Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλυτερα να αποφευγονται οσα εμβολια περιεχουν στελεχη ζωντανων (εστω κι εξασθενημενων ιων)...ακομα κι αυτο της νεας γριπης......οι εμβολιασμενοι θεωρουνται φορεις των ασθενειων για 2 βδομαδες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πριν λιγα χρονια ελεγαν στις ειδησεις για ενα περιστατικο με παιδι 12-13 ετων που εμεινε παραλυτο μετα απο εμβολιο με εξασθενημενο ιο (που μαλλον δεν ηταν τοσο εξασθενημενος)...δεν ειπαν ποιο εμβολιο ηταν αλλα βλεπουμε οτι καμμια ηλικια δεν ειναι ασφαλης δυστυχως..........εδω ενηλικες και εχουν σοβαρες παρενεργειες οπως ειδαμε φετος....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Οταν βρείτε χρόνο διαβάστε απο την αρχή το τοπικ, και άλλα που υπάρχουν για τα εμβόλια γιατί όλα αυτά που αναρρωτιέστε τα έχουμε γράψει ξανά και ξανά.

Είναι πολλές σελίδες, είναι κουραστικό αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο για να καταλήξει η κάθε μανούλα στο τι είναι καλύτερο για το παιδί της.

Διαβάζοντας τα θα βρείτε και άλλες προτεινόμενες πηγές ενημέρωσης.

Συγγνώμη αν είμαι αδιάκριτη, αλλά τι κερδίζεις με 2-3 μήνες?Θέλω να πω, αν μου έλεγες θα το αφήσεις για όταν το παιδί είναι 5,6,7,8 χρονών, να το καταλάβω και να δικαιολογήσω την αναβολή. Τι διαφορά προσφέρουν 2-3 μήνες??Ρωτάω για να καταλάβω, για ποιο λόγο ενοχοποιείται τελικά αυτό το εμβόλιο. Υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει όσο πιο νωρίς τόσο πιο πολλές οι παρενέργειες??

Αν θέλεις μου εξηγείς...

Πάντως όλα καλά θα πάνε!

...Παρακαλω, καθολου αδιακριτη :-),

λυπαμαι, αλλα δεν ειμαι σε θεση να σου δωσω πειστικες απαντησεις, για την ενοχοποιηση ή οχι του εμβολιου :wink:. Ισως τελικα, οπως φανταζομαι και οι περοσσοτεροι γονεις, θα καταληξεις σε συμπερασμα απο μονη σου, μιας και δεν υπαρχει κανεις επισημα αρμοδιος, που να μπορει να μας διαβεβαιωσει.

Απο φυσιολογικη, αν μπορω να χαρακτηρισω ετσι την ανησυχια μου για το εμβολιο, διαβαζοντας καποια πραγματα και εδω στο forum και παραλληλα συζητωντας και με την παιδιατρο μου, που μπορω να πω οτι την εμπιστευομαι αρκετα (για κανεναν δεν βαζω το χερι μου στην φωτια :wink:), με βοηθησε να καταληξουμε οτι επιστημονικά, δεν είναι τεκμητιωμενη η προκληση αυτισμου και μάλλον τείνει και να απενοχοποιειθεί, απλως ενδεχομενως να συμβαλλει στην ταχυτερη εμφανιση της νοσου και οτι επιπλεον μια "ασφαλης" μετακυλίση της ημερομηνίας του εμβολιασμου ειναι το διαστημα μετα των 17 μηνων, οπου ο αυτισμός μπορει να δειξει σημαδια εμφανισης στο διάστημα απο 14-16 μηνών.

Δεν γνωριζω αν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει όσο πιο νωρίς τόσο πιο πολλές οι παρενέργειες, ή οτι μετα τον 2ο χρονο, μπορω να αισθανομαι "ασφαλης" (επειδη και το διαστημα των 2 χρονων, θεωρειται ενα ευλογο χρονικο διαστημα εμβολιασμου) απλως παντα κατα την προσωπικη μου αποψη, επειδη και το διαστημα των 5,6 ,7 ετων μου φαινεται αρκετα μεγαλο για να αφησω ανεμβολιαστο το μωρακι μου, (γιατι τι γινεται αν στο μεσοδιαστημα κολλησει καποια απο τις 3 ασθενειες, αν θυμαμαι καλα, η ιλαρα ειναι αυτη που μπορει να προκαλεσει εγκεφαλιτιδα?),αποφασισα να ακολουθησω την μεση οδο.

Και ο καλος Θεουλης βοηθος. Οχι μονο για το δικο μου παιδακι, αλλα για τα παιδακια ολου του κοσμου, ειλικρινα.

Θελω να πιστευω οτι ολα θα πανε καλα. Ειμαι αρκετα αισιοδοξο ατομο. :D

Διαφημίσεις

Οχι δεν γινεται ουτε οταν εγκυμονει η μαμα, αλλα ουτε κι οταν υπαρχει νεογεννητο σπιτι......

Γιατι ειναι ζωντες οργανισμοι και το εμβολιασμενο παιδι ειναι φορεας που μπορει να κολλησει τους αλλους.......και προκειται για ασθενειες εξαιρετικα επικινδυνες για το εμβρυο.

το mmr το έκανε ο Γιώργος όταν ήμουν 8 μηνών έγκυος....

καλόοοοοοοοοοο!!!

καναμε το μμρ 8/3 5 ημερες μετα το παιδι 14 μηνων αρχησε γρινια, δεκατα, να φοβαται οταν εχουμε χαμηλο φως η οταν δεν με βλεπει, ορεξη για φαγητο μετρια. μπορει να εχει σχεση ο φοβος με το εμβολιο?

Τα σημαντικότερα πλάσματα για μας χρειάζονται το πιο πολυπόθητο αγαθό της ζωής μας.Το χρόνο μας.

http://www.facebook.com/home.php?

καναμε το μμρ 8/3 5 ημερες μετα το παιδι 14 μηνων αρχησε γρινια, δεκατα, να φοβαται οταν εχουμε χαμηλο φως η οταν δεν με βλεπει, ορεξη για φαγητο μετρια. μπορει να εχει σχεση ο φοβος με το εμβολιο?

δε ρωτάς καλύτερα τον γιατρό σας???? πάντως μετά από κάθε εμβόλιο = 'ενεση = πόνος, ο δικός μου έκανε κανα 2 μερες να συνέλθει (ψυχολογικά)

vera διαβάζοντας τα Post σου, εγώ θα είχα ΣΙΓΟΥΡΑ αλλάξει παιδίατρο.. αυτό με τον "βαρεμένο" συγγενή δηλαδή, είναι για γέλια και για κλάμματα!!! τι επιστήμων!!

Αντε να βρεις κοριτσι μου παιδιατρο που να μην λεει τετοιες αρλουμπες.......

Ειναι το τελευταιο τρεντυ επιχειρημα τους πλεον.........ναι μεν δεν ειναι εντελως ακινδυνα τα εμβολια, αλλα δεν ευθυνονται αποκλειστικα για την ζημια που προκαλουν, απλα τα "βρισκουν¨" (στα γονιδια μας) και τα κανουν......εγω το εχω για ανεκδοτο πια......

Αναρρωτιεμαι αν μια καμμενη μανα θα βρει παρηγορια στο επιχειρημα αυτο, πως δλδ θα το παθαινε το παιδι της ουτως αλλως .........προσωπικα θα εκαιγα το ιατρειο του παιδιατρου που θα μου το ελεγε.......

Εχε χαρη που βαριομουν να πιασω πολυωρη συζητηση μαζι της για το θεμα, να την πλακωσω στα επιχειρηματα........βρηκε ευκαιρια που ηταν και ο αντρας μου μαζι (και κατα κανονα ειναι πιο ευπιστοι και τρομοκρατουνται ευκολα) για να μας ζαλισει παλι τα συκωτια......

Ειναι το τελευταιο τρεντυ επιχειρημα τους πλεον.........ναι μεν δεν ειναι εντελως ακινδυνα τα εμβολια, αλλα δεν ευθυνονται αποκλειστικα για την ζημια που προκαλουν, απλα τα "βρισκουν¨" (στα γονιδια μας) και τα κανουν......εγω το εχω για ανεκδοτο πια......

Αναρρωτιεμαι αν μια καμμενη μανα θα βρει παρηγορια στο επιχειρημα αυτο, πως δλδ θα το παθαινε το παιδι της ουτως αλλως .........προσωπικα θα εκαιγα το ιατρειο του παιδιατρου που θα μου το ελεγε.......

Εχε χαρη που βαριομουν να πιασω πολυωρη συζητηση μαζι της για το θεμα, να την πλακωσω στα επιχειρηματα........βρηκε ευκαιρια που ηταν και ο αντρας μου μαζι (και κατα κανονα ειναι πιο ευπιστοι και τρομοκρατουνται ευκολα) για να μας ζαλισει παλι τα συκωτια......

σίγουρα μπορείς να βρεις κάποιον αρκεί να ψάξεις... μην επαναπαύεσαι.. σήμερα μπορεί να μην έχει άμεσες επιπτώσειςσ την υγεία των παιδιών σου, αύριο όμως, με μια λανθασμένη εκτίμηση ή διάγνωση, θα τα τραβάς τα μαλλιά σου.. δεν έχει κανένα θέμα εδώ στο παρεντς με προτεινόμενους παιδιατρους στην περιοχή σου???

Διαφημίσεις

Koita με βολευει πρωτον , γιατι ειναι κοντα μου, διπλα σχεδον, απανταει παντα σε τηλεφωνα και με βλεπει αμεσα σε περιπτωση αναγκης, ειναι στο ικα και μου γραφει εξετασεις κλπ και επιπλεον γνωριζομαστε 3 χρονια σχεδον και ξερει μεχρι που την παιρνει να με πρηξει, ξερει ποσο αναποδη ειμαι σε ορισμενα θεματα και το δεχεται.......επισης ειναι πολυ καλη σε θεματα υγειας, βλεπει ολα τα ανηψια μου χρονια τωρα και τα εχει γλυτωσει απο τζαμπα ταλαιπωριες σε νοσοκομεια......

Φιλες μου που την αλλαξαν γιατι την εβρισκαν αποτομη για χ,ψ λογους (που διαφωνω) τελικα εμπλεξαν πολυ χειροτερα με αλλους γιατρους που μεχρι και τις επεισαν να σταματησουν να θηλαζουν μετα τους 6 μηνες......

Μου χουν πει για μια καλη που ναι κοντα (και πολυ πιο φθηνη, αυτο μετραει) αλλα δεν ειναι στο ΙΚΑ κατι που θεωρω μεγαλο μειον.........τωρα που πρεπει να κανω εξετασεις για αλλεργιες θα με εξυπηρετησει αφανταστα η δικια μου.....

Ξερεις πως ειναι αυτα....ο τελειος γιατρος για καποιον αλλο, μπορει να ειναι ο χειροτερος για μενα.....ετσι την πατησα με τον πρωτο γυναικολογο μου, ακομα απορω γιατι μου ειχαν δωσει τοσο καλες συστασεις........τον μισησα απο την δευτερη επισκεψη.......

Παντως οποιον κι αν διαβασεις πλεον εδω , θα δεις οτι ο παιδιατρος του το ιδιο παραμυθι για την κληρονομικοτητα λεει.......αυτο τους μαθαινουν στα συνεδρια....

Θα δω τι θα γινει με το νεο μωρο που ερχεται, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να του κανω τα εμβολια που καναμε στο πρωτο και ειδικα απο τον δευτερο μηνα, ......αν μου κανει ιστοριες τοτε θα αναγκαστω εκ των πραγματων να την αλλαξω.....

Παντως οποιον κι αν διαβασεις πλεον εδω , θα δεις οτι ο παιδιατρος του το ιδιο παραμυθι για την κληρονομικοτητα λεει.......αυτο τους μαθαινουν στα συνεδρια....

Συγγνώμη, αλλά διαφωνώ...Ειδικά με το 2ο post.

Ίσως η δική μας να μην πηγαίνει σε συνέδρια (είμαστε και επαρχία, πού να τρέχει!) αλλά για κληρονομικότητα και τέτοιες αρλούμπες δεν μου είπε...Υπάρχουν και καλοί γιατροί, ας μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

Τέλος πάντων, είναι off topic, οπότε δεν το συνεχίζω. Αλλά με ενοχλεί η ισοπέδωση. Και φυσικά δεν θα κάτσω τώρα να πλέξω τα εγκώμια για τη δική μας γιατρό...Καθένας ξέρει και κρίνει για το δικό του παιδί.

Και πάλι συγγνώμη, χωρίς παρεξήγηση, αλλά αυτή είναι η άποψη μου..Και φυσικά δεν κρίνω τη γιατρό σας, η οποία στην τελική μπορεί να είναι λαμπρή επιστήμονας, αλλά ΔΕΝ είναι ΟΛΟΙ ίδιοι και ΔΕΝ λένε ΟΛΟΙ τα ίδια πράγματα...Κάποια έχουν και την κοινή λογική και γνώσεις...

Ενταξει εισαι αξιοζηλευτη που εχεις τοσο αξιολογη γιατρο, αυτο δεν σημαινει οτι ολοι ετσι ειναι ε? Ουτε οτι δεν θα στο πει στην επομενη επισκεψη.....

Εδω μονο διαβασα το επιχειρημα για κληρονομικοτητα και γονιδια απειρες φορες, αρα συνηθιζουν το πασαρουν στους γονεις.......δεν αποτελει η δικα μας μεμονωμενη περιπτωση, και απο οτι διαβασα πολλοι γονεις πειθονται απο αυτο το επιχειρημα (ειδικα οταν δεν κανει τετοιου ειδους επιπλοκες το εμβολιο στο δικο τους παιδι). Καλο ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι και γι αυτο το επιχειρημα , που ειναι νεας κοπης, και να μη το χαβουμε αμασητο...........το καλυτερο ειναι να το εχεις υποψη σου πριν αντιμετωπισεις τον οποιο γιατρο......

Και η δικη μου ουδεποτε το χρησιμοποιησε ως τωρα, αυριο αν στο πασαρει και η δικια σου τι θα πεις δλδ? Οτι για να το λεει ετσι ειναι (αφου ειναι τοσο αξιολογη, εχει γνωσεις και κοινη λογικη)?

Εμείς τελικά το κάναμε, τη Δευτέρα 1/3. Τώρα περιμένουμε για τυχόν πυρετό. Η γιατρός είπε ότι δεν έχει υδράργυρο μέσα και για πω την αλήθεια στα συστατικά δεν το είδα να το γράφει πουθενά. Επίσης η γιατρός είπε ότι είναι υπερβολικό να συγχέουμε εμβόλιο και αυτισμό. Γενικά είμαι καθησυχασμένη, απλά όπως είπε και η γιατρός είναι "βαρύ" εμβόλιο και ενώ σε κανένα άλλο η μικρή δεν είχε ούτε γκρίνια, σε αυτό δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα παρουσιάσει και έτσι από 6 μέχρι 13 μέρα περιμένουμε πυρετό και εξανθήματα-μεταξύ μας, νιώθω δεν θα έχει τίποτα!Θα σας πω αν τελικά βγάλει κάτι...Α, μάλιστα η γιατρός είπε το εξής που με έπεισε...ΑΝ ΔΕΝ το κάνει και κολλήσει ιλαρά, η πιθανότητα να πάθει εγκεφαλίτιδα (από την ιλαρά) είναι 1 στις 10 περιπτώσεις. ΑΝ όμως το κάνει, δε θα έχει πρόβλημα και απλά ίσως ζοριστεί τώρα λίγο με πυρετό και εξανθήματα. Οπότε με έπεισε...

Εδω ειναι λαθος η γιατρος σου, γιατι εχει υδραργυρο.,......απλα δεν θα το βρεις ως υδραργυρο στα συστατικα.......ειναι με αλλο ονομο. Αυτο που σου λενε συνηθως ειναι οτι προκειται για αλλου ειδους υδραργυρο που αποβαλλεται απο τον οργανισμο.......κατι που δεν αληθευει......αν κανεις το κοπο να διαβασεις τα τοπικ σχετικα με τα εμβολια (ειδικα το αλλο το πολυσελιδο θα βρεις πολλα για το θεμα)

Απλα η δικια σου ακολουθει την γραμμη, "σου λεω αυτα που θες να ακουσεις"...σε καθησυχαζει.......και την καλυτερη δουλεια κανει, λογικο ενας παιδιατρος να θελει να κανει τη δουλεια του με τον πιο ευκολο τροπο και να μην ανησυχει τους γονεις......ειναι υποχρεωμενη να ακολουθει τους κανονες της παιδιατρικης ακαδημιας (η οποια -η αμερικανικη δλδ) εχε υποψη σου οτι εχει κανει αλλεπαληλες συστασεις στις φαρμακευτικες να αλλαξει το συγκεκριμενο εμβολιο αλλα αντιμετωπιζει την απαθεια τους......μαλιστα σε καποιες αμερικανικες πολιτειες εχουν απαγορευσει αυτο το εμβολιο)

Ο γονιος εχει δυο δρομους να ακολουθησει......ειτε θα αποφασισει να μην πολυσκοτιζεται και να ακολουθει τις συμβουλες του ιατρου που επελεξε, κανοντας την προσευχη του να μη τυχει στο δικο τους παιδι κακο, ειτε να κατσει να διαβασει μερικα πραγματα και να ειναι σε θεση να επιχειρηματολογησει και να παρει ευθυνες για τις επιλογες του.......οτι προτιμαει ο καθενας.....

Διαφημίσεις

Μου εγγυηθηκε (!) πως δεν θα παθει κατι το παιδι και ειναι σιγουρη λεει οτι αυτα ειναι παντα κληρονομικα ...δλδ ολο και καποιος συγγενης υπαρχει μονοχνωτος/μυστηριος/προβληματικος με προβληματα επικοινωνιας-μορφη αυτισμου κατα αυτην- ( ηθελα να ξερα υπαρχει εστω και μια οικογενεια που δεν περιλαμβανει τετοιο συγγενη στους κολπους της? ).......και επεμενε οτι το εμβολιο βγαζει κατι που υπαρχει ηδη στον οργανισμο......

Συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος, αλλά κατάλαβα ότι σου το είχε ήδη πει η γιατρός και όχι ότι

Και η δικη μου ουδεποτε το χρησιμοποιησε ως τωρα,

Δεν πρόκειται πάντως να το χρησιμοποιήσει η γιατρός μας, απλά γιατί έχει και λογική και γνώσεις. Επίσης η μικρούλα μου έκανε το εμβόλιο Mmr. Μάλιστα πριν το κάνει, εγώ προσωπικά μίλησα της γιατρού για αυτισμό και όλα τα συναφή που διαβασα εδώ μέσα και δεν μού έφερε τέτοιου είδους επιχείρημα περί κληρονομοκότητας. Είχα γράψει μάλιστα (πάνω κάτω) τι μου είπε και με έπεισε, οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Απλά με ενοχλεί ότι όλοι οι γιατροί μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, από πολλούς ανθρώπους, για αυτό και είπα αυτά που είπα. Δεν είναι το θέμα αν είμαι αξιοζήλευτη ή όχι και μάλιστα το έγραψα ότι δεν έχω καμία διάθεση να πλέξω τα εγκώμια για τη γιατρό μας, απλά θεωρώ ότι μπορείς να βρεις καλούς γιατρούς αν ψάξεις (και μάλιστα και στην επαρχία που είμαστε εμείς και οι επιλογές είναι σαφώς λιγότερες από την

Αθήνα).

Και πάλι συγγνώμη, εγώ κατάλαβα ότι η δική σου το είπε αυτό το επιχείρημα, για αυτό και μίλησα έτσι. Αλλά αφού λες δεν στο είπε μέχρι τώρα, οκ. Άρα όντως υπάρχουν γιατροί που δεν λένε τα ίδια περί κληρονομικότητας, οπότε αυτοακυρώνεσαι και δεν ισχύει αυτό που λες

Εδω ειναι λαθος η γιατρος σου, γιατι εχει υδραργυρο.,......απλα δεν θα το βρεις ως υδραργυρο στα συστατικα.......ειναι με αλλο ονομο. Αυτο που σου λενε συνηθως ειναι οτι προκειται για αλλου ειδους υδραργυρο που αποβαλλεται απο τον οργανισμο.......κατι που δεν αληθευει......αν κανεις το κοπο να διαβασεις τα τοπικ σχετικα με τα εμβολια (ειδικα το αλλο το πολυσελιδο θα βρεις πολλα για το θεμα)

Ποιο είναι αυτό το όνομα για να πάω να της το τρίψω στη μούρη?Γιατί χημικός δεν είμαι και δεν ξέρω.. Έχω ακόμα το χαρτί από το εμβόλιο, μπορώ να σου πω τα συστατικά αν δεν το θυμάσαι από έξω...

Πάντως μην αμύνεσαι, και το γυρνάς στην επίθεση,δεν είπα κάτι για να σε θίξω...Τη γνώμη μου ότι δεν πουλάνε όλοι τα ίδια παραμύθια είπα.

Δεν αμυνομαι κουκλα μου.........συζηταμε!!! Απλα βλεπω οτι εμπιστευεσαι το γιατρο σε σημειο που κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει, οσο τελειος και να φαινεται ο γιατρος νομιζω πρεπει να ειμαστε παντα σε επιφυλακη να να ενημερωνομαστε.

Μου το ειπε πρωτη φορα στην τελευταια επισκεψη.......ουδεποτε ειπε κατι περι κληρονομικοτητας 2 μισι χρονια τωρα.........και μου κανε εντυπωση, γιατι το διαβασα εδω που το ειπαν κι αλλοι γιατροι σε γονεις.......αφου οταν το ακουσα χαμογελασα......η δικια μου παει σε συνεδρια και μου λεει καθε φορα τι τους λενε 9απο φαρμακα, εμβολια μεχρι διατροφη)

Thimerosal καπως ετσι λεγεται, θειομερσαλη ειναι η μορφη με την οποια μπαινει συνηθως στα εμβολια, δεν ξερω αν κατι εχει αλλαξει.......εγω τα ειχα ψαξει παλια με τον ξαδερφο μου που ειναι φαρμακοποιος και μου λεγε οτι σε ολα υπαρχει, απλα χρησιμοποιουν αλλα ονοματα...δεν ξερω αν υπαρχει εμβολιο χωρις υγραργυρο μεσα, ισα ισα τα περισσοτερα εχουν μεγαλες ποσοτητες περισσοτερο απο οτι επιτρεπεται............απλα σου λενε οτι ο συγκεκριμενος υδραργυρος αποβαλλεται απο τον οργανισμο........αυτο ομως ειναι ψεμμα.....στο λενε για να σε καθησυχασουν.

Με τους γιατρους δεν βγαζεις ακρη ευκολα........χαρτια με μελετες να κουβαλας παλι θα βρουν πως να σε ταπωσουν και θα εκνευριστουν που βγαζεις γλωσσα......

Στο γιο μου εκανα σχεδον ολα τα εμβολια, χωρις κουβεντα γιατι ειχα εμπιστοσυνη και ημουν ανιδεη, και σε μενα ελεγε ακριβως τα ιδια για εγκεφαλιτιδες κλπ...μεχρι και τα προαιρετικα εκανα επειδη με τρομοκρατουσε με τις επιπλοκες.........οταν διαβασα τα σχετικα και τις μελετες που πεσε το σαγονι....απο τοτε ενημερωνομαι οσο μπορω και να σου πω βαριεμαι να μπω σε αντιπαραθεσεις μαζι της.......καταλαβαινω οτι κι αυτοι την δουλεια τους πρεπει να κανουν.........αν δεν κανεις εμβολια και παθει κατι το παιδι σου παλι απο αυτους θα ζητησεις ευθυνες και θελουν να ειναι καλυμμενοι....κι εγω στην θεση τους θα ηθελα το ιδιο.....

δΙαβαε το τοπικ για την ασφαλεια των εμβολιων, θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα......ειναι πολλες σελιδες αλλα αξιζει τον κοπο.....

Σκεψου οταν ανεφερε η δικια μου τα περι κληρονομικοτητας και μου εγγυηθηκε οτι τιποτα δεν θα παθει το δικο μου παιδι (χωρις να ρωτησει αν εχουμε κληρονομικοτητα σε τετοια θεματα), της ειπα τοτε οτι το εμβολιο περιεχει ανθρωπινο dna μεσα, ενω ουδεποτε εχει γινει ερευνα για τοσο επιβλαβες μπορει να ειναι κατι τετοιο και μολις τωρα αρχιζει σχετικη ερευνα, με κοιταξε κι αλλαξε αμεσως κουβεντα.......κι ομως το dna προερχεται απο τεχνητως αποβληθεντα εμβρυα καποια απο τα οποια καλλιστα μπορει να ειχαν γεννετικες ανωμαλιες.............θα σου πει καποιος βεβαια οτι γινονται ελεγχοι κλπ (βαση της κοινης λογικης) ομως απο την στιγμη που ΤΩΡΑ ξεκινα η ερευνα για το θεμα, αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει τετοιος ελεγχος.......μεχρι πριν 10 χρονια χρησιμοποιουσαν dna ζωων για τον ιδιο λογο και το αντικατεστησαν με ανθρωπινο.......

Μπορει αυτος και να ειναι ενας λογος που καποια παιδια παρουσιαζουν αυτισμο και αλλες σοβαρες επιπλοκες και καποια αλλα οχι......

Μαλιστα στο εμβολιο της νεας γριπης φετος, τεθηκε παλι το ιδιο θεμα απο μερικους επιστημονες γιατι κι αυτο το εμβολιο εχει ανθρωπινο dna και οπως ειπαν δεν ξερουμε καθολου τι συνεπειες εχει σε εναν οργανισμο η εισβολη ξενου dna (σκεψου εδω μιλαμε για ενηλικες που εχουν ηδη αναπτυξει τον εγκεφαλο τους, οχι για μωρα)

Και περα απο αυτο υπαρχει ο κινδυνος απο τον υδραργυρο, το αλουμινιο και αλλα βλαβερα συστατικα που αποδεδειγμενα προκαλουν βλαβες σε εναν οργανισμο ειδικα συσσωρευτικα......γι αυτο λεμε καλυτερα να γινονται λιγα εμβολια και λιγες δοσεις ωστε να παιρνουμε οσο λιγοτερα βαρεα μεταλλα ειναι δυνατον....

Απλα βλεπω οτι εμπιστευεσαι το γιατρο σε σημειο που κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει,

Μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά δεν είναι...Αν την εμπιστευόμουν, δε θα της έλεγα καν για τους φόβους για το Mmr. Όλα τα διάβασα από εδώ, ανυποψίαστη ήμουν. Δε μου ανέφερε πάντως ότι έχει υδράργυρο, αλλά αποβάλλετε από τον οργανισμό. Γενικά είμαι καχύποπτη, αλλά με έχει βοηθήσει σε πολλά με τη μικρή, δεν είναι σαν μερικές που ακούω από γνωστές, την εμπιστεύομαι μέχρι ένα σημείο και αυτό είναι. ΄Αλλωστε, αν δεν υπάρχει και εμπιστοσύνη καθόλου, τι κάνουμε?

Με τους γιατρους δεν βγαζεις ακρη ευκολα........χαρτια με μελετες να κουβαλας παλι θα βρουν πως να σε ταπωσουν και θα εκνευριστουν που βγαζεις γλωσσα......

Συμφωνώ απόλυτα!Δε θα ξεχάσω που όταν ήμουν έγκυος ο γυναικολόγος μου, μου είχε πει ότι ό,τι και να γίνει, αυτός είναι πάντα καλυμμένος και φυλακή δε θα πάει. Όχι για μένα συγκεκριμένα, αλλά μιλούσαμε γενικά και μου το ανέφερε...Ότι γενικά οι γιατροί έχουν το πάνω χέρι. Και σίγουρα δε θέλουν να το παίζεις γνώστης, γιατί αυτό τους τη δίνει...

Αυτό το συστατικό πάντως που μου λες δεν το βρήκα να το γράφει το χαρτάκι μου.Αν βρω όμως ποιο είναι, ειλικρινά θα της πάω το χαρτί του εμβολίου και θα της πω "εσύ τι μου είπες?Ότι δεν έχει...Και αυτό τι είναι τότε?".

Η αλήθεια είναι ότι όταν διάβασα εδώ περί mmr, τα είχα παίξει και ρώτησα την αδερφή μου που δουλεύει σε φαρμακευτική στην Αγγλία (και γενικά μου λέει τι κάνουν στις φαρμακευτικές), και μου είχε πει ότι ο υδράργυρος χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό (γενικά). Τελικά όμως το κάναμε το Mmr, όπως και όλα τα άλλα, από 2 μηνών. Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι (και εύχομαι να μη δείξει).

μεχρι πριν 10 χρονια χρησιμοποιουσαν dna ζωων για τον ιδιο λογο και το αντικατεστησαν με ανθρωπινο.......

Το "σκονάκι" μου γράφει ότι ο ιός ιλαράς και ο ιός παρωτίτιδας που περιέχει το Mmr, είναι παραγόμενοι σε κύτταρα εμβρύου όρνιθας. Ο ιός ερυθράς σε WI-38 ανθρώπινους διπλοειδής πνευμονικούς ινοβλάστες.

Εχει σιγουρα γιατι μου το χε πει ο φαρμακοποιος ξαδερφος μου......μαλιστα μου χε συστησει να κανω αντι για το mmr to priorix γιατι εχει πιο ελαφρα δραση (κι επιλοκες).......καμμια φορα δεν αναγραφονται ολα τα συστατικα στα χαρτακια , το ειχαμε ψαξει σε σαιτ και το ειχαμε βρει. αν διαβασεις το τοπικ που σου λεω θα καταλαβεις γιατι ασχοληθηκε πολυς κοσμος με αυτο το θεμα.....ειδικα η yogini εχει κανει διατριβη στο θεμα, εψαξε να βρει και μεμονωμενα που ομως κι αυτα ειχαν θειομερσαλη.......

δεν εχει νοημα να πλακωνεσαι με το γιατρο σου, ειδικα εκ των υστερων, εγω προσωπικα δεν εχω καμμια διαθεση γιατι καταλαβαινω κιολας πως τη δουλεια τους κανουνε, πρεπει να ξερουμε ομως πως δεν τα ξερουν ολοι ολα..............εδω κολλησε ο γιος μου ασθενεια παιδικη, απο την οποια δεν κινδυνευα ουσα εγκυος , οπως με διαβεβαιωσε........

Ελα ομως που εγω το εψαξα καλου κακου και σε ιατροσαιτ και σε βιβλιο παιδιατρικης και ειδα οτι ηταν απο τις πιο επικινδυνες για εγκυους........της το πα στο τηλεφωνο, απλα να το ξερει και παλι ορκιζοταν πως εκανα λαθος.......τεσπα...δεν επεμεινα.........αλλωστε δεν μπορουσα να κανω τιποτα, η περιοδος μεταδοσης ειχε ηδη περασει.......ευτυχως δεν κολλησα..........οταν της το ξαναπα τις προαλλες, παλι επεμενε οτι εκανα λαθος.......και τελικα ξερεις τι εγινε? Της ειχε κολλησει και καλα οτι ο γιος μου ειχε αλλη αρρωστια η οποια δεν κολλαει και μπερδευτηκε..........ειναι δυνατον? Ενω ειχε κανει εξαιρετικη διαγνωση, αυτες οι ασθενεις μοιαζουν πολυ μεταξυ τους......δεν το πιστευω με τιποτα, απλα το συγκεκριμενο της ειχε διαφυγει..........δεν ξερουν τα παντα οι γιατροι, πολλα τους διαφευγουν. Για αυτο επιμενω οτι ειμαστε πιο ασφαλεις οταν φροντιζουμε να ενημερωνομαστε......

Παντως για να γινεται ερευνα για το θεμα, σημαινει οτι βαση οι καταγγελιες και οι φοβοι μας........

θειομερσάλη είχε παλιά το engerix και καταργήθηκε λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας που δημιουργήθηκαν στο 30% των παιδιών στη Γαλλία τη δεκαετία του 80;

vera έχεις ακόμη τα σαϊτ για συσχετισμό εγκ/νης και εμβολίων με ζώντες οργανισμους;

Το priorix κάνει την ίδια δουλειά με το μμρ;

Nai την ιδια δουλεια κανει...........θεωρειται καλυτερο απο αποψη επιπλοκων.....

Το συσχετισμο που λες δεν καταλαβα τι εννοεις, δεν εχω καποιο σαιτ.......το προβλημα ειναι αν κολλησει εγκυος απο εμβολιασθεντα (που ειναι φορεας των ασθενειων για 2 βδομαδες)....δεν ξερεις αν εχεις αντισωματα , τα αντισωματα που αποκτας απο εμβολιο φευγουν με τα χρονια, αν κολλησεις ερυθρα πχ ειναι παρα πολυ επικινδυνο για το μωρο.........δεν ξερω οι αλλες αρρωστιες τι κανουν στο εμβρυο, σιγουρα ομως δεν θες να ρισκαρεις στην εγκυμοσυνη......

Εγω εχω περασει μικρη ερυθρα και μαγουλαδες, οποτε εχω αντισωματα για ολη μου τη ζωη, δεν εχω περασει ομως ιλαρα και ουδεμια διαθεση δεν θα ειχα να κολλησω απο το γιο μου τωρα ειδικα στην εκυμοσυνη.....

τΟ ιδιο ισχυει οταν υπαρχει νεογεννητο σπιτι.......δεν κανουμε εμβολια τετοιου ειδους ουτε εμεις ουτε τα μεγαλυτερα παιδια μας.. ο σωστος γιατρος σε ενημερωνει......

Γι αυτο ηταν αποριας αξιον τωρα με το εμβολιο νεας γριπης, πως προετρεπαν να εμβολιαστουν οσοι ειχαν σχεση με ασθενεις και μωρα παιδια......ηξεραν πως επρεπε να περασει ενα διαστημα 2 βδομαδων μετα το εμβολιο καραντινας πριν ελθουν σε επαφη με αυτα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...