Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρουσία του μπαμπά στο δωμάτιο των ωδίνων - στο τοκετό

Recommended Posts

Χθες με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση παρακολούθησα σε δύο εκπομπές διαφορετικών καναλιών τη συζήτηση περί παρουσίας των συζύγων στην αίθουσα τοκετού. Καταρχήν απόρησα! Πώς γίνεται και οι δύο εκπομπές να έχουν το ίδιο θέμα την ίδια μέρα και ταυτόχρονα να εκφράζουν την ίδια άποψη.

Μετά τα πήρα στο κρανίο! Και οι δύο εκπομπές κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι καλή φάση να παρακολουθεί ο άντρας τον τοκετό, διότι, πρώτον, δεν έχει τίποτα να προσφέρει!!! και δεύτερον, παθαίνει σοκ και πλήττεται η σεξουαλική του ζωή, καθώς απομυθοποιεί το γυναικείο σώμα!!! Το εξοργιστικότερο όλων ήταν ότι στη μία εκπομπή όλα αυτά τα έλεγε μία κυράτσα που και καλά ήταν ψυχολόγος :twisted::twisted::twisted:. Η πλήρης απαξίωση του τοκετού και του ρόλου του άντρα σ' αυτόν.

Είμαστε τελικά πολύ ρηχοί, πολύ πίσω, πολύ τί;;;

Διαφημίσεις

Χθες με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση παρακολούθησα σε δύο εκπομπές διαφορετικών καναλιών τη συζήτηση περί παρουσίας των συζύγων στην αίθουσα τοκετού. Καταρχήν απόρησα! Πώς γίνεται και οι δύο εκπομπές να έχουν το ίδιο θέμα την ίδια μέρα και ταυτόχρονα να εκφράζουν την ίδια άποψη.

Μετά τα πήρα στο κρανίο! Και οι δύο εκπομπές κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι καλή φάση να παρακολουθεί ο άντρας τον τοκετό, διότι, πρώτον, δεν έχει τίποτα να προσφέρει!!! και δεύτερον, παθαίνει σοκ και πλήττεται η σεξουαλική του ζωή, καθώς απομυθοποιεί το γυναικείο σώμα!!! Το εξοργιστικότερο όλων ήταν ότι στη μία εκπομπή όλα αυτά τα έλεγε μία κυράτσα που και καλά ήταν ψυχολόγος :twisted::twisted::twisted:. Η πλήρης απαξίωση του τοκετού και του ρόλου του άντρα σ' αυτόν.

Παντως εμενα ο αντρας μου ηταν μεσα μονο στις ωδινες και αυτο ηταν αρκετο για να τον σοκαρει σε ασχημο βαθμο κατα τη γνωμη μου..... Δεν εχουν ολοι την ιδια δυναμη....... Ας μην υποτιμαμε τους ειδικους λοιπον αν δεν εχουμε δικη μας εμπειρια......
fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

Μη το βλέπεις έτσι... πριν γεννήσω, και εν μέρει και τώρα, είχα ακριβώς αυτή την άποψη! Τελικά, παρόλο που είχαμε αποφασίσει να μην είναι εκεί την ώρα του τοκετού, ήταν καθόλη τη διάρκεια των οδινών και την ώρα του τοκετού ήταν ακριβώς απέξω και τον φώναξαν αμέσως μετά (είδε το μωρό πριν από εμένα). ο ίδιος λέει ότι μετάνιωσε που δεν ήταν εκει όλη την ώρα. εγώ πλέον, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη της γέννας, δε θα είχα προβλημα να ήταν εκεί και θεωρώ ότι ήταν καλό που "συμμετείχε" στη διαδικασία, αλλά επουδενί δεν θα ήθελα να τον φωνάξουν να δει το μωρό να βγαίνει από τον κόλπο μου...(φαντάζομαι βέβαια ότι αυτό δεν συμβαίνει...)

uXGbp3.png

Παντως εμενα ο αντρας μου ηταν μεσα μονο στις ωδινες και αυτο ηταν αρκετο για να τον σοκαρει σε ασχημο βαθμο κατα τη γνωμη μου..... Δεν εχουν ολοι την ιδια δυναμη....... Ας μην υποτιμαμε τους ειδικους λοιπον αν δεν εχουμε δικη μας εμπειρια......

Μη το βλέπεις έτσι... πριν γεννήσω, και εν μέρει και τώρα, είχα ακριβώς αυτή την άποψη! Τελικά, παρόλο που είχαμε αποφασίσει να μην είναι εκεί την ώρα του τοκετού, ήταν καθόλη τη διάρκεια των οδινών και την ώρα του τοκετού ήταν ακριβώς απέξω και τον φώναξαν αμέσως μετά (είδε το μωρό πριν από εμένα). ο ίδιος λέει ότι μετάνιωσε που δεν ήταν εκει όλη την ώρα. εγώ πλέον, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη της γέννας, δε θα είχα προβλημα να ήταν εκεί και θεωρώ ότι ήταν καλό που "συμμετείχε" στη διαδικασία, αλλά επουδενί δεν θα ήθελα να τον φωνάξουν να δει το μωρό να βγαίνει από τον κόλπο μου...(φαντάζομαι βέβαια ότι αυτό δεν συμβαίνει...)

Αυτό που με ενόχλησε πολύ στις δύο αυτές εκπομπές ήταν ότι η άλλη άποψη δεν ακούστηκε καθόλου και βγήκε ένα συμπέρασμα καθολικό και απόλυτο.

Σίγουρα δεν έχουν όλοι οι μπαμπάδες την ετοιμότητα να παρακολουθήσουν τη γέννα του παιδιού τους, ούτε επιθυμούν όλες οι γυναίκες την παρουσία του άνδρα τους αυτές τις στιγμές. Ένας άντρας στη θέα του μωρού να βγαίνει από τον κόλπο μπορεί να λιποθυμίσει κι ένας άλλος να το βρει συγκλονιστικό και υπέροχο (το καλύτερο που έχω ακούσει ήταν ότι του φάνηκε σαν λουλούδι που άνθιζε σε γρήγορη κίνηση!)

Με εκνεύρισε που δεν ανεφέρθηκε καθόλου το γεγονός ότι πολλοί πατεράδες ενημερώνονται κατάλληλα, παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα με τις γυναίκες τους και όταν έρθει η στιγμή του τοκετού είναι έτοιμοι και ικανοί να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια. Ότι υπάρχουν πατεράδες που θαυμάζουν το γυναικείο σώμα και τις ικανότητές του και που έχουν την ωριμότητα να αντιμετωπίσουν τον τοκετό.

Επίσης δεν θεωρώ ότι μία ψυχολόγος είναι ειδική επί του θέματος. Ας καλούσαν μαζί και μία μαία ή έναν μαιευτήρα. Ξέχασα να πω ότι οι δύο αυτές εκπομπές ήταν από εκείνες τις μεσημεριανο/ απογευματινές. Παρόλα αυτά, αφού αποφάσισαν να κάνουν ένα τέτοιο θέμα, δεν θα έπρεπε να το παρουσιάσουν τόσο μονόπλευρα και απαξιωτικά (οι γκριμάτσες που έκαναν τόσο το "πάνελ" όσο και η ψυχολόγος ήταν όλα τα λεφτά...)

Αυτό που με ενόχλησε πολύ στις δύο αυτές εκπομπές ήταν ότι η άλλη άποψη δεν ακούστηκε καθόλου και βγήκε ένα συμπέρασμα καθολικό και απόλυτο.

Σίγουρα δεν έχουν όλοι οι μπαμπάδες την ετοιμότητα να παρακολουθήσουν τη γέννα του παιδιού τους, ούτε επιθυμούν όλες οι γυναίκες την παρουσία του άνδρα τους αυτές τις στιγμές. Ένας άντρας στη θέα του μωρού να βγαίνει από τον κόλπο μπορεί να λιποθυμίσει κι ένας άλλος να το βρει συγκλονιστικό και υπέροχο (το καλύτερο που έχω ακούσει ήταν ότι του φάνηκε σαν λουλούδι που άνθιζε σε γρήγορη κίνηση!)

Με εκνεύρισε που δεν ανεφέρθηκε καθόλου το γεγονός ότι πολλοί πατεράδες ενημερώνονται κατάλληλα, παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα με τις γυναίκες τους και όταν έρθει η στιγμή του τοκετού είναι έτοιμοι και ικανοί να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια. Ότι υπάρχουν πατεράδες που θαυμάζουν το γυναικείο σώμα και τις ικανότητές του και που έχουν την ωριμότητα να αντιμετωπίσουν τον τοκετό.

Επίσης δεν θεωρώ ότι μία ψυχολόγος είναι ειδική επί του θέματος. Ας καλούσαν μαζί και μία μαία ή έναν μαιευτήρα. Ξέχασα να πω ότι οι δύο αυτές εκπομπές ήταν από εκείνες τις μεσημεριανο/ απογευματινές. Παρόλα αυτά, αφού αποφάσισαν να κάνουν ένα τέτοιο θέμα, δεν θα έπρεπε να το παρουσιάσουν τόσο μονόπλευρα και απαξιωτικά (οι γκριμάτσες που έκαναν τόσο το "πάνελ" όσο και η ψυχολόγος ήταν όλα τα λεφτά...)

οκ αντιλαμβάνομαι περί τινος επρόκειτο... έτσι κ αλλιώς όλα "ελαφρά" τα πιάνουμε στην ελληνικη τηλεόραση :)

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

Ετσι οπως το θετεις, οκ! Συμφωνω κι εγω μαζι σου....

fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

Σε ποιες εκπομπες το είδες? Κι εγω ψυχολογος ειμαι αλλα δεν εχω την ιδια αποψη. Ειναι πολυπλοκοτερο το θεμα και εννοειται ότι ο κάθε άνθρωπος και το κάθε ζευγαρι θα το βιώσει διαφορετικά. Οσον αφορά εμένα και τον αντρα μου, το ότι ηταν διπλα μου εκεινη την ωρα, το οτι μου εδωσε κουράγιο και δύναμη όσο κανένας ανεβηκε ακομη περισσοτερο στα ματια και στην καρδια μου και μας εδεσε ακόμη περισσοτερο σαν ζευγαρι. Για μενα το να ειναι διπλα μου ο ανθρωπος μου και να μου κραταει το χερι εκεινη την συγκλονιστική στιγμή που φερνω στον κοσμο το παιδι μας και πονάω τόσο πολύ σημαινει πολλά περισσότερα. Είναι και συμβολικό. Σημαίνει ότι ειναι δίπλα μου και θα είναι δίπλα μου στα δύσκολα και στα εύκολα, στους πόνους και στις χαρές να με στηρίζει και να με βοηθάει, και το έδειξε απόλυτα τις ώρες εκείνες. Έπίσης δείχνει ότι συμμετέχει ενεργά και είναι παρών στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας (και η γέννα είναι μια απο εκείνες). Δεν θα γεννούσα χωρίς αυτόν, ούτε στην φυσική γεννα ούτε στην καισαρική. Δεν θα δεχόμουνα δηλαδή. Κι αυτός μετά από την γέννα με έλεγε ηρωίδα. Μας έδεσε πάρα πολύ αυτή η εμπειρία. Είναι βιώμα ζωής και νομίζω ότι τα περισσότερα ζευγάρια το είδαν έτσι.

Σε ποιες εκπομπες το είδες? Κι εγω ψυχολογος ειμαι αλλα δεν εχω την ιδια αποψη. Ειναι πολυπλοκοτερο το θεμα και εννοειται ότι ο κάθε άνθρωπος και το κάθε ζευγαρι θα το βιώσει διαφορετικά. Οσον αφορά εμένα και τον αντρα μου, το ότι ηταν διπλα μου εκεινη την ωρα, το οτι μου εδωσε κουράγιο και δύναμη όσο κανένας ανεβηκε ακομη περισσοτερο στα ματια και στην καρδια μου και μας εδεσε ακόμη περισσοτερο σαν ζευγαρι. Για μενα το να ειναι διπλα μου ο ανθρωπος μου και να μου κραταει το χερι εκεινη την συγκλονιστική στιγμή που φερνω στον κοσμο το παιδι μας και πονάω τόσο πολύ σημαινει πολλά περισσότερα. Είναι και συμβολικό. Σημαίνει ότι ειναι δίπλα μου και θα είναι δίπλα μου στα δύσκολα και στα εύκολα, στους πόνους και στις χαρές να με στηρίζει και να με βοηθάει, και το έδειξε απόλυτα τις ώρες εκείνες. Έπίσης δείχνει ότι συμμετέχει ενεργά και είναι παρών στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας (και η γέννα είναι μια απο εκείνες). Δεν θα γεννούσα χωρίς αυτόν, ούτε στην φυσική γεννα ούτε στην καισαρική. Δεν θα δεχόμουνα δηλαδή. Κι αυτός μετά από την γέννα με έλεγε ηρωίδα. Μας έδεσε πάρα πολύ αυτή η εμπειρία. Είναι βιώμα ζωής και νομίζω ότι τα περισσότερα ζευγάρια το είδαν έτσι.

Η περιγραφή σου είναι πολύ τρυφερή :-D.

Όσον αφορά στις εκπομπές, άστο καλύτερα...ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε. Με λίγα λόγια, ήταν η συνωμοσία της "κουτσομπόλας" κατά της παρουσίας των μπαμπάδων στην αίθουσα τοκετού :lol:. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρακολουθούν τις κουτσομπόλες (είμαι κι εγώ ένας από αυτούς :oops::oops::oops::lol:)...

στην πρώτη γέννα δεν τον ήθελα κοντά μου φοβόμουν όλα αυτά που περιγράψατε ότι είπαν οι κυριούλες - ψυχολόγες στην tv...ΕΥΤΥΧΩΣ το ήθελε τοσο πολύ που επέμενε και ήταν όλη την διάρκεια μαζί μου...

στην δεύτερη γέννα έχω να λέω ότι αν δεν ήταν κοντά μου , δεν θα τα κατάφερνα....

στην τρίτη γέννα ήταν τόσο συγκινημένος που άκουσα τον νοσοκόμο να λέει "αμάν και άλλος πρωτάρης έτοιμος να λιποθυμήσει..."

η σεξουαλική μας ζωή γίνεται με τα χρόνια όλο και καλύτερη ......και νιώθω τόσο τυχερή που τον έχω για άντρα μου....

επίσης είχα την χαρά να παραβρίσκομαι μέσα στον τοκετό της αδελφής μου ( δεν άντεχε ο άντρας της - κρίμα) και να κατανοήσω και να αισθανθώ την αγωνία που έχει αυτός που παρακολουθεί και ζει το θαύμα ... είναι απίστευτα δύσκολο ...

Η ύπαρξή μας είναι αποτέλεσμα των πράξεών μας ...

Πραγματικά με συγκινησε η περιγραφη σου Νένα...Και θα συμφωνήσω μαζί σου μιας και πιστεύω ότι όνως το ζευγάρι έτσι δένεται.

Εμένα δυστυχώς δεν τον άφησαν να μπει. Γένησσα με φυσιολογικό τοκετό στο Αλεξάνδρα..

Διαφημίσεις

να κανω μια ερωτηση?

ξερετε αν στο ΙΑΣΩ επιτρεπεται να μπει ο μπαμπας στο δωματιο της εξωθησης (χειρουργειο) ?

πριν 2 χρονια που γεννησα μας ειχαν πει ΟΧΙ, τωρα ρωταω αν κατι αλλαξε?

:confused:

να κανω μια ερωτηση?

ξερετε αν στο ΙΑΣΩ επιτρεπεται να μπει ο μπαμπας στο δωματιο της εξωθησης (χειρουργειο) ?

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, γιατί στα ιδιωτικά μαιευτήρια επιτρέπουν την είσοδο, εκτός και αν έχει αντίθετη γνώμη ο γιατρός σου.

Kαλησπερα θα 'θελα να ρωτησω αν ξερει κανεις για ATTIKO αν αφηνουν τους μπαμπαδες κατα τη διαρκεια του τοκετου? ευχαριστω.

Πριν 3 χρόνια που γεννησα στο Αττικό οταν ρώτησα τον γιατρο μου μου είπε πως αν δεν εχει χειρουργία θα μπορουσε ο αντρας μου να είναι μεσα. Τελικα γέννησα με καισαρική αλλά επιδή ξεκίνησα με πονουν επετρεψαν στον αντρα μου να είναι μεσα μεχρι να με βάλουν χειρουργίο. Τωρα φανταζομαι πως είναι και θεμα γιατρου. Απλως μπορείς να τον ρωτησεις. Με το καλο το μωρακι σου.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Στο Αττικό απ'οτι ξέρω δεν επιτρέπεται επίσημα. Τωρα αν ο γιατρός σου μπορέσει να τρυπώσει μεσα τον μπαμπα δεν ξέρω. Φαντάζομαι ομως πως αν ειναι πρωι που ειναι τιγκα στον κόσμο τα χειρουργεία αποκλειεται.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις,θα τον ρωτησουμε αλλα ειναι αρχη ακομη τον ειδαμε μονο μια φορα (απο τη στιγμη που το μαθαμε) και δεν θελαμε να του κανουμε 100 ερωτησεις.

• 2 εβδομάδες μετά...

Ξερει καποια κοπελα αν στο Ελενα επιτρεπεται ο μπαμπας την ωρα του τοκετου?

Θελει ο χαζομπαμπας μας να βιντεοσκοπησει την γεννα του γιου του...:oops:

να κανω μια ερωτηση?

Εμενα ο αντρας μου ηταν και τις 2 φορες στην εξωθηση στο ιασω.

Ειναι καθαρα θεμα του γιατρου εαν και σε ποιον θα επιτρεψει να ειναι μεσα στην αιθουσα τοκετου, γιατι ο γιατρος εχει την ευθυνη.

Αλλοι γιατροι επιτρεπουν ακομα και στην καισαρικη, αλλοι δεν επιτρεπουν ουτε στον φυσιολογικο.

Στο ιασω επιτρεπεται (αφου υπογραψει ο πατερας χαρτι οτι αναλαμβανει την ευθυνη αν τρομαξει, λιποθυμησει κλπ:P), αλλα εαν ο γιατρος σου δε θελει κανεναν μεσα, δεν μπορεις να τον αναγκασεις.

Ρωτησε τον λοιπον.

k9Tap3.png

kassiani ειδε την διαδικασια της εξωθησης λεπτομερως...ή υπηρχε σεντονι που του εκρυβε την θεα και απλα στεκοταν πλαι σου την στιγμη εκεινη και ειδε το μωρο αφου βγηκε?

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

κοριτσια και το σεντονι που υπάρχει στα ποδια σας μην νομιζετε οτι κρυβει κατι :(

εμενα κι απο διπλα η πισω που ηταν παλι τα εβλεπε ολα.... μουμπλε μουμπλε!

κοριτσια και το σεντονι που υπάρχει στα ποδια σας μην νομιζετε οτι κρυβει κατι :(

εμενα κι απο διπλα η πισω που ηταν παλι τα εβλεπε ολα.... μουμπλε μουμπλε!

εγώ πάλι ούτε θυμάμαι αν υπήρχε σεντόνι ή όχι:confused:

πάντως ο άντρας μου ήταν δίπλα μου, έβγαλε φωτό την μικρή με το που βγήκε και το θυμάται ως υπέροχη εμπειρία:D

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπερα μανουλες.Εμενα ο αντρουλης μου παρα το οτι εφτασε στο νοσοκομειο μια ωρα μολις πριν μπω χειρουργειο(ερχοταν απο το νησι με το πλοιο )ηταν παρων καθ'ολη τη διαρκεια των εξωθησεων μεχρι την στιγμη που μπηκα για καισαρικη.Βλεπετε μας εκατσε το λαχειο ''παλι'' και το παιδακι μας εμπλεξε με τον τραχιλο και εβγεναν μαζι και επειδη θα χρειαζομουν πολυ ραματα επελεξα να κανω καισαρικη για να εξασφαλισω την ακαιρεοτητα του μωρου και το ''σφαξιμο'' μου.

Ξερει καποια κοπελα αν στο Ελενα επιτρεπεται ο μπαμπας την ωρα του τοκετου?

Θελει ο χαζομπαμπας μας να βιντεοσκοπησει την γεννα του γιου του...:oops:

O μπαμπας επιτρέπεται, μονο αν παρακολουθήσει τα 2 από τα 5 μαθήματα ανώδυνου τοκετού που γινονται στο Ελενα, και παρει βεβαίωση την οποια πρεπει να εχετε μαζι σας οταν κανετε την εισαγωγη στο μαιευτήριο.

Τώρα για τη βιντεοσκόπηση, μαλλον ειναι θεμα γιατρού.

CYaip2.png

kassiani ειδε την διαδικασια της εξωθησης λεπτομερως...ή υπηρχε σεντονι που του εκρυβε την θεα και απλα στεκοταν πλαι σου την στιγμη εκεινη και ειδε το μωρο αφου βγηκε?

Σεντονι δεν υπηρχε, αλλα ο αντρας μου στεκοταν διπλα μου και ειδε το μωρο μονο οταν βγηκε στον αερα απο τον γιατρο. Την εξοδο απο εμενα δεν την εβλεπε και δεν ηθελε να τη δει. Ουτε πληγη με αιμα δεν αντεχει, ποσο μαλλον:rolleyes:

Αλλα ηθελε μονος του να ειναι μαζι μου σε ολη τη διαδικασια και ειναι ευτυχισμενος γι αυτο.

k9Tap3.png

Εμένα ήταν παρών ο άντρας μου από την πρώτη στιγμή του τοκετού μέχρι το τέλος...ούτε τουαλέττα δεν πήγε ο καημένος 10 ώρες!!!! στο τέλος έκοψε και τον ομφάλιο λώρο.. είναι τόσο περήφανος γι αυτό που το έχει πει σε όλο τον κόσμο και όποιος τον ρωτάει λέει ότι είναι από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή του... στη διάρκεια της εξώθησης το έβλεπε κανονικά...δική του επιλογή..δεν επιτρεπόταν όμως ούτε η βιντεοσκόπηση, ούτε καν φωτογραφίες, έβγαλε καναδυο κρυφά όταν καθάριζαν το μωρό, και μόνο τη μηχανή που δεν του πήραν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...