Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

δεν ξερω τι πουλάνε οι έλληνες πωλητές, αλλά για δειτε το user manual του besafe:

http://www.carseat.se/images/izikidx3.pdf

και συγκεκριμένα:

iZi Kid can be installed only rearward-facing with a 3-point car belt, approved to UN/ECE Regulation No. 16 or other equivalent standards.

μπορεί να δεθεί με ζώνη εναλλακτικά του isofix αλλά ανάποδα, όχι κοιτώντας μπροστά

έχω καταλάβει κατι λάθος? :roll:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πέτυχα και αυτό το θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=34934&start=150 σχετικά με τα καθίσματα και κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο κατασκευαστής αυτοκινήτου προτείνει ποιο κάθισμα είναι κατάλληλο για το αμάξι.Αλλά που μπορώ να το βρω αυτό άραγε?:confused::confused::confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Πέτυχα και αυτό το θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=34934&start=150 σχετικά με τα καθίσματα και κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο κατασκευαστής αυτοκινήτου προτείνει ποιο κάθισμα είναι κατάλληλο για το αμάξι.Αλλά που μπορώ να το βρω αυτό άραγε?:confused::confused::confused::confused:

Το εχω διαβαζει και εγω αυτο το θεμα σε αυτο το σαιτ και γραφει και το μελος που ανοιξε το τοπικ που γραφουμε ;)

Εμεις εχουμε Alfa Romeo και το γραφει στο manual του αυτοκινητου ποιο καθισμα ειναι για το αυτοκινητο μας.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Πως θα μπορούσα να το ψάξω στο ίντερνετ μπας & βγάλω καμία άκρη? Είμαι στην δουλειά και δεν έχω το manual εύκαιρο

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Και για το besafe combi isofix που ρώτησα μου είπε το ίδιο.Και μου πρότεινε τώρα το duologic. Δεν πιστεύω να το έχει κανείς ε??Τι στο καλό μπορούμε να πάρουμε τώρα???

έχω εγω το Duologic για το Peugeot 206 Που έχω (2ο κάθισμα, 1ο είχα το Besafe) και το βρίσκω ΤΕΛΕΙΟ!!!!! Το πήρα μετα από παρότρυνση του Hakan. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

L0Zkp3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα επιτέλους θα παραγγείλουμε το Max-way!!!Άντε να δούμε....

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

επειδη ειχα την εντυπωση ότι το besafe ειναι πιστοποιημένο αποκλειστικά σαν αναποδο καθισμα, εχω την απορία, πώς συγκρατείται στο καθισμα του αυτοκινήτου αν το γυρίσεις? με τις κανονικές ζώνες των καθισμάτων?

το izi combi ειναι αυτο που με το isofix κοιταει πισω αλλα με τις ζωνες δενεται αν θες να το γυρισεις μπροστα...Το izi Kid αν δεν απατωμαι ειναι αποκλειστικα γιανα κοιτα πισω οπως και αν το στερεωσεις...isofix ή ζωνες!

Αναμένουμε το max-way!Πήραμε και ένα πράγμα για αποκάτω για περισσότερη κλήση. Ερώτηση: Που όλα αυτά τα καθίσματα δεν έχουν σκίαστρο για τον ήλιο...τι κάνετε εσείς?Οκ τα κουρτινάκια κλπ πίσω κα δίπλα αλλά δεν τα ενοχλεί και πάλι?Μπορούμε να πάρουμε λέτε κανέναν πρόσθετο?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Να΄μαι πάλι!!Παραλάβαμε το max-way και ειναι τέλειο!!!Το ύφασμα του είναι πάρα πολύ καλό,καμία σχέση με αυτό στο βρεφικό britax που έχουμε που είναι κάπως σαν βελουτέ και ΠΟΛΥ ζεστό. Επίσης είναι αρκετά ψηλο και μπορεί άνετα να βλέπει έξω ο μικρός.Και πολύ συμμαζεμένο έτσι ώστε μελλοντικά να χωράει & 2ο κάθισμα και ένας ακόμη πίσω. Μπορεί να φάγαμε κανά μήνα στο ψάξιμο αλλά τελικά ο Hakan είχε δίκιο ότι αυτό θα μας βόλευε.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

δεν ξερω τι πουλάνε οι έλληνες πωλητές, αλλά για δειτε το user manual του besafe:

http://www.carseat.se/images/izikidx3.pdf

και συγκεκριμένα:

iZi Kid can be installed only rearward-facing with a 3-point car belt, approved to UN/ECE Regulation No. 16 or other equivalent standards.

μπορεί να δεθεί με ζώνη εναλλακτικά του isofix αλλά ανάποδα, όχι κοιτώντας μπροστά

έχω καταλάβει κατι λάθος? :roll:

Νομιζω οτι η απαντηση βρισκεται στο οτι υπαρχουν πολλα μοντελα Besafe. Μερικα τοποθετουνται μονο κοιταζοντας προς τα πισω, άλλα γυριζουν και μπροστα μετα απο μια ηλικια. Εμας εχει ακομα και αυτοκολλητο επανω στο καθισμα με φωτο με οδηγιες, πως τοποθετειται ωστε να κοιταει μπροστα και πως να κοιταει πισω.

Καλησπερα σας.Θα ηθελα κι εγω τη πολυτιμη βοηθεια σας.Η μικρη μου ειναι 21 μηνων, 91 περιπου ποντους και 12,5 κιλα.Τη κρατησα μεχρι τωρα στο βρεφικο 0-13 pegperego αναποδα φυσικα.Ειχα ετοιμαστει να παραγγειλω το maxi cosi priori η το τοbi μεχρι που ανακαλυψα τα αναποδα καθισματα.Δε χρειαστηκε πολυ να καταλαβω την διαφορα.Τωρα επρεπε να πεισω τον αντρα μου....Στην Ελλαδα βρηκα το τοbi 265euro στο μαγαζι κουδουνιστρα ενω το be safe izi combi x3 στο ανατελλω 385ευρω. Ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμουλα και 120ευρω διαφορα ειναι μεγαλη.Μου το ονομασαν ομως μερσεντες των καθισματων και οτι περασε crash test 80χλμ την ωρα ως αναποδο και 67χλμ την ωρα κοιτωντας μπροστα.το maxi cosi tobi 55χλμ την ωρα.το αυτοκινητο μου δεν εχει isofix αλλα μου ειπαν οτι υπαρχει το απλο be safe izi combi x3 που δενεται με ενα συστημα ζωνων αναποδα.

Οταν μπει αναποδα χωρις isofix ειναι το ιδιο ασφαλες;απο οτι καταλαβα στο εξωτερικο δε πωλειται το απλο be safe χωρις isofix ουτε κοιταει μπροστα. Δεν υπαρχει το μοντελο combi οπως μου ειπε ο xakan απο carseat.Αυτο βγαινει ετσι μονο για την Ελλαδα;περιεργο μου ακουγεται.Εχει ερθει δοκιμαστηκα στη αντιπρoσωπεια στη Ελλαδα και ενα britax multi tech.Εξελισσομαστε...ΜΙα τελευταια ερωτησουλα....

Αν γινει μετωπικη συγκρουση πανω απο τα χιλιομετρα του crash test το be safe αναποδα ειναι το ιδιο ασφαλες;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!

Στο Besafe είτε το Izikid είτε στο Izicombi το παιδί μπορεί να καθίσει μέχρι περίπου το 110 ύψος. Γιατί σύμφωνα με τις οδηγίες μπορεί να καθίσει το παιδί μέχρι το πιο ψιλό σημείο της πλάτης του καθίσματος να είναι στο ύψος των ματιών του παιδιού. Άρα έχετε περιθώριο για να ψηλώσουν τα παιδιά σας. Εμείς τώρα το βγάλαμε από το αυτοκίνητο και ο γιος μου είναι 110 και θα γίνει 4 τον Αύγουστο. Τώρα αγοράσαμε το Britax Two Way Elite που επίσης είναι πολύ όμορφο κάθισμα.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα

μηπως ξερει κανεις τα καθισματα cosatto???

ειναι πολυ ομορφα κ κοιτανε κ προς τα πισω σ ενα σαιτ που ειδα αλλα δεν εχω βρει κριτικες πουθενα

σ ενα σαιτ ρωσικο που εχει ολα τ καθισματα εγραφε οτι κοιταει κ μπροστα κ πισω

στο επισημο που μπηκα τωρα δεν λεει κατι για rear facing:!:

Μηπως κοιταει αναποδα μεχρι 13 κιλα και μετα μπροστα μεχρι τα 18 και γι"αυτο γραφει οτι κοιταει και μπροστα και πισω?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

γεια σας κι απο μενα,

μετα απο πρόσφατο τροχαίο πρεπει να αλλαξω και τα δυο καθισμάτων κοριτσιων μου. ειμαι σιγουρη πια οτι πρεπει να παρω ανάποδο για την μικρη μου που ζυγιζει 12 κ και μπροστινό για την μεγαλη μου που ειναι 5 ετων κ 23κ. Αφου το αυτοκ μου καταστράφηκε θα αγορασω ενα καινουριο ford fiesta μπορει καποιος να μου προτείνει ποια θα ηταν ασφαλή? στο πισω καθισμα θα καθεται και ο γιος μου που ειναι 1.30 και 30κ δυστυχώς δεν χωράει booster για εκεινον αλλα παίρνω αυτο το αυτοκίνητο γιατι εχει κανονική ζωνη στην μεσαία θεση.

μετα απο το ατύχημα φοβαμαι πολυ το αναποδο καθισμα γιατι με χτυπησαν απο πισω , καμια ιδεα για να ειναι ασφαλες το πισω μερος?

ευχαριστω

The Boss 29/12/04

Frankie 20/05/08

Peekaboo 1/12/11

lena tha borouses na pareis gia to mikro sou paidi to besafe me isofix i horis to opoio koitazei piso kai einai os dekaohto kila. sto deftero paidi pare to besafe to booster me plati pou girizei sto plai se periptosi sigrousis kai ston megalo pare ena booster mono me ti vasi i kai me plati. i diataxi tha einai os exis. ta dio booster horane stis dio akrianes piso theseis kai afinoun horo sto piso mesaio kathisma gia na valeis to anapodo besafe horis isofix me zoni trion simion... gia skepsou to.

giati prepei ola ta paidakia os ta triantaexi kila na einai asfalismena se booster i kathisma. pos tha afiseis to megalo paidi sou demeno sti mesi horis booster.... dipla se booster me plati pou borei na apodeihtei epikindino se periptosi plagias sigrousis o mi genoito giati tha piestei to paidaki kai borei na traumatistei.... den thelo na se tromaxo... apla sou anoigo ta matia se pithana senaria. i panagia na filaei ola ta paidakia tou kosmou kai kanena pote na min pathenei tipote alla epidi eimaste antropoi i prolipsi ahriasti na einai alla apaiteitai.

Καλησπέρα σας. Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το θέμα που είναι για ενημέρωση αλλά αν ενδιαφέρετε κάποιος πουλάω το δικό μου Besafe Izi Combi X2-non Isofix. Αν θέλετε στείλτε μου πμ να σας βάλω το λίνκ.

Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρεμβολή.

xAh6.png h1d6.png

• 1 month later...

Καλημέρα και πάλι

τελικά αγοραμε ενα hi way για το fiesta μετα απο επικοινωνία με το carseat.se. γράφω για να αναφερω ότι χωράει πολύ άνετα κ τα παιδιά βολεύονται πολύ. στο κάθισμα του fiesta χωρανε 1. hi way 2. chicco booster 3. mc highback booster.

Τα μεγαλύτερα δένουν μονα τους τις ζώνες κι εγώ απλώς ελέγχω.

Επίσης για όσους ενδιαφερονται για οικονομική λύση σε ERF δείτε κ το joie stages. πολύ εύκολο στην εγκατάσταση του κ ανετο RF 0-18 ΚΑΙ FF 13-25. Στην Ελλάδα το βρήκα σε μεγάλο βρεφικο πολυκαταστημα.

Αυτά με το FEEDBACK ΚΑΛΗΜΈΡΑ.

The Boss 29/12/04

Frankie 20/05/08

Peekaboo 1/12/11

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...