Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ονόματα για τις κορούλες μου!

sol

Recommended Posts

Τα πεθερικά μου δεν τα έχω βγάλει εγώ αλλά τα υπόλοιπα αδέρφια του άντρα μου, εμείς εξ αρχής λέγαμε για άσχετα ονόματα, απλά δεν περιμέναμε ότι θα κάνουμε και 4 παιδιά (σώπα!). Μερικές φορές, όταν βλέπω γονείς σε βαφτίσεις να κλαίνε από χαρά, κάτι μέσα μου μου λέει ότι ίσως κι εγώ θα έπρεπε να το έκανα. Με τους γονείς μου πάντα είχαμε την ονειρεμένη σχέση και είναι οι καλύτεροί μου φίλοι. Όμως, δεν μου λέει κάτι αυτή η παράδοση και ούτε κι εκείνων εδώ που τα λέμε, είναι παλιοί αριστεροί, χαχα, κι εμένα άσχετο όνομα μου έδωσαν. Ουφ, δεν ξέρω, δεν μπορώ με τίποτα να αποφασίσω κι όλοι έχουν αφήσει σε εμένα την επιλογή.

Στο δίδυμο Δανάη και Ιόλη ίσως να έμπαινε το Κλειώ. Στο δίδυμο Καλυψώ και Ναυσικά ίσως να έμπαινε και το Κυβέλη. Το τρίτο δίδυμο είναι ως έχει. Το Χρυσηίδα το αποκλείω, δεν μου φαίνεται εύκολο στην προφορά, αν και πραγματικά είναι όμορφο όνομα.

Φίλιππος 1-9-2006 \\ Ιάσονας 3-3-2009 \\ Σαββίνα και Χρυσήλια 7-1-2010

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• sol

sol 17 δημοσιεύσεις

• culte

culte 5 δημοσιεύσεις

• fistikaki

fistikaki 4 δημοσιεύσεις

• agentP

agentP 4 δημοσιεύσεις

το "Αριάδνη" το έχεις σκεφτεί?

Ναι, το ήθελε ο άντρας μου αλλά δεν άρεσε στους νονούς και ούτε σε μένα τόσο. Βασικά, δεν τον νοιάζουν τον άντρα μου τα ονόματα, λέει τη γνώμη του αλλά από κει και πέρα βαριέται, μου λέει να διαλέξω εγώ.

Διαφημίσεις

Άσχετο, εγώ είχα σκεφτεί Δωροθέα και Ζωή, όταν πρωτοδιάβασα το "σοκ και δέος".

Θα ψήφιζα Χρυσηίδα δαγκωτό, αλλά βλέπω το απορρίπτεις...

Οπότε τείνω προς το Δανάη και Ιόλη. Και το Κλειώ μου αρέσει.

Το Καλυψώ δεν μου αρέσει καθόλου, αν το ψάξεις συνδέεται με θεότητα του κάτω κόσμου από το "καλύπτω".

οχι ΝΑΥΣΙΚΑ!!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

μια ζωη θ ακουει η μικρη "ναυσικαααααααααααα ΝΑΥΣΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"

Κλασικ

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δανάη-Ιόλη 2

Καλυψώ-Ναυσικά 1

Σαββίνα-Χρυσήλια 1

... αν δεν κάνω λάθος.

Άντε, ψηφίζετε παρακαλώ, αφήστε τις παραλίες και ψηφίστε, χαχα!!

Το Καλυψώ δεν μου αρέσει καθόλου, αν το ψάξεις συνδέεται με θεότητα του κάτω κόσμου από το "καλύπτω".

Όχι μωρέ, εμείς διαλέγουμε σύμφωνα με το τι λέει το αυτί μας. Σίγουρα αν είναι ένα όνομα πολύ "χαρακτηρισμένο", π.χ. Μήδεια, θα είχα αναστολές (ή ίσως κι όχι) αλλά τώρα απλά μας χτυπάει γλυκά το Καλυψώ, γενικότερα ψάχναμε ονόματα να έχουν τη συλλαβή ΚΑΛ γιατί μας αρέσει. Η νονά πρότεινε και το Καλλίστη, εγώ το προτιμούσα Καλλίστα, έτσι όμως ακουγόταν ξενικό... έπρεπε να σας είχα από μία γωνιά να μας βλέπατε: νονός και σύζυγος μετά των μεγάλων μας τέκνων στην παραλία, νονά κι εγώ στην καφετέρια με τα μωρά στα καρότσια και να φωνάζουμε ονόματα οι μεν στους δε. Θέαμα γίναμε!!

Διαφημίσεις

καλυψώ-ναυσικά !

καλυψώ λέγανε τη γιαγιά μου, δεν μου το έδωσαν γιατί εκείνη πρώτη φοβήθηκε ότι δε θα μ'άρεσε, αλλά αν έκανα κοριτσάκι θα την έβγαζα οπωσδήποτε, ίσως το δεύτερο αν είναι κοριτσάκι και αν τελικά το αποφασίσω (δύσκολα τολμώ να πω)

-ναυσικά είναι από τα αγαπημένα μου ονόματα

1FdQp2.png

Υπάρχει το Καλλιστώ, η νύμφη που έγινε η μεγάλη άρκτος και υπάρχει και η Καλλιρρόη η ωκεανίδα. Τέλος πάντων μη σε πρήζω, με το καλό τα μωράκια σας!

Δε με πρήζεις! Σ' ευχαριστώ! Καλλιστώ ε;;; Δεν το γνώριζα... Καλλιστώ... χμ...

Δαγκωτό Δανάη(ήταν το όνομα που ήθελα αλλά επικράτησε ο συζηγος με το Άρτεμις-ούτε εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε την παράδοση αυτή) και Ιόλη πολύ όμορφα ονόματα! Με το καλό να δεχτείς τα μπουμπουκάκια σου, θα δεις είναι πολύ όμορφα τα κοριτσάκια! Εγώ τώρα θέλω να βάλουμε μπρος για να βγάλω τον Αχιλλέα ή Φίλιππο!!!

Το Ναυσικά πάει ωραία με το Αρήτη. Στην ελληνική μυθολογία η Ναυσικά είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου πριγκηποπούλα, κόρη του βασιλιά των Φαιάκων, του Αλκινόου, και της Αρήτης.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Γεια χαρά!

Ο υπέρηχος δείχνει θυγατέρες κι ο σύζυγος έφυγε από το σπίτι μας και πετάχτηκε στον έβδομο ουρανό!!!! Εγώ, που περίμενα δύο αγόρια, έφαγα μία ήττα είναι η αλήθεια, ποτέ δεν με φανταζόμουν μαμά κοριτσιών, πάντα αγόρια ήθελα. Αλλά ξέρω ότι έχει άλλη χάρη να μεγαλώνεις κορίτσια γιατί αργότερα θα μοιραστούμε και σημαντικότατες εμπειρίες, π.χ. τις γέννες τους, οπότε πνίγω τον πόνο μου στα ροζ, είναι και εκπτώσεις, έχω ήδη σηκώσει 3 καταστήματα!!!

Για τα ονόματα τώρα, που είναι και αγαπημένο θέμα. Υπάρχουν 3 σετ επιλογών. Το πρώτο είναι κοινό δικό μου, του άντρα μου και των νονών μας. Δανάη και Ιόλη. Είναι το πρώτο που καταφέραμε να καταλήξουμε και μάλλον το επικρατέστερο. Μετά, εγώ και η νονά που είμαστε μεγάλες ψωνάρες αμφότερες, είπαμε να βρούμε κι ένα δίδυμο ονομάτων, αρχαίων μεν αλλά όχι τόσο εύπεπτων. Καταλήξαμε στα Καλυψώ και Ναυσικά (αφού ξεσκονίσαμε την Οδύσσεια). Και υπάρχει και μία τρίτη πιθανότητα, μικρότερη είναι η αλήθεια, στην οποία με μύησε ο άντρας μου κι από τότε μου έχει μπει το ζιζάνιο. Οι γονείς μου δεν έχουν άλλα παιδιά και δεν έχουν ακούσει τα ονόματά τους κι ο άντρας μου σαν παραδοσιακός Έλλην υιός λέει ότι είναι ντροπή να έχω 4 παιδιά και κανένα να μη φέρει όνομα από τους δικούς μου (οι δικοί του έχουν ήδη βγει εις διπλούν). Ο πατέρας μου λέγεται Σάββας και το Σαββίνα μου αρέσει πολύ. Η μαμά μου λέγεται Χρυσούλα και δε μου αρέσει καθόλου αλλά στη δουλειά του άντρα μου υπάρχει μία Χρυσήλια και μου πρότεινε να το παραλλάξουμε λίγο και να την πούμε έτσι. Βέβαια, έτσι μου χαλάει το συνδυασμό και με τα ονόματα των αγοριών.

Έχουμε λοιπόν: Δανάη και Ιόλη, Καλυψώ και Ναυσικά, Σαββίνα και Χρυσήλια. Εγώ, τη λέω την αμαρτία μου, προς το δεύτερο κλίνω. Τα πρώτα είναι όμορφα ονόματα που όμως ακούγονται αρκετά τώρα πια. Τα τρίτα με πατάνε σε ευαίσθητο σημείο αλλά πάντα είχα την άποψη ότι πρόκειται για μια χαζή παράδοση που φέρνει μόνο προβλήματα και… δεν ξέρω. Ακούω τις γνώμες σας. Και φεύγω για διακοπές. Ξανά!

γεια σου σολ απο οτι φαινεται εισαι και εσυ στις μανουλες ιανουαριου σου ευχομαι να εχεις μια ευχαριστη εγκυμοσυνη.εχεις ηδη δυο γιους και ο μικρος σου ηρθε εφετος τον μαρτυ?και εισαι παλι εγκυος?χαρας το κουραγιο σου

eQMGp2.png

Δε με πρήζεις! Σ' ευχαριστώ! Καλλιστώ ε;;; Δεν το γνώριζα... Καλλιστώ... χμ...

Κι εγώ μάλλον δεν θα βοηθήσω, γιατί μου αρέσουν όλα. Όσο για το Καλλιστώ, το έχω ξαναγράψει κάπου, άκουσα ένα κοριτσάκι (κούκλα!) που το φώναζαν Καλλίστη και μου φάνηκε υπέροχο.

Για να ψηφίσω κάτι, νομίζω πως κλίνω λίγο προς το τρίτο σετάκι! Για συναισθηματικούς λόγους... Τα βρίσκω υπέροχα το ονόματα, και σχετίζονται και με τους γονείς σου. Αν ήταν Πελοπίδας και Λουλούδα, δεν το συζητούσα...:rolleyes:

Τέσσερα παιδάκια εεε;;;; Έτσι, μπαμ μπαμ!!!!

Όντως σοκ και δεος!!! :lol::lol:

Με το καλό!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Έχει τύχει να ακούσω αδερφούλες Μυρτώ και Μέλια, (τα ονόματα από τα κοριτσάκια από το "Καπλάνι της βιτρίνας"). Μικρή ζήλευα πολύ τα ονόματά τους. Θα μου άρεζαν πολύ και τα δύο!!!Με την αδερφή μου έχουμε αυτό το βιβλίο ως σημείο αναφοράς!!!!!!!

Vd4Sp3.png

Υπέροχα τα Δανάη και Ιόλη, αλλά αν είχα βγάλει τα πεθερικά μου ασυζητιτί θα έβγαζα τους γονείς μου, ή και απο τις δυο πλευρές ή κανείς!Ετσι είναι δίκαιο

δεν διαβαζω τ υπολοιπα γιατι συμφωνω εδω

γεια, η μικρή μου βαφτίστηκε πριν 1 μήνα κι είχαμε διαλέξει τα εξής ονόματα:

Νιόβη (τελικά έτσι την βγάλαμε), Ιόλη, Αριάδνη, Αλκμήνη, Ιοκάστη, Νεφέλη.

Δες κι αυτό http://www.eortologio.gr/

Και το Δανάη ωραίο είναι.

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...