Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τραπεζικός λογαριασμός/Αποταμιευτικό πρόγραμμα για παιδιά

rita-

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Απ'οτι ειδα στα ψιλα γραμματα σε ενα προγραμμα της alpha με αμοιβαια,ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να χασεις ολο το κεφαλαιο.Μηπως θα ηταν καλυτερα να παμε σε ενα προγραμμα με κατι σιγουρο, με το 3% του ελληνικου δημοσιου συν την αποδοση της τραπεζας?

korina hah όλες οι επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια είναι υποχρεομένες να γραφουν:"ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ" και είναι λογικό μια και μιλάμε για επένδυση. Δηλαδή ένα μετοχικό αμοιβαίο που μέχρι τώρα είναι στο 40% δε σημαίνει ότι και του χρόνου θα είναι τόσο ή το αντίθετο. Για να χάσεις όλο το κεφάλαιο θα πρέπει αν είναι Ελληνικό μετοχικό να κλείσει το Χρηματιστήριο. Φαντάσου τώρα αν φτάσουμε στο σημείο να κλείσει το Χρηματιστήριο σε τι οικονομική κατάσταση θα είμαστε. Γιατί για να κλείσει το Χρ/ριο σημαίνει ότι έκλεισαν ΟΛΕΣ οι εταιρίες άρα και οι τράπεζες. Αν συμβεί αυτό εσύ πιστευεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα σου εγγυηθεί τίποτα; Και αν σου εγγυηθεί θα σου δώσει για εγγυηση ομόλογα δικά του με λήξη 60-70 χρόνια μετά. Κορινα αν φτάσουμε στο σημείο αυτό και στο στρώμα να έχεις τα λεφτά δε θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ! Μιλάμε βέβαια για ένα πολύ καταστροφικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κατα τη γνώμη μου. Τα παρακάτω τα είχα γράψει χωρίς να με ρωτήσει και στη rita-. Δες πιο πάνω το post μου.

"Το μυστικό για να κερδίσεις είναι να έχεις χρονικό ορίζοντα (έχεις για τα παιδάκια σου τουλάχιστον μέχρι να γίνουν 18χρ) και χρονική διασπορά (πολλά επίπεδα τιμών που το πετυχαίνεις με το μήνα-μήνα αγορά). Σ΄αυτή την περίπτωση το ρίσκο σχεδόν μηδενίζεται, στο λέω αυτό επειδή άκουσες μετοχικά, μη τρομάξεις! Λέω σχεδόν μηδενίζεται και όχι σκέτο μηδενίζεται γιατί υπάρχει η "τραβηγμένη" περίπτωση να κλείσουν τα Χρηματιστήρια. Αλλά αν συμβεί αυτό μιλάμε για οικονομική καταστροφή που σημαίνει ότι και ταμιευτήριο να έχεις τα χάνεις όλα, αν τα έχεις στο στρώμα δε θα έχουν αξία! Τώρα γιατί λέω μετοχικά, γιατί αυτά έχουν μεγάλες διακυμάνσεις τιμών που τις εκμεταλευεσαι με τις σταδιακές συμμετοχές. Αυτές οι μεταβολλες μπορούν να σου πολλαπλασιάσουν αυτό το μικρό κεφάλαιο σε μεγάλο κεφάλαιο ικανό να σπουδάσεις τα παιδάκια σου ή να τους ανοίξεις επιχείρηση."

Εδώ να προσθέσω ότι ο άνθρωπος από τη φύση του φοβάται μόνο ότι δε γνωρίζει. Δε σε κατηγορώ (προς Θεού), εγώ εδώ είμαι να σου λείνω τις απορίες εντελώς εθελοντικά, χωρίς να αποσκοπώ σε προσωπικό κέρδος ή κάτι άλλο. Στην Τραπεζά μου, ευτυχώς, δε δουλευουμε με ποσοστά (και ελπίζω αυτό να μην αλλάξει!)

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το συγκεκριμένο προϊον είναι Τραπεζοασφαλιστικό, αυτό τα λέει ΟΛΑ! Εχουμε και εμείς τέτοια Τραπεζοασφαλιστικά αλλά επειδή τα έχω ψάξει από προσωπικό ενδιαφέρον (τότε δεν είχαμε δημιουργήσει το επενδυτικό που έχω) δε συμφαίρει κανένα. Εδώ θα΄μαστε πιστευω να τα ξαναπούμε. Παλιά είχε κάνει και ο πατέρας μου ένα αντίστοιχο στην μεγαλύτερη Ελληνική Ασφαλιστική και μη σας πω τι πήρε 10 χρόνια μετά. Το έχω ξαναγράψει εδώ και εγώ και ο vagos789:Mην διανοηθεις να τα πας σε ασφαλιστικες εταιρειες.

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εχω μια εντύπωση ότι και αυτό είναι Τραπεζοασφαλιστικό, αν κάνω λάθος δώστε μου περισσότερες πληροφορίες και θα καταλάβω.

Εμεις εχουμε εναν κλασσικο ταχυδρομικου ταμιευτηριου (απο αυτους τους αρχαιους) που βαζουμε μεσα τα λεφτα α πο τον κουμπαρα και οτι δινουν οι γιαγιαδες χαρτζηλικι.

Τετοιον ειχα κι εγω κ επειδη εχει το καλο πως οτι μπαινει δεν ξαναβγαινει μεχρι να ενηλικιωθει το παιδι, κουτσα στραβα μαζευονται..

τετοιον λογαριασμο μου ειχε ανοιξει και μενα ο παπους μου κ με μονο με τον κουμπαρα οταν ενηλικιωθηκα ειχε ενα αξιοπρεπες ποσο (το οποιο βεβεια ετρωγα στις διακοπες μου μεχρι να πιασω δουλεια :lol:)

Επισης του εχει κανει ενα προγραμμα με κατι λιζινγκ (νομιζω) η αδελφη μου στην Κυπρου που δινει 27 ευρω το μηνα (αυτη τα δινει) και ενα αλλο προγραμμα που παλι δεν ξερω ακριβως τι ειναι ο αντρας μου στη citybank που δινουμε αλλα 70 το μηνα.

Και εγω του εχω και ενα ταμιευτηριου αλλα Junior στην Κυπρου που οταν το εψαχνα εδινε το μεγαλυτερο επιτοκιο..

Ειναι απλος καταθετικος και βαζεις οτι θες καθε μηνα..

Εγω το εχω προγραμμα και βαζω καθε μηνα καποια εξτρα που παιρνω απο τη δουλεια, γυρω στα 90 ευρω (εξοδα κινησης και καλα)

Και επισης ως δημοσιος υπαλληλος του εχω κανει το προγραμμα "προικοδοτησης" (ετσι λεγεται ακομα) που θα παρει ενα ποσο εφαπαξ οταν ενηλικιωθει. Με χρηματα που βεβεια κρατανε απευθειας απ΄το μισθο μου. (σιγα μην μου τα χαριζανε:lol:)

Οποτε αν τα βαλεις ολα μαζι δεν μπορει ενα σπιτακι θα το παρει τοτε..

Και χαιρομαι που τα εχουμε κανει αυτα γιατι οπως παμε δεν μας βλεπω να εχουμε μια τοτε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

ritaki εγω εχω αυτο στα παιδια μου....

http://www.ttbank.gr/default.asp?siteID=1&pageid=135&langid=1

Κι εμείς αυτό το πρόγραμμα εχουμε στα παιδιά μας και μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι.

Και τα δικά μας χρήματα τα έχουμε σε προθεσμιακές καταθέσεις. Συντηρητικά πράγματα, της λογικής μικρός τόκος αλλά σίγουρος.

Koρίτσια άλλο η απλή αποταμίευση, άλλο τα ασφαλιστικά προγράμματα, άλλο η επένδυση. Το καθε ένα έχει διαφορετικές αποδόσεις. Ή μας τρώει τα χρήματα ο πληθωρισμός ή κρατάμε την αγοραστική τους δύναμη και τα αυξάνουμε (όχι μόνο μέσω των καταβολών αλλά και μέσω της υπεραπόδοσης).

Ο καθένας επιλέγει ότι αντέχει. Οι επενδύσεις απαιτούν γερό στομάχι γι΄αυτό και σε αποζημιώνουν με το παραπάνω αλλά άμα δεν το αντέχεις επιλέγεις τις κλασσικές λύσεις. Ταμιευτηριάκι, απλό και καταννοητό! Αλλωστε τι παράπονο μπορείς να έχεις από ένα ταμιευτηριάκι; Θα του παραπονεθείς ποτέ ότι το επιτόκιο είναι πιο κάτω από τον πληθωρισμό;

• 4 months later...
Εχω κάνει πάγια εντολή στην τράπεζα και μου τραβά από το ταμιευτήριο 100ε το μήνα για το κάθε παιδί και ταυτόχρονα αγοράζονται μερίδια μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαιου. Εγώ βάζω ένα μετοχικό Ασίας (το τιμόνι της παγκοσμιας οικονομίας) 50ε και 50ε ένα μετοχικό Ελλάδας (Ελληνες είμαστε!).

Κορίτσια καλημέρα! Επειδή τα πράγματα αλλάζουν και οι επενδύσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί καλό θα ήταν να κοιτάμε και τι γίνεται γύρω μας.

rita- εγώ λέω να αφήσουμε το μετoχικό Ελλάδας και να πάμε σε BRIC το ένα 50ρικο το μήνα. Ασία δεν την πειράζουμε μια χαρά είναι. Θα σου στείλω και π.μ.

• 2 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια καλημέρα! Επειδή τα πράγματα αλλάζουν και οι επενδύσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί καλό θα ήταν να κοιτάμε και τι γίνεται γύρω μας.

rita- εγώ λέω να αφήσουμε το μετoχικό Ελλάδας και να πάμε σε BRIC το ένα 50ρικο το μήνα. Ασία δεν την πειράζουμε μια χαρά είναι. Θα σου στείλω και π.μ.

Καλησπέρα..μπορείς να με ενημερωσεις και εμένα σχετικά?

Mjsrp2.pngGuD6p2.png

Διαφημίσεις

πω πω κοριτσια καποιες ειστε πολυ ενημερωμενες μπραβο!!!

εγω εχω κανει παγια εντολη απο το μισθο μου να πηγαινουν σε ενα λογαριασμο του μικρου 30€ το μηνα.

δεν κοιταω για κατι αλλο γιατι εχουμε και στεγαστικο- αλλα ειμαστε απο τους λιγο τυχερους και οταν ο μικρος θα ενηλικιωθει θα παρει ενα αρκετα αξιοσεβαστο ποσο απο τη δουλεια του μπαμπα του(στρατιωτικος)

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΜ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΜ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Kορίτσια καλημέρα! Σήμερα έχω πολύ δουλειά. Αν θέλετε διαβάστε τα προηγούμενα μ.ν μου και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Αν κάτι σας δημιουργεί επιπλέον ερωτήσεις θα σας απαντήσω με π.μ.!

Και πάλι καλή σας μέρα!

Επειδή πιο πριν αναφέρθηκαν και τα αμοιβαία θα ήθελα να πω ότι προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου, καθώς είχα πριν 2-3 χρόνια κάποια λίγα χρήματα σε αμοιβαία τα οποία όχι μόνο δεν αυξήθηκαν σε διάστημα 2 χρόνων, αλλά έχασα και 4% του συνολικού ποσού, παρόλες τις προφορικές διαβεβαιώσεις των υπαλλήλων περί αυξημένης απόδοσης κλπ.

Μάλιστα όταν είχε πάει ο σύζυγος να πάρει κάποια χρήματα από το λογαριασμό για κάποιες μικροεπισκευές που κάναμε στο σπίτι, ο υπάλληλος προσπαθούσε να τον πείσει επί πόση ώρα να βάλει τα χρήματα σε επιπλέον αμοιβαία και για τις επισκευές να πάρει επισκευαστικό δάνειο!!!

Μετά τα παραπάνω κατάλαβα ότι τουλάχιστον στη συγκεκριμένη τράπεζα οι σύμβουλοι προωθούσαν τα "προϊόντα" που ήθελε η τράπεζα παρόλο φυσικά που παρίσταναν ότι ενδιαφέρονται για το συμφέρον του πελάτη.

Προσωπικά είμαι της άποψης ότι τα χρήματα που βάζω στην άκρη θέλω να τα έχω διαθέσιμα κάθε στιγμή, έστω και με μικρή απόδοση, για να μου παρέχουν μια ασφάλεια στην περίπτωση που τα χρειαστώ για σοβαρό λόγο και όχι να περιμένει το παιδί να πάει 18 χρονών για να τα χρησιμοποιήσει. Για την μπουμπού έχω ένα ξεχωριστό λογαριασμό, όπου φυλάω τα χρήματα της βάπτισης και τα χατζιλίκια της.

Για τα υπόλοιπα προγράμματα που υπάρχουν πιστεύω ότι θα πρέπει κάποιος να είναι οικονομολόγος για να τα αξιολογήσει, όπως επίσης θα πρέπει να τα ψάχνει ο ίδιος και να μην στηρίζεται στο σύμβουλο της τράπεζας.

Διαφημίσεις

Δες το πρόγραμμα "μεγαλώνω" στο ταχυδρομικό ταμεευτήριο, το οποίο έχει καλο επιτόκιο και μπορεί να υπόλοιποα 18 χρόνια (μεχρι να ενηλικιωθεί το παιδάκι σου) να διπλασιαστεί δίνοντας σου μι ακάρτα όπου

Κάθε φορά που τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας του συμπίπτουν με τα 4 τελευταία ψηφία του πρώτου αριθμού του Λαχείου, το ΤΤ HELLENIC POSTBANK θα καταθέτει στο λογαριασμό του ποσό* ίσο με το 100% του υπολοίπου του λογαριασμού του!

ποτε δεν ξερεις!

mariori δεν είσαι η μόνη που έχεις χάσει από αμοιβαία κεφάλαια, πολύς κόσμος έχει χάσει. Αλλος τόσος όμως έχει κερδίσει. Τα αμοιβαία δεν είναι τόκος, είναι επένδυση και έτσι πρέπει να τα χρησιμοποιεί κάποιος προκειμένου να κερδίσει. Στη δική σας περίπτωση πιστευω δεν είχε γίνει σωστή εννημέρωση από τον υπάλληλο έτσι ώστε να καταλάβετε και εσείς τι αγοράζετε.

Το έχω ξαναγράψει: Αλλο το ταμιευτήριο και άλλο η επένδυση!

• 1 month later...
rita- θα συμφωνήσω, μακριά από ασφαλιστικές είναι απάτη, μόνο αυτές κερδίσουν.

Θα σου πω τι έχω κάνει εγώ στα παιδιά μου που είμαι και του επαγγέλματος (σύμβουλος επενδύσεων σε κινητές αξίες).

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θα ήθελα παρακαλώ να μου αιτιολογήσεται το παραπάνω μιας και έχω επιλέξει Α/Κ από μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για τα παιδιά μου...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θα ήθελα παρακαλώ να μου αιτιολογήσεται το παραπάνω μιας και έχω επιλέξει Α/Κ από μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για τα παιδιά μου...

Όπως καταλαβαίνεις και μόνη σου ό,τι αγοράζεις μέσω τρίτου, πάντα βγάζει και ο τρίτος. Αν αγοράσεις σπίτι μέσω μεσίτη θα βγάλει και ο μεσίτης. Το ίδιο είναι και με τα επενδυτικά προγράμματα μέσω ασφαλιστικής. Το τι πολιτική όμως έχει η κάθε ασφαλιστική, το τι προμήθειες κρατάει, τι έξοδα συμβολαίου, τι έξοδα χαρτοσήμου ή όπως αλλιώς "βαφτίζουν" τις αμοιβές τους δε γνωρίζω. Πριν παντρευτούμε ο άντρας μου είχε ένα επενδυτικό σε μία μεγάλη ασφαλιστική. Κάθε χρόνο, εκτός από τις προμήθειες, του αφαιρούσαν και μερίδια από το αμοιβαίο. ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ! Φαντάσου δλδ να έχεις αγοράσει μετοχές και κάθε χρόνο η Χρηματιστηριακή να σου τις παίρνει λίγες -λίγες πίσω! Στο τέλος δλδ τι θα σου μείνει;

• 2 εβδομάδες μετά...
Όπως καταλαβαίνεις και μόνη σου ό,τι αγοράζεις μέσω τρίτου, πάντα βγάζει και ο τρίτος. Αν αγοράσεις σπίτι μέσω μεσίτη θα βγάλει και ο μεσίτης. Το ίδιο είναι και με τα επενδυτικά προγράμματα μέσω ασφαλιστικής. Το τι πολιτική όμως έχει η κάθε ασφαλιστική, το τι προμήθειες κρατάει, τι έξοδα συμβολαίου, τι έξοδα χαρτοσήμου ή όπως αλλιώς "βαφτίζουν" τις αμοιβές τους δε γνωρίζω. Πριν παντρευτούμε ο άντρας μου είχε ένα επενδυτικό σε μία μεγάλη ασφαλιστική. Κάθε χρόνο, εκτός από τις προμήθειες, του αφαιρούσαν και μερίδια από το αμοιβαίο. ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ! Φαντάσου δλδ να έχεις αγοράσει μετοχές και κάθε χρόνο η Χρηματιστηριακή να σου τις παίρνει λίγες -λίγες πίσω! Στο τέλος δλδ τι θα σου μείνει;

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Καταρχήν μια διευκρίνηση, είμαι μπαμπάς και όχι μαμά. :)

Όσο γνωρίζω τώρα σχετικά από τα δικά μου προγράμματα τα οποία και είναι Α/Κ τύπου unit link η ασφαλιστική δεν είναι «τρίτος» αλλά ο διαχειριστής τους.

Η ίδια τα δημιούργησε και απλά διαχειρίζετε τις επενδύσεις και τις τοποθετήσεις των χρημάτων του αμοιβαίου.

Όσο αφορά τα έξοδα, στην ασφαλιστική που έχω επιλέξει, τα πρώτα 3 χρόνια παρακρατήτε ένα ποσοστό των χρημάτων που επενδύονται και αφορούν την προμήθεια της ασφαλιστικής ενώ μετά την 3ετία υπάρχει ένα ποσοστό 2,5% ετησίως πάνω στα χρήματα που επενδύω την χρονιά εκείνη σαν διαχειρηστικά έξοδα...

Το καλό είναι ότι το 2,5% αφορά μόνο την ετήσια δόση σε αντίθεση με άλλες ασφαλιστικές οι οποίες έχουν μεν μικρότερο ποσοστό αλλά το εφαρμόζουν επάνω στο συσσωρευμένο κεφάλαιο με ότι αυτό συνεπάγεται μετά από αρκετά χρόνια... :shock:

Από ότι κατάλαβα από προηγούμενες απαντήσεις σας εργάζεστε σε τράπεζα ή κάτι σχετικό.

Θα ήθελα να μου πείτε τί έξοδα παρακρατά η τράπεζα στα Α/Κ τα οποία έχετε αναφέρει...

Με pm φυσικά αν δεν θέλετε να μιλήσετε ποιό αναλυτικά και θεωρηθεί διαφήμιση.

Σας ευχαριστώ πολύ...

Kαλημέρα, η ΑΕΔΑΚ κρατάει μόνο τα έξοδα διαχειρισης τα οποία έχουν αφαιρεθεί πριν βγει η καθαρή τιμή μεριδίου. (δηλ η αποδοση που γράφουν οι εφημερίδες είναι η καθαρή!) . Αυτά τα έξοδα είναι ανάλογα με το είδος του αμοιβαίου και είναι αναγκαίο κακό σε όλες τις ΑΕΔΑΚ (από εκεί βγάζουν το "ψωμί" τους οι διαχειριστές ) . Τίποτα άλλο! Ότι ποσό βάζει κάποιος επενδύεται ΑΤΟΦΙΟ, σε αντίθεση με αυτά που γράφεις εσύ. Δεν υπάρχουν προμήθειες εισόδου - εξόδου, ούτε χρονική δέσμευση!

Παρασκευή 13, μήπως γνωρίζεις τα προγράμματα Smile της Εμπορικής Τράπεζας; Έχουμε ανοίξει από ένα τέτοιο για κάθε μέλος της οικογένειάς μας. Μόλις άνοιξα και για το ερχόμενο μέλος μας.

Πώς σου φαίνονται, αν τα γνωρίζεις;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

katerina2 , δεν τα γνωρίζω, πήγα να τα βρω στο google και κατάλαβα ότι είναι με ασφαλιστική, οπότε καταλαβαίνεις. Τέτοια προγράμματα είναι πηγή εσόδων χωρίς κούραση για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

katerina2 , δεν τα γνωρίζω, πήγα να τα βρω στο google και κατάλαβα ότι είναι με ασφαλιστική, οπότε καταλαβαίνεις. Τέτοια προγράμματα είναι πηγή εσόδων χωρίς κούραση για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ναι ε; Ωραία επένδυση έχουμε κάνει! χαχαχαχααααααααα

Σ' ευχαριστώ πάντως που μπήκες στον κόπο να το κοιτάξεις.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Kαλημέρα, η ΑΕΔΑΚ κρατάει μόνο τα έξοδα διαχειρισης τα οποία έχουν αφαιρεθεί πριν βγει η καθαρή τιμή μεριδίου. (δηλ η αποδοση που γράφουν οι εφημερίδες είναι η καθαρή!) . Αυτά τα έξοδα είναι ανάλογα με το είδος του αμοιβαίου και είναι αναγκαίο κακό σε όλες τις ΑΕΔΑΚ (από εκεί βγάζουν το "ψωμί" τους οι διαχειριστές ) . Τίποτα άλλο! Ότι ποσό βάζει κάποιος επενδύεται ΑΤΟΦΙΟ, σε αντίθεση με αυτά που γράφεις εσύ. Δεν υπάρχουν προμήθειες εισόδου - εξόδου, ούτε χρονική δέσμευση!

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η τιμή αγοράς του μεριδίου είναι πάντα μεγαλύτερη σπό την τιμή πώλησης του επειδή η διαφορά είναι τα έξοδα της ΑΕΔΑΚ, σωστά ;;;

Kάπου έχω διαβάσει ότι μπορεί να υπάρχει προμήθεια πώλησης όταν αγοράζεις τα μερίδια, προμήθεια απόδοσης, ετήσια έξοδα διαχείρησης, αμοιβές διοίκησης, φόρος εισφοράς και μερικά ακόμα που δεν τα πολυκατάλαβα για να πώ την αλήθεια.

Πάντως από ότι κατάλαβα αυτό είναι ανάλογα με την ΑΕΔΑΚ, το ΑΚ και έχουν ήδη υπολογιστεί στην τιμή των μεριδίων, σωστά;;;

Συνήθως σε τί ποσοστό κυμαίνονται όλα αυτά τα έξοδα και το γεγονώς ότι κάποια είναι ετήσια τί σημαίνει για το ποσό που έχουμε επενδύσει;;;

Σε κάποια ΑΚ που παρέχονται από ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει ένα μικρό τεχνικό επιτόκιο που εγγυάται έστω ότι δεν θα χαθεί το ποσό της επένδυσης και θα υπάρχει και μια μικρή απόδοση, το ίδιο γίνεται και με κάποια ΑΚ από την ΑΕΔΑΚ ;;;

Επίσης από φορολογικής άποψης τί ισχύει για αυτού του είδους τις επενδύσεις ;;;

Σόρρυ αν σε τρέλανα με τις ερωτήσεις μου αλλά δύσκολα βρίσκεις κάποιον που να ξέρει και να σου τα εξηγήσει όλα αυτά. :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...