Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλωσόρισμα νέων μελών στην ενότητα του Kafe au lait!

Recommended Posts

Τάτι μου γλυκειά! Είδες έχουμε γίνει καλές νοικοκυρές! Εγώ σήμερα φακές! Έπλυνες φαντάζομαι κουρτίνες, τζάμια, παντζούρια εεε?

Είναι καινούργιο το σπίτι οπότε είσαι τυχερή!

Ακούμε εν λευκό και ο Αλέκος τραγουδάει swing, swing swing swing, everybody has to swing!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ds

ds 104 δημοσιεύσεις

• Elenikat

Elenikat 84 δημοσιεύσεις

• dooo

dooo 82 δημοσιεύσεις

• Λέγκω

Λέγκω 73 δημοσιεύσεις

Αααααααααααααααααααααααααααχ, μόνη θα το κρατάω το κλαμπ,αααααααααααααααααχ!!!!!

Κάτσε να μπεις κι εσύ στον 8ο και θα δούμε...

Θα αρχίσεις τα παστίτσια και τους μουσακάδες!

Και η φακοσαλάτα δικιά σου δημιουργία δεν ήταν? Μη λες μεγάλα λόγια!

πωπω ξεραθηκαμε στον υπνο με τη μικρη, κοiμηθηκαμε μαζι στο κρεβατι απο τις 12,00 ως τις 14,30, θηλαζαμε βεβαια στο ενδιαμεσο (2-3 φορες) αλλα και ετσι ακομα ηταν super!!!!!:):)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Διαφημίσεις

χλοη δεν μπορω να τη δω την συνταγη....

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_4020.html

Κέικ με γλάσο σοκο-ταχίνι (χωρίς ζάχαρη,αυγά, βούτυρο και χοληστερίνη!)

Μα θα μου πείτε, γίνεται; Γίνεται θα σας πω. Μπορούμε να φτιάξουμε αφράτο, νόστιμο και ζουμερό κέικ χωρίς τα κλασικά υλικά; Μπορούμε. Για τους άπιστους Θωμάδες και Θωμαϊδες, να κι η συνταγή:

Για το κέικ:

60γρ. κουάκερ

185γρ. χουρμάδες (τους μουσκεύουμε σε ζεστό νερό για μισή ώρα περίπου, να μαλακώσουν, σουρώνουμε και κρατάμε το νερό)

3 ώριμες μπανάνες

125γρ. ηλιέλαιο

90γρ. σογιάλευρο + 90γρ. ρυζάλευρο (για όσους δεν τρώνε γλουτένη, ή διαφορετικά 180γρ, αλεύρι μαλακό (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)

1 κουτ. σούπας μηλόξιδο

3 κουταλάκια σόδα

κανέλα σκόνη , βανίλια, μία ιδέα καγιέν (προαιρετικό), για πιο χριστουγεννιάτικο βάλτε κανελογαρυφαλλοπορτόκαλα

Για το γλάσο:

300γρ. ταχίνι (εναλλακτικά ένα από τα λεγόμενα nut butter (φουντούκι, αμύγδαλο, πήκαν) είναι όπως και το ταχίνι, μόνο που είναι πάστα ξηροκάρπιου αντί σουσαμιού).

80γρ. συμπυκνωμένο χυμό μήλου (όπως είναι η συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα αλλά χωρίς ζάχαρη, ή αλλιώς μέλι ή σιρόπι αγάβης (low GI, δες σχόλια)

80γρ. χαρουπάλευρο (εδώ θα γέλαγε η μαμά, μάδερ, είναι όπως το κακάο αλλά χωρίς την καφεΐνη, με πρωτεϊνη, βιταμίνες και ασβέστιο και χαμηλότερα λιπαρά, ), ή αλλιώς κακάο (μια χαρά είναι και το κακάο μάδερ, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά)

βανίλια, μία ιδέα καγιέν (είπαμε, προαιρετικό)

νερό όσο πάρει (το νερό που μουσκέψαμε τους χουρμάδες)

Προθερμαίνουμε το φούρνο (160º C). Αλέθουμε το κουάκερ στο μπλέντερ να γίνει σαν αλέυρι. Βάζουμε στην άκρη. Μετά αλέθουμε τους χουρμάδες να γίνουν αλοιφή, προσθέτουμε τις μπανάνες, το λάδι, το κουάκερ και χτυπάμε να γίνουν ομοιόμορφα. Ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη σόδα το ξύδι και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά (αν χρειαστεί προσθέτουμε μια ιδέα από το νερό που μουσκέψαμε τους χουρμάδες).

Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 60-70 λεπτά (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι, όχι σαν καρπούζι, το άλλο:). Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του γλάσου με όσο νερό πάρει(περίπου ½ ποτήρι) για να πετύχουμε μια παχύρευστη σύσταση. Γλασάρουμε όταν το κέικ έχει κρυώσει.

Λίγα λόγια για το GI (όχι το Joe, το άλλο): GI εστί glycaemic index (ελληνηστί: γλυκαιμικός δείκτης). Ο όρος αναφέρεται στο πώς μία τροφή επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Οι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (πάνω από 50) δίνουν ενέργεια γρήγορα αλλά προκαλούν άμεση αντίδραση της ινσουλίνης με αποτέλεσμα την απότομη αυξομείωση του σακχάρου στο αίμα και την πρόκληση μεγαλύτερης λιπογένεσης (αποθήκευση λίπους στα λιποκύτταρα). Αυτού του είδους οι υδατάνθρακες (απλοί) περιλαμβάνουν κατεργασμένα και αποφλοιωμένα τρόφιμα, όλα τα "άσπρα" (ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά κλπ). Αυτοί ευθύνονται για αυξομειώσεις στα επίπεδα ενέργειάς μας ("πιάσε ένα καφέ ακόμα") στις λιγούρες, στις συχνές επισκέψεις στο κουτί με τα μπισκότα. Σε αντίθεση, οι σύνθετοι υδατάνθρακες (πχ αναποφλοίωτο ρύζι, αλεύρι και προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως ξερά φρούτα) σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα σταθερή ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας και αίσθηση κορεσμού. Τι γίνεται δηλαδή; Ενώ το κέικ αυτό είναι φυσικά θερμιδούχο (σιγά μη δεν ήταν!) οι θερμίδες του είναι "έξυπνες", γιατί το κουάκερ, οι χουρμάδες, το πλήρες αλέυρι, το σιρόπι αγάβης (agave syrup), το ταχίνι, του ρίχνουν το GI.

χλοη η συνταγη πραγματικα "ακουγεται" πολυ υγιεινη, ομως για καποιον που δε χρησιμοποιει αυτα τα υλικα στην κουζινα του φενεται βουνο....

τι ωραια να μαγειρευαμε παντα υγιεινες συνταγες, και απο οτι ακουω και πολυ νοστιμες...;);):):)

ευχαριστουμε χλοη!;)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

χλοη η συνταγη πραγματικα "ακουγεται" πολυ υγιεινη, ομως για καποιον που δε χρησιμοποιει αυτα τα υλικα στην κουζινα του φενεται βουνο....

τι ωραια να μαγειρευαμε παντα υγιεινες συνταγες, και απο οτι ακουω και πολυ νοστιμες...;);):):)

ευχαριστουμε χλοη!;)

Αν δε χρησιμοποιείς ήδη ταχίνι μπανάνες και χουρμάδες, καιρός ν'αρχίσεις! ;)

Εγώ για αύριο πρωί είμαι χλωμή γιατί έχουμε ψησιμο με φιλαράκια.

Τι κάνετε κοριτσούδες μου; Εγω φτιάχνω ραβανί που λιγουρεύτικα! Πρώην συμπεθέρα μη μιλάς για μοναξια γιατί εσύ έφτιαξες φακοσαλάτα και γλυκάκια την κυριακή όχι εμείς:mrgreen: Καλά η φακοσαλάτα σπέρνει!!!

έντιτ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=50214

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Κούκλες οι σούπερ μαμάδες, κουκλάκια και τα παιδάκια!

Elenikat θα πάτε στο Μπάνσκο; Είναι πανέμορφα και έχει πολύ καλές πίστες και για αρχάριους και για έμπειρους! Θέλω κι εγω σκι, πέρσι λόγω εγκυμοσύνης δεν έκανα καθόλου.

Καληνύχτα!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μπράβο στη Μαρίνα και στη Δανάη που τα καταφέρνουν τόσο καλά με το θέμα της πάνας. Εμείς συνεχίζουμε σταθεροί, χωρίς καμία πρόοδο στο θέμα αυτό... έχουμε όμως άλλα χαρίσματα... διαίσθησης....:D Ο Ιάσονας καταλαβαίνει 1 λεπτό πριν μπει ο μπαμπάς σπίτι ότι έρχεται ή τη γιαγιά του όταν έρχεται ... να κάνω κουκουβά κουκουβάου; θα τον στείλω στον Γιούρι Γκέλερ:lol::lol:

χάρηκα πάρα πολύ με τα νέα του Μητσάκου μας! Σιδερένιος!!!!

Διαφημίσεις

Γεια σας κι απο εμας, φιλοξενουμε την καλη μου φιλη που θα γινει η μελλοντικη τρελονονα της ερατως κι εχω ψιλοχαθει!:P

σουπερ οι φωτο, τα πιτσιρικια ηταν α-πι-στευ-τα!!!!!:mrgreen: και η φιλη της φελινιως χαρισματικη κοπελα, νατσουραλ ανιματρισ!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

χαρηκα που γνωρισαμε τη γλυκυτατη Σοφια και την εξισου γλυκυτατη μαμα της (εδω που τα λεμε ολη την οικογενεια!!) και την Ευτυχια (με τις καταπληκτικες ματαρες -την λατρεψα !!)και επισης τη μαμα της..ελπίζω σε επομενη συναντηση να τα πουμε περισσοτερο με οσες δεν προλαβαμε!

Χλοη για ακομα μια φορα εκαναν θραυση τα υγιεινογλυκα, αλλα την χαλασα τη διατροφη λογω γιορτης χτεσινης, αχ τουλαχιστον ηταν σοκολατα και οχι τιποτα αλλο!!!(βλ.γαλατοβουτυροδιαφορα)

ευχαριστω κι εγω για τη συνταγη!

φελινι ξεχασα να σου πω καλοριζικο το σπιτι!!!!!

χαιρομαι επισης πολυ που ο μητσος βγηκε κ μαλιστα στη γιορτη του!!!!!!να ναι καλα το πιτσιρικακι!!!!!!!!!!:-D

φιλω σας -dsουλα ελπίζω να γνωριστουμε σε επομενη ευκαιρια!

Κούκλες οι σούπερ μαμάδες, κουκλάκια και τα παιδάκια!

Elenikat θα πάτε στο Μπάνσκο; Είναι πανέμορφα και έχει πολύ καλές πίστες και για αρχάριους και για έμπειρους! Θέλω κι εγω σκι, πέρσι λόγω εγκυμοσύνης δεν έκανα καθόλου.

Καληνύχτα!

Ναι στο Μπάνσκο θα πάμε! Είναι καλά? αν δεν κάνεις σκι έχει τίποτε άλλο να κάνεις Γιατί εγώμε την τσουλουφίτσα χλωμό το βλέπω. Και επεδή δεν είμαι και σκιέρ το 3ωρο σίγουρα δεν μου φτάνει...

Θα ήταν χρήσιμες οι εντυπώσεις σου...

Την πήρε ο ύπνος, πάω κι εγώ!

Μπονουί!

Kαλημέρα, καλημέρα! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και χρόνια πολλά σε όλους.

Και ειδικά για το Δημητράκη, μακριά κι αγύριστα τετοια πράγματα - Πολύχρονος και πάντα μα πάντα γερός!

Εμείς ετοιμαζόμαστε για την παρέλαση - ο μεγάλος μας θα κάνει με το χορευτικό

Καλά να περάσετε όλες!

Ελένη, καλά να περάσετε στην εκδρομή σας! Για πότε με το καλό;

Και τώρα έφυγα, γιατί γιορτή ξεγιορτή έβαλα και πλυντήριο και θέλει άπλωμα

μπα, όχι, αν και δεν το έψαξα πολύ να πω την αλήθεια

Δες εδώ http://www.wholesomebabyfood.com/teethingbiscuits.htm

αν και έχουν ζάχαρη και προσωπικά θα την απεφευγα σε αυτήν την ηλικία... (μέχρι τουλάχιστον να γίνει ενός χρονών)

Καλημέρα!

Θέλω και εγώ σκι!

Από το 2006 έχουμε να πάμε....... και πριν πηγαίναμε μια εβδομάδα κάθε χρόνο.........

Μμμμ εμείς δεν το βλέπω να κουνιόμαστε Χριστουγεννιάτικα.

Κορίτσια χτες το βράδυ ο μπέμπης είχε τρελά κέφια, με έκανε κόσκινο από τις κλωτσιές...

Μαριλένα μέντιουμ ο Ιασονας!!!!!!!!!!!:lol:

Μητσάκο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ!

Πάω και εγώ για πλυντήριο....

WLn5p2.png

felinidoc ευχαριστώ! Έχεις δίκιο, ούτε εγώ θέλω να δώσω ζάχαρη.

Ναι στο Μπάνσκο θα πάμε! Είναι καλά? αν δεν κάνεις σκι έχει τίποτε άλλο να κάνεις Γιατί εγώμε την τσουλουφίτσα χλωμό το βλέπω. Και επεδή δεν είμαι και σκιέρ το 3ωρο σίγουρα δεν μου φτάνει...

Θα ήταν χρήσιμες οι εντυπώσεις σου...

Την πήρε ο ύπνος, πάω κι εγώ!

Μπονουί!

Εκτός από το σκι, το δεύτερο ατού του Μπάνσκο είναι ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν μέσα σπα (πισίνα, σάουνα, υδρομασάζ, μασάζ, αισθητικούς για περιποίηση προσώπου), αλλά και πάλι με την τσουλουφίτσα πώς θα τα κάνεις αυτά;

Κατά τα άλλα είναι όμορφο μέρος, μπορείτε να κάνετε βόλτα μέσα στο χωριό, έχει και αγορά με ρούχα, τσάντες, και επίσης αν δεν φοβάσαι μπορείς να πάρεις το μωρό στο μάρσιππο και να κάνεις βόλτα με το λιφτ, έχει πολύ ωραία θέα. Το λιφτ τους είναι κλειστό 6θέσιο κουβούκλιο, όχι σαν αυτά που έχουμε εδώ, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος (θεωρώ).

Ρώτα ό,τι άλλο θες! Α, πληροφορίες για τις παροχές των ξενοδοχείων μπορείς να δεις από το http://www.booking.com

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλημέρα!

Τζένη μου, σιδερένιος ο Μητσάκος!

Νταφάκι, αν ήταν σοκολάτα, χαλάλι της!! :D

Μυρτούλι και Μάρλε, μην απογοητεύεστε με τις πάνες. Δεν τα πήρα και τα χρόνια τα παιδάκια σας. Ακόμα μικρουλάκια είναι! Α, και πολύ μ'αρέσει που έχει μαντικές ικανότητες ο Ιασονίτο!!

Πρέπει να ετοιμαστώ γιατί θα πάμε στη μαμά μου σε λίγο!

Αντιός αμίγκας!

καλημερα!!!:)

ελπιζω να ειστε ολες καλα, κεφατες και ξεκουραστες!!!!;);)

χρονια πολλα κιολας σε οσους γιορταζουν!

εμεις αποφασισαμε να γιορταζουμε τη Νεφελη μας σημερα γιατι μας το ειπε και αλλος παπας πως ειναι το πιο σωστο, οποτε χρονια μας πολλα και εμας;);)

φιλια πολλα

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Xρόνια σας πολλά Νεφελίτσα!!!!

Καλημέρα! Εδιωξα μπαμπα πεθεριξ και μπουμπου και απολαμβανω λεπτα πραγματικοτητας και ουχί σουρεαλισμου... το πεθεριξ ΡΟΧΑΛΙΖΕ 3 ωρες μέσα στη μούρη μου χθες το μεσημέρι έτσι μου ήρθε να της πετάξω κανα κουβά νερό να σηκωθει, την επεσε στον ενα καναπε (στον αλλο κοιμομαστε με την μικρη παντα το μεσημερι) και ενω της ειπα δεν πατε μεσα να ειστε πιο ανετα, οχι καλα ειμαι κι εδω... κοινως δεν εκλεισα ματι απο τα τρελα ντεσιμπελ, αλλα και η μικρη σε κατι γκαζια πεταγόταν...

Σηκωθηκε 6 το απογευμα και στις 11 το βράδυ κουτουλαγε ρε παιδια...μετα πως να μην εχει κοκκινο τσιτωμενο μαγουλο αυτη η γυναικα πειτε μου...

τεσπα αλλαζω θεμα διότι ειναι απο τα χειροτερα μου και σας ανακοινωνω οτι θα μαγειρεψω ξανα ! Γιουβαρλακια αυγολεμονο, ειπαμε μιας και το πετυχα μην ρισκαρω κι αλλες συγκινησεις!

Σας φιλώ!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...