Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Δλδ αν εσυ εχεις την ιδιοτροπια να θελεις να βγαλω το παντελονι μου και να βαλω μπιτζαμες θα πρεπει να το δεχτω??

Εδώ που τα λέμε...

Δεν ξέρεις που έχει πατήσει ο άλλος, σάμπως ξέρεις που έχει κάτσει; Και αν έχει κάτσει σε κανένα παγκάκι και άθελά του μεταφέρει τη ροχάλα στο σπίτι μας, πάνω στον καναπέ που κυλιούνται τα παιδιά μας; ....:roll:

Οπότε, γιατί να μπει με τα κανονικά του ρούχα και να μη βάλει την ωραία την πυζαμούλα, να μην έχουμε μετά να πλένουμε και καναπέδες;:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε σου πα να βάλει πυζάμες.... Τα ρούχα δε με αφορούν... Εάν είσαι φίλος μου και ξέρεις τις ιδιοτροπίες μου, θα ξέρεις και την ιδιοτροπία που έχω με τα παπούτσια.. Οπότε θα το δεχτείς και δε θα παρεξηγηθείς! Γιατί κι εσύ θα 'χεις ιδιοτροπίες τις οποές κι εγώ ως φίλη σου τις απδέχομαι. Αλλιώς δε θα υπήρχαν φιλίες.:-D

Κοιτα αν ησουνα κολλητη μου και ειχα θαρρος μαζι σου και μου ζηταγες να βγαλω τα παπουτσια...ειδικα εγω..θα το εκανα...βεβαια θα ετρωγες το δουλεμα της αρκουδας...θα γελαγα με τις ωρες μαζι σου...και την επομενη φορα θα ερχομουνα με τις μπιζαμες μου..για να πηγαινουν με την παντοφλιτσα.

Το θεμα ομως ειναι οτι δεν ερχονται μονο οι κολλητοι μας στο σπιτι.Αν δηλαδη καλεσει ο αντρας μου εναν συναδελφο του για φαγητο θα τον βαλω να βγαλει τα παπουτσια?

Εδώ που τα λέμε...

Δεν ξέρεις που έχει πατήσει ο άλλος, σάμπως ξέρεις που έχει κάτσει; Και αν έχει κάτσει σε κανένα παγκάκι και άθελά του μεταφέρει τη ροχάλα στο σπίτι μας, πάνω στον καναπέ που κυλιούνται τα παιδιά μας; ....:roll:

Οπότε, γιατί να μπει με τα κανονικά του ρούχα και να μη βάλει την ωραία την πυζαμούλα, να μην έχουμε μετά να πλένουμε και καναπέδες;:mrgreen:

Μωρε εχεις δικιο...επισης θα με βολευε καθε ενας που ερχεται σπιτι να φερνει και το ποτηρακι του μαζι..μη καθομαι και λερωνω τα ποτηρια μου.

Κοιτα αν ησουνα κολλητη μου και ειχα θαρρος μαζι σου και μου ζηταγες να βγαλω τα παπουτσια...ειδικα εγω..θα το εκανα...βεβαια θα ετρωγες το δουλεμα της αρκουδας...θα γελαγα με τις ωρες μαζι σου...και την επομενη φορα θα ερχομουνα με τις μπιζαμες μου..για να πηγαινουν με την παντοφλιτσα.

Το θεμα ομως ειναι οτι δεν ερχονται μονο οι κολλητοι μας στο σπιτι.Αν δηλαδη καλεσει ο αντρας μου εναν συναδελφο του για φαγητο θα τον βαλω να βγαλει τα παπουτσια?

Όχι...σε καμία περίπτωση! Εδώ είναι η δουλειά του και δεν μπορώ να το φέρω σε δύσκολη θέση. Αυτό το κάνω στα άτομα που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα σπίτι μας ( τις φίλες μου, τους φίλους του, - αν και τώρα καλοκαίρι έρχονται με σαγιοναρίτσα οπότε δε με νοιάζει -, τους κουμπαρους μας, τα αδέρφια του, τους γονείς μας ) για αυτούς μιλάω, όσοι είναι τακτικοί επισκέπτες.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Όχι...σε καμία περίπτωση! Εδώ είναι η δουλειά του και δεν μπορώ να το φέρω σε δύσκολη θέση. Αυτό το κάνω στα άτομα που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα σπίτι μας ( τις φίλες μου, τους φίλους του, - αν και τώρα καλοκαίρι έρχονται με σαγιοναρίτσα οπότε δε με νοιάζει -, τους κουμπαρους μας, τα αδέρφια του, τους γονείς μας ) για αυτούς μιλάω, όσοι είναι τακτικοί επισκέπτες.

γιατι οι σαγιοναρα δεν ειχε πατησει στο δρομο πριν;

Διαφημίσεις

δε θα ξεχασω, εκανα ιδιαιτερο σε μια κοπελα, που η μανα της ειχε την ιδιοτροπια να βγαζουμε παπουτσια με το που μπαιναμε...

ολα καλα, μεχρι που εφτασα στον 8ο............. σορρυ, αλλα με την κοιλουμπα στ αυτια, λιγο δυσκολο να καθομαι να λυνω κορδονια και να ξεκοιυμπωνω αγκραφες στα ορθια....

οποτε, τους ειπα κομψα 'ΞΕΧΝΑ ΤΟ' και μπηκα στο σαλονι τους με τα σπορτεξακια μου...

επιβιωσαν..

Εμένα όμως 8,500 ευρώ για να επενδύσω ένα σπίτι 200τ.μ. με δρύινο πάτωμα δε μου περίσσεψαν! Και ναι θα ΄χω απαίτηση από τον επισκέπτη να σεβαστεί το σπίτι μου. Αλλιώς, άμα είναι έτσι και τη ροχάλα του να τη φτύσει στο σπίτι μου και να μη μιλήσω για να μη τον προσβάλλω...

αμα ειχα 200 τμ σπιτι, με δρυινα πατωματα που κοστισαν 8μιση χιλιαρικα, εννοειται δεν θα το παταγε κανεις, πλακα μου κανεις?????

θα το ειχαμε αγιοποιησει, και θα του καναμε λατρευτικες τελετες, κατα τις οποιες θα πεφταμε ολοι στα 4, και θα το φιλαγαμε ευλαβικα..

ματς μουτς καλο μου πατωμα... λαβ γιου!!!! σματς!

γιατι οι σαγιοναρα δεν ειχε πατησει στο δρομο πριν;

Το πρόβλήμά μου ΔΕΝ είναι τα μικρόβια που θα μεταφερθούν αλλά μη χαλάσει το πάτωμα! Μικρόβια μεταφέρω κι εγώ με τις παντόφλες μου, από το μπαλκόνι στο εσωτερικό του σπιτιού.

iyuNp3.png4hNCp3.png

αμα ειχα 200 τμ σπιτι, με δρυινα πατωματα που κοστισαν 8μιση χιλιαρικα, εννοειται δεν θα το παταγε κανεις, πλακα μου κανεις?????

θα το ειχαμε αγιοποιησει, και θα του καναμε λατρευτικες τελετες, κατα τις οποιες θα πεφταμε ολοι στα 4, και θα το φιλαγαμε ευλαβικα..

ματς μουτς καλο μου πατωμα... λαβ γιου!!!! σματς!

Μόνο που ΔΕ σε ειρωνεύτηκα....

iyuNp3.png4hNCp3.png

δε καταλαβες.......

παμε παλι..

και ΔΕΝ αστειευομαι!!!

Διαφημίσεις

δεν το είχα σκεφτεί αλλά σκέφτομαι να το ζητάω κι εγώ όταν μπουσουλήσει ο μπέμπης!έχω να δώ τρύπιες κάλτσες απο κάτι εργένηδες φίλους του άντρα μου !χιχιχι!:lol::lol:

δε καταλαβες.......

παμε παλι..

και ΔΕΝ αστειευομαι!!!

Οι λατρευτικές τελετές και τα ματς μουτς όμως, περισσότερο σε ειρωνεία παρέπεμπαν....

iyuNp3.png4hNCp3.png

για εμφαση, καταλαβες?

Μπορώ κι εγώ να συνεχίσω το υφάκι σου, αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία....ή πιο σωστά δεν πέφτω σε αυτό το επίπεδο, γιατί έχω μάθει να συζητάω κι οχι να ειρωνεύομαι όσους δε συνάδουν με τις δικές μου ιδέες. Από 'κει και πέρα είναι θέμα παιδείας.

Ευχαριστώ.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Προσωπικά όταν πηγαίνω στο σπίτι του αδερφού μου και της νύφης μου που έχουν παιδάκι, βγάζω τα παπούτσια μου για να νιώθα κι εγώ άνετα και καθόμαστε στο πάτωμα με τη μικρή και παίζουμε. Εκεί όμως είμαι της οικογενείας, και νιώθω σχεδόν σαν στο σπίτι μου, δηλαδή θα ξαπλώσω και στο κρεβάτι παίζοντας με την μικρή, θα πηγαινοέρχομαι κτλ κτλ...

Να πάω σε σπίτι φίλων ή γνωστών και να με υποχρεώσουν να βγάλω τα παπούτσια....σόρι αλλά θα χαλαστώ.

Την περασμένη εβδομάδα πήγα επίσκεψη σε ένα ζευγάρι, το οποίο έχει ένα αγοράκι 3 ετών και γενικά χλιδάτο σπίτι. Ούτε παπούτσια έβγαλα, ούτε τίποτα. Και μια χαρά καθήσαμε. Ειδάλλως θα ένιωθα άβολα.

Και εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το πάτωμα είναι πανάκριβο ξύλο ή μουσαμάς. Δεν θα καταστραφεί το πάτωμα αν περπατήσει κάποιος με πέδιλο πχ. Περισσότερο με νοιάζει να έρχεται κόσμος στο σπίτι και να περνάμε καλά, παρά να καθόμαστε κάπως, και να περνάω ένα αποστειρωμένο μήνυμα στους καλεμένους μου, σαν να μπαίνουν σε νοσοκομείο.

Μια άλλη φορά είχα επισκεφτεί μια συνάδελφο, η οποία φαινόταν ότι σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Στο τέλος παραδέχτηκε ότι είναι μανιακή με το σπίτι και την καθαριότητα, και με κοιτούσε γιατί φοβόταν ότι μπορεί να μου έπεφτε καφές στον καναπέ.... Και σιγά μην ξαναπάω!!!!!

Διαφημίσεις

εγω ποτε δεν εχω πει σε κανεναν να βγαλει τα παπουτσια του .προσωπικα ντρεπομαι κ το βλεπω σα να προσβαλλω τον αλλον.επισης θυμαμαι προπερσι που πηγαμε για πρωτη φορα στο σπιτι του ξαδερφου μου στην ελλαδα.μας ειχαν καλεσει αυτος κ η γυναικα του.το μωρο τους ηταν 3 μηνων.εγω τα δικα μου τα αφησα στη μανα μου τοτε.κ πειραχτικα που μας περιμενε ο ξαδερφος μου στο ασανσερ κ μολις μας ειδε το πρωτο που ειπε ηταν ''βγαλτε τα παπουτσια σας!'' ο αντρας μου στραβωσε παρα πολυ κ μουρμουριζε ολη την ωρα.μα οκ αντε κ θες να τα βγαλω τα παπουτσια.ειναι αναγκη να με περιμενεις στο ασανσερ?κ πες κ ενα ''γεια'' πρωτα!2 χρονια ειχαν να μας δουν!ε κατσαμε μιση ωρα.κ αυτο με χιλια ζορια γιατι ο αντρας μου ηταν ετοιμος να φυγει απο το πρωτο λεπτο:rolleyes: κ φυσικα απο τοτε κ μεχρι να τελειωσει η αδεια δεν ξαναπατησα.με πηρε ο ξαδερφος μου τηλ 10 μερες μετα περιπου κ μου ειπε να ξαναπαμε κ του ειπα στα ισια οτι στραβωσα μαυτο που εκανε.η απαντηση του ηταν πως η γυναικα του ειναι πολυ καθαρη γιαυτο δε θελει να μπαινει κανεις με παπουτσια στο σπιτι.γιατι εμεις τι ειμαστε?βρωμιαριδες?να πω οτι πατησα λασπες οκ.απο το αμαξι βγηκα κ σπιτι σου ανεβηκα .κ εν πασει περιπτωση του λεω μπορουσες να μας χαιρετισεις πρωτα κ μετα να το ελεγες πιο ευγενικα οχι σαν αγριανθρωποσ!

τελος παντων.η γυναικα του ξυνισε βεβαια αλλα ειχα μια σκασιλα:rolleyes:

μια βδομαδα πριν φυγουμε για γερμανια ηρθαν στο πατρικο μου να μας δουν κ μου λεει ο ξαδερφοσ μου για πλακα ''αμα ερθουμε γερμανια θα μας φιλοξενισεις?''ε λες κ την περιμενα αυτη την ερωτηση!του απαντησα ''μονο αν φερετε μαζι σας κ παντοφλες γιατι εγω ειμαι πολυ καθαρη κ εννοειται δε σας βαζω μεσα με παπουτσια!''η γυναικα του παλι στραβωσε τα μουτρα της.αλλα το καλο πιο ειναι?στο σπιτι των γονιων μου που ειχαν ερθει εκεινη τη μερα,οι ιδιοι τους δεν εβγαλαν τα παπουτσια τους!εκει ηταν που τα πηρα.ε οχι λεω εσεις να μη τα βγαζετε αλλα τους επισκεπτες σας να τους ξεβρακωνετε απο το ασανσερ!ελεος!

Δεν είναι αυτό το ζήτημα κι ούτε έκανα επείδηξη... Απλά δεν έχω όρεξη όταν έχω κάνει μια τέτοια ''επένδυση'' να χρειαστεί να μπω στον κόπο επισκευών, σε περίπτωση πρόκλησης φθορών από αμέλεια ή αφέλεια κάποιου...

εγω παλι χωρις παρεξηγηση ...εχω μια ερωτηση.πες ρε παιδι μου οτι ερχεται σπιτι σου ενας...ας πουμε ασφαλιστης!για να σας κανει ασφαλεια,η ενας πλασιε η καποιος που διαφιμιζει κατι τελος παντων.η πες οτι αυριο μεθαυριο το παιδι σου κανει ιδιαιτερα μαθηματα για το σχολειο στο σπιτι.θα ζητησεις απο τον ξενο να βγαλει τα παπουτσια του?:-P

Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί να βγάλω παπούτσια σε ξένο σπίτι μέχρι που απέκτησα τον γιο μου και ξεκίνησε να μπουσουλάει και τον έβλεπα να σέρνει τα χέρια του στο πάτωμα και μετά στο στόμα. Από τότε βγάζουν όλοι παπούτσια, και εγώ στα άλλα σπίτια. Επιπλέον, πριν μία εβδομάδα ενώ έφευγε ο άντρας μου, ξέχασε τα κλειδιά του στην βιβλιοθήκη και μπήκε με τα παπούτσια και έφυγε. Πήρα τον μικρό στην αγκαλιά να τον πλύνω και πάτησα ένα γυαλί με γυμνό πόδι το οποίο ήταν σφηνωμένο στο παπούτσι του συζύγου.Μόνο που σκέφτηκα ότι παρά τρίχα θα το πατούσε ο μικρός με έπιασε πανικός.Δεν έχω καμία υστερία με την καθαριότητα απλά νομίζω πως ο καθένας το κάνει για τους δικούς του λόγος και εγώ για το παιδί μου.

Αν έχετε διάθεση διαβάστε και το παρακάτω:

Σε πολλούς αρέσει να φοράνε σαγιονάρες το καλοκαίρι, ακόμα και μέσα στην πόλη. Μιά πρόσφατη έρευνα που έγινε όμως στη Νέα Υόρκη, απέδειξε ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο της EMSL Analytical, εξετάστηκαν σαγιονάρες εθελοντών, που τις φόρεσαν κι έκαναν βόλτες στην πόλη γιά τέσσερις... ημέρες. Μετρήθηκαν σε αυτές 18100 βακτηρίδια! Τα περισσότερα ήταν είδη σταφυλόκοκκων που δεν προκαλούν ασθένειες. Υπήρχαν όμως και τα βακτήρια aerococcus viridans και rothia mucilaginosa, που βρίσκονται συνήθως μέσα στο στόμα. Αυτό σημαίνει ότι βρέθηκαν πάνω στις σαγιονάρες, επειδή περπάτησαν πάνω σε σημείο όπου κάποιος είχε φτύσει στο εδαφος. Επίσης, εντοπίστηκαν ίχνη από κατσαρίδες και τρωκτικά, καθώς και το επικίνδυνο μικρόβιο staphylococcus aureus. Ο καθηγητής Dennis Kinney, δήλωσε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι αν κάτι από όλα αυτά τα μικρόβια μπει μέσα στο αίμα μέσω μιάς πληγής, θα προκληθεί μόλυνση. Σαν αποτέλεσμα, θα χρειαστεί θεραπεία με αντιβίωση.

Μια φιλη μου...δε μας εβαζε να βγαζουμε παπουτσια..αλλα δεν αφηνε το παιδι ποτε κατω να μπουσουλησει επειδη φοβοταν τα μικροβια.Το παιδι δε μπουσουλησε καθολου και γενικως δεν το εβαζε να καθεται καθολου, κατω μονο στη στρατα του.Γενικως ειναι πολυ της καθαριοτητας και της αποστειρωσης.

Το παιδι καθε 2 εβδομαδες ειναι αρρωστο.Ωρες ωρες νομιζω οτι αν το ειχε αφησει πιο ελευθερο και ειχε αποκτησει αντισωματα δε θα ηταν τοσο ευαισθητο.Μπορει να κανω και λαθος βεβαια...

ελα οκ.διαβασε κ εσυ αυτο

http://www.otherside.gr/2010/08/18-fores-perissotera-mikrovia-sta-kinita-apo-tin-toualeta/

θα μας πιασει υστερια στο τελος κ θα γινουμε κατακουζινες.με το πενταντιν στο χερι.η μεγαλη παει παιδικο.ο μικρος ξεκιναει σε 4 μερες.εκει παιζουν 5 ωρες τη μερα με την αμμο.η αμμος περιεχει εκατομμυρια μυκητες κ βακτηρια.επισης ερχονται σε επαφη με αλλα 40 παιδια!ο χορος των μικροβιων!και?τι μπορω να κανω εγω?εκτος κ αν τα κρατησω σπιτι κ τα πλενω καθε 2 ωρες με οινοπνευμα!:P

Τότε ας τους αφήνουμε να βουτάνε στην τουαλέτα! Ο κάθε ένας συχαίνεται διαφορετικά πράγματα.Εμένα με την ιδέα ότι κάποιος πάτησε κόπρανα και μπαίνει σπίτι μου ενώ έχω παιδί και μπουσουλάει, δεν μου αρέσει.Απο εκεί και πέρα ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει χωρίς να είναι κατακριτέο.

δεν ειπα να βουτανε στην τουαλετα.αλλα οταν παει σχολειο το παιδι σου τι θα κανεις?θα τρεχεις απο πισω με το ντετολ?μπορει να του πεσει πχ το ψωμι στο χωμα κ να το παρει να το φαει.μπορεις να εισαι σιγουρη οτι δε θα το κανει?κ γω της εχω πει δε τρωμε τιποτα αν πεσει κατω εστω κ μεσα στο σπιτι.κ δε το εκανε ποτε.τις προαλες ο αντρας μου μου ειπε πως πηγε να την παρει κ εκεινη την ωρα φυσουσε το τοστ που της ειχε πεσει στο χωμα για να το φαει.οταν τη ρωτησα γιατι το εκανε μου ειπε οτι πολλα παιδακια το κανουν αυτο:shock:αν δεις πως γυριζει η μεγαλη απο το σχολειο...τιγκα στην βρωμια γεματη χωματα απο πανω ως κατω!την κανω μπανιο καθε φορα μολις γυρναει αλλα αυτο δε λεει κατι.6 ωρες εκει περα ουτε ξερω τι κανει.κ φυσικα δε μπορω να της απαγορεψω να μη παιζει κ να καθεται ακινητη κ να κοιταει τα αλλα παιδια!

ενταξει βρε σεις!δεν θα γινουμε κατακουζηνες και με το μπεταντιν στο χερι:lol::D,αλλα μια σχετικη καταννοηση οφειλουμε να την δειξουμε σε σπιτια που ξερουμε πως υπαρχουν καποιοι κανονες.

μου ετυχε να ερθει ζευγαρι με τρια παιδια,(δεν τους ειπα να βγαλουν παπουτσια),τα δυο ηταν μεγαλα το μικρο εναμησι χρονων επιασε το κομματι την τυροπιτα που τους κερασα και καθως δαγκωσε επεσαν φυλλα απο την πιτα στο χαλι,επειτα πιανει και το τραπεζι του σαλονιου και γινεται μες την λαδοδαχτυλια:shock: η αντιδραση της μαμας του ηταν να γελασει και να μου πει:ε θα βαλεις σκουπα μετα..

πρεπει να σεβομαστε το σπιτι που μας φιλοξενει να περασουμε ενα φιλικο απογευμα.

Ηπια και χαλαρα αντιλαμβανομαστε την ¨ιδιοτροπια¨του καθε νοικοκυριου,και δεν κανουμε αυτα που δεν θελουμε να μας κανουν.

εγω παλι οταν καλω κοσμο με παιδια ΜΙΚΡΑ δεν εχω καμια απαιτηση να μη με λερωσουν.αν ηταν ετσι δε θα τους καλουσα.οκ δεν ειπα να κανουν κακα τους κ στο πατωμα ουτε να γεμισουν πχ γλυκα τους τοιχους.αλλα τωρα αν ενα διχρονο φαει το κεικ κ κανει κατω ψυχες τι να κανω?μηπως ο δικος μου οταν τρωει δε γεμιζει?με το σκουπακι τρεχω απο πισω μολις φαει:P

Να ρωτήσω κάτι την κοπέλα με το δρύϊνο πάτωμα (δεν θυμάμαι ποιά είναι).............πως σφουγγαρίζεις βρε κορίτσι μου?

Απαπαπαπ όσο απίθανα και να είναι τα ξύλινα πατώματα θέλουν μεγάλη φροντίδα ( κι εγώ ως γνωστό δεν είμαι για μεγάλες μανούρες).

PS: Η μάνα μου θα σε λάτρευε για την επιλογή σου.............are you my lost sister?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...