Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται στον οργανισμό μας όταν πίνουμε coca cola

angela

Recommended Posts

TI GINETE OTAN PINOUME COCA-COLA

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που

δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας

όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το

συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος

τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας

περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα

εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον

ηλεκτρολύτη και το νερό. Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης.

Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η

Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

Στην υγειά σας......

Αυτό το μήνυμα μου ηρθε σήμερα με e-mail!!!

Διαφημίσεις

Μπλιαχ!!!!Αηδίασα!Εγω πίνω αραιά κ που κι όταν πίνω προτιμών τη zero χωρις καθόλου ζάχαρη.

Απορώ ο Αη Βασίλης της Κοκα κόλας,πως κ δεν έπαθε τπτ τόσα χρόνια που του δινουν να την πινει τα Χριστούγεννα????

Πώ πώ φοβερό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock::shock:. Άντζελα έκανες πολύ καλά που μας έδωσες αυτές τις πληροφορίες. Ήξερα ότι είναι πολύ βλαβερή για τον οργανισμό αλλά όχι με τόσες λεπτομέρειες φυσικα. Εγώ πίνω λίγο όταν καπνίζω. Αρα την κόβω κι αυτή με το που θα κόψω το τσιγάρο. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Να 'ναι καλά ο πριγκιπάκος μου, γιατί με το που έμεινα έγκυος έκοψα το τσιγάρο, τον καφέ, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ (πωπω... σε λίγο θα λέω: με λένε xrysalis και είμαι καλά!!! :lol::lol::lol::lol:) και ευτυχώς δεν ξανάρχησα τίποτα, 1ον γιατί ακόμη τον θηλάζω και 2ον γιατί για καλή μου τύχη δεν τα θέλω!! (εεεε, μόνο το κόκκινο κρασάκι ζήλεψα τώρα τις γιορτές... αλλά χαλάλι του!!).

Πάντως μετά κι από αυτό νομίζω πως ποτέ ξανά δεν θα πιώ Coca-Cola στα σίγουρα!!

Και φυσικά θα προσπαθήσω "με νύχια και με δόντια" να μην τη μάθει ο μικρός μου αργότερα!!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Να 'ναι καλά ο πριγκιπάκος μου, γιατί με το που έμεινα έγκυος έκοψα το τσιγάρο, τον καφέ, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ (πωπω... σε λίγο θα λέω: με λένε xrysalis και είμαι καλά!!! :lol::lol::lol::lol:)

χαχαχαχα Χρυσαλίς!! πολύ καλό!!

Και δε μου λέτε.... εγώ που την πίνω μόνο μια φορά τον χρόνο που θα βγώ έξω (λέμε τώρα...)... μαζί με το ουισκάκι μου... με τι θα πίνω το ουισκάκι μου??? :D:D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

angela μην μου το κανεις αυτο..........πεθαινω για κοκα κολα ειναι η μονη μου εξαρτηση...

την ειχα ελλατωσει σημαντικα επειτα απο ενα σχετικο email που ειχα παρει αλλα το ξεχασα γρηγορα και αρχισα ξανα.

αποτρέποντας την υπνηλία.

.

Αυτό το μήνυμα μου ηρθε σήμερα με e-mail!!!

Ένα πράγμα απο αυτά παίζει και είναι η ζάχαρη,τα άλλα δεν ισχύουν.

Εγώ πρωσοπικά,όποτε πίνω κοιμάμαι αμέσως....

..sine qua non..

• 1 χρόνο μετά...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:

«Απόλυτα ασφαλής επιλογή η Coca-Cola»

Με αφορμή το δημοσίευμα των "AI.N." στη σελίδα της Υγείας, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, με τίτλο "Τα... οφέλη της κόλας", στο οποίο περιγράφαμε την επίδραση τέτοιων αναψυκτικών στον ανθρώπινο οργανισμό, λάβαμε επιστολή - παρέμβαση από την πολυεθνική εταιρεία "The Coca-Cola Company".

Κατ' αρχήν μας προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ εμείς δεν αναφερθήκαμε πουθενά στο άρθρο μας στη συγκεκριμένη εταιρεία (αλλά ούτε και σε άλλη εταιρεία που παράγει προϊόντα κόλας), η Coca-Cola, μας χρεώνει ότι στον τίτλο μας γράφαμε γι' αυτήν, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Άλλωστε το προϊόν της κόλας παράγεται από πολλές διαφορετικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και οι προδιαγραφές του, όπως και η ποιότητα, διαφοροποιούνται από εργοστάσιο σε εργοστάσιο.

Κατανοώντας πάντως την θέληση της συγκεκριμένης εταιρείας να υπερασπισθεί το δικό της προϊόν, δημοσιεύουμε τη θέση της, ως έχουμε υποχρέωση, αφήνοντας τους αναγνώστες μας να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.

Η επιστολή της εταιρείας στα "AI.N." την οποία υπογράφει η Διευθύντρια Εταιρικής Φήμης της Coca-Cola, σε Ελλάδα - Κύπρο και Μάλτα, Νεκταρία Μητράκου έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητέ κύριε Σαμιώτη,

Απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή το άρθρο που υπογράφετε στην εφημερίδα "Αιολικά Νέα", στο φύλλο της 3ης Φεβρουαρίου, με τίτλο "Τα... οφέλη της Coca-Cola", το οποίο αναφέρεται στην υποτιθέμενη δράση του συγκεκριμένου αναψυκτικού στον ανθρώπινο οργανισμό μετά την κατανάλωσή του.

Τελευταία, ένας συνεχώς αυξανόμενος όγκος πληροφοριών, ο οποίος όμως, δυστυχώς, δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα, κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου - σε chat rooms/blogs, message boards, chain emails και ιστοσελίδες.

Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου αποτελεί μια ακόμα ψευδή και παραπλανητική επικοινωνία που κυκλοφορεί κατά βάση στο διαδίκτυο και στην οποία η "The Coca-Cola Company" παραθέτει την επίσημη θέση της που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, επιθυμώντας να αποσαφηνίσει κάθε στοιχείο, το οποίο προσβάλλει την εικόνα της και την ποιότητα του συγκεκριμένου προϊόντος της.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πάντα με ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων που παρέχει, η Coca-Cola φροντίζει το τελικό προϊόν να ικανοποιεί απόλυτα τις γευστικές ανάγκες του καταναλωτή και να αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή επιλογή. Ως εκ τούτου, όλες οι ουσίες που προστίθενται στα αναψυκτικά πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ασφάλειας που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς και είναι εγκεκριμένα τόσο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) όσο και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Κλείνοντας, πιστεύουμε ότι κατανοείτε την ανησυχία μας και ότι θα προβείτε σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλισθεί στο άμεσο μέλλον η παροχή εξακριβωμένων πληροφοριών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού και κυρίως την αποφυγή παραπλανητικών πληροφοριών.

Θα χαρούμε πολύ να σας παραθέσουμε οποιοδήποτε επιστημονικό υλικό και βιβλιογραφία έχουμε στη διάθεσή μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία σχετικά με την εταιρεία και τα προϊόντα μας».

Μύθοι και πραγματικότητα για την coca-cola

ΜΥΘΟΣ: Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η Coca-Cola περιέχει 10,4 γρ. ζάχαρης ανά 100 ml. Σε ένα κουτάκι Coca-Cola (330 ml) περιέχονται σχεδόν 34 γρ. ζάχαρης, δηλαδή 7-8 κουταλάκια ζάχαρη. Σε καμία περίπτωση το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα πρόσθετα σάκχαρα (στα οποία συμπεριλαμβάνεται η ζάχαρη), το οποίο είναι 25% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας. Μάλιστα, εάν υποθέσουμε ότι οι μέσες ανάγκες σε ενέργεια ενός υγιούς ενήλικα άνδρα είναι 2.000 θερμίδες ημερησίως, τότε το αναψυκτικό καλύπτει το 8% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας.

Το φωσφορικό οξύ, είναι ένα συστατικό το οποίο περιέχει στο μόριό του το μέταλλο φωσφόρο, που είναι απαραίτητος για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμμετέχει στις μεταβολικές διαδικασίες με τις οποίες παράγεται ενέργεια. Τα περισσότερα τρόφιμα και ιδιαίτερα το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχουν φωσφόρο. Στα αναψυκτικά τύπου cola, το φωσφορικό οξύ προστίθεται για να προσδώσει τη χαρακτηριστική τους όξινη γεύση. Οι Διαιτητικές Συστάσεις Αναφοράς (DRI) για το φωσφόρο είναι 700 mg/ημέρα. Ένα κουτάκι Coca-Cola (330 ml) περιέχει 55 mg φωσφόρου, αντίστοιχη με την ποσότητα που περιέχεται σε μία φέτα ψωμιού.

ΜΥΘΟΣ: 20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολλή ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η πραγματικότητα είναι ότι ινσουλίνη εκκρίνεται από το πάγκρεας κάθε φορά που καταναλώνουμε κάποιου είδους τροφή, αφού τα συστατικά των τροφίμων διασπώνται - μέσω του μεταβολισμού - σε μόρια γλυκόζης. Η γλυκόζη αυτή είτε χρησιμοποιείται για να καλύψει τις άμεσες ενεργειακές μας ανάγκες ή μεταφέρεται και αποθηκεύεται στους ιστούς του σώματος. Η λιπογένεση (η δημιουργία λίπους) συμβαίνει όταν η συνολική ενεργειακή πρόσληψη ξεπερνά την συνολική ενεργειακή κατανάλωση (πιο απλά όταν αυτά που τρώμε είναι περισσότερα από αυτά που “καίμε” με τις καθημερινές μας δραστηριότητες), ανεξάρτητα από το θρεπτικό συστατικό που “συνέβαλε” στην δημιουργία θετικού ισοζυγίου ενέργειας, είτε αυτό είναι υδατάνθρακας, πρωτεΐνη ή λίπος.

ΜΥΘΟΣ: 40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η καφεΐνη είναι ένα ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, οι όποιες επιδράσεις της καφεΐνης είναι προσωρινές. Επιπλέον, οι άνθρωποι διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ως προς την ευαισθησία τους στην καφεΐνη, ενώ πάντοτε έχει σημασία η ποσότητα που καταναλώθηκε, η συχνότητα κατανάλωσης και προφανώς ο μεταβολισμός του ατόμου. Η συχνή κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει ανοχή σε αρκετές από τις επιδράσεις της.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που καταναλώνει καφεΐνη σε συχνή βάση μπορεί να πίνει αρκετά φλιτζάνια καφέ σε λίγες ώρες και να παρατηρεί μια μικρή παρενέργεια, ενώ ένα άτομο που καταναλώνει σπάνια καφεΐνη μπορεί να αισθανθεί κάποια διέγερση μετά από μόνο μία ή δύο μερίδες.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ποσότητα καφεΐνης στην Coca-Cola και σε άλλα αναψυκτικά είναι περίπου 25 mg ανά 250 ml (ή 40 mg ανά κουτάκι των 330 ml). Αυτό ισοδυναμεί περίπου με το ένα τρίτο της ποσότητας της καφεΐνης που περιέχεται σε μία τυπική μερίδα στιγμιαίου καφέ (που περιέχει περίπου 75 mg καφεΐνης) και περίπου με τη μισή ποσότητα σε αντίστοιχη ποσότητα τσαγιού (που περιέχει 50 mg καφεΐνης).

ΜΥΘΟΣ: 45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Όπως προαναφέρεται, η καφεΐνη αποτελεί ένα ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, οι όποιες επιδράσεις της καφεΐνης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με επιδράσεις που προκαλούνται από λήψη ουσιών που μπορούν να έχουν σοβαρή επίδραση στη φυσική ή πνευματική κατάσταση ενός ατόμου, όπως για παράδειγμα η ηρωίνη. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του ότι: “Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να έχει και την παραμικρή επίδραση στον οργανισμό, που να είναι συγκρίσιμη με τις επιπτώσεις (φυσιολογικές και κοινωνικές) που συνδέονται με σοβαρή χρήση ναρκωτικών ουσιών”.

ΜΥΘΟΣ: >60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μια περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το φωσφορικό οξύ δεν μειώνει την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό. Μάλιστα, αυξημένη δόση φωσφόρου προκαλεί ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή συγκράτηση ασβεστίου στον οργανισμό (χωρίς το φωσφορικό οξύ, το ασβέστιο θα αποβαλλόταν από τον οργανισμό μας μέσω των ούρων). Με τη λήψη φωσφορικού οξέως που περιέχεται στα αναψυκτικά, επέρχεται τελικά μεγαλύτερη ισορροπία ασβεστίου στο σώμα μας. Οι παραπάνω συσχετίσεις είναι πέρα για πέρα παραπλανητικές και εντελώς ανακριβείς. Επιπλέον, καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει συσχετίσει την κατανάλωση ζάχαρης ή των γλυκαντικών ουσιών με την απέκκριση ασβεστίου στα ούρα.

ΜΥΘΟΣ: >60 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Τα καφεϊνούχα αναψυκτικά δεν προκαλούν αφυδάτωση στον οργανισμό. Η όποια διουργητική δράση της καφείνης είναι παροδική και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η καφεΐνη οδηγεί σε έλλειμμα του ολικού σωματικού νερού. Το 2004, το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι όλα τα ροφήματα, ακόμα και αυτά που περιέχουν καφεΐνη, μπορεί να συνεισφέρουν, εξίσου με τα μη καφεϊνούχα, στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε υγρά.

ΜΥΘΟΣ: >60 λεπτά: Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Έχοντας υπόψη τις προαναφερθείσες απαντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιστημονικά στοιχεία, είναι αυτονόητο ότι η τελευταία αυτή αναφορά στην Coca-Cola δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση.

Διαφημίσεις

ρε παιδια και εγω πινω coca zero, οχι βεβαια τωρα , αλλα πριν μεινω εγκυος δεν μπορουμε να τα κοψουμε ολα, επινα εναι μπουκαλι 500ml σε 2 μερες, μαζι με το τσιγαρο μου το οποιο και αυτο μειωσα στα 3-4 την μερα, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙΙΙΙΙ, δεν τρωμε για να μην παχυνουμε, δεν πινουμε για το συκωτι, δεν καπνιζουμε για τα πνευμονια, γλυκα οχι πανε δοντια,ελεοςς δεν αντεχωωωωω, φταινε και οι ορμονες μου τωρα, με εχει φαει και η στερηση γενικα

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

εγώ πάντως, από τότε που έριξα (από περιέργεια) ένα μπουκάλι κοκα κόλα στην λεκάνη της τουαλέτας και η λεκάνη ΕΛΑΜΨΕ... συχάθηκα την κοκα κόλα κι όλο της το σόι!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

μου το έχουν στείλει πάρα πολύ καιρό αυτό το mail, κανένας δεν είπε ότι η coca cola είναι υγιεινή, έχει χημικά και συντηρητικά, αλλά ποιος είναι τέλειος? εντάξει όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, και όπως και σε άλλα θέματα διατροφής που διαβάζω εδώ στο forum πιστεύω ότι κάπου κάπου και μια μικρή διατροφική ατασθαλία δεν πειράζει, θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν και συγκρατούνται και τρώνε μόνο ότι είναι φυσικό και υγιεινό αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα έτοιμη για μεγάλες θυσίες, μεγάλα λόγια ίσως μόνο, οπότε ας μας επιτρέψετε σε εμάς τους εθισμένους, όπως είχα γράψει και σε ένα φίλο μου, να συνεχίσουμε τις μικρές αυτοκαταστροφές, πάντως κάποια από αυτά που λέει το άρθρο είναι τραβηγμένα, γιατί όταν το πρωτοδιάβασα έκανα μία μικρή επιστημονική έρευνα στο internet

1FdQp2.png

εγώ πάντως, από τότε που έριξα (από περιέργεια) ένα μπουκάλι κοκα κόλα στην λεκάνη της τουαλέτας και η λεκάνη ΕΛΑΜΨΕ... συχάθηκα την κοκα κόλα κι όλο της το σόι!

Nα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου;;)

Αυτο γινεται και αν ριξεις μαγειρικη σοδα η/και ξυδι....

Τι σημαινει αυτο;

Διαφημίσεις

Τώρα δηλαδή ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Δε λέω ότι δεν πίνω και εγώ κάποιες φορές αλλά δεν με πείθουν αυτά που λένε. Παλαιότερα μάλιστα και από ότι μου έχει πει ο σύζυγος μου στα συστατικά του συγκεκριμένου αναψυκτικού αναφερόταν και ένα με την ονομασία Coca Cola. Όταν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ρώτησε την εταιρεία τι ακριβώς συστατικό ήταν αυτό δεν πήρε καμιά απάντηση. Το αποτέλεσμα; Πίεσαν την εταιρεία να το αφαιρέσει από τη σύσταση του αναψυκτικού θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποια ναρκωτική ουσία που προκαλούσε εθισμό σε όσους το κατανάλωναν. :shock:

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα. Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο. Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί. Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου. Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

Βρηκα και αυτα τα σχετικα αρθρα.Ειναι 5 σελιδες για οποιον αντεχει να τα διαβασει........

Blue Fairy,νομιζω οτι η πρωτη σελιδα αναφερεται σε αυτο που λες :-D

http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=157

Nα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου;;)

Αυτο γινεται και αν ριξεις μαγειρικη σοδα η/και ξυδι....

Τι σημαινει αυτο;

ακριβώς το ίδιο... ότι δεν θα πιω ένα μπουκάλι ξύδι, ούτε θα καταπιώ μισό βαζάκι μαγειρική σόδα! :wink:

ακριβώς το ίδιο... ότι δεν θα πιω ένα μπουκάλι ξύδι, ούτε θα καταπιώ μισό βαζάκι μαγειρική σόδα! :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:..........................(καλα,δεν εννοουσα ακριβως αυτο,αλλα εχω πεθανει απο τα γελια.....................)

sorry Μαιρούλα, αλλά μου άρεσε έτσι που το'πες και είπα να στο πω, έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια

• 1 month later...

Μυϊκά προβλήματα προκαλούν τα ποτά τύπου «κόλα»

2005092804481.jpg

Η καθημερινή αυξημένη κατανάλωση ποτών τύπου «κόλα» μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μυϊκά προβλήματα, αλλά και άλλες διαταραχές της υγείας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα υπό τον καθηγητή παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Η έρευνα έδειξε ότι μεγάλες δόσεις αυτών των ποτών, που περιέχουν επεξεργασμένα ζάχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη) και καφεΐνη, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική πτώση του επιπέδου του καλίου στο αίμα, οδηγώντας στη διαταραχή της υποκαλιαιμίας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία των καρδιοαγγειακών και νευρομυικών συστημάτων του σώματος. Τυπικά συμπτώματα της υποκαλιαιμίας είναι η μειωμένη μυϊκή δύναμη, οι κράμπες, η ταχυπαλμία και η ναυτία. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, η έλλειψη καλίου μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές αρρυθμίες και παράλυση.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «International Journal of Clinical Practice», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησε περιπτώσεις όπου οι ασθενείς έπιναν δύο έως εννέα λίτρα τέτοιων αναψυκτικών ποτών. Μεταξύ αυτών, δύο έγκυες γυναίκες, που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα καλίου, αναφέροντας κόπωση, μείωση όρεξης, εμετούς, μυϊκή αδυναμία κ.α., ανέκαμψαν γρήγορα μόλις σταμάτησαν να πίνουν ποτά «κόλα» και παράλληλα πήραν αυξημένες δόσεις καλίου, από το στόμα ή ενδοφλέβια.

«Καταναλώνουμε περισσότερα αναψυκτικά από ποτέ και ήδη έχει εμφανιστεί ένας αριθμός προβλημάτων υγείας», όπως είπε ο κ.Ελισάφ, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων στα δόντια, έλλειψης βάρους και διαβήτη. Ο επιμέρους ρόλος των τριών παραγόντων που οδηγούν σε υποκαλιαιμία (γλυκόζης, φρουκτόζης και καφεΐνης), κατά τον κ.Ελισάφ, δεν έχει προσδιοριστεί και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά η καφεΐνη θεωρείται ότι παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ερευνητή, τα ποτά τύπου «κόλα» που δεν έχουν καφεΐνη, μπορούν επίσης να προκαλέσουν υποκαλιαιμία, γιατί η φρουκτόζη που περιέχουν, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Το 2007 η παγκόσμια κατανάλωση αναψυκτικών έφθασε τα 552 δισ. λίτρα ή 83 λίτρα ανά άτομο κάθε χρόνο και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί σε 95 λίτρα ετησίως ως το 2012. Η νέα έρευνα αυξάνει την πίεση στις βιομηχανίες αναψυκτικών τύπου «κόλα» να λάβουν υπόψη τους τον παράγοντα της υγείας στα προϊόντα τους.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_20/05/2009_280448

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...