Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Εγώ προσπαθω πολύ να το επιβάλλω αλλά καμιά φορά κάποιοι μπαίνουν φουριόζοι μέσα οπότε κι εγώ δεν λέω τίποτα για ναμην τους προσβάλω..όσοι όμως ξέρουν τα βγάζουν και μάλιστα έχω και παντοφλίτσες καθαρές για νανιώθουν άνετα...το θεωρώ΄πολύ καλή συνήθεια καιπροσπαθώ να τη μεταφέρω και στο παιδί μου όποτε μπαίνει σε ξένο σπίτι γενικά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θεωρώ ότι δεν τιθεται θέμα όταν υπάρχει μωρό που μπουσουλάει.

Αλλά βρε κορίτσια γι αυτό δεν είναι τα χαλιά; για να τα πατάμε! Ποτέ δε ζήτησα απο καλεσμένο να βγάλει τα παπουτσια του. Σφουγγαρίζω μετά. Αντιθετα, με τον άντρα μου έδωσα μάχη για να τα βγάζει στην είσοδο και να φοράει παντοφλίτσες στο σπίτι, όπως και εγώ.

Πέρυσι που δε μ' ένοιαζε το θέμα χαλιά και μικρόβια, είχα χαλιά σε όλο το σπιτι. Φέτος που έχω μωράκι (δε μπουσουλάει ακόμα) , έχω ένα χαλάκι στο σαλόνι μόνο, γιατί δε θέλω να γεμίζει μικρόβια και βρωμιές το σπιτι. Όποιος έρχεται τον αφήνω να μπαίνει με τα παπουτσια και σφουγγαρίζω μετά. Τώρα όταν αρχίσει και μπουσουλάει το μωρό μάλλον δύσκολα θα δέχομαι επισκεψεις, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου και απο γουρουνιές άλλο τίποτα.

Αλλά γενικά είμαι της άποψης οτι το σπιτι μας πρέπει να το χαιρόμαστε. Ποιο το νόημα αν έχεις την τέλεια μπουχαρα και λες στον καλεσμένο σου να βγάλει τα παπούτσια για να πατήσει επάνω; Αυτομάτως χάνει την αξία της η μπουχάρα. Εξ' άλλου τα έργα τέχνης τα έχουμε στους τοιχους και όχι στα πατωματα. Και κανείς ενήληκος δε θα γλύψει ή δε θα ξαπλωσει πάνω στο χαλί, επίσης στο τέλος της χρονιάς υπάρχουν ωραιοτατα καθαριστήρια για τον καθαρισμό των χαλιών. Και ούτε παρεξηγησεις, ούτε τίποτα.

pECmp3.png

• 5 months later...
Αλλά γενικά όποιος μπαίνει στο σπίτι να βγάζει τα παπούτσια του ή να του προσφέρεις παντόφλες, σακούλες και πατάκια το θεωρώ τελείως κουλό (συγγνώμη για όσους το κάνουν αλλά έτσι μου φαίνεται). Αν είναι, να κάνουν οι επισκέπτες και ένα ντουζάκι μπαίνοντας και μετά απολύμανση με betadine. Μην μας πιάσει και μικροβιοφοβία... Τώρα αν μπει κάποιος με λασπωμένα παπούτσια, εντάξει να τα βγάλει. Για τις πιο mild περιπτώσεις υπάρχουν και τα χαλάκια εισόδου

Eγώ όμως που έχω δρύινο πάτωμα σε όοοολο το σπίτι κι έχω δώσει μια περιουσία, κρίμα δεν είναι να μπεί η άλλη με τα παπούτσια της ( κατά πάσα πιθανότητα τακούνια ) και να μου ''πληγώσει'' το πάτωμα ;

Δε γίνεται τις περισσότερες φορές λόγω μικροβιοφοβίας, αλλά π.χ. μπορεί κάποια κοπέλα να 'χει λευκά ή ακριβά χαλιά, ξύλινα πατώματα κλπ. οπότε το κάνει για να προφυλάξει το σπίτι της. Μη νομίζεις πως τους επισκέπτες σου θα τους νοιάξει εάν έδωσες 2,000 ευρώ ή 200 ευρώ για το χαλί στο σαλόνι σου...:roll:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Eγώ όμως που έχω δρύινο πάτωμα σε όοοολο το σπίτι κι έχω δώσει μια περιουσία, κρίμα δεν είναι να μπεί η άλλη με τα παπούτσια της ( κατά πάσα πιθανότητα τακούνια ) και να μου ''πληγώσει'' το πάτωμα ;

Δε γίνεται τις περισσότερες φορές λόγω μικροβιοφοβίας, αλλά π.χ. μπορεί κάποια κοπέλα να 'χει λευκά ή ακριβά χαλιά, ξύλινα πατώματα κλπ. οπότε το κάνει για να προφυλάξει το σπίτι της. Μη νομίζεις πως τους επισκέπτες σου θα τους νοιάξει εάν έδωσες 2,000 ευρώ ή 200 ευρώ για το χαλί στο σαλόνι σου...:roll:

το σπιτι το φτιαχνεις για να το ζεις,δεν ειναι μουσειο

Διαφημίσεις

Τελικά το θέμα αυτό πιστεύω εξαρτάται πολύ από την κουλτούρα του κάθε λαού. Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους δεν συνήθισαν να βγάζουν τα παπούτσια στο σπίτι τους οπότε και το θεωρούνε υποτιμητικό να το ζητήσουνε από άλλους. Αντίθετα πολλοί άλλοι λαοί (στην Αγγλία γνώρισα μουσουλμάνους, κινέζους, ασιάτες, καναδούς κτλ που το θεωρούνε αυτονόητο ότι κάποιος πρέπει να βγάζει τα παπούτσια του πριν μπει σ' οποιοδήποτε σπίτι) πιστεύουνε ότι δείχνει μεγάλη ασέβεια για το χώρο να μπαίνει κάποιος στο σπίτι του ή στο σπίτι των άλλων με τα παπούτσια!

Και μάλιστα πολλοί μου έχουνε πει (ακόμη και η Βουλγάρα καθαρίστριά μου!) ότι θεωρούνε τους Έλληνες βρώμικους μόνο και μόνο γιατί πατάνε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι τους...

Εγώ πριν το μωρό δεν είχα τέτοια απαίτηση, αλλά με τον ερχομό του παιδιού αναθεώρησα!

Rosie μου, για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σου! :wink:

Κι εγω συμφωνω απολυτα με αυτο.

Ποτε δε θα ζηταγα απο κανεναν επισκεπτη μου να βγαλει τα παπουτσια του.Στο μυαλο μου παντα ειχα πως οταν καλω καποιον σπιτι μου το κανω με διαθεση να τον φιλοξενησω ,να τον ευχαριστησω και να φροντισω να νιωσει ομορφα και να περασει καλα.Αν ειναι να του ζηταω να βγαλει τα παπουτσια,να προσεχει μη μου πατησει το χαλι,μη μου λερωσει τον καναπε,μη βρωμισει το μπανιο,μη σπασει κανενα ποτηρι....ασε καλυτερα να μην τον βαλω καθολου σπιτι μου.

Ακομα και για τα παιδακια δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει.Ετσι κι αλλιως δε συμφωνω με το να εχεις ενα παιδι μονιμως στην αποστειρωση.

Γι' αυτό κορίτσια μετάνιωσα που αγόρασα ακριβά ολόμαλλα χαλιά που δεν μπορώ να τα πλύνω...

Κι όταν όλοι αυτοί (συγγενείς) που δε σέβονταν τα παιδιά μου, τώρα απαιτούν να κάνουμε για τα παιδιά τους αυτό που δεν έκαναν... Πώς με ενοχλεί να μη σέβεται κάποιος τις επιλογές για τα παιδιά μου και μετά από λίγα, όχι πολλά χρόνια, πολύ άνετα να επιλέγει τα ίδια και περισσότερα!

Πάντα κατανοώ και σέβομαι τις επιλογές ενός γονιού για το παιδί του, όσο παράλογες κι αν φαντάζουν! Ο καθένας στο σπίτι κάνει ό,τι θεωρεί σωστό και αν δε μας αρέσει δεν πηγαίνουμε.

Κι εγω συμφωνω απολυτα με αυτο.

Ποτε δε θα ζηταγα απο κανεναν επισκεπτη μου να βγαλει τα παπουτσια του.Στο μυαλο μου παντα ειχα πως οταν καλω καποιον σπιτι μου το κανω με διαθεση να τον φιλοξενησω ,να τον ευχαριστησω και να φροντισω να νιωσει ομορφα και να περασει καλα.Αν ειναι να του ζηταω να βγαλει τα παπουτσια,να προσεχει μη μου πατησει το χαλι,μη μου λερωσει τον καναπε,μη βρωμισει το μπανιο,μη σπασει κανενα ποτηρι....ασε καλυτερα να μην τον βαλω καθολου σπιτι μου.

Ακομα και για τα παιδακια δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει.Ετσι κι αλλιως δε συμφωνω με το να εχεις ενα παιδι μονιμως στην αποστειρωση.

Συμφωνώ μαζί σου 1000%

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Εμένα όμως 8,500 ευρώ για να επενδύσω ένα σπίτι 200τ.μ. με δρύινο πάτωμα δε μου περίσσεψαν! Και ναι θα ΄χω απαίτηση από τον επισκέπτη να σεβαστεί το σπίτι μου. Αλλιώς, άμα είναι έτσι και τη ροχάλα του να τη φτύσει στο σπίτι μου και να μη μιλήσω για να μη τον προσβάλλω...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα όμως 8,500 ευρώ για να επενδύσω ένα σπίτι 200τ.μ. με δρύινο πάτωμα δε μου περίσσεψαν! Και ναι θα ΄χω απαίτηση από τον επισκέπτη να σεβαστεί το σπίτι μου. Αλλιώς, άμα είναι έτσι και τη ροχάλα του να τη φτύσει στο σπίτι μου και να μη μιλήσω για να μη τον προσβάλλω...

μην υπερβαλλεις. αλλωστε κανενας δε ρωταει οταν χτυπαει το κουδουνι του αλλου ποσο του στοιχισε το σπιτι. θα συμφωνουσα μαζι σου αν πχ το παιδι του καλεσμενου χτυπουσε τα πατωματα κ δεν του ελεγε κατι. σε αλλη περιπτωση νομιζω οτι κανενας δεν θα νιωθει ανετα αν ταυτιστει το σπιτι με κατι τοσο πολυ αγχωτικο

παιδια υπαρχει η ¨χρυση τομη¨

αν υπαρχει καλη διαθεση και καταννοηση

και οι επισκεπτες θα σεβαστουν τις απαιτησεις των νοικοκυραιων

αλλα και οι νοικοκυρηδες μπορουν να προσαρμοσουν καποια πραγματα στο σπιτι τους για να ειναι ολοι ευχαριστημενοι!

Το οτι θα σεβαστω την απαιτηση του νοικοκυρη ειναι αυτονοητο.Αν με καλεσεις σπιτι σου και μου ζητησεις να βγαλω τα παπουτσια μου θα το κανω...απλα την επομενη φορα που θα με καλεσεις μαλλον θα προτιμησω να συναντηθουμε στο δικο μου σπιτι ή σε καποιο εξωτερικο χωρο.Δε μου αρεσει να αισθανομαι οτι ειμαι βαρος στον αλλον ή οτι η παρουσια μου στο σπιτι του δημιουργει καποιο προβλημα.

παιδια υπαρχει η ¨χρυση τομη¨

αν υπαρχει καλη διαθεση και καταννοηση

και οι επισκεπτες θα σεβαστουν τις απαιτησεις των νοικοκυραιων

αλλα και οι νοικοκυρηδες μπορουν να προσαρμοσουν καποια πραγματα στο σπιτι τους για να ειναι ολοι ευχαριστημενοι!

Για αυτό ακριβώς μιλάω κι εγώ!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Το οτι θα σεβαστω την απαιτηση του νοικοκυρη ειναι αυτονοητο.Αν με καλεσεις σπιτι σου και μου ζητησεις να βγαλω τα παπουτσια μου θα το κανω...απλα την επομενη φορα που θα με καλεσεις μαλλον θα προτιμησω να συναντηθουμε στο δικο μου σπιτι ή σε καποιο εξωτερικο χωρο.Δε μου αρεσει να αισθανομαι οτι ειμαι βαρος στον αλλον ή οτι η παρουσια μου στο σπιτι του δημιουργει καποιο προβλημα.

Μα Νίκη μου, δεν είναι θέμα βάρους... Εάν ήταν έτσι δε θα σε καλούσα καν! Απλά όλοι έχουμε κάποιες ιδιοτροπίες, δηλαδή θα περιθωριοποιήσουμε όσους είναι πιο ιδιότροποι όσον αφορά το σπίτι τους ; Κι εμένα μου έχει τύχει να βγάλω τα παπούτσια μου και δεν παρεξηγήθηκα... Δε με θεώρησαν βρωμιάρα, απλά αυτή είναι η ''πολιτική'' τους κι έχω μάθει να σέβομαι κάθε σπίτι στο οποίο μπαίνω.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

μην υπερβαλλεις. αλλωστε κανενας δε ρωταει οταν χτυπαει το κουδουνι του αλλου ποσο του στοιχισε το σπιτι. θα συμφωνουσα μαζι σου αν πχ το παιδι του καλεσμενου χτυπουσε τα πατωματα κ δεν του ελεγε κατι. σε αλλη περιπτωση νομιζω οτι κανενας δεν θα νιωθει ανετα αν ταυτιστει το σπιτι με κατι τοσο πολυ αγχωτικο

Δεν είναι αυτό το ζήτημα κι ούτε έκανα επείδηξη... Απλά δεν έχω όρεξη όταν έχω κάνει μια τέτοια ''επένδυση'' να χρειαστεί να μπω στον κόπο επισκευών, σε περίπτωση πρόκλησης φθορών από αμέλεια ή αφέλεια κάποιου...

iyuNp3.png4hNCp3.png

οκ..εγω δεν θα το εκανα στον αλλο,κ θα με ενοχλουσε λιγο αν δεν υπηρχε πχ παιδι κ θα εβγαζα τα παπουτσια σαν καλεσμενη.σε πολυ δικους μου αισθανομαι ανετα κ το κανω,σε λιγοτερο γνωστο δε μπορω να ειμαι με το καλο το ρουχο κ τα ποδια γυμνα!

Μα Νίκη μου, δεν είναι θέμα βάρους... Εάν ήταν έτσι δε θα σε καλούσα καν! Απλά όλοι έχουμε κάποιες ιδιοτροπίες, δηλαδή θα περιθωριοποιήσουμε όσους είναι πιο ιδιότροποι όσον αφορά το σπίτι τους ; Κι εμένα μου έχει τύχει να βγάλω τα παπούτσια μου και δεν παρεξηγήθηκα... Δε με θεώρησαν βρωμιάρα, απλά αυτή είναι η ''πολιτική'' τους κι έχω μάθει να σέβομαι κάθε σπίτι στο οποίο μπαίνω.

Απλά όπως έχεις εσύ ιδιοτροπίες, μπορεί να έχει και ο επισκέπτης ιδιοτροπίες και να μην αισθάνεται άνετα π.χ. να είναι με το κοστούμι και τη γραβάτα και την κάλτσα ή με το ταγιέρ, το μαλλί κομμωτηρίου και την παντόφλα.:wink:

Οπότε από τη μια υπάρχει ο σεβασμός στο σπίτι σου αλλά και και από την άλλη υπάρχει ο σεβασμός στην προσωπικότητά τους.

Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο το ταγιέρ με την παντόφλα όσο το να αισθάνομαι από τη μεριά του οικοδεσπότη αυτή την απαξίωση για εμένα ως επισκέπτη. Με πείραξε πολύ αυτή η λογική του "εγώ πλήρωσα τόσα για τα πατώματα και θα έρθει η άλλη να μου τα πατήσει." Αν αισθανόμουν κάτι τέτοιο ως άποψη από κάποια φίλη μου, δεν θα ξαναπατούσα σπίτι της.

.....δε νομίζω τάκη....

Δλδ αν εσυ εχεις την ιδιοτροπια να θελεις να βγαλω το παντελονι μου και να βαλω μπιτζαμες θα πρεπει να το δεχτω??

Ισα ισα επειδη εγω διαφωνω με αυτο που ζητας και επειδη σεβομαι το σπιτι σου κι εσενα την ιδια θα επιλεξω να μην ξαναερθω ωστε να μην υπαρξει το οποιοδηποτε θεμα.Ασεβια θα ηταν να μπω ντε και καλα με το ζορι μεσα στο σπιτι σου με τα παπουτσια μου ενω εσυ δε θελεις.

Δικαιωμα σου ειναι να επιβαλεις τους κανονες σου στο σπιτι σου...δικαιωμα μου να επιλεξω να μην ξαναερθω.Δε νομιζω οτι λεω κατι κακο.

εγω κοριτσια εχω διαμορφωσει τους χωρους του σπιτιου ετσι ωστε οι επισκεπτες και να λερωσουν κατι(θα καθαριστει ευκολα και γρηγορα ειδικα τωρα το καλοκαιρι)

αλλα ειναι καθαρα και θεμα ανθρωπου

• ενα φιλικο μας ζευγαρι χωρις παιδακια ακομη,καθε φορα που θα ερθει επισκεψη θα βγαλει τα παπουτσια χωρις να το ζητησω.

• ενα αλλο ζευγαρι με 2 παιδια ερχεται επισκεψη κι ενω εχω πει,ειδικα για το δωματιο της μικρης μου δεν θελω να πατανε επανω παπουτσια με τιποτα,η ιδια η μανα πατησε:shock: ε συγγνωμη αλλα εκει ειδικα θα επιβαλω κανονες στο σπιτι μου.

Δλδ αν εσυ εχεις την ιδιοτροπια να θελεις να βγαλω το παντελονι μου και να βαλω μπιτζαμες θα πρεπει να το δεχτω??

Ισα ισα επειδη εγω διαφωνω με αυτο που ζητας και επειδη σεβομαι το σπιτι σου κι εσενα την ιδια θα επιλεξω να μην ξαναερθω ωστε να μην υπαρξει το οποιοδηποτε θεμα.Ασεβια θα ηταν να μπω ντε και καλα με το ζορι μεσα στο σπιτι σου με τα παπουτσια μου ενω εσυ δε θελεις.

Δικαιωμα σου ειναι να επιβαλεις τους κανονες σου στο σπιτι σου...δικαιωμα μου να επιλεξω να μην ξαναερθω.Δε νομιζω οτι λεω κατι κακο.

Δε σου πα να βάλει πυζάμες.... Τα ρούχα δε με αφορούν... Εάν είσαι φίλος μου και ξέρεις τις ιδιοτροπίες μου, θα ξέρεις και την ιδιοτροπία που έχω με τα παπούτσια.. Οπότε θα το δεχτείς και δε θα παρεξηγηθείς! Γιατί κι εσύ θα 'χεις ιδιοτροπίες τις οποίες κι εγώ ως φίλη σου τις απδέχομαι. Αλλιώς δε θα υπήρχαν φιλίες.:-D

Απλά όπως έχεις εσύ ιδιοτροπίες, μπορεί να έχει και ο επισκέπτης ιδιοτροπίες και να μην αισθάνεται άνετα π.χ. να είναι με το κοστούμι και τη γραβάτα και την κάλτσα ή με το ταγιέρ, το μαλλί κομμωτηρίου και την παντόφλα.:wink:

Οπότε από τη μια υπάρχει ο σεβασμός στο σπίτι σου αλλά και και από την άλλη υπάρχει ο σεβασμός στην προσωπικότητά τους.

Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο το ταγιέρ με την παντόφλα όσο το να αισθάνομαι από τη μεριά του οικοδεσπότη αυτή την απαξίωση για εμένα ως επισκέπτη. Με πείραξε πολύ αυτή η λογική του "εγώ πλήρωσα τόσα για τα πατώματα και θα έρθει η άλλη να μου τα πατήσει." Αν αισθανόμουν κάτι τέτοιο ως άποψη από κάποια φίλη μου, δεν θα ξαναπατούσα σπίτι της.

Νομίζεις πως μένω στο Μέγαρο ; Γιατί να μου 'ρθει ο άλλος με ταγιέρ ή κοστουμάκι ;;;;;; Χαλαρά πράγματα!!!!! Παρέα δεν κάνω με το Βαρδινογιάννη. Είμαι 28 κι ο άντρας μου 33, οπότε οι φίλοι μας ηλικιακά και μόνο, σίγουρα δε μας έρχονται κοστουμάτοι!:lol:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Πριν φυγουμε για το εξωτερικο, ποτε δεν βγαζαμε τα παπουτσια μας (πλην εμενα που λατρευω να περπαταω ξυπολυτη).

Στο σπιτι που νοικιασαμε στην Αμερικη, ειχε μοκετα απο ακρη σε ακρη σε ολα τα δωματια και δεν εβγαιναν για να πλυθουν. Επισης με το που ανοιγες την πορτα ειχε ντουλαπα για τα πανωφορια και τα παπουτσια.

Μαθαμε λοιπον να βγαζουμε τα παπουτσια μας πριν μπουμε. Οταν φυγαμε απο το σπιτι η μοκετα ηταν πεντακαθαρη. Επαθα πλακα!!!

Ετσι γυριζοντας στην πατριδα το εφαρμοσαμε . Εννοειται οτι δεν ζηταω απο τους αλλους να βγαλουν τα παπουτσια τους και οταν το κανουν βλεποντας την οικογενεια ξυπολυτη, αισθανομαι πολυ ασχημα...

Οσο για το τσιγαρο, σαφως απαγορευεται να καπνιζουν μεσα στο σπιτι μου και αυτος ο "κανονας" υπηρχε απο πριν μεινω εγκυος. Ολοι το σεβονται.

Τωρα αν καποιος δεν θελει να ερθει στο σπιτι μου επειδη δεν τον αφηνω να το κανει τεκε, ειναι δικαιωμα του.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...