Πλυντήριο ρούχων

10

Τοστιέρες

10

Καφετιέρες

5

Στεγνωτήριο ρούχων

5

Ψυγεία

2

Tα επιτρεπόμενα όρια της Διεθνούς Επιτροπής μη Ιονίζουσας Ακτινοβολίας IRPA/INIRC για τα μαγνητικά πεδία είναι 50μΤ για έκθεση έως 2min

Πηγή: CENELEC

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Οικιακή συσκευή

Πυκνότητα μαγνητικής ροής (μΤ)

σε απόσταση 3cm

Στεγνωτήρας μαλλιών

2000

Tα επιτρεπόμενα όρια της Διεθνούς Επιτροπής μη Ιονίζουσας Ακτινοβολίας IRPA/INIRC για τα μαγνητικά πεδία είναι 50μΤ για έκθεση έως 2min

Πηγή: CENELEC

Ειναι ανάγκη να βάζεις το πιστολάκι στα 3 cm στο κεφάλι σου?

Βάλτο λίγο πιο μακριά το ριμάδι!!! :lol:

Ειναι ανάγκη να βάζεις το πιστολάκι στα 3 cm στο κεφάλι σου?

Βάλτο λίγο πιο μακριά το ριμάδι!!! :lol:

Αυτός είναι ο πίνακας έτσι όπως τον δίνει η CENELEC. Τις μετρήσεις αυτές τις έκαναν σε απόσταση 3cm από την κάθε συσκευή. Εννοείται πως όσο πιο μακριά είσαι τόσο μικρότερο και το πεδίο!!!

Εγώ απλά ήθελα να δείξω τη διαφορά που έχει το πιστολάκι από τις άλλες οικιακές συσκευές

azHYp2.png

vwuep3.png

στα 3 εκ θα παθεις εγκαυμα βρεεεεε εδω μιλαμε για αποσταση 40-50 εκ...

ε όχι και 40cm ... νομίζω ότι για να στεγνώσουν τα μαλλιά γύρω στα 20 max πρέπει να έχεις απόσταση.

Κι επίσης εμένα όταν πάω για ίσιωμα στα 3cm μου το έχουν το πιστολάκι!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Όντως, συνήθως έτσι κάνουν οι κομμώτριες!

Δεν τους ενδιαφέρει τι ακτινοβολία θα φας εσύ στο κεφάλι!...

Διαφημίσεις

ε όχι και 40cm ... νομίζω ότι για να στεγνώσουν τα μαλλιά γύρω στα 20 max πρέπει να έχεις απόσταση.

σε μενα το βαζω πιο κοντα αλλα στην μικρη πιο μακρια

Εγώ τώρα θα την κάνω την ερώτηση, κι ας είναι εντελώς (ή σχεδόν εντελώς) off topic: υπάρχει κάποιος που κάθεται και βλέπει τηλεόραση στα 3cm? :rolleyes:

Ισως καποιος με μυωπια που εχει χασει τα γυαλια του και παιζει το αγαπημενο του σηριαλ :D :D :D

καλημερες μανουλες και καλη χρονια με υγεια κυριως και πολυ αγαπη στα σπιτια μας. Επειδη ειχα μουσαφιρεους στο σπιτι σημερα καταφερνω να απαντησω.Το πιστολακι κανονικα πρεπει να το χρησιμοποιουμε λιγες φορες την εβδομαδα(αναφερομαι στα μωρα μας ) σε αποσταση ανω των 35-40 εκατοστων και οχι γα πανω απο 3-4 λεπτα της ωρας κι αυτο οχι μονο για την ακτινοβολια αλλα για λογους υγειηνης και προληψης........Για εμας τα πραγματα διαφοροποιουντε κατα πολυ .Οσον αφορα τη μυωπια αυτη ειμαι εγω. . . . . . . μου εφεραν απο Αθηνα οι μουσαφιριδες μου το γαμο τους σε dvd και δεν εβλεπα τιποτα απολυτως κλαψ κλαψ κλαψ . . . . . η μικρη αρπαξε τα πατομπουκαλακια μου και αυτο ειχε αποτελεσμα να γινουν ενα με το πατωμα...οι φακοι μου αν και τους εχω παραγγειλει απο τις 17 Νοεμβριου ακομα δεν φανηκαν..........και κινουμε μεσα στο σπιτι σαν αοματο. . . .!!!!!!!!!!!!!!Ζω ενα δραμα. . . . .

• 10 months later...

Επειδή μεγαλώσαν τα μαλλιά μας και ο άντρας μου άρχισε να ανησυχεί (τι περίεργο; ) με τη χρήση στο σεσουάρ που κάνουμε κάθε βράδυ κάτσαμε και ψάξαμε και φυσικά πέσαμε και πάνω εδώ. Η χρήση του σεσουάρ είναι επιβεβλημένη όταν το παιδί πέφτει μετά το μπάνιο για ύπνο απλώς όπως και σε εμάς το πιστολάκι πρέπει να έχει μια κάποια απόσταση από το κεφάλι (20-30 εκατοστά). Ο κίνδυνος που διατρέχει το παιδί να πάθει αυχενικό σύνδρομο μακροπρόθεσμα (μεταξύ άλλων άμεσων συνεπειών) με το να κοιμάται με βρεγμένα μαλλιά και ο κίνδυνος που διατρέχει με τη χρήση του σεσουάρ δεν έχουν καμμία σχέση! Χίλιες φορές το πιστολάκι!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Αααα...καλά που έπεσα στο θέμα γιατί κι εγώ αναρωτιόμουν! Να 'σαι καλά, Αερικό μου!

Κι εμένα ο μικρός έχει πολύ μαλλί, όλο μπούκλα, κι όσο και να το τρίβω με την πετσέτα δεν στεγνώνει με τίποτα τώρα το χειμώνα. Άσε που το μωρό δυσανασχετεί γιατί νυσταζει και πεινάει. Του τα στέγνωνα εδώ και κανένα μήνα με το πιστολάκι, αλλά με έτρωγαν οι αμφιβολίες, γιατί η παντογνώστρια η κουμπάρα μου επέμενε ότι στην εφηβεία θα είναι καραφλό, επειδή του καταστρέφω λέει τους θήλακες της τρίχας! Θα την πάρω αύριο να της βουλώσω το στόμα με το αυχενικό συνδρομο!

Καλημέρα ,

δεν ξέρω εάν έχει ξανααναφερθεί εδώ ,γιατί δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις.

Εγώ εάν θα είχα κοριτσάκια θα τους στέγνωνα τα μαλλάκια με φυσούνα.Είναι λιγότερα δυνατός ο αέρας που βγαίνει και έτσι είναι και λιγότερο ενοχλητικό για τα πιτσιρίκια.

• 2 months later...

Ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει ξανά αυτό το θέμα και δεν το είδα..παρακαλώ μεταφέρτε το αν υπάρχει.. Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου κάθε βράδυ την κάνουμε μπάνιο και της λούζουμε τα μαλλάκια της.. Τώρα είναι 17 μηνών κι έχει μακριά και πολλά μαλλάκια.. Την λούζουμε κάθε βράδυ και εξακολουθούμε να τα στεγνώνουμε με την πετσέτα..όμως είναι πολλά τα μαλλάκια και μας παίρνει κανένα μισάωρο ώσπου να στεγνώσουν εντελώς κι εκνευρίζεται η ζουζουνίτσα..(κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν μου έτριβαν το κεφάλι με πετσέτα για μισή ώρα) κάνει να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι? ξέρετε αν εκπέμπει κάποιου είδους ακτινοβολία?γιατι κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό..Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

και εγώ με πιστολάκι τους τα στεγνώνω από πολύ μωρά, δεν εχω ακούσει για ακτινοβολία:rolleyes:, θερμό αέρα βγάζει.

Αλλά τώρα το χειμώνα βρίσκεις σκόπιμο κάθε βράδυ το μαλλί?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...