Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συνάχι & δόντια;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα είμαι από τις νέες στο forum ελπίζω με το καιρό να γίνω και εγώ μέλος της παρεούλας σας.Η μπουμπου μου είναι 10 μηνών και από τη Παρασκευή το βράδύ έχει φοβερό συνάχι τρέχουν τα μάτια της και βήχει αλλά μόνο όταν είναι ξαπλωμένη.Πυρετό ευτυχώς δεν έχει.Πήρα τηλ τη παιδίατρο και μου είπε να της καθαρίζω καλά τη μύτη νατης κάνω υδρατμούς και θα μιλήσουμεξάνα τη Δευτέρα.Αν συνεχίζει θα τη πάω να τη δεί.Πρίν λίγο μίλαγα με τη μητέρα μου στο τηλ και μου είπε ότι πιθανόν να οφείλετε σε κάποιο νέο δόντι.Η αλήθεια είναι πως τα ούλα της είναι φουσκομένα αρκετα.Εχετε κάποια παρόμοια εμπειρία? :cry:

Διαφημίσεις

Boukitsa κι εμένα ο μπέμπης όποτε τον πονάνε τα ουλάκια του έχει πάρα πολλά σάλια, η μυτούλα είναι μπουκωμένη και τρέχει, όπως και τα ματάκια του. Μην ανησυχείς! Αφού δεν έχει πυρετό μάλλον οφείλεται στα δόντια.

Τώρα δε που βγάζουμε το δεύτερο δοντάκι μας, γίνεται χαμός από σάλια και καταρροές!!!! Η παιδίατρος μας έχει πει να του βάζουμε φυσιολογικό ορό (αν και αυτό με μέτρο γιατί μπορεί να κάνει ωτίτιδα) και να τον βάζουμε να αναπνέει πάνω από υδρατμούς. Έχω πάρει και μια συσκευή που ρουφάει μυξούλες γιατί ο κακομοίρης όταν είναι στα μεγάλα του δεν μπορεί να αναπνεύσει από τις πολλές μυξούλες :cry:

Marle σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου.Εχουμε κι εμεις τη συσκευή ρινικής αποφραξης και είναι πολύ καλή.Μακαρι να είναι απο το δόντι,εχει ταλαιπωρηθεί πολύ δύο βράδια η κακομοίρα πριν λίγο κατάφερα να τη κοιμισω και τωρα βήχει συνέχεια στον ύπνο της.Θα της κάνω μετά υδρατμούς και ελπίζω να περάσουμε ήσυχο βράδυ γιατί αλλιώς ποιος σηκώνεται στις 7 για δουλειά. :(

Να προμηθευτείς αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Βάζεις λίγες σταγόνες στον υγραντήρα και ξεβουλώνουν τα πάντα. Εγώ του βάζω και 2 σταγόνες πάνω στο μπιτζαμάκι του

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

BOUKITSA,κι ο δικος μου ετσι εβγαλε τα δοντακια. με συναχι και πολλες φορες ακομα και βηχα. ηταν καθαρα δοντακια και μου ειπε και η παιδιατρος οτι τυχαινει να εχει το συναχι ως συμπτωμα. νομιζω οτι δεν θα επρεπε να ανησυχεις

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,που μπορώ να βρω το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου στα φαρμακεία?

Nikole00 τα μωράκια μας είναι πολύ κοντα στην ηλικία,εμένα γεννήθηκε 07/03/2007

Κάπου το είχα διαβάσει και είδα όντως ότι λειτουργεί στην πράξη: Όταν είναι μπουκωμένο το μωράκι για να διευκολυνθεί στον ύπνο του δίνουμε μια κλίση στο κρεβατάκι του τοποθετώντας δύο με τρία χοντρά βιβλία στο καθένα από τα δύο πόδια του προσκέφαλου. Πιστέψτε με βοηθάει πολύ!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ή αλλιώς (για να δώσεις κλίση) βάζεις ένα λεπτό μαξιλάρι κάτω από το στρώμα του μωρού στο πάνω μέρος που ακουμπάει το κεφαλάκι του.

Όντως βοηθάει πολύ!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια ευχαριστώ,της σήκωσα λίγο το κρεβατακι και όντως το μεσημέρι κοιμήθηκε καλυτερα.Θα πάω αύριο να πάρω και τα αιθέρια έλαια.Μίλησα και με τη παιδίατρο και μου είπε ότι αφού δε χειροτέρεψε είναι μάλλον δόντι.

Εμείς και στα 5 δόντια αυτά τα είχαμε σαν τα βασικά μας συμπτώματα!!

Βουλωμένη μυτούλα και βηχαλάκι από τα σαλάκια και τις καταρροές...

Φυσιολογικός ορός στο maximum, ρινικές αποφράξεις και στάγονες ευκάλυπτου στον υγραντήρα ήταν αυτά που ανακουφίζανε τόσο το μωρό όσο και μενα που έσκαγα να τον ακούω το βράδυ να αναπνέει με το ζόρι.....

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

• 8 months later...

να ρωτησω κατι βρε κοριτσια?κι εμενα η μπουμπου εχει βηχα απ τα σαλια σιγουρα και μυξουλες...κανω ολα τα παραπανω ...καποια κοπελα εγραψε οτι βαζει 2 σταγονιτσες ευκαλυπτο στο ρουχαλακι του μωρου...ισχυει αυτο?επειδη ακομα δεν αναβουμε καλοριφερ για να βαλω σε μπαμπακακι ευκαλυπτο και υγραντηρα σκεφτομαι να μην παρω..πως αλλιως μπορω να το κανω?

να το βάλεις σε μια κατσαρολίτσα να βράζει ή σε ένα μπρικάκι και βάλτο μετά στο δωμάτιο του μωρού να εξατμίζεται όσο είναι ζεστό! :wink:

Διαφημίσεις

Επίσης θα βοηθήσει να ανασηκώσεις λίγο το προσκέφαλο ή την κούνια με μερικά βιβλία για να διευκολύνεται η αναπνοούλα του το βράδι.

αυτο εκανα xrysalis τελικα...αλλα εβαλα λιγο και στο πυτζαμακι της...ειναι πολυ καλυτερα, το οτρισαλιν κανει δουλεια!τωρα κοιμαται ησυχη με τον μπ[αμπα της.ελπιζω να μεινουμε μονο στο μπουκωμα...απο χτες το απογευμα αρχησε...και την ειχα δει πωσ λογω θηλασμου δεν αρρωσταινουμε εμεις :roll:

Ευχαριστω!

χτες την κοιμησα στην αγκαλια μου...(κουλαθηκα) γιατι αλλιως δεν κοιμοταν...πανικοβληθηκα και λιγο και σταναχωριομουν γιατι ζοριζοταν...αδικα βεβαια γιατι τα χαμογελα-χαμογελα...σημερα κοιμαται μια χαρα...αν δω οτι ζοριζεται θα το σηκωσω το στρωματακι σιγουρα!!παντως εχω κανει τα παντα...εβαλα ορο φυσιολογικο,οτρισαλιν. ρουφηξα με την συσκευη,ευκαλυπτο..τωρα τι απ'ολα βοηθησε...ισως και ο συνδιασμος :lol:

Κορίτσια,

Εμένα η κορούλα μου εκτός από μπούκωμα και πολλά σάλια...εδώ και μια εβδομάδα έχει και καταρροή. Μιλάμε για πολλές μυξούλες !!!

Αφού πλέον επειδή την καθαρίζω συνέχεια με χαρτομάντηλο, πονάει η μυτούλα της !!!

Νόμιζα ότι είναι ιωσούλα, γιατί η αλήθεια είναι ότι μάλλον πέρασα κι εγώ μία ίωση με καταρροή την προηγούμενη εβδομάδα.

Αλλά χθες άρχισα να ανησυχώ. Αν είναι ίωση, πόσο θα κρατήσει ακόμα;

Αλλά με αυτά που διάβασα εδώ, αναρωτιέμαι ...μήπως τελικά είναι από τα δοντάκια;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Αν οι μυξούλες είναι διαφανείς και ρευστές, τότε μπορεί να είναι από τα δοντάκια, αν και δεν είναι απόλυτο. Αν οι μυξούλες είναι παχύρρευστες και κίτρινες, πράσινες κτλ, τότε είναι κάτι άλλο, μάλλον ίωση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σιγουρα ειναι δοντια και εμενα τα ιδια εκανε ο μικρος ο ευκαλυπτος οντως βοηθαει πολυ πολυ επανω στο μαξιλαρι του ριχνω μερικες σταγονες εγω και βαζω διπλο μαξιλαρι που βοηθαει επισης στον βηχα κτλ

Οταν τα μωρακια σας εχουν αυτο το μπουκωμα τα κανετε μπανακι?εγω λεω να την κανω παντως

Και εγω την κανω.Μαλιστα με λιγο πιο ζεστο νερακι και τρεεεεεχουν οι μυξουλες.Μεθοδος που κληρονομηθηκε απο γιαγιαδες!!! :lol:

και την ειχα δει πωσ λογω θηλασμου δεν αρρωσταινουμε εμεις :roll:
κι εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή! το καλό είναι πως ο θηλασμός βοηθά και τα περνάνε όλα ποιό ελφρυά και ποιό γρήγορα :wink:

μπανάκι κι εγώ τον κάνω! απλά τον ντύνω ποιό γρήγορα... :D

κατα τ' άλλα για μύξες-δόντια κλπ όπως τα λέει η amaretto :D

Αν δεν κάνω λάθος στην ίωση κάνεις και πυρετό :wink:

Όσο για το μπανάκι, δε νομίζω πως πρέπει να φοβάσαι. Αν δεν έχεις ανοιχτά παράθυρα να κάνει ρεύμα δεν έχεις φόβο. Ίσα-ίσα που το ζεστό μπανάκι βοηθάει...