Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Η Νάγια μας ήρθε στις 5/01/08 10:45 Σάββατο πρωί, μόλις είχα πάρει 1 ημέρα στον 9ο μήνα. Οι πόνοι ξεκίνησαν στις 01:00 το βράδυ και μετά από 10 ώρες τελικά βγήκε. Στο τσακ ήμουνα να μπω για καισαρική αλλά λόγω γιατρού, να΄ναι καλά η γυναίκα, και μίας τελικής προσπάθειας από μένα και τη βοήθεια του άντρα μου που ήταν πάντα στο πλευρό μου γέννησα φυσιολογικά.Περιττό να πω ότι μου έκαναν επισκληρίδιο αλλά επειδή η μικρή έκοβε βόλτες στη κοιλιά μου και δεν είχα διαστολή πέρασε η επιρροή της και από τους πόνους που είχα μετά, η δεύτερη δόση δεν με έπιασε καθόλου.Μου άλλαξε τα φώτα η μικρή αλλά το άξιζε.

Η Ραφέλλα μας ήρθε 1 χρόνο μετά, 1η μέρα στο δέκατο μήνα, στις 15/01/09 μπήκα με πόνους λίγους στις 03:30 το πρωί στις 05:05 είχα γεννήσει με 2 σπρωξίματα και χωρίς επισκληρίδιο αυτή τη φορά.Και καλύτερα οταν το σκέφτομαι μετά μιας και δεν είχα όλες τις παρενέργειες της επισκληρίδιου και ανάρρωσα πολύ γρήγορα.

Αν κάνω και 3ο και το αντέξω πάλι χωρίς επισκληρίδιο θα κάνω. Φιλιά μανούλες όπως και να γεννήσατε για όλες είναι μοναδικά συναισθήματα.

2jd2m3xn4npcdld3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Treis kaisarikes me episkliridio. An kai tha ithela pragmatika na genniso fisiologika gia na katalavo oli thn mageia tis stigmis logo didimis kuisis kai mikris ilikias (19) opos eipe o giatros proxorisame se kaisariki.Kai opos einai fisiko h mia kaisariki akolouthei thn allh.

ΧΑΡΗΣ κ' ΑΓΓΕΛΟΣ [13/11/2002]

ΑΝΝΑ[12/7/2004]

ΕΙΡΗΝΗ [2/7/2007]

ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ

25ημέρες νωρίτερα, με αποκόλληση πλακούντα, 8ώρες διάρκειας με επισκληρίδιο, τεχνιτούς πόνους και συσπάσεις, φυσιολογικός τοκετός, τέλειος, 3.5κιλά και 53 πόντους, ένας μικρός θεός :D

25ημέρες νωρίτερα, με αποκόλληση πλακούντα, 8ώρες διάρκειας με επισκληρίδιο, τεχνιτούς πόνους και συσπάσεις, φυσιολογικός τοκετός, τέλειος, 3.5κιλά και 53 πόντους, ένας μικρός θεός :D

Με αποκολληση και φυσιολογικα????

Νομιζα οτι αποκολληση = καισαρικη ... γιατι ειναι επικυνδινο

Διαφημίσεις

Στην 40ή εβδομάδα έπαθα σοβαρή ουρολοίμωξη, με κολικούς στα νεφρά και 40 πυρετό και έχασα 4 κιλά. Αφού συνήλθα, πήγα με πρόκληση τοκετού να γεννήσω, μου έσπασαν τα νερά, έκανα επισκληρίδιο,περίμενα 8 ώρες και μας πήρε και ο ύπνος με τον άντρα μου!!! Ξύπνησα από τις συσπάσεις, ο μικρός μου είχε κατέβει και είχε πάρει θέση από τον έκτο μήνα, αλλά διαστολή σχεδόν τίποτα (ό,τι έκανε ο γιατρός μου με την εξέταση δηλαδή). Τελίκα με πήραν για καισαρική και ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Μου στοίχισε, είχα προετοιμαστεί να το ζήσω. Τελικά υπήρχε δυσαναλογια γιατί ο τράχηλός μου έχει υπέρκαμψη, οπότε αποκλείεται να είναι φυσιολογικός επόμενος τοκετός...

uzFzp2.png?18utfIlc

Στον πρώτο με έπιασαν κάτι πονάκια κατά τις 9 πήγα στο μαιευτήριο στις 11, πόνεσα περισσότερο κατά τις12.30 και γέννησα στις 13.15. Στη δεύτερη επειδή το παιδί είχε παραμεγαλώσει και είχε ανώμαλη θέση (αντί να κάμπτει το κεφαλάκι ήταν με τα μούτρα προς τα έξω) πήγα για πρόκληση στις 37 εβδ στις 7 το πρωί πόνεσα κατά τις 8.15 και 9.15 βγήκε ο χοντρούλης μου..Ο γιατρός μου λέει ακόμα πως δεν μου φαίνεται (είμαι λεπτή με στενή λεκάνη) αλλά γεννάω "σαν την κότα". Εύχομαι σε όλες το ίδιο!!

4599150571.png6def44b14c.png

Διαφημίσεις

Κι εγω με καισαρικη τελικα. Η μπεμπα ηταν ψηλα. Ξεκινησαμε στις εφτα το πρωι με προκληση και μεχρι τις μιαμιση που μπηκα χειρουργειο, μηδεν διαστολη και καθολου πονοι. Δεν ηταν και στη σωστη θεση. Ειχε το κεφαλακι της στο πλαι.

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καισαρικη κι εγω δυστυχος!μπηκα στις 4.00 το πρωι και γενησα στις 1.00 το μεσημερι με τεχνιτους πονους,με λιγη διαστολη και στο τελος επεφταν οι σφυγμοι κ'εμενα και του μωρου,τελικα ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ και το 2ο παιδι μου το ιδιο.

φυσιολογικα,αν μπορεις να το αποκαλεσεις ετσι,με τεχνητους πονους και επισκληριδιο.εχει καμμια σας εμπειρια απο το κεντρο φυσικου τοκετου?εχω μια φοβια στο να γεννησω χωρις τη γυναικολογο μου!

Διαφημίσεις

καλημερα στις μανουλες.και γω γεννησα με καισαρικη και επισκληριδιο,γιατι ηθελα να μπορω να τον παρω αγκαλια τουλαχιστον,εφοσον ειχα προδρομο πλακουντα και την καισαρικη δεν την γλυτωνα.στο δευτερο πριν 3 μηνες εγινε το ιδιο,μονο που αυτην την φορα ενω την πρωτη φορα δεν υπηρχε κανενε προβλημα,ειχα επιπλοκη απο την επισκληριδιο,που συμβαινει μια στις χιλιες.εκανα υποστατικη πιεση,δηλαδη καθε φορα που προσπαθουσαν να με σηκωσουν απ το κρεβατι ανεβαινε αποτομα η πιεση μου και εκανα εμετους.ηταν δυσκολα,εμεινα ολες τις μερες στην κλινικη με ορο και καφετηρα με υπερβολικους πονοκεφαλους χωρις να μπορω να φαω και να κουνηθω.οταν βλεπω ομως τον μπεμπη τα ξεχναω ολα

Ariaxim, εγώ γέννησα στο κέντρο φυσικού τοκετού, εννοείται φυσιολογικά χωρίς καμία παρέμβαση. Ο γιατρός μου ήταν αυτός που συνεργάζεται με το κέντρο και ήταν παρών αλλά δεν χρειάστηκε σε τίποτα. Είναι εμπειρία που δεν την αλλάζω με τίποτα!! Με έπιασαν οι πόνοι στις 12:30 την νύχτα και γέννησα στις 12:50 το μεσημέρι. Σε οποιοδήποτε συμβατικό μαιευτήριο θα μου είχαν κάνει καισαρική (με αυτά που ακούω και διαβάζω και εδώ!). Και ο τράχηλός μου σκληρός ήταν, και το μωρό είχε μία πολύ σφιχτή περιτύλιξη στον λαιμό που το τράβαγε συνέχεια πίσω κατά την διάρκεια των εξωθήσεων, και, και.... Αγωνιστήκαμε όμως και οι δύο και γεννήθηκε μία χαρά ο θησαυρός μου! Νομίζω ότι στα συμβατικά μαιευτήρια κάνουν επισκληρίδιο και καισαρική με μία απίστευτη ευκολία. Ίσως οι ίδιες οι γυναίκες θα έπρεπε να ενημερώνονται λίγο καλύτερα για το τι είναι απαραίτητο και τι όχι και ποιες είναι οι εναλλακτικές τους.

Δήμητρα2 συγχαρητήρια. Είσαι από τις λίγες που έχουν γεννήσει δίδυμα με φυσιολογικό τοκετό.

Εγώ γέννησα τον πρώτο μου γιο με φυσιολογικό τοκετό μέσα σε 4 ώρες χωρίς επισκληρίδιο. Δυό μέρες πριν ο γιατρός είχε "ενεργοποιήσει" τον τράχηλο, η γνωστή εξέταση με το χέρι, και εγώ για να μην γεννήσω την επομένη που με είχε προφανώς προγραμματίσει, έμεινα ξαπλωμένη όλη την ημέρα. Το μεσάνυχτα με το που σηκώθηκα ξεκίνησαν δειλά-δειλά τα πονάκια. Το δεύτερο γιο μου τον γέννησα σε 3 ώρες πάλι με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο. Ο γιατρός ήταν ο ίδιος. Τον έφερα Μ.Σάββατο λίγο πρίν την Ανάσταση στο μαιευτήριο. Με το που γέννησα άκουσα και το Χριστός Ανέστη! Αυτή ήταν πραγματική Ανάσταση!

Δήμητρα2 συγχαρητήρια. Είσαι από τις λίγες που έχουν γεννήσει δίδυμα με φυσιολογικό τοκετό.

Εγώ γέννησα τον πρώτο μου γιο με φυσιολογικό τοκετό μέσα σε 4 ώρες χωρίς επισκληρίδιο. Δυό μέρες πριν ο γιατρός είχε "ενεργοποιήσει" τον τράχηλο, η γνωστή εξέταση με το χέρι, και εγώ για να μην γεννήσω την επομένη που με είχε προφανώς προγραμματίσει, έμεινα ξαπλωμένη όλη την ημέρα. Το μεσάνυχτα με το που σηκώθηκα ξεκίνησαν δειλά-δειλά τα πονάκια. Το δεύτερο γιο μου τον γέννησα σε 3 ώρες πάλι με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο. Ο γιατρός ήταν ο ίδιος. Τον έφερα Μ.Σάββατο λίγο πρίν την Ανάσταση στο μαιευτήριο. Με το που γέννησα άκουσα και το Χριστός Ανέστη! Αυτή ήταν πραγματική Ανάσταση![/quote

γεια σου ougaki?ηθελα να σε ρωτησω

υποτιθεται οτι με την επισκληριδιο γενναει η γυναικα πιο ανωδινα γιατι θα πρεπει να μην το επιλεξει καποιος?

eQMGp2.png

ας παραθεσει καποιος λογους για τους οποιους θα πρεπει καθε γυναικα να το σκεφτει και να αποφυγει την επισκληριδιο?ποιοι ειναι οι κινδυνοι και ποσο υποφερτος ειναι ο πονος?

eQMGp2.png

ας παραθεσει καποιος λογους για τους οποιους θα πρεπει καθε γυναικα να το σκεφτει και να αποφυγει την επισκληριδιο?ποιοι ειναι οι κινδυνοι και ποσο υποφερτος ειναι ο πονος?

εγω πιστευω οτι θα ειναι υποφερτος ο πονος αν και εκανα επισκληριδιο απο την 7διαστολη και μετα τα καταλαβαινα ολα...και να σου πω την αληθεια οταν με το καλο γεννησω θα την αποφυγω την επισκληρηδιο...στο πρωτο μου παιδακι ηταν περρισοτερο παροτρυβση του νοσοκομειου παρα θεληση δικια μου..βεβαια εκανα και 18ωρες να γεννησω αλλα πιστευω οτι θα αντεχα και χωρις επισκληρηδιο..

ego imoun apofasismeni na genniso xoris episkliridio,pigame me proklisi giati i mpoumpou den elege na vgei ,telika gennisa meta apo 16 ores,oi ponoi frixtoi,an kai theoro oti eimai atomo pou antexei ston pono meta apo 3 ores sunexis agonias k frixton ponon telika ekana episkliridio k lutrothika.....i mikri anti na katevei anevaine pros ta pano,i diastoli ginotan siga siga k sto telos afou to moro eixe kathisei pano sto pnevmoni mou aristera k paroti tin episkliridio me ponouse polu se simeio na min mporo na anasano,eftasa sto deka k me mia eksothisi k ena kalo patima tis maias se 3 deftera gennithike i mpalitsa mou,3870 afrati afrati mpouzi me kokkina magoulakia,eixame k mia peridesi (ti koritsi xoris kolie ginete?),pantos nanai kala i episkliridios ,mou to legane oti oi texnitoi ponoi einai pio frixtoi apo tous fusiologikous ma den to pisteva...elpizo sto deftero na me piasoun apo monoi tous..

NJMAp3.png

10 ώρες τεχνητών πόνων χωρίς επισκληρίδιο (ΦΡΙΚΗ)

10 ώρες με μηδενική διαστολή...

Αποτέλεσμα καισαρική...

Λοιπόν... Είμαι η Ιφιγένεια, έκανα καισαρική και είμαι καλά! happy-020.gifhappy-020.gif

Να σε ξυπνάει ότι ονειρεύεσαι...

8pvzp2.png

Γέννησα και τους δύο μου γιους φυσιολογικά

χωρίς επισκληρίδιο, πόνεσα αρκετά αλλά τους

πόνους τους πέρασα στο σπίτι και πήγα

στο μαιευτήριο όταν έπρεπε.

Δεν έχει σημασία το πως γεννάς μία καισαρική

δεν σε κάνει "λιγότερη" μαμά...

το αποτέλεσμα μετράει...δηλαδή να είναι όλοι καλά

.png, .png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...