Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

Ψήφισα καισαρική. Αυτό θα επέλεγα ακόμα και αν δεν ήμουν στην ηλικία που είμαι ακόμα και αν δεν είχα διαβήτη κύησης και σίγουρα αν ξαναμείνω έγκυος πάλι αυτόν τον τρόπο θα επιλέξω. Ανάρρωσα πολύ γρήγορα, διασκέδασα στο χειρουργείο και άρα η ψυχολογία μου ήταν στα up της, το μωρό μου δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου και είμαστε και οι δύο υγιής. Μετρώντας τις πιθανότητες κινδυνου του φυσιολογικού και της καισαρικής προτιμώ της καισαρικής! Εκεί οι πιθανότητες να γεννήσω ένα νεκρό μωρό είναι σαφώς λιγότερες!

Aeriko την Κυριακή το πρωί έχω ραντεβού για την 2η κτ μου.

Την πρώτη την είχα κανει 23:40 το βράδι και το πρωί ζητούσα να σηκωθώ.Το μεσημέρι σηκώθηκα κι ήμουν περδίκι.

Τώρα σκέφτομαι ότι όλη μέρα στο κρεββάτι και να σηκωθώ την επόμενη θα βαρεθώ!Και λέω να πω το γιατρό για προηγούμενη βράδι.Ώστε το βράδι ύπνο και το πρωί όρθια;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

A μην αγχώνεσαι :) θα σηκωθείς το απογευματάκι αν χειρουργηθεις πρωί ;) Αρκεί να είσαι αποφασισμένη :D Αν δεν υπάρχει περίπτωση να σου φέρουν το μωρό αμέσως ναι προτίμησε το προηγούμενο βράδυ να κουκουλωθείς κιόλας να φύγει και το ρίγος και να μην σε ενοχλήσει κανείς...

Το πιο σπαστικό ήταν που με ανέβασαν στο δωμάτιο και η κοπέλα δίπλα είχε γεννήσει την προηγούμενη μέρα και είχε επισκέψεις που δεν έβγαζαν το σκασμό να ηρεμήσω λίγο και να συνέλθω...

Οπότε τώρα που το ξανασκέφτομαι... ναι πες του για το βράδυ :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Δεν θυμάμαι ποια έβαλε αυτό το link: http://blog.eimaimama.gr/2010/05/blog-post_19.html

Το είχα πατήσει αλλά δεν το είχα διαβάσει... και φυσικά συμφωνώ τόσο με την συγγραφέα του άρθρου όσο και με κάποια σχόλια που έχει κάτω από το κείμενο σχετικά με το "μεγάλο φόρουμ".... Δεν κάνει κανένας διαγωνισμό καλύτερης μαμάς και όσες το κάνουν καλά θα κάνουν να σταματήσουν να το κάνουν γιατί παίζουν με ανθρώπινες ψυχές!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

kikileuteris με το καλό!! Καλώς να σου έρθει το καινούριο σου μωρό και καλή ανάρρωση!

Συμφωνώ με Αερικό, απλά εγώ δεν είχα γράψει τις απόψεις της για να μην φανώ "σκληρή" και τρομάξω κοπέλες που θα γεννήσουν με φτ(αερικό=σκληρός άνθρωπος :D )

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

kikileuteris με το καλό!! Καλώς να σου έρθει το καινούριο σου μωρό και καλή ανάρρωση!

Συμφωνώ με Αερικό, απλά εγώ δεν είχα γράψει τις απόψεις της για να μην φανώ "σκληρή" και τρομάξω κοπέλες που θα γεννήσουν με φτ(αερικό=σκληρός άνθρωπος :D )

Ευχαριστώ!:D:D:D

Α ρε Aeriko βρηκες το μπελά σου:lol::lol:

Djccp2.png

67KIp2.png

Έχω δυστυχώς διαβάσει πολύ "σκληρά" πράγματα εδώ μέσα κι επειδή είμαι φύσει προσαρμοστικό πλάσμα... προσαρμόζομαι! Καμμία μανούλα που πάει να γεννήσει ή που γέννησε δεν αξίζει να τρομοκρατείται ή να γεμίζει τύψεις! ΚΑΜΜΙΑ!

Μην ανησυχείς kikileuteris είμαι σκληρό... καρύδι :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

κορίτσια καιεγω μεκαισαρική εκανα τον μπέμπη μου.Τοείχα αποφασίσει πριν μείνω έγκυος.Δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω το μωρό και στο τέλος να χρειαζόταν καισαρική.Είχα πολυ καλή εγκυμοσύνη.Δεν είχα κανένα σύμπτωμα από όλα όσα άκουγα και όταν ομπέμπης βιάστηκε να βγει (χωρίς υπερβολές το μωρό ήταν έτοιμο να πέσει) εγω καισαρική(ολική νάρκωση).Επτά το απογευμα μπήκα χειρουργείο,οχτώ παρα τέταρτο είχα τον μπέμπη αγκαλιά,δέκα το βράδυ σηκώθηκα.Την επομένη το μεσημέρι βγήκε ο καθετήρας και όλα καλά.όντως είσαι πιο σίγουρη με την καισαρική.

κορίτσια καιεγω μεκαισαρική εκανα τον μπέμπη μου.Τοείχα αποφασίσει πριν μείνω έγκυος.Δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω το μωρό και στο τέλος να χρειαζόταν καισαρική.Είχα πολυ καλή εγκυμοσύνη.Δεν είχα κανένα σύμπτωμα από όλα όσα άκουγα και όταν ομπέμπης βιάστηκε να βγει (χωρίς υπερβολές το μωρό ήταν έτοιμο να πέσει) εγω καισαρική(ολική νάρκωση).Επτά το απογευμα μπήκα χειρουργείο,οχτώ παρα τέταρτο είχα τον μπέμπη αγκαλιά,δέκα το βράδυ σηκώθηκα.Την επομένη το μεσημέρι βγήκε ο καθετήρας και όλα καλά.όντως είσαι πιο σίγουρη με την καισαρική.

γιορτούλα γιατί έκανες ολική?

Και τόσο γρήγορα μετά την ολική τον είχες αγκαλιά?

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

γιορτούλα γιατί έκανες ολική?

Και τόσο γρήγορα μετά την ολική τον είχες αγκαλιά?

Δεν ήθελα επισκληρίδιο για πολλούς λόγους, αλλά και ο γιατρός μου δεν δεχεται επισκληρίδιο.

Δεν ήθελα επισκληρίδιο για πολλούς λόγους, αλλά και ο γιατρός μου δεν δεχεται επισκληρίδιο.

Sorry αλλά ξύπνησε ο μπεμπούκος.Ηκαισαρική διαρκεί 40 λεπτά καιμετά είναι όπως στον φυσιολογικό τοκετό,θηλασμός αμέσως κτλ).Στην Αθήνα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Sorry αλλά ξύπνησε ο μπεμπούκος.Ηκαισαρική διαρκεί 40 λεπτά καιμετά είναι όπως στον φυσιολογικό τοκετό,θηλασμός αμέσως κτλ).Στην Αθήνα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Έχω κάνει καισαρική αλλά με επισκληρίδιο, ξέρω ότι το έχεις κατευθείαν το μωρό.;)

Η απορία μου αφορούσε την ολική.Είχα την εντύπωση, λανθασμένα προφανώς, ότι ξυπνάς μετά από πολλές ώρες από την ολική.Γι αυτό απόρησα και για τα 45 λεπτά!

Djccp2.png

67KIp2.png

kalispera koritsia egw psifisa fisiologiko kai fisika gennisa fisiologika xwris episklirio kai xerome gt ta eniwsa opos ithela ola oloi elegan diafora na kaneis gia na min niwtheis tpt alla egw dn ithela poio poly fobomoun episkliridio para tous ponous tis gennas sto katw katw giauto mas edwse theos auto to pragma allios pos tha niwtheis oti gennas pros theou dn eimai antitheti me tin kaisariki einai opos erthoun ekeini tin stigmi ta pragmata panw apola igeia tou paidiou mou k meta ola ta ipoloipa kai ipoloipoi...;)

Hl2ep2.png

Dvkhp2.png

Εγώ κορίτσια έκανα κι απ' τα δύο (έκτακτη κτ με ολική λόγω κεχρωσμένων και μη εξέλιξης του τοκετού στον πρώτο, προγραμματισμένη κτ με επισκληρίδιο στον δεύτερο) και έχω να πω τα εξής:

1) Η δεύτερη καισαρική σε σύγκριση με την πρώτη είναι ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ! Καμία σχεσή στον πόνο, στην ανάρρωση, στην επούλωση της τομής, σε όλα! Εγώ είχα δυσκολευτεί πολύ στην πρώτη (15 μέρες περπατούσα διπλωμένη στα δύο και κατάπινα τα παυσίπονα σαν καραμέλες), κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έκανα 3 χρόνια να πάρω την απόφαση για 2ο...αλλά μετά τη 2η γέννα, έβλεπα τη διαφορά και δεν το πίστευα!

2) Επίσης δεν έχει καμία σχέση η ολική με την επισκληρίδιο. Και μόνο που είσαι τάβλα και δεν ακούς το πρώτο κλάμα του μωρού σου, ούτε και το βλέπεις εκείνη την ώρα, είναι για μένα φοβερό μείον και μου είχε κακοφανεί τρομερά, περισσότερο από όλα τα άλλα. Άσε που με την ολική έχεις πολύ περισσότερο την αίσθηση του χειρουργείου...

3)Νομίζω πως κανένας γιατρός δεν σε βάζει για προγραμματισμένη κτ βράδυ, γιατί πρέπει να είσαι νηστική, από ό,τι θυμάμαι...αντέχεις τόσες ώρες?

Παρόλο που η καισαρική έσωσε τη ζωή του πρώτου μου παιδιού, πιθανόν και τη δική μου, αν είχα επιλογή θα προτιμούσα να είχα γεννήσει φυσιολογικά, γιατί πιστεύω πως υπάρχει κάποιος λόγος που το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να γεννάει έτσι. Επισκληρίδιο πάντως θα έκανα, γιατί πήρα και μια γερή δόση από τους πόνους του φυσιολογικού και δεν με θεωρώ τόσο γενναία ώστε να τους αντέξω all the way...

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πιστεύω ότι αυτά τα φάρμακα που σου χορηγούνται στον τοκετό μπορεί να βλάψουν το μωρό ή να εμποδίσουν το θηλασμό ή οτιδήποτε από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς εδώ μέσα. Μια χαρά γεννήθηκαν τα παιδιά μου και 6 μήνες μια χαρά τα θήλασα. Ειδικά τον δεύτερο αμέσως μου τον δώσανε να τον βάλω στο στήθος. Επίσης, ναι μεν είμαι υπέρ του φυσιολογικού, αλλά μέχρις ενός σημείου. Ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να ρισκάρω τη δική μου σωματική ακεραιότητα, και πολύ περισσότερο του παιδιού μου, για να μην "το φέρω στον κόσμο επιβαρυμένο με ένα χειρουργείο", όπως άκουσα να λέγεται εδώ και μου γυρίσαν τα μυαλά, αλλά έδωσα τόπο στην οργή. Υποθέτω ότι να το έφερνα στον κόσμο τραβώντας το από το κεφάλι με τη βεντούζα ή με σπασμένη κλείδα ή με ατροφικό (στην ουσία ανάπηρο) το δεξί του χέρι, όπως έπαθε η ίδια η κολλητή μου, θα ήταν πολύ μικρότερη επιβάρυνση γι' αυτό...

Kikileuteris, αν κατάλαβα καλά γεννάς στην επέτειο του γάμου μου! Η Παναγία κοντά σου κοπέλα μου, με το καλό!

Διαφημίσεις

Kikileuteris, αν κατάλαβα καλά γεννάς στην επέτειο του γάμου μου! Η Παναγία κοντά σου κοπέλα μου, με το καλό!

Σε ευχαριστώ πολύ!Κι εσείς να είστε πάντα μαζί και ευτυχισμένοι!

Djccp2.png

67KIp2.png

Να 'σαι καλά! Και μην ανησυχείς καθόλου για τη γέννα, ε? Ειδικά εσύ που δεν είχες πρόβλημα ούτε στην πρώτη, δε θα καταλάβεις τίποτα, είμαι σίγουρη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Κ εγω με καισαρικη γεννησα.Παρολο που το μωρο ηταν ανεπτυγμενο αρκετα δεν κατεβαινε κ αποδειχτηκε μπλεγμενος 3 φορες (βλεπετε εχουν παραμορφωθει καποια απο τα οστα του θωρακα εξαιτιας του ποδοσφαιρου που επαιζε ο κυριος!!!)!

Οδυνηρη εμπειρια!!!Ευχαριστω δεν θα ξαναπαρω!!!Τοσο καλη εγκυμοσυνη που ανετα εκανες γυμναστικη μεχρι τον 5ο, εντονες δραστηριοτητες κ πολυωρες βολτες μεχρι τον 7ο, σηκωνες βαρη αλλα χρειαζοσουν παραπανω δρομολογια μεχρι τον 8 κ στον 9 ελεγες "θα πεσω δεν θα πεσω" γιατι το κεντρο βαρους σου ειναι κατα πολυ μακρια κ εξω απο τη λεκανη!!!!!!! Εκανα 20 μερες να ξεδιπλωθω, δεν ενοιωθα τιποτα μεχρι πριν εναμιση μηνα κ τωρα δειλα δειλα αρχιζουν να δουλευουν οι μυες!!!

Τοσο περπατημα κ γυμναστικη εριξα απο τον 5ο κ μετα ακομα????????????????

Μου αρεσει που τελικα οι περισοτερες ψηφισαν οτι θα ηθελαν να γεννησουν με τον τροπο που εχουν γεννησει ηδη!!!!!!!:):)

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ego αυτο δεν μπορω να καταλαβω!πως δηλαδη εχοντας επιλογη προτιμας μια ενχειριση απο το να γεννησεις και την επομενη να μην εχεις την τομη και τα ραματα στην κοιλια σου.να μην κινδυνευει το μωρο σου αφου ως γνωστων το 1ο 24ωρο εχει ταχυπνοιες και ειναι σε υψηλο κινδυνο απο την κτ,πως οταν μπορεις να γεννησεις ετσι οπως πρεπει και προσταζει το σωμα σου επιλεγεις να σε ανοιξουν και να σε ραψουν ολοκληρη μητρα?!!!δεν μπορω να το καταλαβω και αφου εχω κανει τρεις γεννες δυσκολοτατες και πολυημερες (2φτ και 1κτ)μπορω να εχω γνωμη και για τα δυο παντα σε προσωπικο βεβαια επιπεδο.και ειναι και εως προκλητικο θα λεγα οταν χαρακτηριστικα διαβαζω οτι το μωρο ηταν ετοιμο να πεσει...καλος να ρχονται τα μωρακια αλλα να ρχονται με τον καλυτερο και ασφαλεστερο τροπο σε αυτο τον κοσμο,ομως η κτ αν δεν ειναι αναγκαια.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Η ΚΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΤ ελεος πια!!!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

• 2 εβδομάδες μετά...
Μετρώντας τις πιθανότητες κινδυνου του φυσιολογικού και της καισαρικής προτιμώ της καισαρικής!

μου λες (τεκμιριωμένους) τους κυνδίνους του φυσιολογικού τοκετού;

Εκεί οι πιθανότητες να γεννήσω ένα νεκρό μωρό είναι σαφώς λιγότερες!

δείξε μου μια έρευνα που να το υποστηρίζει αυτό

οι κύνδινοι από την κ.τ. είναι και κατά τη γέννα, περισσότεροι για μητέρα και παιδί, αλλά και για όλη την υπόλοιπη ζωή και των δύο... και κάτι ακόμα που ξεχνάμε βάζεις σε κύνδδινο την επόμενη εγκυμοσύνη σου τη ζωή του επόμενου παιδιού σου...

Μπορώ και εγώ να παραθέσω ολόκληρη λίστα με τους "κινδύνους" του φτ, όπως μπορώ να τους βρω από το ίντερνετ και από παγκόσμιους οργανισμούς υγείας και τρέχα γύρευε!!

περιμένω να παραθέσεις την ολόκληρη τεμιριωμένη λίστα...

αλλά να υποθέσω ότι θα μου πεις για τη θεία τη γειτόνισσα τη προγιαγια

δείξε μου μια έρευνα που να το υποστηρίζει αυτό

Και γιατί να το κάνω ΜΑΡΙΑΛ 2? Έγραψα την άποψή μου! Δεν προσπάθησα να πείσω κάποιον για κάτι :roll:

(Λορέτα Ποντικίνα)

περιμένω να παραθέσεις την ολόκληρη τεμιριωμένη λίστα...

αλλά να υποθέσω ότι θα μου πεις για τη θεία τη γειτόνισσα τη προγιαγια

Απλα να υποθεσεις οτι δεν εχεις διαβασει τι εγραψα και πού απαντησα και τι πιστευω.

Με ενα quote μιας προτασης μου δεν γινεται περιληψη οσων εχω γραψει.

Αυτα που απεχθανομαι δεν προκειται να κανω, δλδ να τρομαξω γυναικες που θα γεννησουν με φτ επειδη εμαθα να κανω copy paste διαφορα αρθρα στο ιντερνετ, που αφορουν γενικοτητες και κατα συνεπεια συμπεριλαμβανουν ολες μα ολες τις δυνατες καταληξεις ενος φτ.

Και καθολου δεν κινδυνεψα εγω ή το παιδι μου στον τοκετο με κτ, 5' διηρκεσε, ουτε και με αγγιζει καθε φιλολογικο ξεσπασμα καθενος που γραφει οτι κινδυνευει η ζωη του επομενου παιδιου μου!!

Πριν αναφερθουμε στα γραφομενα καποιου, διαβαζουμε συνολικα τι εχει γραψει για το θεμα, δεν απομονωνουμε μια προταση του μεσα απο ενα κατεβατο!!!

Ουτε και αυθαιρετουμε λεγοντας πως οι γνωσεις του αλλου στηριζονται στην θεια/ την γειτονισσα/ την προγιαγια του!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Και γιατί να το κάνω ΜΑΡΙΑΛ 2? Έγραψα την άποψή μου! Δεν προσπάθησα να πείσω κάποιον για κάτι :roll:

δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά ;;;;;;;;;

δεν σας νοιάζει ;;;;;;;;

δεν είναι θέμα άποψης είναι θέμα της υγείας των παιδιών μας.....

έχω κουραστεί να εξηγώ σε όλους ότι το τετράγωνο είναι τετράγωνο και αυτοί να μου λένε πως η άποψη τους είναι ότι το τετράγωνο........ τελικά είναι τρίγωνο

το γεγονός ότι μητέρα και παιδί έχουν τριπλάσια πιθανότητα ΘΑΝΑΤΟΥ τις πρώτες 28 μέρες μετά την καισαρική............ απλά δεν σας νοιάζει;;;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...