Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Το βρήκα..... το ήξερα γιατι με εχουν σταματήσει και τσεκάρει!

Βιβλιο Κωδικα οδικής Κυκλοφορίας

Σελίδα 75 link http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Άρθρo 33

Mεταφoρά επιβατών με oχήματα

1. Aπαγoρεύεται η μεταφoρά επιβατών με oδικά oχήματα κατά τρόπo

τέτoιo ώστε να δημιoυργείται κίνδυνoς.

2. Eιδικότερα απαγoρεύεται:

α) Η μεταφoρά επιβατών περισσοτέρων των αναγραφομένων στην άδεια

κυκλoφoρίας τoυ οχήματος.

β) H κατάληψη θέσης παραπλεύρως τoυ oδηγoύ, από παιδιά ηλικίας μι-

κρότερης των δώδεκα (12) ετών, εφόσον δεν συγκρατούνται με εγκεκριμένο

σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους,

ως και από περισσότερα πρόσωπα από όσα επιτρέπεται στη θέση αυτή.

γ) Η μεταφορά ανηλίκων έως πέντε (5) ετών με μοτοσικλέτα ή μοτοποδή-

λατο, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κα-

τάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους.

3. Ο οδηγός μηχανοκίνητου οχήματος και μοτοποδηλάτου επιβάλλεται να

μεριμνά για την ασφάλεια των συνεπιβατών του και ειδικότερα να ελέγχει αν

φορούν τις ζώνες ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος κατά τη μεταφορά

τους.

4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με

διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.

Να σας πω κάτι, αν κάποιος δεν θέλει να φορά ζώνη ή κράνος δεν με απασχολεί καθόλου. Αν δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλειά του, η ζωή του ή ποιούς πιθανόν να αφήσει πίσω γιατί να με ενδιαφέρει εμένα?

Αλλά όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά το θεωρώ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ και οι αρχες θα έπρεπε να είναι αμείλικτες! Αφήστε γιατί διαολίζομαι τώρα! Ειδα μια γνωστή που το παιδάκι της είναι σαν τον μεγάλο μου γιό να το έχει στο μπροστινό κάθισμα και φυσικά χωρίς καθισματάκι γιατί μεγάλωσε!!! Δεν είδα αν φορούσε ζώνη, αλλά και πάλι... Και φυσικά μπροστά σε άλλα που έχω δει, αυτό είναι πταίσμα!

Επίσης να σας πώ κάτι πολύ σημαντικό! Όταν πηγαίνετε το αυτοκίνητο για πλύσιμο, να προσέχετε πάντα μη σας έχουν πειράξει τα καθισματάκια. Πριν απο κανα χρόνο το είχαμε πάει για πλύσιμο και ο ηλίθιος που το έπλυνε έβγαλε τα καθισματάκια απο τη ζώνη για να καθαρίσει & φυσικά μετά δεν τα ξαναέβαλε ή δεν μας είπε να τα βάλουμε εμείς. Έτσι, βάλαμε το παιδί στο κάθισμά του, το δέσαμε με τα ζωνάκια και σε μια μεγάλη στροφή έφυγε μαζί με το καρεκλάκι & έπεσε πάνω στο καρεκλάκι του μωρού! Ευτυχώς δεν χτύπησε κανένας απο τους δύο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

χμ.....αυτο το επαθα και εγω με το ξεμονταρισμένο κάθισμα αλλα αλλιως.....

καθαρισε ο συζηγος το αμαξι , σηκωσε το καθισμα να καθαρισει απο κατω....και το αφησε ετσι χωρις να το ξανακουμπώσει.............

Παιρνω εγω το αμάξι..βαζω την μικρη...και ετσι οπως κουνιοταν ατσαλα η μικρη γιατι αρνιόταν να κάτσει...εφυγε το καθισμα!! εγω εμεινα κάγκελο....

Απορουσα πως συνέβη...και πως γλυτωσαμε...ε μετα μιλωντας με τον συζηγο εμαθα...

Ε απο τοτε παντα οταν μπαινουμε πια στο αμάξι τσεκάρουμε αν ειναι κουμπωμένο το κάθισμα στη θεση του με την ζωνουλα του!!

χμ.....αυτο το επαθα και εγω με το ξεμονταρισμένο κάθισμα αλλα αλλιως.....

καθαρισε ο συζηγος το αμαξι , σηκωσε το καθισμα να καθαρισει απο κατω....και το αφησε ετσι χωρις να το ξανακουμπώσει.............

Παιρνω εγω το αμάξι..βαζω την μικρη...και ετσι οπως κουνιοταν ατσαλα η μικρη γιατι αρνιόταν να κάτσει...εφυγε το καθισμα!! εγω εμεινα κάγκελο....

Απορουσα πως συνέβη...και πως γλυτωσαμε...ε μετα μιλωντας με τον συζηγο εμαθα...

Ε απο τοτε παντα οταν μπαινουμε πια στο αμάξι τσεκάρουμε αν ειναι κουμπωμένο το κάθισμα στη θεση του με την ζωνουλα του!!

Α, καλά, να τον χαίρεσαι και εσύ τον σύζυγο! Ο δικός μου μια φορά δεν έδεσε το παιδί -εδώ κοντά πάμε- και (επειδή ακόμα και όταν πας "εδώ κοντά" μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις απότομα) πετάχτηκε το παιδί απο το καθισματάκι του! Ευτυχώς -ξανά- δεν έπαθε τίποτα, ευτυχώς έμαθε ο σύζυγος και δεν ξαναέκανε τέτοια μ$κία, δυστυχώς το έμαθα μετά απο πολλούς μήνες (τρέμω τι θα μου αποκαλύψει στο μέλλον)!

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 6 months later...

χρειαζεται ο γιος μου? Εδω δεν χρησιμοποιουμε αυτοκινητο οποτε δεν εχω ιδεα πως χωραει και που. Θα χρειαστουμε ομως καθισματακι για τις διακοπες. Περισυ ειχαμε νοικαισει ενα μαζι με το αυτοκινητο με ζωνη 5 σημειων. Φετος θα εχει κλεισει τα 4 και θα ειναι περιπου στο 1 μετρο (ισως 2-3 παντους παραπανω) και τον υπολογιζω γυρω στα 18 κιλα. Θα χωραει σε καθισμα με ζωνη 5 σημειων ή πρεπει να ζητησω booster?

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
χρειαζεται ο γιος μου? Εδω δεν χρησιμοποιουμε αυτοκινητο οποτε δεν εχω ιδεα πως χωραει και που. Θα χρειαστουμε ομως καθισματακι για τις διακοπες. Περισυ ειχαμε νοικαισει ενα μαζι με το αυτοκινητο με ζωνη 5 σημειων. Φετος θα εχει κλεισει τα 4 και θα ειναι περιπου στο 1 μετρο (ισως 2-3 παντους παραπανω) και τον υπολογιζω γυρω στα 18 κιλα. Θα χωραει σε καθισμα με ζωνη 5 σημειων ή πρεπει να ζητησω booster?

Γνώμη μου παντα

θα ζητήσεις καθισμα 9-36κιλών

και επειδη σε αυτα τα καθισματα απο τα 15κιλά και πανω καταργειται η ζωνη 5 σημειων λογο ογκου παιδιου, θα τον δεσεις με την ζωνη του καθισματος αλλα πανω στο καθισμα.

Γνωμη μου οχι το μπουστερ γαιτι δεν προφυλάσσει πλευρικα και το κεφαλακι.

Και αφου το 9-36 σας χωραει σιγουρα καλυτερα προτιμησε το!

εντιτ

βεβαια μπορει να σας χωραει και να δενει ακομα και ας ειναι 18 κιλά η δοκιμή θα σε πεισει

Να, κάτι τέτοιο θα χρειαστείς: http://www.britax.co.uk/car-seats/car-seats/kidfix

Ακριβώς αυτό έχουμε στο γιό μας που είναι 4 ετών (και 4 μηνών), 1,10μ και 19,5 κιλά. Εμείς το πήραμε γιατί δεν βρίσκαμε κάθισμα με ζώνη 5 σημείων που να χωράει το παιδί (και να βολεύεται δλδ να μην είναι σαν σαρδέλα). Θα συμφωνήσω πως το μπουστερ δεν προστατευει το κεφαλάκι.

Γνώμη μου παντα

θα ζητήσεις καθισμα 9-36κιλών

και επειδη σε αυτα τα καθισματα απο τα 15κιλά και πανω καταργειται η ζωνη 5 σημειων λογο ογκου παιδιου, θα τον δεσεις με την ζωνη του καθισματος αλλα πανω στο καθισμα.

Γνωμη μου οχι το μπουστερ γαιτι δεν προφυλάσσει πλευρικα και το κεφαλακι.

Και αφου το 9-36 σας χωραει σιγουρα καλυτερα προτιμησε το!

εντιτ

βεβαια μπορει να σας χωραει και να δενει ακομα και ας ειναι 18 κιλά η δοκιμή θα σε πεισει

Συμφωνώ απόλυτα.Μετά τα 15 κιλα συνήθως καταργείται η ζώνη των 5 σημείων.Με τίποτα booster τα θεωρώ πολύ επικίνδυνα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Ελπιζα οτι θα χωραει στο 5 σημειων γιατι δεν εχει συνηθισει και να καθετε ησυχα. Το θεμα ειναι οτι θα το νοικιασω μαζι με το αυτοκινητο οποτε θα πρεπει να το κλεισω χωρις να μπορεσω να το δοκιμασω..

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι ισχύει για τις άλλες μάρκες, στο Recaro Young Sport (9 έως 36 κιλά), που έχουμε εμείς, το παιδί μπορεί να δεθεί με τη ζώνη 5 σημείων μέχρι 18 κιλά.

http://62.1.2.212/products.php?pid=40348&pc=3919&RC

Τον Ευριπίδη τον έδενα με τη ζώνη πέντε σημείων μέχρι το Σεπτέμβριο (δηλαδή 4+ ετών, 18 κιλά βάρος και 112 εκατοστά ύψος)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα.

Τον τελευταίο καιρό άρχισα να οδηγώ περισσότερο και έχω παρατηρήσει το πολύ συχνό φαινόμενο παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας χωρίς ζώνη ή χωρίς να είναι σε ειδικό καρεκλάκι μέσα στα αμάξια. Παιδιά που παίζουν ελεύθερα ανάμεσα στα καθίσματα.

Ειλικρινά έχω απορρήσει με την συχνότητα του φαινομένου ( περισσότερα αμάξια με παιδιά χωρίς καμιά προφύλαξη και λιγότερα που τηρούν τα σωστά μέτρα ασφαλείας) το οποίο πολλές φορές που προκαλεί έντονο θυμό απέναντι στους οδηγούς των οχημάτων.

Μήπως είμαι εγώ υπερβολική που θεωρώ αδιαννόητο το γεγονός να μην λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για τα παιδιά όταν είναι επιβάτες σε αμάξι ;

Μήπως υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που οδηγούν τους γονείς να παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας;

Μήπως υπάρχει έλλειψη παιδείας;

Δεν ξέρω...

Εσείς χρησιμοποείται ζώνη ή κάθισματάκι όπως και όταν απαιτείται ;

Οχι δεν είσαι υπερβολική, τα παιδία στο αμάξι χρειάζονται απαραίτητα καρεκλάκι ή ζώνη ασφαλείας!όσους έχεις δει να μη χρεισιμοποιούν κάτι απο αυτά σημαίνει οτι είναι ανεύθυνη,πόσο να κάνει ένα καρεκλάκι όσο και να κάνει για του παιδιού την ασφάλεια φυσικά και θα το πάρεις δε το συζητώ!και αν κάποιοι γονείς δεν έχουν τα λεφτά να το αγοράσουν ας δανειστούν ένα απο κάποιον που τα παιδάκια τους εχουν ήδη μεγαλώσει και δε χρειαζονται πλέον το καρεκλάκι!υπάρχουν λύσης άρκει να ψάξεις!

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Καλημέρα.

Τον τελευταίο καιρό άρχισα να οδηγώ περισσότερο και έχω παρατηρήσει το πολύ συχνό φαινόμενο παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας χωρίς ζώνη ή χωρίς να είναι σε ειδικό καρεκλάκι μέσα στα αμάξια. Παιδιά που παίζουν ελεύθερα ανάμεσα στα καθίσματα.

Ειλικρινά έχω απορρήσει με την συχνότητα του φαινομένου ( περισσότερα αμάξια με παιδιά χωρίς καμιά προφύλαξη και λιγότερα που τηρούν τα σωστά μέτρα ασφαλείας) το οποίο πολλές φορές που προκαλεί έντονο θυμό απέναντι στους οδηγούς των οχημάτων.

Μήπως είμαι εγώ υπερβολική που θεωρώ αδιαννόητο το γεγονός να μην λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για τα παιδιά όταν είναι επιβάτες σε αμάξι ;

Μήπως υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που οδηγούν τους γονείς να παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας;

Μήπως υπάρχει έλλειψη παιδείας;

/d][Δεν ξέρω...

Εσείς χρησιμοποείται ζώνη ή κάθισματάκι όπως και όταν απαιτείται ;

να παρω τα πραγματα απο το τελος.οχι δεν υπαρχει ελλειψη παιδειας,η ασφαλεια των παιδιων μας δεν διδασκτετε.δεχομαι εν μερη τουςοικονομικους λογους ωστε να μην εχει καποιος το καθησματακι,δεν δεχομαι ομως να μην φορανε τις ζωνες ασφαλειας που ηδη υπαρχουν στο αυτοκινητο κ δεν κοστιζουν τιποτα,μονο λιγα δευτερολπτα για να κανουν ενα κλικ.σημερα ενα 10χρονο αγορι σκοτωθηκε μετα απο συγκρουση του αυτοκινητου που οδηγουσε η μητερα,με σχολικο,δεν φορουσε ζωνη ουτε το παιδι ουτε η μητερα.τα παιδακια του σχολικου που φορουσαν δεν επαθαν τιποτα.κ εμενα μου προκαλει εντονο θυμο να βλεπω παιδακια ορθια στο αυτοκινητο,κρεμασμενα στα παραθυρα.να μην αναφερω στα μηχανακια.........:confused::evil:.εχεις απολυτο δικιο....

να παρω τα πραγματα απο το τελος.οχι δεν υπαρχει ελλειψη παιδειας,η ασφαλεια των παιδιων μας δεν διδασκτετε.δεχομαι εν μερη τουςοικονομικους λογους ωστε να μην εχει καποιος το καθησματακι,δεν δεχομαι ομως να μην φορανε τις ζωνες ασφαλειας που ηδη υπαρχουν στο αυτοκινητο κ δεν κοστιζουν τιποτα,μονο λιγα δευτερολπτα για να κανουν ενα κλικ.σημερα ενα 10χρονο αγορι σκοτωθηκε μετα απο συγκρουση του αυτοκινητου που οδηγουσε η μητερα,με σχολικο,δεν φορουσε ζωνη ουτε το παιδι ουτε η μητερα.τα παιδακια του σχολικου που φορουσαν δεν επαθαν τιποτα.κ εμενα μου προκαλει εντονο θυμο να βλεπω παιδακια ορθια στο αυτοκινητο,κρεμασμενα στα παραθυρα.να μην αναφερω στα μηχανακια.........:confused::evil:.εχεις απολυτο δικιο....

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Με τη διαφορά όμως ότι δεν δέχομαι ούτε τους οικονομικούς λόγους σαν δικαιολογία. Στα τζάμπο υπάρχουν καθισματάκια καινούρια από 50 ευρώ, αλλά μπορείς να βρεις και φθηνότερα ακόμα μεταχειρισμένα. Και στην τελική ας μη φορέσει το παιδί mayoral συνολάκι, ας φορέσει No name αλλά να κάθεται σε ειδικό κάθισμα. Άλλωστε τι αξία έχουν κάμποσα ευρώ μπροστά στη ζωή του παιδιού μας?

Διαφημίσεις

Σήμερα σκοτώθηκε 10χρονος πηγαίνοντας για το σχολειο..:cry::cry:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=167949&catid=3

Συγνώμη βρε διονυσία, γιατί ανοιγείς το θέμα πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω...ζητάμε τι από το αυτονόητο ? τι πρέπει να συζητήσουμε ?

Υπάρχει περίπτωση κανένας γονιός να σου πει ότι είσαι λάθος ή αν έχει βάλει το παιδί χωρίς καρεκλάκι/ζώνη να το παραδεχτεί ?

rQGhp3.png

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Με τη διαφορά όμως ότι δεν δέχομαι ούτε τους οικονομικούς λόγους σαν δικαιολογία. Στα τζάμπο υπάρχουν καθισματάκια καινούρια από 50 ευρώ, αλλά μπορείς να βρεις και φθηνότερα ακόμα μεταχειρισμένα. Και στην τελική ας μη φορέσει το παιδί mayoral συνολάκι, ας φορέσει No name αλλά να κάθεται σε ειδικό κάθισμα. Άλλωστε τι αξία έχουν κάμποσα ευρώ μπροστά στη ζωή του παιδιού μας?
εχεις δικιο,παρελειψα να γραψω μετα το οικονομικο,οτι δεν ειναι καθολου ντροπη να ζητησουμε απο φιλους συγγενεις να μας δωσουν το δικο τους που δεν χρεισημοποιουν πλεον,αλλα βλεπεις μερικοι ειναι τοσο ψωροπεριφανοι που προτυμουν να μην εχουν το αυτονοητο για το παιδι τους παρα να το ζητησουν απο μενα,εσενα την αλλη....

Οπότε Dalia γιατί τελικά γίνεται από τους γονείς;

Εκτός εάν μόνο εγώ το παρατηρώ σαν φαινόμενο και τελικά δεν υφίσταται.

Πραγματικά θυμώνω και δεν ξέρω τι και αν χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ για αυτούς που εσκεμμένα ή όχι παραμελούν τα παιδιά τους.

Το γιατί άνοιξα το θέμα ; Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ή δεν κάνουν κάτι γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τις συνέπειες των πράξεων τους ή γιατί κάποιος δεν τους έχει πείσει ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος ή δεν ξέρω και εγώ γιατί. Γιατί θέλω να πω ότι είναι λάθος αλλά δεν έχω κανένα μέσο να επικοινωνήσω με αυτούς. Μπορεί κάποιος εδώ μέσα να το δει και να καταλάβει ότι μερικές φορές κάνει λάθος. Μπορεί κάτι να αλλάξει

Ειλικρινα μου φαινεται κι εμενα αδιανοητο τη σημερινη εποχη με την ενημερωση που υπαρχει να κυκλοφορουν ακομα γονεις με τα παιδια "χυμα" στο αυτοκινητο... Μολις την περασμενη εβδομαδα στο μπροστινο μας αυτοκινητο πηγαινε ολη η οικογενεια βολτα με τρια μικρα παιδια (ολα κατω των 5 σιγουρα) να αλωνιζουν στο πισω καθισμα και μαλιστα τα δυο μικρα που ηταν στα παραθυρα δεξια και αριστερα ειχαν βγαλει ολο το κεφαλακι τους εξω απο τα τζαμια και το μισο κορμακι τους κρεμοταν κυριολεκτικα εξω :confused:.. Ειχαν και τα χερια εξω φυσικα.. Οι γονεις στην κοσμαρα τους, μαλιστα ο πατερας καπνιζε κιολας σαν φουγαρο :rolleyes:

Τωρα αν γινοταν ενα τρακαρισμα ουτε θελω να σκεφτω τι θα γινοταν :(.. Απαραδεκτοι!

oaiqp2.pngm9YLp2.png

σημερα ενα 10χρονο αγορι σκοτωθηκε μετα απο συγκρουση του αυτοκινητου που οδηγουσε η μητερα,με σχολικο,δεν φορουσε ζωνη ουτε το παιδι ουτε η μητερα.

Φορούσε ζώνη το παιδί... η ζώνη σε προφυλάσσει από πάρα πολλά, αλλά 100% προστασία δεν υπάρχει ποτέ. Αλλά αν μη τι άλλο ξέρεις ότι το κακό δεν έγινε από δική σου βαριά αμέλεια, αν αυτό βοηθάει.

Τι να αλλάξει? Το πιο δύσκολο πράγμα να αλλάξει είναι η νοοτροπία.Αν κάποιος το θεωρεί περιττό το κάθισμα ή την ζώνη ή αν κάποιου το παιδί κλαίει και οδύρεται κάθε φορά που το δένουν (υπαρκτό και αυτό) και προτιμά να το αφήνει έτσι στο αυτοκίνητο θα το κάνει είτε το καταδικάσουμε εμείς από εδώ είτε όχι.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Οπότε Dalia γιατί τελικά γίνεται από τους γονείς;

Εκτός εάν μόνο εγώ το παρατηρώ σαν φαινόμενο και τελικά δεν υφίσταται.

Πραγματικά θυμώνω και δεν ξέρω τι και αν χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ για αυτούς που εσκεμμένα ή όχι παραμελούν τα παιδιά τους.

Το γιατί άνοιξα το θέμα ; Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ή δεν κάνουν κάτι γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τις συνέπειες των πράξεων τους ή γιατί κάποιος δεν τους έχει πείσει ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος ή δεν ξέρω και εγώ γιατί. Γιατί θέλω να πω ότι είναι λάθος αλλά δεν έχω κανένα μέσο να επικοινωνήσω με αυτούς. Μπορεί κάποιος εδώ μέσα να το δει και να καταλάβει ότι μερικές φορές κάνει λάθος. Μπορεί κάτι να αλλάξει

διονυσια δυστηχως ουτε εσυ ουτε εγω ουτε καμμια μας μπορει να κανει κατι,αν για παραδειγμα σε πετυχω σε φαναρι κ σου πω οτι εισαι λαθος που εχεις λυτω το παιδι κτλ,στην καλυτερη θα με βρισεις.δεν αλλαζει τιποτα,κ δεν αλλαζει γιατι ο αστυνομικος που θα σου κανει ελεγχο αν εχεις διλπωμα κ τα σχετικα,δεν ασχολειται καν με το πιτσιρικι που γκρινιαζει στο πισω καθησμα,γιατι εμενα με σταματησαν κ μολις ειδαν 2 παιδια μεσα μου ειπαν καλημερα γεια σας..μην το ψαχνεις,ειναι πολλοι οι απερισκεπτοι....το ασχημο ειναι οτι την πληρωνουν παντα αθωα πλασματα.

Φορούσε ζώνη το παιδί... η ζώνη σε προφυλάσσει από πάρα πολλά, αλλά 100% προστασία δεν υπάρχει ποτέ. Αλλά αν μη τι άλλο ξέρεις ότι το κακό δεν έγινε από δική σου βαριά αμέλεια, αν αυτό βοηθάει.
το παιδι απο τις πρωτες πληροφοριες δεν φορουσε ζωνη το ξαναδιαβασα για τυχον λαθος δικο μου.ημητερα εχασε τον ελεγχο κ χτυπησε στο σχολικο με μεγαλη ταχυτητα.αυτα γραφει στο yahoo,το αποτελεσμα ειναι οτι χαθηκε αδικα ενα αγγελουδι..

Δυστυχως οι περισσοτεροι πιστευουν οτι δεν προκειται να συμβει κατι σε αυτους η οτι κανουν μια πολυ μικρη αποσταση κ.λπ. Δικαιολογιες στο μυαλο τους υπαρχουν πολλες.

Το σημερινο ερχεται να επιβεβαιωσει απλως το οτι ολα μπορουν να συμβουν και οι συνεπειες ειναι μοιραιες. Ευτυχως που τα παιδακια στο σχολικο φοραγαν ζωνη γιατι συνηθως και αυτα αδετα τα εχουν. Προχτες ενα κοριτσακι καθοταν στο τελος του σχολικου και ειχε γυρισει ολο πισω και με χαιρεταγε. Αδετο και η συνοδος δεν ειχε παρει χαμπαρι.

Ρε παιδιά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταδικαστεί κανείς.

Εγώ ήθελα να προσεγγίσω κυρίως ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν ζώνη ή κάθισματάκι για να καταλάβω το γιατί. Δεν συμφωνώ μαζί τους αλλά δεν μπορώ να τους κατατάξω σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Όλοι ανεύθυνοι είναι ;

Γιατί προφανώς υπάρχουν και είναι πολλοί ( εγώ τους βλέπω σε καθημερινή συχνότητα )αλλά μάλλον δεν υπάρχουν σε αυτό το forum.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...