Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τι να ψηφισω?

Recommended Posts

Θαυμάστε τους οικολόγους

31 Μαΐου 2009, 22:36

310509lagonisi-inside324534.jpg

«Κάθε μέρα είναι γιορτή στο νησί της Αθήνας» αναφέρει το διαφημιστικό φυλλάδιο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grand Resort, στο Λαγονήσι, που διανεμήθηκε στις κυριακάτικες εφημερίδες. Στο διαφημιστικό τετράπτυχο, ξεχωρίζει η πανοραμική φωτογραφία του συγκροτήματος, όπου φαίνονται η πισίνα…… μέσα στη θάλασσα και η τεχνητή νησίδα, που όπως είχαν αποκαλύψει ήδη από το 2004, οι εκπομπές «ΖΟΥΓΚΛΑ» και «ΚΙΤΡΙΝOΣ ΤΥΠΟΣ» η κατασκευή τους ήταν αυθαίρετη και παράνομη.

Οι αυθαιρεσίες του Ομίλου Μαντωνανάκη στο Λαγονήσι είχαν καταγραφεί αρχικά από το Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου, που είχε διαπιστώσει μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις σε ολόκληρο το συγκρότημα. Παρόλα αυτά, οι εργασίες κατασκευής της παράνομης πισίνας – τεχνητής νησίδας και όχι μόνο συνεχίστηκαν.

Η αμαρτωλή ιστορία

Αρχικά το συγκρότημα τελούσε υπό την αιγίδα του κράτους και επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου αποτέλεσε το επίκεντρο συναντήσεων, δεξιώσεων και εορτασμών ενώ ήταν και προορισμός του Σαββατοκύριακου για κυβερνητικά στελέχη αλλά και για τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό. Τότε τα πράγματα ήταν ακόμη σχεδόν ειδυλλιακά. Το Λαγονήσι διατηρούσε ακόμη την αμμουδιά του, τους βράχους και τα βραχάκια του και κυρίως ήταν ανοικτό στον καθένα για να κάνει το μπάνιο του. Αυτά στην αρχή διότι αργότερα και επί κυβερνήσεων Σημίτη το συγκρότημα πέρασε στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα ως φαίνεται, η επιχείρηση αυτή εντάχθηκε και σε ένα ιδιότυπο καθεστώς που της διασφάλιζε το απυρόβλητο. Η νέα ιδιοκτησία αποφάσισε να προβεί σε επεκτάσεις και να μπαζώσει την θάλασσα για να κατασκευάσει πισίνα εντός νησίδας, σαν μην έφθανε η θάλασσα και το φυσικό κάλος της περιοχής. Η ιστορία και η οικολογική αναλγησία ,συνεχίστηκε βεβαίως και επί κυβερνήσεων Καραμανλή παρά τις κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

sadkasdjhajsgdahsd239423jha.jpg

Στο απυρόβλητο το συγκρότημα, στα δικαστήρια ο Δήμαρχος

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Καλυβίων, Πέτρος Φιλίππου, με την ανοχή των αρμοδίων υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, εκδόθηκε το 2005 απαλλακτικό βούλευμα, με το οποίο αθωώθηκε ο επιχειρηματίας για την κατασκευή της παράνομης θαλάσσιας πισίνας, με το επιχείρημα ότι: «υπήρχε πριν από το 1993 και ότι ο επιχειρηματίας τώρα την... επισκευάζει». Πρόκειται για διαστρέβλωση της αλήθειας και μάλιστα με τον προκλητικότερο δυνατό τρόπο.

Το βούλευμα αγνόησε επιδεικτικά τα στοιχεία που είχε προσκομίσει ο δήμος Καλυβίων και συγκεκριμένα αεροφωτογραφίες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (1998 και του 2002) που έδειχναν πως στη θέση της πισίνας υπήρχε ένας βράχος και μια ξύλινη πλωτή εξέδρα. Για του λόγου το αληθές η zougla.gr δημοσιεύει φωτογραφίες ,πριν και μετά την βάναυση παρέμβαση για την αλλαγή του τοπίου στην περιοχή.

sadhasjksdhajkshd3928472839.jpg

Έτσι ήταν η παραλία πριν

asdgashdghasgdhgas464786has.jpg

Έτσι κατάντησε ο αιγιαλός μετά

Την ίδια εποχή, ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης επικαλούμενος το απαλλακτικό βούλευμα, μετά από σχετικό αίτημα του ομίλου Μαντωνανάκη, ανακάλεσε το πρόστιμο που είχε επιβάλει το Κεντρικό Λιμεναρχείο, για τις παράνομες κατασκευές μέσα στη θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως λόγω των αγώνων του κατά των αυθαιρεσιών του γνωστού επιχειρηματία στο Λαγονήσι, ο δήμαρχος Καλυβίων υφίσταται πλήθος διώξεων. Διώξεις που συνεχίζονται όσο απλώνονται τα συρματοπλέγματα που αφαιρούν το δικαίωμα στους δημότες να κάνουν χρήση της θάλασσάς τους. Όσο για την οικολογική συνείδηση, θέμα τόσο αγαπητό στα κόμματα εξουσίας παραμονές εκλογών, αυτή εξαντλείται σε κοινότοπες αναφορές και αμήχανα χαμόγελα στις τηλεμαχίες.

zougla.gr

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 320
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε τα διαβασα ολα γιατι βιαζομουν να απαντησω!:oops: ελειπα κ το σκ και αφησα μονο του το θεμα μου....

τι λενε οι Ο.Π.:

1. Σεβόμαστε τα σύνορα τα δικά μας και των γειτόνων μας, που έχουν κατοχυρωθεί μέσα από διεθνείς συνθήκες.

2. Πολιτική μας, σε όλα τα θέματα με τους γείτονες, είναι η ειρηνική επίλυση κάθε προβλήματος.

3. Έχουμε καλή γνώση της ιστορίας.

4. Δεν μπλεκόμαστε σε "εθνικά παραλληρήματα".

5. Για την FYROM κινούμαστε, από παλιά, στη λογική της σύνθετης ονομασίας, με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε Μακεδονικό έθνος δίπλα μας, αλλά κάποιους εθνικιστές (όπως υπάρχουν και στην Ελλάδα) που θέλουν να επιβάλουν τη θέση τους στην διεθνή κοινότητα.

6. Για την Τουρκία, όπως και τα περισσότερα Ελληνικά κόμματα, λέμε να μπει στην Ε.Ε. αφού γίνει ποιο δημοκρατική και λύσει κάποια προβλήματά της.

7. Στους γείτονες θέλουμε συμμάχους και όχι εχθρούς. Και για τα θέματα περιβάλλοντος και για άλλα μεγάλα θέματα που μας αφορούν όλους.

αυτα σε σχεση με το "μακεδονικο"

για τη θεσσαλονικη ειπε οτι την εποχη εκεινη οι ελληνες ορθοδοξοι ηταν μειωνοτητα. δεν εννοουσε τιποτα παραπανω. επισης οι Ο.Π. λενε οτι οι θεσεις του κομματος ειναι συγκεκριμενες και οταν καποιο στελεχος μιλαει προσωπικα δε σημαινει οτι οι αποψεις του υιοθετουνται.

οσον αφορα στις συνεργασιες σαμ νομιζω οι ανθρωποι ειναι ξεκαθαροι. αν καποιο κομμα συμφωνησει στα βασικα με τους Ο.Π. μπορει να συμμαχησουν. δεν εχουν πει οχι. τι παραπανω θελεις? πραγματικα δε καταλαβαινω...:roll:

και για τις βορειες συμφορουμιστριες θελω να πω το εξης. καθε προβλημα πρεπει να αντιμετωπιζεται εν τη γεννεση του. τα κομματα που μεχρι τωρα εχουν εκλεγει τα εχουν κανει σκ@τα.

αν εσεις πιστευετε οτι μπορειτε να πετυχετε κατι καλυτερο απο τη συνθετη ονομασια ψηφιστε οτι ψηφιζατε μεχρι τωρα. αναφερετο δικαιωμα σας!!! μετα ομως ειστε σιγουρες οτι εχετε το δικαιωμα να παραπονιεστε για τη καταντια της ελλαδας?? ειστε σιγουρες οτι τα κομματα που φωνασκουν δε θα κανουν τα ιδια και απλα φωναζουν για να εκμεταλλευονται τις ανησυχιες σας? νομιζετε οτι ο νομαρχης σας η ο οποιοσδηποτε αλλος που λεει οχι και οχι μπορει να κανει κατι καλυτερο και ειναι στο χερι του?

επαναλαμβανω καταλαβαινω τις ανησυχιες σας απλα πιστευω οτι οι Ο.Π. τουλαχιστον δε μας δουλευουν. ειναι κατι καινουριο κ πιστευω οτι ειναι καλο να τους δωσουμε μια ευκαιρια.

θα τα διαβασω και ολα τα Post και θα επανελθω...

οσον αφορα στις συνεργασιες σαμ νομιζω οι ανθρωποι ειναι ξεκαθαροι. αν καποιο κομμα συμφωνησει στα βασικα με τους Ο.Π. μπορει να συμμαχησουν. δεν εχουν πει οχι. ...

θα συμαχήσουν μόνο με το ΠΑΣΟΚ...με ΝΔ αν κατάλαβα καλά το έχουν αποκλήσει..κάποιο άλλο κόμμα να βγεί δεν παίζει σαν σενάριο..οπότε??? τι είπαν εν μέσως πλην σαφώς??? τλπ...

πάντως δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένει κάποιος από το πολιτικό σκηνικό....

εγώ σκέφτομαι να μην χαλάσω το 3ήμερο για να πάω να ψηφίσω..λένε θα έχει και καύσωνα...αλλά και να πάει η ψήφος μου στο πρώτο κόμμα και αυτό δεν μου κάθεται και καλά οπότε θα δω..μπορεί να πεταχτώ...και να επιστρέψω στις παραλίες...

υ.γ.: ενώ αρχικά ήμουν σίγουρη ότι θα ψήφιζα ο.π κάτι με χάλασε στο τελος

rQGhp3.png

sofia_nefeli δεν προσάπτω τίποτα σε κανέναν απλά μου αρέσουν οι ξεκάθαρες καταστάσεις΄αυτό που λες

πχ για την συνεργασία δεν είμαι κατά αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρο από την

αρχή αν θέλω να ψηφίσω νδ ή πασόκ δλδ να βάλω τα χέρια μου και να βγάλω τα μάτια μου

μπορώ και μόνη μου δεν χρειάζομαι μεσάζοντες ....ούτε τους οικολόγους ούτε κανέναν άλλο..

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρετε το nick μου νομίζω ότι η τοποθέτηση μου είναι ξεκάθαρη ..

Ούτε καταλαβαίνω τι απάντηση περίμενες να πάρεις από ένα πολιτικό κόμμα..

Σου απαντήσανε μήπως γιατί ένας υποψήφιος τους κόμματος

αν δεν κάνω λάθος ο Καφετζόπουλος μίλησε για Αμαζόνιο και ιθαγενής σε κεντρικό δελτίο

και έκανε έμμεσο διαχωρισμό των Ελλήνων πολιτών?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρετε το nick μου νομίζω ότι η τοποθέτηση μου είναι ξεκάθαρη ..

:shock::shock::shock: οριστε? μαζι δε μιλουσαμε?

και η τοποθετηση σου δεν ειναι ξεκαθαρη. αν μου επιτρεπεις βεβαια....

απο τη μια δεν εισαι κατα απο την αλλη εχουν πει συγκεκριμενα πραγματα κ εξακολουθεις να λες οτι αυτοι δεν ειναι ξεκαθαροι...τελοσπαντων το αφηνω εδω το θεμα γιατι υπαρχει περιπτωση να ξαναχρησιμοποιησω το νικ σου και να μου ξανακανεις παρατηρηση και πραγματικα δε μου αρεσει καθολου....

Διαφημίσεις

Μαζί μιλούσαμε και σου εξήγησα δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση

θέλω από την αρχή να πούνε όποιοι και να είναι αυτοί αν μας ψηφίσετε

να ξέρετε ότι θα συνεργαστούμε με το τάδε κόμμα οτιδήποτα άλλο για

μένα είναι κοροιδία απλά πράγματα δεν θέλω κύριε/α να ψηφίσω Ν.Δ η ΠΑΣΟΚ

και αισθάνομαι ότι μου υποκλέπτεις την ψήφο αν το κάνεις κατόπιν εορτής ...

ίσως να το διατύπωσα λάθος πριν και να μην έγινα κατανοητή ζητώ συγνώμη. :D

Υ.Σ

οσον αφορα στις συνεργασιες σαμ νομιζω οι ανθρωποι ειναι ξεκαθαροι. αν καποιο κομμα συμφωνησει στα βασικα

με τους Ο.Π. μπορει να συμμαχησουν. δεν εχουν πει οχι. τι παραπανω θελεις? πραγματικα δε καταλαβαινω...:roll:

απλά νόμιζα ότι ξεκαθάρισα τη θέση μου πιο μπροστά με το ποστ που είχα βάλει για αυτό μου έκανε εντύπωση

η αναφορά στο όνομα μου δεν σου έκανα σε καμία περίπτωση παρατήρηση απλά ξαφνιάστηκα.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4519344

Συνεντευξη του Τρεμοπουλου. τη παραθετω για να διαβασετε και τα κατω σχολια τι λενε. εκει θα δειτε κ το κλιμα που δημιουργουν καποιοι και αφηνουν αυτο το αισθημα στη φιλη dalia:

υ.γ.: ενώ αρχικά ήμουν σίγουρη ότι θα ψήφιζα ο.π κάτι με χάλασε στο τελος

ναι ολους θα μας χαλασει κατι. δε γινεται να συμφωνουμε σε ολα. απλα αναρωτιεμαι γιατι φοβομαστε τοοοοσο πολυ το καινουριο? και αν του δωσουμε μια ευκαιρια τι θα χασουμε? γιατι αντιστοιχα δε ξεσκονιζουμε αυτα που εχουν κανει οι "παλιοι". τι εχει πει ο καρατζαφερης ο ψωμιαδης ο λαλιωτης ο καραμανλης και οοοολοι οι αλλοι?

γιατι αυτος ο λαος με το που δει κατι καινουριο θελει να το θαψει? πραγματικα δε το καταλαβαινω. δωστε την ευκαιρια κ μετα αν οντως ο Τρεμοπουλος ειναι το σκουπιδι που παρουσιαζουν καταψηφιστε τους.

(Sofia - nefeli )και για τις βορειες συμφορουμιστριες θελω να πω το εξης. καθε προβλημα πρεπει να αντιμετωπιζεται εν τη γεννεση του. τα κομματα που μεχρι τωρα εχουν εκλεγει τα εχουν κανει σκ@τα.

αν εσεις πιστευετε οτι μπορειτε να πετυχετε κατι καλυτερο απο τη συνθετη ονομασια ψηφιστε οτι ψηφιζατε μεχρι τωρα. αναφερετο δικαιωμα σας!!! μετα ομως ειστε σιγουρες οτι εχετε το δικαιωμα να παραπονιεστε για τη καταντια της ελλαδας?? ειστε σιγουρες οτι τα κομματα που φωνασκουν δε θα κανουν τα ιδια και απλα φωναζουν για να εκμεταλλευονται τις ανησυχιες σας? νομιζετε οτι ο νομαρχης σας η ο οποιοσδηποτε αλλος που λεει οχι και οχι μπορει να κανει κατι καλυτερο και ειναι στο χερι του?

επαναλαμβανω καταλαβαινω τις ανησυχιες σας απλα πιστευω οτι οι Ο.Π. τουλαχιστον δε μας δουλευουν. ειναι κατι καινουριο κ πιστευω οτι ειναι καλο να τους δωσουμε μια ευκαιρια.

θα τα διαβασω και ολα τα Post και θα επανελθω...

(mitaki) Και ποιος σου είπε (προσωπικά μιλώντας) ότι έχω ψηφίσει το νομάρχη μας!!! ή κάποιο κόμμα που είχε την εξουσία τόσα χρόνια. Πάντα ψήφιζα μικρά κόμματα, και ήμουν κατά του δικομματισμού. Έτσι όπως το παρουσιάζεις εδώ το δίλλημα είναι ή δικομματισμός ή Ο.Π.!!!!!!! Δεν νομίζω!!! Όπως σίγουρα δεν είναι και κάτι καινούργιο. Σαν κόμμα υπάρχει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Απλά τώρα έγινε.... της μόδας!!!

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

sofia_nefeli

σου παραθέτω μερικά αποσμάσματα του Νίκου Δρανδάκη στο ΝΥLΟΝ που σε πολλά σημεία του με βρίσκει σύμφωνη.

<<..πιστεύω ότι η διάθεση που δείχνει ο κόσμος να ψηφίσει ένα

πράσινο κόμμα είναι μια ψήφος θετική, μια ψήφος με διάθεση δράσης.

Πιστεύω ότι οι πολίτες με αυτή την πρόθεση ψήφου δείχνουν στον

πολιτικό κόσμο μια προτεραιότητα δράσης, να βάλουμε μπροστά μέτρα που

ευνοούν το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και μια διέξοδο

στο αναπτυξιακό αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί στην κοινωνία.>>

<<..το πρώτο που άρχισα να μαθαίνω γιαυτόν ήταν οι κατηγορίες που

άρχισαν να εκτοξεύονται από διάφορα εθνικιστικά (ή “πατριωτικά” όπως

αυτοαποκαλούνται) blogs για τη στάση του σχετικά με την ονομασία

δρόμου στη Θεσσαλονικη ως Κεμάλ Ατατούρκ, ή για διάφορες θέσεις του

για το Μακεδονικό. Τέτοιου είδους αιτιάσεις τις προσπερνώ γιατί από

πίσω κρύβονται πολλά περίεργα πράγματα, και δεν θέλω να

συμμετέχω σε ένα φαινόμενο που παίρνει επικίνδυνες

διαστάσεις,...>>

<<...Από την άλλη, όσο περνούσαν οι μέρες, μου έκανε εντύπωση το

γεγονός ότι στην ατζέντα της συζήτησης για τους ΟΠ παρέμεναν τα

λεγόμενα “εθνικά” θέματα, και οι ίδιοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να

τη στρέψουν στο δικό τους, προνομιακό πεδίο κουβέντας, όπως οι

προτάσεις τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και την πράσινη

ανάπτυξη...>>

<<...Το πρόβλημα Τρεμόπουλου είναι το τυπικό πρόβλημα της έλειψης

πολιτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Εύκολα

μπορεί κάποιος (με βάση τις συγκυρίες) να αναδειχθεί στο πολιτικό σκηνικό

(βλέπε παλιότερα Αβραμόπουλος κλπ), αλλά πολύ γρήγορα ο κόσμος

ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα βάθος, καμία ουσία πίσω από την

πολιτική του πρόταση....>>

μπορείτε όλο το άρθρο να το διαβάσετε εδώ ΝΥLΟΝ

όσο για το τι πειράζει ακόμη ένας μέσα στη βουλή έτσι απλά για να τον

δοκιμάσουμε δεν συνάδει με την δική μου πολιτική σκέψη...και το θεωρώ

επικίνδυνο..

με την ίδια λογική ας ψηφίσω τον κάτμαν για να κάνουμε χαβαλέ αν όλοι

έχουν την ίδια σκέψη αυτός ο άνθρωπος θα βρεθεί στην βουλή να

μας αντιπροσωπεύει...ακόμη χειρότερα στην ευρωβουλή δλδ μετά δίκαια τους

μετά οι ευρωπαίοι θα μας θεωρούν ανισόρροπους..

Διαφημίσεις

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω θέσεις και απόψεις...

Ο καθένας από εμάς έχει τα πιστεύω του.

Το μόνο που θέλω να πω είναι πως δε μπορώ να νιώσω μίσος για ανθρώπους που ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν τη δική τους γη της επαγγελίας. Δε μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που δεν είναι ο ευλογημένος λαός του θεού αλλά οι καταραμένοι του κόσμου...

Δε φταίνε αυτοί για τη φτώχεια, για την ανεργία, για..., για..., - δεν φταίνε αυτοί κι ακόμη κι αν φύγουν δε θα παρουν μαζί τους τη συννεφιά και τις βροχές του κόσμου...

Και κάτι για όλους:

«600 έγκλειστοι, 90 βήματα από την Ομόνοια και οι Έλληνες που έγιναν μουσουλμάνοι»...

http://www.megatv.com/summaries.asp?catid=15313&subid=2&pubid=2467727

http://www.megatv.com/summaries.asp?catid=15313&subid=2&pubid=2468727

http://www.megatv.com/summaries.asp?catid=15313&subid=2&pubid=2468728

*

Ακριβώς αυτά ήρθα να γράψω.

Sam, να'σαι καλά, με κάλυψες.

Όλα αυτά...ναί, ναί ο κύριος ( λέμε τώρα) Τρεμόπουλος.

ΟΧΙ λοιπόν, δεν ψηφίζω έναν άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει ότι τα ΣΚΟΠΙΑ έχουνε δικαίωμα να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

Το όνομα των Σκοπίων είναι "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" κ τα ονόμασε έτσι ο Τίτο, αν θυμάμαι καλά.

"ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" λοιπόν κ όχι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Όσοι από εμάς λοιπόν θέλουμε να ψηφίσουμε το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, σημαίνει ότι δεχόμαστε κ αυτό...

Εγώ δεν το δέχομαι κ δεν τους ψηφίζω...

Μακάρι να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

Μπραβο ΜΑΡΙΑ!ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ

τον ειδα σημερα το πρωι στον Παπαδακη αυτον τον Τρεμοπουλο,αλλα τον ρωταγαν αλλα απαντουσε.......ασε ρε φιλε πηγαινε για βρουβες!

Για να ενισχύεται η ανταλλαγή απόψεων, απαιτείται η διατύπωση της άποψης του καθενός, να μην περιλαμβάνει απαξιωτικούς, ειρωνικούς,ρατσιστικούς ή με χλευασμό χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.

Απαγορεύονται οι προσβλητικές δημοσιεύσεις, η παράθεση χυδαίου ή άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.

Απαγορέυεται,να χρησιμοποιούνται εκφράσεις απαξίωσης, υπονοώντας ομάδες ασθενών ή άλλων κοινωνικών ομάδων εν'ειδει χιούμορ.

Απαγορέυονται οποιασδήποτε μορφής ραστιστικά σχόλια.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τους κανόνες του φόρουμ θα αναγκαστούμε να κλειδώσουμε το θέμα.

Ευχαριστουμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στην ομαλότερη λειτουργία του φόρουμ της Ε.Ε.Ε.Γ

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κανόνες του φόρουμ που μας φιλοξενεί :

Για να ενισχύεται η ανταλλαγή απόψεων, απαιτείται η διατύπωση της άποψης του καθενός, να μην περιλαμβάνει απαξιωτικούς, ειρωνικούς,ρατσιστικούς ή με χλευασμό χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.

ο καθένας έχεις τις απόψεις του και είναι συνταγματικό του δικαίωμα να ψηφίζει όπου θέλει κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαίωματα σε όποια παρατάξη και αν ανήκει.

«Με καθοδηγούμενο τρόπο»

Λασπολογία και διαστρέβλωση των θέσεών τους καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αθήνα - Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 [ 20:26 ]

Οικολόγοι Πράσινοι

Μεγάλη διαστρέβλωση των θέσεών τους για τα εθνικά θέματα καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, κάνοντας λόγο για λασπολογία που γίνεται με καθοδηγούμενο και οργανωμένο τρόπο με στόχο «να ανακοπεί το μεγάλο κύμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και της πολιτικής που φαίνεται να επιδιώκουν οι πολίτες στρεφόμενοι προς τους Οικολόγους Πράσινους».

Μεταξύ των προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων είναι υπεύθυνη πολιτική που βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοποιεί το διεθνές δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Προτείνουμε πολιτικές επαναπροσέγγισης και δημιουργίας γεφυρών αλληλοκατανόησης που στοχεύουν στο κοινό και βιώσιμο ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής μας, στην ανάδειξη των κοινών συμφερόντων αντί της μισαλλοδοξίας και της εμμονής στα προβλήματα και τις φοβίες», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Τονίζουν μάλιστα ότι «σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ούτε το όνομα της ΠΓΔΜ, ούτε η λύση του Κυπριακού».

Και προσθέτουν ότι κρίνεται το μέλλον του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το μέλλον της Ευρώπης και το αν στο κέντρο της πολιτικής θα μπουν τα οικολογικά θέματα και οι πράσινες λύσεις.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1019839

Διαφημίσεις

Ψάχνοντας λίγο κατάλαβα ότι ο Τρεμόπουλος προτείνει εν ολίγοις:

1) Να μετανομαστεί η Βασίλειος Παύλος στη Θεσσαλονίκη σε Κεμάλ Ατατούρκ

2) Να φύγουν οι Πόντιοι από τη Θράκη, γιατί είναι Τουρκική!

3) Οτι υπάρχει μια μόνο Μακεδονία, η Σκοπιανή !

Διαβάστε και μόνοι σας.

http://adiavroxoi.blogspot.com/2007/02/blog-post_10.html

http://el.wordpress.com/tag/%CE%A4%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82/

http://underinformation.wordpress.com/2009/01/29/tremopoulos/

http://blog.antibaro.gr/2009/05/387

http://el.wordpress.com/tag/%CE%A4%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82/

http://underinformation.wordpress.com/2009/01/29/tremopoulos/

Αν κατάλαβα λάθος, ζητώ συγγνώμη.

Ψάχνοντας λίγο κατάλαβα ότι ο Τρεμόπουλος προτείνει εν ολίγοις:

1) Να μετανομαστεί η Βασίλειος Παύλος στη Θεσσαλονίκη σε Κεμάλ Ατατούρκ

Πριν αρκετά χρόνια στο επαγγελματικό επιμελητήριο αν θυμάμαι

καλά είχε γίνει μία συνάντηση ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών

ο κύριος Μπουτάρης είχε προτείνει την ονομασία της οδού που βρίσκεται

το τουρκικό προξενείο και είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ

να μετανομαστεί και να πάρει το όνομα του,

ο κύριος Τρεμόπουλος όπως και πολλοί άλλοι το προσυπογράψανε.

και για την ιστορία η επίσημη απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη είναι η παρακάτω:

<<Κατά την περίοδο της «επίθεσης φιλίας» προς την Τουρκία την περίοδο

97-99 πρότεινα να επαναφέρουμε το όνομα της οδού Αποστόλου Παύλου,

κάθετης στην οδό Αγίου Δημητρίου, που μέχρι το 1955 ονομαζόταν οδός

Κεμάλ Ατατούρκ, όνομα που είχε αποκτήσει επί δημαρχίας Κοσμόπουλου

(πατρός) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πέθανε ο Κεμάλ

Ατατούρκ (1938). Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσο κι αυτό δεν αρέσει στους

λεγόμενους «εθνικόφρονες» ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ, παρόλο που στιγμάτισε

τη σταδιοδρομία του με γενοκτονίες όπως των Ποντίων αδελφών μας,

ήταν τέκνο της Θεσσαλονίκης, πράγμα που φυσικά δεν αλλάζει. >>

Mπορεί να μην συμπαθώ τον Τρεμόπουλο αλλά οι ανακρίβειες πρέπει να λέγονται/

ουπς! να μασται παλι! :-D:grin:

ΦΑΟΥΛ ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ!!!!

κοκκινη καρτα!

δε ξερω τι εισαι πραγματικα, τι εχεις κανει και σε ποιες κλικες ανοικεις οφειλω ομως να ομολογησω οτι ναι ταλεντο εχεις! και γουσταρω που το ξερεις και το ειπες. μια χαρα τα λες!

ΟΜΩΣ χθες παιρνεις κοκκινη καρτα! δε γινεται κυριε Λαζοπουλε να προτρεπεις τους αγανακτισμενους να ΜΗ ψηφισουν!!! γιατι? γιατι τα δυο κομματα θα παρουν το μηνυμα? δεν ειναι γελοιο αυτο? τη δουλεια τους παλι θα κανουν!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΣ!!! στις δημοσκοπησεις που κανατε ειδες τι θα ψηφισουν οι αγανακτισμενοι! ειδες οτι υπαρχει ενα μεγαλο ρευμα που θα καταψηφισει τα δυο μεγαλα κομματα! τι θελεις να πετυχεις προτρεποντας τους να μη ψηφισουν? να μεινουν μονο αυτοι που θελουν να ενισχυσουν το κομμα τους?

ΜΕΓΑ ΦΑΟΥΛ ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ!!!

κ αν καποιος ξερει πως μπορω να του το στειλω με μαιλ θα ηθελα να μου το πει!

ουπς! να μασται παλι! :-D:grin:

ΦΑΟΥΛ ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ!!!!

κοκκινη καρτα!

δε ξερω τι εισαι πραγματικα, τι εχεις κανει και σε ποιες κλικες ανοικεις οφειλω ομως να ομολογησω οτι ναι ταλεντο εχεις! και γουσταρω που το ξερεις και το ειπες. μια χαρα τα λες!

ΟΜΩΣ χθες παιρνεις κοκκινη καρτα! δε γινεται κυριε Λαζοπουλε να προτρεπεις τους αγανακτισμενους να ΜΗ ψηφισουν!!! γιατι? γιατι τα δυο κομματα θα παρουν το μηνυμα? δεν ειναι γελοιο αυτο? τη δουλεια τους παλι θα κανουν!

ΜΕΓΑ ΦΑΟΥΛ ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ!!!

Είμαι φανατική Λαζοπουλικιά αλλά ναι πιστεύω ότι Σοφία μου εδώ έχεις απόλυτο δίκιο!!!!! Άμα γράψεις Λαζόπουλος στο google νομίζω ότι θα σου βγάλει το site του και κατ' επέκταση το mail του. Μαζί σου λοιπόν σε αυτό, αν και κατά τα άλλα πραγματικά στήριξε όλα τα μικρά κόμματα πλην καρατζαφέρη στην εκπομπή του. Αυτό πρέπει να το λέμε. Έδωσε λόγο σε όλους!!!!!! Όσο για ταλέντο ε ναι αυτό δεν πρέπει να του το αρνηθούμε είναι και μάλιστα μεγάλο.:rolleyes:

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

vm1 ολα αυτα που γραφεις ειναι ψευτικα. ειναι παραποιησεις που κανουν σκοπιμα ολοι οι εθνικοφρωνες! αν πραγματικα θελεις να ενημερωθεις δες τις επισημες θεσεις τους.

και κατι ακομα!

το οτι θα βγω εγω κ θα φτιαξω ενα blog δε σημαινει αυτοματα οτι θα πω αληθειες! σταματηστε να διαβαζετε blog ηλιθιων και να τα εχετε σαν ευαγγελια....ο καθενας δικαιουται να πει τη βλακεια του αλλα υποχρεωση μας ειναι να μη πιστευουμε τις βλακειες και ακομα παραπανω να μη τις αναπαραγαγουμε...ξερουν οτι ετσι δημιουργειται ενα ασχημο κλιμα κ επειδη οι περισσοτεροι δεν εχουν ουτε το χρονο ουτε κ την ορεξη να ψαξουν την αληθεια τους μενουν κατι φτηνα συνθηματακια μεσα στο μυαλο! αυτο εκμεταλλευονται...

Kαλημέρα. Έχεις δίκιο για τα blogs απλά το σχόλιο "όλα είναι ψεύτικα'' νομίζω είναι προιον γρήγορης κρίσης. Στο

δεν νομίζω να είναι ψέμα το άρθρο του Τρεμόπουλου από το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ του 1990.

vm1 δε τα διαβασα....τα εχω διαβασει παρα πολλες φορες....

παντως κ το τελευταιο που λες blog ειναι. εκανες μεγενθυση στο πραγματικο αρθρο να το διαβασεις προσεκτικα η απλα διαβασες αυτα που γραφει ο σχολιαστης?

διαβασε τα προσεκτικα και εδω ειμαι!!!

ρε σεις επειδη θα γελασει κ το παρδαλο κατσικι!! πως μπορω να μαθω που ειναι τα εκλογικα μου δικαιωματα? στις βουλευτικες εκλογες ειχα κανει αιτηση να ερθουν απο βολο κρητη αλλα ειχε κανει μια ρυθμιση η νδ και δε μπορουσα να ψηφισω. τωρα δεν εχω ιδεα που ψηφιζω!! πως μπορω να μαθω σοσ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...