Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Έχω ξαναγράψει παραπάνω ότι ο άντρας μου χρειάστηκε να κάνει ΜMR φέτος το καλοκαίρι, 2 μέρες πριν γεννήσω. Ρωτήσαμε παιδιάτρους (3) και γυναικολόγο αν υπάρχει θέμα για μένα ή το έμβρυο ή το νεογέννητο και μας είπαν όλοι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Σε αυτο το θεμα διαφωνουν οι γιατροι μεταξυ τους. Η δικια μας παιδιατρος δηλωσε κατηγορηματικα οτι ο μεγαλος μου δεν θα εκανε το mmr (ακομα κι αν το ηθελα) ουτε οσο ημουν εγκυος αλλα ουτε και οσο ειναι μικρο το μωρο μου. Και το εχω ακουσει εδω στο φορουμ και απο αλλους γονεις.

πΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θα το ρισκαρα......μια στις χιλιες να συμβει την εκατσες τη βαρκα (και στις δυο περιπτωσεις)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Κορίτσια Καλημέρα,

μετά από την τελευταία μας επίσκεψη στο γιατρό μας για εμβόλιο, είπα να ανοίξω ένα νέο θέμα το οποίο και εγώ τώρα έμαθα και θα ήθελα τις απόψεις σας ή τις εμπειρίες σας (αν σας έχει τύχει!)

Ενημερωθήκαμε λοιπόν από το γιατρό το γεγονός ότι το εμβόλιο της Ιλαράς/Ερυθράς/Παρωτίτιδας έχει σαν ΠΙΘΑΝΗ παρενέργεια τον αυτισμό και ο συγκεκριμένος ιατρός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να το κάνει έστω και αν αυτό είναι αληθές 1/1.000.000! Μας παρέπεμψε λοιπόν αν θέλουμε να το κάνουμε, να απευθυνθούμε σε άλλο γιατρό και να το κάνουμε μετά τα 2,5 χρόνια του παιδιού που θα έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του εγκεφάλου!

Παράλειψη βέβαια δική μου ήταν το να ρωτήσω αν αυτό θεωρείτε παρενέργεια του τριπλού εμβολίου και αν μπορούν να γίνουν τα εμβόλια μεν, μεμονωμένα δε. Καθώς δε νομίζω ότι πρέπει να παραλείψουν τα κοριτσάκια το εμβόλιο της Ερυθράς ούτε τα αγοράκια της Παρωτίτιδας.

Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο?

Ειλικρινά δεντο έχω ξανακούσει. Ο μεγάλος μου γιος έχει κάνει αυτά τα εμβόλια κι ο γιατρός μας- τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα- δεν μας είπε τίποτα.Προβληματίστηκα τώρα...

Διαφημίσεις

καλημερα.

εγω θα σου πω παλι, την προσωπικη μου εμπειρια στο θεμα.

οι γονεις μου χασαν το πρωτοτοκο παιδι τους

(αγορι) σε ηληκια περιπου 6 ετων απο παρενεργεια της ιλαρας. οξεια εγγεφαλοπαθεια. δεν προσπερνας κατι τετοιο ευκολα! δεν γνωρισω ακριβως τα ποσοστα επι των επιπτωσεων αυτης καθαυτης της νοσου.

στην πρωτη κορη το εκανα, στου 18+ μηνες. βεβαια ειχα εντοπισει τυχον αλλεργιες σε ψαρι κ αυγο κατα τις συμβουλεσ του γιατορυ παντα, τον οποιο μου τον συστησε ο γυν/γος μου, στου οποιου το αγορι εχει διαγνωστει φασμα αυτισμου.

ο γυν/γος μου επιρριπτει ευθυνες στο εμβολιο, ο παιδιατρος οχι.

ο κουνιαδος της αδερφης μου παλι τα ιδια με ενα αγορακι μ το εμβολιο...

εχω προβληματιστει κ απλα τωρα στα διδυμα, σκεφτομαι μηπως το κανω πιο μετα. να αλλαξω το σχημα του εμβολιασμου τους δηλ., γιατι το ενα ειναι αγορι κ λεγετε οτι ειναι πιο επειρρεπη.

σε καμια ομως περιπτωση δεν θα αφησω τα διδυμα ανεμβολιατσα!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

παντως κοριτσια εμεις το καναμε το εμβολιο MMR εδω και ενα μηνα,πιστευω πως ολα τα εμβολια εχουν παρενεργειες αυτο τι σημαινει οτι δεν πρεπει να τα κανουμε κιολας,ειναι βεβαια επιλογη καθε μανουλας αλλα μην ειμαστε και τοσο αγχωμενες γιατι πιθανοτερο ειναι να παθουμε εμεις κατι απο το τοσο αγχος που εχουμε,εμας οι γιατρος μας ειπε οτι γινεται κοντα στο χρονο,ζω γερμανια και εδω τα κανουν αυτα τα εμβολια χωρις φοβο βεβαια εχει γινει ο απαραιτητος ελεγχος οποτε οκ,σιγουρα πρεπει να τα ψαχνουμε ολα να μην πηγαινουμε στα κουτουρου παντα σε συνενοηση με τους γιατρους μας αλλα μη τρελαινομαστε κιολας μην φτανουμε και στα ακρα

Διαφημίσεις

Γειά και από εμένα. Πρόσφατα διάβασα τη στήλη αυτή. Ακόμα δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο εμείς αλλά με αυτά που διαβάζω άρχισα να προβληματίζομαι. Στο περιοδικό "γονείς σε δράση" του Μαρτίου διάβασα το εξής, σας το παραθέτω αυτούσιο: Μιά μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε στην επιστημονική κοινότητα. Η πρώτη και πιο γνωστή από τις μελέτες που συνέδεαν το τριπλό εμβόλιο ιλαράς ερυθράς παρωτίτιδας με εμφάνιση αυτισμού ήταν στην πραγματικότητα μια "καλοστημένη απάτη" βασισμένη σε παραπλανητικά στοιχεία, δείχνει νεά έρευνα στο British Medical Journal. Η μελέτη - απάτη που δημοσιεύτηκε το 1998 στην έγκριτη επιθεώρηση Lancet έπεισε χιλιάδες γονείς να παραλείψουν τον εμβολιασμό ως επικίνδυνο με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επιδημίες στη Βρετανία στις Ηπα και άλλες χώρες. Ο Βρετανός γιατρός Άντριου Γουέικφιλντ έκπτωτος σήμερα από τον ιατρικό κόσμο είχε δημοσιεύσει τις παρατηρήσεις του με βάση 12 παιδιά αλλά παρέλειψε να αναφέρει ότι ορισμένα από τα παιδιά είχαν εμφανίσει αναπτυξιακές ανωμαλίες πριν καν εμβολιαστούν. Ο έκπτωτος γιατρός ζει σήμερα στις Ηπα και έχει ακόμη και διάσημους οπαδούς!"

Αυτά... άντε τώρα τι να πιστεψεις.

παντως κοριτσια εμεις το καναμε το εμβολιο MMR εδω και ενα μηνα,πιστευω πως ολα τα εμβολια εχουν παρενεργειες αυτο τι σημαινει οτι δεν πρεπει να τα κανουμε κιολας,ειναι βεβαια επιλογη καθε μανουλας αλλα μην ειμαστε και τοσο αγχωμενες γιατι πιθανοτερο ειναι να παθουμε εμεις κατι απο το τοσο αγχος που εχουμε,εμας οι γιατρος μας ειπε οτι γινεται κοντα στο χρονο,ζω γερμανια και εδω τα κανουν αυτα τα εμβολια χωρις φοβο βεβαια εχει γινει ο απαραιτητος ελεγχος οποτε οκ,σιγουρα πρεπει να τα ψαχνουμε ολα να μην πηγαινουμε στα κουτουρου παντα σε συνενοηση με τους γιατρους μας αλλα μη τρελαινομαστε κιολας μην φτανουμε και στα ακρα

για ποιο? για το mmr?

ΓΜιά μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε στην επιστημονική κοινότητα. Η πρώτη και πιο γνωστή από τις μελέτες που συνέδεαν το τριπλό εμβόλιο ιλαράς ερυθράς παρωτίτιδας με εμφάνιση αυτισμού ήταν στην πραγματικότητα μια "καλοστημένη απάτη"

Το έχω αναλύσει στο link στην υπογραφή μου, αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες...

Κοντολογής, είχε πληρωθεί από δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τις εταιρίες που φτιάχνουν τα εμβόλια.

Ημουν και εγω μια απο αυτους που τρομοκρατηθηκαν με ολα αυτα που διαβασαν και την εχω καθυστερησει την μικρη ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. mmr θα κανουμε με το φυτιλι στον ποπο 3 μερες μετα το πασχα......και πλεον το περιμενω πως και πως γιατι οταν διαβασα τι παθαινεις απο Ιλαρα μου κοπηκαν τα ποδια. Αυτον τον γιατρο τον εκπτωτο επρεπε να τον κρεμμασουν.......οχι απλα να του παρουν την αδεια.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Εμείς κάναμε πριν 20 μέρες το priorix (αντίστοιχο του μμρ).

Ο ένας δίδυμος οκ. Ο άλλος πάνω στο 10ήμερο άρχισε να κοκκινίζει στο πρόσωπο, κορμό, αυχένα και να έχει τρελή φαγούρα και ανησυχία.

Τελικά από το εμβόλιο "κόλλησε" ερυθρά.

Του πέρασε σε 4-5 μέρες. Τώρα είναι μια χαρά.

Και πριν δηλαδή καλά ήταν απλώς ταλαιπωρήθηκε λίγο με τη φαγούρα.

Ξέρω τουλάχιστον πώς έχει αντισώματα :-D σίγουρα πλέον.

εμεις καναμε το εμβολιο και ομικρος ειχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα με το μεγαλο μου...πυρετο την 9η μερα για δυο μερες περιπου.......και γκριιιιινια...πολυ γκρινια λεμε.....

στην γειτονική Ιταλια το mmr δεν ειναι στα υποχρεωτικά εμβόλια..περιεργο ε? Τι διαφορα εχουν τα ιταλακια απο τα ελληνακια δηλαδη?? anyway...

και στη μακρινή Αμερική της μηνιγγίτιδας δεν είναι υποχρεωτικό, ενώ στην Ελλάδα είναι. Αντίθετα, στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτικό του ροταϊού, ενώ στην Αμερική είναι. Προφανώς κάθε χώρα αξιολογεί διαφορετικά τις ανάγκες της και πράττει ανάλογα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για το εκάστοτε εμβόλιο.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

και στη μακρινή Αμερική της μηνιγγίτιδας δεν είναι υποχρεωτικό, ενώ στην Ελλάδα είναι. Αντίθετα, στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτικό του ροταϊού, ενώ στην Αμερική είναι. Προφανώς κάθε χώρα αξιολογεί διαφορετικά τις ανάγκες της και πράττει ανάλογα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για το εκάστοτε εμβόλιο.

κατσε κινκα γιατι μπερδευτηκα τωρα. :?

δηλ εδω γιατι χτυπιουντε κ καλα γαι το mmr μετα τους 15 μηνες τουλαχιστον, κ στη γερμανια το κανουνε τοσο νωρις, κ στην ιταλια εως καθολου?! :? μ ετι εχει να κανει?!

πχ ο γιατρος μου, μου εχει πει για τον αυτισμο-εμβολιο μμρ κατι για τις χωρες που τρωνε ωμα ψαρια, οτι ειναι στα ιδια ποσοστα με αυτισμο ειτε κανουν ειτα δεν κανουν εμβολια με βαρεα μεταλλα.(νομιζω κατι για ιαπωνια μου ειχε πει, αμαν αυτη η ιαπωνια, ειχαν σταματησει πειραματικα τον εμβολιασμο στα παιδια)

δεν ξερω κ πολλα για το θεμα, γι αυτο κ ρωταω.

κ να σε ρωτηξω κ κατι αλλο.

καπου πιο πανω ειχες πει οτι στα καινουργια βιβλιαρια δειχνει στο τελος την ''σειρα'' των εμβολιων. επειδη εχω σκοπο να κανω το μμρ πιο αργα στα διδυμα, (πχ μετα τους 18 μηνες) τι γινετε?! να ειμαι κ λιγο διαβασμενη στον δοκτορα, γιατι απο το βιβλιαριο δεν βγαζω ακρη με τα ροζ, τα κοκκινα κ τα μπλε.

κατσε κινκα γιατι μπερδευτηκα τωρα. :?

δηλ εδω γιατι χτυπιουντε κ καλα γαι το mmr μετα τους 15 μηνες τουλαχιστον, κ στη γερμανια το κανουνε τοσο νωρις, κ στην ιταλια εως καθολου?! :? μ ετι εχει να κανει?!

πχ ο γιατρος μου, μου εχει πει για τον αυτισμο-εμβολιο μμρ κατι για τις χωρες που τρωνε ωμα ψαρια, οτι ειναι στα ιδια ποσοστα με αυτισμο ειτε κανουν ειτα δεν κανουν εμβολια με βαρεα μεταλλα.(νομιζω κατι για ιαπωνια μου ειχε πει, αμαν αυτη η ιαπωνια, ειχαν σταματησει πειραματικα τον εμβολιασμο στα παιδια)

δεν ξερω κ πολλα για το θεμα, γι αυτο κ ρωταω.

γιατί κάθε χώρα έχει δικούς της αρμόδιους να αποφασίζουν για τα φάρμακα γενικότερα και τα εμβόλια κλπ. Η Αμερική π.χ. δεν θεωρεί ότι συντρέχει τόσο μεγάλος κίνδυνος μηνιγγίτιδας από μηνιγγιόκοκκο, οπότε δεν κάνει υποχρεωτικό το εμβόλιο, προφανώς λόγω συνθηκών υγιεινής κλπ. Αντίθετα, θεωρεί ότι ο ροταϊός είναι πολύ συχνός στα βρέφη και τα μικρά παιδιά ηλικίας παιδικού/νηπιών, και το έχει στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα φάρμακα, υπάρχει ας πούμε φάρμακο για τον καρκίνο που η Ελλάδα το έχει εγκρίνει για τον εγκέφαλο και το μαστό π.χ. και η Ιταλία μόνο για το μαστό. Όλα είναι θέμα ερμηνείας των ερευνών και των δεδομένων που υπάρχουν από τις ομάδες των ειδικών, άλλοι αποφασίζουν έτσι, άλλοι όχι.

Τώρα για τα εμβόλια, τα κριτήρια συνήθως που κοιτάνε είναι πόσο συχνή είναι η αρρώστια, πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει, πόσο κοστίζει το να μην εμβολιάζονται τα παιδιά (άρα μπορεί να αυξάνονται τα έξοδα νοσηλείας για το κράτος) και πόσο κοστίζει το να εμβολιάζονται (π.χ. για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, είπανε κάποια στιγμή να το περάσουν υποχρεωτικό και στα αγόρια, για να προστατεύονται περισσότερο τα κορίτσια, αλλά διαπίστωσαν από τις μελέτες ότι δεν υπάρχει πραγματικό όφελος, οπότε τζάμπα έξοδα θα ήταν).

Για τον υδράργυρο να σου πω εν τάχει λίγα πράγματα. Στα εμβόλια έβαζαν μια ουσία, τη θειομερσάλη, που είναι αιθυλική ένωση υδραργύρου, που λειτουργεί σαν συντηρητικό. Κάποια στιγμή ο FDA διαπίστωσε ότι αν έβαζες συγκεντρωτικά όλες τις ποσότητες υδραργύρου που περνούσαν στο παιδί ολοκληρώνοντας τον εμβολιασμό, αυτές ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια, και προληπτικά (γιατί δεν έχει διαπιστωθεί ότι αυτή η ένωση υδραργύρου προκαλεί βλάβες) ζήτησε από τις φαρμακευτικές να αφαιρέσουν τον υδράργυρο, όπως και έγινε, εκτός από το εμβόλιο της γρίπης, που τον περιλαμβάνει σε απειροελάχιστη ποσότητα. Λοιπόν, από όταν έγινε αυτό, σε καμία χώρα του κόσμου δεν παρατηρήθηκε μείωση των ποσοστών αυτισμού, και στη Φινλανδία μάλιστα αυξήθηκαν! Επίσης, ένα παιδί της ηλικίας που πρέπει να γίνει το MMR έχει συνήθως ήδη συσσωρευμένη στον οργανισμό μεγαλύτερη ποσότητα υδραργύρου από ό,τι του δίνει το εμβόλιο.

Για το βιβλιάριο, θα το κοιτάξω και θα σου πω. Λογικά μπορεί να γίνει αργότερα, αλλά πάλι στις ίδιες δόσεις και με συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

γιατί κάθε χώρα έχει δικούς της αρμόδιους να αποφασίζουν για τα φάρμακα γενικότερα και τα εμβόλια κλπ.

Για τον υδράργυρο να σου πω εν τάχει λίγα πράγματα. Στα εμβόλια έβαζαν μια ουσία, τη θειομερσάλη, που είναι αιθυλική ένωση υδραργύρου, που λειτουργεί σαν συντηρητικό. Κάποια στιγμή ο FDA διαπίστωσε ότι αν έβαζες συγκεντρωτικά όλες τις ποσότητες υδραργύρου που περνούσαν στο παιδί ολοκληρώνοντας τον εμβολιασμό, αυτές ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια, και προληπτικά (γιατί δεν έχει διαπιστωθεί ότι αυτή η ένωση υδραργύρου προκαλεί βλάβες) ζήτησε από τις φαρμακευτικές να αφαιρέσουν τον υδράργυρο, όπως και έγινε, εκτός από το εμβόλιο της γρίπης, που τον περιλαμβάνει σε απειροελάχιστη ποσότητα. Λοιπόν, από όταν έγινε αυτό, σε καμία χώρα του κόσμου δεν παρατηρήθηκε μείωση των ποσοστών αυτισμού, και στη Φινλανδία μάλιστα αυξήθηκαν! Επίσης, ένα παιδί της ηλικίας που πρέπει να γίνει το MMR έχει συνήθως ήδη συσσωρευμένη στον οργανισμό μεγαλύτερη ποσότητα υδραργύρου από ό,τι του δίνει το εμβόλιο.

Για το βιβλιάριο, θα το κοιτάξω και θα σου πω. Λογικά μπορεί να γίνει αργότερα, αλλά πάλι στις ίδιες δόσεις και με συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

ευχαριστω.

δηλ. τωρα στα εμβολια που κανω στα διδυμα δεν εχει υδραργυρο?

τα ιδια δηλ. που εκανε κ η πρωτη? ινφαριξ χεξα, πρεβεναρ (13 τωρα)κτλ?!

στην γειτονική Ιταλια το mmr δεν ειναι στα υποχρεωτικά εμβόλια..περιεργο ε? Τι διαφορα εχουν τα ιταλακια απο τα ελληνακια δηλαδη?? anyway...
ουτε στη γερμανια ειναι υποχρεωτικα τα εμβολια,σου δινουν ενα βιβλιαρακι που γραφει μεσα πως ολα τα εμβολια εχουν παρενεργειες και πως ειναι επιλογη σου αν θα κανεις τα εμβολια στα παιδια σου γραφει ομως και τι γινετε αν δεν τα κανεις οποτε επιλεγεις

μαρια2010 κανεις λαθος.δε ξερω αν στελνεις παιδια στο σχολειο..αλλα εμενα για να μου τα παρουν ζητησαν το βιβλιαριο εμβολιων και πρεπει νακανουν ολα τα υποχρεωτικα εμβολια αλλιως δε τα παιρνουν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...