Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ

Recommended Posts

Αυτο με το στήθος που γράφω,σου φαινεται φυσιολογικό?να μην βγάζει σταγόνα μετα το θηλασμό?

Ναι, δεν είναι απαραίτητο να βγάζεις εσύ γάλα, το μωρό φαίνεται να τα καταφέρνει καλά. (Αν παρόλα αυτά σου χρειάζεται να βγάλεις γάλα με το χέρι ή θες να κάνεις μασάζ στο στήθος, βεβαιώσου ότι ακολουθείς σωστά τη διαδικασία, ώστε να μην τραυματίσεις το στήθος.)

Θηλάζει λάθος σε όλες τις στάσεις ή μόνο στην κλασική; Και από αριστερά και από δεξιά;

Για το άσπρο σημάδι, δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35622 και εδώ:

http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipplebleb.html

Ρώτησα για σημάδια, μήπως το πρόβλημα με το θηλασμό οφείλεται σε καντιντα/στοματίτιδα. Καλά θα ήταν να το αξιολογούσε ο παιδίατρος στο μωρό ή κάποιος σύμβουλος θηλασμού, επίσης, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει κάποιος οστεοπαθητικός.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 311
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν εχει χρειαστει για καποιο λόγο να βγάλω γάλα,απλά έβλεπα οτι δε λερώνω το σουτιεν,ένιωθα το στηθος άδειο κ σε συνδιασμό με το μωρο που θηλάζει μόνο 5',μετά κλαίει κ ξαναθέλει να θηλάσει,σκέφτηκα μήπως δεν έχω γάλα.Έτσι έκανα μια προσπάθεια να δω αν έχω κ συνήθως δε βγαζω τίποτα,κ μου φαίνεται περίεργο..

Σε μια στάση θηλάζω,την κλασικη,λάθος πιάνει το στηθος πάντα κ απο δεξιά κ απο αριστερά..

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Δευτέρα βράδυ γέννησα,πέμπτη βράδυ πρίστηκε το στήθος μου,παρασκευη πρωι πήρα το θήλαστρο της medela κ άρχισα τις αντλήσεις.Σαββατο πήρα το μωρό οπότε δε ξαναέκανα άντληση.

Γεννήθηκε 15/08/11 2570

φύγαμε 20/08/11 2400

με δικη μου ζυγαρια ηταν στις 26/08/11 2460

στις 01/09/11 2600

στις 06/09/11 2760(η οποια συμπιπτει κ με της γιατρού την ίδια μέρα)

στις 08/09/11 2820

Περ'ιπου 10 πάνες βρέχει κ 4 λερώνει.

Ασπρα σημάδια δεν έχω δει.Το στηθος μου το εχει τραυματίσει,ειναι άσπρο σε ενα σημείο κ κάθε φορα που το πιάνει ποναω σαν σουβλια που φτανει μεσα μεσα,κ ποναω κ μετα ο θηλασμό.

πιπίλα δε δίνω επίτηδες,διάβασα εδώ μέσα να μη δώσω πριν τις 40 μέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός,ούτε μπουκάλι.

Αυτο με το στήθος που γράφω,σου φαινεται φυσιολογικό?να μην βγάζει σταγόνα μετα το θηλασμό?

Δες απαντήσεις και για το άλλο σου μήνυμα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2140163&posted=1#post2140163

Κορίτσια καλημέρα σας!

Είμαι καινούρια στο forum και γράφω πρώτη φορά, παρότι το παρακολουθώ από πριν την εγκυμοσύνη μου και με έχει βοηθήσει πολύ μέχρι τώρα. Τώρα όμως νιώθω ότι χρειάζομαι περισσότερο τη βοήθειά σας και γι αυτό αποφάσισα να γράψω.

Έχω ένα αγοράκι 50 ημερών, σκέτη φατσούλα.

Η απόφασή μου να θηλάσω είχε παρθεί από πολύ πριν και από την πρώτη κιόλας μέρα στο μαιευτήριο ξεκίνησα τις προσπάθειες μου και όλα πήγαν φανταστικά. Με το μικορύλη τα πηγαίναμε πολύ καλά στο θέμα του θηλασμού και το βάρος που παίρνει μέχρι και χθες που τον ζυγίσαμε είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Το ίδιο και οι πάνες που λερώνει.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει μία περίεργη συμπεριφορά όπου ξεκινάει να ρουφάει κανονικά για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αρχίζει κάτι σαν εκνευρισμός/παιχνίδι. Έτσι βρέθηκα σε θέση να "σπρώχνω" συνέχεια το γάλα και να προσπαθώ να τον κάνω να φάει. Αυτό με έκανε να πιστέψω ότι πιθανώς μετά τα πρώτα λεπτά η ροή του γάλακτος πέφτει και ο μικρός εκνευρίζεται.

Έχοντας μία ξαδέρφη που επέμενε πολύ στα θετικά αποτελέσματα της μαγιάς (κατόπιν συμβουλής της μαίας της και της εμπειρίας που είχε η ίδια αλλά και μία φίλη της) αποφάσισα να πάρω μαγιά μπύρας.

Χθες λοιπόν πήρα για πρώτη φορά, 2 κάψουλες μετά από κάθε γεύμα, όπως αναγράφεται και στις οδηγίες της μαγιάς. Ενώ το βράδυ το στήθος μου πρήστηκε αμέσως πολύ, αργότερα παρατήρησα της εξής συμπεριφορά.

-Καταρχήν ο μικρούλης μου τη νύχτα έκανε πάλι 3ωρα μεταξυ των γευμάτων, ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε 4-5ωρα.

-Μετά το 2-3ο γεύμα, μου κάνει μόνο κάτι 5λεπτα γεύματα

-Δεν έχει ενεργηθεί από χθες το απόγευμα

-Τον παίρνει πολύ εύκολα ο ύπνος, ενώ είχαμε ένα ψιλοπροβληματάκι με αυτό. Δεν το θεωρώ κακό φυσικά το να συμβαίνει, αλλά όχι αν προκύπτει επειδή μπορεί να έγινε νωχελικό το μωράκι λόγω της μαγιάς (δεν ξέρω...απλά λέω)

-Εγώ έχω ξυπνήσει με στήθος μέτρια πρησμένο και με μικρή ροή, ενώ μέχρι χθες τα πρωινά ήμουν πολύ πρησμένη και με καλή ροή

Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς για να δω αποτελέσματα, αλλά έχω αγχωθεί μήπως δεν έπρεπε να ξεκινήσω τη μαγιά, γιατί από πλευράς βάρους ο μικρούλης είναι πολύ καλά (30-35 γραμμάρια την ημέρα) και από πάνες πολύ καλά (κακάκια περίπου 4 φορές την ημέρα). Απλά με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του κατά το γεύμα όπως προείπα και είχα φοβηθεί μήπως αρχίζει να μειώνεται το γάλα μου.

Μήπως δεν πρέπει να συνεχίσω τη μαγιά?

Υπάρχει περίπτωση να έχω "πειράξει" την όλη διαδικασία κάνοντας καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά?

Μήπως να συνεχίσω τη μαγιά και απλά πρέπει να κάνω υπομονή για να δω αποτελέσματα?

Διαφημίσεις

από πλευράς βάρους ο μικρούλης είναι πολύ καλά (30-35 γραμμάρια την ημέρα) και από πάνες πολύ καλά (κακάκια περίπου 4 φορές την ημέρα). Απλά με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του κατά το γεύμα όπως προείπα και είχα φοβηθεί μήπως αρχίζει να μειώνεται το γάλα μου.

Ανεπανόρθωτη ζημιά δεν έκανες, απλά μην ξαναπάρεις μαγιά, δεν τη χρειάζεστε και πιο πολλά προβλήματα δημιουργούνται. Αν θες να αυξήσεις το γάλα σου (που δεν χρειάζεται), κάνε πιο συχνούς θηλασμούς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έχοντας μία ξαδέρφη που επέμενε πολύ στα θετικά αποτελέσματα της μαγιάς (κατόπιν συμβουλής της μαίας της και της εμπειρίας που είχε η ίδια αλλά και μία φίλη της) αποφάσισα να πάρω μαγιά μπύρας.

Με το βάρος που παίρνει το μωρό σου δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για την παραγωγή.

Η λήψη της μαγιάς χωρίς παρακολούθηση από κάποιον που γνωρίζει την επίδρασή της στο θηλασμό, μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί αλλάζει η γεύση του γάλακτος και μερικά μωρά μειώνουν το θηλασμό. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μείωση της παραγωγής.

Δεν πρέπει να τη συνεχίσεις και δεν έπρεπε να τη ξεκινήσεις.

Όταν κάτι πάει καλά δεν μπορείς να το διορθώσεις με παρεμβάσεις.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Δεν θα τη συνεχίσω...τουλάχιστον όχι αν δεν εμφανιστει κάποιο πραγματικό πρόβλημα.

Μήπως θα μπορούσατε με κάποιο τρόπο να με κατατοπισετε ως προς τη συμπεριφορά αυτή του μικρού μου? στα περισσότερα γεύματα τρώει καλά 5-10 λεπτά και μετά αρχίζει να "χτυπιέται" και να "μπαινοβγαίνει" στο στήθος, να εκνευρίζεται και άλλες πάλι φορές τρώει για πολλή ώρα σαν σπουργιτάκι, με πολύ αργές και απαλές κινήσεις (μάλλον δίνει την εντύπωση ότι κάνει πιπιλα παρά να τρώει).

ελπίζω να μη σας ζαλίζω αλλά σαν καινούρια μανούλα κι εγώ αγχώνομαι και θέλω να του προσφέρω το καλύτερο.

ευχαριστώ πολύ

• 4 εβδομάδες μετά...

ρωτησα σε αλλο θεμα που κλειδωθηκε και ετσι δεν πηρα απαντηση......τριγωνελλα να παρω ή θα βλαψει το μωρο μου.???μου εστειλε μια κοπελα κι εκει που ημουν ετοιμη ν'αρχισω να πινω διαβασα ενα ποστ και προβληματιστικα.....προκαλει βλαβες στο ηπαρ τελικα ή οχι??

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

ρωτησα σε αλλο θεμα που κλειδωθηκε και ετσι δεν πηρα απαντηση......τριγωνελλα να παρω ή θα βλαψει το μωρο μου.???μου εστειλε μια κοπελα κι εκει που ημουν ετοιμη ν'αρχισω να πινω διαβασα ενα ποστ και προβληματιστικα.....προκαλει βλαβες στο ηπαρ τελικα ή οχι??

Εγώ θα συμφωνήσω με το ποστ του administrator στο θέμα που αναφέρεις:

Θα θέλαμε να υπενθύμισουμε,

ότι καμία συζήτηση σε φόρουμ μπορεί να αντικαταστήσει την γνώμη του γιατρού σας,

και εάν δεν εμπιστεύεστε την γνώμη του γιατρού σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε άλλο γιατρό ειδικευμένο στο θηλασμό, ο οποίος φέρει και την ευθύνη στην περίπτωση που σας συστήσει να πάρετε το οποιοδήποτε φυτικό ή όχι σκέυασμα.

Τα οποιαδήποτε μέλη ενός φόρουμ είτε γράφουν με όνομα χρήστη, είτε γράφουν ως επιστημονικοί συνεργάτες, σημειώνουν απλώς τις απόψεις τους, οι οποίες ΔΕΝ είναι μπορούν να αντικαταστήσουν την άποψη ή την σύσταση του γιατρού ο οποίος σας βλέπει.

και
Τριγωνέλλα και προβλημα στο συκώτι

Always consult a doctor before attempting to use fenugreek for a medicinal purpose.

Καλυτερα λοιπόν να ρωτήσεις έναν γιατρό για το αν το συγκεκριμένο σκεύασμα ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα είτε σε εσένα είτε στο παιδί σου

Διαφημίσεις

Σε ρώτησα και σ' εκείνο το thread κάποια πράγματα και είδα τις απαντήσεις σου. Οι αντλήσεις ανά 2ωρο αποκλίνουν από το πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο πρέπει να τηρείται ως ορίζεται με τη χρήση νοσοκομειακού θήλαστρου. Αν το ερέθισμα δεν είναι επαρκές (που μπορεί να μην είναι αν το πρωτόκολλο δεν τηρείται σωστά), τότε το οποιοδήποτε συμπλήρωμα δεν μπορεί να κάνει δουλειά. Αν το πρωτόκολλο δεν τηρείται σωστά τότε είναι άχρηστο και το καλύτερο συμπλήρωμα.

Ακόμα κι αν τελικά χρειάζεται η χρήση συμπληρώματος, η μητέρα αποφασίζει αν θα το πάρει κάνοντας μια ενημερωμένη επιλογή, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Δεν υπάρχει μία απάντηση που να ταιριάζει σε όλους.

Όσο για το αν η τριγωνέλλα προκαλεί βλάβες στο ήπαρ, κι επειδή μεταφέρονται εδώ αποσπασματικά κουβέντες από θέμα που είναι κλειδωμένο, άρα μη ορατό σε όλους, θα ήθελα απλά να διευκρινίσω ότι το θέμα κλειδώθηκε ακριβώς για να μην διασπείρονται ανακρίβειες σχετικά μ' ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ακόμα και το αρχικό μήνυμα της κοπέλας που άνοιξε το σχετικό topic αναφέρεται απλά σε αυξημένες τρανσαμινάσες στη μητέρα που υποχώρησαν άμεσα με τη διακοπή του συμπληρώματος.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι όλα τα συμπληρώματα μπορεί να έχουν παρενέργειες και ως παραφαρμακευτικά προϊόντα θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο όταν είναι απαραίτητο και για το ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα.

xristinio πες μου αν θες πόσες φορές θηλάζει το μωρό, ποιο είναι το μέγιστο κενό χωρίς καθόλου ερέθισμα στο στήθος (άντληση ή θηλασμός) και πόσο ξένο συμπλήρωμα παιρνει το μωρό (πόσες φορές και πόση ποσότητα).

Από τις απαντήσεις σου δεν μπορώ να καταλάβω αν η παραγωγή σου είναι τα 300ml που αντλείς ή πολύ περισσότερο.

Δώσε επίσης αναλυτικές ζυγίσεις του μωρού και πόσες πάνες βρέχει και λερώνει.

xristinio πες μου αν θες πόσες φορές θηλάζει το μωρό, ποιο είναι το μέγιστο κενό χωρίς καθόλου ερέθισμα στο στήθος (άντληση ή θηλασμός) και πόσο ξένο συμπλήρωμα παιρνει το μωρό (πόσες φορές και πόση ποσότητα).

Από τις απαντήσεις σου δεν μπορώ να καταλάβω αν η παραγωγή σου είναι τα 300ml που αντλείς ή πολύ περισσότερο.

Δώσε επίσης αναλυτικές ζυγίσεις του μωρού και πόσες πάνες βρέχει και λερώνει.

Το μωρο θηλαζει περιπου 4 φορες....ανα διωρο κανω αντλησεις και 1-7 περιπου κοιμαμαι....κανει 4 γευματα με μπιμπερο εκ των οποιων 2 δικα μου συνολο 300μλ και 2 ξενο συνολο περιπου 250-300μλ.

βρεχει περιπου 5-6 πανες(τον αλλαζω πριν το φαγητο και οι πανες ειναι παντα πολυ γεματες) και κακακια κανει μπολικα ανα 1-2 μερες....βασικα το μικρακι μου κοιμαται απο νεογεννητο παρα πολλες ωρες και μου δημιουργει προβλημα στο θηλασμο....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Το μωρο θηλαζει περιπου 4 φορες....ανα διωρο κανω αντλησεις και 1-7 περιπου κοιμαμαι....κανει 4 γευματα με μπιμπερο εκ των οποιων 2 δικα μου συνολο 300μλ και 2 ξενο συνολο περιπου 250-300μλ.

βρεχει περιπου 5-6 πανες(τον αλλαζω πριν το φαγητο και οι πανες ειναι παντα πολυ γεματες) και κακακια κανει μπολικα ανα 1-2 μερες....βασικα το μικρακι μου κοιμαται απο νεογεννητο παρα πολλες ωρες και μου δημιουργει προβλημα στο θηλασμο....

Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι τρώει 8 φορές το 24ωρο, ενώ κοιμάται τουλάχιστον 6 ώρες συνεχόμενα το βράδυ: δηλαδή 4 φορές θηλάζει και 4 φορές πίνει με μπιμπερό, δύο φορές από 150 περίπου, δικό σου αντλημένο και άλλο τόσο (πάλι σε δύο φάσεις) ξένο (συνολικό ξένο 300).

Αυτό σημαίνει ότι καλύπτει η παραγωγή σου περίπου τα 2/3 των αναγκών του παιδιού. Με τέτοια παραγωγή είναι ασφαλές να μειώσεις σταδιακά το ξένο γάλα.

Πιο σημαντικό όμως στη φάση αυτή είναι να θηλάζεις περισσότερες φορές. Όσο κρατάς αυτό το ρυθμό τόσο συντηρείς τον φαύλο κύκλο. Το μωρό σου πρέπει να μάθει να θηλάζει, όχι να πίνει από μπιμπερό, από το οποίο πίνει ήδη μεγάλη ποσότητα. Για αρχή, μπορείς να θηλάζεις σε κάθε γεύμα, να αλλάζεις στήθος με το που θα χάσει το μωρό το ενδιαφέρον του και μετά να δώσεις συμπλήρωμα. Θα αντλείς ενδιάμεσα από τους ύπνους του, το βράδυ στις 12 και το πρωί στις 6.

Ο στόχος θα είναι να μειώσεις σταδιακά το συμπλήρωμα, αρχικά το ξένο και μετά το δικό σου καθώς έτσι, με τους επιπλέον θηλασμούς θα αυξηθεί το δικό σου ερέθισμα και θα παράγεις περισσότερο.

Για να καταλάβεις σε τι διαφέρει αυτό που κάνεις από αυτό που σου λέω:

Αν π.χ. τώρα αντλείς το πρωί στις 7, θηλάζεις, αντλείς, θηλάζεις ξανά, αντλείς, θηλάζεις, δίνεις συμπλήρωμα, το μωρό κοιμάται, αντλείς, θηλάζεις, και μετά συνεχίζεις μόνο να αντλείς και να δίνεις συμπλήρωμα, γίνεται το εξής:

Το μωρό σου από το θηλασμό δεν παίρνει μεγάλη ποσότητα γάλακτος ακόμα σε κάθε θηλασμό- αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν έχει θηλάσει ακόμα πολύ ώστε να εξελίξει την τεχνική του. Όταν δίνεις συμπλήρωμα, είτε δικό σου είτε ξένο, σε τόσο μεγάλη ποσότητα, το μωρό μετά εκ των πραγμάτων κοιμάται και θα κάνει ώρα να ξαναθηλάσει. Όσο καλό θήλαστρο και να έχεις, δεν υποκαθιστά το μωρό, άρα το ερέθισμα δεν υποκαθίσταται πλήρως μόνο με την άντληση. Επίσης, αν βάλεις το μωρό να θηλάσει μετά την άντληση, που η ροή σου είναι πεσμένη, το μωρό θα θηλάσει λίγο ή καθόλου ενεργητικά και τελικά θα πάρει μπιμπερό για να χορτάσει. Όσο βραδιάζει, η ροή μας φυσιολογικά είναι πιο πεσμένη, οπότε και η άντληση μπορεί να μην αποδίδει όπως το πρωί και το μωρό μπορεί να είναι ανήσυχο, ειδικά αν έχει μάθει στη μεγάλη ροή του μπιμπερό... οπότε πάλι καταφεύγεις στο συμπλήρωμα/μπιμπερό. Έτσι όμως το μωρό σταδιακά απομακρύνεται από το στήθος.

• 3 months later...

Το μωρό μας έχει μπει πλέον στην 7η μέρα και ακόμη παλεύουμε το θέμα του θηλασμού. Πήραμε το θήλαστρο swing της Medela αφού η μικρή ήταν πολύ τεμπέλα και καταφέρνουμε με το ζόρι να βγάζουμε από 10 έως 50 ml ανά γεύμα. Πλέον όμως 1-2 γεύματα την ημέρα τα παίρνει απευθείας από το στήθος, υπάρχει περίπτωση να παίρνει πολύ περισσότερο από τα 50ml που καταφέρνουμε με το θήλαστρο:confused:

Από πάνες, χθες (όλο το 24ωρο) για 1η φορά έβρεξε 7 πάνες. Γενικά από τότε που γεννήθηκε έχασε λίγο πάνω από το 10% του βάρους της (από 3540 σε 3160). Τί θα συμβουλεύατε;;;

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Οι πάνες είναι καλές.

Το θήλαστρο αυτό είναι κατάλληλο μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία, δηλαδή που έχουν θηλάσει επιτυχώς για 5-6 εβδομάδες. Αν ένα μωρό δεν θηλάζει καλά, μόνο το νοσοκομειακό θήλαστρο μπορεί να στηρίξει επαρκώς η γαλουχία.

Θα ήταν καλό να απευθυνθείτε σε ειδικό για να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού.

Τα μωρά κάνουν πάντα ό,τι καλύτερο μπορούν, δεν τεμπελιάζουν. Η σίτισή σου είναι ανάγκη επιβίωσης, δεν είναι δουλειά για να τεμπελιάσουν.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Καλημερα!

Υπάρχει περιπτωση η μαγια να προκαλεί υπερενταση στο μωρο;Την παιρνω απο προχθες το μεσημερι και απο χθες το απογευμα το παιδι ειναι τσιτα....δεν εχω φαει κατι περιεργο.Μπορει να ειναι και καποια φαση βεβαια απλα λεω μηπως συσχετιζονται...;)

Η μπέμπα μας γεννήθηκε στις 10/12/2011!

• 1 month later...

Μανουλες καλησπερα!ειμαστε 44 ημερων θηλαζουμε αλλα παιρνουμε κ λιγο συμπληρωμα περιπου 150- 200 μλ καθμερινα γιατι τ γαλα μ δεν ερκει κ η μικρη νευριαζει πραγμα που συμβαινει τ απογευμα και τ βραδια.αποφασισα ν παρω μαγια μπυρας να δοκιμασω.να παιρνω 7 ταμπλετες καθε 3ωρο ή ειναι πολυ?φοβαμαι μην δημιουργισω υπερπαραγωγη.!!τ προτηνεται?

Μανουλες καλησπερα!ειμαστε 44 ημερων θηλαζουμε αλλα παιρνουμε κ λιγο συμπληρωμα περιπου 150- 200 μλ καθμερινα γιατι τ γαλα μ δεν ερκει κ η μικρη νευριαζει πραγμα που συμβαινει τ απογευμα και τ βραδια.αποφασισα ν παρω μαγια μπυρας να δοκιμασω.να παιρνω 7 ταμπλετες καθε 3ωρο ή ειναι πολυ?φοβαμαι μην δημιουργισω υπερπαραγωγη.!!τ προτηνεται?

Εγώ προτείνω να αρχίσεις να βάζεις περισσότερο τη μικρή στο στήθος και σταδιακά να κόψεις το συμπλήρωμα.. Η μαγιά δε θα σου κάνει τίποτα από μόνη της αν δεν επαρκεί το ερέθισμα στο στήθος

Τα συμπληρώματα καλο ειναι να μην τα παίρνεις αν δε σε παρακολουθεί ειδικός.

Διάβασε αυτο, νομίζω θα σε βοηθήσει πολυ.

http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-problems/341-pos-na-kopso-to-sumpliroma.html

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 1 month later...

καλησπερα!!!

θα ηθελα κ γω να εκφρασω τον προβληματισμο μου σχετικα με το αν στη μειωση που εχω παρατηρησει στο γαλα μου η λυση ειναι η μαγια μπυρασ...

να πω πωσ θηλαζω αποκλειστικα εδω και 2,5 μηνεσ...

την τελευταια εβδομαδα και κυριωσ απογευματινεσ προσ βραδυνεσ ωρεσ παρατηρω πωσ εχω πολυ λιγο γαλα...

να επισημανω πωσ το μωρο μου εχει αρχισει και κοιμαται το βραδυ 6-10 ωρεσ...αναλογα...οταν ξυπναει το πρωι το στηθοσ μου ειναι γεματο σε αντιθεση με τισ απογευματινεσ βραδυνεσ ωρεσ.....

τι κανω???? ειναι λυση η μαγια μπυρασ??? η κατι αλλο???

καλησπερα!!!

θα ηθελα κ γω να εκφρασω τον προβληματισμο μου σχετικα με το αν στη μειωση που εχω παρατηρησει στο γαλα μου η λυση ειναι η μαγια μπυρασ...

να πω πωσ θηλαζω αποκλειστικα εδω και 2,5 μηνεσ...

την τελευταια εβδομαδα και κυριωσ απογευματινεσ προσ βραδυνεσ ωρεσ παρατηρω πωσ εχω πολυ λιγο γαλα...

να επισημανω πωσ το μωρο μου εχει αρχισει και κοιμαται το βραδυ 6-10 ωρεσ...αναλογα...οταν ξυπναει το πρωι το στηθοσ μου ειναι γεματο σε αντιθεση με τισ απογευματινεσ βραδυνεσ ωρεσ.....

τι κανω???? ειναι λυση η μαγια μπυρασ??? η κατι αλλο???

Τα συμπληρώματα αύξησης παραγωγής λαμβάνονται μόνο όταν υπαρχει πρόβλημα!! Δεν είναι πρόβλημα το να είναι αδειο το στηθος, ίσα ίσα!

Το στηθος δεν είναι ουροδόχος κύστη για να αδειάζει και να γεμίζει, είναι αδένας που παράγει ανάλογα με τη ζήτηση! Μετα την εδραιωση της γαλουχίας το στηθος είναι φυσιολογικό να μην είναι πρησμενο, το γάλα παράγεται τη στιγμή που θηλάζει το μωρό!

Τα προβλήματα παραγωγής εμφανίζονται τις πρώτες ημέρες θηλασμού, μετά αν δεν παρέμβει η μαμα (πχ βάζοντας πρόγραμμα στα γεύματα του μωρού, δίνοντας πιπίλα, καθυστερώντας να θηλάσει ή δίνοντας συμπλήρωμα) είναι σχεδόν αδύνατο να μειωθεί η παραγωγή!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Τα συμπληρώματα αύξησης παραγωγής λαμβάνονται μόνο όταν υπαρχει πρόβλημα!! Δεν είναι πρόβλημα το να είναι αδειο το στηθος, ίσα ίσα!

Το στηθος δεν είναι ουροδόχος κύστη για να αδειάζει και να γεμίζει, είναι αδένας που παράγει ανάλογα με τη ζήτηση! Μετα την εδραιωση της γαλουχίας το στηθος είναι φυσιολογικό να μην είναι πρησμενο, το γάλα παράγεται τη στιγμή που θηλάζει το μωρό!

Τα προβλήματα παραγωγής εμφανίζονται τις πρώτες ημέρες θηλασμού, μετά αν δεν παρέμβει η μαμα (πχ βάζοντας πρόγραμμα στα γεύματα του μωρού, δίνοντας πιπίλα, καθυστερώντας να θηλάσει ή δίνοντας συμπλήρωμα) είναι σχεδόν αδύνατο να μειωθεί η παραγωγή!

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση nina-nana!!!!

το ειχα ξανακουσει, διαβασει κλπ.... οτι το γαλα παραγεται την ωρα που το μωρο θηλαζει..απλα νομιζα οτι στην περιπτωση μου δεν λειτουργει ετσι(ιδεα μου μαλλον)...αυτο διοτι βλεπω το μωρο μου να κανει θηλαστικεσ κινησεισ αλλα να μην καταπινει..

ευχαριστω κ παλι για το χρονο σου!!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος-39 εβδομαδες

Β. Το φύλο του βρέφους-κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)-ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.-οχι

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.-οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.-οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση-3030

3 ημερων-2890

2 εβδομαδων-3120

3 εβδομαδων-3050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.-7 με 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει-σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα-πηρε τις δυο τελευταιες ημερες σε εξι γευματα 120 γρ το γευμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.- το symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 7-8 αντλησεις

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση-15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο-1 με 2 κενωσεις

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

το μωρακι μου ειναι 22 ημερων

ξεκινησαμε με αποκλειστικο θηλασμο μεχρι και δυο εβδομαδων οπου δυστηχως οι θηλες μου πληγωθηκαν τοσο πολυ οπου και η συμβουλος θηλασμου που φωναξα στο σπιτι μου ειπε να μη βαλω το παιδι στο στηθος μεχρι να συνελθει

το προβλημα δεν ηταν στην λαθος τοποθετηση αλλα στο οτι το μωρακι μου δεν ανοιγε αρκετα το στομα του ωστε να πιασει σωστα το στηθος

επισκευτηκα οστεοπαθητικο οπου και ειδα βελτιωση , ολα αυτα την τελευταια εβδομαδα

οσο δεν εβαζα το μωρο στη στηθος αντλουσα και του εδινα το γαλα με το calma

δυστηχως το στηθος δεν επανηλθε (ματωνει συνεχεια) και ετσι τις 5 τελευταιες μερες εβαλα ψευδοθηλες μηπως και δω βελτιωση, ομως διαπιστωσα οτι οσες ωρες και να το ειχα στο στηθος δεν χορταινε με τιποτα και εκλαιγε σπαρακτικα, εκτος αυτου εχασε και βαρος την τελευταια εβδομαδα που σημαινει μαλλον οτι η παραγωγη μου μειωθηκε (ισως λογω των ψευδοθηλων?)

ετσι τις δυο τελευταιες ημερες αντλω παλι αλλα το γαλα που βγαζω ειναι πολυ λιγο και αναγκαστηκα να δωσω ξενο σε καποια γευματα

το στηθος μου ειναι καπως καλητερα οποτε θα ξκινησω να βαζω παλι το παιδι αλλα το γαλα μου πλεον ειναι πολυ λιγο

θα συνεχισω μωρο στο στηθος(χωρις ψευδοθηλες) και αντλησεις αλλα μηπως πρεπει να παρω και μαγια για να αυξησω την παραγωγη μου??

και επισης ξενο να συνεχισω να δινω μεχρι να αυξηθει το γαλα μου ή οχι?φοβαμαι μη χασει και αλλο βαρος

παρακαλω πολυ την κα Αγλαια να μου πει τη γνωμη της , εχω απελπιστει

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος-39 εβδομαδες

Β. Το φύλο του βρέφους-κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)-ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.-οχι

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.-οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.-οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση-3030

3 ημερων-2890

2 εβδομαδων-3120

3 εβδομαδων-3050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.-7 με 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει-σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα-πηρε τις δυο τελευταιες ημερες σε εξι γευματα 120 γρ το γευμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.- το symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 7-8 αντλησεις

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση-15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο-1 με 2 κενωσεις

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

το μωρακι μου ειναι 22 ημερων

ξεκινησαμε με αποκλειστικο θηλασμο μεχρι και δυο εβδομαδων οπου δυστηχως οι θηλες μου πληγωθηκαν τοσο πολυ οπου και η συμβουλος θηλασμου που φωναξα στο σπιτι μου ειπε να μη βαλω το παιδι στο στηθος μεχρι να συνελθει

το προβλημα δεν ηταν στην λαθος τοποθετηση αλλα στο οτι το μωρακι μου δεν ανοιγε αρκετα το στομα του ωστε να πιασει σωστα το στηθος

επισκευτηκα οστεοπαθητικο οπου και ειδα βελτιωση , ολα αυτα την τελευταια εβδομαδα

οσο δεν εβαζα το μωρο στη στηθος αντλουσα και του εδινα το γαλα με το calma

δυστηχως το στηθος δεν επανηλθε (ματωνει συνεχεια) και ετσι τις 5 τελευταιες μερες εβαλα ψευδοθηλες μηπως και δω βελτιωση, ομως διαπιστωσα οτι οσες ωρες και να το ειχα στο στηθος δεν χορταινε με τιποτα και εκλαιγε σπαρακτικα, εκτος αυτου εχασε και βαρος την τελευταια εβδομαδα που σημαινει μαλλον οτι η παραγωγη μου μειωθηκε (ισως λογω των ψευδοθηλων?)

ετσι τις δυο τελευταιες ημερες αντλω παλι αλλα το γαλα που βγαζω ειναι πολυ λιγο και αναγκαστηκα να δωσω ξενο σε καποια γευματα

το στηθος μου ειναι καπως καλητερα οποτε θα ξκινησω να βαζω παλι το παιδι αλλα το γαλα μου πλεον ειναι πολυ λιγο

θα συνεχισω μωρο στο στηθος(χωρις ψευδοθηλες) και αντλησεις αλλα μηπως πρεπει να παρω και μαγια για να αυξησω την παραγωγη μου??

και επισης ξενο να συνεχισω να δινω μεχρι να αυξηθει το γαλα μου ή οχι?φοβαμαι μη χασει και αλλο βαρος

παρακαλω πολυ την κα Αγλαια να μου πει τη γνωμη της , εχω απελπιστει

Κάποιες φορές με τις ψευδοθηλες το στηθος δεν παίρνει το πλήρες ερέθισμα και μειώνεται η παραγωγη. Αλλα μπορει να ειναι κι η ιδεα σου.

Το γάλα που βγαίνει με το θηλαστρο δεν ειναι αντιπροσωπευτικό του πόσο γάλα παράγεται!!! Σε καμία περίπτωση δεν ειναι ενδεικτικό της παραγωγής σου!

Με εντατικούς θηλασμους θα είστε μια χαρα! Στις ημέρες που είστε υπάρχει άλμα αναπτυξης, να είσαι υποψιασμενη και να μην πέσεις στην παγίδα και στο τρυπακι του δεν έχω γάλα.

Πόσο συμπλήρωμα δίνεις ή έδινες;

Πόσες πάνες βρέχει το μωρο;

Ποσα γεύματα κανει στο στηθος;

Οι πληγές σου ειναι καλύτερα;

Εντιτ: τώρα είδα πόσο συμπλήρωμα δίνεις. Ειναι αρκετο!

Το μητρικο που βγάζεις δεν το καλύπτει;

Ακούς το μωρο να καταπίνει στο στηθος; Δλδ ρουφα 3-10 φορές και μετα έχει καταποση;

Καλύτερα να επικοινωνήσεις ξανά με τη σύμβουλο για να σου δώσει οδηγίες.

Πάντως αν θηλαζεις χωρίς ψευδοθηλες κι ειναι όλα καλα (δλδ βρεχει πανες κι ειναι ικανοποιημενο), μπορείς να κόβεις σταδιακα το συμπλήρωμα.

Δοκίμασε να το μειώσεις κατα 10 μλ ανα γεύμα κάθε μέρα (δλδ σήμερα 120, αύριο 110 κτλ) ή κατα 30 μλ ανα γεύμα κάθε 3-4 μέρες (δλδ σήμερα, αύριο και μεθαύριο 110, μετα απο τρεις μέρες 80 κτλ).

Αν δεις οτι δε γίνεται για κάποιο λόγο, βάλε στόχο να κόψεις ένα γεύμα με το τροπο που σου περιέγραψα. Μόλις κόψεις το πρώτο γεύμα, πανε στο επόμενο κτλ.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...