Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Εμεις εχουμε συνηθησει με το που μπουμε στο σπιτι βγαζουμε αμεσως τα παπουτσια και βαζουμε τις παντοφλιτσες μας.......οχι για λογους μικροβιων κτλ,αλλα για να ειμαστε πιο ξεκουραστα!!!!

Δεν εχω πει ποτε σε κανεναν να βγαλει τα παπουτσια του,παρα μονο οταν βρεχει καθομαι στην πορτα οπου εχω το χαλακι και τους λεω να σκουπισουν καλα τα ποδια τους και αμεσως μετα εχω και μια παλια πετσετα μπανιου και τους βαζω κι εκει να τα σκουπισουν καλα!!

Αυτο το κανω γιατι τα χαλια μου ειναι εκρου χρωματος και επειδη ειναι με δερμα δεν μπορω να τα καθαρισω μετα με απορυπαντικα και τετοια.....μονο στεγνο καθαρισμα!!!(ασχετο....εχω μετανιωσει που τα πηρα.....πληρωσα ενα φορτωμα λεφτα λογω του δερματος και της μαρκας τους ,δεν λεω ειναι υπεροχα....αλλα καθολου λειτουργικα:-()

Τωρα δεν ξερω τι θα κανω οταν με το καλο ερθει το μωρο μας......οπως το σκεφτομαι τωρα,το πιο πιθανο μεσα στο παιδικο δωματιο δεν θα θελω να πατανε......στο υπολοιπο σπιτι δεν νομιζω να εχω προβλημα,εξαλλου ειμαι και γω πολυ υπερ στο οτι οσο πιο πολυ αποστειρωνουμε εναν χωρο τοσο πιο ευαισθητο κανουμε το παιδι στα μικροβια!!

(Μιας και αναφερατε και καποιες συμβουλες απο παιδιατρους,να σας πω κι εγω ενα περιστατικο(που ομολογω ειχα παθει λιγο σοκ)

Εχω καταστημα και περσυ το χειμωνα(εκανε ψοφοοοοο) μπαινει στο μαγαζι μια κοπελα με το μωρακι της(μηνων ηταν),οπου γνωριζω οτι ειναι γιατρος αυτη και παιδιατρος ο αντρας της.......και το βγαζει απο το καροτσι για να το κρατησει αγκαλια...και τι βλεπω......το μωρο ντυμενο με ενα φορμακι απο αυτα που φοραμε απο μεσα απο τα ρουχα....με ενα ζακετακι απο πανω και καλτσακια....τα μπουτακια του ηταν γυμνα...:shock:Τιποτα αλλο!!!!

Δεν αντεξα και της λεω...συγνωμη...δεν φοβασαι μην σου κρυωσει το παιδι...πολυ ελαφρα δεν ειναι ντυμενο????????

Βρε παιδια και τι μου απαντησε.......οσο πιο πολυ ντυνουμε τα παιδια τοσο πιο ευκολα αρρωστενουν....πρεπει να αποκτησει αντισωματα το παιδι....απ την στιγμη που το μαθαινουμε σε αυτον τον τροπο και οχι την μια να το ντυνουμε χοντρα και την αλλη χαλαρα,πρεπει να κρατας μια γραμμη,το σωματακι του και ο οργανισμος του μαθαινει κατα αυτο τον τροπο συν αποκτα αντισωματα!!!!:shock:

Απ την μια μου ακουγετε λογικο και κατι περισσοτερο θα ξερουν οι γιατροι,αλλα δεν ξερω εαν ποτε το εκανα αυτο στο μωρο μου!!!!)

Σορυ για το μεγαλο ποστ!!!:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το θεωρω αγενεια κ δεν το ζηταω απο κανενα.αν υπαρχει προβλημα υγειας το δεχομαι,διαφορετικα ειναι δικια μου ευθηνη να σκουπισω μολις φυγει αν δεν θελω να πατησει το μωρο. θα μου ρθει ο αλλος με τα καλα του κ θα του πω βγαλε τα παπουτσια;καταρχην μπορει να μην ειναι προετοιμασμενος για κατι τετοιο.αν ειναι κολλητη μου θα το κανει να ναι κ ανετα αλλα σε ξενο με τιποτα

Εβγαζα πάντα τα παπούτσια μου μόλις έμπαινα στο σπίτι μου. Ομολογώ ότι δεν το εκανα στα άλλα σπίτια εκτός αν υπήρχαν παιδιά αλλά από τότε που απέκτησα παιδί απαιτώ να το κάνουν όσοι μπαίνουν στο σπίτι μου...

Ακόμα και πολύς κόσμος να είναι απλά μαζεύονται πολλά παπούτσια στην είσοδο. Και όσοι έρχονται και βλέπουν τα παπούτσια το κάνουν αυτομάτως, συνήθως δεν λέω τπτ... Αν πάλι κανένας θελήσει να παρεξηγηθεί και να φύγει, έ, τί να κάνουμε;;;; Ως τώρα πάντως δεν έτυχε...

WLn5p2.png

To έχω ξαναπεί και σε άλλο τόπικ, δεν μπορώ παπούτσια μες στο σπίτι κι ας μην έχω παιδί. Με τον άντρα μου έδωσα χρόνια μάχη για να βγάζει κατευθείαν τα παπούτσια του. Στους επισκέπτες δεν λέω τίποτα, μόνο στους πολύ φίλους. Στους αλλους, όταν φύγουν, ή την άλλη μέρα, σφουγγαρίζω και βάζω σκούπα. Και φυσικά τρελλαίνομαι όταν μου πατάνε το χαλάκι του μπάνιου:( Εκεί που πατάμε δηλαδή βρεγμένοι και ξυπόλητοι αφού έχουμε κάνει μπάνιο:( Οπότε το αλλάζω αφού φύγουν οι επισκέπτες...

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

να πω κ γω τη γνωμη μου.......

μεγαλωσα σε ενα σπιτι που δεν ειχαμε ποτε σκεφτει καν αν θα βγαζαμε τα παπουτσια μας....ο καθενας μάλλον εκανε οτι ηθελε!!!

ουτε με πειραζε αν πηγαινα καπου κ τα εβγαζα επειδη ηξερα οτι εκει πρεπει!!!αν κ νομιζω στοιχημα να μου χει τυχει μια φορα(κ κει με βαλαν να πατησω σε πατακια, ολοι μεγαλοι ηταν κ δεν υπηρχε μωρο), αλλα μόλις γνωρισα τον άντρα μου βρεθηκα σε ενα σπιτι σαν κοπέλια ακόμα του άντρα μου που δεν διανοουταν να μπουν με τα παπουτσια μεσα!!!μου ρχοταν πολυ περιεργο που βγαζα τα παπουστια να μπω αλλα το σεβομουν κ το εκανα!

παντρευτηκα στη πόλη του αντρα μου, κ όλα γίνοταν στο δικό του σπίτι, κόσμος γλέντια κλπ!!!

ρε κορίτσια μια βδομαδα ολόκληρη κ τη μέρα του γαμου νε περνα παρέλαση απο το σπίτι κ να ναι αραδιασμένα τα παπουστια κ οι παντόφλες έξω από το σπίτι!!!

ειλικρινινα μου κακοφάνηκε πάρα μα πάρα πολύ!!!!

δε κρινω καννεναν κ πάντα τα βγάζω οταν πάω σπίτι τους αλλα αυτο που γινε στο γαμο....εγω προσωπικα ντράπηκα!!!ντάξει λιγες μερες ηταν.....μπορουσαν να μη ειναι τοσο υπερβολικοι!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Και φυσικά τρελλαίνομαι όταν μου πατάνε το χαλάκι του μπάνιου:( Εκεί που πατάμε δηλαδή βρεγμένοι και ξυπόλητοι αφού έχουμε κάνει μπάνιο:( Οπότε το αλλάζω αφού φύγουν οι επισκέπτες...

Εγώ ούτε με τις παντόφλες δεν αφήνω να πατάνε το χαλάκι του μπάνιου! Απλά μετά το μπάνιο το μαζεύω και το απλώνω να στεγνώσει πάνω στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα. Και όταν έχει ήλιο το βγάζω έξω μη τυχών και πιάσει μούχλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εγώ ούτε με τις παντόφλες δεν αφήνω να πατάνε το χαλάκι του μπάνιου! Απλά μετά το μπάνιο το μαζεύω και το απλώνω να στεγνώσει πάνω στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα. Και όταν έχει ήλιο το βγάζω έξω μη τυχών και πιάσει μούχλα.

δεν ειναι υπερβολη αυτο;;κ τι εγινε αν λερωθει;βαζεις αλλο!

ενω μεγαλώσα σε σπιτι που ολοι βγαζαμε τα παπουτσια μας εξω στο δικο μου δεν το υιοθετησα.

απο τοτε ομως που ο μικρος σερνεται παντου κ πολλες φορες γυμνος:cool: εξω παπουτσια ασυζητητι...χωρις εξαιρεσεις!

ολοι το σεβονται κ νιωθουν κ ανετα.

uDuOp2.png

Το πιο σπαστικό είναι άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν παιδιά..και σου ζητουν να βγάλεις τα παπούτσια σου...οταν πας σπίτι τους..για να μην τους λερώσεις τα χαλιά ή τα πατώματα! Εκεί μου την δίνει! Επίσης μου την δίνει οι ίδιοι άνθρωποι όταν έρχονται στο δικο σου σπίτι..δεν κάνουν την κίνηση να τα βγάλουν...γιατί απλά..δεν είναι δικά τους χαλια/ πατώματα! Κατι άλλο...οι ίδιοι..δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι τους..(λεμε οταν δεν έχουν παιδιά ακόμη) κ ούτε εσένα αφήνουν αλλά όταν έρχονται στο δικό σου..το ντουμανιάζουν! (οταν κ εσυ δεν είχες ακόμη παιδιά). Ε, λοιπόν..σε αυτους τους ανθρώπους..οχι τα παπούτσια..μέχρι και τα βρακιά τους θα τους πω να βγάλουν..γιατι απο ενα σημείο και ύστερα..τα έχω πάρει! Σε όλους τους υπόλοιπους...δεν λέω να βγάλουν παπουτσια...Εμεις και οι γονεις/ πεθερικα μοναχα τα βγαζουμε! Όλοι οι άλλοι οταν θα έρθουν δεν τους εχω πει ποτε να τα βγάλουν. Το θεωρώ υποτιμιτικό..να μου ερθει ο αλλος σπίτι μου κ να τον ξε- παπουτσιάσω..Πείτε το κόλλημα..ετσι το έχω δει! Βεβαια, σαν φύγουν, κάνω την απαιτούμενη καθαριότητα χαλιών/ πατώματων. Επίσης, στο πατάκι έξω από την πόρτα μας έχω περασμένη μια πετσέτα βρεγμένη- στυμμένη με νερό + ξύδι + λίγη χλωρίνη.. και τα κάνουν μια περασματια πριν μπουν σπίτι..από μόνοι τους..αφου βλέπουν το πατακι..τα σκουπίζουν..σχεδόν όλοι..Με αυτό τον τρόπο..φευγουν τα πολλά- πολλά απο τα παπουτσια τους..και όχι τα ιδια τα παπούτσια!

Διαφημίσεις

γεια σας. Εγώ όταν πήγα στην Σουηδία ήμουν 18 χρονών και ποτε πουθενα δεν εβγαλα παπούτσια στην Ελλάδα. Οταν είδα να το κανουν στην Σουη΄δία παραξενεύτηκα και μαλιστα θυμωσα και λιγο (να παω επισκεψη καπου και βγάλω την γοβα μου???απιστευτο!!!). Βεβαια τελικά το συνήθισα αλλά μολις ήρθα στην Ελλάδα το ξεχασα. Πηγαινα σε σπιτια με παιδιά και δεν το σκεφτόμουν καθολου. Μολις όμως εκανα εγω παιδι και ειδα οτι κυλιοταν συνεχεια στα χαλιά καταλαβα και φυσικα ζηταω να βγαλουν τα παπούτσια τους. Καποιο το κανουν και καποιοι οχι τους οποίους βεβαια δεν τους φωναζω και συχνα πια στο σπιτι μου. Εδω ειναι θεμα υγειας του παιδιου οποτε τι αλλο να κανω. Αν και προσωπικα δεν μου αρεσει σαν συνήθεια.

! Κατι άλλο...οι ίδιοι..δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι τους..(λεμε οταν δεν έχουν παιδιά ακόμη) κ ούτε εσένα αφήνουν αλλά όταν έρχονται στο δικό σου..το ντουμανιάζουν! !

σ αυτο δεν χωραει συζητηση! νομιζω οτι οι φυσιολογικοι απο μονοι τους το καταλαβαινουν πλεον

Ας κάνει όπως καταλαβαίνει ο καθένας στο σπίτι του! Εμείς τα βγάζουμε εννοώ η οικογένειά μου, αλλά δεν ζητάμε από τους επισκέπτες να το κάνουν. Οταν φεύγουν οι επισκέπτες, όπως απολυμαίνω την τουαλέττα, έτσι φρεσκάρω και τους χώρους που πατήθηκαν. Αυτά;)

εγω κοριτσια να πω την αληθεια δεν εχω πολλες επισκεψεις στο σπιτι και αυτοι που ερχονται ειναι ολοι δικοι μου ανθρωποι δεν ντρεπομαι να τους πω να βγαλουν τα παπουτσια γενικα στο σπιτι μεσα δεν φοραμαι .γιατι εχω δυο μικρα παιδια και δεν γινεται να αφισω να παταει ο καθενας μεσα με λασπες κλπ. οι φιλοι μου οι περισοτεροι εχουν την ιδια ταχτηκη εστι δεν με ενοχλη οταν παω σε αυτους να βγαλω εγω τα δικα μου . μονο στις γιορτες μπενουν με παπουτσια γιατι εχουμε μεγαλο σοι και μαζευω εγω τα χαλια ετσι ωστε οταν φυγουν να καθαρησω καλητερα , οσο για τα υπνοδωματια δεν εχουν καμια δουλεια να πανε μεγαλοι μονο μικρα παιδια και αυτος που τα προσεχει ειναι χωρις π.

Τελικά απ' ότι κατάλαβα από όσα γράφτηκαν είναι το τι έχει συνηθίσει κανείς να κάνει από το σπίτι του.

Σε κάποιες περιοχές οι άνθρωποι βγάζουν όλοι τα παπούτσια τους (καλά αυτό που περιγράφει η Σαμπρίνα απλώς δεν υπάρχει).

Σε άλλες περιοχές πάλι δεν το κάνουν.

Αν μου ζητηθεί να τα βγάλω λόγω υγείας, όπως στην περίπτωση του συγγενικού μου προσώπου που έχει μεταμοσχευμένο μωρό, θα το κάνω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σε άλλη περίπτωση, θα τα βγάλω αλλά εννοείται ότι δεν θα πατήσω ξανά σ' αυτό το σπίτι.

Θεωρώ μεγάλη αγένεια να επιβάλλω στους επισκέπτες μου να βγάζουν τα παπούτσια τους. Αν δεν θέλω να κυκλοφορούν με τα παπούτσια, απλώς δεν θα δέχομαι επισκέπτες. Εδώ τους ζητάς να σκουπίσουν καλά τα παπούτσια τους μια βροχερή μέρα και πάλι σε κοιτάνε σαν ούφο! Εδώ δεν μπορώ να κάνω καλά τον άντρα μου που έρχεται απέξω με βροχή και μπαίνει μέσα με τα βρεγμένα, πώς θα απαιτήσω κάτι τέτοιο από τους επισκέπτες.

Σημειωτέον ότι εγώ μόλις μπαίνω σπίτι μου, τα βγάζω τα παπούτσια μου, κυρίως όμως, για να ξεκουραστούν τα πόδια μου.

Εγώ μπορεί να φοράω τρύπια κάλτσα βρε αδελφέ και να μην έχω άλλη να φορέσω, γιατί πρέπει να με κάνεις ρόμπα?

Όταν φεύγουν οι επισκέπτες μου, φροντίζω να σκουπίσω και να σφουγγαρίσω.

Επίσης, δεν πηγαίνω να καπνίσω σε σπίτι που έχουν μικρά παιδιά. Εννοείται ότι το σέβομαι, όμως, επειδή μου είναι δύσκολο να μην καπνίσω, απλώς αποφεύγω να πηγαίνω. Επίσης, όταν έρχεται κάποιος σπίτι μου με το παιδί του, ομοίως δεν καπνίζω, κι αν έχω καπνίσει πιο πριν και το έχω ντουμανιάσει και μου έρθει κάποιος ξαφνικά, φροντίζω να ενημερώσω να έρθει μισή ώρα αργότερα, για να προλάβω να ανοίξω και να ξεντουμανιάσω.

Επίσης, εάν μου ζητηθεί σε σπίτι που δεν υπάρχουν μικρά παιδιά αλλά δεν καπνίζουν γιατί δεν είναι καπνιστές, το σέβομαι και δεν καπνίζω αλλά δύσκολα θα ξαναπάω σ' αυτό το σπίτι. Αν και γενικώς αυτό δεν μου έχει τύχει. Πολλοί φίλοι μου δεν καπνίζουν, ώστε ποτέ δεν απαγόρευσαν το κάπνισμα στους επισκέπτες τους. Απλώς ξεντουμανιάζουν μετά την επίσκεψη.

Ο σύζυγός μου δεν καπνίζει. Εμένα δεν μ' αφήνει να καπνίσω μέσα στο σπίτι, γιατί τον ενοχλεί. Το σέβομαι και το χειμώνα καπνίζω ή έξω ή κάτω από τον απορροφητήρα. Όταν όμως έρχονται επισκέπτες, ποτέ μα ποτέ δεν απαγορεύει σε κανέναν να καπνίσει.

Γενικά, αν θέλω κόσμο στο σπίτι μου, πρέπει να κάνω και τις ανάλογες υποχωρήσεις. Αλλιώς ας καθίσουμε οι δυο μας σαν τους βρυκόλακες μη μας ντουμανιάσει κανείς και μη μας λερώσει τα χαλιά.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

Τελικά το θέμα αυτό πιστεύω εξαρτάται πολύ από την κουλτούρα του κάθε λαού. Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους δεν συνήθισαν να βγάζουν τα παπούτσια στο σπίτι τους οπότε και το θεωρούνε υποτιμητικό να το ζητήσουνε από άλλους. Αντίθετα πολλοί άλλοι λαοί (στην Αγγλία γνώρισα μουσουλμάνους, κινέζους, ασιάτες, καναδούς κτλ που το θεωρούνε αυτονόητο ότι κάποιος πρέπει να βγάζει τα παπούτσια του πριν μπει σ' οποιοδήποτε σπίτι) πιστεύουνε ότι δείχνει μεγάλη ασέβεια για το χώρο να μπαίνει κάποιος στο σπίτι του ή στο σπίτι των άλλων με τα παπούτσια!

Και μάλιστα πολλοί μου έχουνε πει (ακόμη και η Βουλγάρα καθαρίστριά μου!) ότι θεωρούνε τους Έλληνες βρώμικους μόνο και μόνο γιατί πατάνε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι τους...

Εγώ πριν το μωρό δεν είχα τέτοια απαίτηση, αλλά με τον ερχομό του παιδιού αναθεώρησα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τελικά το θέμα αυτό πιστεύω εξαρτάται πολύ από την κουλτούρα του κάθε λαού. Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους δεν συνήθισαν να βγάζουν τα παπούτσια στο σπίτι τους οπότε και το θεωρούνε υποτιμητικο!

Εγώ πριν το μωρό δεν είχα τέτοια απαίτηση, αλλά με τον ερχομό του παιδιού αναθεώρησα!

τελικά μάλλον έτσι ειναι κ ετσι ενιωθα κ γω οταν επρεπε να βγαζω τα παπουτσια μου!!!

κ γω τωρα πια με το μωρο ετσι το σκεφτομαι ειδικα μεθαυριο που το βλεπω κ αυτο να κυλιεται στα χαλια, ηθελα δεν ηθελα βλεπεις εμαθα κ απο το συζηγο...

αλλα όπως ειπε κ η bp -IOLH αυτό που γινε στο γάμο μου....απλα δεν υπάρχει...να χορευουν με τις κάλτσες κ τις παντόφλες:shock:και εννοειται δεν επαιζε κανένα μωρο!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Εγώ και ο άντρας μου εννοείται οτι οταν μπούμε σπίτι βάζουμε τις παντόφλες μας(εκτός αν έχουμε επισκέψεις!!).Κατά τα αλλα θεωρώ μεγάλη αγένεια να ζητήσω από οποιονδήποτε να βγάλει τα παπούτσια του για να μπεί στο σπίτι μου.Οπως είπε μια κοπέλα πιο πάνω είναι ευθύνη δική μου να καθαρίσω μετά.Αν πάλι νομίζω οτι παντού θα με κυνηγάνε θανάσιμα μικρόβια θεωρώ πιο ειλικρινές να μην δέχομαι επισκέψεις στο σπίτι καθόλου.Ας βλέπω φίλους και συγγενείς έξω!

Κιας μην βγάζω και το παιδί μου έξω μήπως τύχει και αγγίξει κακάκια σκύλου(που θα αγγίξει όσο κιαν προσέχω!) και μην φάει χώμα (που θα φάει όσο κιαν προσέχω!).

Επίσης σημειώνω οτι ούτε κι εμένα δεν μου εχουν ζητήσει να βγάλω τα παπούτσια πουθενά(ουτε καν σε παιδικό δωμάτιο) εννοείται οτι αν είμαι λασπωμένη από μόνη μου θα έχω την κοινή λογική να μην τα κάνω χάλια στο ξένο σπίτι.

QqmLp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμείς το κάνουμε και τώρα με τα παιδιά και πριν. Αν έρθει κάποιος που ντρέπομαι να του πω να βγάλει τα παπούτσια, μόλις φύγει σφουγγαρίζω. Είναι πιο υγειινό και γλυτώνω συνεχές καθάρισμα. Ήμουν πέντε χρόνια στη Γερμανία, το έκαναν παντού και χωρίς παρεξήγηση. Σε ποιον αρέσει δηλαδή να έχει τη βρωμιά του δρόμου συνεχώς στο σπίτι του, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Με θεωρούν παράξενη, αλλά η κυρία που μας καθαρίζει μου λέει ότι βλέπει τη διαφορά σε σχέση με άλλα σπίτια...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος πανικός...

οκ. βολευει να βγάζεις τα παπουτσια σου για να μη λερώνωνται τα χαλιά, αλλά και να λερωθούν και λίγο δεν αυτοκτονούμε κι όλας...

Οσο για παιδιά και μικρόβια χαλαρώστε με τα πολλά καθαρίσματα γιατί όταν τα παιδιά πάνε παιδικό θα βάζουν στο στόμα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, τη σαλιωμένη πιπίλα, το δαγκωμένο τοστ, το πενταβρόμικο παιχνίδι, μη σας πω ότι θα καταπίνουν την γεμάτη με τρίχες και σκόνη πλαστελίνη, ή θα σκουπίζονται με το χαρτί υγείας που μόλις έπεσε στο πάτωμα (σιγα μη βγουν έξω χε.....μενα επειδή η μαμά είναι σουπερ καθαρή ).

Εχοντας συνιθίσει σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα τα πιτσιρίκια πιθανον θα ναι άρρωστα βδομάδα παρά βδομάδα.

"Νωρίτερα" έγραψα οτι "απαιτώ" πλέον λόγω μωρού να βγάζουν τα παπούτσια τους. Αυτό όμως το εφάρμοζα και συνεχίζω να το εφαρμόζω (τώρα πλέον και λόγω μωρού στο σπίτι), γιατί "λυπάμαι" τον κόπο της γυναίκας μου. "Τρέχει" όλη μέρα με την δουλειά, τώρα πλέον με το μωρό, να μας μαγειρέψει, να μας πλύνει, να μας σιδερώσει, να, να, να......εεεεε οχι και να μπαίνω ως "αφέντης" με τα παπούτσια μου αδιαφορώντας για το οτι κουράστηκε να καθαρίσει το χαλί. Νοιώθω και λίγο "αναίσθητος" έναντι της......Βέβαια στην αρχή τα έβγαζα όπως όλοι οι άντρες -- μπάμ και όπου πάνε :-) :-) Το συζητήσαμε και μου εξήγησε οτι δεν της αρέσει το σπίτι να μοιάζει με Τζαμί, με παραταγμένα παπούτσια αθλητικά, "καλά", σαγιονάρες κτλ....Έτσι με μια απλή ξύλινη λακαριστή παπουτσοθήκη δίπλα στην πόρτα "λύθηκε" το θέμα :wink:

Αν καποιος φτυσει στο δρομο, εγω δεν δω και πατησω τη ροχαλα, αυτην θα τη μεταφερω σε οποιο σπιτι θα παω. Θα πατησω το χαλι, θα διασπειρω μικροβια τα οποια δε φευγουν και ευκολα! Αν εχω μικρο παιδι, το θετω σε κινδυνο. Πολλα μικροβια μεταφερονται με παρομοιο τροπο και οταν υπαρχει μωρο που μπουσουλαει, το θεωρω απαραδεκτο να μη βγαζω τα παπουτσια μου, το θετω ως θεμα υγειινης.

Απαιτουσα λοιπον στο σπιτι μου οταν τα παιδια μπουσουλουσανε και βαζανε τα χερια στο στομα, μονο απο τους στενους συγγενεις-εχω πολλους- και ποτε απο ξενους επισκεπτεςνα βγαλουν τα παπουτσια τους (οταν το εκαναν ομως το δεχομουν με χαρα) αλλα τωρα που μεγαλωσαν τα παιδια, το αφηνω στην διαθεση τους. Εγω οπου υπαρχει μωρο που μπουσουλαει, βγαζω τα παπουτσια. Αλλα επισης σε πολυ στενα συγγενικα σπιτια, για να μη λερωσω οταν ειναι σφουγγαρισμενα και πεντακαθαρα.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

"Νωρίτερα" έγραψα οτι "απαιτώ" πλέον λόγω μωρού να βγάζουν τα παπούτσια τους. Αυτό όμως το εφάρμοζα και συνεχίζω να το εφαρμόζω (τώρα πλέον και λόγω μωρού στο σπίτι), γιατί "λυπάμαι" τον κόπο της γυναίκας μου. "Τρέχει" όλη μέρα με την δουλειά, τώρα πλέον με το μωρό, να μας μαγειρέψει, να μας πλύνει, να μας σιδερώσει, να, να, να......εεεεε οχι και να μπαίνω ως "αφέντης" με τα παπούτσια μου αδιαφορώντας για το οτι κουράστηκε να καθαρίσει το χαλί. Νοιώθω και λίγο "αναίσθητος" έναντι της......Βέβαια στην αρχή τα έβγαζα όπως όλοι οι άντρες -- μπάμ και όπου πάνε :-) :-) Το συζητήσαμε και μου εξήγησε οτι δεν της αρέσει το σπίτι να μοιάζει με Τζαμί, με παραταγμένα παπούτσια αθλητικά, "καλά", σαγιονάρες κτλ....Έτσι με μια απλή ξύλινη λακαριστή παπουτσοθήκη δίπλα στην πόρτα "λύθηκε" το θέμα :wink:

Έχεις δίκιο και μπράβο σου που σέβεσαι τον κόπο της γυναίκας σου.

Το θέμα όμως είναι "να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια τους?" Άλλο οι επισκέπτες κι άλλο η οικογένεια. Κι εγώ με τον άντρα μου, μόλις μπαίνουμε σπίτι, βγάζουμε τα παπούτσια μας κι εγώ με ένα βετέξ βρεγμένο που έχω μόνο για τα παπούτσια, τα καθαρίζω καλά, τα αφήνω στο μπαλκόνι να αεριστούν και μετά τα βάζω στην παπουτσοθήκη.

Κι, αν πάω σε ένα πολύ συγγενικό σπίτι, θα τα βγάλω από μόνη μου, αλλά σε ξένο σπίτι δεν θέλω να τα βγάλω και φυσικά και στο δικό μου σπίτι δεν θα έβαζα ποτέ τους επισκέπτες να τα βγάλουν. Αν ανησυχούσα για τα μικρόβια, απλώς δεν θα δεχόμουν επισκέπτες.

Αν καποιος φτυσει στο δρομο, εγω δεν δω και πατησω τη ροχαλα, αυτην θα τη μεταφερω σε οποιο σπιτι θα παω. Θα πατησω το χαλι, θα διασπειρω μικροβια τα οποια δε φευγουν και ευκολα! Αν εχω μικρο παιδι, το θετω σε κινδυνο. Πολλα μικροβια μεταφερονται με παρομοιο τροπο και οταν υπαρχει μωρο που μπουσουλαει, το θεωρω απαραδεκτο να μη βγαζω τα παπουτσια μου, το θετω ως θεμα υγειινης.

Απαιτουσα λοιπον στο σπιτι μου οταν τα παιδια μπουσουλουσανε και βαζανε τα χερια στο στομα, μονο απο τους στενους συγγενεις-εχω πολλους- και ποτε απο ξενους επισκεπτεςνα βγαλουν τα παπουτσια τους (οταν το εκαναν ομως το δεχομουν με χαρα) αλλα τωρα που μεγαλωσαν τα παιδια, το αφηνω στην διαθεση τους. Εγω οπου υπαρχει μωρο που μπουσουλαει, βγαζω τα παπουτσια. Αλλα επισης σε πολυ στενα συγγενικα σπιτια, για να μη λερωσω οταν ειναι σφουγγαρισμενα και πεντακαθαρα.

Έχεις δίκιο, τα μικρόβια μεταφέρονται από το δρόμο και θα ήθελα να μην κυκλοφορούν με τα παπούτσια στο σπίτι αλλά αυτό μπορώ να το επιβάλω μόνο στον άντρα μου ή στους γονείς μου.

Όπως είπα και πιο πάνω, αν έχω παιδί στο σπίτι που μπουσουλάει, απλώς δεν θα δεχτώ επισκέπτες. Θεωρώ πιο λογικό να βγω εγώ έξω, παρά να βάλω τους ανθρώπους να βγάζουν τα παπούτσια τους.

Εγώ προσωπικά σε σπίτι που μπουσουλάει παιδί έχω τη λογική να τα βγάλω από μόνη μου, αλλά εγώ κάνω και κάτι άλλο: το χειμώνα που είναι σε έξαρση οι ιώσεις, φροντίζω να μην κάνω καθόλου επισκέψεις σε σπίτια με μικρά παιδιά, μπορεί να έχω μια ίωση που δεν έχει δώσει ακόμη συμπτώματα, μπορεί να μεταφέρω λοιπόν μικρόβιο στο σπίτι, ακόμη κι αν βγάλω τα παπούτσια μου. Επίσης, το ίδιο θα σκεφτόμουν, αν ειχα παιδί στο σπίτι, δηλ. να μην δέχομαι επισκέψεις και έρθει ο άλλος με την ίωση. Όταν πάμε για δουλειά, όταν μπαίνουμε στις συγκοινωνίες, εύκολα μπορεί να κολλήσουμε μια ίωση.

Οπότε, κομμένες οι επισκέψεις.

5f27b8bd0c.png

Εμείς δεν έχουμε παιδιά. Στο προηγούμενο σπίτι που το πάτωμα ήταν πλακάκι δεν με ένοιαζε. Εμείς βγάζαμε τα παπούτσια μας αλλά στους επισκέπτες δεν έλεγα ποτέ τίποτα.

Τώρα στο καινούργιο που είναι ξύλινο το πάτωμα και πάλι εμείς τα βγάζουμε απ'έξω και στους πολύ κοντινούς λέω να τα βγάλουν και τους δίνω παντοφλίτσες. Δεν με νοιάζουν τα μικρόβια αλλά το οτι μένει το παραμικρό σημάδι και μετά μου βγαίνει το λάδι για να καθαρίσει. Εγώ που βαριόμουν και δε μου άρεσαν η δουλειές του σπιτιού και είχα κοπέλα μία φορά την εβδομάδα σε ένα σπίτι 60 τ.μ. έχω καταντήσει να καθαρίζω τώρα ένα σπίτι 200 τ.μ. μόνη μου και στα γόνατα πολλές φορές για να γίνουν καλά....

sj3dp3.png

οι μικρασιατες και οι τουρκοι βγαζουν τα παπουτσια πριν μπουν σπιτι....εξου και τα πολλα παντοφλαδικα στη τουρκια...στο πατρικο μου ειχαμε προθαλλαμο ειδικα γι αυτη τη δουλεια...καθαρες παντοφλιτσες για τους καθημερινους επισκεπτες...σε γιορτες και τραπεζωματα δεν ισχυε....εδω στη λιβαδεια ολοι με τα παπουτσια μεσα στο σπιτι,τωρα τελευταια ο αντρας μου μπηκε στο τρυπακι και τα βγαζει στην εισοδο....καντε ενα πειραμα....πανω στο χαλι σας βαλτε ενα ασπρο πατακι...αφηστε το εκει..να το πατανε οσοι μπαινουν σπιτι.....καθαριστε το οπως τα χαλια σας...με ηλεκτρικη σκουπα υποθετω,αντε και βουρτσισμα με ξυδι....σε μια βδομαδα το πολυ το ασπρο χαλακι δε θα θελετε να το βλεπετε,ενω το χαλι θα το θεωρειται καθαρο για να μπουσουλαει το μωρο....ετσι σε σπιτια που εχουν μωρακια,ας βγαζουμε τα παπα μας...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...