Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΕΙΜΑΙ 1,70 Κ ΞΕΚΙΝΗΣΑ 54 ΚΙΛΑ,ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 62.....ΔΝ ΧΩΡΑΩ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ....-(-(.......ΣΤΑ ΤΖΙΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ....ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΝ ΕΤΡΩΓΑ ΣΩΣΤΑ(ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΘΕΛΩ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΝ ΕΤΡΩΓΑ ΒΟΥΤΥΡΟ)ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ Κ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΟΥ ΔΝ ΗΜΟΥΝΑ ΛΑΤΡΗΣ.......ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ.....ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 14.......Κ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ......ELEMAN ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ στη πρώτη εγκυμοσύνη ξεκίνησα με 81,5 (ύψος 1,58 και τελείωσα με 89, βέβαια γέννησα στην 34η εβδομάδα λόγω επιπλοκών. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος στην 8η εβδομάδα και ακολουθώ διατροφή γιατί δεν γίνεται να ξεφύγω, έχω και το ζουζούνι μου 14 μηνών που πρέπει να φροντίζω. Τρώω 3 γεύματα τη μέρα και ενδιάμεσα ωμά αμύγδαλα και αν έχω αναγούλες καμμιά φρυγανιά. Σε μια εβδομάδα έχασα 3 κιλά και δε στερούμαι τίποτα. Άσε που μια φορά τη βδομάδα σε ένα γεύμα τρώω ότι θέλω και όσο θέλω. Στόχος μας είναι να γεννήσω στα 70 θα δούμε!!!

Έχει κάνει καμμιά άλλη διατροφή στην εγκυμοσύνη?

martsi ,

Σου είναι εύκολο να γράψεις τη διατροφή που κάνεις?

Είναι από διαιτολόγο?

Και εγώ ήθελα να απευθυνθώ σε διαιτολόγο και όλο το αναβάλω. Το θέμα είναι οτι τρώω γλυκά :)

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΕΙΜΑΙ 1,70 Κ ΞΕΚΙΝΗΣΑ 54 ΚΙΛΑ,ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 62.....ΔΝ ΧΩΡΑΩ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ....-(-(.......ΣΤΑ ΤΖΙΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ....ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΝ ΕΤΡΩΓΑ ΣΩΣΤΑ(ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΘΕΛΩ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΝ ΕΤΡΩΓΑ ΒΟΥΤΥΡΟ)ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ Κ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΟΥ ΔΝ ΗΜΟΥΝΑ ΛΑΤΡΗΣ.......ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ.....ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 14.......Κ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ......ELEMAN ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.......

Ρια εννοείται και δεν θα χωρας στα τζην σου, 6 μηνών έγκυος! εχεις καταλάβει πόσο έχει ανοίξει η πλάτη - θώρακας - περιφέρεια? εγώ που μετριέμαι, επειδη παραγγελνω ρουχα από internet, έχω πάρει γύρω στους 7 πόντους ηδη (σε 2 εβδομάδες μπάινω στον 7ο). εχω παρει 3.5 κιλά, ξεκίνησα 57 με 1.73. Ο γιατρός μου είπε 12-15 αν πάρω συνολικά ειναι οκ. μην αγχώνεσαι, πάρε ρούχα εγκυμοσύνης (έχει και ωραία τζην ελαστικα΄και άλλα παντελόνια που κολακευουν) και εχεις ακομη περιθωρια

Εγώ στη πρώτη εγκυμοσύνη ξεκίνησα με 81,5 (ύψος 1,58 και τελείωσα με 89, βέβαια γέννησα στην 34η εβδομάδα λόγω επιπλοκών. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος στην 8η εβδομάδα και ακολουθώ διατροφή γιατί δεν γίνεται να ξεφύγω, έχω και το ζουζούνι μου 14 μηνών που πρέπει να φροντίζω. Τρώω 3 γεύματα τη μέρα και ενδιάμεσα ωμά αμύγδαλα και αν έχω αναγούλες καμμιά φρυγανιά. Σε μια εβδομάδα έχασα 3 κιλά και δε στερούμαι τίποτα. Άσε που μια φορά τη βδομάδα σε ένα γεύμα τρώω ότι θέλω και όσο θέλω. Στόχος μας είναι να γεννήσω στα 70 θα δούμε!!!

Έχει κάνει καμμιά άλλη διατροφή στην εγκυμοσύνη?

marti δηλαδη εισαι εγκυος και χανεις βαρος λογω διατροφης?Αυτο ειναι διαιτα,οχι διατροφη!Πρεπει να αλλαξεις διατροφη!3 κιλα ειναι παρα πολλα σε φυσιολογικη κατασταση φαντασου σε εγκυμοσυνη!Ποσα κιλα ξεκινησες?

Βρες τον δεικτη μαζας σωματος(Βαρος/υψοσ στο τετραγωνο)!Οπως και να χει δεν κανει να κανεις διαιτα στην εγκυμοσυνη!

Βάρος πριν την εγκυμοσύνη Ενδεικτική αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη Χαμηλό

ΔΜΣ <20 * 12,5-18 kg

ΔΜΣ<20-26 * 11,5-16 kg

ΔΜΣ<26-29.9 * 7-11,5 kg

ΔΜΣ>30 * 7-9kg

στον γιο μου εβαλα ακριβως 10 κιλα..

μεχρι τωρα στην δευτερη εγκυμοσυνη εχω βαλει δυο, αλλα μαλλον αυτη τη φορα θα τα ξεπερασω τα 10..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Για να νιωσεις λιγο καλυτερα ειμαι 9 εβδομαδων και ηδη τα τζην και τα παντελονια μου κουμπωνουν με μεγαλη δυσκολια!η κοιλια μου ειναι οπως ημουν 4 μηνων!:-Pεχω παρει σχεδον 3 κιλα αλλα εχει ηδη ανοιξει η λεκανη μου....Κατεβασα τα χειμωνιατικα και τα ξανακρυψα αφου σε 1 μηνα ουτε μεχρι τον ποπο δεν θα ανεβαινουν!Στην πρωτη εγκυμοσυνη πηρα 16 κιλα γεννησα στα 70,τωρα ξεκινησα 54,5 υψος 1,67 και εχω στοχο 14 το πολυ!Αν ειχα εγκρατεια και δεν ημουν τοσο λιχουδο θα προσεχα λιγο παραπανω!Αλλα δεν μπορω...;)

Εγώ είμαι 23 εβδομάδων και έχω βάλει γύρω στα 4 κιλά.Καλά δεν είναι?Να αναφέρω ότι ξεκίνησα την εγκυμοσύνη αδύνατη προς κανονική.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

εγω βρε κορίτσια με μετρησε η γυναικολόγος μου προχθες και εχω παρει 7 κιλα και αυριο μπαινω στην 23 εβδομαδα. (περιμένω διδυμα αν παίζει ρόλο )... βεβαια σκεφτομαι σοβαρα να ψαξω να βρω καποιον διατροφολόγο περισσότερα όχι για μένα αλλα για να βρω τρόπο να "παχυνω" τα παιδάκια μου αφου θα γεννησω πιο νωρίς και θέλω να έχουν παρει λίγο βάρος...

YiMXp3.png

καλησπέρα κι από μένα!Είμαι στην 25 εβδομάδα, με ύψος 1,64, ξεκίνησα 52 κιλά και είμαι 56, δηλαδή 4+. Λέω ότι θα βάλω μόνο 10....ο Θεός μαζί μας. Καλή η ιδέα με τα αμύγδαλα πάντως. Εάν είχα δίδυμα πάντως φυσικά και θα είχα πάρει παραπάνω, δεν το συζητώ!

Διαφημίσεις

Εγώ μπαίνω στον 7ο σε 4 μέρες και έχω πάρει 2 κιλά!!!! Αλλά λόγω ναυτιας είχα χάσει πριν 14 κιλά...Βεβαίως είμαι παχουλή οπότε όσο λιγότερα βάλω τόσο καλύτερα!!!

Γεία σας και απο μένα.

Εγώ είμαι στην 20η εβδομάδα και έχω πάρει 4,5 κιλά.

Βρε κορίτσια είναι πολλά? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα πέρνω έτσι. Δεν τρωω πολλά φαγητά γιατί μου βρωμάνε και δεν τρώω γλυκά. Γιατί τα πέρνω? Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 10 κιλά. Τι να κάνω?? Πείτε μου είναι πολλά?

Qxemp2.png

Η διατροφή είναι απο παθολόγο που είναι στην ελληνική ιατρική εταιρία παχυσαρκίας. Πίστεψε με marinab δεν είναι δίαιτα ενδεικτικά σου αναφέρω

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί, 1 μερίδα τυρί, 1 ποτήρι γάλα & ένα φρούτο

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: κοτόπουλο ή ψάρι με σαλάτα & φρούτο ή γεμιστά με ένα γιαούρτι ή φακές με σαλάτα & ένα φρούτο κτλ.

ΒΡΑΔΥΝΟ: για τώρα ότι και το μεσημέρι λίγο λιγότερο.

Όταν έχω κρέας τρώω απεριοριστη ποσότητα, διαφορετικά μια μερίδα.

Ενδιαμεσα όπως είπα 6 αμύγδαλα και μια φορά την εβδομάδα ότι θέλω και όσο θέλω σε ένα γευμα.

Τα τρία κιλά της πρώτης εβδομάδας είναι αποδεκτά γιατί πάντα όταν ξεκινάς διατροφή στην αρχή φευγει και η κατακράτηση που έχεις λόγω της διατροφής που έκανς πρίν. Το αποδεκτό είναι 1 κιλό λίπος την εβδομάδα αν χάσεις 3 και τα 2 είναι υγρα είναι το ίδιο.

Ξεκινάω αυτη την εγκυμοσύνη με 84.4 κιλά.

Καλή επιτυχία με τη διατροφή σου!

Μου φαίνεται πολυ φυσιολογική.

Αν καταφέρω να την κάνω έστω και μια εβδομάδα θα σου πω τα αποτελέσματα.

Φαντάζομαι οτι ενδιάμεσα μπορείς να τρώς φρούτα....

32w + 4d.

Είμαι 1,73 και ξεκίνησα με 63 κιλά. Τώρα είμαι στα 67 (+4kg δηλ., χωρίς αυξομειώσεις). Τις τελευταίες 4 βδομάδες λόγω διαβήτη κύησης ακολουθώ διατροφή (με μεγάλη πειθαρχία) στην οποία τρώω 6 φορές την ημέρα: 3 γεύματα + 3 snacks (=ενδιάμεσα). Ο μικρός στη 31η βδομάδα ζύγιζε 1700 (πολύ καλά). Ο αιματοκρίτης στο 34.

Πιστεύω ότι αυτό που με βοηθά ότι κάθε μέρα περπατώ 4Km.

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι απο εμένα...εγώ όταν έμεινα έγκυος ήμουν 60-61 κιλά.... τώρα έιμαι στην 14 εβδομάδα και είχα πάρει 5 κιλά είχα φτάσει δηλαδή 66....σήμερα όμως ζυγίστηκα και είδα ότι έχασα ένα κιλό επειδή έκοψα το βραδυνό και το αντικατέστησα με γάλα ή γιαουρτι και φρούτα.....στην αρχή αγχώθηκα αλλά πήρα τον γιατρό και μου είπε και χίλια μπράβο απο πάνω.....είναι καλό λεει να χάνουμε να παιρνουμε δεν είναι...όμως δεν ε;ρχεται σε αντίθεση εμ την ανάπτυξη του μωρού μασ? δηλαδή το μωράκι χάνει κάτι ?

y8rbp3.png

....είναι καλό λεει να χάνουμε να παιρνουμε δεν είναι...όμως δεν ε;ρχεται σε αντίθεση εμ την ανάπτυξη του μωρού μασ? δηλαδή το μωράκι χάνει κάτι ?

Ο συνδυασμός γιαούρτι και φρούτα για βραδινό μια χαρά υγιεινός και θρεπτικός είναι.

Και άλλο δίαιτα/σωστή/ισοροπημένη διατροφή και άλλο δίαιτα/λιμοκτονώ.

Τα γλυκά, πίτσες, σουβλάκια κλπ, ναι μεν ικανοποιούν το ουρανίσκο μας, από την άλλη όμως δεν προσφέρουν τίποτα στο μωρό. Και το βραδινό, ειδικά στη περίπτωσή μας που το στομάχι ζωρίζεται, πρέπει να είναι ελαφρύ για καλύτερο ύπνο.

Βάρος εγκύου ή μέγεθος κοιλιάς ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με το βάρος και την ανάπτυξη του μωρού.

Όμως, ακόμα και κιλά πολλά να πάρει κάποια, να μην ανησυχεί. Όσες γνωστές μου γεννήσανε τα χάσανε σε χρόνο dt. Ένα πράγμα παράξενο, λες και το μωρό "ρουφάει" τη μητέρα ποιο πολύ έξω απο τη κοιλιά παρά μέσα...

DZLjp2.png

LVTCp2.png

γεια σας! εγω είμαι στην 20 η εβδόμαδα και την τελευταία φορά που πήγα στο γιατρό είχα πάρει 5 κιλά. φταίει βέβαια και το ότι έκοψα το κάπνισμα γιατί πιστέψτε με όταν θέλω να καπνίσω μπορώ να φάω όλο το ψυγείο!έχω πολύ άγχος με τα κιλά γιατί μου φαίνεται πολύ δύσκολο να τα χάσεις μετά.αλλα βρε κορίτσια μποτείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας? εγώ δυσκολεύομαι πάρα πολύ. όλο βλάκειες τρωω!

γεια σας! εγω είμαι στην 20 η εβδόμαδα και την τελευταία φορά που πήγα στο γιατρό είχα πάρει 5 κιλά. φταίει βέβαια και το ότι έκοψα το κάπνισμα γιατί πιστέψτε με όταν θέλω να καπνίσω μπορώ να φάω όλο το ψυγείο!έχω πολύ άγχος με τα κιλά γιατί μου φαίνεται πολύ δύσκολο να τα χάσεις μετά.αλλα βρε κορίτσια μποτείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας? εγώ δυσκολεύομαι πάρα πολύ. όλο βλάκειες τρωω!

5 κιλά στην 20 εβδομάδα δεν είναι πολλά!Καλά τα πας!Προσπάθησε να ξεγελάσεις την πείνα σου με υγιεινά σνακ όπως π.χ. φρυγανιές, παξιμάδια,σαλάτες-φρουτοσαλάτες,κριτσίνια.Εμένα προσωπικά με έχουν σώσει τα φρούτα!!Και πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγεις τα τηγανητά και φαγητό τις βραδυνές ώρες!!!Καλή συνέχεια!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Αγαπητή marmar

θέλω τα φώτα σου στο ΠΩΣ έκοψες το κάπνισμα! Προσπαθώ να το κοψω πριν μείνω έγκυος αλλά μάταια. Δε με βοηθά καμμία σκέψη και ήθελα να σε ρωτήσω αν τελικά ΓΙΝΕΤΑΙ να το κόβεις ΜΑΧΑΙΡΙ μόλις βλέπεις το θετικό τεστ. Γίνεται;

ΠΩΣ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σου :lol:

4RMtp3.png

καλημέρα efalcon! είχα κάνει κι εγω προσπάθεια να το κόψω πριν μείνω έγκυος, πέρυσι το Σεπτέμβριο. αρχικά το έκοψα μαχαίρι για 3 εβδομάδες (με περιτρυγίριζε και ένα κρύωμα με πολύ βήχα που δεν έλεγε να φύγει, οπότε ήταν κάπως πιο σταθερή η απόφασή μου). μετά τις 3 εβδομάδες, άρχισα σιγά σιγά ξανά να καπνίζω, αλλά πολύ λίγο: 1-2 τσιγάρα την εβδομάδα πχ. Αυτό σιγά σιγά αυξάνεται όμως! οπότε έφτασα την άνοιξη να αγοράζω πακέτο, αλλά να μην καπνίζω στη δουλειά (δλδ μισή μέρα) και την υπόλοιπη μέρα έφτανα και τα 10 τσιγάρα. όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, αρχές Ιουνίου, το έκοψα μαχαίρι. θέλεις κάποιες ψιλοενοχλήσεις, θέλεις η φοβία μην πάθει κάτι το νινάκι, το πήρα απόφαση και το έκανα. στους 2 μήνες δεν είχα πλέον καμία διάθεση για κάπνισμα. επιτελους λέω ότι απαλάχτηκα! ποτέ δεν ξέρεις φυσικά, αλλά ελπίζω να μην το ξαναρχίσω ποτέ. καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου

efalcon κι εγώ μαχαίρι το έκοψα μόλις είδα το θετικό και πίστεψε με κάπνιζα πολύ....δεν άντεχα στη σκέψη οτι ο καπνός που τραβάω πάει όλος στο μωράκι μου

Ακριβώς το ίδιο!!! Το πρωί μόλις ξυπνούσα ήθελα τσιγάρο και όχι καφέ:D!

Θες λίγο η σκέψη του μωρού, θες λίγο οι ναυτίες βοηθήσαν και πολύ εύκολα πέταξα το ολοκαίνουργιο πακέτο με τσιγάρα. Ευτυχώς ο γιατρός δεν μου είπε ΚΟΨΤΟ, γιατί άλλωστε ως αντιδραστικό άτομο δεν θα το κατάφερνα, μου είπε όμως τι προκαλεί η νικοτίνη στο μωρό. Το πολύ δύσκολο είναι θέμα μόλις μιας εβδομάδας. Μετά την εβδομάδα ούτε θυμόμουν ότι κάποτε κάπνιζα.

Τώρα βέβαια μετά από 2 εγκυμοσύνες και 2 θηλασμούς (8 και 9 μηνών) ........ ΠΑΛΙ καπνίζω:twisted:!

O5X4p2.png 

Αγαπητή marmar

θέλω τα φώτα σου στο ΠΩΣ έκοψες το κάπνισμα! Προσπαθώ να το κοψω πριν μείνω έγκυος αλλά μάταια. Δε με βοηθά καμμία σκέψη και ήθελα να σε ρωτήσω αν τελικά ΓΙΝΕΤΑΙ να το κόβεις ΜΑΧΑΙΡΙ μόλις βλέπεις το θετικό τεστ. Γίνεται;

ΠΩΣ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σου :lol:

βασικά δεν το έκοψα όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. ίσα ίσα τότε μ'έπιασε άγχος τι θα κάνω γιατί σημειωτέον δεν το είχα κόψει ποτέ. ο γιατρός μου είπε ότι 1-2 την ημέρα δεν πειράζει. Αλλά μετά την 6η εβδομάδα μ'έπιασαν κατι απίδτευτες αναγούλες που ούτε να το δω δεν μπορούσα όχι να καπνίσω κ έτσι κόπηκε μαχαίρι. Τώρα βέβαια που πέρασαν οι αναγούλες μου έχει έρθει απίστευτα να καπνίσω αλλά ανέχεις να καπνίσεις 2 μήνες δεν το κάνεις. επομένως οι αναγούλες έχουν και τα καλά τους!!!!Πάντως είναι μεγάλη αλλάγή που νιώθεις όταν έχεις να καπνίσεις καιρό. Αναπνέεις καλύτερα, δε βήχεις, άλλο πράγμα!

σου εύχομαι να τα καταφέρεις γιατί πραγματικά κάνουμε μεγάλη βλακεία που το αρχίζουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...