Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Πρεπει να εχουμε το ιδιο, κι εμεις το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζουμε...τοσο που αναρωτιομαστε, εφοσον το πηραμε για να ειναι ασφαλες το κεφαλι του παιδιου, πώς το επιτυγχανουμε οταν αυτο κρεμεται?? Οποτε αν ηταν τωρα θα επελεγα ενα με καλυτερη ανακλιση...

ΥΓ αν ξερει καμμια καποιο gadget για να στηριζουμε το κεφαλακι τους, θα ηταν χρησιμο....

Αν το κάθισμα ασφαλίζει με ζώνη βάλε κάτι στο κάτω μέρος (μεταξύ παιδικού καθίσματος και καθίσματος αυτοκινήτου) ώστε όλο το παιδικό κάθισμα να αποκτήσει ελαφρά κλίση προς τα πίσω. Το έκανα όσο καιρό λειτουργούσα με δανεικό καθισματάκι λόγω κλοπής.

Το καθισματάκι θα συνεχίσει να είναι ο ιδιο ασφαλές και εσύ ουσιαστικά "ακυρώνεις" την ελαφρά κλίση που έχουν στο πίω μέρος τα καθίσματα του αυτοκινητου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλησπέρα!

Ήρθε και για μας η ωρα να προμηθευτούμε νεα παιδικά καθίσματα. Διαβαζοντας αυτο το θεμα αποφασίσαμε να αγορασουμε καθισματα που κοιτούν προς τα πίσω, συγκεκριμένα σκεφτομαστε το Britax Two Way.

Με προβληματίζουν καποια πραγματα, όπως αν έχει αρκετα καλή ανακλιση ώστε να μην πεφτει το κεφαλάκι τους μπροστα όταν ξεκινάμε. Τα μωρά θα είναι στα πίσω καθίσματα μόνα τους.

Επίσης, αν καταλαβα καλά, ειτε κοιταει μπροστα ειτε πίσω δενει με τη ζωνη ασφαλείας. Είναι αρκετα σταθερό όμως αυτό το δεσιμο ?(μεχρι τωρα ακουγα ότι το πιο ασφαλές κρατημα το δίνει η βαση isofix).

Ξέρετε αν υπαρχουν καθισματα (για 9-25 κιλα) που κοιτουν προς τα πισω και εχουν βαση isofix?

Καθε πληροφορία ειναι ευπροσδεκτη...!

Γεια σου linaki.

Αγοράσαμε το two-way πριν ένα μήνα περίπου (έχω υποσχεθεί και φωτογραφία αλλά με τους χρόνους μας...)

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, και η μικρή μας επίσης και το δείχνει κάθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο. Στην αρχή είχαμε ένα θέμα με το κεφάλι της που κρεμόταν όταν την έπαιρνε ο ύπνος, αλλά λύθηκε μόλις τραβήξαμε τα καθίσματά μας λίιιιιιγο πιο μπροστά ώστε να πάρει το καθισματάκι την κλίση που χρειάζεται για να μην συμβαίνει αυτό. Τώρα κοιμάται σαν πουλάκι!! Επίσης πήραμε και το head support της Britax που βοηθάει στη στήριξη του κεφαλιού δεξιά-αριστερά.

Το δέσιμο είναι πολύ σταθερό, το καθισματάκι είναι σαν κολλημένο πάνω στο αυτοκίνητο, και να θες, δεν κουνιέται...

Να έχεις υπόψη σου ότι η βάση isofix ότι έχει όριο τα 18 κιλά στα ανάποδα καθίσματα, οπότε είναι για πολύ περιορισμένη χρήση...

Για ό,τι θες είμαι στη διάθεσή σου. Μπορείς αν θες να συναντηθούμε για να το δεις κι από κοντά.

Ευχαριστω πολύ True για την άμεση απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δω το καθισμα απο κοντά πριν το παραγγείλω αλλά μενουμε εκτος Αθηνών και είναι λίγο δύσκολο για μένα να συναντηθούμε πριν κάνουμε την αγορά... Αν μπορέσω να ερθω Αθήνα, θα σου στειλω πμ να το κανονίσουμε!

Διαβασα στα προηγούμενα μηνύματα ότι ενδιαφερόσουν και για το Britax Multi Tech. Τι σε έκανε τελικά να διαλέξεις το Two Way ? Σε ρωτάω επειδή τo multi tech μου αρεσει κι εμένα (γιατι μεγαλώνει μαζί με το παιδί), αλλά ειναι λίγο αλμυρούτσικη η τιμή του κι εμεις θέλουμε και δύο καθισματάκια...!

Και μία ερώτηση ακόμα: αφού το Τwo Way δένει με τη ζώνη του αυτοκινήτου, είναι ευκολο για κάποιον να το βγάλει και να το τοποθετήσει σε αλλο αμαξι ?

Ελπίζω να μη σε κουρασα με τις απορίες μου!

Εκτός από τη διαφορά στην τιμή τους, το multi-tech έχει το "πόδι" στήριξης. Εμείς θέλαμε να το τοποθετήσουμε στη μεσαία θέση του πίσω καθίσματος και με το πόδι, αυτό θα ήταν αδύνατον. Επίσης το two-way μου φαινόταν πιο άνετο και λιγότερο "κλειστοφοβικό" από το multitech...

Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Με είχε βοηθήσει πολύ η περιγραφή των δύο καθισμάτων στο σάιτ του Σουηδού. Την έχεις διαβάσει;

Διαφημίσεις

Εκτός από τη διαφορά στην τιμή τους, το multi-tech έχει το "πόδι" στήριξης. Εμείς θέλαμε να το τοποθετήσουμε στη μεσαία θέση του πίσω καθίσματος και με το πόδι, αυτό θα ήταν αδύνατον. Επίσης το two-way μου φαινόταν πιο άνετο και λιγότερο "κλειστοφοβικό" από το multitech...

Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Με είχε βοηθήσει πολύ η περιγραφή των δύο καθισμάτων στο σάιτ του Σουηδού. Την έχεις διαβάσει;

Στο carseat.se εννοείς? Εγω εκεί τα έχω δει τα καθίσματα ...

Υαρχει και άλλο site?

καλησπερα μανουλες!!και το επομενο καθισμα μας θα ειναι αναποδο!!ξερετε ομως καποιο σαιτ εκτοσ απο το carseat.se kai pramworld.co.uk??????εχω καταληξει στο britax!!!!!

αυτό εννοώ, δεν ξέρω για άλλο σάιτ.

Αλήθεια, αφού θα πάρεις δύο και εφόσον είναι εφάμιλα όσον αφορά την ασφάλεια γιατί δεν παίρνεις ένα κι ένα; :-)

Ο,τι παίρνουμε, το παίρνουμε σετάκι!!!:P:p:p

Ακριβώς τα ίδια πράγματα, την ίδια ποιότητα, μόνο το χρώμα αλλάζει μερικές φορες!!!

(Αλλά ντυνόμαστε διαφορετικά...Η καθεμιά έχει το γούστο της!;))

Γειά σας κορίτσια! Θα ήθελα την γνώμη σας για κάθισμα αυτοκινήτου. Είμαι ανάμεσα σε 3! Το ένα ειναι το Axkid Kidzofix, το Britax Two Way και το Britax Multi Tech. Έχω κάποιες απορίες για τα Britax. Μπαίνουν και στο μπροστινό κάθισμα; (πάντα ανάποδα μιλάμε). Και ξαπλώνουν όταν ειναι το αυτοκίνητο σε κίνηση ή πρ'επει να κάνω ολόκληρη διαδικασία για να το ξαπλώσω;

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

Γειά σας κορίτσια! Θα ήθελα την γνώμη σας για κάθισμα αυτοκινήτου. Είμαι ανάμεσα σε 3! Το ένα ειναι το Axkid Kidzofix, το Britax Two Way και το Britax Multi Tech. Έχω κάποιες απορίες για τα Britax. Μπαίνουν και στο μπροστινό κάθισμα; (πάντα ανάποδα μιλάμε). Και ξαπλώνουν όταν ειναι το αυτοκίνητο σε κίνηση ή πρ'επει να κάνω ολόκληρη διαδικασία για να το ξαπλώσω;

το hi way ναι,μπαινει και μπροστα,ρωτησα τον hakan. λογικα θα μπαινει και το Multi-tech.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα...

για besafe εξακολουθει να ειναι οικονομικο το site

http://www.carseat.se/store.html

ή να κοιταξω και αλλου??

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Παιδια εμεις στο δικο μας αμαξι δεν εχουμε isofix.Μας ενδιαφερουν τα αναποδα καθισματα 9-18 κιλων ομως θελω να ρωτησω αν εχουν ανακλιση επαρκη ωστε το παιδι να μπορει να ειναι ξαπλωμενο και οχι καθετα στο καθισμα γιατι το θελουμε για πολυωρο ταξιδι και οπως καταλαβαινετε θα κουραζεται το καημενο.Υπαρχει καποιο καθισμα που να μου κανει με βαση αυτα που ζηταω?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κι από εμένα!

Θέλουμε κι εμείς να αγοράσουμε ένα ανάποδο κάθισμα αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη ΠΟΙΟ κι από ΠΟΥ;;;

Για το ποιό θα επιλέξουμε είμαστε ανάμεσα στο Maxi Cosi Mobi και στο Recaro Polaric. Έχει κάνείς κάποιο από τα παραπάνω για να μας δώσει λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητό μας δεν έχει isofix και επίσης θα θέλαμε να έχει μια δυνατότητα κλίσης για μεγάλα ταξίδια.

Επίσης από που θα το αγοράσουμε είμαστε ανάμεσα στον γνωστό Hakan και στο Pramworld. Τον Hakan τον εμπιστευόμαστε από ότι έχουμε διαβάσει αλλά είναι πιο ακριβός. Το Pramworld έχει ναι μεν καλύτερες τιμές αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστοι είναι και τι μεταφορικά χρεώνουν. Έχει αγοράσει κανείς από το 2ο να μας ενημερώσει...

tBCFp3.png

Καλησπέρα.

Θα σου πω την γνώμη μου για το recaro

http://www.clubford.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42628&d=1286225735

Το έχω σε ένα ford focus , και καμία φορά το βάζω σε ένα nissan notte που έχω. Εξαρτάτε από το αυτοκίνητο που έχεις για να σου πω αν αξίζει ή όχι.

Πχ στο ford όταν το βάζω η ανάκληση του είναι σχεδόν αμελητέα, γιατί το ίδιο το ford έχει βαθιά καθίσματα και έτσι χάνεται η ανάκληση. Όταν όμως το βάζω στο nissan όπου τα καθίσματα του είναι πιο πολυμορφικά ( κάθεσαι πιο ψηλά ) τότε η ανάκληση του recaro είναι εμφανέστατη.

Αν θέλεις να βγάλεις το κάλυμμα για να το πλύνεις πρέπει πρώτα να ξεβιδώσεις 8 βίδες .

Σε σχέση με ποιότητα κατασκευής είναι χιλιόμετρα καλύτερο από πολλά άλλα.

Το καλοκαιράκι θεωρώ ότι είναι λίγο ζεστό.

Καλησπέρα.

Θα σου πω την γνώμη μου για το recaro

http://www.clubford.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42628&d=1286225735

Το έχω σε ένα ford focus , και καμία φορά το βάζω σε ένα nissan notte που έχω. Εξαρτάτε από το αυτοκίνητο που έχεις για να σου πω αν αξίζει ή όχι.

Πχ στο ford όταν το βάζω η ανάκληση του είναι σχεδόν αμελητέα, γιατί το ίδιο το ford έχει βαθιά καθίσματα και έτσι χάνεται η ανάκληση. Όταν όμως το βάζω στο nissan όπου τα καθίσματα του είναι πιο πολυμορφικά ( κάθεσαι πιο ψηλά ) τότε η ανάκληση του recaro είναι εμφανέστατη.

Αν θέλεις να βγάλεις το κάλυμμα για να το πλύνεις πρέπει πρώτα να ξεβιδώσεις 8 βίδες .

Σε σχέση με ποιότητα κατασκευής είναι χιλιόμετρα καλύτερο από πολλά άλλα.

Το καλοκαιράκι θεωρώ ότι είναι λίγο ζεστό.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου αλλά απ' ότι στο νετ το recaro θέλει isofix... σωστά;;; οπότε δεν μας κάνει... :(

tBCFp3.png

αν εννοεις το polaric εχει ενσωματωμενη βαση isofix οποτε εισαι μια χαρα.

αυτο πηρα και εγω και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. οσο για την ανακληση

θα συμφωνησω με την paris35. εμεις εχουμε to octavia και η αληθεια ειναι

οτι η ανακληση ειναι ελαχιστη.

wn7Rp3.png

Καλημέρα κι από εμένα. Έχοντας διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος, βλέπω ότι είστε πολύ ενημερωμένοι όσον αφορά τη χρήση ανάποδου καθίσματος.

Έχω λοιπόν τον εξής προβληματισμό: Σκόπευα να αγοράσω το Britax First Class Plus, το οποίο είναι 0-18 και μπαίνει ανάποδα μέχρι 13 κιλά. Από εκεί και πέρα υπάρχει κάποιο καθισματάκι που να δίνει εύρος μέχρι τα 36 κιλά και να μπαίνει τόσο ανάποδα όσο και κανονικά;

Επίσης, μέχρι πόσο μηνών γίνονται 13 κιλά; Δηλαδή για πόσο καιρό θα μας καλύψει;

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι εφόσον μέχρι τα 13 κιλά μπορώ να χρησιμοποιήσω ανάποδο της Britax, μήπως προτιμήσω τη BeSafe για μεγαλύτερη κατηγορία κιλών γιατί οι τιμές της είναι λίγο ανεβασμένες, οπότε θα ήταν καλό αν μπορούσε να με καλύψει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ζητώ συγγνώμη αν κάτι από τα παραπάνω έχει απαντηθεί, απλώς μετά από 519 μηνύματα που έχω διαβάσει είμαι κάπως μπερδεμένη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 4 εβδομάδες μετά...

κανενας να απαντησει στην προλαλισαντα?εχω την αποψη οτι το μοναδικο που μπορει να παραμεινει αναποδα περα του ενος ετους ειναι Το izi combi της besafe!!!Το εχω δει απο κοντα καλο αλλα ειναι λιγο ορθιο σχετικα και ακριβο!!!

Τα παιδία μου είναι τώρα 13 και κάτι κιλά και είναι περίπου 2,5 χρονών αλλά έαχουμε αλλάξει καθισματάκι εδώ και πάρα πολύ καιρο ( περίπου πριν γίνουν 1.5 χρονών) και αυτό γιατί το κεφαλάκι τους εξείχε απο το πρώτο κάθισμα και έτσι δεν ήταν πλέον ασφαλές. Αυτό που πήραμε απο Σουηδία είναι έως 4 χρονών και πάει και ορθά και ανάποδα και είναι το Brtitax two way. Ελπίζω να βοήθησα

Τελικά πήρα το Axkid! Πολυ ωραίο! Και η μικρή μου είναι πολυ άνετη. Είμαι πολυ ευχαριστημένη απο την αγορά μου.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Επίσης, μέχρι πόσο μηνών γίνονται 13 κιλά;.

Εμείς κοντευουμε τα 2 αλλα είμαστε 11 κιλά! Ο ξαδελφος μας όμως απο 1,5 χρόνων είχε ξεπεράσει τα 15!!!! Άρα εξαρτάται το παιδι.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

κανενας να απαντησει στην προλαλισαντα?εχω την αποψη οτι το μοναδικο που μπορει να παραμεινει αναποδα περα του ενος ετους ειναι Το izi combi της besafe!!!Το εχω δει απο κοντα καλο αλλα ειναι λιγο ορθιο σχετικα και ακριβο!!!

Αυτα που ξέρω να μενουν αναποδα εως και 25 κιλά ειναι το Axkid Kidzone, το Britax TWo Way και το Britax Multi Tech, ίσως υπαρχουν κι αλλα. Για την ανακλικση δεν ξέρω (δεν εχω αγορασει ακόμα καποιο).

Επειδή κι εγώ ενδιαφέρομαι για τα Britax εστειλα μηνυμα στον Ηakan και απο αυτά που μου ειπε κατάλαβα ότι και τα δύο μπαίνουν κ στο μπροστινο κάθισμα (εννοειται με απενεργοποιημένο τον αεροσακο). Στειλε του τις απορίες σου και θα σου απαντήσει. Εμας μας απαντησε σε ολες τις ερωτήσεις και μαλλον θα παρουμε το multi tech (που "ψηλώνει" μαζί με το παιδί).

Το μόνο που με προβληματίζει ειναι πώς προσαρμοζονται αυτοι οι κρίκοι στο πίσω μέρος του μπροστινου καθίσματος για να στερεωθούν οι ιμαντες που κρατανε το καθισματακι. Απο ότι λέει το manual μπορούν να στερεωθούν στις ραγες που κινειται το καθισμα?

Μήπως υπαρχει κανείς που εχει χρησιμοποιήσει κατι ανάλογο στο αυτοκινητο του?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...