Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Επειδή μόλις γυρίσαμε από ταξίδι Χριστουγέννων και μ΄αυτα που είδα θέλω να πω τον πόνο μου. Είναι αδιανόητο γονείς να πηγαίνουν έστω και 1 μέτρο χωρίς το παιδι να είναι σε κάθισμα. Και δεν μιλάμε μόνο για μωρά μιλάμε για παιδιά μέχρι 12 χρονών. Επιπλέον δεν είδα ποτέ τροχαία να γράφει ειδικά γιαυτό το λόγο, και κακώς. Επιπλέον τα παιδικά καθίσματα πρέπει να αλλάζουν μαζί με την ηλικία αλλά κυ΄ρίως μαζί με βάρος παιδιών. Από 0-9 με πρόσωπο προς τα πίσω, μετά με το κλασσικό κάθισμα μέχρι περίπου την ηλικία των 6, με απλά ανυψωτικά που μπορούν να συνδυαστούν με αφαιρούμενη πλάτη μέχρι τα 12. Αυτά και ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολυ καλα τα λες Γιωργο !!! ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!

Οσο για τους τροχαίους.... νομιζεις... εμενα μου την χαρισανε στο τσακ μια φορα που εκανα κι εγω την βλακεια να σηκωσω το παιδι (2 μηνων) να το θηλασω καθ' οδον !!! Αστραψε και βροντηξε ο τροχαίος !!! :oops:

Συμφωνώ μαζί σου gerkon μου :D και δε θα εκφραστώ ως συνήθως για την ανευθηνότητα του αφήνω ένα παιδί στο αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ωραια τα λετε και συμφωνω. Τι γινεται ομως στην περιπτωση που το αυτοκινητο δεν εχει και δεν παιρνει πισω ζωνες ασφαλειας?

Προσωπικα δοκιμασα να τον βαλω πισω με το καθισματακι και πηγαινε σαν τραμπαλα (μου φανηκε πιο επικινδυνο απο τελειος λυμενος). Η μονη λυση που εχω καταφερει να βρω και να νοιωθω το παιδι ασφαλη ειναι μπροστα με το καθισματακι και τη ζωνη (αν ηξερε καποιος θα ηθελα να μου πει αν θεωρειται ασφαλη σαν λυση - εκτος του κλασικου : οχι μπροστα το παιδι). Δεν ψαχνω την ιδανικη θεση του παιδιου ( η οποια ξερω οτι ειναι πισω με το καθισματακι), ψαχνω την ασφαλη στην περιπτωση που δεν εχει πισω ζωνες το αυτοκινητο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Καταρχας οταν κανεις παιδια, αλλαζεις αυτοκινητο !!! χαχα !!! Κατα δευτερον το καθισματακι στην μπροστινη θεση δεν απαγορευεται, αρκει να μην εχεις ενεργο αεροσακο...

Δεν ειναι οτι καλυτερο.... αλλα ειναι τουλαχιστον μια λυση ! :wink:

θα πάς σε κάποιο μαγαζί αυτοκινήτων συνεργείο ,

και θα ζητήσεις να σου βάλουν μια ζώνη μόνο για αυτό.

μπαίνουν ζώνες ακόμα και εάν το αυτοκίνητο δεν έχει.

μάλλον μιλάς για πολύ παλιό αυτόκίνητο.

και σε αυτά, μπαίνουν.

παλιά ο πατέρας μου είχε μια lancia flavia, τότε πρίν 30 χρόνια δηλαδή, πήγε και του έβαλαν. (είναι αυτοκίνητο αντίκα)

αποκλείεται και τώρα λοιπόν να μην γίνεται, έστω και αν δεν φαίνεται τέλειο,

γίνεται.

θέλει λίγο ψάξιμο ώς προς το ποιός να το κάνει.

ίσως αν γραφτείς σε κάποιο φόρουμ με αυτοκίνητα, να σου πούν πιο εύκολα/άμεσα. αλλιώς πας στα συνεργεία της γειτονιάς.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Mαρια εχω ηδη παει και το κοστος ειναι τοσο ωστε φτανει την αγορα του συγκεκριμενου αυτοκινητου (δεν εχει λεει κατι βασεις μεσα που ειναι απαραιτητες για ζωνη και πρεπει να λυθει ολο το αμαξι).

Marilena --> αεροσακος??? τι ειναι αυτο :lol::lol::roll:

Πρεπει να παρουμε το ξερω αλλα ..... ολο κατι προκυπτει. Τα ξερετε τωρα τι να λεμε :?

αυτο που σου είπαν δεν στέκει ούτε κατα διάννοια!!!

απλώς χρειάζονται οι παλιές βάσεις όχι οι νέες.

νομίζω ότι αυτός που σου το είπε είναι απλώς άσχετος.. εσύ αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι έναν ιμάντα όπως αυτό που βάζουν οι παλιές ζώνες. δεν χρειάζεται να έχει τον εσωτερικό μηχανισμό αυτόν που έχουν οι νέες ζώνες. εσύ θέλεις απλώς να στερεώνει στο κάθισμα!

(διόρθωσέ με εάν κατάλαβα λάθος!)

ανάμεσα απο το καθισματάκι μετά εάν βλέπεις να κουνιέται, βάζεις μια κουβερτούλα ( όχι ακρυλική) εάν το πάλιό κάθισμα είναι πολύ στιβαρό και δεν κάθεται το καθισματάκι καλά, και σφίγγεις.

μην αφήνεις την ασφάλεια των παιδιών σε κάποιον άσχετο -

δεν χρειάζεται καθόλου να λυθεί όλο το αυτοκίνητο, άυτός που σου το είπε βαριόταν ή δεν ξέρει να το κάνει αυτό.

πρέπει να ψάξεις σε άλλο συνεργείο. μπές σε ένα φόρουμ για αυτοκίνητα, δίνοντας το μοντέλο του αυτοκινήτου που λές - για να σε βοηθήσουν.

υπάρχουν πολλοί που κάνουν τέτοιες δουλειές και μερεμέτια στα αμάξια.

όχι πάντως σε εξουδιοδοτημένο συνεργείο έτσι?

μην οδηγείς πάντως με το παιδί μπροστά, ...

τζάμπα όλους τους κανόνες τους έχουν φτιάξει?

ειδικά εάν είναι παλιό αμάξι με σίδερο για λαμαρίνα, ....

η πρόσκρουσή του δεν έχει καμία σχέση με την πρόσκρουση άλλου αυτοκινήτου όπως τα τωρινά. τα τωρινά είναι σαν αλουμινόχαρτο, και απορροφούν τους τρανταγμούς, τα παλιά όμως είναι όσο ελαστικά όσο το τσιμέντο...

μπροστά δεν υπάρχει ο χώρος που χρειάζεται για να πάει μπρος πίσω το καθισματάκι σε περίπτωση πρόσκρουσης. σε παλιό αυτοκίνητο λοιπόν, το μπρος πίσω που θα κκάνει θα είναι πολύ μεγαλύτερο,

και αν το βάλεις μπροστά το καθισματάκι, δεν θα έχει τον απαραίτητο χώρο. και μόνο σκληρά αντικείμενα μπροστά του... ταμπλώ παρπρίζ.

αυτά που σου είπε για το κόστος της ζώνης, στα είπε κάποιος που δεν ξέρει να το κάνει αυτό.

πήγαινει pleeeaaseee σε άλλον.

R.I.P. Michael Jackson.

που βρίσκεσαι Αθήνα?

αν ναι θα σου στείλω ένα τηλ μήπως (δεν έχω ιδέα) ξέρει εκείνος κάποιον.

ΟΛΑ φτιάχνονται στα αυτοκίνητα και παλιά ναναι. ίσως χρειάζεται κάποιος που να έχει σχέση με παλιά αυτοκίνητα και να έχει ανταλλακτικά τέτοια.

απλώς κάνουν μια σιδηροκόλληση, ....μην τρελλαίνεσαι,

και στην τελική ένα αυτοκίνητο αν ξέρει κάποιος το λύνει (τα καθίσματα) σε 5 λεπτά.!

εγώ εχω λύσει το δικό μου σε 5 λεπτά, με ένα κλειδί καρυδάκι, μην τρελλαθούμε.

σόρρυ νευριάζω όταν ακούω ότι κάποιος κοροιδεύει το κόσμο.. :evil:

και ειδικά για κάτι τέτοιο σημαντικό.

αν είσαι επαρχία πρέπει να κάνεις εσύ οπωσδήποτε ένα research...

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο με ζώνη τριών σημείων στο πίσω κάθισμα μια και αυτό υπάρχει στα αυτοκίνητα από την δεκαετία του 70. Για παράδειγμα το πρώτο αυτοκίνητο που είχαμε μία Ascona του 1977 το είχε. Γιατί αυτοκίνητο μιλάς; Πάντως αν δεν υπάρχει τότε ναι η πιο ασφαλής περίπτωση είναι να μπει το παιδικό κάθισμα μπροστά.

εμείς τότε το αυτοκίνητο δεν είχε ούτε μπροστά ζώνες!!! :shock::) και τις έβαλαν..

αποκλείεται να μην μπαίνει με σχετικά λίγα χρήματα μια ζώνη στο πίσω κάθισμα.... απλά πρέπει να βρεί το σωστό συνεργείο.

΄

όσο για το μπροστινό κάθισμα,... ναι σε σχέση με το να έιναι πίσω χωρίς τίποτε, φυσικά,

αλλά πάλι, εγώ δεν το συστήνω με τίποτε. δεν έχω διαβάσει έρευνες, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν ήταν το ίδιο ασφαλές με το να έχει καθισματάκι στο πίσω κάθισμα δεμένο, τότε θα έλεγαν εξαρχής ότι μπορεί να μπαίνει και μπρός και πίσω.

οπότε... elenik ψαξτο λίγο, δες στο χρυσό οδηγό, και πάρε εκεί τηλ. μέχρι να βρείς κάποιον! http://www.xo.gr

R.I.P. Michael Jackson.

Ασφάλεια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Πού πρέπει να τοποθετείτε τα ειδικά καθίσματα για παιδιά;

Ποτέ μην τοποθετείτε ένα βρέφος (μικρότερο του ενός έτους) στο μπροστινό κάθισμα αυτοκινήτου που έχει αερόσακο.

Τα πίσω καθίσματα είναι η ασφαλέστερη θέση για να ταξιδεύουν τα παιδιά.

Αν ένα μεγάλο παιδί είναι απαραίτητο να ταξιδέψει στο μπροστινό κάθισμα, ασφαλίστε το σωστά με τη ζώνη ασφαλείας και μετακινήστε το κάθισμα όσο γίνεται πιο μακριά από το παρμπρίζ.

Το παιδί σας κοιτάζει στη σωστή κατεύθυνση;

Τα παιδιά μέχρι την ηλικία του ενός έτους (βάρους έως 9 κιλά) πρέπει να κάθονται κοιτάζοντας με φορά αντίθετη προς την πορεία του αυτοκινήτου σε ειδικό κάθισμα αποκλειστικά για μωρά (Α) ή σε παιδικό κάθισμα συνδυασμένο τόσο για βρέφη όσο και για παιδιά (μπορεί να τοποθετηθεί και με φορά προς τα εμπρός) (Β).

Τα παιδιά ενός έτους και άνω από 9-18 κιλά μπορούν να κάθονται κοιτάζοντας προς τα εμπρός (Γ).

Τα παιδιά βάρους 9 και 27/36 κιλών (4-8 ετών) θα πρέπει να κάθονται σε «ανυψωτικά» καθίσματα (Δ).

Συνήθως τα παιδιά πάνω από 36 κιλά και μεγαλύτερα από 8 ετών μπορούν να κάθονται σωστά στο κάθισμα του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας.

Συμβουλές για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Δεν ταιριάζουν όλα τα παιδικά καθίσματα σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Όταν εγκατασταθεί σωστά, το παιδικό κάθισμα δεν πρέπει να μετακινείται περισσότερο από 2,5 εκατοστά από πλευρά σε πλευρά. Θυμηθείτε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες στο Εγχειρίδιο Οδηγιών του Αυτοκινήτου και του καθίσματος.

Όταν χρησιμοποιείτε καθίσματα που κοιτάζουν με φορά αντίθετη από την πορεία του αυτοκινήτου, δέστε τις ζώνες εφαρμοστά και στερεώστε την ασφάλεια στο επίπεδο της μασχάλης. Οι ζώνες πρέπει να βρίσκονται στο επίπεδο του ώμου ή κάτω από αυτόν. Τοποθετήστε το κάθισμα σε γωνία 45 μοιρών ώστε να προστατευτεί το κεφάλι του παιδιού από το να πέσει προς τα εμπρός.

Μπορείτε να τοποθετήσετε διπλωμένες πετσέτες ή κουβέρτες στα πλάγια του καθίσματος για επιπλέον στήριξη του παιδιού. Ποτέ μην τοποθετείτε «προσθήκες» κάτω ή πίσω από το παιδί.

Όταν χρησιμοποιείτε κάθισμα που κοιτάζει προς τα εμπρός, οι ζώνες ασφαλείας πρέπει να βρίσκονται στις πάνω σχισμές, συνήθως στο επίπεδο του ώμου ή πιο πάνω. Τοποθετήστε το κάθισμα σε όρθια θέση. Στερεώστε την ασφάλεια της ζώνης στο επίπεδο της μασχάλης εφαρμοστά.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ασφάλεια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Πού πρέπει να τοποθετείτε τα ειδικά καθίσματα για παιδιά;

Ποτέ μην τοποθετείτε ένα βρέφος (μικρότερο του ενός έτους) στο μπροστινό κάθισμα αυτοκινήτου που έχει αερόσακο.

Τα πίσω καθίσματα είναι η ασφαλέστερη θέση για να ταξιδεύουν τα παιδιά.

Αν ένα μεγάλο παιδί είναι απαραίτητο να ταξιδέψει στο μπροστινό κάθισμα, ασφαλίστε το σωστά με τη ζώνη ασφαλείας και μετακινήστε το κάθισμα όσο γίνεται πιο μακριά από το παρμπρίζ.

Το παιδί σας κοιτάζει στη σωστή κατεύθυνση;

Τα παιδιά μέχρι την ηλικία του ενός έτους (βάρους έως 9 κιλά) πρέπει να κάθονται κοιτάζοντας με φορά αντίθετη προς την πορεία του αυτοκινήτου σε ειδικό κάθισμα αποκλειστικά για μωρά (Α) ή σε παιδικό κάθισμα συνδυασμένο τόσο για βρέφη όσο και για παιδιά (μπορεί να τοποθετηθεί και με φορά προς τα εμπρός) (Β).

Τα παιδιά ενός έτους και άνω από 9-18 κιλά μπορούν να κάθονται κοιτάζοντας προς τα εμπρός (Γ).

Τα παιδιά βάρους 9 και 27/36 κιλών (4-8 ετών) θα πρέπει να κάθονται σε «ανυψωτικά» καθίσματα (Δ).

Συνήθως τα παιδιά πάνω από 36 κιλά και μεγαλύτερα από 8 ετών μπορούν να κάθονται σωστά στο κάθισμα του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας.

Συμβουλές για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Δεν ταιριάζουν όλα τα παιδικά καθίσματα σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Όταν εγκατασταθεί σωστά, το παιδικό κάθισμα δεν πρέπει να μετακινείται περισσότερο από 2,5 εκατοστά από πλευρά σε πλευρά. Θυμηθείτε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες στο Εγχειρίδιο Οδηγιών του Αυτοκινήτου και του καθίσματος.

Όταν χρησιμοποιείτε καθίσματα που κοιτάζουν με φορά αντίθετη από την πορεία του αυτοκινήτου, δέστε τις ζώνες εφαρμοστά και στερεώστε την ασφάλεια στο επίπεδο της μασχάλης. Οι ζώνες πρέπει να βρίσκονται στο επίπεδο του ώμου ή κάτω από αυτόν. Τοποθετήστε το κάθισμα σε γωνία 45 μοιρών ώστε να προστατευτεί το κεφάλι του παιδιού από το να πέσει προς τα εμπρός.

Μπορείτε να τοποθετήσετε διπλωμένες πετσέτες ή κουβέρτες στα πλάγια του καθίσματος για επιπλέον στήριξη του παιδιού. Ποτέ μην τοποθετείτε «προσθήκες» κάτω ή πίσω από το παιδί.

Όταν χρησιμοποιείτε κάθισμα που κοιτάζει προς τα εμπρός, οι ζώνες ασφαλείας πρέπει να βρίσκονται στις πάνω σχισμές, συνήθως στο επίπεδο του ώμου ή πιο πάνω. Τοποθετήστε το κάθισμα σε όρθια θέση. Στερεώστε την ασφάλεια της ζώνης στο επίπεδο της μασχάλης εφαρμοστά.

Επιπλέον ΠΡΟΣΟΧΗ στις προδιαγραφές του παιδικού καθίσματος. Μην κάνετε οικονομία σε αυτό το θέμα. Τα περιοδικά αυτοκινήτου κάνουν συχνά test σε καθίσματα.

Τα ατυχήματα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα υγείας των παιδιών και των νέωνΚάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 1000 παιδιά και νέοι χάνουν τη ζωή τους από ατυχήματα, κυρίως τροχαία.

Κάθε εβδομάδα 17 παιδιά και νέοι σκοτώνονται σε τροχαίο ατύχημα.

Ο βασικότερος τρόπος πρόληψης των βαριών συνεπειών των τροχαίων ατυχημάτων στα παιδιά είναι η σωστή χρήση: του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου και της ζώνης ασφαλείας.

Γιατί είναι απαραίτητο το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και η ζώνη ασφαλείαςΈχει υπολογιστεί ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, μειώνουν κατά 70% τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Η χρήση ζώνης ασφαλείας μειώνει σημαντικά τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων στα παιδιά.

Ακόμη και σε σύγκρουση μέτριας βαρύτητας, αν το παιδί κρατιέται στην αγκαλιά, μπορεί:

να εκσφενδονιστεί μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο,

να λειτουργήσει σαν "αερόσακκος" για τον ενήλικα που το κρατάει, με αποτέλεσμα βαρύτατες σωματικές κακώσεις.

Το βάρος του παιδιού σε μια σύγκρουση με μέτρια ταχύτητα γίνεται 30 φορές μεγαλύτερο, δηλαδή ένα παιδί 3 χρόνων αποκτά βάρος σύγκρουσης περίπου 500 κιλά!

Έχει βρεθεί ότι ο οδηγός αντιδρά καλύτερα σε μια δύσκολη στιγμή, εάν ξέρει ότι οι συνεπιβάτες του είναι δεμένοι με ασφάλεια.

http://www.ich.gr/ge_auto.html

Συγνώμη που παραθέτω πολλά,αλλά εχω δει τοοοοσα πολλά παιδάκια να χοροπηδάνε στο αυτοκίνητο στην Εθνική και τοοοοσα τρακαρίσματα :(:(:(

Διαφημίσεις

Μια και το ψαχνεις το θεμα Γιώργο κανε εναν κόπο και πρότεινέ μου τι να παρω για την Αγγελιάννα, αφού είμαστε σε άμεση φάση αλλαγής...

Είναι 16 κιλά... θα πρέπει οπωσδηποτε μεσα στον μηνα να παρουμε... :wink:

...Για παράδειγμα το πρώτο αυτοκίνητο που είχαμε μία Ascona του 1977 το είχε....

Αχ! τι μου θύμησες !!! Ascona του '77 !!!

ΜΠΛΕ αλλα ένα μπλέ πολυ souper !!! ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΓΥΑΛΙΣΜΕΝΗ & ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ!!! :D:D:D το αμάξι που μεγάλωσα .... που πηγαίναμε διακοπές ..... που τσακωνόμουν με την αφερδή μου ποιά θα κάτσει στο κέντρο (στην κούρμπα πίσω απο το χειρόφρενο !!!) Το πρώτο μας αμάξι που θυμάμαι.... (το '76 γεννήθηκα)!!! το είχαμε σχεδόν μέχρι την εφηβία μου! :D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

που βρίσκεσαι Αθήνα?

αν ναι θα σου στείλω ένα τηλ μήπως (δεν έχω ιδέα) ξέρει εκείνος κάποιον.

Στειλε μου σε παρακαλω. Θα με σωσεις. Αθηνα ειμαι.

Ναι. Ειχα παει σε εξουσιοδοτημενο της Τοyota :twisted: και μου τα ειπαν αυτα.

Αυτο ακριβως που περιγραφεις θελω. Να μενει το καθισμα σταθερο. Οταν ηταν πιο μικρος το σφινωνα με το μπροστα καθισμα (τραβαγα τερμα πισω το μπροστα καθισμα εβαζα το καρεκλακι πισω και το σφινωνα). Τωρα ομως .... δεν γινεται. Ξερω οτι μπορει να σας ακουγεται αδιανοητο αλλα ..... εχω μαλωσει απειρες φορες με τον αντρα μου για το οτι ειμαστε ανευθυνοι στο μονο σημειο που δεν πρεπει.

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο με ζώνη τριών σημείων στο πίσω κάθισμα μια και αυτό υπάρχει στα αυτοκίνητα από την δεκαετία του 70. Για παράδειγμα το πρώτο αυτοκίνητο που είχαμε μία Ascona του 1977 το είχε. Γιατί αυτοκίνητο μιλάς; Πάντως αν δεν υπάρχει τότε ναι η πιο ασφαλής περίπτωση είναι να μπει το παιδικό κάθισμα μπροστά.

Toyοta Corolla του 1989. Το ειχαμε ακουσει και εμεις και του το ειπαμε αυτο και μας ειπε οτι ειναι αναλογα με την χωρα κατασκευης.

Toyοta Corolla του 1989. Το ειχαμε ακουσει και εμεις και του το ειπαμε αυτο και μας ειπε οτι ειναι αναλογα με την χωρα κατασκευης.

Κατάλαβα. Έχω βάλει ένα post στο Forum του Bloka.com για να ρωτήσω που μπορείς και με τι κόστος να βάλεις ζώνες ασφαλείας. Όταν έχω κάτι θα σε ενημερώσω.

Είναι αδιανόητο γονείς να πηγαίνουν έστω και 1 μέτρο χωρίς το παιδι να είναι σε κάθισμα. Και δεν μιλάμε μόνο για μωρά μιλάμε για παιδιά μέχρι 12 χρονών.

Α, και πού να δείς τι γίνεται κάθε πρωι έξω από τα σχολεία, όπου φτάνουν οι αργοπορημενοι γονεις, σταματάνε το αυτοκίνητο στη μεση του δρόμου και πεταγονται απο μεσα τα πιτσιρίκια και τρέχουν προς την πόρτ για να προλάβουν... και φυσικά ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι δεμένο, κάθονται στο κάθισμα με την τσάντα ήδη φορτωμενη στους ώμους, έτοιμα να πεταχτουν έξω πριν καλα καλα σταματησει το αυτοκίνητο...

Και αναρωτιέμαι καθε μέρα πόσο ηλίθιος και ανεύθυνος μπορεί να είναι ένας γονιός... Γιατι οι δικαιολογιες του στυλ "το παιδι δεν κάθεται" ειναι το λιγότερο αστειες. Το παιδι, αν το μαθεις απο μικρό και του το επιβάλεις, το συνηθίζει και όχι μονο κάθεται, αλλα διαμαρτύρεται αν τυχει να ξεκινησεις το αμάξι χωρίς να το δέσεις στο καρεκλάκι του.

Βεβαια, - χωρις να θέλω όμως να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα - δεν έχω δει και καμια σοβαρή καμπάνια από το κράτος, ουτε πρόστιμα απο την τροχαία...

Είναι αδιανόητο γονείς να πηγαίνουν έστω και 1 μέτρο χωρίς το παιδι να είναι σε κάθισμα. Και δεν μιλάμε μόνο για μωρά μιλάμε για παιδιά μέχρι 12 χρονών.

Α, και πού να δείς τι γίνεται κάθε πρωι έξω από τα σχολεία, όπου φτάνουν

Και αναρωτιέμαι καθε μέρα πόσο ηλίθιος και ανεύθυνος μπορεί να είναι ένας γονιός... Γιατι οι δικαιολογιες του στυλ "το παιδι δεν κάθεται" ειναι το λιγότερο αστειες. Το παιδι, αν το μαθεις απο μικρό και του το επιβάλεις, το συνηθίζει και όχι μονο κάθεται, αλλα διαμαρτύρεται αν τυχει να ξεκινησεις το αμάξι χωρίς να το δέσεις στο καρεκλάκι του.

Βεβαια, - χωρις να θέλω όμως να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα - δεν έχω δει και καμια σοβαρή καμπάνια από το κράτος, ουτε πρόστιμα απο την τροχαία...

Αν πάθει κάτι το παιδί μας και φταίει η ανευθηνότητά μας δε θα το κλάψει το κράτος το παιδί. Εμείς (ο γονιός που αμέλησε) πως θα ζήσουμε μετά? Αυτό δε σκεφτόμαστε :(

Αν πάθει κάτι το παιδί μας και φταίει η ανευθηνότητά μας δε θα το κλάψει το κράτος το παιδί. Εμείς (ο γονιός που αμέλησε) πως θα ζήσουμε μετά? Αυτό δε σκεφτόμαστε :(

Ακριβώς!!!! Για το κράτος και το οποιοδήποτε κράτος δηλαδή το νεκρό παιδί μας θα είναι άλλο ένα νούμερο στις ετήσιες στατιστικές...Εμείς θα πρέπει να ζούμε (αν) κάθε μέρα της υπόλοιπης ζωής μας αναλογιζόμενοι οτί αν είχαμε δώσει εκείνα τα 100 ευρώ για καθισματάκι, το παιδάκι μας δεν θα είχε πάθει τίποτα.... Γιατί όμως κανένας δε τα σκέφτεται αυτά;;;; Γιατί περιμένεις την τροχαία να έχει την ευαισθησία να σου υποδείξει αυτό που είναι αυτονόητο και καθήκον σου;;;; Μυαλό δεν έχει κανένας;;; Και γιατί υποπτεύομαι οτί όση ενημέρωση και να γίνει (λέμε τώρα), όσα πρόστιμα κι αν προβλέφθούν, τίποτα δε θα αλλάξει;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;;;;;; :evil::twisted::evil:

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Μα φυσικα τη βασική ευθύνη την έχει ο γονιός και ο γονιος ειναι εκεινος που θα κλάψει και θα πονέσει όταν θα γινει το κακο. Και δεν περιμενω την τροχαια να έχει την ευαισθησία να υποδειξει στο γονιο το καθηκον του - περιμενω την τροχαια να κανει το δικό της καθηκον και να του επιβαλλει να τηρησει το νόμο.

Επειτα, βλέπουμε όλοι καθημερινά πόσοι ανευθυνοι/εγωιστες/ηλιθιοι γονείς κυκλοφορούν γύρω μας, και κάποιοι το κάνουν απο πραγματική άγνοια (κλασικη ατάκα το "ελα μωρε, δυο βηματα είναι, τι θα πάθει, πού να το δένω τώρα..").

Μια σοβαρή, συστηματική ενημέρωση παντα βοηθάει - υπάρχουν άπειρα παραδείγματα απο αλλες χωρες - και, για τους αμετανόητους υπάρχουν πάντα τα πρόστιμα.

Τωρα, τι είναι σοβαρη ενημερωση....στην Αγγλία το υπουργειο συγκοινωνιών έχει ολόκληρο site αφιερωμενο αποκλειστικα στις καμπάνιες για την οδική ασφάλεια ( http://www.thinkroadsafety.gov.uk/campaigns/childcarseats/childcarseats.htm) - υπάρχει μεχρι και φυλλάδιο με συμβουλές για το πώς να πεισει ο γονιος το παιδι να καθεται στο κάθισμα.

Νομιζω πως γι'αυτους, το νεκρό παιδι δεν είναι ενα ακόμα νουμερο στις στατιστικές, όπως προφανως ειναι για εμας εδω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...