Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι ενός έτους, μέχρι τον οκτώβριο κοιμόταν τα βράδια μια χαρά.Αν και το σύστημά μας είναι εντελώς λάθος απ' ότι καταλαβαίνω (κούνημα στο relax, μέχρι να τον πάρει ο ύπνος και μετα, μεταφορά στην κούνια του), τουλάχιστον λειτουργούσε και ακόμα και αν ξυπνούσε απο θόρυβο η όνειρο, ξανακοιμώταν αμέσως. Απο τον Οκτώβριο όμως, που άρχισαν να βγαίνουν καθυστερημένα τα πάνω δόντια, όλα άλλαξαν. Ούτε απο πρόγραμμα καταλαβαίνει, μπορεί να κάνει και μία ώρα να αποκοιμηθεί, αλλά και όταν ξυπνήσει και τρώει και μπορεί να κάνει και άλλη μιαμιση ώρα να κοιμηθεί. Δεν νομίζω να μην του αρκει η ποσότητα γάλακτος που του δίνουμε. Ενδεικτικά σας αναφέρω οτι τη νύχτα που μας πέρασε ήπιε 300ml στις 9.15, 150ml στις 2.30, 150ml στις 6.30 και 100ml περίπου στις 8.00. Απο τις 2.30 έως τις 4.30 τον κουνούσαμε και δεν κοιμόταν. Ειμαστε ερείπια τι να κάνουμε ????? SOS SOS SOS!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να μαι παλι.... :lol:

Λοιπον εχοντας διαβασει αρκετα βιβλια για το θεμα του υπνου, εχω να πω, πως ολα σχεδον τα βιβλια καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα

Το μωρο πρεπει να μαθει να κοιμαται μονο του. Οταν καποια στιγμη ξυπνησει πρεπει να ειναι σε θεση να ξανακοιμηθει. Αρα παιζει σημαντικο ρολο ο τροπος με τον οποιο θα κοιμηθει.

Διαφωνω (επειδη τα περασα και πλεον νομιζω πως μπορω να εχω αποψη) με τις μεθοδους οπως το να κοιμαται στον ωμο, σε ριλαξ, στο καροτσι...στο αμαξι, στο κρεβατι των γονιων....και τελικα το μωρο να μπαινει στην κουνια του και να πεταγεται μολις τον ακουμπησεις εκει!

Εννια στις 10 φορες, οταν ξυπνησει θα θελει τα ιδια. Αρα?

Ξυπνημα καθε βραδυ, και παλι μια απ τα ιδια

Η αληθεια ειναι πως και εμεις καναμε αρκετα απο τα παραπανω

Η γυναικα μου κοιμιζε τον μικρο στην αγκαλια της, ακουγωντας μουσικη δυνατα

Ναι, η μεθοδος επιανε. Ο μικρος κοιμοταν, αλλα ειναι λογικο καθε φορα που ξυπνουσε να ηθελε αγκαλια και μουσικη

Εγω αφηνα τον μικρο να κλαιει στην κουνια του μεχρι να κοιμηθει. Επιασε καποιες φορες, αλλα ηταν απολυτα ψυχοφθόρο

Διανυουμε τη 2η εβδομαδα. Ο μικρος (ο οποιος εδω και αρκετο καιρο, σταματησε να βγαζει δοντια, αρα ειναι σχετικα ηρεμος) κοιμαται απ τις 9 το βραδυ μεχρι τις 8.30 το πρωι!!!!!!!!!

Το συζηταμε με τη γυναικα μου και δεν το πιστευουμε

Νομιζω πως κερδισαμε (ως ενα βαθμο) το στοιχημα, επειδη τηρουμε καθημερινο προγραμμα και επειδη του μαθαμε να κοιμαται μονος του και εννοειται απευθειας στην κουνια του

Υπομονη θελει, τπτ αλλο

Και τελος, οφειλω να ομολογησω το μεγαλο λαθος που καναμε

Αρκετα βραδια ο μικρος ξυπνουσε επειδη κρυωνε. Τον σκεπαζαμε με οτι δεν φανταζεστε. Επειδη ομως γενικα στον υπνο του κουνιεται, τελικα ξυπνουσε λογω κρυου

Ο υπνοσακος μας εσωσε! Μπαινει μεσα, τον νιωθει σαν φωλιτσα...και ολο το βραδυ...δεν ακουγεται το παραμικρο

Ζηταω συγνωμη για το μεγαλο κειμενο, αλλα πραγματικα εχω(ουμε) παρει τα πανω μας και ηθελα να μοιραστω ολα τα παραπανω με καποιΟΥΣ (υπαρχουν και αντρες στο forum, και οταν καποιοι απο εμας διαβαζουμε απαντησεις οπως "φιλες", "αγαπητες μου"...κλπ, βαζουμε τα γελια!!!) απο εσας με το ενδεχομενο καποιοι να βοηθηθουν στα "προβληματα" που αντιμετωπιζουν

Chocolatepuma θελω να σε ρωτησω τι κανετε με τον μεσημεριανό απογευματινό ύπνο? Ενώ ο μικρός μου κοιμαται μια χαρά μονος του το βράδυ, κατα τη διάρκεια της μέρας δυσκολευεται πολύ να κοιμηθεί μονος του (εεγω δεν τον κουνάω αφου ξέρω ότι μπορει να κοιμηθεί μόνος του και έτσι πρέπει) με αποτέλεσμα να καταλήγει να χάνει εναν απτους 2 υπνάκους της ημέρας και να είναι γκρινιάρης.

O μικρος μας κοιμαται 2 φορες κατα τη διαρκεια της ημερας

Η μια ειναι γυρω στις 11 και ξυπναει περιπου στις 12.30 και η αλλη περιπου στις 3.30 και ξυπναει περιπου στις 5

Η μοναδικη διαφορα σε σχεση με τον βραδινο του υπνο ειναι πως κοιμαται μεσα σε 5 λεπτα, ενω το βραδυ κοιμαται μεσα σε 1-2 λεπτα

Μαλλον πρεπει να επιμεινετε λιγο παραπανω. Επισης παιζει ρολο κατα τη διαρκεια της ημερας, οι θορυβοι στο σπιτι να ειναι οι φυσιολογικοι. Εννοω να μην κανετε απολυτη ησυχια, ωστε να μπορει να κοιμηθει με σχετικο θορυβο

Ενδεχομενως να παιζει ρολο το γεγονος πως το βραδυ ειναι σιγουρα πιο κουρασμενος, γι αυτο και κοιμαται ευκολοτερα

Αρα η απαντηση ειναι : επιμονη. Εαν χασει εναν απ τους δυο υπνους, τοτε θα επηρεαστει και το βραδινο του προγραμμα

Εγώ έχω καινούριο πρόβλημα..Και θα ήθελα την βοήθεια σας..Αύριο μετακομίζουμε στο καινούριο μας σπίτι όπου κ η μικρή μας θα μπει στο δικό της δωμάτιο. Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε με τον πατέρα της για να μάθει να κοιμάται μόνη της αλλά να μην πάθει κ σοκ που θα χάσει την παρουσία μας από το δωμάτιο κ που γενικά θα της είναι όλα καινούρια..?

Διαφημίσεις

Giorgia, i diki mou protasi einai na tis exete deiksei noritera to domatio tis, na tis exete eksigisei oti apo edo kai pera aytos tha einai o dikos tis xoros, na tis exete onomatisei kai perigrapsei ena ena ta pragmata pou vriskontai ston kainourio tis xoro kai oso mporeite na deiksete enthousiasmo gia aytes tis allages. Prospathiste na min tis perasete to diko sas agxos oso ginetai. Kai to vrady pou tha tin protovalete gia ypno na meinete dipla tis mexri na apokoimithei gia kana-dyo meres, tis epomenes 2-3 meres na fygete otan exei glarosei, tis epomenes na fygete molis tin afisete kato klp.

Episis exo na proteino, stin periptosi pou mexri tora koimotan sto diko sas domatio mesa se likno i kalathi, tora sto kainourio spiti kai sto neo domatio, tis protes meres na ti valete na koimithei ekei kai oxi stin kounia tis. Proteino diladi i metavasi stin kounia na ginei afou eksoikeiothei prota me to xoro. Na min einai diladi ooooooola kainouria, alla na ginontai siga siga oi allages.

Elpizo na voithisa ligoulaki. Kai epityxia.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Chocolate Puma, επειδή βλέπω ότι έχεις μια κάποια εμπειρία στο θέμα του ύπνου, θα ήθελα να μου δώσεις τα φώτα σου αν μπορείς. Έχω διαβάσει κι εγώ άπειρα βιβλία για τον ύπνο των μωρών-παιδιών και ομολογώ ότι μετά από επίμονες προσπάθειες, με το βραδυνό μας ύπνο τα έχουμε καταφέρει περίφημα. Αν εξαιρέσουμε τις φάσεις που βγάζει δόντια και ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στη νύχτα, κατά τα άλλα πέφτει για το βραδυνό ύπνο πολύ ωραία και αποκοιμιέται μόνη της μέσα σε 5 λεπτά και κοιμάται σερί από τις 9 μέχρι τις 7.15-7.45.

Οι ύπνοι μέσα στη μέρα είναι αυτοί που μας παιδεύουν. Η κόρη μου είναι τώρα 14 μηνών και νομίζω ότι εδώ και 1μιση μήνα έχει μπει στη φάση που δε μπορεί να αποφασίσει πόσους ημερήσιους ύπνους επιθυμεί. Άλλοτε κοιμάται μία φορά κατά τις 11.30 για 1 με μιάμιση ώρα και μετά δεν ξανακοιμαται και το βράδυ μέχρι τις 9 που πέφτει για ύπνο έχει τρελή γκρίνια γιατί προφανώς νυστάζει από νωρίς, άλλοτε κοιμάται κατά τις 11 για καμιά ώρα και μετά κοιμάται και κατά τις 3 για άλλη μια ώρα σκάρτη και πάλι έχει γκρίνια το βράδυ γιατί νυστάζει πιο νωρίς από τις 9 και δεν ξέρω με ποιο τρόπο να τις κάνω τους 2 ύπνους έναν και μεσημεριανό και 2ωρο. Εσένα τι ηλικία έχει το μωρό σου και κάνει ακόμα 2 ημερίσιους ύπνους; Έχεις καμιά πρόταση για το θέμα μου; Ευχαριστώ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλημέρα...Ο μικρός μας είναι 3 μηνών και 4 ημερών... Μέχρι τώρα κοιμάται στην καλαθουνα η οποία πλέον δεν τον χωράει...Θέλω να τον μεταφέρω στην κούνια του...Σκεφτόμουν να τον βάζω στην αρχή στο καρότσι - κούνημα και αφού τον πάρει ο ύπνος, μεταφορά στην κούνια..Από όσα όμως διαβάζω αυτό δεν είναι σωστό. Οπότε καταλήγω στα εξής: Πριν το τελευταίο γεύμα (22:00) να τον κάνω μπάνιο κατά τις 21:00, λαδάκια, παιχνιδάκια, έπειτα γάλα πάλι κατά τις 22:00 και μετά τι; Αφού ρευτεί τον βάζω ξύπνιο στην κούνια του ή τον κρατάω στα χέρια, κοιμαται και κατόπιν τον βάζω;;; Plz...πείτε μου γνώμες... Μήπως είναι μικρούλη το μπιζελάκι ακόμη για τέτοια διαδικασία; Σημειωτέον οτι ήδη έχει μάθει σε κούνημα στην καλαθούνα..και κατά την διάρκεια της νύχτας που μπορεί να ξυπνήσει και να ψιλομουγκρίζει..

Γειά σας , είμαι και εγω καινούργιο μέλος. Και μάλιστα έγινα μέλος μετά αφού διάβασα τις απόψεις σας σχετικά με τον ύπνο. Η κόρη μου 2 μισή χρονών, είχε μέχρι 3 μηνων κολικούς που ξεκινούσαν μετά τις 12:00 το βράδυ μέχρι το πρωί. Με αποτέλεσμα να έχει αναποδογυριστεί τελείως το πρόγραμμα του ύπνου. Αφού ηρέμησε το μωρό από την φοβερή φάση των κολικών, στο 5 μήνα έπρεπε να ξεκινήσουμε να μπούμε σε πρόγραμμα ύπνου προκειμένου να κοιμάται το μωρό τις σωστές βραδινές ώρες. Επρεπε επίσης να «παλέψουμε» με την συνήθεια της αγκαλιάς (που είναι κάτι αναπόφευκτο ειδικά με μωρό που κλαίει συνέχεια). Η παιδίατρος μας , μας είχε πει πως η μοναδική λύση για να γίνουμε άνθρωποι ξανά , εμείς οι γονείς, αλλά και το μωρό διότι όλοι υποφέρουν με την έλλειψη ύπνου, είναι αυτή η μέθοδος που περιγράφεται στα βιβλία αυτά «ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» και το «ΒΑΛΤε ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ».

Γεγονός είναι ότι κάναμε την καρδιά μας πέτρα και κάναμε υπομονή αφήνοντας το μωρό να κλαίει , μπαίνοντας στο δωμάτιο του κάθε 5-10 λεπτά για να το καθησυχάσουμε. Έπεσε πολύ κλάμα αλλά όντως λειτούργησε.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεν είχαμε καμία δυσκολία με τον ύπνο, ούτε στην αλλαγή δωματίου και κρεβατιού (από κούνια σε κρεβατάκι), ούτε τέθηκε ποτέ θέμα να κοιμηθεί στο κρεβάτι μας.

Βασικά αυτά τα βιβλία προσπαθούν να εξηγήσουν ότι είναι πολύ σημαντικό για όλη την οικογένεια να θεμελιωθούν σωστές «συνήθειες» ή « βάσεις» (πείτε το όπως θέλετε) ύπνου προκειμένου να τα μέλη της πιο ξεκούραστα, κεφάτα, και αποδοτικά.

Δεν είναι λοιπόν «σκληρή» η μέθοδος που προτείνουν, απλώς έτσι το μωρό μαθαίνει και δέχεται την καινούργια του «συνήθεια».

Τώρα εφαρμόζω την ίδια μέθοδο στο δεύτερο παιδί μου, 5 μιση μηνων, εδώ και 12 μέρες. Ακόμα κλαιεί κάθε βράδυ όταν τον βάζω για ύπνο , περίπου για μισή ώρα με μία. Αλλά με το που κοινηθεί ,δεν θα ξυπνήσει καθόλου όλη νύχτα μέχρι το πρωι (10-12 ώρες ύπνο). Σημείωση ότι θυλάζω, δεν δίνω ξένο γάλα.

Είναι γεγονός ότι ψυχοπλακώνεσαι όταν πρέπει να αφήνεις το «χαμογελαστό μωρό σου» να σπαράζει στο κλάμα κάθε βράδυ ξέροντας ότι με την μαγική σου αγκαλιά θα ηρεμήσει.

Cathy B.

Καλημέρα σας!

ελεγα να ρωτησω τι να κανω με το μπεμπη ο οποιος κοιμαται απο 3 μηνων στο δωματιο του ωραιοτατα (μονο με κουνημα στο καροτσι ομως) και τωρα ξαφνικα ξυπνα μεσα στη νυχτα και κλαιει σπαρακτικα και ησυχαζει μονο αν τον παρω στο κρεββατι μας!

ομως απ ό, τι κατάλαβα πρεπει να τον αφηνω να κλαιει μεχρι να κοιμηθει μονος του. Σίγουρα πιάνει αλλά για μένα δεν ειναι σωστο πιστευω οτι το να κλαει σπαρακτικα ο μπεμπης και να μην πηγαινω να τον αγκαλιασω θα τον κανει να κοιμηθει αλλα μεσα στην απελπισια και την ανασφαλεια οτι τελικα οι γονεις του τον εχουν χεσμενο και οτι δεν ειναι εκει οταν τους χρειαζεται. ειναι πολυ μωρο για να καταλαβει οτι δεν ειναι ετσι.

Διαφημίσεις

Chocolate Puma, επειδή βλέπω ότι έχεις μια κάποια εμπειρία στο θέμα του ύπνου, θα ήθελα να μου δώσεις τα φώτα σου αν μπορείς.

Εμπειρια???Χμ, δεν θα το ελεγα ακριβως ετσι! Απλα κατεληξα(αμε) καπου, μετα απο πολλες δοκιμες, πολλες προσπαθειες...και μετά απο καποιες αποτυχιες!!! :)

Εσένα τι ηλικία έχει το μωρό σου και κάνει ακόμα 2 ημερίσιους ύπνους; Έχεις καμιά πρόταση για το θέμα μου; Ευχαριστώ

Ο μικρος μας ειναι 8 μηνων και σε λιγες μερες μπαινει στον 9ο. Νομιζω πως η απαντηση ειναι η ιδια ακριβως με τον βραδινο υπνο.

Προγραμμα! :lol:

Αφου φαει τον φρουτοκρεμμα του το πρωι, μετα ρευεται, παιζει ελαχιστα και παει για υπνο

Το ιδιο γινεται και μετα το μεσημεριανο του. τρωει, ρευτεται και επισης παει για υπνο

Δεν ξερω εαν στο μελον οι συνηθειες του αλλαξουν, αλλα μεχρι τωρα ακολουθει το προγραμμα τελεια!

:wink:

Chocolate Puma, είμαστε κι εμείς υπέρ του προγράμματος και το τηρούμε καθημερινά με ευλάβεια, αλλά αυτό δε μας έχει δώσει τη λύση για τους ημερίσιοςυς μας ύπνους δυστυχώς......

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Τελικά τα καταφέραμε :lol::lol::lol: . Τις τελευταίες δύο μέρες η μπουμπού μας κοιμάται χωρίς αγκαλιά!!!! Προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή της Nena αλλά τελικά το χάιδεμα δεν ήταν το κουμπί μας...

Μετά από πολλές δοκιμές, τη βάλαμε στο κρεβάτι της αγκαλιά με ένα αρκουδάκι, τη σκεπάσαμε αμέσως με την κουβερτούλα και λίγο την κουνήσαμε στον ποπό και ... αυτό ήταν :P μέσα σε 2 λεπτά είχε κοιμηθεί!!!! Και το ίδιο έγινε και τις επόμενες φορές.... Η αλήθεια είναι ότι όταν την κοιμίζει ο μπαμπάς της του παίρνει 1 λεπτό ενώ εγώ μπορεί να κάνω και 10... αλλά σημασία έχει ότι δεν είμαστε αγκαλιά. :P:P

Aso4p2.pngplWtp2.png

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΝΥΣΤΑΖΕ Π.Χ. 11 ΗΤΑΝΕ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ Η ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΝΙΟΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ.ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 12 ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΩΣ ΤΗΣ 1 ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ 2ΩΡΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΝΥΣΤΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΒΓΑΖΑ ΒΟΛΤΑ Η ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΩ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΑΛΑ (ΕΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΙΝΕΙ) ΚΑΙ ΞΕΡΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ :):D

ΑΘΗΝΑ

Πάει η χαρά μας.... Από προχθές πάλι κοιμάται πάρα πολύ δύσκολα.. :(

Την κοιμίζουμε στο κρεβάτι της (πάρα πολύ δύσκολα όμως) και μετά από 3 λεπτά ξυπνάει κλαίγοντας και την ξανακοιμίζουμε και ξανά και ξανά 3-4 φορές μέχριο που κοιμάται αποκαμωμένη... Μήπως είναι τα δοντάκια της :?: γιατί και στη συνέχεια της νύχτας ξυπνάει 2-3 φορές κλαίγοντας....ΑΑΑΧ Δεν ξέρω πια τι να κάνω... :(:(:(

Aso4p2.pngplWtp2.png

Διαφημίσεις

Πάει η χαρά μας.... Από προχθές πάλι κοιμάται πάρα πολύ δύσκολα.. :(

Την κοιμίζουμε στο κρεβάτι της (πάρα πολύ δύσκολα όμως) και μετά από 3 λεπτά ξυπνάει κλαίγοντας και την ξανακοιμίζουμε και ξανά και ξανά 3-4 φορές μέχριο που κοιμάται αποκαμωμένη... Μήπως είναι τα δοντάκια της :?: γιατί και στη συνέχεια της νύχτας ξυπνάει 2-3 φορές κλαίγοντας....ΑΑΑΧ Δεν ξέρω πια τι να κάνω... :(:(:(

Νομίζω ότι πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έτσι είναι τα πράγματα !!!!

Τα παιδάκια μας περνάνε φάσεις με τον ύπνο κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή !!!!

Έτσι κι εμένα.... Μετά από πολύ κόπο και πόνο καταφέραμε 9 μηνών περίπου να κοιμόμαστε σαν άνθρωποι τα βράδυα (μην φανταστείτε σερί ύπνο... αλλά μόνο 2-3 ξυπνήματα μέχρι να ξαναβάλουμε την πιπίλα και αμέσως νάνι...ευτυχώς). Το όνειρο κάτησε κανένα μήνα. Κι εκεί που λέγαμε "τι ωραία...κοιμόμαστε και λίγο!!!!" ξαφνικά αρχίσαμε πάλι να ξυπνάμε 7-8 φορές μέσα στη νύχτα (για πιπίλα πάλι...αλλά παρόλα αυτά 7-8 φορές δεν υποφέρονται). Και μετά από 10 μέρες, το ίδιο ξαφνικά....κοιμάται σαν πουλάκι κι εμείς κοιμόμαστε πάλι σαν άνθρωποι ....

Και φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα είναι η κατάσταση για αρκετό καιρό....μέχρι πότε δεν ξέρω!!!!

Απολαμβάνω λοιπόν τις "ωραίες νύχτες" και κάνω υπομονή "τις άσχημες νύχτες", ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι καλύτερα!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Deleni πίστεψέ με το έχω ζήσει αυτό το ΘΡΙΛΕΡ πάμπολλες φορές.

Το μόνο καλό είναι ότι όταν βάλουμε την πιπίλα, κοιμάται αμέσως ξανά στο δευτερόλεπτο αλλά τι να το κάνεις αν πρέπει να σηκώνεσαι κάθε 10 λεπτά....

Σχετικά με αυτό το θέμα (της πιπίλας στον ύπνο) διάβασα στο βιβλίο "NO CRY SLEEP SOLUTION" ότι υπάρχει λύση αλλά θέλει χρόνο και υπομονή. Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα...αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά!!!

Η μέθοδος λοιπόν είναι η εξής: Κλαίει το παιδί, σηκώνεσαι και του βάζεις την πιπίλα. Αντί να τρέξεις στο κρεβάτι σου να ξανακοιμηθείς, περιμένεις να το πάρει ο ύπνος καλά και σιγά-σιγά προσπαθείς να του βγάλεις την πιπίλα χωρίς να το ξυπνήσεις ή να το ενοχλήσεις. Του βγάζεις την πιπίλα λοιπόν. Το πιό φυσικό (ειδικά στην αρχή) είναι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα φανταζομαι να ξανακλάψει για την πιπίλα. Ακολουθείς ξανά την ίδια διαδικασία.

Και ξανά και ξανά...ώσπου όπως λέει το βιβλίο το παιδί θα μάθει να κοιμάται χωρίς την πιπίλα του. ΣΤην χειρότερη περίπτωση μετά από μία τέτοια εκπαίδευση, θα ξυπνάει για πιπίλα μόνο 1-2 φορές μέσα στη νύχτα :D:D:D .

Όπως είπα και πριν δεν το έχω εφαρμόσει αυτό και δεν ξέρω κατά πόσο είναι δύσκολο ή εύκολο να πετύχει.

Καμμία μανούλα που το έχει δοκιμάσει να μας πει την εμπειρία της;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Αν μου πεις ότι την ώρα που κουτουλάω από τον ύπνο πρέπει να σταθώ και για 2 λεπτά με σκότωσες.... Το ανθρώπινο ζόμπι ξαναγυρνά.... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πάντως είμαι πλέον τόσο απεγνωσμένη που θα το δοκιμάσω.... πιστεψέ με :D:D δεν ακούγεται κ άσχημο... να περιμένεις νέα :D

Aso4p2.pngplWtp2.png

Αν μου πεις ότι την ώρα που κουτουλάω από τον ύπνο πρέπει να σταθώ και για 2 λεπτά με σκότωσες.... Το ανθρώπινο ζόμπι ξαναγυρνά.... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πάντως είμαι πλέον τόσο απεγνωσμένη που θα το δοκιμάσω.... πιστεψέ με :D:D δεν ακούγεται κ άσχημο... να περιμένεις νέα :D

Τέλεια!!!

Ανυπομονώ να ακούσω νέα σου.

Παρεπιπτόντως ...μη τρελαίνεσαι. Δεν είναι ανάγκη να το εφαρμόζεις και κάθε φορά που θα πρέπει να βάλεις την πιπίλα. Φαντάζομαι ότι όσο πιό συχνά το κάνει κάποιος τόσο πιό γρήγορα θα δει αποτελέσματα... αλλά θα μπορούσες κάλλιστα να διαλέξεις μία συχνότητα που βολεύει εσένα....π.χ. από τις 4 φορές που ζητάει πιπίλα το βράδυ, θα το εφαρμόσω τις 2 φορές.

Μην ξεχάσεις να μας γράψεις νέα σου !!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Λυστε μου μια απορια (την οποια εχω γραψει και σε αλλη ενοτητα του φορουμ)...τι την θελετε την πιπιλα?

Νομιζω πως ειναι λογικο, οταν το μωρο ξυπνησει και του εχει φυγει η πιπιλα να αρχισει τα κλαμματα

Ειναι κατι αναλογο με το να κοιμαται σε αγκαλια. Οταν ξυπνησει και δεν βρει την αγκαλια στην οποια ηταν, τοτε κλαιει

Εμεις ευτυχως τα πηγαινουμε μια χαρα. Κοιμαται απο τις 9 μεχρι τις 8.30 (στις 8.30 τον ξυπναμε, αλλιως θα κοιμοταν κι αλλο ο υπναρας!)

Και κατα τη διαρκεια της ημερας κοιμαται αλλες 2 φορες περιπου 1.15 καθε φορα.

Για τα βραδινα ξυπνηματα εαν δεν φταινε τα δοντια (μπορεις να δεις τα ουλα της εαν εχουν φουσκωσει), τοτε μαλλον φταιει το θεμα της πιπιλας

Ο δικος μας παντως μπεμπης (ο οποιος ποτε δεν πηρε πιπιλα) ξυπνουσε λογω των δοντιων...και μετα επειδη ξεσκεπαζοταν και κρυωνε

Ο υπνοσακος...μας εσωσε

Λυστε μου μια απορια (την οποια εχω γραψει και σε αλλη ενοτητα του φορουμ)...τι την θελετε την πιπιλα?

Νομιζω πως ειναι λογικο, οταν το μωρο ξυπνησει και του εχει φυγει η πιπιλα να αρχισει τα κλαμματα

Ειναι κατι αναλογο με το να κοιμαται σε αγκαλια. Οταν ξυπνησει και δεν βρει την αγκαλια στην οποια ηταν, τοτε κλαιει

Εμεις ευτυχως τα πηγαινουμε μια χαρα. Κοιμαται απο τις 9 μεχρι τις 8.30 (στις 8.30 τον ξυπναμε, αλλιως θα κοιμοταν κι αλλο ο υπναρας!)

Και κατα τη διαρκεια της ημερας κοιμαται αλλες 2 φορες περιπου 1.15 καθε φορα.

Για τα βραδινα ξυπνηματα εαν δεν φταινε τα δοντια (μπορεις να δεις τα ουλα της εαν εχουν φουσκωσει), τοτε μαλλον φταιει το θεμα της πιπιλας

Ο δικος μας παντως μπεμπης (ο οποιος ποτε δεν πηρε πιπιλα) ξυπνουσε λογω των δοντιων...και μετα επειδη ξεσκεπαζοταν και κρυωνε

Ο υπνοσακος...μας εσωσε

Τι εννοείς λεγοντας "τι τη θέλετε την πιπίλα"????

Γιατί την δώσαμε από την αρχή ή γιατί δεν την κόβουμε;

Αν εννοείς το πρώτο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι (καλώς ή κακώς) που δίνει κάποιος πιπίλα στο παιδί.

Αν εννοείς το δεύτερο, είναι μιά ιδέα και αυτή να την κόψουμε. Αλλά πόσο εύκολα γίνεται σε παιδάκια 9-10 μηνών;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Choclatepuma δεν θα διαφωνήσω μαζί σου και για να είμαι ειλικρινής αν κάνω δεύτερο παιδάκι δεν νομίζω να του δώσω πιπίλα... ούτε και να αφήσω κανέναν να το κοιμίσει αγκαλιά...

Το θέμα είναι ότι κάποια λάθη έγιναν (καλώς ή κακώς και μάλλον κακώς) και τώρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα διορθώσουμε... Τι να κάνουμε, άνθρωποι είμαστε :?:? μαθαίνουμε... :wink:

Πάντως εγώ ακόμα αμφιβάλλω για το βραδυνό ξύπνημα, πολλές φορές δεν θέλει την πιπίλα, ή την έχει ήδη στο στόμα και απλά με το που με αντιλαμβάνεται, γυρίζει πλευρό την σκεπάζω λίγο καλύτερα (δεν είναι ούτε ξεσκεπασμένη) και ξανακοιμάται.... τώρα πείτε μου αυτό τί είναι :?::shock: Εγώ νομίζω ότι είναι ανασφάλεια και θέλει να νιώθει την παρουσία μας...

Έχω δοκιμάσει πάντως να την αφήσω να γκρινιάζει και για αρκετή ώρα πριν πάω στο δωμάτιο μήπως και παρηγορηθεί μόνη της ή βρει την πιπίλα της την οποία την ημέρα μια χαρά βάζει μόνη της στο στόμα.... :?:?

Aso4p2.pngplWtp2.png

Mami η μικρή μου πρέπει να διαβάζει to Forum δεν εξηγείται αλλιώς..... Χθες το βράδυ δεν ξύπνησε ούτε μια φορά!!!! :D:D:D Αφού κάποια στιγμή σηκώθηκα να δω τι κάνει το πουλάκι μου... ανησύχησα :shock::shock::shock::D:D

Aso4p2.pngplWtp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...