Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Τέρμα ο καιρός που ήταν όλοι επαναπαυμένοι στις εκ του ασφαλούς ανήθικες (γιατί αυτό είναι) πρακτικές τους....

τα θέματα αυτά που έχουμε συγκεντρώσει, μαζί με άλλα θέματα θα τυπωθούν σε φύλλα χαρτιού και flyer και θα διανεμηθούν σε όσο περισσότερα σημεία γίνεται.

όταν γεμίσει η λίστα και γίνει όσο συγκεκριμένη γίνεται, θα την πάμε στο τυπογραφείο! και στα ΜΜΕ - .

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακάρι Μαρία! Να αποκτήσουμε επιτέλους δικαίωμα διαμαρτυρίας και την ελπίδα μήπως αλλάξει τίποτα στα νοσοκομεία και όχι μόνο!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

ρητορικη απορια....

πριν λιγες μερες εβλεπα την Οπρα που ειχε θεμα μαμαδες σε ολο τον κοσμο...οταν μιλουσε η μαμα απο τη Νορβηγια ειπε...."εδω στη Νορβηγια το 99% των μαμαδων θηλαζουν τα παιδια τους,οι καφετερειες εχουν ενδειξη φιλες ως προς της μαμαδες που θηλαζουν...το να θηλαζεις τα παιδια σου σε κοινη θεα,σε δημοσιο χωρο ειναι συνηθισμενο...ειναι κατι που το κανουμε ολες μας....."και οντως εδειχνε στο ρεπορταζ πολλες μαμαδες που θηλαζανε στο δρομο ή σε καφετερειες...ηταν τοσο ωραια εικονα...και στο τελος η Οπρα συμπληρωσε "η Νορβηγια ειναι η χωρα με τη μικροτερη εγκληματικοτητα σε ολο τον κοσμο"...

Πως λοιπον ειναι δυνατον μια ολοκληρη χωρα (που δεν ειναι τριτοκοσμικη) να μπορει να το κανει και στην Ελλαδα να θεωρεισε εκληματιας οταν κανεις αυτο που προσταζει η ανθρωπινη φυση!

.png.png

Δεν νιώθω άνετα να θηλάζω σε δημόσιο χώρο. Εχω βρει όμως εδω στη Θεσσαλονίκη 2 μαγαζιά (cosmos, ikea) που έχουν κατάλληλους χώρους αποκλειστικά για βρεφη που μπορεις να αλλάξεις αλλά και να θηλάσεις το μωρό (). Οπότε οποτε θέλω να πάω κάποια βολτα στα μαγαζιά επιλέγω αυτά γιατί δεν χρειάζεται νωρίτερα να χρησημοποιησω θηλαστρο και να πάρω μαζί μου μπουκάλι. Ισως θα ήταν χρησιμο να αναφέρουμε και άλλα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα που να προσφέρουν στις μητέρες που θήλάζουν αυτή τη 'διευκόλυνση"

Μην ξεχνάς ilonka οτι το ΙΚΕΑ είναι Σουηδικό και άρα άλλης φιλοσοφίας! Χαίρομαι που και το cosmos το έφτιαξαν με άλλα πρότυπα! Εδώ στο jumbo που είναι χώρος καθαρά για παιδιά/μωρα και δεν υπάρχει δυνατότητα θηλασμού! Εγώ τον θήλαζα στο αμάξι όταν είμασταν στο jumbo! Στην αρχή βέβαια που ντρεπόμουν! Τώρα δεν καταλαβαίνω τίποτα. Καθόμαστε και σε καφετέρεια ακόμη και τον θηλάζω...Εν τω μεταξύ ο τόπος που ζω είναι σαν χωριό οπότε με έχουν μάθει πλέον όλοι μια και είμαι η μόνη που θηλάζει σε δημόσιο χώρο! Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει άλλη...

Διαφημίσεις

Τέρμα ο καιρός που ήταν όλοι επαναπαυμένοι στις εκ του ασφαλούς ανήθικες (γιατί αυτό είναι) πρακτικές τους....

τα θέματα αυτά που έχουμε συγκεντρώσει, μαζί με άλλα θέματα θα τυπωθούν σε φύλλα χαρτιού και flyer και θα διανεμηθούν σε όσο περισσότερα σημεία γίνεται.

όταν γεμίσει η λίστα και γίνει όσο συγκεκριμένη γίνεται, θα την πάμε στο τυπογραφείο! και στα ΜΜΕ - .

Πραγματικά μακάρι!! Θυμάμαι πόσο άσχημα και ψυχρά μου είχαν φερθεί δύο νοσηλεύτριες στο ΜΗΤΕΡΑ όταν ήταν να γεννήσω... Ήμουν τόσο χαρούμενη αλλά και τόσο φοβισμένη.. Η μία δε ούτε που με χαιρέτησε όταν της είπα "γειά σας" στο δωμάτιο ωδινών και μου έμπηξε με δύναμη τον ορό στο χέρι που πόνεσα πολύ... Και η άλλη όταν μας πλέναν στην ανάνηψη.. Πραγματικά σα σκουπίδι.. Το ξέρω το κάνουν κάθε μέρα, είναι ρουτίνα για κείνες, αλλά εμείς..? η ψυχολογία μας?.. και δίνουμε και τα ωραία μας λεφτάκια για ελλειπή ενημέρωση και απαράδεκτη συμπεριφορά. Γιατί έχει πάψει να είναι ανθρώπινο. Είναι και αυτό μόνο εμπόριο.. :evil:

και τα mothercare έχουν χώρο για άλλαγμα μωρού και θηλασμό!

Όταν ο γιος μου ήταν 7 μηνών περίπου τον θήλαζα καθισμένη σε ένα παγκάκι στο διάδρομο του carrefour. Έτσι όπως φορούσε κουκούλα δεν φαινόταν τίποτα αλλά ένα έμπειρο μάτι με είδε! Ήταν μια μικρούλα περίπου 10 χρονών που είρθε και κάθισε δίπλα μου και μου χαμογελούσε βλέποντας το μωρό. Της χαμογέλασα κι εγώ και μου είπε: "ξέρετε, υπάρχουν και ειδικές μπλούζες θηλασμού"!!!! "Το ξέρω αλλά δεν τις χρειάζομαι, έχω συνηθίσει πια!"

Παιδιά εχω μείνει με τις ιστορίες αυτές...Μαρία συμφωνώ απόλυτα για τα flyers αμα θες μπορώ να στα φτιάξω και έχω ακρη να τα τυπώσουμε φτηνά ώστε να μπορέσουν να διανεμηθουν.Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό είναι αδικο και για τις μαμάδες και προς τα παιδάκια.Δεν καταλαβαίνουν πως το μητρικό γάλα είναι σα φάρμακο θωρακίζει το παιδί από τις αρρώστιες.Δε μπορουμε μια ζωή να λέμε α στο εξωτερικο κανουν αυτο και τι χάλια είμαστε εμείς.Ας ξεκινήσουμε μια προσπάθεια και ας είμαστε 5 ατομα σίγουρα θα βρουμε πολλους συμμάχους.

Διαφημίσεις

http://www.lito.gr/CI/Uploads/prota_vimata.pdf

οδηγίες γενικές, και για τον θηλάσμό. (pdf file)

είναι σε γενικές γραμμές σωστές, μόνο που γράφει ότι

"ο θηλασμός ξεκινά ακόμα και αμέσως μετά το τοκετό,"

που είναι ένα μύνημα ότι ε εντάξει μπορείτε και τότε να το ξεκινήσετε.

εντελώς διαφορετικό απο ότι το αργότερο σε μια ώρα απο τη γέννηση πρέπει να έχει τοποθετηθεί το μωρό στο στήθος της μητέρας έτσι ώστε να αρχίσει επιτυχώς ο θηλασμός.

τα άλλα είναι σωστά, ας το δεί και η αγλαία να μας πεί. :)

Αγλαία, έχεις μήπως κάποια λίνκ για το θέμα της οξυτοκίνης? έψαξα αλλά δεν βρήκα, δεν ξέρω και τον αγγλικό όρο για το πώς χορηγείται κτλ.

ευχαριστούμε για την βοήθεια που θέλετε να προσφέρετε. όλα θα γίνουν με τη σειρά τους, πρώτα θα συγγραφεί το κείμενο που να είναι ξεκάθαρο, για το οποίο πρώτα θα συμβουλευτεί η Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων, μαιευτήρες και γυναικολόγους έτσι ώστε να γίνει και ακόμα πιο συγκεκριμένη και σωστή, αλλά και την ένωση μαιευτήρων γυναικολόγων.

το κείμενο θα πρέπει να είναι κατηγοριοποιημένο σε απαιτήσεις, προβλήματα και ίσως συμβουλές και προτάσεις.

R.I.P. Michael Jackson.

λοιπον βρήκα το πολύ καλό άρθρο που λέει για πάααρα πολλά πράγματα και ανακάλυψα και μια εταιρεία που σίγουρα θα συνεργαστεί και το parents.gr για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων.

http://www.progenitiki.gr/asfalis_mitrotita.htm

εκεί κατάλαβα ότι η Αγλαία γράφει για την ωκυτοκίνη όχι την οξυτοκίνη?

όσες είναι να γεννήσετε επιβάλλεται να διαβάσετε παράγραφο προς παράγραφο.

θα το ποστάρω και στην ενότητα του τοκετού.

R.I.P. Michael Jackson.

εκεί κατάλαβα ότι η Αγλαία γράφει για την ωκυτοκίνη όχι την οξυτοκίνη?

δυστυχώς στα ελληνικά βιβλία την έχω βρει γραμμένη και με τους δύο τρόπους, σαν ωκυτοκίνη και σαν οξυτοκίνη. Στα αγγλικά είναι γραμμένο σαν oxytocin. Μπορεί να μεταφέρθηκε λάθος στα ελληνικά βιβλία όπως και η επισιοτομή που είναι η περινεοτομή. Απλά δεν κατάφερα να το ξεκαθαρίσω για την ορμόνη, ενώ για την τομή το έχω ήδη βρει!

Εγώ γέννησα στο Ελενα.Έκανα καισαρική εσπευσμένα με ολική νάρκωση.

Επειδή στο μαιευτήριο γινόταν πανικός δεν βρήκαν την πρώτη μέρα δωμάτιο που να μπορούσε να μείνει και το μωρό δίπλα μου και ετσι το μωρό το είδα μετά από μια μερα.Σίγουρα δε θα το άφησαν 24ώρες νηστικό!επι πλέον μέχρι να μου βγάλουν τους ορούς (2 ακόμη μέρες) ήταν τόσο

δύσκολο να θηλάσω .Ακολούθησε ο γνωστός φαύλος κύκλος.το μωρό έχασε πολύ βάρος -δεν είχα πολύ γάλα και οι παιδίατροι έγραψαν συμπλήρωμα σκόνη .όμως άπαξ και το μωρό συνήθισε το μπουκαλάκι

σιγά μην καθόταν να ζορίζεται μια ώρα στο στήθος.Επειδή όμως ήθελα πολύ να θηλάσω -στο πρώτο παιδί δεν τα είχα καταφέρει-επί 3,5 μήνες έβγαζα το γαλα μου με θήλαστρο και του το έδινα με μπουκαλάκι+

τη σκόνη.τριπλή δουλειά δηλαδή! τώρα που περιμένω το τρίτο και ξέρω ότι θα κάνω καισαρική τι να κάνω για να πάνε καλύτερα τα πράγματα?

Να βρεις μια μαια τσαουσα να ειναι μαζι σου στο μαιετηριο (θα την πληρωσεις εννοειτε) και θα φροντισει αυτη να τεθουν σωστα οι βασεις για το θηλασμο.. Να της το τονισεις ομως πως αυτο που σε ενδιαφερει ειναι ο θηλασμος.

Όταν λες οτι δεν βρηκαν δωματιο για να εχεις το μωρο μαζι τι εννοεις? Νομιζα οτι στα δημοσια σε όλα τα δωματια εχεις το μωρο μαζι σου..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

εννοώ ότι ήταν καλοκάιρι και το Αλεξάνδρας ήταν κλειστό για επισκευές

οπότε στο έλενα γινόταν το αδιαχώρητο.Ζήτησα δίκλινο αλλά για την πρώτη μέρα βρέθηκε κλινη μόνο στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου για να ''φιλοξενηθώ''- άσχετο. εκει δεν υπήρχαν φυσικά οι προδιαγραφές για να είναι μαζί μου το μωρό.Την άλλη μέρα με μετέφεραν σε κανονικό δωμάτιο.Τώρα αν μοίραζα παντού 50ευρα ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.Αλλά αν είχα τέτοια δυνατότητα στο Έλενα θα γεννούσα ?

Εχω μείνει με το στομα ανοιχτο....Vivikk τουλαχιστον όλα πήγαν καλά και έχεις τα παιδάκια σου...Ο γιατρός σου δεν βοηθησε ώστε να λάβεις μια καλυτερη φροντίδα..?τώρα που θα γεννήσεις πάλι εκεί?

εννοώ ότι ήταν καλοκάιρι και το Αλεξάνδρας ήταν κλειστό για επισκευές

οπότε στο έλενα γινόταν το αδιαχώρητο.Ζήτησα δίκλινο αλλά για την πρώτη μέρα βρέθηκε κλινη μόνο στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου για να ''φιλοξενηθώ''- άσχετο. εκει δεν υπήρχαν φυσικά οι προδιαγραφές για να είναι μαζί μου το μωρό.Την άλλη μέρα με μετέφεραν σε κανονικό δωμάτιο.Τώρα αν μοίραζα παντού 50ευρα ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.Αλλά αν είχα τέτοια δυνατότητα στο Έλενα θα γεννούσα ?

Στο παιδιατρικό ήταν επικίνδυνο για το μωρό να είναι μαζί σου, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν νεογέννητο στο παιδιατρικό όσα 50ευρα και να μοίραζες...

Ήσουν άτυχη.

Σε κανένα ιδιωτικό μαιευτήριο δεν θα μπορούσες να έχεις το μωρό δίπλα σου χωρίς να το απαιτήσεις και αυτό μόνο σε μονόκλινο. Μπορεί τα ιδιωτικά να έχουν καλύτερη διακόσμηση αλλά μόλις έρχονται τα δύσκολα στέλνουν τα μωράκια στα δημόσια...

τώρα που περιμένω το τρίτο και ξέρω ότι θα κάνω καισαρική τι να κάνω για να πάνε καλύτερα τα πράγματα?

Να γεννήσεις πάλι στο Έλενα και να φροντίσεις να ενημερωθείς για το τι μπορείς να κανεις.

Γέννησα με καισαρική και θήλασα το μωρό μου μόλις βγήκα από το χειρουργείο, μολις κάθησα στο κρεβάτι...

Μπορεί τα ιδιωτικά να έχουν καλύτερη διακόσμηση αλλά μόλις έρχονται τα δύσκολα στέλνουν τα μωράκια στα δημόσια...

Συμφωνω απόλυτα σε αυτο μη νιώθεις πως ειναι θεμα να χεις η να μην έχεις.Πολυ κοσμο ξερω που πηγε σε δημοσιο ενω ειχε δυνατότητα για ιδιωτικό.Αυτό το κανουν γενικά στα νοσοκομεια οχι μονο στα μαιευτηρια και σου μιλαω εκ πειρας.Οσο για αυτα που σου ετυχαν ειλικρινα στενοχωριέμαι αλλα ευτυχως περασαν.Τωρα θα προτείνω κατι ισως ειναι και βλακεία αν ρωτουσαμε εδω στο φορουμ ολο και καποια θα ειχε καποιο γνωστο ώστε θα μπορουσε να σε προσέξει τη μέρα που θα γεννήσεις.Ωστε να σαι κι εσυ πιο ήρεμη θα ρωτησω αυριο τη μαμά μου γιατί εχει μαθητριες σε διαφορα μαιευτηρια και νοσοκομεια.

Θα συμπληρώσω και κάτι ακόμη:

δυστυχώς η μητέρα δεν μπορεί να έχει το μωρό δίπλα της σε πολλά δημόσια νοσοκομεία... Π.χ. στη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καμία μητέρα δεν μπορεί να έχει το μωρό δίπλα της σε καμία από τις δύο νεογνολογικές κλινικές. Το πολύ δυσάρεστο είναι ότι όλες οι μαίες και οι γυναικολόγοι εκπαιδεύοντα μέχρι πρόσφατα μόνο σε αυτό το νοσοκομείο και αυτή η τακτική έχει επικρατήσει και στα ιδιωτικά της θεσσαλονίκης όπου είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για μια μητέρα που παίρνει μονόκλινο να έχει το μωρό δίπλα της.

Τώρα κάτι αλλάζει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αλλά το κακό έχει ήδη γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δεν είνα λοιπόν θέμα δημοσίου ή ιδιωτικού το αν έχει η μητέρα το μωρό δίπλα της. Στην ελλάδα η μητρότητα δεν προστατεύεται και είμαστε έρμαιο του κάθε διευθυντή κλινικής....

Στην Αθήνα έχω επισκευθεί το νοσοκομείο Αττικό... Η οργάνωσή του και οι χώροι του είναι πάρα πολύ καλοί. Κάποιοι από το προσωπικό δεν είναι απλά υποστηρικτικοί στο θηλασμό αλλά και πολύ ενημερωμένοι!!!

Ουτε στο Αρεταιειο μπορει η μητερα να εχει μαζι της το μωρο της. Εγω γεννησα σε δημοσιο αν και ειχα τη δυνατοτητα να παω σε ιδιωτικο γι αυτο το λόγο και μονο. Σιγουρα δεν ειχα τη δυνατοτητα να παω σε μονοκλινο. Ειναι απαραδεκτο όμως να συμβαινει αυτο. Ας αφηνουν τη μητερα τουλαχιστον να επιλεγει αν θελει το μωρο μαζι της ή οχι. Θα στειλω μειλ στον υπουργο υγειας.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγώ γέννησα σε δημόσιο επαρχιακό νοσοκομείο. Ήμουν σε 4κλινο, αλλά είμασταν 3 στο δωμάτιο. Το καλό ήταν ότι τα μωρά τα είχαμε μαζί μας, κι αυτό επειδή δεν είχαν προσωπικό να τα φροντίζει κι όχι από έννοια να είναι το μωρό μαζί με την μαμά! Είχε και τα κακά του βέβαια, στο ότι είμασταν πολλά άτομα στο δωμάτιο (3 εμείς, 3 τα μωρά και 3 οι συνοδοί), ενώ δεν τηρούνταν το επισκεπτήριο με αποτέλεσμα και πολύς κόσμος να είναι συνεχώς στο χώρο και παιδάκια να έρχονται ενώ απαγορεύονταν! Και αν σκεφτούμε ότι ήταν Ιανουάριος και ειδικά ο φετινός που ήταν μες στις ιώσεις φαντάζεστε τι γινόταν....Ευτυχώς τα ζουζουνάκια μας την γλίτωσαν!

Το θεμα με το επσκεπτηριο ειναι κατι το οποίο δυστηχως το προσωπικο του νοσοκομειου δεν μπορει να το ρυθμισει. Οχι μονο στα δημοσια αλλα ουτε και στα ιδιωτικα. Αλλα πιστευω πως οι μαμαδες ειτε με καλο είτε με ασχημο τροπο μπορουν να το ελεγξουν. Εγω ήμουν σε δικλινο αλλα δεν επετρεπα να ειναι πανω από δυο ατομα μεσα στο δωματιο. Δηλαδη ο συνοδος και άλλος ενας. Το εκανα με τους δικους μου επισκεπτες και το ιδιο απαιτουσα και από τη διπλανη μου (βεβαια της ειχα κανει πλυση εγκεφαλου για το τι μπορει να παθει το μωρο της με την πολυκοσμια και το απαιτουσε και αυτη. Και φυσικα αν ηθελα να θηλασω ακομα κι αν ηταν ωρα επισκεπτηριου τους πετουσα όλους εξω.. (επετρεπα μονο μια συνοδο - γυναικα στην διπλανη..)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

http://www.lito.gr/CI/Uploads/prota_vimata.pdf

οδηγίες γενικές, και για τον θηλάσμό. (pdf file)

τα άλλα είναι σωστά, ας το δεί και η αγλαία να μας πεί. :)

τώρα βρήκα το χρόνο να το κοιτάξω. Είναι πραγματικά μια καλή προσπάθεια αλλά δυστυχώς και εδώ δεν γίνονται σεβαστές πάντα οι δημοσιευμένες οδηγίες.

Γράφουν:

Μην καπνίζετε, γιατί έτσι καπνίζει και το μωρό

σας.

Ο καπνός είναι πάρα πολύ βλαβερός για ένα βρέφος όταν εισπνέεται. Όταν καπνίζει η μητέρα έξω από το σπίτι, το βρέφος δεν καπνίζει, δεν εισπνέει τον καπνό, εκτίθεται βέβαια στον καπνό που υπάρχει στα μαλλιά, στο δέρμα και στα ρούχα της μητέρας...

Η φράση αυτή είναι μια προσπάθεια ενός αντικαπνιστή να ενοχοποιήσει τη μητέρα καπνίστρια... Όμως το μόνο που θα καταφέρει είναι να βραχύνει το διάστημα θηλασμού ενός μωρού που είναι εκτεθειμένο στον καπνό κι έχει μεγάλη ανάγκη το μητρικό γάλα... :?

Στο αίμα της μητέρας κυκλοφορούν διάφορες ουσίες από το τσιγάρο, μερικές περνούν από το αίμα στο γάλα αλλά το μωρό δεν εισπνέει το γάλα. Δεν παθαίνει τελικά τη βλάβη στους πνεύμονες που θα πάθει αν εισπνεύσει τον καπνό. Επίσης η νικοτίνη δεν ανιχνεύεται καν στο γάλα αν η μητέρα καπνίζει μέχρι 5 τσιγάρα την ημέρα...

Τα μωρά των καπνιστριών που θηλάζουν έχουν πολύ καλυτερη υγεία σε σχέση με τα μωρά των καπνιστριών που δεν θηλάζουν...

Αν πριν καπνίζατε πολύ και υποφέ-

ρετε για ένα τσιγάρο, τότε ένα με δύο

τσιγάρα την ημέρα κάπου-κάπου μπο-

ρείτε να τα καπνίσετε, ποτέ όμως πριν

από το θηλασμό.

Είναι καλύτερα η μητέρα να μην έχει καπνίσει πριν το θηλασμό, αλλά ακόμη και αν έχει καπνίσει είναι καλύτερα να θηλάσει το μωρό παρά να του δώσει γάλα σε σκόνη... άλλο αυτό και άλλο τα "πρέπει" όπως γράφονται παραπάνω...

Αν καταφέρετε να τα αποφύγετε, ακό-

μη καλύτερα. Είναι από τις πιο μικρές

θυσίες που κάνετε για το νεογέννητο

μωρό σας.

Αυτό είναι αλήθεια και το ξέρει κάθε καπνίστρια... Το θέμα είναι πώς να στηρίξουμε την καπνίστρια στο θηλασμό.

Οι οδηγίες της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας λένε ότι το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.

Γράφουν:

Όταν μετά τον 6ο μήνα αρχίσετε να δίνετε και άλλες τροφές στο μωρό σας, προοδευτικά θα γίνει η αντικατάσταση των γευ-

μάτων θηλασμού με τις καινούργιες τροφές. Έτσι, αφού θα θηλάζετε αραιότερα, θα έχετε λιγότερο γάλα. Μεγαλώνοντας,

το μωρό σας θα θηλάζει πρωί-βράδυ.

Οι στερεές τροφές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού και δεν τον αντικαθιστούν. Το μωρό από μόνο του αντικαθιστά τα γεύματα θηλασμού όταν το ίδιο νιώθει έτοιμο. Τα περισσότερα μωρά συνεχίζουν να θηλάζουν πολύ ενώ τρώνε κανονικά στερεές τροφές. Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το δεύτερο εξάμηνο θηλασμού είναι : ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα.

Στο παραπάνω κείμενο φαίνεται ότι το μωρό στους 12 μήνες δεν θηλάζει πάνω από 2 γεύματα.... για πολλά μωρά αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο πρόβλημα στην ανάπτυξη οσο και προβλήματα υγείας...

Γράφουν:

Στο χρόνο θα αντικαταστήσετε πρώτα το βραδινό και μετά τον πρωινό θηλασμό

με γάλα αγελάδας, εβαπορέ ή φρέσκο παστεριωμένο. Μ’αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το γάλα σας και θα τελειώσει ο

θηλασμός ανώδυνα.

Οι οδηγίες του Π.Ο.Υ. λένε ότι είναι καλό να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό όσο η μητέρα και το παιδί επιθυμούν.

Στο παραπάνω κείμενο υπάρχουν οδηγίες σχεδόν υποχρεωτικού αποθηλασμού, προφανώς γιατί από κανενός το μυαλό δεν πέρασε ότι μπορεί μια μητέρα να θηλάσει όσο το θέλει το παιδί της. Η γνώμη του παιδιού είναι ανύπαρκτη στο κείμενο παρόλο που πολλές μητέρες προτιμούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με οδηγό τις ανάγκες των παιδιών τους και όχι τις δικές τους... Μάλλον οι συγγραφείς του κειμένουν δεν έχουν υπόψη τους αυτή την αντίληψη...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...