Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΓΑΛΑ

BABY

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!

ο μπεμπης μου ξαφνικα σταματησε να πινει κ το πρωινο και το βραδυνο γαλα. συγκεκριμενα ετρωγε :

1/ 7 πρωι γαλα 180μλ

2/ 11 πρωι 200 γρ φρουτοκρεμα

3/ 2 μεσημερι 180 μλ γαλα

4/ 6 απογευμα 200 γρ ρυζαλευρο

5/ 9 βραδυ 180 μλ γαλα

6/ 12 βραδυ 180 μλ γαλα.

αυτα σε ηλικια 6 μηνων.

ξαφνικα εδω και 3 μερες σταματησε το γαλα το πρωτο και το γαλα των 9 και 12 το βραδυ. αντε για των 9 να το καταλαβω, ειναι χορτασμενος απο την κρεμα. αλλα να μην θελει των 12??? κοιμαται νηστικος. και την νυχτα δεν κλαει καθολου για φαι. τον ξυπναω με το ζορι στις 7 ή 8 να πιει το πρωινο γαλα και με το που το βλεπει κλαιει. ξεκιναμε μια και κλαη με φρουτοκρεμα στις 11.

ειναι 6,5 μηνων 9.800 και 73 ποντους. δεν ειναι ελλειποβαρης καθολου, αλλα με ανησυχει η σταση του. εσας σας ετυχε κατι παρομοιο? δηλαδη μενει νηστικο απο τις 6 το απογευμα μεχρι τις 11 την αλλη μερα. θα παρω και τον παιδιατρο σημερα, αλλα ρωτω και απο περιεργεια.

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου! Δεν είμαι καθόλου μα καθόλου ειδική απλά μου κάνει εντύπωση που έτρωγε 6 γεύματα ο μικρούλης σου. Αν ήμουν στη θέση σου το μόνο που θα με προβλημάτιζε, αν από βάρος πάτε καλά, θα ήταν ότι έκοψε το γάλα κι όχι ότι μείωσε τα γεύματα. Φυσικά θα ρωτήσεις παιδίατρο για το τι να κάνεις αλλά φαντάσου ότι το δικό μου που είναι σχεδόν ένα μήνα μικρότερο κάνει 4 γεύματα την ημέρα 180-210 μλ γάλα. Στις 9, 1, 5, 9. Αφού τώρα που θα αρχίσουμε στερεές δεν ξέρω πού θα βάλω τη φρουτόκρεμα... :lol:

Κι από βάρος πάμε μια χαρά δε λες ότι πεινάμε! 7.550 ήταν πριν 4 μέρες.

Μία από τα ίδια. Γάλα πίνει πλέον μόνο κοιμισμένος. Ενώ τρώει πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα γεύματα. Δοκιμάσαμε όλα τα γάλατα που υπάρχουν, αλλά δεν πίνει κανένα. Απ' ότι κατάλαβα ή το βαρέθηκε, ή τον ενοχλούν τα δόντια του. Αυτό που κάνω είναι να τον ταίζω την νύχτα κοιμισμένο δύο γεύματα από 180γρ. στις 1.30 και στις 5.30 περίπου. Δεν θα τον τάιζα το βράδυ, γιατί από βάρος πάμε παραπάνω από καλά, είμαστε μονίμως εκτός καμπύλης ανάπτυξης, αλλά επειδή δεν πίνει και καθόλου νερό, πρέπει να πάρει τα υγρά που του χρειάζονται.

Η δικια μου δεν έπινε γάλα απο την μέρα που γεννήθηκε!!!!! Δοκιμάσαμε όλα τα γάλατα που υπάρχουν και καταλήξαμε οτι απλά δεν θέλει γάλα! Κάθε μήνα έπαιρνε 100gr σε βάρος, πρώτη φορά πήρε 500gr όταν άρχισε να τρώει κρέμες! Από τότε είμαστε μια χαρα σε βάρος και ύψος κάθε μήνα. Απο γάλα πάντως με το ζόρι και κοιμισμένη οτι πιεί ακόμα και σήμερα! Η παιδίατρος δεν ανησυχεί και ούτε κι εγώ καθώς το παιδί είναι μια χαρά και πάρα πολύ χαρούμενο και ζωηρό όλη μέρα! Φαντάσου οτι είναι 81/2 μηνών και ήδη περπατάει!!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Διαφημίσεις

Μία από τα ίδια. Γάλα πίνει πλέον μόνο κοιμισμένος. Ενώ τρώει πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα γεύματα. Δοκιμάσαμε όλα τα γάλατα που υπάρχουν, αλλά δεν πίνει κανένα. Απ' ότι κατάλαβα ή το βαρέθηκε, ή τον ενοχλούν τα δόντια του. Αυτό που κάνω είναι να τον ταίζω την νύχτα κοιμισμένο δύο γεύματα από 180γρ. στις 1.30 και στις 5.30 περίπου. Δεν θα τον τάιζα το βράδυ, γιατί από βάρος πάμε παραπάνω από καλά, είμαστε μονίμως εκτός καμπύλης ανάπτυξης, αλλά επειδή δεν πίνει και καθόλου νερό, πρέπει να πάρει τα υγρά που του χρειάζονται.

εμενα ευτυχως πινει πολυ νερο! αυτο , να του το δωσω κοιμισμενο δεν το ειχα σκεφτει....για να δουμε τι θα πει και ο παιδιατρος σημερα...αλλα παλι, αν τον ενοχλουν τα δοντια του γιατι τρωει τις κρεμες κ δεν πινει γαλα?? γιατι προτιμα τις κρεμες? επειδη ειναι πιο γλυκες?

Μήπως να του άλλαζες γάλα; Όπως λες κι εσύ, αν ήταν τα δοντάκια του, το πρώτο που θα αρνιόταν είναι ένα κουτάλι μέσα στο στόμα κι όχι η θηλή απ'το μπουκάλι. Μπορεί να το βαρέθηκε, μπορεί να μην του αρέσει πια. 6 γεύματα κι εμένα μου ακούγονται πολλά για αυτήν την ηλικία, συνήθως οι παιδίατροι λένε 5. Ίσως ο μικρούλης σου να θέλει να αλλάξει το πρόγραμμά του και προσπαθεί με κάποιον τρόπο να στο πει. Πάντως για το βάρος του, πολύ καλό τον βρίσκω. Οι δικές μου είναι 18 μηνών η μία είναι και 100 γραμμάρια πιο κάτω από το μπέμπη σου. Για αυτό να μην ανησυχείς καθόλου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Και εμενα σταματησε εντελως το γαλα.

Ρωτησα την παιδιατρο αν μπορω να βαζω λιγο κρεμα στο γαλα...και μου απαντησε ναι...ετσι ανοιξα τις θηλες βαζω ΄λιγη κρεμουλα μεσα...μισο με ενα κουταλακι αναλογα την ποσοτητα του γαλατος και το καταβροχθιζουμε πλεον ..και ειμαστε ολο χαρα...

Βαζω τις Holle κρεμες μεσα που ειναι χωρις γαλα...και κανει και για το μπιμπερο.

Κρεμα κανονικα του δινω ρυζαλευρο της Νουτριτσια..

εμενα ο γιος μου απο 6 μηνων,τωρα ειναι 12 σχεδον εκοψε το γαλα, αλλα επειδη ηταν προωρακι κ φοβομουν για το βαρος (τωρα ειναι 9 κιλα)εφτιαχνα το γαλα κανονικα κ το εκανα κρεμα κ ετρωγε κουταλι...τωρα ετσι τρωμε 250Χ2 πρωι βραδυ....απλα δεν τηελει μπουκαλι για το γαλα..μονο νερο απο το μπουκαλι....

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

Δυστυχώς κι εμείς κόψαμε το γάλα μαχαίρι! Εκεί που έπινε 240 ml το πρωί και 320 ml το βράδυ, σταμάτησε ξαφνικά! Η παιδίατρος λέει ότι μπορεί να έπαθε αποστροφή επειδή έπινε μεγάλες ποσότητες. Ποιος ξέρει;! Δοκίμασα όλα τα γάλατα της αγοράς, αλλά τίποτα! Με το που βλέπει το μπιμπερό, ουρλιάζει!

Μετά από διάφορα που δοκίμασα και δεν έπιανε τίποτα, καταλήξαμε στο εξής: Το πρωί του δίνω μία κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια (τη δικιά μας) με λιγότερη ζάχαρη βέβαιη. Το βράδυ του κάνω 150-200 ml γάλα και προσθέτω μία κρέμα της Nutricia που πουλάνε μόνο στα φαρμακεία γιατί είναι για μωρά που είναι αλεργικά στο γάλα οπότε έχει ελαφριά γεύση. Όχι ότι τρελαίνεται, αλλά έτσι καταφέρνουμε να παίρνει λίγο ασβέστιο.

Καμιά άλλη ιδέα για συνταγή ελαφριά για πρωί και βράδυ με γάλα;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

εμενα ευτυχως πινει πολυ νερο! αυτο , να του το δωσω κοιμισμενο δεν το ειχα σκεφτει....για να δουμε τι θα πει και ο παιδιατρος σημερα...αλλα παλι, αν τον ενοχλουν τα δοντια του γιατι τρωει τις κρεμες κ δεν πινει γαλα?? γιατι προτιμα τις κρεμες? επειδη ειναι πιο γλυκες?

ειναι ακρως επικινδυνο να δινεις γαλα σε κοιμισμενο μωρο, μπορει να προκαλεσει μεχρι και ωτιτιδα!

κοριτσια γεια σασ..δοκιμαστε να τα ταισετε χαπλωμενα λιγο πριν κοιμηθουν ή ενω κοιμουνται..εμενα ο γιοσ μου ,7 μηνων, δεν ετρωγε με τπτ το γαλα..το αλλαξα αλλα κ παλι τπτ, κ ετσι δοκιμασα να τον ταισω ενω κοιμαται ή λιγο πριν κοιμιθει..τον σηκωνω ,ρευεται κ κοιμαται παλι..ετσι τωρα πινει κανονικα το γαλα του.

• 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας. Είμαι μητέρα διδύμων (αγόρι-κορίτσι) 9,5 μηνών.Η μπέμπα δεν πίνει πολύ γάλα ούτε το πρωί ούτε το βράδυ. Συνολικά πίνει περίπου 200 ml τη μέρα.Το απόγευμα,17.30 με 18.00, τρώει κρέμα ή γιαούρτι και κατα τις 20.30 κοιμάται οπότε της δίνουμε το γάλα αργότερα,κοιμισμένη.Τις στερεές τροφές τις τρώει κανονικά και με όρεξη.Πρέπει να ανησυχώ;Μήπως δεν παίρνει πολύ ασβέστιο;

Διαφημίσεις

οχι δε θηλάζει.Πίνει το frisomel.Έχουμε αλλάξει γάλα αρκετές φορές,λόγω παλλινδρόμησης.Εδώ κ λίγο καιρό πίνει frisomel.

Συμβουλέψου την παιδίατρο με ποια φαγητά θα μπορεί να παίρνει κι άλλο ασβέστιο. Κουράγιο!

Συμβουλέψου την παιδίατρο με ποια φαγητά θα μπορεί να παίρνει κι άλλο ασβέστιο. Κουράγιο!

Ευχαριστώ που απάντησες. Ο παιδίατρος είπε να το βάζω στην κρέμα.Το έχω κάνει μερικές φορές, αλλά όταν είναι ξύπνια. Όταν κοιμάται, τί κάνουμε;

Το ξυπνάς και το ταίζεις. Επίσης κάποιες τροφές έχουν πιο πολύ ασβέστιο από άλλες. Μία από αυτές νομίζω ότι είναι το μπρόκολο.

μηπως να ξαναδοκιμάσεις κανένα γάλα ακόμα?

δε φαίνεται να είναι θέμα προτίμησης στο συγκεκριμένο γάλα.Επίσης έχω δοκιμάσει να την ξυπνήσω για να φάει,αλλά συνήθως εκνευρίζεται και τρώει ελάχιστα. Πάντως το γοαούρτι και το τυρί που δοκίμασε της άρεσε.Ας ελπίσουμε ότι θα αντισταθμίσει την ποσότητα που πρέπει να λαμβάνει.

• 2 εβδομάδες μετά...
Εχετε να προτιναιτε εκτος απο κοτοσουπα,μοσχαροσουπα και ψαροσουπα κατι αλλο για μεσιμεριανο ;η κορη μου ειναι 8μηνων:confused:

ψαροσουπα κανει να φαει; εμεις τωρα θα ξεκινησουμε ψαρι που εχουμε γινει 1 ετους. καλο θα ηταν να προσθεσεις στο φαγητο της και μια κουταλια ανθοτυρο

• 2 εβδομάδες μετά...

δε χρειαζεται να το ξυπνας για να φαει.6 μηνων μωρο μπορει να κοιμηθει 12ωρο σερι χωρις φαγητο.η δικια μου ειναι 5 μηνων 8.5 κιλα και 70 εκ και το τελευταιο της γευμα ειναι στις 9 το βραδυ.μετα ξανατρωει κατα τις 9 το πρωι που ξυπναει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...