Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Αχ Chocolate Puma για να είμαι ειλικρινής δεν το πολυκατάλαβα το post σου. Μίλαγα πάντως αποκλειστικά για τον ύπνο, και όχι για δραστηριότητες στη διάρκεια της ημέρας.

"Ο υπνος πρεπει να ειναι διαχωρισμενος απο το φαγητο και απο την αγκαλια"

Εφόσον έτσι πιστεύεις οκ! Απλά εγώ τον ύπνο με την αγκαλιά σε μωρό τα συνδέω. Η αγκαλιά τους παρέχει ασφάλεια και τα ηρεμεί για να περάσουν στο επόμενο στάδιο του ύπνου.

Ο καθένας όμως μεγαλώνει το παιδί του όπως εκείνος θεωρεί καλύτερα.

Όπως και νά χει, θα τα δεις στην πράξη και αναλόγως προχωράς.

Σου εύχομαι το καλύτερο με όποιον δρόμο διαλέξεις, γιατί αν μή τι άλλο, φαίνεσαι ένας πατέρας που ενδιαφέρεται πραγματικά.

Αυτά από μένα, πάντα φιλικά. :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για τις περισσότερες μητέρες ο νυχτερινός θηλασμός είναι πολύ κρίσιμος για τη διατήρηση της γαλουχίας ακόμη και αν πρόκειται για ένα μόνο γεύμα.

Ενώ φαίνεται ότι μερικές μητέρες να μπορούν να διατηρήσουν μια χαρά τη γαλουχία χωρίς νυχτερινό θηλασμό για τις περισσότερες ισχύει το αντίθετο και η συνολική παραγωγή του 24ωρου μειώνεται σημαντικά μετά από μερικά 24ωρα χωρίς νυχτερινό θηλασμό.

Γι αυτο το λόγο στις μητέρες που αντλούν αποκλειστικά όλα τα πρωτόκολλα έχουν και μία τουλάχιστον νυχτερινή άντληση.

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι: ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Τα περισσότερα μωρά ξέρουν ότι πρέπει να θηλάσουν και τη νύχτα για να υπάρχει γάλα όλο το 24ωρο.

Το συγκεκριμένο βιβλίο εκπαίδευσης ύπνου απέχει αρκετά από το να είναι φιλικό ή ουδέτερο στο θηλασμό.

Έτσι για να πω και γω την "εξυπνάδα" μου ακομα δεν βγήκα απο το αυγό μου 2 μηνών μαμα :lol:

Εγω με τον αντρουλη μου απο την πρώτη μέρα που ήρθε στη ζωή μας η μικρή μας (μην πω οτι το λεγαμε και πριν) ειπαμε πως δεν θελουμε με τιποτα να την ακουμε να κλαίει . Ο ερωτας μου συνέχεια της λεει " Ο μπαμπας θελει να σε βλέπει να γελάς " .

Τις πρώτες 20 ημέρες της ζωής της η αγαπουλίτσα μας της περασε πάνω μας , περισσότερο στο σώμα μου και λιγότερο πάνω στον μπαμπα της . Θηλαζε , κοιμόταν , ξεκουραζόταν ,καθόταν πάνω μου κολλημένη ενώ εγω μαγείρευα κοιταζα tv κλπ. Κοιτάω ολες τις φωτογραφίες και βλέπω την μικρή σαν βατραχάκι να κάθεται στην αγκαλιά μου .

Σιγα σιγα ομως το μωράκι μας αρχισε να αλλάζει . Εκει που στις αρχές έκλαιγε μολις την βάζαμε στην κουνια της (που ειναι στο δωματιο μας) τώρα αν την κρατήσουμε πολυ ώρα αγκαλιά αρχίζει να δυσανασχετεί !

Το βραδυ συνηθως στις 10 κοιμάται γαλήνια και γω βλεπω τβ ή ειμαι στο φορουμ και την παρακολουθώ απο την ενδοεπικοινωνια (εχει και καμερα) . Θα ξυπνήσει 2 φορές μεσα στην νυχτα οποια ώρα θέλει , θα θηλάσουμε και θα ξανακοιμηθει σαν πουλάκι .

Τα πεθερικά μου που έχουν έρθει απο Ελλάδα για επίσκεψη για μερικές μέρες συνέχεια λένε " Ε αφήστε την να κλαψει και λιγο μωρό ειναι και το κλάμα της ακόμα δεν το ακούσαμε" . Τους το είπαμε 1000 φορές και δεν θέλουν να το καταλαβουν . Δεν θέλουμε , αν μπορούμε να το αποφύγουμε , το παιδί μας να υποφέρει ουτε για ένα λεπτό . Αυτοι λενε δεν έχει ανάγκη ...τι να πεις ? Αλλη νοοτροπία .

Ειχαμε και έχουμε με τον καλό μου μια αρχή . Το παιδί ξέρει και θα μας οδηγήσει . Κανένα πρόγραμμα ούτε στο μπανιο ούτε πουθενά .

Μεχρι στιγμής εχουμε δικαιωθεί απο την αποφαση μας .

Εγω παρόλο που ξυπνάω την νυχτα νιώθω μια χαρά ξεκουραστη παρόλο που ολο το νοικοκυριό απο τα χέρια μου περνάει και δεν έχω καμια απολύτως βοήθεια .

Τελος τωρα γιατι ξύπνησε η μικρουλίνα μου :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Στα μωρά που θηλάζουν είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να τους κοβεις τους νυχτερινους θηλασμούς με το ζόρι.....Τις περισσότερες φορές οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι οι πιο σημαντικοί για τη διατήρηση της γαλουχίας ..... Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως μόλις κοβονται (απο μόνοι τους και όχι με πίεση), εμφανίζεται ξανά η περίοδος της γυναίκας.....

Μα για ποιο κοψιμο βραδινου θηλασμου μιλαμε, οταν εδω και καιρο ξυπναει μονο μια φορα το βραδυ για να θηλασει? :shock:

Και αλήθεια..... η άποψη της γυναίκας σου για όλα αυτά ποια είναι? Της έχεις πει ότι αν κάνεται τη μέθοδο, μάλλον θα διακόψει σύντομα τον θηλασμό?

Το οτι θα διακοπει ο θηλασμος το διαβαζω για πρωτη φορα απο τα γραφομενα σου.

Μην ειμαστε τοσο απολυτοι σε καποια θεματα, ειδικα αν δεν ειναι του αντικειμενου μας.

Γιατρος εχει γραψει το βιβλιο, στην παιδιατρο μας θα παμε αυριο, ειδικοι υπαρχουν και στο forum και μπορουν να εχουν αποψη επιστημονικη η οποια εκρφαζει και ως ενα βαθμο βεβαιοτητα.

Το να λεμε κατι τοσο απολυτα πχ " θα κοπει ο θηλασμος" ειναι λιγακι επικινδυνο, ειδικα οταν κανουμε δημοσιες συζητησεις και μας διαβαζουν πολλοι :?

η δική μου εμπειρία ήταν η εξής:

δυστυχώς δεν μπόρεσα να θηλάσω κανονικά παρα μόνο με θήλαστρο. Παρόλα αυτά τα κατάφερα για 5 1/2 μήνες και πήρε μονο μητρικό γάλα! Για τον ύπνο δεν την ζόρισα καθόλου! όπως ήθελε η ίδια!! μετά απο λίγους μήνες (περίπου τον 7ο) έστρωσε κι αυτό. Αφησα δλδ την "φύση" (όπως θέλεις πες το) να πάρει τον δρόμο της.....! Σκέψου ίσως και αυτή την άποψη!

(γενικά οι πολλές γνώμες των "ειδικών" δεν ισχύουν για όοοοολα τα παιδιά. Το κάθε μωράκι έχει το δικό του ρολόι και τον δικό του χαρακτήρα. Οι γονείς είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα και "φιλτραρουν την κάθε γνώμη και την ταιριάζουν ανάλογα με το χαρακτήρα του παιδιού).

Σας ευχομαι κάθε επιτυχία...... :)

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Διαφημίσεις

Το θεμα ειναι πως οι αποψεις των "ειδικων" διιστανται

Το βιβλιο το εχει γραψει ειδικος, το βιβλιο το προτεινουν καποιοι παιδιατροι και το απορριπτουν αλλοι ειδικοι - παιδιατροι

Δεν ειναι το μονο θεμα που οι αποψεις διιστανται

Και εννοειται πως το πιο σημαντικο για μας ειναι το μωρο μας να ειναι καλα. Δεν τιθεται θεμα δικου "μας" υπνου. Τιθεται θεμα πως χθες για πρωτη φορα το μωρο κοιμηθηκε τοσες ωρες συνεχομενες και απο τοσο νωρις

Δεν ξερω αν η ηλικια του ειναι μικρη για τη συγκεκριμενη μεθοδο.

Γι'αυτο κι εγω σου εδωσα εναλλακτικο βιβλιο και δωρεαν (δεν ξερω αν το κατεβασες), για το οποιο δεν εχω βρει γνωμες να διιστανται - ηταν ολες θετικες. Διαβασε το κι αποφασισε ποια μεθοδο θ'ακολουθησετε. Πολλα απο τα πραγματα που γραφει στο βιβλιο που ηδη εχεις ειναι οντως σωστα (απο νωρις στο κρεβατι, συγκεκριμενη ρουτινα πριν τον υπνο, κλπ), ομως άλλα ειναι εντελως λαθος.

Έχω συμμετάσχει σε ατέρμονες συζητήσεις για το θέμα του ύπνου, έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα προτεινόμενα βιβλία και έχω καταλήξει στα εξής: Στόχος δεν είναι ποιες και πόσες ώρες θα κοιμάται ένα παιδί αλλά να αποκτήσεις σωστές συνήθειες ύπνου και να ξεκουράζεται για να αναπτύσσεται σωστά. Στα πιο πολλά σπίτια ο ύπνος του παιδιού είναι γεμάτος στρες κλάματα και φωνές. Δεν το ήθελα αυτό για το παιδί μου. Σήμερα ο γιος μου, δύο ετών, πάει στο κρεβάτι του στις 10.00 (καλοκαίρι γαρ) και είτε κοιμάται αμέσως, είτε παιζει με τα κουκλιά του κανένα μισάωρο, ακούει τη μουσική του και μετά κοιμάται. Αν ξυπνήσει το βράδυ, σημαίνει ότι κάτι του συμβαίνει. Μπορεί να είναι στη φύση του παιδιού μου λένε όλοι. Δεν ξέρω, θα σας πω στο δεύτερο. Αυτό που κάναμε? 1. Ρουτίνα ύπνου από την πρώτη μέρα, 2. Θηλασμός όποτε ήθελε (ποτέ δεν τον ξυπνήσαμε αλλά και ποτέ δεν του στερήσαμε γάλα, ακόμα και εάν μεσολαβούσε μισάωρο από τον πρώτο θηλασμόα), 3. Σταθερό περιβάλλον ύπνου (κοιμάται στο δωμάτιο και στο κρεβάτι αυτό από την 8η μέρα της ζωής του), 4. Σεβασμός στις ανάγκες του (δεν τον αφήσαμε ποτέ να κλάψει όσο ήταν μικρούλης, τώρα που έχει μεγαλώσεις λίγο, του λέμε ότι είναι η ώρα των μεγάλων και πρέπει να μείνει στο κρεβάτι του, όμως πάμε κάθε φορά που θα μας φωνάξει. 5. Όχι τηλεόραση

Όλα αυτά λειτούργησαν ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ. Δεν είναι απαραίτητα σωστά, ταίριαζαν όμως στο χαρακτήρα μας. ΑΠό την αρχή είχαμε αποφασίσει ότι το παιδί θα το μεγαλώσουμε με σεβασμό στις ανάγκες του, ελπίζοντας να το εκτιμήσει......

Καλησπερα και απο μενα , στην ερωτηση του chocolate puma για πιο λογο να μην μαθει το μωρο να κοιμαται οπως μαθαινει να κανει μπανιο κτλ κτλ θα θελα να απαντησω αυτο που μου ειχε πει ο ψυχολογος μου πριν καποιους μηνες . Τα μωρα και βρεφη μεχρι να φτασουνε στην ηλικια των 2 ετων το κεντρικο νευρικο συστημα τους δεν ειναι αναπτυγμενο , αρα μπερδευουνε ακομα μερα με νυχτα και δεν μπορουνε να κοιμηθουνε συνειδιτα οπως κανουμε εμεις οι ενηλικοι , με λιγα λογια ενα μωρο αυτης της ηλικιας κοιμαται απλουστατα χωρις να το καταλαβει οταν δεν μπορει να αλλο να κρατησει τα ματια του ανοιχτα απο την κουραση . Για αυτο και τα βλεπεις να ειναι κουρασμενα να τριβουνε τα ματακια τους και αντι να κοιμουνται να πεταγονται πανω και να αρχηζουνε να χοροπιδανε . Και για αυτο γκρινιαζουνε οταν νυσταζουνε επειδη "δεν ξερουνε τι θελουνε " που λεμε .

Σας "ενημερωνω"...για το τι εγινε χθες

10.30 τον πηγαμε στο κρεβατι του. "Μιλουσε" στο κουκλακι του για αρκετα λεπτα...εκανε ενα μονο "παραπονακι", ουτε καν κλαμα δεν ηταν...και κοιμηθηκε μεχρι τις 5 :D

Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση αλλα και χθες το απογευμα εκλαψε για 3 λεπτα και μετα κοιμηθηκε επισης μιση ωρα

Επειδη χθες πηγαμε στην παιδιατρο, πηραμε και τη δικη της γνωμη, μας ειπε πως 3-4 μερες ενδεχομενως να συνεχισει να κλαιει, αλλα μετα θα μπει σε καποιο προγραμμα που θα αφορα στον υπνο

Δεν σκοπευω με ολα τα παραπανω να γινω υποστηρικτης μιας συγκεκριμενης μεθοδου

Αυτο που προσπαθω να πω ειναι πως τα μωρακια μαθαινουν και μπαινουν σε προγραμμα, ειτε αφορα μπανιο ειτε αφορα υπνο ειτε αφορα (μετα απο καποιο χρονικο διαστημα) διατροφη

Εμεις οι μεγαλοι ειμαστε μαλλον το μεγαλυτερο προβλημα :wink:

Διαφημίσεις

Αυτό που κάναμε? 1. Ρουτίνα ύπνου από την πρώτη μέρα, 2. Θηλασμός όποτε ήθελε (ποτέ δεν τον ξυπνήσαμε αλλά και ποτέ δεν του στερήσαμε γάλα, ακόμα και εάν μεσολαβούσε μισάωρο από τον πρώτο θηλασμόα), 3. Σταθερό περιβάλλον ύπνου (κοιμάται στο δωμάτιο και στο κρεβάτι αυτό από την 8η μέρα της ζωής του), 4. Σεβασμός στις ανάγκες του (δεν τον αφήσαμε ποτέ να κλάψει όσο ήταν μικρούλης, τώρα που έχει μεγαλώσεις λίγο, του λέμε ότι είναι η ώρα των μεγάλων και πρέπει να μείνει στο κρεβάτι του, όμως πάμε κάθε φορά που θα μας φωνάξει. 5. Όχι τηλεόραση

Όλα αυτά λειτούργησαν ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ.

Συμφωνω....επικροτω....υποστηριζω....ΟΛΑ οσα εγραψες!!!!! :D:D:D

χθες το απογευμα εκλαψε για 3 λεπτα και μετα κοιμηθηκε επισης μιση ωρα

Μα ακριβως αυτο για καποιους γονεις ειναι το αδιανοητο και συνεπως το απαγορευτικο μ'αυτη τη μεθοδο. :wink: Υπαρχουν μαμαδες που δεν αντεχουν ν'αφηνουν το μωρακι να κλαιει στο κρεβατι του για τρια δευτερολεπτα, ποσο μαλλον για τρια λεπτα! (προσωπικα, αυτα τα τρια ΛΕΠΤΑ θα μου φαινονταν... τρεις ζωες! Όποτε το δικο μου μωρακι πηγαινε να κλαψει, βρισκομουν διπλα του σε χρονο dt!)

Ενω η μεθοδος του βιβλιου "The No-cry Sleep Solution" εχει τα ιδια αποτελεσματα ΧΩΡΙΣ να αφηνεις το μωρο να κλαiει! :D Γι'αυτο και ταιριαζει στους γονεις που πιστευουν οτι δεν πρεπει ν' αφηνουν το μωρο να κλαιει για να κοιμηθει... ή που πολυ απλά δεν αντεχουν συναισθηματικα να το αφηνουν να κλαψει για να κοιμηθει!

μετά απο πόσες μέρες εφαρμογής του part01 απο το The No-cry Sleep Solution είδατε αποτελέσματα.

Εχεις φτασει στο 6ο Βημα, που λεει ν'ακολουθησεις το sleep plan σου για 10 ημερες? Δηλαδη, εχεις εφαρμοσει ολα οσα λεει μεχρι τη σελ. 169?

Οπως λεει στα στατιστικα, τα μισα μωρα φτανουν στον επιθυμητο στοχο τις πρωτες 10-20 ημερες και σχεδον ολα τα μωρα σε 2 μηνες.

Διαφημίσεις

για να δουμε ατελιωτες μου φενονται αυτες οι νυχτες, δεν μπορω αλλο.

Δε μας λες ποιο ακριβως ειναι το προβλημα, μπας και σε βοηθησουμε? Το μωρο παντα ξυπναγε μ'αυτο το ρυθμο κι απλά εσυ δεν αντεχεις αλλο ή τωρα βγαζει δοντακια κι εχει πολλαπλασιασει τα ξυπνηματα του? Αν ισχυει το δευτερο, δε θα σε βοηθησει καμια μεθοδος, το μωρο ποναει και ξυπναει - βαλε τζελ στα ουλα ή δωσε ντεπον.

• 3 months later...

συνεχίζω το θέμα που ανοίξαμε κατα λάθος σε νέο post..όλα αυτά που λέτε για αγκαλιές κτλ. στα μωράκια μας, συμφωνώ κ επαυξάνω! Θα μπορούσα να κοιμάμαι μαζί της μια ζωή κ δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές, ενώ μπορούσα να την βάλω στην κούνια της, την έβαζα δίπλα μου στο διπλό για να την απολαμβάνω.Και φυσικά, έκανε τον καλύτερο ύπνο!

Όμως, φτάσαμε στο σημείο, να μην θέλει να κοιμάται παρά μόνο στην αγκαλιά μου! Με αποτέλεσμα, μόλις την ακουμπάω κάπου να ξυπνάει. Έτσι δεν κοιμόταν, ήταν ευερέθιστη, δεν έτρωγε καλά λόγω κούρασης κ γκρίνιαζε όλη μέρα!

Εγώ απ' την άλλη έπεσα στο κρεβάτι λόγω μέσης χωρίς να έχω καμια βοήθεια..Καταλαβαίνετε..Τι να έκανα λοιπόν? Αποφάσισα χθες να δοκιμάσω την τακτική της επανεκπαίδευσης ύπνου.

Συμφωνώ με το βιβλίο στο ότι όλα τα μαθαίνουν από εμάς τα μωράκια κ δεν φταίει σε τίποτα το μικρό μου, αν εγώ την έμαθα να κοιμάται με λάθος τρόπο..

Σας λέω λοιπόν ότι χθές, την έβαλα για ύπνο μετά την σχετική ρουτίνα,μπανιο κτλ. , αυτή έκλαιγε στο δωμάτιο κ εγώ με τον άντρα μου στο σαλόνι..

Το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθεί σερί μέχρι τις 7 το πρωί! Βέβαια, κοντεύω να πάθω έλκος από την στεναχώρια, γιατί η εκπαίδευση συνεχίζεται..

renik πριν κάνεις το πείραμα της εβδομάδας άκου τί διάβασα σε βιβλίο βρεφικής- παιδικής ψυχολογίας το οποίο πραγματευεται ραγματικά περιστατικά: ο μικρός Αλεξ δεν έλεγε να κοιμηθεί στο κρεβάτι του .

Η μαμά μετά από καποιες συμβουλές αποφάσησε να τον αφήσει να κλάιει χωρίς να παει να τον δει και στο τέλος τον πηρε ο υπνος.Μετα από μια εβδομάδα "εκπαιδευσης" ο alex κοιμόταν μια χαρα.

¨Ομως άρχισε να παρουσιάζει διάφορα προβλήματα στην κοινωνικότητά του που πηρε πολύ καιρό να βρουν ότι οφείλονταν στην απομόνωση που ένιωσε εκείνη την εβδομάδα και στην υποχρέωση να ζήσει με τους φόβους του σε ένα δωμάτιο χωρίς τη μαμά.

χρειάστηκε τελικά παρακολούθηση απο παιδοψυχολόγο.

το βιβλίο αν θυμαμοι καλά λέγεται " η ανάπτυξη του παιδιού βήμα-βήμα¨με ΄συγκραφεα mathiou Satherland.

αν γραφω κάτι λάθος, άνοιξε και αυριο τετοια ωρα το το site να δεις τη διόρθωση.

εμενα με βοηθησε παρα πολυ γιατι γράφει πραγματα επιστημονικά αλλα κατανοητα.

δινει απαντησεις στο ερωτημα "μα γαιτι κανει έτσι?αυτο ηταν καλο παιδι¨κ.τ.λ.

ελπιζω να βοηθησα

Καλημερίζω όλες τις μανούλες... Απ'ότι βλέπω, το θέμα του ύπνου απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους περισσότερους γονείς (λογικό!). Σχετικά με το βιβλίο 'κοιμήσου παιδί μου' (που έχω διαβάσει) θα ήθελα κι εγώ να πω την άποψή μου. Μου το έκαναν δώρο όταν ήμουν ακόμα έγκυος και μου είχε φανεί ενδιαφέρον. Όταν όμως γέννησα συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν όλες οι συμβουλές του βιβλίου. Για παράδειγμα, το βιβλίο συμβουλεύει να ακολουθείται ένα πρόγραμμα φαγητού και δραστηριοτήτων, όπως και να αισθάνεται το παιδί τη διαφορά μεταξύ μέρας και νύχτας. Αυτές οι συμβουλές με βρίσκουν σύμφωνη και τις έχω εφαρμόσει από την αρχή. Προσπαθώ δηλαδή να έχω ένα σχετικά σταθερό πρόγραμμα φαγητού (και τους πρώτουε 2 μήνες που θήλασα και τους υπόλοιπους 2,5 μέχρι τώρα).Επίσης δεν έχω κοιμήσει το μωρό στο κρεββάτι μου μέχρι σήμερα (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως το θεωρώ κακό). Όμως, οι συμβουλές του βιβλίου σχετικά με την αντιμετώπιση του μωρού την ώρα του ύπνου με βρίσκουν αντίθετη. Ειλικρινά δεν θέλω να είμαι απόλυτη, τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Εξαρτάται από τους γονείς και το παιδί. Εγώ είμαι σχετικά τυχερή (προς το παρόν) και έχω ένα μωρό που κοιμάται εύκολα, όχι στα χέρια (με την δική μας παρουσία δίπλα του). Αν όμως είχα ένα δύσκολο παιδί ή αν αλλάξουν οι συνήθειες του δικού μου, σίγουρα δεν θα άντεχα να το αφήνω να πλαντάζει στο κλάμα για τον απλούστατο λόγο ότι πιστεύω πως τα μωρά που κλαίνε πολύ ώρα μόνα τους τελικά εκνευρίζονται περισσότερο. Όσο για την συμπάθειά μου στην εφαρμογή προγράμματος δεν το κάνω από αυστηρότητα, απλώς το ένστικτό μου μου λέει πως ένα παιδί έχει ανάγκη από πρόγραμμα για να νιώθει ασφάλεια...

Καλημερα σας μπαμπαδες και μαμαδες συμπασχουσες.

Ωραια και καλα τα λετε... να διαβασω βιβλια για να εκπαιδευσω το παιδι μου στον υπνο κοκ, αλλα τι γινεται στην περιπτωση που εχεις τριδυμα που κοιμουνται στο ιδιο δωματιο...?

Εκει ουτε βιβλιο ουτε τιποτα δεν μπορει να τα δαμασει...

Σας πληροφορω οτι εγω και η γυναικα μου σηκωνομαστε εδω και 11,5 μηνες ανελιππως, τουλαχιστον 18 φορες για τα παιδια. Και στο τελος αναγκαζομαστε να τα φερνουμε στο κρεβατι...

Ο χαμος ο ιδιος γινεται καθε βραδυ και φυσικα εμεις σαν γονεις ζητημα να κοιμηθουμε μιση ωρα σερι.

Αυτο ειναι το σοβαρο μας προβλημα λοιπον. Τα καημενα δεν μιλανε ακομα μονο κλαινε και σηκωνονται ορθια στην κουνια τους και φυσικα ξυπναει το ενα το αλλο. Ειμαστε εντελως απελπισμενοι.

Τα παιδια ειναι φαγωμενα,πλυμενα καθαρα και ζεστα στις κουνιες τους.

Τι μπορει να φταιει?

Μπορει καποιος να βοηθησει?

Ευχαριστω,

Ο απελπισμενος γονιος

sgiannios, πάντα θεωρούσα τους γονείς διδύμων (πόσο μάλλον τριδύμων) ήρωες! δεν έχω ιδία εμπειρία, έχω όμως μια γνωστή με δίδυμα 3 χρονών που δυσκολεύτηκε αφάνταστα τα 2 πρώτα χρόνια, από τότε όμως που ξεπετάχτηκαν τα μωρά η ευτυχία της είναι απερίγραπτη. εκείνη κάποια στιγμή πήρε βοήθεια (μια κοπέλα εσωτερική) και αυτό άλλαξε τη ζωή της. σε συνδυασμό με βοήθεια από μαμά και πεθερά, η κοπέλα ασχολιόταν μέσα στην ημέρα με τα μωρά και βοηθούσε πολύ τα βράδια.

άλλη λύση εκτός από εξωτερική βοήθεια δεν ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει μεγάλη υπομονή και στο τέλος θα ανταμοιφθείτε...

τη λύση να κοιμάται το καθένα στο δωμάτιό του δεν την προτείνω για διάφορους λόγους (δεν ξέρω τι χώρους έχετε ούτε και αν όντως θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα)

σας εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο

υ.γ. : αγοράκια, κοριτσάκια ή ανάμεικτα?

Βάνα δεν ξέρω αν βοήθησεις τις υπόλοιπες εμένα παντως μου έλεισες την απορία..δοκίμασα όπως έχω ξαναπεί αυτό το βιβλίο,"κοιμήσου παιδί μου", για 2 βράδια..το σταμάτησα γιατί η παιδίατρος μου ειπε πως πρέπει να πάει στο δικό της δωμάτιο κ μετά να μάθει κ τα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα των 2 ημερών "εκπαίδευσης"? Δεν ξεκολάει από πάνω μου..ακόμη και σε ανθρώπους που πήγαινε δεν πάει..ξυπνάει κ αν δεν είμαι στο κρεβάτι μου δίπλα της κλαίει, και άλλα τέτοια. Σημειώνω βέβαια ότι ήταν ένα πολύ κοινωνικό παιδάκι..Ελπίζω να το καλύψουμε γρήγορα το κενό που ένιωσε..

Εγω, να σας πω την αλήθεια, αποφάσισα να πορευτώ με τα δεδομένα που μου δίνει η μικρή.Ετσι ξεκουράζομαι κ εγώ, κι ας κοιμάται την μισή νύχτα στο κρεβάτι μας, αλλιώς δεν βγαίνει..Και τελικά, ναι, είναι πολύ μωρό κ μ'εχει πολύ ανάγκη..Αργησα λίγο αλλά...

Αν μπορείς πες μου γι'αυτο το βιβλίο, μήπως το βρώ κ εγώ.

Βάνα δεν ξέρω αν βοήθησεις τις υπόλοιπες εμένα παντως μου έλεισες την απορία..δοκίμασα όπως έχω ξαναπεί αυτό το βιβλίο,"κοιμήσου παιδί μου", για 2 βράδια..το σταμάτησα γιατί η παιδίατρος μου ειπε πως πρέπει να πάει στο δικό της δωμάτιο κ μετά να μάθει κ τα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα των 2 ημερών "εκπαίδευσης"? Δεν ξεκολάει από πάνω μου..ακόμη και σε ανθρώπους που πήγαινε δεν πάει..ξυπνάει κ αν δεν είμαι στο κρεβάτι μου δίπλα της κλαίει, και άλλα τέτοια. Σημειώνω βέβαια ότι ήταν ένα πολύ κοινωνικό παιδάκι..Ελπίζω να το καλύψουμε γρήγορα το κενό που ένιωσε..

Εγω, να σας πω την αλήθεια, αποφάσισα να πορευτώ με τα δεδομένα που μου δίνει η μικρή.Ετσι ξεκουράζομαι κ εγώ, κι ας κοιμάται την μισή νύχτα στο κρεβάτι μας, αλλιώς δεν βγαίνει..Και τελικά, ναι, είναι πολύ μωρό κ μ'εχει πολύ ανάγκη..Αργησα λίγο αλλά...

Αν μπορείς πες μου γι'αυτο το βιβλίο, μήπως το βρώ κ εγώ.

GIORGIA το βιβλίο λεγεται ¨η ανατροφή του παιδιού βήμα-βήμα της Margot Sunderland

εκδόσεις ισόρροπον

καλη επιτυχία

Η μικρή μου θα γινει 3 σε λίγες μέρες. Ακόμα με θέλει δίπλα της για να κοιμηθεί και την παίρνει μισή ώρα για να την πάρει ο ύπνος ο βραδυνός (ενώ το μεσημέρι κοιμάται σε 5 λεπτα). Αυτή η μισή ώρα όμως για μένα είναι πολύτιμη γιατί μόνο τότε μπορώ να κάτσω με τον άντρα μου λίγο. Έτσι είπα να εφαρμόσω το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" αρχίζοντας το μεσημέρι που είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Έγινε Ο ΧΑΜΟΣ. Έπεσε κάτω να τσιρίζει σα να τη σφάζουνε, να μη μπορώ να τη σηκώσω να φωνάζει δε θέλω να κοιμηθώ ΔΕ ΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΩΩΩΩ! Τα επαιξα φυσικά και αποφάσισα ότι όχι, δεν πρόκειται να της το κάνω αυτό, θα περιμένω μέχρι να αποφασίσει μόνη της ότι μπορεί να κοιμηθεί και χωρίς εμένα δίπλα της...Όμως το ίδιο βιβλίο το εφάρμοσε μια φίλη μου που το παιδί της 2 ετών ξυπνούσε κάθε μια ώρα και τους έπερνε 1 ώρα να ξανακοιμηθέι. Αυτοί δεν νοιάστηκαν φυσικά πόσο θα κλάψει γιατί είχαν εξαντήθεί σωματικά και ψυχολογικά 2 ολόκληρα χρόνια. Και τώρα το παιδί τους κοιμάται 14 ώρες τη μέρα!!

Μαρία, νομίζω ότι όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί τόσο χειρότερο. Γιατί τότε χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να πετύχει αυτό που θέλει, ενώ σε πιο μικρές ηλικίες έχουν μόνο το κλάμα. Τώρα κατά ποσο αντέχεις να ακούς το κλάμα του παιδιού σου για τόση ώρα..Ένα θα σας πω..Όταν το δοκίμασα με τον άντρα μου, στο δωμάτιο έκλαιγε η μικρή κ στο σαλόνι εγώ κι αυτός..Χάλια..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...