Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Ευχαριστω για τις απαντησεις!Οχι δεν δινω στερεες το βραδυ μια φορα το δοκιμασα αλλά δεν ειναι θεμα φαγητου..Μαλλον δοντια ή αλματα αναπτυξης(μου το ειχε ξανακάνει για μια βδομάδα και μετα βγήκαν τα δυο κάτω)

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

MayMeye: δεν δικαιολογείται να κοιμάται εύκολα τις άλλες φορές και πριν τον βραδινό ύπνο να κάνει διάφορα. Επίσης, εντάξει, είπαμε άλματα ξεάλματα, δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται σαν νεογέννητο, οπότε νομίζω ότι έπρεπε να τον μάθουμε κανά δυο πραγματάκια.

Κι εμάς πάντως κοιμάται εύκολα μέσα στην ημέρα (τι εύκολα δηλαδη...απλά έχουμε βρει τον τρόπο...δεν νοιώθω και περήφανη βέβαια...:roll: αλλά τον τελευταίο 1,5 μήνα μόνο αν την κοιμήσουμε στο καροτσάκι της με κουβερτούλα φλις πάνω-κάτω, θα καταφέρει να κοιμηθεί 1-2 ώρες τη φορά) και το βράδυ τρώω κι εγώ πακέτο να την νανουρίζω στην αγκαλιά μου για 30-40 λεπτά...:shock: Τέλος πάντων, δεν σημαίνει αυτό πως όλα τα παιδιά είναι ίδια, απλά στο λέω για να σου δώσω κουράγιο ότι δεν είσαι μόνη!! Πάντως, τα άλματα ανάπτυξης εκδηλώνονται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: Πισογυρίσματα! Άρα, μη σε ξαφνιάζει αν συμπεριφέρεται σαν νεογέννητο. Και...άστο...δεν είμαστε εμείς που θα καταφέρουμε να μάθουμε τα πιτσιρίκια μας ενα δυο πραγματάκια...!! Έχουν ξεκινήσει ήδη αυτά να μας εκπαιδεύουν, κανονικότατα!!!! Ποιος θα μάθει πράγματα σε ποιον!!! Προς το παρόν, αποδεικνύεται ότι αυτά μας μαθαίνουν!!! :mrgreen:

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

Κι εμάς πάντως κοιμάται εύκολα μέσα στην ημέρα (τι εύκολα δηλαδη...απλά έχουμε βρει τον τρόπο...δεν νοιώθω και περήφανη βέβαια...:roll: αλλά τον τελευταίο 1,5 μήνα μόνο αν την κοιμήσουμε στο καροτσάκι της με κουβερτούλα φλις πάνω-κάτω, θα καταφέρει να κοιμηθεί 1-2 ώρες τη φορά) και το βράδυ τρώω κι εγώ πακέτο να την νανουρίζω στην αγκαλιά μου για 30-40 λεπτά...:shock:

Εντάξει εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό...Ηρωίδα είσαι, πως την παλεύεις είσαι και έγκυος! Ελπίζω να εχεις την ίδια υπομονή και στο δεύτερο, ή ακόμα καλύτερα το δεύτερο να κοιμάται εύκολα όπως ο μεγάλος μου!

Πάντως εμένα με ξεξύπνησε η φίλη μου που έφριξε με όλ΄ αυτά. Εντάξει το πήρα απόφαση και το έκανα.

Α! Σημερα το απόγευμα πήγαμε βόλτα - ο μεγάλος δεν παλευόταν - και αργήσαμε να γυρίσουμε. Το βράδυ τον έβαλα στο κεβάτι του, τον ξάπλωσα και πριν προλάβει να βγάλει κιχ, του έχωσα το μπουκάλι στο στόμα. Μόλις ήπιε το γάλα του, με κοίταξε, εγώ ξάπλωσα κλασσικά στο κρεβάτι μου, γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε! Επιτέλους χωρίς κλάμματα!

Πάντως, τα άλματα ανάπτυξης εκδηλώνονται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: Πισογυρίσματα! Άρα, μη σε ξαφνιάζει αν συμπεριφέρεται σαν νεογέννητο. Και...άστο...δεν είμαστε εμείς που θα καταφέρουμε να μάθουμε τα πιτσιρίκια μας ενα δυο πραγματάκια...!! Έχουν ξεκινήσει ήδη αυτά να μας εκπαιδεύουν, κανονικότατα!!!! Ποιος θα μάθει πράγματα σε ποιον!!! Προς το παρόν, αποδεικνύεται ότι αυτά μας μαθαίνουν!!! :mrgreen:

Δεν μας εκπαιδεύουν απλά, μας χορεύουν στο ταψί. Θέλουν και να το απολαμβάνουμε κιόλας, γιατί αλλιώς στενοχωριούνται και κλαίνε!!!!!

Διαφωνώ λίγο μαζί σου σ΄ αυτό. Να είναι άρρωστα, να έχουν καμιά σοβαρή αναστάτωση, πχ ο χαμός κάποιου αγαπημένου προσώπου, το καταλαβαίνω. Αλλά όχι, δεν αντέχω ότι ένα μωρό χρονιάρικο, κλαίει γιατί θέλει να μυρίζει τη μαμά, τη στιγμή που έχει ήδη αποθηλάσει 5 μήνες σχεδόν! Τουλαχιστον εγώ, έχω κουραστεί πολύ καιρό τώρα και μου λείπει ο σύζυγος μου και ο μεγάλος μου γιος, τους λείπω και εγώ (υποθέτω!!!!!!!!!!:-D)

Καλό βράδυ τα λέμε αυριο!

δεν αντέχω ότι ένα μωρό χρονιάρικο, κλαίει γιατί θέλει να μυρίζει τη μαμά, τη στιγμή που έχει ήδη αποθηλάσει 5 μήνες σχεδόν!

Άστα...χθες μας έσκισε... Από τις 00:15 που ξύπνησε για γάλα, κοιμήθηκε στις 03:30...μέσα στο καρότσι...που την κούναγε ο πατέρας της για κανένα 40λεπτο.... ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! Λόγω περπατήματος χθεσινού! Έτσι θέλω να πιστεύω....!!

Έχεις τα δίκια σου πάντως, ό,τι και να πεις, έχεις ήδη 2 παιδιά, και προφανώς ό,τι βιώνεις εσύ τώρα θα το βιώσω και 'γω σε λίγο καιρό. Από κάποιο σημείο και έπειτα, παύει κανείς να είναι χαλβάς (βούτουρο, ζάχαρη, λαπάς, κλπ, κλπ) και γίνεται λίγο πιο ρεαλιστής. Προς τα εκεί βαδίζουμε και 'μεις...!

Κι εσύ, ηρωϊδα είσαι...!!

Άστα...χθες μας έσκισε... Από τις 00:15 που ξύπνησε για γάλα, κοιμήθηκε στις 03:30...μέσα στο καρότσι...που την κούναγε ο πατέρας της για κανένα 40λεπτο.... ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! Λόγω περπατήματος χθεσινού! Έτσι θέλω να πιστεύω....!!

Έχεις τα δίκια σου πάντως, ό,τι και να πεις, έχεις ήδη 2 παιδιά, και προφανώς ό,τι βιώνεις εσύ τώρα θα το βιώσω και 'γω σε λίγο καιρό. Από κάποιο σημείο και έπειτα, παύει κανείς να είναι χαλβάς (βούτουρο, ζάχαρη, λαπάς, κλπ, κλπ) και γίνεται λίγο πιο ρεαλιστής. Προς τα εκεί βαδίζουμε και 'μεις...!

Κι εσύ, ηρωϊδα είσαι...!!

Μωρέ ξέρω πολύ μεγαλύτερες ηρωϊδες!!!!!!!Ας μην το σχολιάσουμε και ψυχοπλακωθούμε...

Τι να σου πω, σου εύχομαι να είναι το τελευταίο άλμα αναπτυξης, όχι τίποτ΄άλλο περιμένεις και γέννα, άντε πάλι από την αρχή - να μια μεγάλη ηρωϊδα!

Στο ξαναλέω: βαρεθηκα να τον δικαιολογώ, βαρέθηκα να είναι η ζωή μας άνω κάτω, βαρέθηκα να τον ξενινιάζω. Καιρός να κοιμάται. Τρώει, είναι γερός, υγιής, δεν έχει λόγο. Μάλιστα μια φίλη μου τα έλεγε από 3 μηνών, αλλά με είχαν πιάσει και μένα οι ευαισθησίες μου. Εντάξει, ειναι μικρό 3 μηνών...

Παντως χθες, θέλεις επειδή κοιμήθηκαμε αργα, θέλεις επειδή συνήθισε πια, ξύπνησε στις 5.40 για γάλα - λίγο είχε γκρινιάξει κατά τη 1. Πιστεύω ότι θα ξυπνούσε πιο αργά αλλά δεν είχε πιει όλο το γάλα του. Το πρωί δεν τον ξυπνήσανε οι άλλοι και κοιμήθηκε μέχρι τις 10. Τώρα -είναι 2.45 - ετοιμάζομαι αν τους κοιμήσω.

Μήπως να σκεφτείς να πάρεις λίγο την κατάσταση στα χέρια σου??????????

Πρέπει να ξεκουραστείς, επαναλαμβάνω έχεις γέννα. Εντάξει μην την αφήσεις μόνη να κλαίει, ξαπλωσε δίπλα της μέχει να κοιμηθεί, αλλά σε άλλο κρεβάτι, μίλα της, τραγούδα ή μην της δίνεις καμία σημασία. Ξέρω γω, ίσως το παιδί χρειάζεται λίγη ώθηση, κοιμάται πολύ λίγο.

Α! Και σχετικά με το περπάτημα, περπάτησε μέσα στη διάρκεια αυτών των ημερών που τον μάθαινα να κοιμάται μόνος του. Δεν είδα να πάθει κάτι κακό, αντίθετα με το να ξεκουράζεται, είχε πιο πολύ ενέργεια για να προχωρήσει. Μήπως τελικά εμείς περιπλέκουμε τα πράγματα? Επαναλαμβάνω, ότι η παιδίατρος μου δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα των αλμάτων, σαν να μην το θεωρεί και τόσο καθοριστικό....

Και είχε και μυξούλες...

Διαφημίσεις

@ Kiki Karag Εφόσον έχεις δει αποτέλεσμα με τον μικρούλη σου, συνέχισε την προσπάθειά σου, σίγουρα θα φτάσεις στο επιθυμητό σημείο. Δεν διαφωνώ. Το παν είναι να κάνει κάποιος την αρχή.

Εμάς η μικρούλα δεν κοιμάται λίγο, κανονικά την πέφτει στις 21:00 και ξυπνάει στις 08:00, έχοντας ξυπνήσει για γάλα στις 00:30 και στις 04:00. Αλλά κανονικά, πίνει το γάλα της μέσα σε 2 λεπτά κοιμισμένη, και συνεχίζει στο κρεβατάκι της κανονικά. Και μέσα στην ημέρα κοιμάται ~στις 11:00 για 1-2 ώρες και ξανά στις 16:00 πάλι για 1-2 ώρες. Το πακέτο που σου περιέγραψα πιο πάνω συνέβει μόνο προχθές και κάτι παρόμοιο χθες το βράδυ. Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί για 5-6 μέρες ακόμα, μέχρι να σταθεροποιήσει το βήμα της.

Τέλος πάντων, ο κάθε παιδίατρος (όπως και γυναικολόγος και μαία, από ότι έχω διαπιστώσει) δίνει και διαφορετικές οδηγίες/κατευθύνσεις, τόσο σε θέματα διατροφής όσο και διαπαιδαγώγισης. Στη δική μας περίπτωση το έχουμε πλέον καρατσεκάρει αυτό με τα άλματα ανάπτυξης και μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε κάτι εξάρσεις σαν τη χθεσινή και προχθεσινή. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι θα κρατήσει για π.χ. 1 εβδομάδα και όχι για πάντα. Οπότε, κάνουμε υπομονή και της δίνουμε την υποστήριξη που αναζητά από εμάς. Και μετά, όλα καλά και πάλι! Είναι βέβαια στο παιδί, δεν ισχύει σε όλους το ίδιο. Είμαι σίγουρη ότι έχεις καταφέρει να τον "διαβάσεις" τον μικρούλη σου και του παρέχεις οτιδήποτε έχει ανάγκη. Ακόμα και η προσπάθεια που κάνεις τώρα με τον ύπνο του, είναι κάτι που τελικά, ο ίδιος το ζητάει. Το έχει ανάγκη από ότι φαίνεται και τον βοηθάς να προσανατολιστεί στο τι είναι καλύτερο για αυτόν. Έτσι όπως μου τα λες, νομίζω πως είσαι πολύ κοντά στο φως του τούνελ σου!!! Θα λυτρωθείς τις επόμενες 5 ημέρες, είμαι σίγουρη!! Keep strong!!!

Εμάς η μικρούλα δεν κοιμάται λίγο, κανονικά την πέφτει στις 21:00 και ξυπνάει στις 08:00, έχοντας ξυπνήσει για γάλα στις 00:30 και στις 04:00. Αλλά κανονικά, πίνει το γάλα της μέσα σε 2 λεπτά κοιμισμένη, και συνεχίζει στο κρεβατάκι της κανονικά. Και μέσα στην ημέρα κοιμάται ~στις 11:00 για 1-2 ώρες και ξανά στις 16:00 πάλι για 1-2 ώρες.

Α, καλά αν εμένα κοιμόταν έτσι θα ήμουν τρισευτυχισμένη. Βασικά κάτι λιγότερο κοιμάται τώρα που τον ξεκόλλησα απο πάνω μου! Χθες κοιμήθηκε στις 11, ξύπνησε κλασικά κατα τις 2, ήπιε λίγο νερό, ήπιε γάλα στις 4.30, αλλά όχι, δεν κοιμήθηκε αμέσως αυτή τη φορά, αλλά καθόταν και ψιλογκρίνιαζε. Βασικα χθες ήταν μια κολασμένη νύχτα με πολύ αέρα και φασαρία και τις γάτες να ουρλιάζουν - είναι σε περίοδο αναπαραγωγής!:oops:

Τελικά ξύπνησε οριστικά στις 9.30 το πρωϊ. Ουσιαστικά αυτό που έχει αλλάξει είναι τα ξυπνήματα ανα μία ώρα μετά που θα πέσει για ύπνο.

Ελπίζω να μη μονιμοποιήσει τα χθεσινά.

Το πακέτο που σου περιέγραψα πιο πάνω συνέβει μόνο προχθές και κάτι παρόμοιο χθες το βράδυ. Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί για 5-6 μέρες ακόμα, μέχρι να σταθεροποιήσει το βήμα της.

Στο εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου!

Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι θα κρατήσει για π.χ. 1 εβδομάδα και όχι για πάντα.

Σίγουρα είναι παρήγορο να ξέρεις ότι όλα αυτά θα τελειώσουν κάποτε. Στον πρώτο μου είχα πάθει μελαγχολία από το κλείσιμο μέσα και νόμιζα ότι τελείωσε η ζωή μου....!

Είμαι σίγουρη ότι έχεις καταφέρει να τον "διαβάσεις" τον μικρούλη σου και του παρέχεις οτιδήποτε έχει ανάγκη. Ακόμα και η προσπάθεια που κάνεις τώρα με τον ύπνο του, είναι κάτι που τελικά, ο ίδιος το ζητάει. Το έχει ανάγκη από ότι φαίνεται και τον βοηθάς να προσανατολιστεί στο τι είναι καλύτερο για αυτόν. Έτσι όπως μου τα λες, νομίζω πως είσαι πολύ κοντά στο φως του τούνελ σου!!! Θα λυτρωθείς τις επόμενες 5 ημέρες, είμαι σίγουρη!! Keep strong!!!

Εγώ δεν είμαι 100% σίγουρη ότι τον έχω διαβάσει, φοβαμαι πάντα το πισωγύρισμα. Αλλά είπα και στον σύζυγο, ότι ακόμα και να αρρρωστήσει, να μην τον κοιμήσουμε στα χέρια μας, αλλά να καθήσουμε δίπλα του όσο πάει, ή καλύτερα να τον πάρω στο κρεβάτι για κανά βραδυ, που είναι κάτι που δεν του αρέσει ιδιαίτερα - ποτε δεν τρελάθηκε ιδιαίτερα με το co-sleeping, μάλλον ένιωθε στριμωγμένος, πιο πολυ του αρέσει να παίζει στο μεγάλο κρεβάτι.

Επίσης είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει όταν θα τον μετακομίσουμε στο παιδικό. Αλλο πακέτο και αυτό!!!!!!!

Βασικά σήμερα διάβασα και κάποιο άλλο post που είχες γράψει όταν ήταν το μικρό 8,5 μηνών και θυμήθηκα κάποια άλλα.

Οπως σου είπα, όταν ήμουν έγκυος, ο μεγάλος μου πάθαινε συνεχείς αμυγδαλίτιδες, περίπου 1 φορά το μηνα. Μια απ΄ αυτές τις φορές, τον πήγα στο νοσοκομείο και η παιδίατρος είπε: "Α, είναι έγκυος η μαμα? Ετσι εξηγείται!"

Δεν έδωσα σημασία, μέχρι που στην αίθουσα αναμονής του ΩΡΛ, γνωρισα τουλάχιστον 4 μαμάδες που το αντιμετώπισαν στο πρώτο τους παιδί όταν ήταν έγκυες στο δεύτερο. (Την περίοδο αυτή έφερναν το δεύτερο παιδί για τον ίδιο λόγο). Μου είπαν μια θεωρία, ότι αποτελεί αντίδραση ψυχοσωματική του παιδιού στη νέα εγκυμοσύνη. Βασικά δεν τα πολυπιστεύω αυτά, καθώς δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο (το συζήτησα και με φίλους γιατρούς, αλλά είχαν αρνητική άποψη), αλλά ρώτα και άλλους να σου πουν τη γνώμμη τους, παιδιάτρους, άλλες μαμάδες, μήπως η μικρή μπορεί να αισθανθεί ότι δεν θα είναι μόνη σε λίγο καιρό, δεν θα έχει την αμέριστη προσοχή της μαμάς, οπότε αντιδρά με τα ξυπνήματα.

Βεβαια και πάλι δεν δικαιολογείται, καιρός της είναι να κοιμηθεί...!Αυτή και η μαμάκα!:P

"Α, είναι έγκυος η μαμα? Ετσι εξηγείται!"
Αυτό που λες, μου το είπαν κι εμένα! Ότι διαισθάνεται πως η προσοχή της μαμάς έχει μοιραστεί και κάπου αλλού! Φοβερό?....! Πάντως, παρόλο που δεν με βολεύει, εγώ πιστεύω ότι ναι, δικαιολογείται! Βασικά, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς με τη λογική τι δικαιολογείται και τι όχι. Η φύση η ίδια υποδεικνύει τι δικαιολογείται, τι είναι φυσικό και αναμενόμενο, και τι όχι. Όσο πιο σύντομα συμφιλιωθούμε με αυτό, τόσο πιο εύκολα βγαίνει.

Την Πρώτη φορά που μας έκανε αυτά τα χουνέρια (στο προηγούμενο άλμα ανάπτυξης), είχαμε φρικάρει, δεν μπορούσαμε να συντονιστούμε καθόλου. Τώρα, έχουμε συμφιλιωθεί και βγαίνει πιο εύκολα και για εμάς και για το παιδί. Γενικώς, η γνώμη μου είναι πως και τα μωρά μας, άνθρωποι είναι! Με τη δική τους ψυχολογία, ορμόνες, νεύρα, αναστατώσεις, κλπ. Όπως θεωρούμε φυσικό για εμάς τους ενήλικες να συμβαίνουν κάποια πράγματα τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη βιολογία μας (π.χ. η οικονομική κρίση έχει κάνει όλους μας νομίζω να έχουμε περισσότερα νεύρα, λιγότερη υπομονή, λιγότερο κέφι, περισσότερες διαμάχες με τους οικείους μας, χειρότερο ύπνο, περισσότερα καρδιαγγειακά προβλήματα, περισσότερα δερματικά προβλήματα κλπ ψυχοσωματικά…). Αντίστοιχα, παρόμοια (αναλογικά πάντα) πράγματα συμβαίνουν και στα μωρά μας. Βιώνουν το στρες μιας νέας ικανότητάς τους, όπως κι εμείς βιώνουμε το στρες μιας νεας εργασίας, όταν πρωτομπαίνουμε στο γραφείο της νέας μας δουλειάς. Σκέψου το λίγο κι έτσι!! Βιώνουν ό,τι και εμείς. Βιώνουν ό,τι θα βιώνουν και μόλις ενηλικιωθούν, απλά σε μια διαφορετική κλίματα, ανάλογη της ηλικίας τους και των ερεθισμάτων που βιώνουν.

Αυτό που λες, μου το είπαν κι εμένα! Ότι διαισθάνεται πως η προσοχή της μαμάς έχει μοιραστεί και κάπου αλλού! Φοβερό?....! Πάντως, παρόλο που δεν με βολεύει, εγώ πιστεύω ότι ναι, δικαιολογείται! Βασικά, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς με τη λογική τι δικαιολογείται και τι όχι. Η φύση η ίδια υποδεικνύει τι δικαιολογείται, τι είναι φυσικό και αναμενόμενο, και τι όχι. Όσο πιο σύντομα συμφιλιωθούμε με αυτό, τόσο πιο εύκολα βγαίνει.

Την Πρώτη φορά που μας έκανε αυτά τα χουνέρια (στο προηγούμενο άλμα ανάπτυξης), είχαμε φρικάρει, δεν μπορούσαμε να συντονιστούμε καθόλου. Τώρα, έχουμε συμφιλιωθεί και βγαίνει πιο εύκολα και για εμάς και για το παιδί. Γενικώς, η γνώμη μου είναι πως και τα μωρά μας, άνθρωποι είναι! Με τη δική τους ψυχολογία, ορμόνες, νεύρα, αναστατώσεις, κλπ. Όπως θεωρούμε φυσικό για εμάς τους ενήλικες να συμβαίνουν κάποια πράγματα τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη βιολογία μας (π.χ. η οικονομική κρίση έχει κάνει όλους μας νομίζω να έχουμε περισσότερα νεύρα, λιγότερη υπομονή, λιγότερο κέφι, περισσότερες διαμάχες με τους οικείους μας, χειρότερο ύπνο, περισσότερα καρδιαγγειακά προβλήματα, περισσότερα δερματικά προβλήματα κλπ ψυχοσωματικά…). Αντίστοιχα, παρόμοια (αναλογικά πάντα) πράγματα συμβαίνουν και στα μωρά μας. Βιώνουν το στρες μιας νέας ικανότητάς τους, όπως κι εμείς βιώνουμε το στρες μιας νεας εργασίας, όταν πρωτομπαίνουμε στο γραφείο της νέας μας δουλειάς. Σκέψου το λίγο κι έτσι!! Βιώνουν ό,τι και εμείς. Βιώνουν ό,τι θα βιώνουν και μόλις ενηλικιωθούν, απλά σε μια διαφορετική κλίματα, ανάλογη της ηλικίας τους και των ερεθισμάτων που βιώνουν.

ΟΚ, καλά όλα αυτά, είχα και εγώ παρόποια θεώρηση των πραγμάτων μέχρι προτινος, αλλά ΦΤΑΝΕΙ!!!!Σημερα, ξύπνησε κατά τις 3, γιατί μου κάνει άλλα τελευταία: δεν πίνει όλο του το γάλα. Με αποτέλεσμα να πεινάει νωρίτερα. Και που ξύπνησε πάλι δεν ήπιε το γάλα του όλο. Ε, μετά στις 6.30 έγινε ο σεισμός, στις 7 ξυπνάμε για πρωί, αυτό ήταν. Βέβαια ο κύριος ξύπνησε στις 9. Εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί είχε μετασεισμούς. Λες να προαισθάνθηκε τον σεισμό, όπως τα ζώα?????!!!!!!!!!!!!

Να δω τι θα κάνω με το γάλα.

Πάντως μπράβο που αντέχεις και έχεις τόση υπομονή...Θα ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί αυτό, δηλ. πως θα συνεχίσει το παιδί (χωρίς αυτό αν σημαίνει ότι εγώ ξέμπλεξα!!!!!Σήμερα ήδη το μεσημέρι έκλαψε πάλι λίγο πριν κοιμηθεί...). Θα μου λες συχνα πυκνα πως πάτε? Αν θέλεις στείλε πμ, αρκετό χώρο πιάσαμε στο post με τα προσωπικά μας θέματα!

Διαφημίσεις

Το εχω αναφερει και παραπανω και το λεω ξανα ο δικος μου γενικα δεν κοιμαται πολυ απο ημερων. το βραδυ ξυπναει σιγουρα 3 φορες απο τις 10 που πεφτει για υπνο.Η αποψη της παιδιατρου ηταν οτι το βαρδυ πινει γαλα την ωρα που πεφτει για υπνο στς 12 και οταν πλεον ξυπνισει το πρωι....Αυτο ειναι αδυνατον να συμβει γιατι πιναει και θελει υποχρεωτικα γαλα αν δεν του δωσω εκνευριζεται και ξεκιναμε τα γελια-κλαμματα!!!Μετα λοιπον απο πολλες συζητησεις με την παιδιατρο και αφου οι καμπυλες του ειναι αναλογικα σωστες (ειμαστε 15κιλα και 94ποντους αααα και 14μηνων σε λιες μερες) καταληξαμε οτι επειδη εχει αναπτυξη σαν ενα διχρονο παιδι πραματι χρειαζεται το γαλα!!!Επισης υπαρχουν παιδακια που ειναι ολιγουπνα εεεε ετσι ειναι κ ο δικος μου μεσα στην μερα κοιμαται μαξιμουμ 1 ωρα και το πρωι 6.30 ειναι ορθιος....Η λυση που βρηκα κοιμαται σε διπλο κρεββατι που το εχω και οχυρο δηλαδη κολημενο στον τοιχο το προσκεφαλο το εβαλα κατοποδι οποτε η μοναδικη κενη πλευρα που μενει εχει μπει η κουνια και του εχω αφησει και ενα κενο οταν ξυπναει κατεβαινει και παιζει τα παιχνιδια του το μονο προβλημα ειναι τα βραδυνα ξυπνηματα αλλα και αυτα θεμα συνηθειας ειναι του ετοιμαζω το γαλα απο πριν και μολις ακουσω το κλαμμα του τρεχω και του χωνω το μπιμπερο καποια βραδυα που ειμαι κομματια και απο τη δουλεια κοιμαμαι διπλα του!!!Αυτα ισως σας βοηθησουν ισως και οχι απλα αυτα εφρμοζω επισης ια οσες περιμενουν δευτερο παιδακια και νιωθει οτι σας χανει ενας ευκολος τροπος να του διεξετε οτι παραμενετε εκει ειναι να αρχισετε να φτραχνετε το δωματιο οπως αυτου του αρεσει=> του δειχνετε εενδιαφερον προσοχη και φροντιδα φιλακια και καλη επιτυχια

Είμαι κ γω μια από τις πολλές αϋπνες μανούλες!Ο μικρος μου τωρα ειναι 11 μηνων και μεχρι 7.5 μηνων κοιμοταν στο στηθοσ τον εβαζα στην κουνια του και ξυπνουσε στις 9 παρα τεταρτο το πρωι.Αν δεν αποκοιμιοταν στο στηθος τον κοιμιζα αγγαλιτσα.(μεγα λαθος το ξερω) Μετά ηρθαν τα δοντα και εμενε αυπνος αρκετα βραδια.καποιεσ φορες για να τον παρηγορησω τον εβαζα στο στηθος και ηρεμουσε....τα δοντια βγηκαν....αλλα ο μπεμπουλης μου ξυπναει συνεχεια καθε 40 λεπτα με 1 ωρα και ηρεμει μονο οταν κοιμαται στο κρεβατι μας.να τονισω οτι ολοι οι θηλασμοι γινοντουσαν απο την αρχη στο κρεβατι μας.Λοιπον,Αυτο το κανει εδω και μια βδομαδα με το κρεβατι μας.Τι να κανω ωστε να μην υποφερει ουτε αυτος αυτε εμεις?Κοιμαται και ξυπναει με κλαματα και δεν θελω να κολλησει στο κρεβατι μας για κανενα λογο.μπορει καποιοσ να μου πει ποια μεθοδο να ακολουθησω απο δω και περα για να κοιμαται μονος του στην κουνια του και ολο το βραδυ??????

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

Καλησπέρα ο μικρός μας είναι 3 μηνών πέρα του ότι κοπανάει το κεφάλι του στους ώμους μας με αποτέλεσμα να χτυπάει τα ματάκια του και γραντζουνίζεται συνεχώς αν και εχούμε καθημερινό κόψιμο νυχιών έχουμε θέμα με τον βραδινό ύπνο πέρα του ότι ξυπνάει κάθε τρεις ώρες, τις τελευταίες μέρες έχουμε παρατηρήσει ότι πέρα του οτι ξυπνάει δεν τρώει την ποσότητα γάλακτος που έτρωγε πριν και μιλώντας με την γιατρό του μας είπε οτι πιθανόν η μυτούλα να γεμίζει και όπως ρουφάει για να αναπνεύσει να του δημιουργεί το θέμα με το φαγητό αν και καθημερινά γίνεται απο την μαμά του καθαρισμός με φυσιολογικό ορό και είμαστε λίγο στο χάσιμο.

καμιά συμβουλή και για ύπνο και για μείωση γάλατος αλλά και για την μυτούλα του!

ευχαριστώ

Καλησπέρα ο μικρός μας είναι 3 μηνών πέρα του ότι κοπανάει το κεφάλι του στους ώμους μας με αποτέλεσμα να χτυπάει τα ματάκια του και γραντζουνίζεται συνεχώς αν και εχούμε καθημερινό κόψιμο νυχιών έχουμε θέμα με τον βραδινό ύπνο πέρα του ότι ξυπνάει κάθε τρεις ώρες, τις τελευταίες μέρες έχουμε παρατηρήσει ότι πέρα του οτι ξυπνάει δεν τρώει την ποσότητα γάλακτος που έτρωγε πριν και μιλώντας με την γιατρό του μας είπε οτι πιθανόν η μυτούλα να γεμίζει και όπως ρουφάει για να αναπνεύσει να του δημιουργεί το θέμα με το φαγητό αν και καθημερινά γίνεται απο την μαμά του καθαρισμός με φυσιολογικό ορό και είμαστε λίγο στο χάσιμο.

καμιά συμβουλή και για ύπνο και για μείωση γάλατος αλλά και για την μυτούλα του!

ευχαριστώ

Συγνώμμη δεν κατάλαβα: 'Εχει σχέση το κοπάνισμα του κεφαλιού με τον ύπνο?

Παραυτά λογικό είναι, θέλει εξάσκηση να σταθεί όρθιο το κεφάλι του, όπου να ναι θα γίνει. Και το ότι γρατζουνίζεται λογικό είναι, όλα τα μωρά το κάνουν.

Σχετικά με τις μυξούλες, χειμώνας είναι, κρυωσε λιγάκι. Βοηθάνε οι ατμοί στο μπάνιο και όχι μόνο καθαρισνός, αλλά και να τις ρουφάτε με το ρουφηχτήρι, να καθαρίζει η μύτη, μην πάθει καμιά ωτίτιδα το παιδί.

Τώρα τα ξυπνήματα και η μείωση του γάλακτος, οφείλονται σε πολλά:

Μπορεί να φταίει το κρύωμα και οι μυξούλες.

Μπορεί να είναι άλμα ανάπτυξης.

Μπορεί να έχει πονάκια στα κοκκαλάκια τώρα που μεγαλώνει.

Εχει κολικούς? Δεν ξέρω απ΄ αυτό, αλλά σε φίλες μου που έχει συμβεί, υπήρχαν πολλά ξυπνήματα, κλαμματα και μειωση τροφής.

Μπορεί να αρχίζουν να πρήζονται τα ούλα, ίσως λίγο τραβηγμένο, αλλά και στα 2 μου παιδιά, ξεκίνησε από τότε. (Ο μεγάλος έβγαλε δόντια στους 4,5 μήνες, ο μικρός στους 10 μήνες τελικά).

Πάντως απ΄ότι λες, οι μυξούλες φταίνε.

Γενικά τα ξυπνήματα είναι φυσιολογικά στην ηλικία αυτή, είναι μωρό ακόμα, εμείς έχουμε χρονιάρικά και δες τι τραβάμε!

ευχαριστώ[/quote

Καλησπερα και να σας ζησει το μωρο.Για το γρατζουνισμα,βαλτε γαντακια η αν δεν υπαρχουν βαλτε καλτσακια στα χερια.Για την μυτουλα,θυμαμαι στην ηλικια των 3 μηνων της καναμε μυτουλα με ορο και αναροφυτηρα αν το λεω καλα πριν απο καθε γευμα,οχι με αμπουλες αλλα με συριγγα(ειναι πιο αποτελεσματικο),φαντασου ακομα κανουμε και κοντευει 18 μηνων μια φορα την ημερα πια.Για τον υπνο τωρα,καταρχειν κουραγιο και καταδευτερον,εχετε βαλει καποιο ας πουμε προγραμμα στο μωρακι?Απ'οτι καταλαβα πινει απο μπιμπερο!Αρα εχει περιπου καποιες στανταρ ωρες που τρωει!Πες μας πως ειναι περιπου η μερα σας.Ποσο κοιμαται?ποτε?Καθε ποση ωρα τρωει περιπου?

adEup3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα και να σας ζησει το μωρο.Για το γρατζουνισμα,βαλτε γαντακια η αν δεν υπαρχουν βαλτε καλτσακια στα χερια.

Αχ εμένα και τα 2 μου παιδιά τα έβγαζαν και έβαζαν τα δάχτυλα στο στόμα!!!!!!:( Αξίζει όμως να τα δοκιμάσετε.

Για την μυτουλα,θυμαμαι στην ηλικια των 3 μηνων της καναμε μυτουλα με ορο και αναροφυτηρα αν το λεω καλα πριν απο καθε γευμα,οχι με αμπουλες αλλα με συριγγα(ειναι πιο αποτελεσματικο),φαντασου ακομα κανουμε και κοντευει 18 μηνων μια φορα την ημερα πια.

Εμέις κάνουμε ακόμα στον μεγάλο και είναι 5 ετών!

Οντως η σύριγγα είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Και μπορείτε να αγοράσετε φυσιολογικό ορό από το φαρμακείο. Κοστίζει πολύ λιγότερο και κρατάει πιο πολύ καιρό.

Επίσης κάποιο συγγενικό πρόσωπο έκανε στα παιδιά της ορό και αναρρόφηση κάθε μέρα, ακόμα και χωρίς να έχουν μύξες, γιατί δεν ήθελε να ξεσυνηθίσουν τα παιδιά...Εντάξει εγώ προτιμώ να μην το βασανίζω έτσι, όμως ο ορός μας έχει σώσει. Σχεδόν ποτέ δεν έπαθαν ωτίτιδα.

Επιπλέον βοηθάει και να ανασηκωσετε λίγο το στρώμα, δηλ, να βάλετε μια χοντρή, διπλωμένη κουβέρτα στο πάνω μισό του στρωματος, ώστε να ανασηκωθεί περίπου 30 μοίρες. Ετσι να μην σηκώνεται το κεφαλάκι του μωρού, αλλά να είναι όλο το σώμα του σε κλίση για να κατεβαίνουν οι μυξούλες προς τα κάτω και να μπορεί να αναπνέει. Ο δικός μου, όντας μεγαλύτερος βέβαια, βολευεται όταν του βάλω ένα διακοσμητικό, ελαφρύ, μεγάλο αλλά λεπτό μαξιλάρι - εκτός από την κλίση του κρεβατιου.

Προσοχη: Όταν ρουφατε τις μυξούλες, μην το κάνετε συνεχόμενα, δεν έχει τόσο αποτέλεσμα και μπορεί και να ματώσει. Θέλει διακεκομμένες ανάσες - όπως όταν γεννάμε! Μου έχει συμβεί να ματώσει, σκουπισα τη μυτούλα και το αφησα για τη φάση εκείνη. Το μωρό θα κλαίει και θα αντιδρά, καλύτερα να είστε και οι δύο.

Καλύτερα να σας δείξει η παιδίατρος. Με βολεύει το ρουφηχτήρι της otrizalin, με ανταλλακτικές αμπούλες. Επίσης, αν βήχει και δεν μπορεί να αναπνεύσει, μπορεί να χρειάζεται θεραπεια με aerolin, αλλά φαντάζομαι θα σας το είχε πει.

(Παντως σε μένα αυτά πάνε πακέτο...:()

Περαστικά!

καλησπέρα!είμαι καινούρια μαμά το μωρό μου είναι 1 μήνα και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τον ύπνο.τις τελευταίες 3-4 μέρες δεν κοιμάται καθόλου το βράδυ κλαίει συνέχεια.του έδινα το φρεζιλακ και το δικό μου ( απ το δικό μου 3 γεύματα την μέρα )ρώτησα την γιατρό μήπως έχει κολικούς και του άλλαξα γάλα εχθές αλλα πάλι τα ίδια όλη νύχτα κλάμα και απογοητεύτηκα...

Pzu6p2.png

καλησπέρα!είμαι καινούρια μαμά το μωρό μου είναι 1 μήνα και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τον ύπνο.τις τελευταίες 3-4 μέρες δεν κοιμάται καθόλου το βράδυ κλαίει συνέχεια.του έδινα το φρεζιλακ και το δικό μου ( απ το δικό μου 3 γεύματα την μέρα )ρώτησα την γιατρό μήπως έχει κολικούς και του άλλαξα γάλα εχθές αλλα πάλι τα ίδια όλη νύχτα κλάμα και απογοητεύτηκα...

Και εμείς είχαμε παρόμοια ιστορία με εσένα. Ήταν κάτι σαν κολικοί ή ίσως τελικά όντως κολικοί. Και εμείς δίναμε Frezylac και από το δικό μου. Δεν έφταιγε το Frezylac απλά ήταν ευαίσθητο το στομαχάκι/η κοιλίτσα της. Έτσι, για 2 ή 3 μήνες (δεν θυμάμαι ακριβώς) μας είπε ο παιδίατρος να της δώσουμε ΝΑΝ Sensitive. Πράγματι, λύθηκε το πρόβλημα. Και όταν μεγάλωσε λίγο (μετά από 2-3 μήνες) γυρίσαμε πάλι στο Frezylac που είναι καλύτερο γάλα. Κουράγιο...

Και εμείς είχαμε παρόμοια ιστορία με εσένα. Ήταν κάτι σαν κολικοί ή ίσως τελικά όντως κολικοί. Και εμείς δίναμε Frezylac και από το δικό μου. Δεν έφταιγε το Frezylac απλά ήταν ευαίσθητο το στομαχάκι/η κοιλίτσα της. Έτσι, για 2 ή 3 μήνες (δεν θυμάμαι ακριβώς) μας είπε ο παιδίατρος να της δώσουμε ΝΑΝ Sensitive. Πράγματι, λύθηκε το πρόβλημα. Και όταν μεγάλωσε λίγο (μετά από 2-3 μήνες) γυρίσαμε πάλι στο Frezylac που είναι καλύτερο γάλα. Κουράγιο...

καλημερα...κ εμεις εχουμε ακριβως αυτο το προβλημα με τον υπνο. η μπεμπα μου δεν κοιμαται ολη νυχτα,ο υπνος την παιρνει κατα τις 5 το πρωι. τρωει απο μενα κ σαν συμπληρωμα το φρεζιλακ. υπαρχει περιπτωση να την ενοχλει μονο το βραδυ ενω την μερα να μην εχουμε καποια ενοχληση?? με το γαλα που αλλαξατε οντως ειδες διαφορα??

Xc60p3.png ghL0p3.png

Εμείς πάντως με το γάλα δεν είδαμε καμία διαφορά.μάλιστα νομίζω οτι τον ενοχλεί περισσότερο.επιπλέον τα κακακια του χθες ήταν πράσινα και μύριζαν άσχημα.μήπως αρρώστησε?δεν είχαμε κάποιο αλλο σύμπτωμα όμως.θα ρωτήσω και την γιατρό αυριο .μαριαζετα και εγώ το ίδιο σκέφτομαι.γιατί να ειναι ανήσυχος μόνο το βράδυ ενω την μέρα να είναι μια χαρα.?υπομονή και σε σένα λοιπόν!

Pzu6p2.png

καλημερα...κ εμεις εχουμε ακριβως αυτο το προβλημα με τον υπνο. η μπεμπα μου δεν κοιμαται ολη νυχτα,ο υπνος την παιρνει κατα τις 5 το πρωι. τρωει απο μενα κ σαν συμπληρωμα το φρεζιλακ. υπαρχει περιπτωση να την ενοχλει μονο το βραδυ ενω την μερα να μην εχουμε καποια ενοχληση?? με το γαλα που αλλαξατε οντως ειδες διαφορα??

Νομίζω πως οι κολικοί εντείνονται το βράδυ. Κάτι λένε για μετά τις 18:00 ότι τα πιάνει. Δεν ξέρω εως πια ώρα. Ακούγεται αστείο, αλλά σχετίζεται με τους βιόρθυμούς μας. Πως συμβαίνει με το βήχα και τον πυρετό ένα πράγμα... που το βράδυ γίνονται και τα δύο χειρότερα, ακόμα και σε εμάς τους ενήλικες. Τι να πω...

Πάντως, ναι, αλλάζοντας το γάλα είδαμε διαφορά. Εξακολουθούσε κάποιες στιγμές να έχει πρόβλημα, αλλά καμία σχέση με πριν. Νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε και τον παιδίατρό σας. Μην λαμβάνετε οδηγίες για τέτοιου είδους θέματα από το internet μόνο. Το ότι "έπιασε" σε εμάς κάτι δεν σημαίνει ότι θα πιάσει και σε εσάς.

Πάντως, πολλές φορές το κλάμα σχετίζεται με 'ψυχολογικούς' λόγους. Εμείς οι 'μεγάλοι' ψάχνουμε πάντοτε τις αιτίες αλλού, στο γάλα, στα δόντια, στους κολικούς... Και τελικά, το κλάμα τους σχετίζεται με συναισθηματικούς παράγοντες καμιά φορά. Όπως ότι δεν μας χόρτασαν κατά τη διάρκεια της ημέρας (οπότε το βράδυ κλαίνε για να μας καλέσουν κοντά τους, να μας χορτάσουν, να μας ζήσουν), ή ότι μας είδαν στεναχωρημένους/τσαντισμένους κατά τη διάρκεια της ημέρας (οπότε έχουν ήδη εισπράξει μια αναστάτωση και μας καλούν για να την ανακαλέσουμε), κλπ, κλπ. Γνώμη μου...

Χαίρετε! Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, εσείς σαν πιο έμπειρες μαμάδες οι περισσότερες θα ξέρετε. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ που πρέπει να κοιμάται το μωρό; Εμένα είναι 11 μηνών και κοιμάται (εξ αρχής, όχι ότι το ξεκίνησε τώρα πρόσφατα) κάποια στιγμή μεταξύ 11:30 με 01:00. Και κοιμάται γύρω στις 10 ώρες συνήθως με ένα διάλειμμα για γάλα (θηλάζω). Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί ούτως ή άλλως μετά τις 12:00 κοιμόμαστε, αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι σωστό για το παιδί να κοιμάται έτσι αργά.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ που πρέπει να κοιμάται το μωρό; Εμένα είναι 11 μηνών και κοιμάται (εξ αρχής, όχι ότι το ξεκίνησε τώρα πρόσφατα) κάποια στιγμή μεταξύ 11:30 με 01:00.

Αυτό που ξέρω είναι πως ο βιολογικός τους κύκλος "υποδεικνύει" σαν ώρα ύπνου γύρω στις 20:00-20:30 το χειμώνα και 20:30-21:00 το καλοκαίρι (λόγω αλλαγής ώρας). Δηλαδή ότι τους έρχεται καλύτερα/ευκολότερα ο ύπνος αυτή την ώρα. Αν το μωρό σου έχει συνηθίσει να κοιμάται πιο αργά, π.χ. στις 23:30 όπως λες, πιθανόν θα δυσκολευτεί στην αρχή να κοιμηθεί 2-3 ώρες νωρίτερα. Όμως αν το βοηθήσετε λίγο, νομίζω πως θα κοιμάται καλύτερα (πιο ποιοτικός ύπνος).

Το ότι κοιμάται 10 ώρες δεν σημαίνει απαραίτητα πως αμα το βάλεις για ύπνο νωρίτερα ότι θα σου ξυπνήσει και νωρίτερα. Έχουν ένα βιολογικό ρολόι το οποίο τους υποδεικνύει όχι πόσες ώρες θα κοιμηθούν αλλά ποιές. Και εμάς κοιμόταν στις 23:00-24:00 το βράδυ και ξυπνούσε στις 06:00. Μετά, κοιμόταν στις 22:00 και ξυπνούσε πάλι στις 06:00. Αργότερα, στις 21:00 και ξυπνούσε πάλι στις 06:00. Τώρα, ό,τι ώρα και να κοιμηθεί (είτε στις 01:00 είτε στις 20:00), θα ξυπνήσει γύρω στις 08:00 (εμάς είναι 12 μηνών).

Αν αποφασίσετε να τη βοηθήσετε να κοιμηθεί νωρίτερα, θα σας βοηθήσει και εσάς νομίζω να εφαρμόσετε (ίσως ήδη το κάνετε) μια ρουτίνα ύπνου. Π.χ. παιχνίδι με επαφή με εσάς, μπανάκι, γαλατάκι, γλυκό νανούρισμα, κρεβατάκι.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα. Απλά γύρω στις 11, όταν τη βλέπω να τρίβει τα ματάκια της, της έβαζα μπιτζάμα και την έβαζα στην κούνια της και μετά από λίγο που γκρίνιαζε τη θήλαζα, κοιμόταν στο στήθος καθώς έπινε γάλα και την έβαζα στην κούνια. Αλλά τώρα τελευταία δεν πολυδέχεται την κούνια. Μόλις τη βάλεις κλαίει, και ηρεμεί (ή μαλλον πλέει σε πελάγη ευτυχίας) μόλις την πάρουμε στο δικό μας κρεβάτι, οποτε παίζουμε όλοι μαζί και μετά αγκαλίτσα κοιμάται.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Πράγμα το οποίο είναι και λίγο θέμα, γιατί από τη μία, δε λέω, μου αρέσει να την έχω στο κρεβάτι, από την άλλη δε θέλω να γίνει και σύστημα, άσε που φοβάμαι μην τυχόν την πλακώσω καμιά φορά ή μου ξυπνήσει και μου πέσει από το κρεβατι.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...