Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

δεν το συζητω οτι οταν θα κανω με το καλο ενα παιδακι θα επιδιωξω ...οσο μπορω.. να γεννησω φυσιολογικα!Αφου ετσι προσταζει η φυση γιατι να παμε εναντια(Οταν δεν υπαρχει σοβαρος λογος για να κανω καισαρικη );

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ήθελα φυσιολογικό τοκετό κι έτσι γέννησα.Αν υπήρχε όμως ένδειξη για καισαρική για κάποιο λόγο δε θα το σκεφτόμουνα καθόλου.Έχει αποδειχτεί σωτήρια για πολλές περιπτώσεις.Όχι όμως χωρίς λόγο καισαρική.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και γέννησα με φυσιολογικό τοκετό με επισκληρίδιο... Βέβαια είχα διαστολή από τον 8ο μήνα και με έιχε βάλει σε ξάπλα και ξεκούραση μέχρι να γεννήσω, οπότε ήταν σχεδόν έτοιμο να βγει... Πάντως η επισκληρίδιος πέιτε ό,τι θέλετε αλλά είναι μεγάλη εφεύρεση... Αν με αξιώσει ο θεός και ξαναγεννήσω φυσιολογικά σίγουρα θα ξανακάνω...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

και εγώ φυσιολογικά γέννησα και ελπίζω έτσι να γεννήσω με το καλό και το δεύτερο. επισκληρίδιο δεν έκανα και αυτό γιατί εδώ την πολυσυνηθίζουν σε φυσιολογικό τοκετό.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Γεννησα με κατεπειγουσα καισσαρικη στον 8ο και το ποσο στεναχωρεθηκα που δεν γεννησα φυσιολογικα δεν λεγεται!!Βεβαια το σημαντικο ειναι που ειναι καλα το μωρο μου αλλα η πικρα εμεινε! :?

yHVLp3.png G2Hmp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γέννησα πριν 3 μηνες με προγραμματισμένη καισαρική.Είχα δικερο μήτρα και ζήτησα τη συμβουλη του γιατρου μου.Μου είπε ότι ειχα 95% να γεννησω με καισαρική,αν και η φύση είναι απρόβλεπτη.Οταν τον ρωτησα για το χειρότερο σε περιπτωση φυσιολογικού τοκετού μου είπε για ριξη μήτρας και έτσι αποφάσισα να μη το ρισκαρω.Ετσι για να αποφύγω και τις ωδινες πήγα προγραμματισμένα.Για κακη μου τυχη,το νοσοκομειο είχε έλλειψη επισκληριδίων κ έκανα ολικη.Σας διαβεβαιώνω οτι πονεσα φοβερα.Τα καταλαβα ολα.Που με κοψανε,που με πατουσαν για να κατεβει το μωρό μέχρι και το κλάμα της.Απο κει και πέρα βυθίστηκα.Οταν ρωτησα το γιατρο έπειτα μου πε ότι έγινε εσκεμμένα για να μη πάρει νάρκωση το μωρο.Βεβαια και η συνέχεια δεν ηταν καλύτερη.Οταν ξύπνησα ο πόνος ήταν αβάσταχτος!Με πολυ υπομονη και προσπαθεια κατάφερα να σηκωθω την επόμενη μέρα, ετσι ώστε να μου βγάλουν τον καθετήρα.

Μεγαλα λόγια δε λέω αλλά δε θα το ξαναέκανα χωρίς επισκληρίδιο!

Συμπερασματικα,ο φυσιολογικός τοκετός δεν έχει καμια σχεση με την καισαρική.Γι'αυτό άλλωστε λέγεται και "φυσιολογικός". Οσο δυσκολο και αν φαίνεται η φύση μας προετοιμάζει και μας δίνει όλα τα εφόδια για να τα καταφέρουμε.

UYijp2.png

2Wlep2.png

Γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο όμως έσπασαν τα νερά μου και όταν πήγα στο νοσοκομείο είχα διαστολή 10 και εμπέδωση +4 στο τσακ πρόλαβα να φτάσω στο νοσοκομείο...!Χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα πραγματικά με έναν πόνο σε μένα έπιασε τόπο η ευχή...!

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

φυσιολογικα και παλι φυσιολογικα ειναι μοναδικη εμπειρια..φυσικα οταν βαινουν ολα ομαλα.και τα 2 τα γεννησα φυσιολογικα το πρωτο με ζορι 12 ωρων αλλα αξιζε ο αφορητος πονος και η ταλαιπωρια :P

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Στη δική μου περίπτωση, επέλεξα την καισαρική, όταν ο γιατρός μου είπε ότι είχα 90% πιθανότητες να γεννήσω με καισαρική και 10% να γεννήσω φυσιολογικά κι αυτό με τεχνητούς πόνους. Μου είπε ότι μπορούσαμε βέβαια να το παλέψουμε, αλλά με τόσο λίγες πιθανότητες δε ρίσκαρα να περάσω και τα δύο είδη πόνων.

Το πρόβλημα ήταν ότι το μωρό δεν είχε κατέβει καθόλου (η κοιλιά μου ως το τέλος ήταν πολύ ψηλά και δεν είχα αισθανθεί καθόλου συσπάσεις), ήταν μεγάλο (3770 τελικά) και το βασικό ήταν ότι εκ γενετής το οστό που καταλήγει στον κόλπο ήταν μεγαλύτερο του κανονικού (δε θυμάμαι τώρα πώς το λένε), οπότε δυσκόλευε την έξοδο ενός μεγάλου μωρού. Η μαία (με την οποία έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού) μου είχε πει στις αρχές του ένατου μήνα ότι αν ήταν να γεννήσω φυσιολογικά, θα έπρεπε να προκαλέσουμε τοκετό άμεσα, γιατί αλλιώς δε θα χωρούσε.

Πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση, αν και θα ήθελα να το γνώριζα νωρίτερα. Δηλαδή, ο γιατρός ήξερε για το οστό αυτό, αλλά δε μου το είχε πει.

Έκανα καισαρική τομή με επισκληρίδιο, έζησα την όλη διαδικασία, πήρα αγκαλιά το μωρό μου αμέσως κι ευτυχώς μετά την πρώτη μέρα βελτιωνόμουν συνεχώς. Δεν είχα ιδιαίτερους πόνους κι από όταν πήγα σπίτι, δεν πήρα ούτε ένα παυσίπονο.

• 1 month later...

Εγώ κορίτσια θα συμφωνήσω με την Λίτσα στην αρχή της συζήτησης και την fay παραπάνω. Είμαι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού αλλά τελικά δεν μου προέκυψε. Γιατί ο μπόμπιρας περνούσε καλά εκεί μέσα και δεν έλεγε να βγεί. Εξάντλησα όλα τα περιθώρια και γέννησα με καισαρικη 7 ημέρες μετά την Π.Η.Τ. μου, γιατί είχαν εξαντληθεί τα υγρά από τον σάκο και το μωρό κυνδίνευε να φάει από τις ακαθαρσίες που είχε κάνει. Ούτε τεχνιτοί πόνοι με έπιασαν ούτε μία σύσπαση δεν είχα και φυσικά ούτε έναν πόνο. Ένιωσα και εγώ τα πάντα την ώρα της καισαρικης και τον κράτησα αγκαλιά μου αμέσως μόλις τον έβγαλαν. Γέννησα μεσημέρι Δευτερας και την Τρίτη το πρωί δεν είχα ούτε ορούς ούτε καθετηρες ούτε τίποτα. Και είχα και μια τρομερή πείνα που είχα τσακίσει το εστιατόριο του μαιευτηρίου. Και εγώ σαν την FAY δεν πήρα παυσίπονα και δεν πόναγα σχεδόν καθόλου σε σχέση με τις άλλες με τις άλλες κοπέλες που είχαν γεννήσει φυσιολογικά. Περπατούσα και καθόμουνα άνετα ενώ αυτές όχι. όποτε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αγχώνουμε τις μέλλουσες μαμάδες αν τυχόν τους προκύψει καισαρική, γιατί ο καθένας τον πόνο τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Υ.Γ. Για τον δικό μου γιατρό η αμοιβή ήταν ίδια όπως και να γένναγα, και η χρέωση της παραπάνω ημέρας από το μαιευτήριο ήταν 30ευρώ, οπότε δεν νομίζω για ένα τέτοιο ποσό να κάνουν καισαρικές για οικονομικούς λόγους.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 4 εβδομάδες μετά...

καισαρικηηηηηηηηη......παρόλο που γέννησα φυσιολογικά και με τεχνητούς πόνους που απ'ότι μου έχουν πει έχουν μεγαλύτερη ένταση διαρκεια και συχνότητα από την αρχή ......και παρόλο που την θεωρώ φοβερή ανεπανάληπτη εμπειρία....αν μπορούσα να επιλέξω θα επέλεγα καισαρική για τον γνωστό λόγο είναι φοβερά επώδυνος ο φυσιολογικός τοκετος τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ....συν τα ράμματα που τα έχεις απο κάτω και δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις!!!!!!βέβαια ένας σωστός γιατρός δεν πρέπει κατα την γνώμη μου ούτε καν να ρωτήσει για αστείο αυτός θα κρίνει τι πρέπει και τι όχι....!!!!

Πιστεύω ότι ο φυσιολογικός τοκετός δεν συγκρίνεται με την καισαρική...

Γέννησα την μικρή μου φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο και πιστεύω ότι ο γιατρός βοηθάει πολύ... (Ημουν και σχετικά στενή αφού γέννησα το μωράκι μου 2650 και μας είπε ότι 100γρμ παραπάνω αν ήταν θα την επερναν καισαρική - γιατί ήδη είχε ταλαιπωρηθεί να βγεί...)

Κατά την διάρκεια των πόνων ήμουν ακριβώς απέναντι από την αίθουσα τοκετού και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως φώναζαν οι περισσότερες κοπέλες. Ως πρωτάρα και μικρή σχετικά (24χρ.) γύρισα στο γιατρό μου και τον ρώτησα με παράπονο... Κι εγώ έτσι θα κάνω???? (Ετοιμη να με πάρουν τα ζουμιά από τον φόβο). Μου απάντησε πως όχι - έίμαι κοντά σου και θα σε βοηθήσω - ο γιατρός τους φταίει. Λοιπόν πρέπει να έιχε δίκιο..... ¨οχι ότι δεν πόνεσα αλλά δεν με άφησε να επικεντρώνομαι σε πράγματα που δεν έπρεπε και ο πόνος αυτός έγινε τόσο γλυκός και σχεδόν ανύπαρκτος όταν κράτησα το μωράκι μου στην αγκαλιά μου.

Και μία συμβουλή για όσες θα γεννήσουν: Μη σπρώχνετε την κοιλιά σας αλλά τον ποπό σας, και μη φοβόσαστε το κόψιμο και τα ράμματα. Το κόψιμο δεν κατάλαβα πότε μου το έκανε και στα ράμματα έκανα συνεχώς πλάκα - δεν πονάνε είναι ναρκωμένη η περιοχή....

(Καισαρική μόνο στην περίπτωση που δεν είναι εφικτός ο φυσιολογικός τοκετός)

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

εγώ πάλι μια και έφαγα όλο τον πόνο του φυσιολογικού και τελικά πήγα εσπευσμένα για καισαρική όταν είχα πλέον φτάσει στις εξωθήσεις, και βάσει πάντα της δικής μου προσωπικής εμπειρίας αν το ξανάκανα θα επέλεγα κατευθείαν καισαρική. Ίσως βέβαια ευθύνεται και το γεγονός ότι κινδυνεύσαμε και το μωρό και εγώ να πεθάνουμε. Οσο για τους πόνους της καισαρικής, εγώ προσωπικά δεν πόναγα καθόλου μα καθόλου μετά την επέμβαση. μα τίποτα.

Ειλικρινά μιλώντας, μετά την ταλαιπωρία που τράβηξα στη γέννα του μικρού μου αν αποφασίσω να κάνω 2ο παιδί θα πάω κατευθείαν για καισαρική. Και ας ακούγεται σε κάποιους παράξενο :wink:

Εγώ θεωρώ ότι πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι ο φυσιολογικός τοκετός και αν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι να καταφεύγει κανείς στην καισαρική τομή.

Κίνδυνοι και επιπλοκές θα μπορούσαν να υπάρξουν και στις δύο περιπτώσεις.

Η καισαρική ήρθε να δώσει λύση στους τοκετούς εκείνους που θα είχαν μοιραία αποτελέσματα.

Εφαρμόζεται με αυτόν τον τρόπο????

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι (στην πλειοψηφία των επεμβάσεων).

Βέβαια η προσωπική μου εμπειρία παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών αυτών που επιθυμούσαν να γεννήσουν φυσιολογικά και τελικά οδηγήθηκαν στο χειρουργείο γιατί ο γιατρός τους έπρεπε να πάει στο ιατρείο του.

Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για τους πόνους που ένιωσα και την ταλαιπωρία που πέρασα. Γιατί ξέρετε αυτή είναι η πρώτη ατάκα που άκουσα!!!!! Κρίμα που ταλαιπωρήθηκες τόσες ώρες... Δεν έκανες καισαρική από την αρχή!!!! ΟΧΙ

Και στο δεύτερο ακόμη είμαι αποφασισμένη να επιχειρήσω να το γεννήσω φυσιολογικά.

Η ταλαιπωρία που πέρασα μετά την καισαρική ήταν μεγαλύτερη. Μου πήρε πάνω από 15μέρες να μπορέσω να περπατήσω, να σκύψω να κάνω οτιδήποτε. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν τόσο χάλια!!!!! Ήμουν επί 15 μέρες πλήρως εξαρτημένη από τρίτους.

Ο γιατρός ήταν τόσο βιαστικός που δεν με καθάρισε καλά. Θέλετε να σας πω τι μπορεί να συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις?

Εγώ θεωρώ ότι πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι ο φυσιολογικός τοκετός και αν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι να καταφεύγει κανείς στην καισαρική τομή.

Κίνδυνοι και επιπλοκές θα μπορούσαν να υπάρξουν και στις δύο περιπτώσεις.

Η καισαρική ήρθε να δώσει λύση στους τοκετούς εκείνους που θα είχαν μοιραία αποτελέσματα.

Εφαρμόζεται με αυτόν τον τρόπο????

Συμφωνω απολυτα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Γεια σας κοριτσια μου :D εγω γεννησα και τα δυο μου παιδια με καισαρικη επισκλυριδιο ηταν μια τελεια εμπειρια αν γεννουσα ομως φυσιολογικα θα ηθελα παλι επισκλυριδιο ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ποναω ωρες για να γεννησω ? αν ποναω δηλ. θα πει οτι ειμαι πιο καλη μανα ?εγω τα εζησα ολα γελουσα με τον γιατρο με τις νοσοκομες ενιωθα υπεροχα και οταν μου εδωσαν το μωρο ενιωσα τι θα πει αγαπη εχετε ακουσει υποθετω για μητερες που γεννησαν φυσιολογικα και λογο του πονου δεν ηθελαν να δουν το παιδι δεν το ηθελαν καν :cry: Την ημερα που γεννησα ηταν μια κοπελα που θα γεννουσε φυσιολογικα το πρωι 7 αρχισαι ο τοκετος και 7 το βραδυ την εφεραν κατασπρη να κανει εμμετους και να μην εχει κουραγιο να πιασει το παιδι της εγω παλι εκεινη την ωρα θυλαζα μετα που συνηλθε μου ειπε μακαρι να εκανα και εγω καισαρικη . Η καθε μια εχει τις αποψεις της σεβαστες εγω ειμαι υπερ της γεννας χωρις πονους με καισαρικη η με φυσιολογικο οσο για τις δικες μας μαναδες που γεννησαν φυσιολογικα δεν νομιζω οτι αν ειχαν επιλογη να μην πονεσουν δεν θα το εκαναν

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

• 4 εβδομάδες μετά...

Βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? Είμαι έγκυος στον τέταρτο μήνα, πρώτο μου παιδί και επειδή δεν αντέχω με τίποτα τον πόνο και κυρίως οτιδήποτε σχετίζεται με την περιοχή του κόλπου, προτιμώ χίλιες φορές να κάνω καισαρική... Γιατί ξέρω οτι ναι μεν με την επισκληρίδιο δεν πονάς όταν βγαίνει από τον κόλπο το παιδί, αλλά ξέρω οτι για να στρίψει το παιδί και να το φέρει ο γυναικολόγος στο σωστό σημείο βάζει όλο του το χέρι μέσα και στρίβει και κάτι τέτοια.... Οταν όμώς από την άλλη κάνεις καισαρική, από τη στιγμή που είσαι ξύπνια και γνωρίζεις οτι τώρα σε κόβουνε, τώρα σε ανοίγουνε, τώρα κόβουνε όλα τα στρώματα της κοιλιάς και φτάνουνε στο μωρό και μετά σε ράβουνε δεν υποφέρεις μόνο που αντιλαμβάνεσαι αυτό που συμβαίνει? Και εκτός αυτού, τα αγγίγματα, την όλη εργασία πάνω σου δεν την αισθάνεσαι? Γιατί και σαν αγγιγμα να την αισθάνεσαι και μόνο, πάλι φριχτό δεν είναι?... Σας παρακαλώ μοιραστείτε την εμπειρία σας

Γειά σας, είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα να μιλήσω για τις ενέσεις ηπαρίνης που κάνω γιατί μάλλον θέλω λίγη υποστήριξη...

Γνώμη μου: Ο φυσιολογικός τοκετός, μου ήταν ο πλεον επιθυμητός αν και (λογικό είναι νομίζω) ένα άγχος για τη διαδικασία το είχα. Αν όλα στην εγκυμοσύνη μου ήταν νορμαλ δε θα διάλεγα να κάνω καισαρική!

Όσον αφορά την καισαρική. Η διαδικασία σα διαδικασία δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ!!! Το άγγιγμα που νοιώθεις εκείνη την ώρα δεν σε ενοχλεί και με την επισκληρίδιο βλέπεις το μωρό σου αμέσως. Εμένα αυτό που θα με απασχολούσε στη θεση σου είναι το μετά της καισαρικής το οποίο για εμένα τουλάχιστον ήταν αρκετά δύσκολο. Σε άλλες πάλι εύκολο... απλά δεν ξέρεις σε ποια κατηγορία θα είσαι... :?

Με τον φυσιολογικό το μετά, αν εξαιρέσεις τα ράμματα, μπροστά στον πόνο της καισαρικής νομίζω ότι είναι προτιμότερα!!!

:D

Το άγγιγμα που νοιώθεις εκείνη την ώρα δεν σε ενοχλεί

:D

Ευχαριστώ Αναστασία μου για την απάντησή σου.. Πες μου όμως κάτι... όπως λες, δεν σε ενοχλεί, αλλά τί εννοείς? Όταν σε κόβει με το νυστέρι και ΄μετά τραβάνε και κόβουν και τραβάνε ψυχολογικά δεν σου δημιουργεί πόνο? το οτι γνωρίζεις τί σου κάνουνε? Και το άγγιγμα αυτό πώς το εννοείς?

Γειά σας, είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα να μιλήσω για τις ενέσεις ηπαρίνης που κάνω γιατί μάλλον θέλω λίγη υποστήριξη...

Καταρχήν κοψίματα και τέτοια ΔΕΝ καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ!

Το "άγγιγμα" που λέω είναι (πώς να στο εξηγήσω) σαν "τράνταγμα" στο σώμα... καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνουν στην κοιλιά σου, χωρίς όμως να αισθάνεσαι κάτι ενοχλητικό... ψυχολογικά όχι, δε με επηρέασε, δεν ξέρω μήπως σου δίνουν και τίποτα για να είσαι χαλαρωμένος, άγχος πάντως δε θυμάμαι... άσε που είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο, πότε θα δεις το μωρό, που όλα τα άλλα... :wink:

Το μωρό στην καισαρική "βγαίνει" σε ένα 10λεπτο. Εκεί είναι που το βλέπεις κιόλας... Μετά τα υπόλοιπα κρατούν κανα 40λεπτο (η ραφή, να δουν και εσωτερικά τα γυναικολογικά σου, μιας και τα έχουν μπροστά τους, ότι όλα είναι καλά) αλλά το μυαλό σου το έχεις στη φατσούλα που είδες πριν από λίγο και ο χρόνος εκεί σταματά... χαζεύεις που το καθαρίζουν, το ζυγίζουν, ρουφάνε το αμνιακό από τη μυτούλα του και μετά που το βγάζουν από το χειρουργείο και εσύ μετράς την ώρα για να το ξαναδεις... :D

Σαν διαδικασία εγώ δε τη θυμάμαι καθόλου δυσάρεστη... στο μετά όμως, είσαι ποοοοολύ καλύτερα με τον φυσιολογικό τοκετό... :wink:

Καταρχήν κοψίματα και τέτοια ΔΕΝ καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ!

Το "άγγιγμα" που λέω είναι (πώς να στο εξηγήσω) σαν "τράνταγμα" στο σώμα... καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνουν στην κοιλιά σου, χωρίς όμως να αισθάνεσαι κάτι ενοχλητικό... ψυχολογικά όχι, δε με επηρέασε, δεν ξέρω μήπως σου δίνουν και τίποτα για να είσαι χαλαρωμένος, άγχος πάντως δε θυμάμαι... άσε που είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο, πότε θα δεις το μωρό, που όλα τα άλλα... :wink:

Το μωρό στην καισαρική "βγαίνει" σε ένα 10λεπτο. Εκεί είναι που το βλέπεις κιόλας... Μετά τα υπόλοιπα κρατούν κανα 40λεπτο (η ραφή, να δουν και εσωτερικά τα γυναικολογικά σου, μιας και τα έχουν μπροστά τους, ότι όλα είναι καλά) αλλά το μυαλό σου το έχεις στη φατσούλα που είδες πριν από λίγο και ο χρόνος εκεί σταματά... χαζεύεις που το καθαρίζουν, το ζυγίζουν, ρουφάνε το αμνιακό από τη μυτούλα του και μετά που το βγάζουν από το χειρουργείο και εσύ μετράς την ώρα για να το ξαναδεις... :D

Σαν διαδικασία εγώ δε τη θυμάμαι καθόλου δυσάρεστη... στο μετά όμως, είσαι ποοοοολύ καλύτερα με τον φυσιολογικό τοκετό... :wink:

Αναστασία μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ ! Ησουν πολύ κατατοπιστική και μπορώ να πω οτι με καθησύχασες !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...