Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Η εκπομπή έχει ημερομηνία 17-1-2011. ξαναπροβλήθηκε προχθές;

Έχει πολλές ανακρίβειες σχετικά με αυτά που αναφέρει.

δες και εδώ αν θέλεις

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1919892&postcount=2167

αυτό δεν είναι το πρεβεναρ ?? γιατί μιας φίλης μου που έχει αλλεργικό παιδί στην 2η δόση είχε θέμα και δεν θα κάνει ξανά ..

το πρεβενάρ είναι για τον πνευμονιόκοκκο, αυτό που συζητάμε είναι για ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

η γιατρός σου δεν είναι ενημερωμένη όπως δεν ήταν και η δικιά μου...

το mmr δεν έχει καμμιά σχέση με το αυτό έχει απενεχοποιηθεί..εμάς μας παρακολουθεί αλλεργιολόγος από το ιασώ και την πήρε τηλέφωνο και το κάναμε ελεύθερα...

και έχουμε αλλεργία στο αυγό επιπέδου 4 δλδ δεν τρώμε τίποτα που να περιέχει ίχνη αυγού

αν θες άλλη πληροφορία στείλε πμ...

καναμε χθες της ανεμοβλογιας ολα καλα. κ με παρεπεμψε σε αλλεργιολογο(ουτως η αλλως πρεπει να μας δει λογω μια επεμβασουλας που θα κανει ο μικρος κ θα κανει ολικη ναρκωση:-() κ μου ειπε να τον ρωτησω για το MMR εαν ειναι καλυτερα να το κανουμε (αργοτερα ομως) στο ιατρειο της ή να του το κανει ο παιδοαναισθησιολογος εκει....:rolleyes: αρα οτι μου πει εκεινος τελικα!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

η γιατρός σου δεν είναι ενημερωμένη όπως δεν ήταν και η δικιά μου...

το mmr δεν έχει καμμιά σχέση με το αυτό έχει απενεχοποιηθεί..εμάς μας παρακολουθεί αλλεργιολόγος από το ιασώ και την πήρε τηλέφωνο και το κάναμε ελεύθερα...

και έχουμε αλλεργία στο αυγό επιπέδου 4 δλδ δεν τρώμε τίποτα που να περιέχει ίχνη αυγού

αν θες άλλη πληροφορία στείλε πμ...

κι ομως...μιλησαμε με τον αλλεργιολογο κ επειδη θεωρησε επιθετικη την αλλεργια του μικρου εκρινε πως πρεπει να κανουμε κ αλλες εξετασεις κ βλεπουμε για το MMR... :confused:παντως δεν εδειξε αρνητικος να γινει εκει το εμβολιο. ισως τελικα διαφερει αναλογα την περιπτωση!:rolleyes:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

ας μην τρελαίνουμε την κοπέλα, μια δεύτερη γνώμη δεν θα έβλαπτε σε κάτι, αλλά εφόσον κρίνει ότι το παιδί το παρακολουθούν γιατροί εμπιστοσύνης, ας ακολουθήσει αυτό που θα της πουν. Είπαμε ότι σύμφωνα με τη βιβλιογραφία δεν αποτελεί αντένδειξη η αλλεργία στο αυγό, αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε που λένε ;)

• 3 εβδομάδες μετά...

Μου εστειλαν αυτο! Τι λες Σεμπαστιαν? Μπορει να βοηθουν οι παιδικες αρρωστιες σε αλλα θεματα υγειας?

Childhood Diseases Can Be Good For Your Child!

http://www.vaccineriskawareness.com/Childhood-Diseases-Can-Be-Good-For-Your-Child-

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Μου εστειλαν αυτο! Τι λες Σεμπαστιαν? Μπορει να βοηθουν οι παιδικες αρρωστιες σε αλλα θεματα υγειας?

http://www.vaccineriskawareness.com/Childhood-Diseases-Can-Be-Good-For-Your-Child-

THANK U!:P

Σε κάθε περίπτωση με το φτωχό μου πάντα μυαλό πιστεύω ότι οι ασθένειες δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα...και επειδή πιστεύω πολύ και στη σοφία της φύσης είμαι σίγουρη ότι οι παιδικές ασθένειες για κάποιο λόγο εκδηλώνονται σε μικρή ηλικία στο μεγαλύτερο τους ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση με το φτωχό μου πάντα μυαλό πιστεύω ότι οι ασθένειες δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα...και επειδή πιστεύω πολύ και στη σοφία της φύσης είμαι σίγουρη ότι οι παιδικές ασθένειες για κάποιο λόγο εκδηλώνονται σε μικρή ηλικία στο μεγαλύτερο τους ποσοστό.

δεν διαφωνώ ότι όλες οι ασθένειες δυναμώνουν και εμπλουτίζουν το ανοσοποιητικό. Πού στηρίζεται όμως το ότι το να κολλήσεις τον ιό "φυσικά" ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, και το να σου τον περάσει το εμβόλιο το αποδυναμώνει, που είναι ένα επιχείρημα κατά των εμβολίων;

Επίσης, οι παιδικές ασθένειες δεν είναι αποκλειστικά των παιδιών, αν τις περάσεις μάλιστα σε μεγάλη ηλικία είναι πολύ πιο βαριές από ό,τι σε μικρότερη. Θυμάμαι τον πατέρα μου που κόλλησε ανεμοβλογιά από εμένα και τον αδερφό μου και ενώ εμείς την περνούσαμε στο φτερό εκείνος έκανε κάτι 40ρια και βάλε πυρετούς για μέρες.

Επίσης, αν είσαι κοριτσάκι, δεν έχει νόημα να εμβολιαστείς για ερυθρά, και να μην έχεις το φόβο της αργότερα σε μια πιθανή εγκυμοσύνη;

Πού στηρίζεται όμως το ότι το να κολλήσεις τον ιό "φυσικά" ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, και το να σου τον περάσει το εμβόλιο το αποδυναμώνει, που είναι ένα επιχείρημα κατά των εμβολίων;

Χωρίς να έχω τις επιστημονικές γνώσεις σου απαντώ με τη δική μου λογική.

Θεωρώ ότι το εμβόλιο είναι κατ' αρχάς ένας βιασμός προς το σώμα. Σου κάνουν μια ένεση και ο ιός βρίσκεται αμέσως στο σώμα σου...δεν ακολουθεί δηλαδή την περπατημένη οδό που ακολουθούν οι ασθένειες. Είσοδος από τη στοματική κοιλότητα ή τη ρινική κτλ..

Επίσης εκτός από τον ιό μπαίνουν στο σώμα σου και συντηρητικά, βαρέα μέταλλα κτλ συν του ότι πλέον τα εμβόλια είναι πολλαπλά δηλαδή ξαφνικά το ανοσοποιητικό σύστημα έχει να πολεμήσει 3/4/5/6 εισβολείς ταυτόχρονα....κάτι που σε real life δεν συμβαίνει...δηλαδή να νοσήσεις ταυτόχρονα με ιλαρα, ανεμοβλογια, ερυθρά, μαγουλάδες.

Διαφημίσεις

@yogini

ποιός σου είπε οτι ο οργανισμός σου παλεύει μόνο με μια ασθένεια/εισβολέα ανα πάσα στιγμή;

Αυτό με τα βαρέα μέταλλα το έχουμε ξαναπεί ότι δεν ισχύει. (μόνο τα εμβόλια της γρίπης έχουν αιθυλυδράργυρο)

http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddataproinfo/239/FileName/725D43D1BC586956DC06DBBCE36698DF/PI_Priorix.pdf

"Pharyngeal excretion of the rubella virus is known to occur about 7 to 28 days after

vaccination with peak excretion around the 11th day. However there is no evidence of

transmission of this excreted virus to susceptible contacts"

Ρε παιδιά να μου κάνει κάποιος μια μετάφραση της παραπάνω προτασης;;;; γιατί ελπίζω ότι δεν καταλαβαίνω καλά αυτό που διαβάζω.....!

http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddataproinfo/239/FileName/725D43D1BC586956DC06DBBCE36698DF/PI_Priorix.pdf

"Pharyngeal excretion of the rubella virus is known to occur about 7 to 28 days after

vaccination with peak excretion around the 11th day. However there is no evidence of

transmission of this excreted virus to susceptible contacts"

Ρε παιδιά να μου κάνει κάποιος μια μετάφραση της παραπάνω προτασης;;;; γιατί ελπίζω ότι δεν καταλαβαίνω καλά αυτό που διαβάζω.....!

λέει ότι 7-28 μέρες μετά από τον εμβολιασμό, ο ιός της ερυθράς απεκκρίνεται από το φάρυγγα, με πιο έντονο το φαινόμενο γύρω στις 11 μέρες. Δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι αυτός ο ιός μεταδίδεται στους γύρω.

Με απλά λόγια, επειδή το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει ζωντανό ιό, εκεί γύρω στις 11 μέρες (που εκδηλώνονται και οι παρενέργειες, π.χ. πυρετός, εξάνθημα κλπ) ο ιός φέρεται όπως ο κανονικός ιός που μεταδίδεται, αλλά επειδή είναι εξασθενημένος, δεν τον μεταδίδεις.

Έχω ξαναγράψει παραπάνω ότι ο άντρας μου χρειάστηκε να κάνει ΜMR φέτος το καλοκαίρι, 2 μέρες πριν γεννήσω. Ρωτήσαμε παιδιάτρους (3) και γυναικολόγο αν υπάρχει θέμα για μένα ή το έμβρυο ή το νεογέννητο και μας είπαν όλοι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Τώρα, για το θέμα του ανοσοποιητικού, αφενός ο apeleytheros έχει δίκιο, από τη γέννηση ακόμη το ανοσοποιητικό αντιμετωπίζει 100αδες παθογόνα ταυτόχρονα (π.χ. μια απλή λοίμωξη από πνευμονιόκοκκο βάζει στον οργανισμό γύρω στα 50 παθογόνα). Κατά δεύτερο, και ο HPV π.χ. είναι ύπουλος ιός, γιατί προσπερνά τη φυσική οδό της λοίμωξης και εγκαθίσταται κατευθείαν στο βλεννογόνο, κι έτσι το σώμα δεν δίνει σήμα για την καταπολέμησή του, άρα βλέπεις ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και από τη φύση, αλίμονο αν ο οργανισμός αναγνώριζε μόνο ό,τι συμπεριφέρεται by the book, να το πω έτσι. :-D

το there is no evidence όμως εμένα δεν μου ακούγεται καλά στα αυτιά μου. Σαφώς και γνωρίζω ότι ο οργανισμός μας έρχεται συνεχώς σε αντιπαράθεση με παθογόνα μικρόβια και ιούς όμως δεν νομίζω ότι έχει νοσήσει κανένας ταυτόχρονα από τις συγκεκριμένες ασθένειες για τις οποίες υπάρχουν τα πολλαπλά εμβόλια. Δηλαδή πιστεύω ότι έχει διαφορά για το ανοσοποιητικό σύστημα να ανιχνεύει και να δημιουργεί αντισώματα για μια ασθένεια και για έξι.

το there is no evidence όμως εμένα δεν μου ακούγεται καλά στα αυτιά μου. Σαφώς και γνωρίζω ότι ο οργανισμός μας έρχεται συνεχώς σε αντιπαράθεση με παθογόνα μικρόβια και ιούς όμως δεν νομίζω ότι έχει νοσήσει κανένας ταυτόχρονα από τις συγκεκριμένες ασθένειες για τις οποίες υπάρχουν τα πολλαπλά εμβόλια. Δηλαδή πιστεύω ότι έχει διαφορά για το ανοσοποιητικό σύστημα να ανιχνεύει και να δημιουργεί αντισώματα για μια ασθένεια και για έξι.

δυστυχώς στην ιατρική δεν υπάρχει τίποτε απόλυτο. Όταν άρχισα να ασχολούμαι με ιατρικά θέματα, μου φαινόταν αδιανόητο το ότι η Ιταλία π.χ. ενέκρινε το τάδε φάρμακο για τον καρκίνο της κεφαλής, και η Αγγλία όχι. Και ρωτούσα την αφεντικίνα μου (διδακτορικό βιολογίας από Οξφόρδη) "μα πώς γίνεται; για όλους το ίδιο φάρμακο δεν είναι; δεν έπρεπε να εγκρίνεται για όλους ή για κανένα;" και μου έλεγε το ίδιο πράγμα, η ιατρική είναι στατιστική και δεδομένα. το πώς ερμηνεύονται είναι πολύ σχετικό. Δεν υπάρχει φάρμακο που να κάνει απόλυτα καλό, χωρίς να έχει κάποια παρενέργεια. η διαφορά όμως είναι ότι σταθμίζουμε τι είναι πιο ωφέλιμο. Για τα εμβόλια υπάρχουν τεκμηριωμένες σοβαρές παρενέργειες. π.χ. το σύνδρομο Guillain-Barre. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι μπορεί να συμβεί. Η πιθανότητα να συμβεί όμως κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστη. Αντίθετα, οι πιθανότητες να νοσήσει το παιδί σοβαρά από κάποια παιδική ασθένεια είναι αρκετά περισσότερες. Συγκριτικά μετριούνται όλα αυτά.

Να στο πω αλλιώς: σε κάποιες γυναίκες, χωρίς καμία προηγούμενη ένδειξη, ανοίγει ο τράχηλος και γεννάνε πολύ πρόωρα. Οι ενέσεις κορτιζόνης βοηθάνε αποδεδειγμένα τα έμβρυα που γεννιούνται πολύ πρόωρα. Είναι όμως κάτι που συμβαίνει τόσο σπάνια, που δεν δικαιολογείται να τρώνε όλες οι έγκυες τις παρενέργειες της κορτιζόνης, προληπτικά για το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού. Έτσι και με τα εμβόλια. Υπάρχουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες. Δεν είναι κρυφές, αναφέρονται παντού. Είναι όμως τόσο σπάνιες, που δεν δικαιολογούν τη διακοπή του εμβολιασμού σε όλα τα παιδιά, γιατί τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα.

Εφόσον λοιπόν η πουλημένη ιατρική κοινότητα δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι μετά από εμβολιασμό μπορεί κάποιος να πάθει πορφύρα ή Guillain-Barre ή κάποια άλλη σοβαρή πάθηση, γιατί να διστάζει να παραδεχτεί τον αυτισμό; Δεν έχει νόημα. Κι από την άλλη, τόοοοοοσα εκατομμύρια γιατροί, νοσοκόμες, ερευνητές, στελέχη ελεγκτικών φορέων, κανένας δεν βρήκε σοβαρές αποδείξεις για όλο αυτό το θέμα, που να μην μπορεί να τις αμφισβητήσει η ιατρική κοινότητα, και να τις αποκαλύψει; 10 χρόνια κοντά τρέχει αυτή η ιστορία και σαφείς ενδείξεις δεν βρέθηκαν ποτέ, μόνο μεθοδευμένες έρευνες.

σίγουρα η κάθε πλευρά έχει τα δίκια της και σίγουρα οι κίνδυνοι υπολογίζονται καθαρά με στατιστικές και νούμερα....το θέμα είναι όμως ότι από τότε που η μοίρα των ανθρώπων άρχισε να βασίζεται σε νούμερα χάθηκε η αξία της μίας ζωής.

Στις στατιστικές του τύπου νοσεί ο ένας στους 10.000 για σένα ακούγεται απλά ο ένας για τη μαμά του ένα όμως ακούγεται ο μοναδικός της.

Προτιμώ λοιπόν να ακούω και τι λέει η μονάδα παρά το σύνολο...αν δεν σου τύχει είναι δύσκολο να το κατανοήσεις γιατί βάζεις στο μυαλό σου το "κοινό καλό" όταν όμως το δικό σου παιδί πάθει κάτι το χέζεις το "κοινό καλό".

Έχω ξαναπεί ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση και κλίνω προς την πλευρά κατά των εμβολίων..ή μάλλον των τόσων εμβολίων και σε τόση μικρή ηλικία.

Τα νούμερα που γράφουν θνησιμότητες στις ασθένειες από τις οποίες προστατεύει το MMR στην προκειμένη τα αγνοείς επιδεικτικά. Με σοφιστίες του τύπου ο άνθρωπος έγινε νούμερο, και επιτηδευμένη αγνόησή του ποσοστού ασθενειών των άρρωστων δεν είναι αντικειμενική η άποψη σου.

Πχ Το παραπάνω μήνυμα

http://www.vaccineriskawareness.com/...or-Your-Child-

Πώς θα ακουγόταν αν ήταν διατυπωμένο έτσι;

http://www.vaccineriskawareness.com/...or-Your-Child-

Υπάρχει μόνο μια πολύ μικρή πιθανότητα να πεθάνεις όπως αυτό το παιδάκι!

σίγουρα η κάθε πλευρά έχει τα δίκια της και σίγουρα οι κίνδυνοι υπολογίζονται καθαρά με στατιστικές και νούμερα....το θέμα είναι όμως ότι από τότε που η μοίρα των ανθρώπων άρχισε να βασίζεται σε νούμερα χάθηκε η αξία της μίας ζωής.

Στις στατιστικές του τύπου νοσεί ο ένας στους 10.000 για σένα ακούγεται απλά ο ένας για τη μαμά του ένα όμως ακούγεται ο μοναδικός της.

Προτιμώ λοιπόν να ακούω και τι λέει η μονάδα παρά το σύνολο...αν δεν σου τύχει είναι δύσκολο να το κατανοήσεις γιατί βάζεις στο μυαλό σου το "κοινό καλό" όταν όμως το δικό σου παιδί πάθει κάτι το χέζεις το "κοινό καλό".

Έχω ξαναπεί ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση και κλίνω προς την πλευρά κατά των εμβολίων..ή μάλλον των τόσων εμβολίων και σε τόση μικρή ηλικία.

όλοι μας μιλάμε με βάση προσωπικές εμπειρίες. Εμένα π.χ. μου έκανε τεράστια εντύπωση η περίπτωση φίλου μου που στα τέλη δημοτικού έπαθε μηνιγγίτιδα, όταν η μαμά του του έβαλε θερμόμετρο αυτό έσπασε και αμέσως μετά έπεσε σε κώμα. Το παιδάκι ζει και είναι μια χαρά, αλλά έμεινε κι ένα μήνα εντατική, αφού βέβαια το γλιτώσανε τελευταία στιγμή...

ο πατέρας μου έχω ξαναγράψει ότι πάσχει από σπάνια νευρολογική πάθηση, οι γιατροί του τού είπαν ότι σε μεγάλο βαθμό μάλλον φταίει η μηνιγγίτιδα που πέρασε κι εκείνος σε ηλικία 6 χρόνων.

έχω και φίλη που τώρα στα 30 πέρασε κι αυτή μηνιγγίτιδα και έμεινε στον Ευαγγελισμό 1,5 μήνα με πειραγμένο νευρικό σύστημα.

στο άμεσο περιβάλλον μου λοιπόν ξέρω τρία άτομα που έχουν πάθει το ίδιο πράγμα, και δεν είναι και μια απλή ιωσούλα, έτσι; Παρενέργεια σοβαρή από εμβόλιο δεν έχω ακούσει ποτέ.

Μελετάω και τα διαθέσιμα στοιχεία, βλέπω πόσα παιδιά πεθαίνουν ή παρουσιάζουν σοβαρές αναπηρίες από τις παιδικές αρρώστιες και βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα. Πιστεύω δεν χρειάζεται υστερία ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά. όπως επίσης, όσο ισχυρά είναι τα συμφέροντα της κλασικής ιατρικής, άλλο τόσο είναι και των γιατρών που απευθύνονται σε πιο "εναλλακτικούς" γονείς. οπότε μια επιφύλαξη και για τους δύο είναι η καλύτερη πιστεύω.

Απλά, ας σκεφτόμαστε διπλά πριν γράψουμε ή παραθέσουμε τα διάφορα εδώ μέσα, γιατί όπως έχεις δει φαντάζομαι, έχουν τεθεί πολλά θέματα που ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά τελικά είναι ή μούφες ή ελαφρώς παραποιημένα για να ταιριάζουν σε αυτό που θέλουμε να πούμε.

Διαβασα λιγο απο ολα και εμπλεκονται πολλα θεματα μαζι..Θα προσπαθησω να δωσω μια απαντηση στην βερα που μου εθεσε ενα ζητημα προσωπικα.

Βερα νομιζω πως θα σε στεναχωρησω παλι, και ελπιζω να μην θεωρησεις οτι σε προσβαλλω. Το σαιτ που παραθεσες δεν ειναι αξιοπιστο για πολλους λογους αλλα θα σχολιασω την συγκεκριμενη σελιδα με τη λιστα των δημοσιευεσεων. Καταρχας οπως θα προσεξε οποιος διαβασε το σαιτ, δινει μονο τα abstract των δημοσιευεσεων και οχι τις δημοσιευσεις ολοκληρωμενες. Ο λογος που γινεται αυτο δεν ειναι τυχαιος. Εαν διαβασεις ολοκληωμενες τις μελετες (πλην της τελευταιας που επικαλειται ως πηγη δημοσιογραφικο σαιτ κ οχι καποιο εγκυρο ιατρικο περιοδικο ), θα δεις οτι τα συμπερασματα ειναι καπως διαφορετικα απο το απλουστευμενο και γενικευμενο οι παιδικες ασθενειες κανουν καλο. Με δεδομενο οτι οι μελετες (οι οποιες εχουν πλεον συμπληρωθει απο αλλες) αυτες ειναι προσβασιμες κυριως στους επαγγελματιες υγειας (διοτι στα συγκεκριμενα περιοδικα χρειαζεται καποια συνδρομη για να διαβασεις αρθρα) και οχι στο ευρυ κοινο, ο απλος αναγνωστης δεν μπορει να διαβασει ολα τα στοχεια κ μενει με την γενικευμενη αποψη, την οποια παραθετει το σαιτ και αποτελει ερμηνεια οποιου εγραψε την ιστοσελιδα. Μια αξιοπιστη πηγη θα εδινε ολοκληρωμενες τις δημοσιευσεις, θα παρεθετε πηγες, δεν θα εκανε ερμηνεια και κατοπιν ενυπογραφως θα εκανε αντιλογο με επιχειρηματα. Επισης εμπλεκει δημοσιευσεις που αναφερονται σε αυτοανοσα, σε δερματικα προβληματα, σε νευρολογικα κλπ κλπ, τα οποια αποτελουν ξεχωριστη ειδικοτητα στην ιατρικη και ακομα και ο καλυτερος επιστημονας δεν θα μπορουσε να σχολιασει και να επεξηγησει ολα τα θεματα (εξου και ο λογος που η ιατρικη εχει ειδικοτητες, κανεις δεν μπορει να σχολιασει επιπαντος). Eτσι ομως οπως παρουσιαζονται δημιουργουνται εσκεμμενα γενικευσεις.

Θα συνεχισω με δευτερο ποστ διοτι ειναι υπερβολικα μεγαλο το κειμενο μου.

Δε με στενοχωρεις Σεμπαστιαν, εγω απλα το εβαλα ετσι για ανταλλαγη αποψεων......εχει ενδιαφερον το θεμα, φυσικα κανεις δεν θελει να αρρωσταινει για πλακα η για πειραματισμο, ομως δεν θεωρω εξωπραγματικη την ιδεα οτι καποιες ασθενειες μπορει με τον τροπο τους να ωφελουν σε καποια αλλα θεματα (οπως το να μη χρειαζεται μετα να κανεις συγκεκριμενα εμβολια :lol: ). Αποδαιμονοποιουνται και οι παιδικες ασθενειες.

Σιγουρα ειναι θεματα εξαιρετικα πολυπλοκα ακομα και για γιατρους, αφου περιπλεκει διαφορες ειδικοτητες.

Παντως απο οσο εχει παρει το ματι μου, η ιδεα οτι ο ιος καποιας ασθενειας θεραπευει αλλη ασθενεια δεν απορριπτεται απο την ιατρικη επιστημη, αντιθετα χρησιμοποιειται απο ερευνητες σε θεραπειες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...