Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Λοιπον μια προχειρη λιστα που εχω σκεφτει και εγω τωρα τελευταια, σε τυχαια σειρα

1. Δοντια

2. Ζεστη

3. Κακα ή αερια

4. Πεινα ή διψα

5. Φασαρια (η μπεμπα μου με το παραμικρο τσακ ξυπναει)

6. Της λειπεις (αν πχ. γυρισες στην δουλεια σου)

Προσπαθησε να εχεις το δωματιο που κοιμαται δροσερο, σχετικα σκοτεινο και ησυχο. Επισης πριν την βαλεις για υπνο παιξε μαζι της αρκετα ωστε να εξαντληθει και να κοιμηθει πιο ευκολα και πιο βαθεια.

Οταν ξυπναει μην την σηκωνεις αμεσως απο το κρεβατακι της αλλα δοκιμασε με καποιο τραγουδακι ή χαδακια να την ξανακοιμησεις επιτοπου οσο ειναι απο τον υπνο ακομα.

Εγω ετσι προσπαθω να την κομιζω. Το χειροτερο μας ειναι οταν ξυπναει απο καποιον θορυβο και δεν εχει χορτασει υπνο φυσικα. Τοτε την πιανει γκρινια και εκνευρισμος και της ειναι δυσκολο να κοιμηθει ακομα και μετα απο 2-3 ωρες :?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ .... ας ειναι καλα ο θηλασμος.

Και εμεις μονο το στηθος της μανουλας κοιμομαστε.

Εγω εχω και ενα ακομα προβλημα με την μικρη μου. Εχει τρεις ημερες τωρα που στα καλα καθουμενα ξυπναει στον υπνο της με κλαμα.

Κλαιει απαρηγορητη για αρκετη ωρα ακομα και στην αγκαλια μου :?

Γενικα ειναι ενα μωρο που σπανια κλαιει και δεν εχει αλλαξει κατι στην καθημερινοτητα μας.

Μπορει κατι να την τρομαξε και να μην το καταλαβα ?

Αποκλειω την πιθανοτητα να ειναι καποιο αεριο ή κακα γιατι ενεργειται κανονικα και δεν δειχνει ολη την ημερα οτι κατι την ενοχλει. Μολις ομως κοιμηθει μεσημερι ή βραδυ να τα κλαματα.

Τι αλλο μπορει να ειναι ???

υπολογίζω ότι είσαστε περίπου 7 μηνών

άρα είναι ΣΤΑΝΤΑΡ δόντια

τα παιδιά κλαίνε απαρηγόρητα ακόμα και στην αγκαλιά της μανούλας μόνο όταν πονάνε

δοκίμασε να βάλεις στην κατάψυξη αυτό το ειδικό για τα δόντια και να είναι παγωμένο

την επόμενη που θα ξυπνήσει με τέτοιο κλάμα δώστης το να δαγκώσει και τρίψε της με τα δάχτυλα τα ούλα (αν δεν έχει βγάλει ακόμα κανένα, ξεκίνα με τα κάτω κεντρικά δόντια, αλλιώς κάνε τα πάνω)

Αν δεις ότι όντως είναι τα δόντια, αν θες δώσε της και λίγο depon να ηρεμήσει

bizoudaki καλησπερα!εψαχνα ενα αναλογο ποστ να γραψω ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου.ξυπναει συνεχεια με κλαμμα το βραδυ,καμια φορα κοιμαται κ κλαιει με λιγμους χωρις καν να εχει ξυπνησει...αν τη βαλω στο στηθος κοιμαται η ακομα κ με πιπιλα...παιζει κουτουλιες στα καγκελα της κουνιας κ στριφογυριζει συνεχεια..

δε ξερω τι να κανω..ελεγα αυτες τις μερες να την αλλαξω δωματιο..τωρα φοβαμαι να το κανω...σκεφτομαι μηπως φοβαται..

bizoudaki καλησπερα!εψαχνα ενα αναλογο ποστ να γραψω ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου.ξυπναει συνεχεια με κλαμμα το βραδυ,καμια φορα κοιμαται κ κλαιει με λιγμους χωρις καν να εχει ξυπνησει...αν τη βαλω στο στηθος κοιμαται η ακομα κ με πιπιλα...παιζει κουτουλιες στα καγκελα της κουνιας κ στριφογυριζει συνεχεια..

δε ξερω τι να κανω..ελεγα αυτες τις μερες να την αλλαξω δωματιο..τωρα φοβαμαι να το κανω...σκεφτομαι μηπως φοβαται..

ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! Κ΄ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ .ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΟΥΛΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΖΕΙ .ΤΑ ΚΑΤΩ ΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ .ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙ? ΑΝΤΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

lydia31 δυστυχώς η περίοδος των δοντιών είναι αρκετά μεγάλη και άγνωστο πόση ... ανάλογα με το παιδί

γιατί βλέπεις με το που θα σκάσει μύτη το ένα δοντάκι ετοιμάζεται το επόμενο

εμάς έχει βγάλει τα δυο κάτω και τώρα ετοιμάζει τα δύο επάνω ταυτόχρονα ενώ και τα διπλανά τους έχουν φουσκώσει ήδη...άστα δράμα το καήμενο

...και πάλι καλά εμάς με πολύ λίγη γκρίνια τα έβγαλε και χωρίς πυρετούς και εμετούς που κάνουν άλλα μωράκια

age.png

Διαφημίσεις

lydia31 δυστυχώς η περίοδος των δοντιών είναι αρκετά μεγάλη και άγνωστο πόση ... ανάλογα με το παιδί

γιατί βλέπεις με το που θα σκάσει μύτη το ένα δοντάκι ετοιμάζεται το επόμενο

εμάς έχει βγάλει τα δυο κάτω και τώρα ετοιμάζει τα δύο επάνω ταυτόχρονα ενώ και τα διπλανά τους έχουν φουσκώσει ήδη...άστα δράμα το καήμενο

...και πάλι καλά εμάς με πολύ λίγη γκρίνια τα έβγαλε και χωρίς πυρετούς και εμετούς που κάνουν άλλα μωράκια[/quote ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΔΕΚΑΤΑ

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια,

έχω ξαναγράψει σ' αυτό το θέμα ... και να 'μαι πάλι !!!!

Τώρα η μπουμπού μου είναι σχεδόν 8 μηνών και μάλλον τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν.

Ευτυχώς συνεχίζει να την παίρνει ο ύπνος εύκολα...κατά τις 9:30, κάνουμε μπάνιο, πίνουμε γαλατάκι και κατ' ευθείαν νάνι !!!

Το πανηγύρι αρχίζει μέσα στη νύχτα....

Ενώ μέχρι 6 μηνών κοιμόταν και απλώς μας ξυπνούσε 2-3 φορές μέσα στη νύχτα επειδή της έπεφτε η πιπίλα. Της βάζαμε την πιπίλα και αμέσως ξανα-κοιμόταν. Κάποια βράδυα δεν μας ξυπνούσε και καθόλου !!!!

Εδώ και 3 εβδομάδες όμως έχει αρχίσει ένα μαρτύριο. Μας σηκώνει τουλάχιστον 6-8 φορές κάθε βράδυ. Της βάζουμε την πιπίλα και ξανακοιμάται ευτυχώς...όμως φαντάσου να το κάνεις αυτό κάθε ένα τέταρτο... Κυριολεκτικά δεν προλαβαίνεις να κοιμηθείς ΚΑΘΟΛΟΥ !!!!

Λέω...μήπως πεινάει (τρώει στις 10:00 τελευταίο γεύμα).

Την ταίζω, πίνει όντως λαίμαργα το γάλα της αλλά δεν πτοείται ... ξανά μετά από 15 λεπτά - μισή ώρα, πέφτει η πιπίλα, κλαίμε κτλ κτλ

Άρα μάλλον δεν φταίει η πείνα.

Φταίνε τα δοντάκια; -σημειωτέον έχουμε βγάλει ένα δοντάκι-

Της δίνω DEPON ...αλλά και πάλι μετά από 15 λεπτά - μισή ώρα, πέφτει η πιπίλα, κλαίμε κτλ κτλ

ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!

Τι να κάνω;

Η μόνη λύση άραγε είναι η υπομονή; Αλλά μέχρι πότε;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

mami ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση.Κοιμαται ακριβως με το ιδιο προγαμμα και εχουν και ιδια ηλικια. Βεβαια εμενα δεν ξυπναει 8 φορες αλλα μια δυο. Αλλα μπορει να ξυπνησει και να μην ξαναοιμηθει και να θελει να κατσω μαζι της καμια ωρα αλλιως αν φυγω απο το δωματιο κλαιει σπαρακτικα(προσφατα την εβγαλα και απο το δωματιο μας). Επισης και εμας εχει δυο δοντακια. Και γενικα καταλαβαινω οτι παιδευτεται. Αφου οσο δεν παιδευτηκα στην αρχη τωρα εχουμε ξενυχτια. Ξερω εγω. Να κανουμε μαλλον υπομονη. Απλα φοβαμαι μην μετατραπει σε συνηθεια. Με την παιδιατρο που το συζητησα μου πε να μην την ταισω γιατι θα το μαθει και θα ξυππναει για φαι.Λιγο νερο ή λιγο τσαι. Μαλλον κανουν και αυτες τα κορδελλακια τους και τα ναζακια τους. Και συν ολα τα παραπανω αρχισα και την δουλεια. Ισα ισα να γινομαι κουρελι.

Άστα να πάνε. Κι εγώ δουλεύω !!!

Όσο για τα δοντάκια, αν ήταν να πονάει εξαιτείας τους θα της περνούσε ο πόνος με το DEPON. Σωστά; Έλα όμως που εμένα ακόμα και DEPON που της δίνω, το βράδυ κοιμάται πολύ πολύ ανήσυχα.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως της φταίει κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν μπορεί να είναι μόνο η ιδιοσυγκρασία της, γιατί τότε θα ήταν έτσι από πάντα και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα.

Γι' αυτό κι έγραψα στο site μήπως πάρω καμμιά ιδέα από άλλες μανούλες ομοιοπαθούσες !!!

Αφού, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε σκέφτομαι: "Λες σήμερα να γίνει το θαύμα και να κοιμηθεί σερί μέχρι το πρωί;"

Μάταια ελπίζω όμως μου φαίνεται !!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

mami ακριβως τις ιδιες σκεψεις. Το μονο που εκανα διαφορετικο αρχισα να την ντυνω πιο ζεστα γιατι τωρα τα πρωιν 4-6 εχει δροσουλα και ελεγα μηπως κρυωνει. Ας πουμε σημερα συνεβει εκλαψε μια φορα στις 12.30 για πιπιλα και μετα τελος. Ευτυχως γιατι ειχαμε παρεα χθες και κοιμηθηκαμε αργα και δεν θα το αντεχα. Εκτος και αν παιζει να εκλαψε και να μην ακουσα!Καλο και αυτο το ξεχασε μονη της. Νομιζω ειναι και οτι μεγαλωνουν και θελουν να βλεπουν και αν μαθαινουν περισσοτερα και ειναι σε επαγρυπνηση. Αρχισαν να αντιλαμβανονται και θελουν να κανουν αισθητη την παρουσια τους.Τυπου "ειμαι και εγω εδω". Αλλα διαλεγουν λιγο λαθος χρονο....Υπομονη να δουμε μην τους μειναι και κουσουρι. :lol:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Τι να τον κάνω;; Τον αφήνω για λίγο, τον κουνάω αλλά τίποτα . Στο τέλος αρχίζει και φωνάζει και τον παίρνω άρον άρον στο κρεββάτι μας για να μη ξυπνήσει η μεγάλη. Αλλά δε θέλω να μάθει στο κρεββάτι μας. Ότι ώρα και να κοιμηθεί στις 6:00 θα ξυπνήσει λες και έχει βάλει ξυπνητήρι!

Καλημέρα σε όλες τις ταλαιπωριμένες μανούλες. Έχω μια κορούλα 18 μηνών.Το θέμα μας απασχολούσε απο την ημέρα που πήγαμε στο σπίτι , ξυπνούσαμε τουλάχιστον για 8 φορές κάθε βράδυ (αφού περάσαμε το στάδιο του βραδυνού γευματος )συνήθως για την πιπίλα.

Εως οτου καταρευσαμε και αποφασίσαμε απο κοινου με τον αντρα μου να την αφήσουμε να κλάψει και κάποια στιγμή θα καταλαβει οτι ο μπαμπας και η μαμα κοιμονται και το βραδυ δεν σηκωνόμαστε. Γεμισα την κούνια της με πιπίλες και την έβαλα για ύπνο (μετά απο πολλά χαδάκια) , το αποτέλεσμα ήταν μετά απο 30 λεπτά κλάμα να κοιμηθεί για όλο το βράδυ και να ξυπήσει το πρωί γεμάτη ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι.

Την δεύτερη μέρα έκλαψε 20 λεπτά και μετά πάλι κοιμήθηκε αλλά ξύπνησε το βράδυ και έκλαιγε γιατί ήθελε την πιπίλα της , την άκούσαμε αλλά δεν σηκώθηκε κανένας μας , μετά απο 10 λεπτά κλάμα σταμάτησε γιατί βρηκε την πιπίλα μόνη της. Την τρίτη μέρα κοιμήθηκε μέτα σε 5 λεπτά και ξύπνησε το βράδυ για την πιπίλα έκλαψε δεν βρήκε πιπίλα κατάλαβε οτι δεν θα σηκωθεί κανείς και ξανακοιμήθηκε.

Την τέταρτη μέρα κοιμηθηκε με το που την άφησα στο κρεβάτι για όλο το βράδυ.

Απο τότε κοιμόμασταν όλοι πολύ καλά και ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι .

Μέχρι που ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές και ανατράπηκαν τα πάντα.

Τώρα κάναμε την ίδια τακτική και έχουμε 1 εβδομάδα που κοιμόμαστε και πάλι καλά.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είναι ενα θέμα που μας ταλαιπωρούσε πολύ καιρό.

Καλημέρα σε όλες τις ταλαιπωριμένες μανούλες. Έχω μια κορούλα 18 μηνών.Το θέμα μας απασχολούσε απο την ημέρα που πήγαμε στο σπίτι , ξυπνούσαμε τουλάχιστον για 8 φορές κάθε βράδυ (αφού περάσαμε το στάδιο του βραδυνού γευματος )συνήθως για την πιπίλα.

Εως οτου καταρευσαμε και αποφασίσαμε απο κοινου με τον αντρα μου να την αφήσουμε να κλάψει και κάποια στιγμή θα καταλαβει οτι ο μπαμπας και η μαμα κοιμονται και το βραδυ δεν σηκωνόμαστε. Γεμισα την κούνια της με πιπίλες και την έβαλα για ύπνο (μετά απο πολλά χαδάκια) , το αποτέλεσμα ήταν μετά απο 30 λεπτά κλάμα να κοιμηθεί για όλο το βράδυ και να ξυπήσει το πρωί γεμάτη ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι.

Την δεύτερη μέρα έκλαψε 20 λεπτά και μετά πάλι κοιμήθηκε αλλά ξύπνησε το βράδυ και έκλαιγε γιατί ήθελε την πιπίλα της , την άκούσαμε αλλά δεν σηκώθηκε κανένας μας , μετά απο 10 λεπτά κλάμα σταμάτησε γιατί βρηκε την πιπίλα μόνη της. Την τρίτη μέρα κοιμήθηκε μέτα σε 5 λεπτά και ξύπνησε το βράδυ για την πιπίλα έκλαψε δεν βρήκε πιπίλα κατάλαβε οτι δεν θα σηκωθεί κανείς και ξανακοιμήθηκε.

Την τέταρτη μέρα κοιμηθηκε με το που την άφησα στο κρεβάτι για όλο το βράδυ.

Απο τότε κοιμόμασταν όλοι πολύ καλά και ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι .

Μέχρι που ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές και ανατράπηκαν τα πάντα.

Τώρα κάναμε την ίδια τακτική και έχουμε 1 εβδομάδα που κοιμόμαστε και πάλι καλά.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είναι ενα θέμα που μας ταλαιπωρούσε πολύ καιρό.

DEMI-MELINA τώρα με έβαλες σε σκέψεις !!!

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα -όπως έχω γράψει επανειλλημένως. Δηλ. ξυπνάμε 6-7 φορές κάθε βράδυ επειδή μας πέφτει η πιπίλα. Το ίδιο "βιολί" κάθε 1 ώρα - μπορεί και συχνότερα !!!

Μέχρι τώρα έλεγα: "την πιπίλα του ζητάει το παιδί, "γι' αυτό κλαίει". Αλλά ομολογώ πως το post σου μέ έβαλε σε σκέψεις. Λές να χρειάζεται να αναλάβω κι εγώ δράση;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

mami έγω τα είχα δοκιμάσει όλα και δεν γινότανε τίποτα (Ξενύχτια κάτω απο την κούνια-Αγκαλίτσες - κοιμόμασταν και μαζί).

Απο τότε που το εφαρμόσαμε και το παιδί κάνει καλήτερο ύπνο και εμείς ξεκουραζόμαστε.

Υπάρχουν βράδια που γκρινίαζει (δεν κλαίει) και δέν σηκώνομαι αφού ηρεμήσει και ξανακοιμιθεί θα σηκωθώ να δώ μήπως έχει πυρετό ή μήπως τον ενοχλεί κάτι άλλο, πάντως θα σηκωθώ λίγο αργότερα.

Διαφημίσεις

mami έγω τα είχα δοκιμάσει όλα και δεν γινότανε τίποτα (Ξενύχτια κάτω απο την κούνια-Αγκαλίτσες - κοιμόμασταν και μαζί).

Απο τότε που το εφαρμόσαμε και το παιδί κάνει καλήτερο ύπνο και εμείς ξεκουραζόμαστε.

Υπάρχουν βράδια που γκρινίαζει (δεν κλαίει) και δέν σηκώνομαι αφού ηρεμήσει και ξανακοιμιθεί θα σηκωθώ να δώ μήπως έχει πυρετό ή μήπως τον ενοχλεί κάτι άλλο, πάντως θα σηκωθώ λίγο αργότερα.

Τώρα μου έβαλες ιδέες !!!

Βέβαια η δικιά μου είναι μόλις 8 μηνών.

Οπότε από την άλλη σκέφτομαι...μήπως να της έδινα λίγο χρόνο ακόμα;

Έλα όμως που και το ξενύχτι δεν υποφέρεται !!!

Θα το συζητήσω και με το άντρα μου να ακούσω τη γνώμη του !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Εγω θα έλεγα να κάνεις περισσότερη υπομονή, καθότι κατα τη γνώμη μου είναι μικρή για εφαρμογή τέτοιων μεθόδων.Μια ηπιότερη προσσέγιση είανι πάντα καλύτερη ... Κι εμένα 8 μηνών είναι και αν και πιστεύω ότι ίσως θα είχε αποτέλεσμα να την αφήσω να κλάψει σκέφτομαι με τι κόστος τελικα θα πετυχω τον ύπνο, και πόσο πολύ απελπισμένη θα ένιωθε και δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω. Να σημειωθεί ότι ξυπνάει 9-10 φορές αυτές τις μέρες...

Υπαρχει στο forum εκτενώς συζητημένο το θέμα....βλ. FERBER,ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, the no-cry sleep solution(προτείνω να το διαβάσεις)

Πρόσφατα διάβαζα και ένα βιβλίο, καθαρά ανατομίας (εννοώ όχι ψυχο-συμπεριφοράς) το οποίο έλεγε ότι οργανικά ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται πολύ καλύτερα όταν βιώνει ανακούφιση...(ορμόνες ωκυτοκίνη, ντοπαμίνη) ενώ όταν κλαίει απαρηγόρητο ενεργοποιούνται μόνο οι μη εκπεπτυσμένες λειτουργίες του εγκεφάλου - όπως οι ενστικτώδεις για τροφή- "οργης - φόβου" με μόνο αρνητικά αποτελέσματα για την μετέπειτα ψυχοσύνθεσή του.

Θα σας παραπέμψω στο βιβλίο, αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τίτλο και εκδόσεις.

eNeap2.pngNziDp2.png

galat έχεις δίκιο να λές οτι το παιδί πρέπει να πηγαίνει για ύπνο ήρεμο χωρίς κλάματα και να ξυπνάει όσες φορές θέλει ή όταν το έχει ανάγκη αλλά κατα την γνώμη μου όταν η μαμά δουλεύει και την άλλη μέρα πρέπει να αποδόσει στην δουλειά σίγουρα ψάχνει τρόπους ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί ένα 3ωρο ολοκληρωμένο .ΕΓΩ μόνο αυτό ζητούσα. Όσο μεγαλώνει καταλαβαίνει οτι με το κλάμα μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα και φυσικά το εκμεταλεύεται.

Το κλάμα και ο εκνευρισμός συνεβη και πρίν λίγο καιρό που δεν ήθελε με τίποτα να κοιμηθεί πριν τις 12-1:00 ούτε κάν να μας βλέπει ξαπλωμένους.

Όταν αποφάσισα να την βάλω για ύπνο έκλαψε πολυ λιγότερη ώρα απο την ώρα που προσπαθούσαμε να την πείσουμε οτι πρέπει να κοιμιθεί και οτι δεν είναι σωστό να κοιματε μαζί μας(στο κρεβάτι μας και την ώρα που πάμε εμεις για υπνο).

Σε εμας τουλάχιστον λειτούργησε, και στο κρεβάτι της κοιμάται και δεν ξυπνάει τα βράδια.

Τι να πω κάθε παιδί ειναι διαφορετικό.

galat έχεις δίκιο να λές οτι το παιδί πρέπει να πηγαίνει για ύπνο ήρεμο χωρίς κλάματα και να ξυπνάει όσες φορές θέλει ή όταν το έχει ανάγκη αλλά κατα την γνώμη μου όταν η μαμά δουλεύει και την άλλη μέρα πρέπει να αποδόσει στην δουλειά σίγουρα ψάχνει τρόπους ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί ένα 3ωρο ολοκληρωμένο .ΕΓΩ μόνο αυτό ζητούσα. Όσο μεγαλώνει καταλαβαίνει οτι με το κλάμα μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα και φυσικά το εκμεταλεύεται.

Το κλάμα και ο εκνευρισμός συνεβη και πρίν λίγο καιρό που δεν ήθελε με τίποτα να κοιμηθεί πριν τις 12-1:00 ούτε κάν να μας βλέπει ξαπλωμένους.

Όταν αποφάσισα να την βάλω για ύπνο έκλαψε πολυ λιγότερη ώρα απο την ώρα που προσπαθούσαμε να την πείσουμε οτι πρέπει να κοιμιθεί και οτι δεν είναι σωστό να κοιματε μαζί μας(στο κρεβάτι μας και την ώρα που πάμε εμεις για υπνο).

Σε εμας τουλάχιστον λειτούργησε, και στο κρεβάτι της κοιμάται και δεν ξυπνάει τα βράδια.

Τι να πω κάθε παιδί ειναι διαφορετικό.

Κι εγώ εργάζομαι και σε καταλαβαίνω απόλυτα....

Επίσης εγώ δεν είπα ότι δεν αποδίδει....μαλιστα είμαι σίγουρη για αυτό.

Αλλα είπα ότι θεωρώ ότι 8 μηνων είναι πολύ μικρή για να μην το παλέψω με εναλλακτικές...

Επίσης το αν είναι σωστό να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι, ποιος το αποφασίζει? Εμείς για περισσότερο ιδιωτικό χωρο? Η μαμα αρκούδα κοιμίζει τα αρκουδάκια στη διπλανη σπηλια?

Είναι συνηθειες που εχουμε ως κληρονομια αλλα υπάρχουνε θεωρίες που προτείνουν ενναλλακτικές και μαμάδες που τις εφαρμόζουν με επιτυχία...Βλέπε rooming-in, attachment parenting κλπκλπ

eNeap2.pngNziDp2.png

Και όσο για το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται, ο εγκέφαλος του μωρού (οι εμπρόσθιοι λοβοί συγκεκριμενα που ευθυνονται για τη λογικη σκεψη) δεν είναι τόσο ανεπτυγμένος σε αυτή την ηλικία οπότε κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Π.χ. δεν μπορεί να καταλάβει οτι η μαμα μιλάει στο τηλεφωνο και σε 10 λεπτά θα είναι πάλι πίσω να παίξουμε, κλαίει και θέλει να γυρίσει η μαμά του στο παιχνίδι...

Αναφέρω πάλι ένα επιχείρημα από ιατρική ως πιο αντικειμενικό.

Δηλαδή στην ηλικία αυτή, τα παιδιά ότι ζητάνε το ζητάνε ειλικρινώς και όχι για να εκμεταλλευτούν κανέναν.

Είναι πραγματική τους ανάγκη. Σε εμάς απλά φαντάζει περίεργο-πείσμα-κακη συνηθεια, ξεχνάμε όμως ότι οι ανάγκες των παιδιώ διαφέρουν κατα πολύ από των ενηλίκων.

eNeap2.pngNziDp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

βρε κοριτσια, να ρωτησω.Η δικια μου πιτσιρικα ειναι 20 μερων. Ειναι φυσιολογικο που πολλες φορες μενει για πολλες ωρες, συνεχομενα, ξυπνια? πολλες φορες απο γευμα σε γευμα που μεσολαβει τετραωρο, δε κλεινει βλεφαρο. Δεν κλαιει, απλα καθεται και κοιταει, μασουλαει τα μανικια της, τεντωνει τα ποδαρια της, τετοια... κανονικα τοσο μικρα σκατουλια, δε θα πρεπε να κοιμουνται συνεχεια?

fistikaki,μπορεί η κόρη σου να μην κλαίει αλλά μπορεί κάτι να την ενοχλεί παρόλα αυτά....

Εμένα πάντως 25 ημερών _είχε κολικούς_ και εκείνη τη μέρα από τις 8.00 το πρωί που ξύπνησε, κοιμήθηκε 12.00 το βράδυ..

Δεν την ξεχνάω αυτή τη μέρα...πόσο υπέφερε το μπουμπουκάκι μου.....

βρε κοριτσια, να ρωτησω.Η δικια μου πιτσιρικα ειναι 20 μερων. Ειναι φυσιολογικο που πολλες φορες μενει για πολλες ωρες, συνεχομενα, ξυπνια? πολλες φορες απο γευμα σε γευμα που μεσολαβει τετραωρο, δε κλεινει βλεφαρο. Δεν κλαιει, απλα καθεται και κοιταει, μασουλαει τα μανικια της, τεντωνει τα ποδαρια της, τετοια... κανονικα τοσο μικρα σκατουλια, δε θα πρεπε να κοιμουνται συνεχεια?

εμένα όυτε κολικούς είχε ούτε τίποτα...και δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου όλη τη μέρα....κοιτούσε γύρω της και γελούσε! :lol: από 1 μηνός και μετά δε...γαρίδα!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

Δοκίμασες να τη θηλάσεις συχνότερα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...