Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παντόφλες κι επισκέπτες

gimnasio

Recommended Posts

βρε παιδι μου, κοβεις σχεση με το αδερφακι σου, επειδη δεν βαζουν παντοφλες???!!! και η νυφη ειναι κακια, επειδη δε βγαζει τα παπουτσια της, και το παιδακι ριχνει ψυχουλα?? θα παει στραβα η χρονια σου, επειδη θα χεις να μαζεψεις 2 σκουπιδακια απο το πατωμα??

μηπως εισαι λιγο υπερβολικη?

τα δικα σου παιδακια, δεν λερωνουν??

οχι τιποτα αλλο, αλλα η δικη μου κανει το σπιτι μπαχαλο!!! το μαζευω, το ξανακανει!!! τρωει μπισκοτα, τα σκορπιζει παντου, τα μαζευω, και παει λεγοντας!!! μωρακι ειναι...

fistikaki δεν έχουμε κόψει σχέσεις. Παραπάνω έγραψα και ότι "δεν είναι απλά το θέμα παντόφλες". Παίζουν κι άλλα που δε θα ήθελα να γράψω. Πάντως από το μικρό φυσικά και περιμένω να λερώσει. Είναι ό,τι πιο φυσιολογικό. Από τη μάνα του περιμένω όμως να είναι πιο προσεκτική. Δε ξέρω αν είμαι υπερβολική ή όχι αλλά μ'αρέσει και ο άλλος να σέβεται κάποια πράγματα όπως κάνω εγώ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οχι μωρε......... χαχαχχαχαχαχαχχαχα.... οχι!!! κι αμα εχει τρυπιες καλτσες κανεις, ή μυριζουν τα ποδια του???

τα παιδια χρειαζονται αντισωματα..... οποτε, δεν ξεπαπουτσιαζω τους καλεσμενους μου...

Και γω το ίδιο!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Ουαου τι είπες τώρα εγώ αυτό γιατί δεν το είχα σκεφτεί??? Λοιπόν είναι πολύ έξυπνη ιδέα θα σου την κλέψω δεν πιστεύω να σε πειράζει?? Γιατί σε τραπέζι και πάρτυ είναι αδύνατον. Σε αυτές τις περιπτώσεις και εγώ το καταπίνω το παπούτσι. Το κορυφαίο όλων όμως το κάνει η γυναίκα ενός συναδέλφου. Έχετε δει τα ποδονάρια που φοράνε στα χειρουργεία. Λοιπόν η κοπέλα είναι νοσηλεύτρια και τα πέρνει κούτες κουτες και όποιος πάει σπίτι τους φοράει ένα ζευγάρι πάνω από τα παπούτσια του....

Οχι ρε συ εγω ντρεπομαι να τους το πω αυτο...Χαλακια και διαδρομακια για εμας και οταν ερχονατι οι ξενοι τα σηκωνω...αν παλι ερθουν απροειδοποιειτα καποιοι τα πλενω και στρωνω αλλα πανω απο το χαλι..Το πατωμα και χωρις παπουτσια να μπεις εχει πολλα αντισωματα απο μονο του και τα παιδια παιρνουν και αντισωματα στην παιδικη χαρα,στον παιδικο σταθμο κπκλπ...στο σπιτι δεν μπορω ομως να την κυνηγαω μην δαγκωσει το παιχνιδι που επεσε κατω ή την πιπιλα...

... Το κορυφαίο όλων όμως το κάνει η γυναίκα ενός συναδέλφου. Έχετε δει τα ποδονάρια που φοράνε στα χειρουργεία. Λοιπόν η κοπέλα είναι νοσηλεύτρια και τα πέρνει κούτες κουτες και όποιος πάει σπίτι τους φοράει ένα ζευγάρι πάνω από τα παπούτσια του....

:lol::lol::lol::lol: Αδερφή, μου δίνετε το νυστέρι; (ουπς λάθος το πηρούνι ήθελα να πω)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Εμενα παιδικο τραυμα μου εχει μεινει η επισκεψη που καναμε οικογενειακως σε μια θεια μου και καθε φορα μας ζηταγε να βγαλουμε τα παπουτσια μας και να φοραμε κατι πατακια και να περπαταμε πανω σε αυτα σαν να κανουμε παρκε. Η συγκεκριμενη γυναικα εχει αρρωστια με την καθαριοτητα και ειχε αναγαγει το γυαλισμα του πλακακιου σε επιστημη. Τα παιδια της αλλα και οι επισκεπτες δεν επιτρεποταν να λερωσουν ουτε κατα λαθος κατι. Και εγω και ο αδερφος μου καθομασταν παναγιες ετσι και αλλιως στα ξενα σπιτια αλλα σε αυτη ειδικα φοβομασταν να πατησουμε. Βεβαια οποτε η μαμα μου φιλοξενουσε τον γιο της αυτος εβρισκε ευκαιρια να φερθει σαν παιδακι και ξεσαλωνε στο δικο μας σπιτι.

Εννοειται απο οταν μεγαλωσα δεν ξαναπατησα στην συγκεκριμενη θεια γιατι οπως ηταν σπαστικη με την καθαριοτητα ετσι ηταν και σε πολλα αλλα θεματα.

Στο δικο μου σπιτι οι καλεσμενοι φορανε κανονικα τα παπουτσια τους αλλα ο Μαριος δεν εχει μπουσουλησει ακομα. Οταν θα μπουσουλησει δεν εχω αποφασισει τι θα κανω, παντος σιγουρα δεν θα δινω πατακια στον κοσμο για να πηγαινοερχονται πατοντας τα.

Διαφημίσεις

Εάν γίνεται γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος ή η όρεξη για συχνό καθάρισμα, τότε δέχομαι να ζητάς απο τους καλεσμένους να βγάλουν τα παπούτσια τους. Βέβαια υπάρχουν τόσα κόλπα για να απόφύγεις το καθάρισμα και τους ξεπαπουτσομένους καλεσμένους (ειπώθηκαν κάποια απο άλλες κοπέλες).

Εάν γίνεται για να είσαι πιο χαλαρός, συμφωνώ. Πιστεύω ότι όλοι θα βγάλουμε τα παπούτσια μας για να ξεκουραστούν τα πόδια μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα βγάλω πριν μπω μέσα στο σπίτι. Φυσικά και θα προσέξω να μην μπω με λάσπες.

Αν όμως γίνεται για τα μικρόβια, τότε διαφωνώ. Στην παιδική χαρά δεν πάτε τα παιδάκια σας? Είστε όλη την ώρα με μαντηλάκια ώστε να βάλουν πεντακάθαρα χέρια στο στόμα? Ακόμα και στην τσουλήθρα, πόσα παιδάκια δεν έχουμε δει να ανεβαίνουν ανάποδα, δλδ να πατάνε με τα παπούτσια τους εκεί που θα κάτσουν τα παιδιά μας? Στη θάλασσα δεν παίζουν στην άμμο, εκεί που ίσως έχει σβήσει εχτές κάποιος το τσιγάρο του?

Ο καθένας στο σπίτι του φυσικά πράττει όπως κρίνει καλύτερα. Είναι δικαιωμά του. Δικαίωμα όμως είναι και των άλλων να απομακρυνθούν, θεωρώντας ότι κάτι είναι υπερβολικό. Αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας με τέτοια πράγματα, την εποχή που υπάρχει αποξένωση?

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Kαι εμεις μεσα δεν φοραμε τιποτα, μονο καλτσες.Οταν ερχεται κοσμος δεν τους λεω τιποτα...ντρεπομαι,αλλωστε αν δεν ηθελα κοσμο δεν θα τους ελεγα να ερθουν.Κανεις δεν ηρθε απροσκλητος, του ζητησα εγω , αρα θελω να ερθει οπως ειναι.Για παραδειγμα εχω μια φιλη που για να ερθει παιρνει μετρο,τρενο κ λεωφορειο...που κανονικα πρεπει να της πω να βγαλει κ τα ρουχα:P:p:p αλλα πραγματικα δε με νοιαζει.Απλα μετα η προεκταση του χεριου μου ειναι η σκουπα κ καθαριζω μια χαρα.Βεβαια πηρα καλη γι αυτον τον λογο.Τι να πω,ολα σεβαστα!

Απο την αλλη εγω σιχαινομαι να βαλω ξενες παντοφλες, αν ειναι παντοφλες ξενων ποιος ξερει ποιος τις εχει βαλει κ τι εχει το ποδι του..Ευτυχως ποτε δε μου εχει ζητηθει κατι τετοιο

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Απο την αλλη εγω σιχαινομαι να βαλω ξενες παντοφλες, αν ειναι παντοφλες ξενων ποιος ξερει ποιος τις εχει βαλει κ τι εχει το ποδι του..Ευτυχως ποτε δε μου εχει ζητηθει κατι τετοιο

Αυτο που το πας....τωρα θυμηθηκα οτι μου ειχε ζητηθει κι εμενα αυτο μια φορα και προτιμησα ξυπολυτη!!!

Και στην τελική σε οποιον δεν του αρεσει ότι το σπίτι μου είναι χωρίς παπούτισα ας μην ξαναέρθει....

εχω μπουχτισει να δικαιολογούμε για το τι θέλω στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ!!

Θα συμφωνήσω με αυτό που λες. Όποιος θέλει να έρθει με τους όρους μου στο δικό μου σπίτι ας έρθει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εμείς πάντως δεν προσβάλουμε κανένός την αισθητική....

τα τακτοποιω΄εγώ στην παπουτσοθήκη μας !

Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό. Αρκεί η παπουτσοθήκη εκτός του διαμερίσματος να επιτρέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω από κανέναν να βγάλει τα παπούτσια του μπαίνοντας στο σπίτι μου! Ούτε κανείς μου το έχει ζητήσει...

Τώρα που το σκέφτομαι, όταν η κόρη μου ήταν μωρό δεν μπουσούλησε ποτέ κι ο γιος μου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα μιας και θέλει μόνο όρθιος να είναι... Δεν ξέρω τι θα κάνω αν μπουσουλήσει ο μικρός, ούτως ή άλλως έχουμε κόψει τις πολλές πολλές επισκέψεις τώρα... Πάντως δεν θα μπορούσα να ξεστομίσω κάτι τέτοιο...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

βρε κατερινα2 δεν χρειαζεται να κανεις εξωση στα παπουτσια, μπορεις να τα βγαλεις απλα στο μπαλκονι, δωρεαν αερισμος κιολας:lol::lol::lol:

Με αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στο μπαλκόνι του ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ο χώρος όμως έξω από την πόρτα του διαμερίσματος είναι κοινόχρηστος.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό. Αρκεί η παπουτσοθήκη εκτός του διαμερίσματος να επιτρέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας.

Οι παπουτσοθήκες μας....3 έχω είναι και οι τρεις εντός του διαμερίσματός μου! Ποτέ δεν μου πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου να τις βάλω εκτος....

Θα ήμουν φάουλ εφόσον θεωρείται κοινόχρηστος χωρος και οχι δικός μου!

και μένα η παπουτσοθήκη είναι μέσα στο σπίτι, δίπλα στην είσοδο. Μόνο σε μια πολυκατοικία έχω δει εκτός σπιτιού και τα μισά ήταν και εκτός παπουτσοθήκης. Είμαι σίγουρη ότι ενοχλούσαν και το διπλανό διαμέρισμα και ήταν κι αδερφές. Δε μ'αρέσει ούτε εμένα έτσι.

Την καλύτερη δουλειά νομίζω κάνεις kalamaraki που αγόρασες πλενόμενες παντόφλες. Γιατί νομίζω ότι όπως έγραψε και η 2αγοράκια αν πχ κάποιος έχει μύκητες μπορεί να κολλήσει κάποιος άλλος. Με κάλτσες δε νομίζω αλλά αν είναι ξυπόλητος; Και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρη.

Καλησπέρα σας, διάβασα το θέμα και είπα να σας πω και εγώ την εμπειρία μου.

Στο πατρικό μου ποτέ δεν βγάζαμε τα παπούτσια μας 5 μελή οικογένεια, και η μητέρα μου ήταν μια ζωή με την σφουγγαρίστρα στο χέρι!

Όταν πήγα πρώτη φορά στο σπίτι του άντρα μου, μου ζήτησε η πεθερά μου να βγάλω τα παπούτσια μου. Στο σπίτι τους ποτέ κανίς δεν φοράει παπούτσια. Οφείλω να πω πως με πείραξε!

Όταν μπήκαμε στο σπίτι μας ο άντρας μου επέμενε να βγάζουμε τα παπούτσια μας, και το ίδιο να ζητάμε από τους καλεσμένους μας, στην αρχή αντέδρασα, καθώς του έλεγα «τι σε νοιάζει αφού εγώ καθαρίζω». Τελικά όμως είχε δίκιο, εδώ και 3 χρόνια όποιος μπαίνει πρέπει να βγάλει τα παπούτσια του, όχι λόγω μικροβίων αυτά είναι χαζομάρες,(η κόρη είναι 17μηνών την βγάζω έξω παίζει με τον σκύλο , κυλίετε στα χαλίκια όπως κάθε παιδί) αλλά μένει καθαρό το σπίτι. Γιατί δεν είναι εύκολο με ένα δύο ή τρία παιδιά (που έχω εγώ) να βάζεις κάθε μέρα σκούπα! Προτιμώ αυτό τον χρόνο να τον αφιερώσω στα παιδιά μου.

Όσο για το αν θα παρεξηγηθούν που τους ζητάω να βγάλουν τα παπούτσια τους, δεν με απασχολεί γιατί αυτός που θέλει πραγματικά να έρθει, θα έρθει . ;)

Διαφημίσεις

και μένα η παπουτσοθήκη είναι μέσα στο σπίτι, δίπλα στην είσοδο. Μόνο σε μια πολυκατοικία έχω δει εκτός σπιτιού και τα μισά ήταν και εκτός παπουτσοθήκης. Είμαι σίγουρη ότι ενοχλούσαν και το διπλανό διαμέρισμα και ήταν κι αδερφές. Δε μ'αρέσει ούτε εμένα έτσι.

Την καλύτερη δουλειά νομίζω κάνεις kalamaraki που αγόρασες πλενόμενες παντόφλες. Γιατί νομίζω ότι όπως έγραψε και η 2αγοράκια αν πχ κάποιος έχει μύκητες μπορεί να κολλήσει κάποιος άλλος. Με κάλτσες δε νομίζω αλλά αν είναι ξυπόλητος; Και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρη.

Πραγματικά τις πλένω μια φορά το μήνα με τις δικές μας! Αυτό για να πω την μάυρη αλήθεια....μου το έμαθε η πεθερά μου...στο πατρικό μου μπάιναμε με τα παπούτσια και η μάνα μου μονίμως με μια σκούπα.Ενώ στου άντρα μου όταν πρωτοπηγα είχαν όλο το σπίτι μοκέτα άσπρη χιονάτη και χαλιά σε κάποια σημέια οπως έχουν οι αμερικάνοι (είναι κοσμογυρισμένη η πεθερά μου ντε) και μου ζήτησε να βγάλω τα παπούτσια και μενα μου κακοφάνηκε αλλά με τον καιρό το κατάλαβα και το αφομοίωσα και εγώ οταν το ειδα και σε μια φίλη μου που δεν είχε μοκέτα όλο το σπιτι αλλά μονο τα χαλιά της!

Ε ....έτσι μου εμαθε να πλένω και τις παντόφλες μια φορά το μήνα οπωσδήποτε ολων μας!

Δεν μπορώ να πω διαφωνούμε σε πολλά...κοντραριζόμαστε πολύ αλλά μου έχει δειξει χρήσιμα και έξυπνα πράγματα!

Και το καλοκαίρι έχω άλλες όχι κλειστές φυσικά, σαγιοναρίτσες γυναικέιες και αντρικές!

Το θέμα προέκυψε και για εμάς, απο τη στιγμή που άρχισε να κυλιέται στα πατώματα μπεμπάκι.:mrgreen:

Καταρχήν δεν με ενδιαφέρει τόσο το θέμα μικροβίων, όσο το θέμα βρωμιάς γενικά. Και το σπίτι λερώνεται σε dt, αλλά και είναι ωραίο το μωρό να πιάνει τις λάσπες που έφερε κάποιος στο σπίτι, ή να πιάνει εκεί που πάτησε κάποιος που προηγουμένως είχε πατήσει π.χ. @κατά ή ούρα σκύλου και μετά να βάζει τα χέρια στο στόμα του? :shock::confused:

Συμφωνώ συγχρόνως με πολλές κοπέλες οι οποίες διαφωνούν μεταξύ τους.:lol::lol:

Και εξηγώ:

Στο σπίτι μας καθημερινά δεν φοράμε παπούτσια. Ούτε όταν ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. (τα παίρνουμε απο την παπουτσοθήκη και τα βάζουμε έξω απο την εξώπορτα)

Όταν έρχονται οι γονείς-πεθερικά, τους ζητάω να βγάλουν τα παπούτσια τους αλλά είναι μια συνήθεια που έχουν υιοθετήσει και αυτοί τα τελευταία χρόνια και λόγω των παιδιών και λόγω του γεγονότος ότι το σπίτι μένει καθαρό.

Όταν έρχονται φίλοι για καφεδάκι που έχουν παιδιά, 9 στους 10 τα βγάζουν μόνοι τους.

Όταν έρχεται ο αδερφός μου που δεν έχει ακόμα παιδιά, δεν τα βγάζει, δεν το ζητώ. (όταν κάνει κι αυτός παιδί τότε θα καταλάβει μόνος του)

Όταν έρχονται καλεσμένοι π.χ. σε γιορτή με τα καλά τους κλπ, φυσικά δεν τους ζητώ να βγάλουν τα παπούτσια τους.

Ακόμη και εμείς, όταν περιμένουμε καλεσμένους και είμαστε "ντυμένοι" δεν τους υποδεχόμαστε με παντόφλες. (μου φαίνεται και λίγο γελοίο το θέαμα ούτως ή άλλως..:-P)

(Σε κάθε περίπτωση παίρνω φτηνές υφασμάτινες παντόφλες για τους "ξένους" κι έχω πάντα μερικές καινούριες σπίτι. Αν μου "τελειώσουν" τις πλένω στο πλυντήριο.)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...