Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ ήμουν 52 με ύψος 1,60, και στο πρώτο δίμηνο λόγω εμετών έφτασα 50,και τώρα που μπήκα 7ο είμαι 57 κιλά.Γενικά στην κοιλιά τα έχω πάρει,ανέβηκα και ένα νούμερο σουτιέν(εξακολουθώ δηλαδή να έχω μικρό στήθος).Παρόλα αυτα,ο γιατρός μου στράβωσε την τελευταία φορά που με ζύγισε,όταν έιδε οτι απο 10/4 που ήμουν 52 στις 1/6 πήγα 56!Μου είπε οτι έχω περιθώριο μέχρι τέλους να πάρω άλλα 5 μόνο,οπότε να κανονίσω την πορεία μου..:confused:

Μήπως είναι υπερβολικός;εσεις πως το βλέπετε;

Και το θέμα είναι οτι εξακολουθώ να έχω μικρή κοιλιά για τον μήνα μου, όλοι αυτό μου λένε,κι εγώ δεν ξέρω τί να κάνω,να τρώγω όπως έτρωγα ή όχι;Το μωρό στις 1/6 που πήγα το βρήκε 1 κιλό,πολύ είναι ή λίγο;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις,αλλα είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη,και νιώθω ανασφάλεια για όλα..:oops:

Εγω ημουν 1,63 με 54 κιλα και τωρα στην 30η ειμαι 63 κιλα. Δεν μου ειπαν τιποτα οι γιατροι μου (εχω δυο!!!) Αν δεις πιο πανω, στην30 ο μεσος ορος ειναι να εχεις παρει 10 κιλα. Βεβαια, οσο πιο λιγα παρεις τοσο το καλυτερο για εσενα.

Ομως μην τρελλαθουμε βρε κοριτσια!!!!! Καταλαβαινω αν η αλλη εχει παρει 25 κιλα και συνεχιζει, ειναι προβλημα. Ομως να ακουω γιατρους να σου λενε οτι εγκυος στον 7ο και 8ο να μην εχεις παρει πανω απο 5 και 7 κιλα, ε όχι πια!!!!!! Πρωτον, δεν με εχουν πεισει οτι ειναι πολλα αυτα και δευτερον, αν το μωρο ειναι 2 κιλα+ 0,5 πλακουντας+ 1 μητρα+ 0,5 στηθος+ 1 το υγρο, 5 κιλα ειναι αμεσως -αμεσως αυτα που εχεις οπωσδηποτε!!!! Εκτος απο αυτα, κανεις και μια κατακρατηση ο,τι και να γινει, και 2,5 κιλα λιπος ειναι λεει φυσιολογικο να παρεις γιατι θα το χρειαστει ο οργανισμος στο θηλασμο (θα το χασετε μετα)....

alla 5 kila gia 2 mines den einai ligo !!!!!kala einai nomizo!!!!!!

pos to zigizoun to moraki;apo pio mina to zigizoun;

Καθε μήνα που κάνω τον υπέρηχο,μαζί με τα άλλα που μετράει ο γιατρός,βλέπει και πόσα γραμμάρια είναι..Απο την αρχή καθε μήνα που πήγαινω μου λεει, και το σημειώνει στο βιβλιάριο:)

Εγω ημουν 1,63 με 54 κιλα και τωρα στην 30η ειμαι 63 κιλα. Δεν μου ειπαν τιποτα οι γιατροι μου (εχω δυο!!!) Αν δεις πιο πανω, στην30 ο μεσος ορος ειναι να εχεις παρει 10 κιλα. Βεβαια, οσο πιο λιγα παρεις τοσο το καλυτερο για εσενα.

Ομως μην τρελλαθουμε βρε κοριτσια!!!!! Καταλαβαινω αν η αλλη εχει παρει 25 κιλα και συνεχιζει, ειναι προβλημα. Ομως να ακουω γιατρους να σου λενε οτι εγκυος στον 7ο και 8ο να μην εχεις παρει πανω απο 5 και 7 κιλα, ε όχι πια!!!!!! Πρωτον, δεν με εχουν πεισει οτι ειναι πολλα αυτα και δευτερον, αν το μωρο ειναι 2 κιλα+ 0,5 πλακουντας+ 1 μητρα+ 0,5 στηθος+ 1 το υγρο, 5 κιλα ειναι αμεσως -αμεσως αυτα που εχεις οπωσδηποτε!!!! Εκτος απο αυτα, κανεις και μια κατακρατηση ο,τι και να γινει, και 2,5 κιλα λιπος ειναι λεει φυσιολογικο να παρεις γιατι θα το χρειαστει ο οργανισμος στο θηλασμο (θα το χασετε μετα)....

Σωστά τα βρίσκω αυτά που λες,κι εγώ αυτό πιστεύω.Άντε με το καλό κι εσύ τα διδυμάκια σου,εύχομαι ότι καλύτερο.Και καλο κουράγιο (για όλες μας) με τις ζέστες..

Σωστά τα βρίσκω αυτά που λες,κι εγώ αυτό πιστεύω.Άντε με το καλό κι εσύ τα διδυμάκια σου,εύχομαι ότι καλύτερο.Και καλο κουράγιο (για όλες μας) με τις ζέστες..

Καλά πάω,κοιμάμαι ακόμα μου φαίνεται!Δύο γιατρούς λες ότι έχεις όχι δυο μωρά!!!Τώρα το κατάλαβα!!χι χι:oops:

Διαφημίσεις

Κοριτσια σε αυτη τη φαση του αγχους ημουν απο τον 5ο μηνα που ειχαν αρχισει τα κιλα κι εμπαιναν με πολυ γοργο ρυθμο χωρις εγω να τρωω για 2 και ειχα τρελαθει.5ος μηνας κι ειχα παρει 7 κιλά.Εφτασα στον 9ο με προσοχη στη διατροφη βραστα και ψητα και καπου καπου γλυκο και κανενα λιπαρο φαγητακι μια φορα τη βδομαδα περιπου και κατεληξα με 17 κιλα.Ο γιατρος εβαλε τις φωνες για να μην εχουμε παρατραγουδα τελευταια στιγμη και τελικα με πολυ πείνα εμεινα στα 17 κιλα και γεννησα 3 μερες πριν κλεισω τον 10ο.Τωρα 26 μερες μετα εχω χασει τα 13 και εχουν μεινει τα 4 εδω και μια βδομαδα.Φοβαμαι οτι αυτα θα κατσικωθουν...Αλλα τελικα χανονται τα κιλα.Μου το λεγανε και δεν το πιστευα!!!Απλα μην πεσετε με τα μουτρα στο φαγητο μολις πατε σπιτι...Εκει προσεξτε λιγο γιατι ειστε στη φαση που χανεται κιλα...αν παρετε κ λιγες θερμιδες τη μερα με ψητα βραστα κι οχι γλυκα τοτε χανονται ευκολα.Εμενα παντως ετσι εγινε.Ασε που με τα πρωτα αγχη κ την αϋπνια δεν εχεις καμια ορεξη για φαϊ!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

Λοιπόν... εγώ δεν ήμουν καλά καλά 2 μηνών και είχα πάρει 3 κιλά. Τώρα που θα κλείσω τους 3 μήνες είμαι +5. Ξεκίνησα από 50 κιλά. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη από 49 έφτασα 65! και φυσικά μετά από λίγο καιρό τα έχασα. Χωρίς καμία διατροφή και προσοχή. Τώρα πεινάω συνέχεια!!!! Και τρώω σαν γαϊδούρι. Τί είναι αυτό το πράγμα? Πόσο θα φτάσω άραγε????????

FPuFp2.png yldLp3.png

Αχχχ ευτυχώς που είσαι και εσύ αλέκα και δεν νιώθω μόνη... ρε παιδιά τρώω δεν λέω, αλλά όχι τόσο τραγικα, έκοψα και το κάπνισμα και δεν το κατάλαβα...

Κι εγώ έχω πάρει 8-9 κιλά ήδη...

στην προηγούμενη είχα φτάσει 75.. τώρα άραγε πόσο θα φτάσω;;;

WLn5p2.png

Κορίτσια εγώ μάλλον είμαι από τις τυχερές, έχω πάρει μόνο μισό κιλό μέχρι στιγμής και σήμερα μπήκα στην 15η εβδομάδα. Βέβαια φαντάζομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα αρχίσω και εγώ να βάζω κιλά, πιστεύω όμως ότι είναι και στον οργανισμό της κάθε εγκύου. Είναι και ο γιατρός μου αυστηρός, μου λέει μέχρι 10-12 κιλά να πάρω σε όλη την εγκυμοσύνη.

Η αλήθεια είναι ότι προσέχω πολύ, δεν τρώω ότι να΄ναι. Τα γλυκά τα αποφεύγω εντελώς, εκτός από μια φορά την εβδομάδα. Τρώω μόνο ότι έτρωγα και προ εγκυμοσύνης και όταν πεινάω, γιατί τώρα που άρχισαν να φεύγουν οι έντονες ανακατωσούρες άρχισε να ανοίγει και η όρεξη, τρώω φρούτα και σαλάτες. Αφήστε που βοηθούν πολύ και το έντερο.

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Είναι και ο γιατρός μου αυστηρός, μου λέει μέχρι 10-12 κιλά να πάρω σε όλη την εγκυμοσύνη.

.

μωρέ και ο δικός μου γιατρός φωνάζει αλλά ποιός τον ακούει!!!!! Τι να κάνω ρε κορίτσια, δεν τρώω πολύ, τρώω κανονικά.felinidoc πόσα είχες πάρει στην πρώτη εγκυμοσύνη περισσότερα ή λιγότερα. Πάντως εγώ που είμαι σχεδόν + 10 κιλά, είμαι σίγουρη ότι τα 5 κιλά είναι αυτά τα 'καρπούζια' που βλέπω να έχω αντί για στήθος. Κατά τα άλλα η κοιλιά μου έχει μεγαλώσει (σαν 6 μηνών αντί για τέσσερα) και στο σώμα δεν έχω παχύνει.

Λοιπόν, στην 1η είχα πάρει 20 χαρωπά χαρωπά κιλάκια. Επειδή ήμουν κανονική πριν δεν φάνηκαν τόσα πολλά αλλά η αλήθεια ήταν ότι από 55 έφτασα 75... μετά τα έχασα μια χαρά, 1 χρόνο μετά ξαναμπήκα και στα παλιά μου τζην και ήμουν 53 κιλά...

Ε τώρα ξαναπήρα την κάτω βόλτα, έκοψα το κάπνισμα και φυσικά τρώω αρκετά και τα παίρνω 2-2 τον μήνα... είμαι ήδη 65... ααααχχχχ

Το στήθος μου έχει γίνει και εμένα σαν πεπόνι, η κοιλούμπα μου είναι τερλαστια επίσης, ε και προς τα κάτω δεν είμαι η ίδια... δεν μου χωράει τίποτα μη εγκυμοσύνης ή που δεν είναι φόρμα...

WLn5p2.png

Λοιπόν, στην 1η είχα πάρει 20 χαρωπά χαρωπά κιλάκια. Επειδή ήμουν κανονική πριν δεν φάνηκαν τόσα πολλά αλλά η αλήθεια ήταν ότι από 55 έφτασα 75... μετά τα έχασα μια χαρά, 1 χρόνο μετά ξαναμπήκα και στα παλιά μου τζην και ήμουν 53 κιλά...

.

εγώ θα ευγνομονώ το Θεό αν πάρω 20!!! Στον πρώτο πήρα 50!!! Δεν αστειεύομαι, δεν ξέρω πώς! Έχασα 15 με τη γέννα, άλλα 15 σε 3 μήνες και τα υπόλοιπα στο χρόνο!!! Δεν είχα τίποτα με την υγεία τη δική μου ή του μωρού. Είχα πάρει 15 στο πρώτο τρίμηνο, 17 στο δεύτερο και 18 στο τρίτο!! Τώρα έχω πάρει τα μισά σε σχέση με την πρώτη... άρα δε νομίζω να πάρω λιγότερα από 25. Αλλά αν χάσω πάλι 15 με τη γέννα, καλά θα είναι!

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΔΙΑΝΥΩ ΤΗΝ 27Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 3 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ 17 ΚΙΛΑ ΚΑΙ 7ΚΙΛΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

πηγα πριν απο λιγο στο γιατρο μου και μου ειπε οτι εχω παρει παρα πολλα κιλα.τι θα κανω;δεν μπορω να συγκρατηθω.πειναω και ειμαι λιχουδα.εχω παρει 10 κιλα ,μεχρι τωρα.πολλα ειναι;

dev081pp___.png

πηγα πριν απο λιγο στο γιατρο μου και μου ειπε οτι εχω παρει παρα πολλα κιλα.τι θα κανω;δεν μπορω να συγκρατηθω.πειναω και ειμαι λιχουδα.εχω παρει 10 κιλα ,μεχρι τωρα.πολλα ειναι;

Η συμβουλή που θα σου δώσω είναι να τρως κάθε φορά που πεινάς αλλα υγιεινά. Δηλ. Φρούτα, σαλάτες, κρακεράκια κανένα γιαούρτι, προσπάθησε να περιορίσεις τα γλυκά-παγωτά. Άντε και την επόμενη φορά να μην σου κάνει παρατήρηση ο γιατρός. Κι εγώ κάθε φορά που πάω είμαι μες το άγχος, είχα πάρει 3 κιλά σε ένα μήνα και μούγκριζε ο γιατρός. Αν θες μου λες, είχες πάντα περιτά κιλά ή τώρα με την εγκυμοσύνη;

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

κορίτσια! φρένο στο φαί! ότι κι αν σας λένε..... αυτά τα κιλά ΔΕΝ φεύγουν όταν γεννήσετε! με ρέγουλα το φαγητό και τα γλυκά! αυτή είναι η πικρή αλήθεια... δυστυχώς...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...