Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

έμενα η μικρή είναι 15 μηνών κι το βράδυ σηκώνεται και φωνάζει μπορεί και 8 φόρες με τρελαίνει!άλλα το προτιμώ από να την πάρω στο κρεβάτι μαζι μας και να μαθει,ελπιζω να το σταματισει καποια στιγμη.καλο κουραγιο!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλους,

τις τελευταίες δύο εβδομάδες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον γιό μου. Ο μικρός είναι 7 μηνών. Από την στιγμή που ξεκίνησε τις στερεές τροφές έχει διαταραχτεί ο ύπνος του. Ενώ παλιά κοιμόταν σχεδόν συνεχόμενα από τις 21:00 μέχρι και τις 07:00 το πρωί (μπορεί να σηκωνόμουν για καμία πιπίλα, όχι επειδή έκλαιγε αλλά επειδή ξέρω πως τον βολεύει για να κοιμάται), τώρα ξυπνάει 3-4 φορές το βράδυ, δεν ξαγρυπνάει αλλά έχει μια ανησυχία για να ξανακοιμηθεί βαθιά. Επιπλέον, όταν χάνει την πιπίλα του "πατάει" κανονική τσιρίδα ενώ δεν το έκανε αυτό και τον βρίσκω κατουρημένο σχεδόν κάθε πρωί σε σημείο που να σκέφτομαι μήπως πρέπει να του αγοράσω τις πάνες που υπάρχουν για το βράδυ. Έχει βγάλει ήδη ένα δόντι και φαντάζομαι πως συνεχίζει και για τα υπόλοιπα, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να πονάνε τα δόντια του μόνο το βράδυ και αν ισχύει πως με την είσοδο στις στερεές τροφές αλλάζουν και οι συνήθειες ύπνου. Έχετε καμιά ιδέα οι μανούλες με μεγαλύτερα παιδάκια;;;Ευχαριστώ :-):-):-):-)

καλησπερα. εχω ξαναγραψει στο θεμα αυτο. εχω ενα γιο που ειναι σχεδον 5 μηνων και εχουμε θεμα με τον υπνο.απο νεογεννητος δεν κοιμαται νωρις, εχει κοιμηθει απο μονος του γυρω στις 9 γυρω στα 4-5 βραδια με ενδιαμεσα ξυπνηματα κλαμματα και πιπιλα.

εχω το βιβλιο "κοιμισου παιδι μου" και μεχρι τωρα ελεγα να μην το εφαρμοσω αλλα δεν βλεπω προκοπη. θα κλαψει λιγα βραδια αλλα θα ηρεμησει. αφου τον βλεπω νυσταζει, τριβει τα ματακια του, χασμουριεται αλλα δεν κοιμαται. και ξυπναει παντα γυρω στις 5 το πρωι και δεν ξανακοιμαται παρα μετα απο ταισμα η κουνημα. εχω ρωτησει και τον παιδιατρο αν πειραζει να τον αφησω να κλαιει και μου ειπε πως οχι.

εχουμε σταθερη ρουτινα φαγητου και μπανιου αλλα δεν εχουν βοηθησει καθολου. υπομονη. θα τα καταφερουμε. ολες μας.

καλησπερα. εχω ξαναγραψει στο θεμα αυτο. εχω ενα γιο που ειναι σχεδον 5 μηνων και εχουμε θεμα με τον υπνο.απο νεογεννητος δεν κοιμαται νωρις, εχει κοιμηθει απο μονος του γυρω στις 9 γυρω στα 4-5 βραδια με ενδιαμεσα ξυπνηματα κλαμματα και πιπιλα.

εχω το βιβλιο "κοιμισου παιδι μου" και μεχρι τωρα ελεγα να μην το εφαρμοσω αλλα δεν βλεπω προκοπη. θα κλαψει λιγα βραδια αλλα θα ηρεμησει. αφου τον βλεπω νυσταζει, τριβει τα ματακια του, χασμουριεται αλλα δεν κοιμαται. και ξυπναει παντα γυρω στις 5 το πρωι και δεν ξανακοιμαται παρα μετα απο ταισμα η κουνημα. εχω ρωτησει και τον παιδιατρο αν πειραζει να τον αφησω να κλαιει και μου ειπε πως οχι.

εχουμε σταθερη ρουτινα φαγητου και μπανιου αλλα δεν εχουν βοηθησει καθολου. υπομονη. θα τα καταφερουμε. ολες μας.

1. Μηπως απλως πειναει κατα τις 5;

2. Εχω την εντυπωση οτι η μεθοδος αυτη συστηνεται για μεγαλυτερες ηλικιες, ανω των 6 μηνων με ιδανικο 8-9 μηνων. Αν θυμαμαι λαθος διορθωστε με.

αχ κοριτσια νομιζω οτι ειστε οι καταλληλοτερες να με βοηθησετε!!!λοιπον εχω ενα γιο 6,5 μηνων.απο 2 μηνων σταματησε να ξυπναει το βραδυ.κοιμαται κατα τις 9.30 το βραδυ και ξυπναει το πρωι 10.μπορει και 11 καμμια φορα.μεχρι τωρα η γιατρος του δεν μου ειπε οτι υπαρχει προβλημα που κοιμαται τοσες ωρες.μια φιλη εχθες που παει στην ιδια παιδιατρο μου ειπε οτι της ειπε να μην αφηνει τον γιο της να κοιμαται πανω απο 8 ωρες το βραδυ.εκεινος ειναι 9 μηνων.τι να κανω βρε κοριτσια?να τον ξυπναω?αμαρτια δεν ειναι????με εχουν ζωσει τα φισια απο εχθες που μου το ειπε!!!:(

Διαφημίσεις

Για να μη ξυπνάει δεν θα πεινάει, άλλωστε δεν είναι πια νεογέννητο που πρέπει υποχρεωτικά να φάει. Κάνε το σταυρό σου και κοιμήσου!! Εμείς που έχουμε την ίδια ηλικιά δεν έχουμε κοιμηθεί άκομα ολόκληρη βραδιά, για να μη πω οτι όσο μεγαλώνουμε χειροτερεύουμε σε αυτό το θέμα...

(fouskitsa, φατσούλα ο γιόκας σου!!)

67d6bea5bf.png

Για να μη ξυπνάει δεν θα πεινάει, άλλωστε δεν είναι πια νεογέννητο που πρέπει υποχρεωτικά να φάει. Κάνε το σταυρό σου και κοιμήσου!! Εμείς που έχουμε την ίδια ηλικιά δεν έχουμε κοιμηθεί άκομα ολόκληρη βραδιά, για να μη πω οτι όσο μεγαλώνουμε χειροτερεύουμε σε αυτό το θέμα...

(fouskitsa, φατσούλα ο γιόκας σου!!)

αχ σε ευχαριστω πολυ πολυ.αν και στη φωτο ειναι 4 μηνων.πρεπει να αλλαξω φωτο αλλα δεν ξερω πως γινεται.και το τικερακι αυτο τυχαια το εφτιαξα:P

1. Μηπως απλως πειναει κατα τις 5;

2. Εχω την εντυπωση οτι η μεθοδος αυτη συστηνεται για μεγαλυτερες ηλικιες, ανω των 6 μηνων με ιδανικο 8-9 μηνων. Αν θυμαμαι λαθος διορθωστε με.

τις φορες που εχει πεινα στις 5 το εχω καταλαβει απο το εντονο κλαμα και τον εχω ταισει. τις αλλες φορες απλα ξανακοιμαται αφου του δωσουμε πιπιλα - το κλαμα του περναει αφου παμε και τον ησυχασουμε.

η μεθοδος ειναι για παιδια απο 6 μηνων και πανω. ο γιος μου κλεινει τον 5ο μηνα και μπαοινει στον 6ο σε λιγες μερες.

τις φορες που εχει πεινα στις 5 το εχω καταλαβει απο το εντονο κλαμα και τον εχω ταισει. τις αλλες φορες απλα ξανακοιμαται αφου του δωσουμε πιπιλα - το κλαμα του περναει αφου παμε και τον ησυχασουμε.

η μεθοδος ειναι για παιδια απο 6 μηνων και πανω. ο γιος μου κλεινει τον 5ο μηνα και μπαοινει στον 6ο σε λιγες μερες.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η μέθοδος? Πιστεύεις οτι έχει αποτελέσματα?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

αναφερομαι στο βιβλιο "κοιμισου παιδι μου" και η μεθοδος που αναφερει για να μαθει να κοιμαται το μωρο μονο του περιλαμβανει κλαμα. εχω φιλη που το παιδακι της ετσι καταφερε να κοιμαται.

εγω προσωπικα ειμαι ετοιμη να την ακολουθησω - ειναι καθαρα θεμα μανουλας αν θα την ακολουθησει η οχι. αν δεν μπορεις να αφηνεις το μωρακι σου να κλαιει μαλλον δεν θα σου αρεσει η μεθοδος αυτη.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω βρε παιδί μου έως τώρα όποτε κλαίει ημέρα ή νύχτα τρέχω δίπλα της. Από ψυχολογικής πλευράς δεν δημιουργεί προβλήματα αυτή η μέθοδος? δεν θα θελα να έχει νεύρα και να κλαίει μετά με το παραμικρό.

Μετά δεν την έχω βγάλει και αυτό το υπνοδωμάτιο μας και δεν θα κοιμάται αν με βλέπει. Ελπίζω να στρώσει αργότερα.

Διάβαζα σήμερα ότι όσο πιο ενεργητικό είναι ένα παιδί τόσο πιο εύκολα κοιμάται.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

αχ κοριτσια νομιζω οτι ειστε οι καταλληλοτερες να με βοηθησετε!!!λοιπον εχω ενα γιο 6,5 μηνων.απο 2 μηνων σταματησε να ξυπναει το βραδυ.κοιμαται κατα τις 9.30 το βραδυ και ξυπναει το πρωι 10.μπορει και 11 καμμια φορα.μεχρι τωρα η γιατρος του δεν μου ειπε οτι υπαρχει προβλημα που κοιμαται τοσες ωρες.μια φιλη εχθες που παει στην ιδια παιδιατρο μου ειπε οτι της ειπε να μην αφηνει τον γιο της να κοιμαται πανω απο 8 ωρες το βραδυ.εκεινος ειναι 9 μηνων.τι να κανω βρε κοριτσια?να τον ξυπναω?αμαρτια δεν ειναι????με εχουν ζωσει τα φισια απο εχθες που μου το ειπε!!!:(

Καλη μου ασε το παιδι να κοιμηθει οσο θελει. Εγω προσωπικα και τι δεν θα εδινα να κοιμοταν η μικρη μου ολη τη νυχτα σερι...

Καλη μου ασε το παιδι να κοιμηθει οσο θελει. Εγω προσωπικα και τι δεν θα εδινα να κοιμοταν η μικρη μου ολη τη νυχτα σερι...

συμφωνω με την aglaitsa.και να ακους μονο το γιατρο σου. αλλωστε ο καθε παιδιατρος εχει τα δικα του. μια χαρα κοιμαται το μωρακι σου.

επισης ο γιοκας μου κανει το εξης: μετα το μπανιο του που ειναι γυρω στις 9 τριβει ματακια κλπ εχει γκρινιτσα, με το που παρει την πιπιλα του κοιμαται. ολα αυτα με "συνοπτικες διαδικασιες" δηλαδη μεσα σε 10 λεπτα μετα το μπανακι του. τον βαζω στην κουνια του, κοιμαται 30 λεπτα, αντε 40 και ξυπναει. ξυπναει κλαιγοντας και μετα δεν ξανακοιμαται και δωστου κλαμα!! αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο και παντα μετα το μπανιο. και στις 8 να τον κανω μπανιο παλι τα ιδια θα εχω. να σας πω οτι τρωει κρεμα στις 7 και μετα γαλα στις 11 - συνηθως κοιμισμενος. δεν ξερω τι να κανω. να τον κανω μπανιο πρωτα και μετα κρεμα; φοβαμαι μηπως δεν προλαβαινω τα ταισμα και κοιμαται επι τοπου. μηπως αυτο το μισαωρακι λειτουργει σαν υπνακος; τι να πω. εχει αντιμετωπισει καμια σας κατι αναλογο;

επισης ο γιοκας μου κανει το εξης: μετα το μπανιο του που ειναι γυρω στις 9 τριβει ματακια κλπ εχει γκρινιτσα, με το που παρει την πιπιλα του κοιμαται. ολα αυτα με "συνοπτικες διαδικασιες" δηλαδη μεσα σε 10 λεπτα μετα το μπανακι του. τον βαζω στην κουνια του, κοιμαται 30 λεπτα, αντε 40 και ξυπναει. ξυπναει κλαιγοντας και μετα δεν ξανακοιμαται και δωστου κλαμα!! αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο και παντα μετα το μπανιο. και στις 8 να τον κανω μπανιο παλι τα ιδια θα εχω. να σας πω οτι τρωει κρεμα στις 7 και μετα γαλα στις 11 - συνηθως κοιμισμενος. δεν ξερω τι να κανω. να τον κανω μπανιο πρωτα και μετα κρεμα; φοβαμαι μηπως δεν προλαβαινω τα ταισμα και κοιμαται επι τοπου. μηπως αυτο το μισαωρακι λειτουργει σαν υπνακος; τι να πω. εχει αντιμετωπισει καμια σας κατι αναλογο;

Η δικια μου το κανει κατα καιρους. Καθυστερουμε λιγο την ωρα που την παμε για μπανιο και μετα απο λιγες μερες της περναει. Αλλα ποτε-ποτε το ξαναθυμαται. Φασεις περνανε κι αυτα κι αλλαζουνε συνεχειια...

Διαφημίσεις

λες να τον κανω μπανιο πιο αργα; δηλαδη κατα τις 10; να το δοκιμασω, δεν εχω να χασω και τιποτα! αααααχχ, ποιος εβγαλε τη φραση "κοιμαται σα μωρο";;;; εεεε;; εχει γνωρισει τα παιδια μας χαχαχα!!

Κοριτσια καλημερα και απο μενα οσο καλη μπορει να ειναι οταν απο χθες στις 11 εως σημερα στις 7 το πρωι ξυπνησα τουλαχιστον 8φορες γιατι ο Νικολας μου ανα 3τεταρτα με μια ωρα ξυπναγε κλαιγοντας και δεν κοιμοταν εαν δεν τον επαιρνα αγκαλια και τον κουναγα!!Δεν αντεχω αλλο την αυπνια δεν θα με πειραζε να κοιμοταν εστω 3-4ωρες συνεχομενα αλλα αυτο δεν εχει γινει ποτε απο τοτε που γεννηθηκε ενταξει τους 5 πρωτους μηνες το καταλαβαινα γιατι θηλαζα τωρα ομως τι μπορει να φταιει(ειναι 6.5 μηνων)σιγουρα μου ειπε η παιδιατρος φταινε τα δοντακια που ετοιμαζονται κατα τα αλλα κουραζεται τοσο πολυ ολη την ημερα που απορω που βρισκει την δυναμη να μην κοιμαται οπως σας ειπα συνεχομενα ,για τα δοντακια του του βαζω και μια κρεμουλα αλλα ειμαι σε απογνωση τι αλλο να κανω και καλα τωρα που ειμαι σε αδεια οταν επιστρεψω στην εργασια μου τι θα γινει???απο οτι διαβασα και στο forum πολλες μανουλες αντιμετωπιζετε αυτο το προβλημα μηπως καποια μπορει να με βοηθησει???ευχαριστω πολυ συγγνωμη εαν σας κουρασα:cry:

΄

Κοριτσια καλημερα και απο μενα οσο καλη μπορει να ειναι οταν απο χθες στις 11 εως σημερα στις 7 το πρωι ξυπνησα τουλαχιστον 8φορες γιατι ο Νικολας μου ανα 3τεταρτα με μια ωρα ξυπναγε κλαιγοντας και δεν κοιμοταν εαν δεν τον επαιρνα αγκαλια και τον κουναγα!!Δεν αντεχω αλλο την αυπνια δεν θα με πειραζε να κοιμοταν εστω 3-4ωρες συνεχομενα αλλα αυτο δεν εχει γινει ποτε απο τοτε που γεννηθηκε ενταξει τους 5 πρωτους μηνες το καταλαβαινα γιατι θηλαζα τωρα ομως τι μπορει να φταιει(ειναι 6.5 μηνων)σιγουρα μου ειπε η παιδιατρος φταινε τα δοντακια που ετοιμαζονται κατα τα αλλα κουραζεται τοσο πολυ ολη την ημερα που απορω που βρισκει την δυναμη να μην κοιμαται οπως σας ειπα συνεχομενα ,για τα δοντακια του του βαζω και μια κρεμουλα αλλα ειμαι σε απογνωση τι αλλο να κανω και καλα τωρα που ειμαι σε αδεια οταν επιστρεψω στην εργασια μου τι θα γινει???απο οτι διαβασα και στο forum πολλες μανουλες αντιμετωπιζετε αυτο το προβλημα μηπως καποια μπορει να με βοηθησει???ευχαριστω πολυ συγγνωμη εαν σας κουρασα:cry:

΄

Υπομονη.... Και εμενα ετσι ηταν σ' αυτη την ηλικια. Σιγα σιγα εστρωσε αλλα παλι ξυπναμε τα βραδια και ειναι τωρα 19 μηνων. Τοτε που ηταν τοσο μικρος μολις ξυπνουσε και εκλαιγε ή τον εβαζα στο κρεβατι μου (τοτε καθοταν τωρα ουτε συζητηση) ή τον κουνουσα στα ποδια μου πανω σε ενα μαξιλαρι. Αν δεν κοιμοταν καθομασταν ετσι για ωρες. Και παλι σου λεω υπομονη δεν μπορεις να του κανεις κατι συγκεκριμενο.

βάλτε με και εμένα στο κλάμπ σας....

εδώ και 4 μήνες δεν έχω κοιμηθεί πανω από 4ωρο σερί....

Ξεκίνησε 20 μέρες πριν χρονίσει στις 8 Ιουλίου έως και σήμερα το ίδιο βιολι...

Δοκίμασα τα πάντα... τώρα πια την κάνω μπάνιο στις 9 και γύρω στις 10 κοιμάται

ελα μου όμως που στις 3-4 ξυπνάει πάντα με κλάμα...μα πάντα και ηρεμεί μόνο με μένα...

άλλες φορες κοιμάται κατευθείαν πανω μου αρκεί να την έχω αγκαλιά

άλλες θέλει να πάιξουμε ....

άλλες απλά τίποτα δεν της αρέσει και γκρινιάζει και κλαίει....

Είμαι ένα ράκος πραγματικά δεν έχω κουράγιο για τίποτα

καλησπερα τα ιδια αντιμετοπιζω και εγω,οχι τοσο με τα δοντακια του οπως ειπα,εμενα ειναι πολυ ζωηρος και ξυπναει για να παιζει.απο την μερα που γεννηθηκε κοιμοτανε στην κουνια και οταν αρχισε καπως να καταλαβενει,ξεκινησε και εγινε η κατασταση χειροτερη.τον πηραμε και κοιμοτανε μαζι μας μπας και καταφερουμε να κοιμηθουμε κανενα βραδυ αλλα τιποτα.αυτο επρεπε να σταματησει γιατι δεν ητανε καλο να κοιμαται μαζι μας,και ο παιδιατρος μας εδωσε την απαντηση.αφου πιει το τελευταιο γαλα και λαγοκοιμηθει τον παω στο κρεβατι του και ξαπλωνω διπλα στην κουνια μεχρι να κοιμηθει,μετα φευγω.ετσι νοιωθει οτι η μαμα ειναι κοντα του και κοιμαται.καπως ηρεμησαμε.

wYaQp2.png

Λοιπόν επανέρχομαι με νέα....

έβαλα αυτό στην κούνια της moysikokoyti.jpg

, το πήρα από το mothercare μέσω ιντερνετ 22? ,αυτό τι κάνει πάιζει 3 νανουρίσματα για 12λεπτά ,έχει επιλογή για ένταση από πολύ χαμηλή εως κανονική και μετά αφού σταματάει έχει κουμπάκι που το βάζεις στον αυτόματο και μόλις ακούσει ήχο του μωρού όχι απαράιτητα κλάμα απλά έντονο ήχο παίρνει μπρος μόνο του και παίζει ένα 10λεπτο ακόμα μουσική.Όσες φορές ξύπνησε μέσα στο βράδυ την καθυσήχασε αυτό και δεν σηκώθηκα....συν το ότι έκανα αυτά που λέει η G.Stone και κορίτσια....δεν έχει ξυπνήσει 3 νύχτες τώρα!!!!!!!!:shock::lol::lol:

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο θα δείξει, πάντως κοιμήθηκα σαν πουλάκι !!!

Kalamaraki εύχομαι πραγματικά να συνεχίσει να κοιμάται σερί.

Ουσιαστικά μόνο έτσι ξεκουράζονται σωστά.

Εμείς από την άλλη εφαρμόσαμε τις τακτικές του βιβλίου «Κοιμήσου παιδί μου», όταν ο μικρός ήταν 8,5 μηνών και για 2 περίπου εβδομάδες κοιμόνταν σχεδόν σερί.

Μετά όμως άρχισε να ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στη νύχτα και τώρα πλέον που είναι 1 έτους μπορεί να ξυπνήσει ακόμη και 6 φορές…..

Τον βάζουμε για ύπνο στις 8 το βράδυ αφού ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα: μπάνιο, θηλασμός, καληνυχτίζουμε τις αυτοκόλλητες φιγούρες που έχουμε στους τοίχους – μετά τον βάζω στην κούνια του, κλείνω το φως, του λέω «Κοιμήσου μωρό μου και όνειρα γλυκά» και βγαίνω από το δωμάτιο. Αυτός μπορεί να κάτσει λίγο (από 5 λεπτά μέχρι μισή ώρα) να «μιλήσει» στο κουκλάκι του, ή κάνει «βόλτες» μέσα στην κούνια του αλλά στο τέλος κοιμάται μόνος του!!!

Το πάρτι αρχίζει από τις 11 και μετά που ξυπνάει ανα 1,5 με 2 ώρες.

Σηκώνεται όρθιος στην κούνια και δεν σταματάει να ουρλιάζει αν δεν τον πάρω αγκαλιά και ξανακοιμάται μόνο αν τον θηλάσω.

Σκέτο δράμα….

εμένα ακόμη χειρότερα..κοιμάται σίγουρα μετά τις 10 μπορεί να πάει και 11 μόνο θηλάζοντας...μετά από δυο - τρεις ώρες ξυπνάει και σηκώνεται όρθια στο κρεβάτι της και κλαίει και χοροπηδάει...ησυχάζει μόνο άμα την θηλάσω και κοιμηθεί στην αγκαλιά μου , οπότε αναγκάζομαι να την πάρω στο κρεβάτι μου..ξυπνάω και 6.30 κάθε μέρα και δεν έχω υπομονή για άλλες τακτικές

και αποθηλασε επιτελους!

Culte, εχω μια απορία: Άμα πρέπει να σηκωθείς στις 6,30 όπως λες από το κρεβάτι, τι την κάνεις; Την αφήνεις εκεί ή την πας στην κούνια της;

Και εγώ πρέπει να σηκώνομαι στις 6,15 αλλά δεν θέλω να τον αφήσω μόνο του στο κρεβάτι μου. Από την άλλη άμα πάω να τον μετακινήσω ξυπνάει αμέσως.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...