Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Εμείς τελικά πήραμε για τα διδυμάκια μας το besafe που κοιτάει πίσω (αλλά έχει και δυνατότητα για μπροστά) και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή μας. ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως, έχω μία επιφύλαξη για το καθισματάκι όταν μπαίνει στη θέση του συνοδηγού.

Νοιώθω ότι είναι πολύ επικίνδυνο (για πλαϊνό χτύπημα) σε σχέση με την πίσω θέση, και ακόμα καλύτερα με την κεντρική πίσω θέση.

Παρόλο ότι διάβασα μία έρευνα που λέει ότι είναι προτιμότερο ανάποδα έστω και στη μπροστινή θέση, εγώ όταν οδηγώ και περνάω κάθετα δρόμο, τρέμω μην πέσει κανένας στο πλάι μου! Για πίσω και ανάποδα είναι ακόμα πολύ μικρή για να τη βάλλω.

georef μπορεις να μου πεις αν ξερεις τι γινετε με τα 3θεσια αυτοκίνητα κ τα αναποδα καθίσματα?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

georef μπορεις να μου πεις αν ξερεις τι γινετε με τα 3θεσια αυτοκίνητα κ τα αναποδα καθίσματα?

Συγγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει την ερώτηση. Τί εννοείς 3θέσια αυτοκίνητα; Κάποιο παράδειγμα;

Διαφημίσεις

καλημέρα θα ήθελα και εγω τη γνώμη σας. ενδιαφέρομαι για το izi combi αλλά το ένα αμάξι έχει αποθηκευτικό χώρο στα πόδια και απο οτι διάβασα στο φυλλάδιο δεν μπορεί να κάτσει το ποδαράκι του καθίσματος εκεί. ξέρει κάποιος τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? το βρήκα στο

securatot 385 ευρω το isofix μαζί με τα μεταφορικά και 351 το απλό. σκέφτομαι και το multi tech britax.αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.

Πάντως, έχω μία επιφύλαξη για το καθισματάκι όταν μπαίνει στη θέση του συνοδηγού.

Νοιώθω ότι είναι πολύ επικίνδυνο (για πλαϊνό χτύπημα) σε σχέση με την πίσω θέση, και ακόμα καλύτερα με την κεντρική πίσω θέση.

Παρόλο ότι διάβασα μία έρευνα που λέει ότι είναι προτιμότερο ανάποδα έστω και στη μπροστινή θέση, εγώ όταν οδηγώ και περνάω κάθετα δρόμο, τρέμω μην πέσει κανένας στο πλάι μου! Για πίσω και ανάποδα είναι ακόμα πολύ μικρή για να τη βάλλω.

κι ομως danel,εγω διαβασα οτι ακριβως επειδη το μπροστινο μερος των αυτοκινητων ειναι πιο ενισχυμενο,γι αυτο ειναι καλυτερο να μπαινουν μπροστα!

καλημέρα θα ήθελα και εγω τη γνώμη σας. ενδιαφέρομαι για το izi combi αλλά το ένα αμάξι έχει αποθηκευτικό χώρο στα πόδια και απο οτι διάβασα στο φυλλάδιο δεν μπορεί να κάτσει το ποδαράκι του καθίσματος εκεί. ξέρει κάποιος τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? το βρήκα στο

securatot 385 ευρω το isofix μαζί με τα μεταφορικά και 351 το απλό. σκέφτομαι και το multi tech britax.αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.

ακριβο δεν ειναι???

στο pramworld βγαινει το isofix rearfacing 310 λιρες,δηλαδη 345 ευρω περιπου μαζι με τα μεταφορικα!

στο pramworld έχει το isofix 299 +39= 338 λιρες με τα μεταφορικά και χωρίς isofix έχει 249+39=288.δηλαδή 380 E και 324 αντίστοιχα. βρήκα και μια προσφορά στο ναρλή για 320

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ένα ρητό που δυστυχώς στην οδική ασφάλεια ισχύει κυριολεκτικά είναι το "Η άγνοια σκοτώνει".

Παρακάτω χρήσιμο λινκ για γονείς που θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα για τη σωστή χρήση παιδικών καθισμάτων σε μορφή FAQ (συνηθισμένες ερωτήσεις-απαντήσεις).

http://anapodakathismata.blogspot.com/2010/11/faq.html

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ? Αγοράσαμε τα britax two way, και τα έχουμε βάλει με κλίση 40 μοιρών όπως είναι οι προδιαγραφές για να μπορούν να κοιμούνται και να μην πέφτει μπροστά το κεφαλάκι τους αλλά αυτό που είναι πίσω από τον οδηγό όλο γλιστράει και πέφτει, δηλαδή δεν στερεώνεται καλά στο κάθισμα. Να σημειώσω βέβαια οτι το κάθισμα δεν πάει και πολύ πίσω γιατί ο οδηγός είμαι εγώ...γαζέλα ούτε 1,60!!!:P

Συγγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει την ερώτηση. Τί εννοείς 3θέσια αυτοκίνητα; Κάποιο παράδειγμα;

ωx ναι... 3πορτα εννοουσα..εχω ενα corsa κ μου φαινετε αδιανόητο να μπαινοβγαζω το παιδι απο ανάποδο κάθισμα.

τωρα που ειμαστε στην κατηγορία 0-13 κ το καρεκλακι ειναι αναγκαστικά αναποδα μου βγαίνει η ψυχη.

'η πρεπει να κουβαλάω το παιδι μαζι με το καρεκλάκι 'η να βγαζω το καρεκλακι εντελως να το ακουμπαω στο κάθισμα του συνοδηγού να βγαζω το παιδι κτλ κτλ

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ? Αγοράσαμε τα britax two way, και τα έχουμε βάλει με κλίση 40 μοιρών όπως είναι οι προδιαγραφές για να μπορούν να κοιμούνται και να μην πέφτει μπροστά το κεφαλάκι τους αλλά αυτό που είναι πίσω από τον οδηγό όλο γλιστράει και πέφτει, δηλαδή δεν στερεώνεται καλά στο κάθισμα. Να σημειώσω βέβαια οτι το κάθισμα δεν πάει και πολύ πίσω γιατί ο οδηγός είμαι εγώ...γαζέλα ούτε 1,60!!!:P

Μήπως σας παίρνει να το τοποθετήσετε στη μεσαία πίσω θέση? (αν χωράνε τόσο δίπλα τα καθισματάκια βέβαια και αν υπάρχει ζώνη για επιβάτη στη μέση πίσω, εξαρτάται από το αυτοκίνητο.) Ίσως έτσι ακουμπήσει από τη μια πλευρά στο κάθισμα του συνοδηγού και σταθεροποιηθεί καλύτερα.

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

χρύσα08 ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου αλλά δεν γίνεται καθότι λόγο διδύμων έχουμε 2 καθισματάκια και δεν χωράνε αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα λουριά με τα οποία που δένονται σύμφωνα με τισ προδιαγραφές πρέπει να δένονται από τα μπόστινα καθίσματα:|

Εννούσα το ένα να μπει πίσω από το συνοδηγό και το άλλο στη μέση (αν υπάρχει μεσαία ζώνη πίσω) και το δένεις με ένα λουρί στο κάθισμα του οδηγού και με ένα λουρί στο κάθισμα του συνοδηγού. Εμείς έχουμε το britax hi-way και μπαίνει και στη μεσαία θέση του πίσω καθίσματος (στο μεγάλο αυτοκίνητο, γιατί το μικρό δεν έχει τρεις θέσεις πίσω) με τα λουριά όπως σου είπα, ένα στου οδηγού και ένα στου συνοδηγού.

Εφόσον δε γίνεται αυτό, τότε μπορείς να βάλεις το κάθισμα του οδηγού λίγο πιο πίσω για να σφηνώσει το καθισματάκι και εσύ να βολευτείς με κάποιο μεγάλο μαξιλάρι στην πλάτη σου για να μπορείς να οδηγήσεις. (αν δεν είναι πολύ το κενό και δεν είναι επικίνδυνο).

Πάντως, αν δεν το δοκιμάσεις πριν την αγορά, έχει ρίσκο. Κι εμείς με πατέντα το βάλαμε το καθισματάκι και ας έλεγε το manual ότι μας κάνει, στην πραγματικότητα δεν ταίριαζε σε κανένα από τα δύο αυτοκίνητα και τώρα έχω τις αμφιβολίες μου.

5k3tp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος στο forum και χαίρομαι που έχετε αναπτύξει θέμα για τα ανάποδα καθίσματα αυτοκινήτου.

Είμαι πεπεισμένη ότι αυτού του είδους τα καθίσματα είναι τα πιο ασφαλή για τα παιδιά μας. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν τα συγκεκριμένα καθίσματα χωράνε σε όλα τα αυτοκίνητα. Μήπως το τοποθετήσουμε και το μπροστινό κάθισμα πάει τόσο μπροστά ώστε δεν θα μπορεί να κάτσει ο συνοδηγός ή οδηγός, άνετα.

Εχει αντιμετωπίσει κανείς σας, τέτοιου είδους πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος στο forum και χαίρομαι που έχετε αναπτύξει θέμα για τα ανάποδα καθίσματα αυτοκινήτου.

Είμαι πεπεισμένη ότι αυτού του είδους τα καθίσματα είναι τα πιο ασφαλή για τα παιδιά μας. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν τα συγκεκριμένα καθίσματα χωράνε σε όλα τα αυτοκίνητα. Μήπως το τοποθετήσουμε και το μπροστινό κάθισμα πάει τόσο μπροστά ώστε δεν θα μπορεί να κάτσει ο συνοδηγός ή οδηγός, άνετα.

Εχει αντιμετωπίσει κανείς σας, τέτοιου είδους πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοι. Εμείς καθόμαστε πολύ άνετα στην θέση του συνοδηγού. Άλλωστε, το κάθε κάθισμα λέει σε ποιά μοντέλα αυτοκινήτου εφαρμόζει σωστά και σε ποιά μοντέλα δεν θα έπρεπε να το βάζουμε.

Για παράδειγμα, η λίστα του Izi combi isofix βρίσκεται εδώ http://www.hts.no/downloads/manuals/carlist/Carlist_iZiSleep_ISOfix_GB.pdf

KVQKp3.png5gpbp3.png

το link που παραθέτεις για την συμβατότητα του izi combi isofix είναι για το izi sleep ( το γράφει επάνω στην αρχή). Πρέπει να μπεις στην ιστοσελίδα του besafe, να πας στο izi combi και απο εκεί σε pdf είναι η σωστή λίστα.

Εμείς είμαστε ανάμεσα στο izi combi και izi comfort με σαφή προτίμηση στο πρώτο. Ακόμη πάντως δεν αποφασίσαμε ποιο αλλά σίγουρα θα είναι της εταιρίας besafe.

• 3 εβδομάδες μετά...
στο pramworld έχει το isofix 299 +39= 338 λιρες με τα μεταφορικά και χωρίς isofix έχει 249+39=288.δηλαδή 380 E και 324 αντίστοιχα. βρήκα και μια προσφορά στο ναρλή για 320

στον Ναρλη το izi combi x3 εχει 365 ευρω!320 εχει το απλο μοντελο που η μονη διαφορα του ειναι οτι το μαξιλαρι του ειναι πιο σκληρο!κι επισης δεν εχει ποικιλια στα χρωματα!

Εγω απο εκει το πηρα παντως...πιο φτηνο απο καθε σαιτ του εξωτερικου και τα μεταφορικα 4 ευρω!

διορθωση-στο pramworld.co.uk εχει 365 ευρω με την εκπτωση.στον Ναρλη το izi Comfort εχει 265 ευρω και 70 δωροεπιταγη εξου και ο υπολογισμος και το izi combi εχει 510!320 ειχε το απλο μοντελο του besafe οπως φαινοταν στο σαιτ μεχρι πριν λιγο καιρο αλλα αφορουσε το προηγουμενο μοντελο που η μονη διαφορα του ειναι οτι το μαξιλαρι του ειναι πιο σκληρο!κι επισης δεν εχει ποικιλια στα χρωματα!

!

εντιτ!!

marsolan, νομίζω οτι τώρα το γράφεις σωστά γιατί όταν εγώ πήρα τηλ να ρωτήσω για την τιμή που ανέφερες μου διευκρίνησαν οτι εκεί που το είδα πρέπει να είχε γίνει λάθος και μου είπαν οτι η τιμή του είναι 510 ευρώ και όχι 365. Μάλιστα μου είπαν μήπως είχα μπερδευτεί με το άλλο μοντέλο, το izi Comfort που κάνει όμως 265 και όχι 365. Anyway, το θέμα είναι που το διευκρινήσες μη μπερδευτεί και κανένας άλλος που ψάχνει το θέμα.

RNcFp3.png

DBP9p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

γεια σας και καλη χρονια σε ολους/ ολες!

ελπιζω να μην αγορασατε ολες τα καθισματακια σας και τωρα εξαφανιστεικατε απο το forum, γιατι καποιος πρεπει να μου απαντησει!!

χρειαστηκε μονο 5 λεπτα για να αποφασισω για αναποδο καθισμα, αν και μολις ειχα παραγγειλει και πληρωσει το 2 καθισμα του μωρου μου...ακυρωσα την παραγγελια αμεσως, βεβαια χρειαστηκε 1 μηνα για να μου επιστρεψουν τα χρηματα( ειχα πληρωσει με προπληρωμενη)...και τωρα ειμαι πανετοιμη να αγορασω κι εγω rearfacing!!

λοιπον βοηθηστε με! besafe ή maxi cosi mobi και που βρηκατε τελικα τις καλυτερες τιμες?

οσες αγορασατε απο το pramword ποιες οι εντυπωσεις σας απο την εξυπηρετηση?

σας ευχαριστω!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...