Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να αντιδράσω όταν νιώθω ότι αδικείται το παιδί μου.....?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν μαθεις στον γιο σου να λεει πολυ εγενικα κ με σιγουρια να μην ανακατευονται στο παιχνιδι τους;;

Είναι πολύ δεκτικοί στο να έρχονται κι άλλα παιδάκια στο παιχνίδι τους, απλά η κατάσταση γρήγορα ξεφεύγει. Αρχίζουν το κυνηγητό κλπ, εκεί όλο και κάποιος θα πέσει, θα κλάψει κλπ., οπότε η μαμά που είναι και λίγο υπερβολική, δεν θέλει και πολύ. Επίσης, ενώ τα παιδιά λύνουν γρήγορα τις διαμάχες τους, ανακατεύονται οι μαμάδες χωρίς λόγο.

Μερικές φορές οι μαμάδες είμαστε υπερπροστατευτικές με τα παιδιά μας. Αντιθέτως συνήθως οι άντρες τα αφήνουν να τα βγάλουν μόνα τους πέρα. Εγώ συνήθως αποφεύγω να εμπλέκομαι σε τέτοιες "συγκρούσεις" (χμ, πολλές φορές ο άντρας μου δεν με αφήνει:-P). Και αν χρειαστεί, δεν απευθύνομαι στο άλλο παιδί αλλά στο δικό μου, απομακρυνοντάς το και εξηγώντας του ότι δεν είναι καλή παρέα.

Μου έχει τύχη όμως σε παιδότοπο, όπου είχαμε πάει με 4 παιδάκια ηλικίας 2-4, να υπάρχει ένα μεγαλύτερο περίπου 7 χρονών, που αυτά που έκανε κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των μικρών. Ε, εκεί μίλησα και μάλιστα κάποια άλλη μαμά, απο άλλη παρέα, απαίτησε να βγει έξω στο συγκεκριμένο παιδί καθώς η μαμά του δεν ασχολιόταν καθόλου μαζί του.

Ανάλογα με τισ περιπτώσεις πράττω.

Ο δικός μου μέχρι στιγμής είναι χαμηλών τόνων και πολύ ήσυχος γι' αυτό δεν μπορώ να πω πως θα αισθανθώ αν κάποια άλλη μαμά, τον μαλώσει.

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Μερικές φορές οι μαμάδες είμαστε υπερπροστατευτικές με τα παιδιά μας. Αντιθέτως συνήθως οι άντρες τα αφήνουν να τα βγάλουν μόνα τους πέρα. Εγώ συνήθως αποφεύγω να εμπλέκομαι σε τέτοιες "συγκρούσεις" (χμ, πολλές φορές ο άντρας μου δεν με αφήνει:-P). Και αν χρειαστεί, δεν απευθύνομαι στο άλλο παιδί αλλά στο δικό μου, απομακρυνοντάς το και εξηγώντας του ότι δεν είναι καλή παρέα.

Μου έχει τύχη όμως σε παιδότοπο, όπου είχαμε πάει με 4 παιδάκια ηλικίας 2-4, να υπάρχει ένα μεγαλύτερο περίπου 7 χρονών, που αυτά που έκανε κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των μικρών. Ε, εκεί μίλησα και μάλιστα κάποια άλλη μαμά, απο άλλη παρέα, απαίτησε να βγει έξω στο συγκεκριμένο παιδί καθώς η μαμά του δεν ασχολιόταν καθόλου μαζί του.

Ανάλογα με τισ περιπτώσεις πράττω.

Ο δικός μου μέχρι στιγμής είναι χαμηλών τόνων και πολύ ήσυχος γι' αυτό δεν μπορώ να πω πως θα αισθανθώ αν κάποια άλλη μαμά, τον μαλώσει.

Σίγουρα κι εγώ θα επέμβω, αν η άλλη μαμά δεν κάνει τίποτα. Θα περιμένω όμως και δεν θα πεταχτώ αμέσως, χωρίς να δώσω ευκαιρία να κάνει τη δουλειά της.

Δεν επιτρέπω και δεν προκειτε να το επιτρέψω να γινει αυτο ποτε δεν εχει κανενας το δικαίωμα να μαλώσει τα παιδιά μου για κανέναν λόγο...

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

μμμμ και εγω δεν θα το επετρεπα. Βεβαια παντα θα τον ειχα στο νου μου μην κανει κατι ώστε να μην χρειαστει να επέμβει η αλλη μαμα.

Σε αντιθετη περιπτωση, αν τα παιδια ηταν συνομιληκα δεν θα επενεβαινα. Αν τον δικο μου που ειναι 3.5 τον πειραζε ενας που ειναι 7, τοτε θα μιλαγα στο αλλο παιδακι και παλι όμως χωρις να το μαλωσω.

Δεν επιτρέπω και δεν προκειτε να το επιτρέψω να γινει αυτο ποτε δεν εχει κανενας το δικαίωμα να μαλώσει τα παιδιά μου για κανέναν λόγο...

Συμφωνω και να προσθεσω πως απλα, εχω τα ματια μου 14 για να την προλαβω εγω και να την μαλωσω και οχι καποιος αλλος...

Επεμβαίνουν να κάνουν παρατήρηση, πριν προλάβω εγώ ή ακόμη και όταν δεν θεωρώ κάποιες φορές ότι πρέπει να επέμβω.

Εσείς πώς το βλέπετε αυτό;

Μου ετυχε συγκεκριμενα προσφατα,να την μαλωσει καποιος απο συγγενικο περιβαλλον,και φυσικα αντεδρασα σοβαρα μεν,αλλα οχι με κακια δε,και εδωσα να καταλαβει πως μονο εγω θα κανω παρατηρηση στην κορη μου κι ο μπαμπας της φυσικα.

Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Στα μικρά παιδάκια οι μεγάλοι δείχνουν πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Αν ένα συνομήλικο χτυπήσει το δικο μου παιδί, δίχρονο προς δίχρονο δηλαδή, και εγώ απομακρύνω το δικό μου, θα του δώσω το μήνυμα ότι καλό είναι να υποχωρεί αν το ενοχλούν... Καθόλου δεν μου αρέσει αυτό! Προτιμώ να του δείξω με λόγια ότι δεν είναι καλό να δέχεται να το ενοχλούν. Και αυτό σημαίνει ότι θα μιλήσω, για να ακούσει το δικό μου παιδί πώς να αντιδρά.

Δεν θα μαλώσω, θα πω κάτι σαν "Τι κάνεις εκεί;" Με αυστηρότητα.

Στα πιο μεγάλα παιδιά είναι σχετικό πόσο θα επενέβαινα. Μάλλον πιστεύω ότι κατά τα 3-4 είναι πιο πολύ σε θέση να τα βγάζουν πέρα μόνα τους, αν και πάλι σχετικά είναι όλα. Δεν θέλω να με βλέπουν να είμαι μπροστά και να δέχομαι να τα πειράζουν, αν αυτός που τα ενοχλεί είναι σημαντικά δυνατότερος ή μεγαλύτερος. Πάλι θα τους περάσω το μήνυμα ότι τα έχω αφήσει ανυπεράσπιστα.

Εγώ πάλι, όταν τα παιδάκια μου ήταν μεταξύ ενός και δύο, στις παιδικές χαρές είχα δει αρκετά συχνά παιδάκια 4-7 ετών, που βγάζουν τα απωθημένα τους απέναντι σε ξένα μικρά παιδάκια, ίσως γιατί στο σπίτι βιώνουν κάποια αντιπαλότητα με τα αδέρφια τους. Και σε τόσο μικρές ηλικίες υπάρχει και θέμα ασφάλειας, όχι μόνο θέμα συμπεριφοράς.

Αυτό λοιπόν το ενδοοικογενειακό θέμα των άλλων, δεν θέλω να μεταφέρεται ως πρόβλημα στα δικά μου παιδιά... Αν και δεν είναι ιδανικός ο κόσμος, τεσπα...

Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να μαλώσει κάποιος τα δικά μου παιδιά, αλλα πάντα είμαι κάπου κοντά. Ίσως αργότερα που θα είναι κάπως πιο μεγάλα και ανεξάρτητα, θα συμβεί και αυτό... Αλλά μέχρι τότε πιστεύω ότι και τα δικά μου παιδιά θα έχουν καλύτερη αντίληψη του κόσμου και δεν θα θιγούν υπέρμετρα αν κάποιος-κάπου-κάποτε κάνει και κάποια παρατήρηση.

μεγαλο θεμα ανοιξες καλη μου. ΟΧΙ δεν ανεχομαι κανενας να μαλωνει το δικο μου παιδι και εχεις απολυτο δικιο. εμεις ομως ειμαστε στο αλλο ακρο. σε καποια παιδικα γενεθλια προσφατα αναγκαστηκαμε να φυγουμε αρον αρον γιατι ενα κοριτσακι λιγο μεγαλυτερο απο τον γιο μου ενω ολα τα παιδακια χορευαν εκεινο τον επιανε απο το λαιμο σε σημειο να του κοβεται η αναπνοη. συνεχεια την απομακρυνα με οσο καλοσυνη ειχα αλλα εκεινο συνεχιζε να τον κυνηγαει και να τον αρπαζει.ηταν το παιδι της κολλητης μου που γιορταζε και δεν ηθελα νατης χαλασω τη διαθεσηαλλα αν ειμασταν αλλου δεν ξερω ποσο θα αντεχα.. η γιαγια του καθοταν σε μια καρεκλα κι επινε το ποτακι της χωρις να δινει σημασια.. αγανακτησα και εφυγα. οποτε βλεπω την κασετα στην καμερα μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.. τα παιδια δε φταινε ποτε αλλα αυτη η γιαγια δεν επρεπε να εχει το νου της στο εγγονι της?οχι μονο για να το μαλωσει αλλα για να το προσεχει γενικοτερα?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Δεν μ αρεσει να μαλλωνει κανεις τα παιδια μου ...αλλα δεν μου εχει τυχει και ποτε!!! Και ειναι 8,5 χρ η μεγαλη και 6,5 τα διδυμα...παντα ημουν καπου εκει κοντα και ελεγχα την κατασταση...

Οποτε μου κανει εντυπωση και το λεω φιλικα...πως προλαβαινουν αλλες μαμαδες να μαλλωσουν τα δικα σου παιδια (πες μας κανα παραδειγμα..ισως κανω λαθος)

Μηπως (δεν σε ξερω...απλα συζητηση κανουμε) οταν τα παιδια σου εχουν το πανω χερι εισαι πιο κουλ..οποτε αναγκαζονται αλλες μαμαδες να μιλησουν...και τοτε θιγεσαι...ενω οταν τα παιδακια σου ειναι πιο υπο....το χειριζεσαι διαφορετικα?

Εγω παντως εχει τυχει να μαλλωσω παιδακι...οταν ενοχλει αλλα παιδακια...και οι γονεις ειναι αφαντοι....και εχει τυχει να μαλλωσω γονεις αν δω οτι ενω ειναι εκει ..και βλεπουν οτι το παιδακι τους δεν ειναι καθολου σωστο αδιαφορουν....(δεν μου φταιειι το παιδι...αν δω τους γονεις οποτε...εκει θα μιλησω....)

Για πες μας κανα δυο παραδειγματα γιατι μπορει οντως να εχεις δικιο...και να το ''παρεξηγησα''

Δεν μ αρεσει να μαλλωνει κανεις τα παιδια μου ...αλλα δεν μου εχει τυχει και ποτε!!! Και ειναι 8,5 χρ η μεγαλη και 6,5 τα διδυμα...παντα ημουν καπου εκει κοντα και ελεγχα την κατασταση...

Οποτε μου κανει εντυπωση και το λεω φιλικα...πως προλαβαινουν αλλες μαμαδες να μαλλωσουν τα δικα σου παιδια (πες μας κανα παραδειγμα..ισως κανω λαθος)

Μηπως (δεν σε ξερω...απλα συζητηση κανουμε) οταν τα παιδια σου εχουν το πανω χερι εισαι πιο κουλ..οποτε αναγκαζονται αλλες μαμαδες να μιλησουν...και τοτε θιγεσαι...ενω οταν τα παιδακια σου ειναι πιο υπο....το χειριζεσαι διαφορετικα?

Εγω παντως εχει τυχει να μαλλωσω παιδακι...οταν ενοχλει αλλα παιδακια...και οι γονεις ειναι αφαντοι....και εχει τυχει να μαλλωσω γονεις αν δω οτι ενω ειναι εκει ..και βλεπουν οτι το παιδακι τους δεν ειναι καθολου σωστο αδιαφορουν....(δεν μου φταιειι το παιδι...αν δω τους γονεις οποτε...εκει θα μιλησω....)

Για πες μας κανα δυο παραδειγματα γιατι μπορει οντως να εχεις δικιο...και να το ''παρεξηγησα''

Όντως παρεξήγησες. Αναφέρομαι κυρίως σε περιστατικά στο πάρκο, όπου τρέχουν και δεν είναι δυνατό αμέσως να επέμβω. Εννοείται ότι τα παρακολουθώ συνέχεια κι επειδή δεν θέλω να φωνάζω μες στον κόσμο, ώσπου να πάω έχει προλάβει η άλλη που ήταν πιο κοντά ή δεν έχει πρόβλημα να τσιρίξει. Δεν συμβαίνει συνέχεια, φυσικά. Και αναφέρομαι μόνο σε συνομήλικα παιδιά. Με ενοχλεί κι εμένα όταν άλλοι γονείς αδιαφορούν και φροντίζω να μην το κάνω ούτε εγώ. Επίσης, δεν απολαμβάνω να έχουν τα παιδιά μου το πάνω χέρι, αλλά είναι λογικό να το υπέθεσες, αφού δεν με ξέρεις:-). Είμαι όντως κουλ όταν τα δικά μου είναι... υπό, αλλά μόνο με συνομήλικα παιδιά.

Ίσως οι μαμάδες που έχουν τουλάχιστον 2 αγόρια να καταλαβαίνουν καλύτερα τι εννοώ.

Εγώ πάλι θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να μαλώσει κάποιος παιδί άλλου. Δεν το κάνω ποτέ και γίνομαι έξω φρενών αν το κάνουν στα δικά μου παιδιά.

Αν κάποιο παιδί χτυπήσει ή φερθεί άσχημα σε ενα δικό μου παιδί και χρειάζεται όντως να επέμβει κάποιος μεγάλος, αν δεν το κάνει η μητέρα του παιδιού μπορώ κάλλιστα να μιλήσω με καλό τρόπο στο άλλο παιδάκι και να το ενθαρύνω να παίξει με το παιδί μου, χωρις να το χτυπάει, με δυο όμορφα λογάκια και χωρίς να το μαλώσω. Αν δεν πιάσει, απλά απομακρύνω το παιδί μου. Το ίδιο θα επιθυμούσα να κάνουν και στα δικά μου παιδιά, αν χρειαστεί και εγώ δεν έχω προλάβει να επέμβω.

Το "μάλωμα" έχει να κάνει με την διαπαιδαγώγηση του παιδιού (άλλοι γονείς επιλέγουν να μαλώνουν τα παιδιά τους ενώ άλλοι να τα ενισχύουν θετικά) και δεν έχει δουλειά κανένας τρίτος να λάβει μέρος σ' αυτή τη διαδικασία.

.....δε νομίζω τάκη....

το μωρό μου είναι ακόμα πολύ μωρό, αλλά προβληματίζομαι εξαιτίας γεγονότων. Αν είναι παρούσα η μαμά και η γιαγιά και πριν μιλήσει η μαμά πεταχτεί η γιαγιά και φωνάζει και μαλώνει το παιδί;...έστω και αν το παιδί είναι πολύ ζωηρό και η μαμά είναι πιο ανεκτική από τη γιαγιά...

Εγώ πάντως προσπαθώ να μην μιλάω και τώρα τελευταία που το παιδάκι της ξαδέρφης μου κόντευε να πνίξει την μικρή μου απλά πήρα την μικρή μου και προσπαθούσα να τις εξηγήσω ότι ο τάδε είναι μεγάλος και δεν καταλαβαίνει γιαυτόν είναι παιχνίδι κτλ.αλλά συγκρατήθηκα αφάνταστα γιατί θά ήθελα η μαμά του να του έλεγε κάτι΄.Μου τι δίνει αφάνταστα όμως όταν η κουνίάδα μου δίνει οδηγίες στο παιδί μου ή της φωνάζει και τις λέεί΄ότι δεν έιναι καλό παιδί κτλ.κάποια στιγμή δεν κρατήθηκα και τις έιπα ότι αν θέλει κάτι να το λεέι σε εμένα και να μην ξαναμιλήσει στο παίδί μου.Φανταστήτε ότι όλοι ακόμα και απο τον παιδικό σταθμό τώρα η δασκάλα της μου λεεί ότι είναι πολύ καλό και συγκαταβατικό παιδί που καταλάβαινει τα πάντα όταν τις μιλάς και παίζει "ωραία¨με τα συνομίλικα παιδάκια της.:-)Ενώ δεν κάνει ζημίες κτλ.το σπίτι μου δεν ξεστολίστηκε ποτέ και τα κερία μου ανάβουν κανονικότατα κάθε βράδυ απο τότε που ήταν μωρό.

Διαφημίσεις

Όντως παρεξήγησες. Αναφέρομαι κυρίως σε περιστατικά στο πάρκο, όπου τρέχουν και δεν είναι δυνατό αμέσως να επέμβω. Εννοείται ότι τα παρακολουθώ συνέχεια κι επειδή δεν θέλω να φωνάζω μες στον κόσμο, ώσπου να πάω έχει προλάβει η άλλη που ήταν πιο κοντά ή δεν έχει πρόβλημα να τσιρίξει. Δεν συμβαίνει συνέχεια, φυσικά. Και αναφέρομαι μόνο σε συνομήλικα παιδιά. Με ενοχλεί κι εμένα όταν άλλοι γονείς αδιαφορούν και φροντίζω να μην το κάνω ούτε εγώ. Επίσης, δεν απολαμβάνω να έχουν τα παιδιά μου το πάνω χέρι, αλλά είναι λογικό να το υπέθεσες, αφού δεν με ξέρεις:-). Είμαι όντως κουλ όταν τα δικά μου είναι... υπό, αλλά μόνο με συνομήλικα παιδιά.

Ίσως οι μαμάδες που έχουν τουλάχιστον 2 αγόρια να καταλαβαίνουν καλύτερα τι εννοώ.

Οκ κι εγω σε καταλαβα ..κι εχεις δικιο.

Απλα επειδη εχω δει κι εγω διαφορα... ειπα μηπως ησουν περιεργη...αλλα νομιζω οσο μπορω να καταλαβω οτι εχεις δικιο...Πολλες φορες εχω εκνευριστει με μαμαδες που δεν μεγαλωνουν μικρους Βασιλιαδες... και εχουν τα δικα τους παιδια παντα δικιο...

Ποσο ειναι τα παιδακια σου?

Τωρα που εχουν μεγαλωσει και τα δικα μου 8,5 και 6,5 ειναι πιο νορμαλ τα πραγματα..και πολυ πιο σπανια να επεμβει καποια μαμα (οχι στα δικα μου αλλα γενικα οπως παρακολουθω...)

Μαλλον στα λιγο πιο μικρα... το παιζουν ανετα εξουσια...

Φιλια πολλα

Οκ κι εγω σε καταλαβα ..κι εχεις δικιο.

Απλα επειδη εχω δει κι εγω διαφορα... ειπα μηπως ησουν περιεργη...αλλα νομιζω οσο μπορω να καταλαβω οτι εχεις δικιο...Πολλες φορες εχω εκνευριστει με μαμαδες που δεν μεγαλωνουν μικρους Βασιλιαδες... και εχουν τα δικα τους παιδια παντα δικιο...

Ποσο ειναι τα παιδακια σου?

Τωρα που εχουν μεγαλωσει και τα δικα μου 8,5 και 6,5 ειναι πιο νορμαλ τα πραγματα..και πολυ πιο σπανια να επεμβει καποια μαμα (οχι στα δικα μου αλλα γενικα οπως παρακολουθω...)

Μαλλον στα λιγο πιο μικρα... το παιζουν ανετα εξουσια...

Φιλια πολλα

Μιλάω κυρίως για τους δύο μεσαίους, 8,5 και 6 χρονών. Έχεις δίκιο, είναι λίγο πιο νορμάλ τα πράγματα, αλλά φαντάσου τι γίνεται αν βρεθούν 5-6 σαν κι αυτούς στον ίδιο χώρο!

Πάντως, γενικά δεν χρησιμοποιώ το χαρακτηρισμό "κακό" για κάποιο παιδάκι, δεν μου αρέσει, είναι εκτός πραγματικότητας και άστοχος.

κανει το μωρο μου 7 μηνων κουνια ισα ισα κουνιεται, παιδακια παιζουν με χαλικακια με τα φτυαρακια τους, αλλα τρεχουν ,γεματη η παιδικη χαρα......ερχονται 4 αγορακια και αποφασιζουν να παιξουν μπαλα ποδοσφαιρο...πολλοι γονεις τους λενε οτι ειναι επικινδυνο και μπορει να χτυπησουν καποιο παιδακι...αυτα ττην δουλεια τους οι δε μπαμπαδες καπνιζουν και απλα παρατηρουν....φευγει η μπαλα και σκαει στο δικο μου κεφαλι ευτυχως ενω ειχα σκυψει να βγαλω το μωρο απο την κουνια...και ευτυχως λεω γιατι το μαγουλακι του μωρου μου ακουμπουσε το δικο μου...ζαλιστηκα απο την δυναμη που ειχε!δεν λεω τιποτα και λεω στο μωρο παμε να φυγουμε για να μην μαλωσω τα ξενα παιδια?δεν νομιζω κοριτσια!!!

κανει το μωρο μου 7 μηνων κουνια ισα ισα κουνιεται, παιδακια παιζουν με χαλικακια με τα φτυαρακια τους, αλλα τρεχουν ,γεματη η παιδικη χαρα......ερχονται 4 αγορακια και αποφασιζουν να παιξουν μπαλα ποδοσφαιρο...πολλοι γονεις τους λενε οτι ειναι επικινδυνο και μπορει να χτυπησουν καποιο παιδακι...αυτα ττην δουλεια τους οι δε μπαμπαδες καπνιζουν και απλα παρατηρουν....φευγει η μπαλα και σκαει στο δικο μου κεφαλι ευτυχως ενω ειχα σκυψει να βγαλω το μωρο απο την κουνια...και ευτυχως λεω γιατι το μαγουλακι του μωρου μου ακουμπουσε το δικο μου...ζαλιστηκα απο την δυναμη που ειχε!δεν λεω τιποτα και λεω στο μωρο παμε να φυγουμε για να μην μαλωσω τα ξενα παιδια?δεν νομιζω κοριτσια!!!

Εκει μαλωνεις τους γονεις που τα εχουν αμωλημενα και τα πανε στην παιδικη χαρα για να καπνισουν με την ησυχια τοους!!!

μπορουσες να κανεις παρατηρηση,το μωρο δεν μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του. κ στο νηπιαγ αν βλεπω οτι οι δασκαλοι ειναι χαλαροι μιλαω στα μεγαλα γιατι τα 5 χρονα κινδυνευουν

αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι γιατι υπαρχουν περιπτωσεις και περιπτωσεις.....οσο αναφορα το παραπανω γεγονος φυσικα και υπερασπιστηκα το μωρο μου....αφου πηρα την μπαλα την πηγα στους μπαμπαδες που ακομα καθονταν και καπνιζαν χαλαροι και εκει ακουσα το θεϊκο....''μεγαλωνουμε ελευθερα παιδια και οχι υστερικους μαμακηδες'' και ''που το πας το μωρο στην παιδικη χαρα''?ουτε συγνωμη....Βεβαια γιαγιαδες κα παπουδες ειχαν αναλαβει και την ειχαν πεσει στα καϋμενα τα παιδακια αλλα....πηρα την μπαλα και εφυγα....

μπορουσες να κανεις παρατηρηση,το μωρο δεν μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του. κ στο νηπιαγ αν βλεπω οτι οι δασκαλοι ειναι χαλαροι μιλαω στα μεγαλα γιατι τα 5 χρονα κινδυνευουν

αναφερω οτι παρατηρησεις γινοντουσαν διαρκως και απο εμενα και απο αλλους γονεις και στα ιδια και στους μπαμπαδες...αλλα τιποτα!

αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι γιατι υπαρχουν περιπτωσεις και περιπτωσεις.....οσο αναφορα το παραπανω γεγονος φυσικα και υπερασπιστηκα το μωρο μου....αφου πηρα την μπαλα την πηγα στους μπαμπαδες που ακομα καθονταν και καπνιζαν χαλαροι και εκει ακουσα το θεϊκο....''μεγαλωνουμε ελευθερα παιδια και οχι υστερικους μαμακηδες'' και ''που το πας το μωρο στην παιδικη χαρα''?ουτε συγνωμη....Βεβαια γιαγιαδες κα παπουδες ειχαν αναλαβει και την ειχαν πεσει στα καϋμενα τα παιδακια αλλα....πηρα την μπαλα και εφυγα....

Εγώ θα μιλούσα όμορφα, αλλά απόλυτα στα παιδιά (δεν υπάρχει περίπτωση δηλ. να παίξουν εκεί μπάλα). Η παιδική χαρά είναι και για τα μωρά, για ποδόσφαιρο τα μεγάλα ας πάνε σε γήπεδο.

ακουσα το θεϊκο....''μεγαλωνουμε ελευθερα παιδια και οχι υστερικους μαμακηδες'' και ''που το πας το μωρο στην παιδικη χαρα''?

:shock::shock::lol::lol::lol:

Έλα ντε! Γιατί δεν το πήγες για τσίπουρα;

Στο θέμα μας τώρα. Ευτυχώς δεν έχει μαλώσει κανείς άσχετος τα παιδιά μου. Κι εγώ προτιμώ να τα απομακρύνω όταν βλέπω ότι αγριεύουν τα πράγματα. Θα θύμωνα πάρα πολύ αν τους έκαναν παρατήρηση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...