Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ έβαλα 30 κιλά στην εγκυμοσύνη μου, έφτασα τα 86, και 10 μήνες μετα δεν έπεσα κατω απτα 69. Τώρα που είμαι πάλι έγκυος και ξεκινώ από πολλά κιλά θα προσέχω για να πάρω λίγα. Ευτυχώς κλείνω τον τρίτο σε λίγες μέρες και δεν έχω βάλει καθόλου, παραμένω 69, αχ και ελπίζω να παραμείνω αρκετά εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το νούμερο ούτε εγώ κατάλαβα πώς το έφτασα. Το πρώτο τρίμηνο πείναγα υπερβολικά, είχα κόψει το τσιγάρο, έτρωγα συνέχεια και επειδή είχα δει λόγο αίμα δεν πολυκινούμουν. Πήρα 15 κιλα, δεδομένου ότι όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης είχα πάρει ήδη τα 3. Πάντα είχα ένα θέμα με την κατακράτηση πριν την περίοδο. Το δεύτερο τρίμηνο πήρα άλλα δέκα αλλά στο τελευταίο που πήρα σχεδόν 30 κιλά δεν πολυέτρωγα κορίτσια όσο και αν φαίνεται περίεργο. ειδικά μετά τον 8ο μηνα που δε μπορείς να φας έτσι και αλλιώς, πήρα 10 κιλά τον έβδομο, δέκα τον όγδοο και τα υπόλοιπα στον 9ο!!! Επειδή όμως αυτά που έτρωγα δεν αντιστοιχούσαν με τα κιλά που έπαιρνα δεν αγχώθηκα τρελά γιατί είχα στο μυαλό μου, ότι έτσι εύκολα θα τα χάσω. ειδικά όταν είχα χάσει τα 15 όταν γύρισα από το νοσοκομείο, πήρα τεράστια δύναμη. Βέβαια περιτό να σας πω ότι το 'πριν εγκυμοσύνη' και 'μετά εγκυμοσύνη' ήταν τραγικό! ¨ολος ο κόσμος με λυπόταν!!! Αλλά στο 3μηνο επάνω μετά τη γέννα που είχα χάσει τα 30 κιλά και έδειχνα ψιλοάνθρωπος, κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει πώς τα έχανα τόσο εύκολα. τι να πω

Εκεινο που θέλω να σου πω ειναι οτι κι εγω ημουν παραπανω κιλα πριν την εγκυμοσυνη και δυο μηνες πριν μεινω εγκυος ειχα αρχισει να πηγαινω σε διαιτολογο... δεν ειχα προλαβει να χασω πολλα κιλα και τσουπ νατο το μωρακι. ο γιατρος μου μου ειπε οτι βοηθησε πολυ στη συληψη το οτι εκανα σωστη διατροφηεκεινο το διαστημα. Μολις εμεινα εγκυος πηγα στη διαιτολογο μου που μου εδωσε συμβουλες. Αμεσως μετα ειχα καποια προβληματα και χρειαστηκε να νοσηλευτω και αμεσως μετα να μεινω στο κρεβατι για ενα μηνα πέρνοντας ορμονες. εβαλα εκεινο το μηνα 5κιλα(3ος μηνας που υποτιθεται δεν βαζεις) και γενικα σταματησα να το ελεγχω... εχω παρει ηδη 14 κιλα και τωρα αρχισα να προσπαθω κανοντας λιγο καλυτερη διατροφη.(καλιο αργα παρα ποτε!) παντως σε μένα ειναι δυσκολο να το ελεγχεις... οσον αφορα ομως τις εξετασεις μεχρι στιγμης ολα καλα... πολυ καλα και για μενα και για το μωρο παρολο τα κιλα...[/img]

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Διαφημίσεις

Όταν έμεινα έγκυος την πρώτη φορά, ζύγιζα 94 κιλά. Την ημέρα που μπήκα στο μαιευτήριο ήμουν 97. Σε όλη την εγκυμοσύνη, πήρα 3 κιλά!!! Όχι, δεν ευθύνεται ο αδαμάντινος χαρακτήρας μου, ο διαβήτης κυήσεως ευθύνεται.

Μετά τη γέννα, έφτασα 80 κιλά και μέσα σε 4 χρόνια, χτύπησα τα 102. Πέρσι τον Φλεβάρη αποφάσισα να κάνω δίαιτα και με χαλαρούς ρυθμούς κατέβηκα στα 79. Όπου και έμεινα έγκυος.

Όμως... ΠΕΙΝΑΩ. Συνεχώς. Διαρκώς. Ακαταπαύστως. Πρέπει την τελευταία εβδομάδα, να έχω πάρει τουλάχιστον 2 κιλά.

Προσπαθώ να σταματήσω, αλλά είναι δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο. Βλέπετε, έκοψα απότομα και το τσιγάρο, οπότε το μυαλό μου είναι μόνιμα στο φαγητό.

Εάν συνεχίσω έτσι, με βλέπω το επόμενο δίμηνο σαν τη χοντρή του Θησαυρού... :roll:

line_m123_beg_17_time_1096084800_text_cf20c3e9f9f1e3dceae7f220ece1f220e5dfede1e9.gifline_test_beg_39_time_1246852800_text_c720f8e9f8dfede120ece1f220e5dfede1e9.gif

http://3040glam.blogspot.com/

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ,

Είμαι λίγο μπερδεμένη με το όλο θέμα των κιλών. Σήμερα πήγα στον γυναικολόγο μου και μου έδωσε μια δίαιτα 1400 θερμίδων. Είμαι στην 35η εβδομάδα και καθαρά έχω πάρει 6 κιλά.Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 66 και τώρα 72, αλλα ο γιατρός υπολογίζει και 6 κιλά που έχασα και ξαναέβαλα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Έτσι είναι? Δηλαδή σύμφωνα με τον ίδιο έχω βάλει 12 κιλά.Πώς είναΙ δυνατόν να κάνω δίαιτα σε αυτή τη φάση? Μου απαγόρεψε όλα τα γλυκά.

ο γιατρός υπολογίζει και 6 κιλά που έχασα και ξαναέβαλα στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Τι εννοεις με αυτο;;;

Παντως οι περισσοτεροι γιατροι φτανουν στην υπερβολη με το θεμα των κιλων.Τηρησε την οσο μπορεις αλλα αν θες να φας γλυκακι στην τελικη μπορεις να το φας......και οταν σε ξαναδει του εξηγεις...μη τρελαινεσαι!!!!

pEmXp3.png

Στηναρχή της εγκυμοσύνης ήμουν 66 και μετά κατέβηκα στα 60. Σιγά σιγά τα έβαλα τα χαμένα κιλά. Από εκεί και πέρα πήρα άλλα 6. Πρέπει να υπολογίζω μόνο τα 6 ήκαι αυτά που έχασα και ξαναέβαλα?

Διαφημίσεις

αλλα ο γιατρός υπολογίζει και 6 κιλά που έχασα και ξαναέβαλα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Έτσι είναι? Δηλαδή σύμφωνα με τον ίδιο έχω βάλει 12 κιλά.Πώς είναΙ δυνατόν να κάνω δίαιτα σε αυτή τη φάση? Μου απαγόρεψε όλα τα γλυκά.

Eίναι όπως το υπολογίζει ο γιατρός και προφανώς προσπαθεί να σε προστατἐψει από το διαβήτη κύησης.

Καλό θα ήταν να τον ακούσεις.

Αυτό που σου λέει ο γιατρός σου δεν μου φαίνεται λογικό. Και εγώ ξεκίνησα με 58 την εγκυμοσύνη, μετά έπεσα στα 54 λόγω εμετών κλπ και τώρα είμαι στα 62 και θεωρώ ότι έβαλα 4 και όχι 8...το ίδιο και η γιατρός μου. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική πάνω σε αυτό που σου λέει.

gwggp2.png ISWTp2.png

1400 θερμίδες στο στάδιο που βρίσκεσαι τώρα είναι πολύ λίγες. Απορώ με τον γιατρό που θέλει σε τέτοια φάση να κάνεις τέτοια δίαιτα. Τα κιλά σου δεν είναι πολλά. Δεν είσαι στα 100 κιλά για να ανησυχεί τοσο, ούτε έβαλες υπερβολικά κιλά για την εβδομάδα σου. Παρολαυτά αν μπορέσεις να κάνεις τη δίαιτα χωρίς να ζαλίζεσαι ή να νιώθεις αδύναμη, καλό για σένα γιατί μπορεί να χάσεις κιόλας απτον ποπο ή τα πόδια και θα νιώθεις περισσότερο σε φόρμα γιατί δε θα βαρύνεις πολύ παραπάνω :wink:

Ακόμα και 12 να υπολογίσουμε οτι πήρες (που εγώ θεωρώ οτι πήρες 6 με τη λογική που περιγράφεις) χαρακτηρίζω λίγο υπερβολική την ειδική διατροφή των ''τόσων θερμίδων''... Σιγά πια, δεν έχεις πάρει και τόσα.

Εγώ τερματίζω με +15, τι πρεπει να κάνω, δίαιτα των 500 θερμίδων ημερησίως??

Εκτός αν έχεις ανεβασμένο ζάχαρο, οπου εκεί αλλάζουν όλα...

Διαφημίσεις

Σήμερα πήγα στον γυναικολόγο μου και μου έδωσε μια δίαιτα 1400 θερμίδων.

Πώς είναΙ δυνατόν να κάνω δίαιτα σε αυτή τη φάση? Μου απαγόρεψε όλα τα γλυκά.

για να μην σου συμβει αυτο που επαθα εγω¨: διαβητη κυησης σ'αυτη τη φαση....δεν μπορω να φαω τιποτα και πειναω σαν λυκος εχω παρα πολυ αυστηρο διαιτολογιο και μολις μου ειπαν οτι πρεπει να κανω ενεσεις ινσουλινης, κανε αυτο που σου λεει ο γιατρος σου γιατι και εγω το αμφισβητουσα οτι μπορει να συμβει τωρα στο τελος σχεδον αλλα εγινε.Αυτο που απορω εγω ειναι πως ενω εγω χανω κιλα το μωρο θα παιρνει βαρος (εχω χασει ηδη 3 κιλα) :?::?:

Αυτο που απορω εγω ειναι πως ενω εγω χανω κιλα το μωρο θα παιρνει βαρος (εχω χασει ηδη 3 κιλα) :?::?:

Θα σε πάω σε ένα ακραίο παράδειγμα, στην Αφρική που υποσιτίζονται οι μανάδες μια χαρούλα έμβρυα γεννούν (από την άποψη βάρους) γιατί τα μωρά παίρνουν ότι χρειάζονται από τον δικό σου οργανισμό, το ότι εσύ σε αυτή τη φάση χάνεις αποθηκευμένο λίπος του οργανισμού σου, δεν επηρεάζει το έμβρυο.

Εγώ να δω πότε θα το πάρω απόφαση να ξεκινήσω δίαιτα.... :?

αν δεν εχεις προβλημα αστο για μετα....παντως εχεις δικιο δεν το ειχα σκεφτει απο αυτη την αποψη

:)

αν δεν εχεις προβλημα αστο για μετα....παντως εχεις δικιο δεν το ειχα σκεφτει απο αυτη την αποψη

:)

Πρόβλημα έχω γιατί έχω φτάσει 100 κιλά :shock: με ύψος 1,70 και πρέπει γενικότερα να χάσω, αλλά τι να κάνω η μάνα, έχω βαρεθεί τις δίαιτες τόσα χρόνια. Απλά πρέπει να προσέχω απίστευτα το σάκχαρο γιατί στον γιο μου έκανα ινσουλίνη τρεις φορές την ημέρα επί τρεις μήνες.... και δεν θέλω να το ξαναζήσω....

για να μην τρελλαθούμε εντελώς!! 12 κιλά 35η εβδομάδα θεωρούνται πολλά??ΕΛΕΟΣ πια!! ανορεξικές θα καταντήσουμε και στην εγκυμοσύνη πια??τι μόδα είναι αυτή με τα κιλά??φτάσαμε στο σημείο με το που μένουμε έγκυες το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πόσα κιλά πήραμε και κάνουμε διαγωνισμό ποια θα παρει τα πιο λίγα..αν είναι δυνατόν να μην πάρει και καθόλου...λες και βγάζουμε γατί από μέσα μας και όχι παιδί...αμαν πια αυτή η φρενίτιδα με τα κιλά!!! και δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με διαβήτη κύησης...12 κιλά 35η εβδομάδα!!εχουμε εκτροχιαστεί εντελώς μου φαίνεται...ας ανοίξουμε νέο τοπικ: ποια πήρε τα λιγότερα κιλά??

Πάντως κι εμένα ο γιατρός μου που πήρα 3,5 κιλά στον 5ο, μου έγραψε να κάνω τη μικρή καμπύλη σακχάρου, γιατί μάλλον φοβήθηκε. Και με ψιλο-χοντροέκραξε γιατί είναι λέει πολλά κιλά για ένα μήνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι και έτρωγα (και γλυκά) και μεγάλωσε η κοιλιά μου πολύ.

είναι άλλο ομως να πάρει κάποιος 3,5 4 κιλά μέσα σε ένα μήνα και άλλο 12 κιλά σχεδόν συνολικά στην εγκυμοσύνη...έχουμε τρελλαθεί εντελώς και το κακό είναι ότι παρασέρνουμε η μια την άλλη!! πολλές φορές με το που με βλέπουν φίλες μου γυναίκες δεν ρωτάνε πώς είναι το παιδί, αλλά πόσα κιλά πήρες??καλε΄δεν φαίνεται! ε, σιγά μην πήρες....ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

παντως στην πρωτη μου εγκυμοσυνη πηρα 20 κιλα και δεν ειχα κανενα προβλημα τα εχασα με τον καιρο....τωρα που πηρα μονο 13 εχω το προβλημα με τον διαβητη κτλ....πιστευω οτι καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη και πρεπει να τηρουμε τουλαχιστον τα βασικα με την διατροφη και να μην παμε σε υπερβολες λιγο απο ολα και να ακουμε τον γιατρο μας γιατι στο κατω κατω τον διαλεξαμε γιατι τον εμπιστευομαστε :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...