Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.....

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ

Recommended Posts

Επετρεψε μου να διαφωνησω.

Απο την μια ναι η χημειοθεραπεια .....δεν ειναι απλη διαδικασια και ισως να μην αποφερει τιποτα αλλα απο την αλλη δεν παραδιδεις τα οπλα αν δεν τα εξαντλησεις.

Αυτό που ήθελα να επισημάνω ήταν ότι 'οταν η χημειοθεραπεία θεωρείται προαπαιτούμενο για μία διάγνωση (αυτό ζητούσαν από τη ΜΑΥΟ) τότε κάτι "μυρίζει". Είναι η γραμμή που δίνεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες (αυτό τουλάχιστον παραδέχτηκε ο εν λόγω γιατρός).

Και αν δεις τα στατιστικά, σε δύσκολες περιπτώσεις, είναι και τε΄λείως αναποτελεσματικη.

Γενικά η κατανάλωση προϊόντων φαρμακευτικών εταιρειών προωθείται πολύ έντονα, ακόμη και σε περιπτώσεις που είτε δεν παρέχουν τίποτα, είτε ενέχουν κινδύνους που δολίως αποσιωπούνται (βλέπε εμβόλιο Η1Ν1)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitrali

Dimitrali 111 δημοσιεύσεις

• vera

vera 70 δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 69 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 66 δημοσιεύσεις

Το θεμα με τα συμφέροντα Dalia μου ειναι οτι παντα σε μια εταιρεία ο πρωταρχικός σκοπός ειναι το κέρδος και μετά η προσφορά στο κοινωνικό συνολο, άσχετα αν στο marketing plan mission ειναι η προάσπιση της υγείας :) Αυτα ήταν για να τα γράφουμε εμεις στις εργασίες, στην πραγματικότητα το κερδος υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα :(

Φυσικά χωρις κέρδος δεν μπορει να λειτουργήσει ο οργανισμός ομως ο άνθρωπος δυστυχως ειναι άπληστος απο τη φύση του και αυτο φαίνεται σε οτι κάνουμε :( ακομα και στο πως διαχειριζόμαστε τους φυσικους, ορυκτους πόρους κτλ.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι παρανοϊκοί τύπου Χίτλερ, Κίσσινγκερ, Στάλιν κλπ. έχουν εκλείψει απ' τον πλανήτη. Είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο να μην βλέπουμε τις γενοκτονίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον πλανήτη, βλ. Παλαιστίνη, Σομαλία, Κουρδιστάν, Ιράκ, Αφγανιστάν.

Η αλήθεια είναι πως αν επιχειρηθεί μείωση του πληθυσμού δεν θα γίνει αδιακρίτως παγκοσμίως. Αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι να στοχοποιούνται συγκεκριμένες χώρες. Αλλά τι μας αφορά; Ανήκουμε σε αυτές; Μάλλον όχι, είμαστε μια μικρή χώρα με τάσεις μείωσης. Αν ήταν όλοι σαν κι εμάς δε θα υπήρχε πρόβλημα συνωστισμού...

Δεν ξέρω αν είμαι τόσο αισιόδοξη όσο εσύ.

Γιατί αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο (λέμε τώρα) φαίνεται ότι το πρώτο μέρος (βλέπε γενοκτονίες που αναφέρεις) γίνεται ήδη απροκάλυπτα... άλλωστε μιλάμε για τρίτες χώρες-ουπς αναπτυσσόμενες δεν τις λένε τώρα οι αναπτυγμένοι;;;;- οπότε ποιος θα μιλήσει;;;;;;

Όμως το θέμα με το εμβόλιο αφορά και ανεπτυγμένες χώρες... στις ΗΠΑ θεσμοθετήθηκε η ασυλία των φαρμακοβιομηχανιών... δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει ο στόχος αλλά ο σκοπός (γιατί και οι ΗΠΑ έχουν γίνει πλέον ένα διογκωμένο΄πληθυσμιακά κράτος που επιβιώνει παρασιτικά)...

Μάλλον (με βάση αυτό το σενάριο) είμαστε όλοι Μανδαρίνοι!!!

Δεν ξέρω αν είμαι τόσο αισιόδοξη όσο εσύ.

Γιατί αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο (λέμε τώρα) φαίνεται ότι το πρώτο μέρος (βλέπε γενοκτονίες που αναφέρεις) γίνεται ήδη απροκάλυπτα... άλλωστε μιλάμε για τρίτες χώρες-ουπς αναπτυσσόμενες δεν τις λένε τώρα οι αναπτυγμένοι;;;;- οπότε ποιος θα μιλήσει;;;;;;

Όμως το θέμα με το εμβόλιο αφορά και ανεπτυγμένες χώρες... στις ΗΠΑ θεσμοθετήθηκε η ασυλία των φαρμακοβιομηχανιών... δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει ο στόχος αλλά ο σκοπός (γιατί και οι ΗΠΑ έχουν γίνει πλέον ένα διογκωμένο΄πληθυσμιακά κράτος που επιβιώνει παρασιτικά)...

Μάλλον (με βάση αυτό το σενάριο) είμαστε όλοι Μανδαρίνοι!!!

Λέω να μην το τραβήξουμε τόσο κι έχουμε ομαδικές αυτοκτονίες πρωινιάτικα!:lol::lol::lol:(πλακίτσα)

Όσον αφορά στη θεσμοθέτηση της ασυλίας των φαρμακοβιομηχανιών, από μόνη της θα έρπεπε να προβληματίζει... Αλλά δεν... τουλάχιστον όχι όσο θα έπρεπε.

Κι όσο για τις ΗΠΑ, την κατά πολλους χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας (κατ' επίφαση), φοβάμαι πως δε δικαιούται να κατατάσσει εαυτόν στις αναπτυγμένες χώρες, όταν το 40% του πληθυσμού της ζει κάτω απ' το όριο φτώχιας κι όταν τα γκέτο αριθμούν εκατομμύρια ανθρώπων. Αλλά αυτά είναι γράμματα ψιλά...

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Επισης με προβληματιζει οτι οποιος πιστευει οτι υπάρχει εξωγήινη ζωη τον θεωρείτε τρελο! Η Αρια και μονο δεν σας πειθει;;; :) :) :)

Παντως μοτο μου ειναι οτι η αληθεια ειναι παντα καπου στη μέση. Ουτε τα απολυτα σενάρια καταστροφής μου κανουν ουτε το τιποτα δεν τρεχει και οι φαρμακοβιομηχανιες ειναι οσιες παναγίες.

Ο καθε γονιος εχει νομιζω καθηκον να ψάχνει (και αυτο το κάνουν πολυ λιγοι απ'οτι βλέπω) και να πράττει με βαση τη λογική αλλα και το συναισθημα του.

Χτες γνώρισα μια κοπελα που εχει κανει το εμβολιο και αυτη και ο αντρας της και θελει να το κανει και στο 6χρονο παιδι της. Θεωρει οτι απαξ και το ειπε ο παιδιατρος που ειναι και καθηγητης δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ απολυτως λογο να τον αμφισβητήσει.....μηπως ξεχνατε μερικοι οτι ειμαστε ολοι άνθρωποι;

Διαφημίσεις

Παντως μοτο μου ειναι οτι η αληθεια ειναι παντα καπου στη μέση. Ουτε τα απολυτα σενάρια καταστροφής μου κανουν ουτε το τιποτα δεν τρεχει και οι φαρμακοβιομηχανιες ειναι οσιες παναγίες.

Για την εξωγήινη ζωή πολλά έχουν γραφτεί. Προσωπικά δεν έχω δει ούφο, ούτε με έχουν απαγάγει στον ύπνο μου, ούτε έχω κάτσει να ψάξω ποιοι ζουν ανάμεσά μας, ούτε διαβάζω Λιακό... Αλλά, οι σοβαροί επιστήμονες της φυσικής δεν απορρίπτουν την πιθανότητα εξωγήινης ζωής η οποία όμως δε γνωρίζουμε ποια μορφή εχει και ποιον τρόπο επικοινωνίας διαθέτει.

Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση και υπάρχουν γιγάντια τηλεσκόπια που ανιχνεύουν το σύμπαν σε απίστευτες αποστάσεις. Και πάλι γίνονται εικασίες για το τι έχουν ανακαλύψει που όμως είναι ατεκμηρίωτες και δεν μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους.

Το θέμα είναι ότι κοιτώντας τον ουρανό με την τεχνολογία που αυτή τη στιγμή διαθέτουμε, ουσιαστικά κοιτάμε το παρελθόν του άρα δεν μπορούμε να έχουμε σαφή γνώση του διστημικού παροντος παρά μόνο να κάνουμε προβλέψεις...

Άρα οι ουφολόγοι μπορεί να είναι τρελοί, αλλά μπορεί και να μην είναι...:?

Επίσης, πραγματικά δεν αμφισβητώ πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αλλά φοβάμαι πως στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ποια ακριβώς είναι η μέση...

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Χτες γνώρισα μια κοπελα που εχει κανει το εμβολιο και αυτη και ο αντρας της και θελει να το κανει και στο 6χρονο παιδι της. Θεωρει οτι απαξ και το ειπε ο παιδιατρος που ειναι και καθηγητης δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ απολυτως λογο να τον αμφισβητήσει.....μηπως ξεχνατε μερικοι οτι ειμαστε ολοι άνθρωποι;

Το αλάθητο του Πάπα έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα... ήταν ο μαναδικός τρόπος να επιβληθεί ένας άνθρωπος σε εκατομμύρια πιστούς...

Πλέον δεν ζούμε στο Μεσαίωνα και φαντάζομαι ότι τα ετήσια ταξιδάκια που του κερνάει η Novartis δεν του κακοπέφτουν του κυρίου καθηγητή (και του κάθε κυρίου που πουλάει την αυθεντία του τόσα ακριβά)

Κι εγώ δεν είμαι τόσο εγωίστρια ώστε να πιστεύω ότι αυτό το τεράστιο σύμπαν έχει φτιαχτεί μόνο για την αφεντομουτσουνάρα μας...

Το ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής (εκτός από τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει η NASA για να το αποδείξει-κι αν το αποδείξη σιγά να μην μας το πει, γιατί η γνώση είναι δύναμη) αλλά δεν πιστεύω μόνο σε όσα βλέπω....

Πιστεύω και στο Θεό κι ας μην τον έχω δει ποτέ μου (και στον Αη Βασίλη...λόγω των ημερών)

Kορίτσια τον ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ τον διαβάσατε ε ? ε?

όσο και να μην αμφισβητώ ότι τελικά μπορεί/ίσως και να υπάρχει εξωγηινη ζωή εεεεεεε σε καμία περίπτωση δεν θα πάρω στα σοβαρά επιστήμονα που επικαλείτε ότι έχει επαφές με ufo...:idea:

rQGhp3.png

Προσωπικώς δεν τον διάβασα. Και ούτε πρόκειτα να τον διαβάσω....

Διαφημίσεις

Ένα τεράστιο αντικείμενο σε σχήμα πυραμίδας εμφανίσθηκε στον ουρανό του Κρεμλίνου και ήταν αρκετό για να σκεφτούν αρκετοί ότι πρόκειται για εξωγήινους.

Το περίεργο αντικείμενο έμοιαζε με ένα αντίστοιχο στις ταινίες Star Wars και αυτόπτες μάρτυρες πιστεύουν ότι είχε πλάτος σχεδόν 1,5 μέτρο. Μάλιστα, το UFO καταγράφηκε.. και σε ερασιτεχνικά video, τα οποία προβλήθηκαν στη ρωσική τηλεόραση επανειλημμένως.

Το άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο εκινείτο για ώρες πάνω από την Κόκκινη Πλατεία και τη Μόσχα. Ο Nick Pope, πρώην υπουργός Άμυνας και ειδικός στα UFO, είπε ότι «ήταν ένας από τους πιο εκπληκτικούς ιπτάμενους δίσκους που έχει δει ποτέ». Δείτε το Βίντεο

http://trelokouneli.blogspot.com/2009/12/ufo.html

:-D:grin::-D:grin:

rQGhp3.png

Πλέον δεν ζούμε στο Μεσαίωνα και φαντάζομαι ότι τα ετήσια ταξιδάκια που του κερνάει η Novartis δεν του κακοπέφτουν του κυρίου καθηγητή (και του κάθε κυρίου που πουλάει την αυθεντία του τόσα ακριβά)

Συμφωνω 100% αλλα απαντησε μου σε κάτι που ειλικρινα δεν είναι ρητορική ερωτηση: Τα εμβόλια γινονται από νοσοκομεια, δεν τα συνταγογραφουν γιατροι. Πώς θα εξαργυρωσει ο γιατρος την θετική του γνωμη για το εμβόλιο???

όσο και να μην αμφισβητώ ότι τελικά μπορεί/ίσως και να υπάρχει εξωγηινη ζωή εεεεεεε σε καμία περίπτωση δεν θα πάρω στα σοβαρά επιστήμονα που επικαλείτε ότι έχει επαφές με ufo...:idea:
πραγματι...

σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

και τις περισσότερες φορές, σε όλες τις καταστάσεις η αλήθεια δεν είναι ούτε το μαύρο,ούτε το άσπρο αλλά γκρι.

ρε yogini τι εννοείς ότι οι περισσότεροι γονείς δεν το ψάχνουν ? εγω πάλι δεν πιστεύω κάτι τέτοιο στις μέρες μας..

αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το ψάχνουν αλλά φοράνε παρωπίδες....

rQGhp3.png

Διανέλο μου, έχεις πάρει σβάρνα τα φόρουμ και κάνεις κόπι πέιστ σε αυτά που γράφεις απ' το ένα στο άλλο; Βάλε λίγο τη φαντασία σου να δουλέψει!

Πραγματική φαντασία χρειάζεται για να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει ένα διαβολικό σχέδιο των φαρμακοβιομηχανιών να σκοτώσουν την μισή ανθρωπότητα με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, αρχίζοντας μάλιστα από τα πλούσια κράτη. Προσωπικά μου φαίνεται απίστευτο ότι τόσοι πολλοί πέρνουν στα σοβαρά μια κυρία που προφανώς δεν έχει σώας τας φρένας.

Αυτό εδώ όμως, κατά τη γνώμη μου είναι καθαρή τρομολαγνεία.

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3177902&postcount=932

Αν διαβάζεις κάτι που διαφωνείς θα ήθελα να ξέρω τι.

Το γεγονός είναι ότι όσο περισσότερο γνωρίζει κανείς για πανδημίες ιών γρίπης τόσο περισσότερο ανησυχεί. Στις προηγούμενες τρεις πανδημίες πέθαναν δεκάδες εκατομμύρια η εκατομμύρια νέοι άνθρωποι σε κάθε μία. Αν συνεχίσει η τάση της παρούσας πανδημίας και πεθάνουν μόνο δεκάδες η εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι τότε θα είμαστε πράγματι πολύ τυχεροί.

Σε μια ημερίδα για την νέα γρίπη αναφέρθηκε το εξής ενδιαφέρον δεδομένο. Μια έρευνα που έγινε μεταξύ των νοσοκομειακών ιατρών στην Θεσσαλία έδειξε ότι πολλοί δεν σκόπευαν να εμβολιαστούν. Αποκαλύφτηκε όμως επίσης ότι εκείνοι οι ιατροί που είχαν μελετήσει το θέμα από έγκυρες επιστημονικές πηγές ήταν πολλές φορές περισσότερο πιθανό να εμβολιαστούν.

Συμφωνω 100% αλλα απαντησε μου σε κάτι που ειλικρινα δεν είναι ρητορική ερωτηση: Τα εμβόλια γινονται από νοσοκομεια, δεν τα συνταγογραφουν γιατροι. Πώς θα εξαργυρωσει ο γιατρος την θετική του γνωμη για το εμβόλιο???

πραγματι...

Η ερώτησή σου δεν είνα ρητορική, γιατί έχει απάντηση...

με τον ίδιο τρόπο που εξαργυρώνουν οι εταιρείες τα τεράστια ποσά που δίνουν στα ΜΜΕ για διαφήμηση...

Γιατί πως αλλιώς δικαιολογούνται τα τεράστια ποσά που διαθέτουν οι φαρμακευτικές σε συνέδρια- κρουαζιέρες, που παρέχουν κάθε τόσο σε διάφορες ειδικότητες...

θεωρείς ότι ένα συνέδριο που οργανώνει μια φαρμακευτική και της κοστίζει παααρα πολλααααααα λεφτά το κάνει, για ποιο λόγο;;;;;;

Για να έχει τους γιατρους ευχαριστημένους ώστε να προωθούν τα δικάτης φάρμακα...

και ο γιατρός ανατποδίδει την προσφορά με αντιπροσφορά... παρέχει τις υπηρεσίες του συνταγογραφόντας τα αντίστοιχα φάρμακα και προωθώντας τα συμφέροντά της... και συμφέρον αυτήν την στιγμή είναι να εξαντληθούν τα τεράστια αποθέματα εμβολίων που έχουν κατασκευαστεί για μια κατασκευασμένη πανδημία...

Η αδερφή μου δούλευε σε γραφείο οργάνωσης ιατρικών-φαρμακευτικών συνεδρίων και ο καλλητός μου δουλεύει σε φαρμακευτική και μου τα λένε από μεσα, είναι τόσο κατανοητό σε μένα.

Διαφημίσεις

Το γεγονός είναι ότι όσο περισσότερο γνωρίζει κανείς για πανδημίες ιών γρίπης τόσο περισσότερο ανησυχεί. Στις προηγούμενες τρεις πανδημίες πέθαναν δεκάδες εκατομμύρια η εκατομμύρια νέοι άνθρωποι σε κάθε μία. Αν συνεχίσει η τάση της παρούσας πανδημίας και πεθάνουν μόνο δεκάδες η εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι τότε θα είμαστε πράγματι πολύ τυχεροί.

Γιατί στην Ελλάδα με την προηγούμενη πανδημία (του'29) είχαμε μηδενικές απώλειες, ενώ σ' ολόκληρο των πλανήτη πέθαναν εκατομμύρια;;;;;

Γιατί απλά η χώρα μας, ούσα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας δεν μπόρεσε να αγοράσει τα εμβόλια...

Η ερώτησή σου δεν είνα ρητορική, γιατί έχει απάντηση...

με τον ίδιο τρόπο που εξαργυρώνουν οι εταιρείες τα τεράστια ποσά που δίνουν στα ΜΜΕ για διαφήμηση...

Γιατί πως αλλιώς δικαιολογούνται τα τεράστια ποσά που διαθέτουν οι φαρμακευτικές σε συνέδρια- κρουαζιέρες, που παρέχουν κάθε τόσο σε διάφορες ειδικότητες...

θεωρείς ότι ένα συνέδριο που οργανώνει μια φαρμακευτική και της κοστίζει παααρα πολλααααααα λεφτά το κάνει, για ποιο λόγο;;;;;;

Για να έχει τους γιατρους ευχαριστημένους ώστε να προωθούν τα δικάτης φάρμακα...

και ο γιατρός ανατποδίδει την προσφορά με αντιπροσφορά... παρέχει τις υπηρεσίες του συνταγογραφόντας τα αντίστοιχα φάρμακα και προωθώντας τα συμφέροντά της... και συμφέρον αυτήν την στιγμή είναι να εξαντληθούν τα τεράστια αποθέματα εμβολίων που έχουν κατασκευαστεί για μια κατασκευασμένη πανδημία...

Η αδερφή μου δούλευε σε γραφείο οργάνωσης ιατρικών-φαρμακευτικών συνεδρίων και ο καλλητός μου δουλεύει σε φαρμακευτική και μου τα λένε από μεσα, είναι τόσο κατανοητό σε μένα.

ναι αλλά τωρα ο παιδιατρος, τον οποίο η κάθε μια μας εμπιστευεται φανταζομαι για αυτο τον έχει επιλέξει, δεν κανει συνταγογραφηση... Δεν διαφωνω με τα διαπλεκόμενα συμφεροντα όπως ειπε και κάποια άλλη κοπέλα παραπάνω είναι κάτι που ισχυει και ίσχυε πάντα. Και ειμαι σίγουρη ότι πάνω από όλα βάζουν το κερδος τους, πάνω από το κοινο καλό. Συγκεκριμένα όμως....όταν εγω κατά τον Οκτωβρη, ένα μηνα πριν γεννησω ρωταω τον παιδιατρο για το εμβόλιο και μου λέει να μην κάνω τιποτα ακόμη, και μετα, όταν γεννησα το Νοέμβρη ο ίδιος μου λέει 'είναι δυσκολο να κολλήσει το νεογεννητο παρ΄'ολα αυτα όχι απίθανο. Πιθανότητες είναι 1 στις 100. Εσυ θα αποφασισεις αν θα το κανεις ή όχι. παρ΄όλα αυτα από την δικη μου πειρα σου λέω ότι το συγκεκριμενο εμβόλιο έχει τις ιδιες παρενεργειες με πολλά άλλα, όχι κατι τραγικότερο.' Και ξαναλέω ότι ειναι ο γιατρος που εμπιστευομαι την υγεια των παιδιων μου και όχι κάποιος που απλά βγηκε στην τηλεόραση. Πώς μπορω να πειστώ ότι πίσω από τη συγκεκριμενη ιατρικη συμβουλή, κρυβεται η κάθε συμφωνια που έχει κάνει ο γιατρός μου με την φαρμακοβιομηχανία? και στην τελική, τα εμβόλια τα έχουν ήδη αγοραστει και τα διανεμουν δωρεαν χωρις συνταγη. Τι θα κερδισουν τωρα αν με πεισουν να τα κανω??:roll:

ναι αλλά τωρα ο παιδιατρος, τον οποίο η κάθε μια μας εμπιστευεται φανταζομαι για αυτο τον έχει επιλέξει, δεν κανει συνταγογραφηση... Δεν διαφωνω με τα διαπλεκόμενα συμφεροντα όπως ειπε και κάποια άλλη κοπέλα παραπάνω είναι κάτι που ισχυει και ίσχυε πάντα. Και ειμαι σίγουρη ότι πάνω από όλα βάζουν το κερδος τους, πάνω από το κοινο καλό. Συγκεκριμένα όμως....όταν εγω κατά τον Οκτωβρη, ένα μηνα πριν γεννησω ρωταω τον παιδιατρο για το εμβόλιο και μου λέει να μην κάνω τιποτα ακόμη, και μετα, όταν γεννησα το Νοέμβρη ο ίδιος μου λέει 'είναι δυσκολο να κολλήσει το νεογεννητο παρ΄'ολα αυτα όχι απίθανο. Πιθανότητες είναι 1 στις 100. Εσυ θα αποφασισεις αν θα το κανεις ή όχι. παρ΄όλα αυτα από την δικη μου πειρα σου λέω ότι το συγκεκριμενο εμβόλιο έχει τις ιδιες παρενεργειες με πολλά άλλα, όχι κατι τραγικότερο.' Και ξαναλέω ότι ειναι ο γιατρος που εμπιστευομαι την υγεια των παιδιων μου και όχι κάποιος που απλά βγηκε στην τηλεόραση. Πώς μπορω να πειστώ ότι πίσω από τη συγκεκριμενη ιατρικη συμβουλή, κρυβεται η κάθε συμφωνια που έχει κάνει ο γιατρός μου με την φαρμακοβιομηχανία? και στην τελική, τα εμβόλια τα έχουν ήδη αγοραστει και τα διανεμουν δωρεαν χωρις συνταγη. Τι θα κερδισουν τωρα αν με πεισουν να τα κανω??:roll:

Κι εγώ εμπιστευόμουν το γιατρό μου αλλά όπως είπα και παραπάνω, με έπεισε να τον αλλάξω... ακριβώς λόγω της "ελαφρα τη καρδία" προτροπή του εμβολιασμού με το απλό εμβόλιο γρίππης (όχι της νέας Η1Ν! αλλά της εποχιακής)...

Δεν΄πρόκειται για προσωπική συμφωνία με το συγκεκριμένο γιατρό... είναι η γραμμή που έχει χαραχτεί...

Ξεκινάει από τις φαρμακοβιομηχανίες, συνεχίζει με τους ιατρικούς επισκέπτες και καταλήγει στους γιατρούς... με ενδιάμσους μεσάζοντες κυβερνήσεις, υπουργούς, συμβούλους υπουργών κ.λ.π. όλοι πρέπει να φάνε...

Δεν ξέρω γιατί σας φαίνεται τόσο απίθανο όλο αυτό... καθημερινά το βλέπουμε... τώρα που αφορά την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.... φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι η διαφθορά δεν περιορόζεται την Πολοεδομία και την Εφορία και γενιότερα την ποιότητα ζωής μας αλλά αγγίζει και την ίδια μας τη ζωή!!!

εν οιδα οτι ουδεν οιδα!

Επισης επειδη αναρωτηθηκε η Dalia ποιοι ειναι οι γονεις που δεν το ψάχνουν να σου πω οτι ειναι ολοι πλην των ιντερνετοβιων και βιβλιοφάγων! Ειμαι η μονη που ξεστραβώνομαι ολημερις στο κομπιουτερ να δω τι κανει και τι δεν κανει, γιατι και πως κτλ και ΟΛΟΙ με βλεπουν σαν υπερβολα και ιδιορυθμη! Οτι και να πω ακουω την απαντηση "α εμας ο παιδιατρος μας ειπε ετσι και ετσι κάνουμε". Ο παιδιατρος και μετα το χάος! Αυτο δεν το δεχομαι ρε παιδια σορρυ ας με πειτε και γραφικη. Και το αλλο που ακουω απο τη γενια της μανας μου οταν λεω μα καλα αυτο γιατι το κανατε και η αλλη ωραια απαντηση "ετσι το βρήκαμε"!

Λυπαμαι εγω δεν λειτουργω ετσι, σε ενα κόσμο με πληροφοριες να ερχονται απο παντου το να πηγαινω σαν προβατο με τις μαζες δεν με εκφράζει, θελω να ξερω γιατι και πως...ποιος ο λογος να κανω κατι.

εν οιδα οτι ουδεν οιδα!

Επισης επειδη αναρωτηθηκε η Dalia ποιοι ειναι οι γονεις που δεν το ψάχνουν να σου πω οτι ειναι ολοι πλην των ιντερνετοβιων και βιβλιοφάγων! Ειμαι η μονη που ξεστραβώνομαι ολημερις στο κομπιουτερ να δω τι κανει και τι δεν κανει, γιατι και πως κτλ και ΟΛΟΙ με βλεπουν σαν υπερβολα και ιδιορυθμη! Οτι και να πω ακουω την απαντηση "α εμας ο παιδιατρος μας ειπε ετσι και ετσι κάνουμε". Ο παιδιατρος και μετα το χάος! Αυτο δεν το δεχομαι ρε παιδια σορρυ ας με πειτε και γραφικη. Και το αλλο που ακουω απο τη γενια της μανας μου οταν λεω μα καλα αυτο γιατι το κανατε και η αλλη ωραια απαντηση "ετσι το βρήκαμε"!

Λυπαμαι εγω δεν λειτουργω ετσι, σε ενα κόσμο με πληροφοριες να ερχονται απο παντου το να πηγαινω σαν προβατο με τις μαζες δεν με εκφράζει, θελω να ξερω γιατι και πως...ποιος ο λογος να κανω κατι.

Αυτό που λες είναι αντιφατικό. Γιατί και εσύ στην τελική μετά από όλο το ψάξιμο που θα κάνεις στο internet, θα επιλέξεις να εμπιστευτείς αυτό που θα πει κάποιος άλλος. Αυτοί τον τάδε παιδίατρο που θεωρούν πιο έγκυρο από τους υπόλοιπους, εσύ π.χ. την τάδε ιστοσελίδα που βρήκες πιο πειστική από τις υπόλοιπες.

Δυστυχώς να κάνουμε οι ίδιοι έρευνες και να τις κρίνουμε χωρίς να έχουμε γνώσεις ιατρικής είναι αδύνατον, οπότε στην τελική θα πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιον.

.....δε νομίζω τάκη....

...

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3177902&postcount=932

Αν διαβάζεις κάτι που διαφωνείς θα ήθελα να ξέρω τι.

Γιατί θεωρείς ποιό πιθανή την μετάλλαξη σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο; Αν π.χ. κάποιος νοσεί 5 μέρες είναι αυτές οι μέρες περισσότερες από εκείνες που κάνει να αναπτύξει αντισώματα μέσω του εμβολίου;

Επίσης δεν υπάρχει ρίσκο τις επόμενες μέρες μετά το εμβόλιο να έρθει ο εμβολιασμένος σε επαφή με τον Η5Ν1; Τότε δεν υπάρχει περίπτωση μετάλλαξης;

Πως εξηγείς πως όταν πρωτοκυκλοφόρησε η γρίπη κάποιοι έκαναν πάρτυ για να κολλήσουν πριν μεταλλαχθεί;

....Αποκαλύφτηκε όμως επίσης ότι εκείνοι οι ιατροί που είχαν μελετήσει το θέμα από έγκυρες επιστημονικές πηγές ήταν πολλές φορές περισσότερο πιθανό να εμβολιαστούν.

Υπάρχουν έγκυρες επιστημονικές πηγές που να είναι έστω και λίγο κατά του εμβολίου; Μήπως όσοι είναι κατά δεν έχουν τους πόρους που έχουν οι φαρμακευτικές ώστε να κάνουν στατιστικές και να υποστηρίξουν την άποψή τους με "σοβαροφάνεια";

Όπως ήδη γράφτηκε η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα, κάπου στις αποχρώσεις του γκρί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις την σωστή απόχρωση.

Σίγουρα το εύκολότερο είναι να υιοθετήσεις το άσπρο ή το μαύρο.

Συνέχισε παρά τα εμπόδια, χρειαζόμαστε και φωνές σαν την δική σου :-)

πᾶν μέτρον ἄριστον

marandnik αν καταλαβες καλα εννοω οτι πρεπει να αναρωτιωμαστε και να μην μασαμε αβιαστα οτι μας δινουν, ας κανουμε την ερευνα μας και κατοπιν αναγκαστικά θα οδευσουμε προς καποια οδο. Πχ μου λεει ο παιδιατρος το μωρο εγινε 6μηνων και πρεπει να εισαγουμε το ρυζαλευρο-βανιλια....να μην αναρωτηθω γιατι, τι θα του προσφέρει, πως τοσα χρονια μεγαλωσαν οι γενιες χωρις αυτο και αν μπορω να το αντικαταστησω με κατι πιο φυσικο; Αυτο ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα του τροπου σκέψης μου. Μπορει η απαντηση να ειναι οτι το ρυζαλευρο να ειναι πραγματι πολυ ωφελιμο και θα το παρω αλλα να μην εχει προηγηθεί η νοητική διαδικασια της διερωτησης;

Επισης μην ξεχνας εναν πολυ σημαντικό παραγοντα που ειναι η πραγματική μας φύση και το συναισθημα. Εχουμε απομακρυνθεί απο τις φυσικές μεθόδους που μας έφεραν για τοσες χιλιετιες σ'αυτο που ειμαστε σημερα και εχουμε σταματησει να ακουμε την εσωτερική φωνή....ειδικα για εμας τις μητερες η διαισθηση ειναι πολυ σημαντική.

Δεν ξέρω γιατί σας φαίνεται τόσο απίθανο όλο αυτό... καθημερινά το βλέπουμε... τώρα που αφορά την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.... φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι η διαφθορά δεν περιορόζεται την Πολοεδομία και την Εφορία και γενιότερα την ποιότητα ζωής μας αλλά αγγίζει και την ίδια μας τη ζωή!!!

ίσα ίσα, εμενα από την άλλη μου φαινεται περιεργο επειδή τωρα ξεσηκωθηκαν όλοι...ακολουθωντας τη μοδα των μιντια. Ειδαν στην τηλεόραση ότι το εμβόλιο είναι κακό, το υιοθετησε όλος ο κόσμος...χωρις να ψαξει την παραμικρη επιστημονικη άποψη. Δηλαδη το εμβόλιο περιμεναμε για να ανακαλυψουμε ότι πάρχει διαφθορα? Ή με το να μην κάνεις το εμβόλιο λύνεις το πρόβλημα της διαφθορας? Ακούω τα χιλια δυο που δεν στεκουν όπως πχ ότι σε βάζουν να υπογραψεις ότι αναλαμβανεις την ευθυνη αν κάνεις το εμβόλιο. Κάτι που δεν ισχυει... και δεν ίσχυσε ποτε. Απλά καποια στιγμή το ειπε ένας στην τιβι και όλος ο κόσμος έμεινε σε αυτο.

Επίσης να σας πω ότι ο δικός μου γιατρός που μου ειπε τα παραπανω που ανεφερα, δεν εμβολιάζει κανενα παιδακι για την εποχικη γριπη αν δεν είναι αρρωστουλι ή δεν έχει κάποια ευπαθεια. Αντιβίωση δινει σπανίως και είναι πολυ συζητησιμος για το ποια εμβόλια θα κανει το παιδί μου, χωρις να με κάνει να νιωθω ότι είμαι ιδιόρρυθμη επειδη δεν θέλω να κάνω κάποιο εμβόλιο. Για το μεγαλο μου γιο είπε να μην τον εμβολιάσουμε με το νέο εμβόλιο, δεν χρειάζεται. Για το μωρούλι όμως μας παρότυνε να το κάνουμε. Πώς λοιπόν μπορω να ισχυριστώ ότι ακολουθει 'μια γραμμή' κοιτώτας το συμφερον του και όχι το καλό των παιδιών μου, συμφωνα με την πειρα και τη λογική του πάντα?

οι περισσότεροι από εμάς νομίζω εδώ μέσα έτσι λειτουργούν.
Γιατί και εσύ στην τελική μετά από όλο το ψάξιμο που θα κάνεις στο internet, θα επιλέξεις να εμπιστευτείς αυτό που θα πει κάποιος άλλος. Αυτοί τον τάδε παιδίατρο που θεωρούν πιο έγκυρο από τους υπόλοιπους, εσύ π.χ. την τάδε ιστοσελίδα που βρήκες πιο πειστική από τις υπόλοιπες.

Δυστυχώς να κάνουμε οι ίδιοι έρευνες και να τις κρίνουμε χωρίς να έχουμε γνώσεις ιατρικής είναι αδύνατον, οπότε στην τελική θα πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιον.

Ακριβώς

Όπως ήδη γράφτηκε η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα, κάπου στις αποχρώσεις του γκρί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις την σωστή απόχρωση.

Σίγουρα το εύκολότερο είναι να υιοθετήσεις το άσπρο ή το μαύρο.

Συμφωνώ, αλλά μου κάνει εντυπωση ότι ειναι πολλοί σε αυτο το ποστ που υιοθετουν το ένα από τα δυο άκρα...

marandnik αν καταλαβες καλα εννοω οτι πρεπει να αναρωτιωμαστε και να μην μασαμε αβιαστα οτι μας δινουν, ας κανουμε την ερευνα μας και κατοπιν αναγκαστικά θα οδευσουμε προς καποια οδο. Πχ μου λεει ο παιδιατρος το μωρο εγινε 6μηνων και πρεπει να εισαγουμε το ρυζαλευρο-βανιλια....να μην αναρωτηθω γιατι, τι θα του προσφέρει, πως τοσα χρονια μεγαλωσαν οι γενιες χωρις αυτο και αν μπορω να το αντικαταστησω με κατι πιο φυσικο; Αυτο ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα του τροπου σκέψης μου. Μπορει η απαντηση να ειναι οτι το ρυζαλευρο να ειναι πραγματι πολυ ωφελιμο και θα το παρω αλλα να μην εχει προηγηθεί η νοητική διαδικασια της διερωτησης;

Επισης μην ξεχνας εναν πολυ σημαντικό παραγοντα που ειναι η πραγματική μας φύση και το συναισθημα. Εχουμε απομακρυνθεί απο τις φυσικές μεθόδους που μας έφεραν για τοσες χιλιετιες σ'αυτο που ειμαστε σημερα και εχουμε σταματησει να ακουμε την εσωτερική φωνή....ειδικα για εμας τις μητερες η διαισθηση ειναι πολυ σημαντική.

Και εγώ είμαι άνθρωπος που τα ψάχνω πολύ όλα (φαίνομαι; ) και κάνοντας την αυτοκριτική μου έχω καταλήξει ότι πολλές φορές αυτό είναι ψυχοφθόρο και ικανοποιεί απλά τον εγωισμό μου να πω ότι το έψαξα.

Γιατί κακά τα ψέματα πώς να κρίνω επί της ουσίας ένα επιστημονικό άρθρο που αφορά σε ιατρικά στοιχεία αν δεν έχω σπουδάσει μια ντουζίνα χρόνια ιατρική; Μπορεί να διαβάσω π.χ. για το ρυζάλευρο ότι είναι καλό αλλά να υπάρχει και ο αντίλογος ότι δεν είναι. Εγώ θα πρέπει να αποφασίσω ποιος από τις δύο φωνές έχει δίκιο βάσει του ενστίκτου μου ή ανάλογα με το ποια φωνή θα μου φανεί πιο οικεία για συναισθηματικούς λόγους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνω επί της ουσίας. Πάλι κάποιον έμπειρο θα επιλέξω να εμπιστευτώ.

Οπότε το να επιλέξει κάποιος άλλος έναν επιστήμονα που τον θεωρεί έγκυρο και ενημερωμένο και να ρωτά αυτόν κάθε φορά που χρειάζεται να πάρει μια απόφαση, το βρίσκω θεμιτό και δεν το κατακρίνω.

Θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει και ως ένα δείγμα συναισθηματικής νοημοσύνης.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Γιατί κακά τα ψέματα πώς να κρίνω επί της ουσίας ένα επιστημονικό άρθρο που αφορά σε ιατρικά στοιχεία αν δεν έχω σπουδάσει μια ντουζίνα χρόνια ιατρική; Μπορεί να διαβάσω π.χ. για το ρυζάλευρο ότι είναι καλό αλλά να υπάρχει και ο αντίλογος ότι δεν είναι. Εγώ θα πρέπει να αποφασίσω ποιος από τις δύο φωνές έχει δίκιο βάσει του ενστίκτου μου ή ανάλογα με το ποια φωνή θα μου φανεί πιο οικεία για συναισθηματικούς λόγους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνω επί της ουσίας. Πάλι κάποιον έμπειρο θα επιλέξω να εμπιστευτώ.

Οπότε το να επιλέξει κάποιος άλλος έναν επιστήμονα που τον θεωρεί έγκυρο και ενημερωμένο και να ρωτά αυτόν κάθε φορά που χρειάζεται να πάρει μια απόφαση, το βρίσκω θεμιτό και δεν το κατακρίνω.

Θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει και ως ένα δείγμα συναισθηματικής νοημοσύνης.:wink:

Δηλαδή δέχεσαι οτι σου λενε οι επιστήμονες και θεωρεις τον εαυτο σου αναξιο νόησης; Δεν νομιζω! Επιλεγουμε οτι μας ταιριάζει αυτο ειναι σίγουρο και δεν εχει να κανει με συναισθηματική νοημοσύνη, ειναι απλα φυσιολογικό. Εγω πχ ειμαι ανθρωπος της φυσης και παντα θα έλκομαι απο επιλογές που ειναι πιο κοντά στον φυσικό τρόπο ζωης, κάποιος αλλος που τον συναρπάζει η επιστήμη και η τεχνολογια θα έλκεται απο τα πιο συγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τάσεις.

Ξεφυγαμε ομως απο το θεμα οποτε δεν το συνεχιζω :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...