Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Κούκλες μαμάδες και υπέροχοι μπαμπάδες του παρεντς ξημέρωσε 19 ναι πέρασαν 12 ημέρες από τότε που κάναμε το ΜΜΡ και δεν κάναμε ούτε πυρετό ούτε σπιθουράκια τζάμπα το άγχος τελικά ειλικρινά έτρεμα ελπίζω να μην συμβεί κάτι από δω και πέρα ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ

.....

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εκανα την πρωτη δοση στον γιο μου, γιατι δε γνωριζα τοτε. Δε θα του κάνω αλλη δοση ομως. Ο παιδιατρος μας (ομοιοπαθητικος) ειπε αν θελω να το κάνω στην κόρη μου για να μην εχει προβλημα με την ερυθρα οταν μεγαλωσει, να της το κανουμε μετά τα 8 χρόνια, που θα έχει αναπτυχθει ο εγκεφαλος και δε θα κινδυνευει απο αυτισμό.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε: πόσες μέρες (ή μήνες/χρόνια) μετά τον πρώτο εμβολιασμό με το MMR (PRiorix), μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι το παιδί δεν παρουσίασε παρενέργειες (κάθε τύπου) ? Το κάναμε κι εμείς τελικά (μετά από πολύ σκέψη ομολογώ και αγωνία) πριν 5 μέρες, στους 22 μήνες της κορούλας μου.

Και μια ακόμη ερώτηση: πρέπει και γω να εμβολιαστώ για ερυθρά, τουλάχιστον 6 μήνες πριν κάθε απόπειρα για εγκυμοσύνη (που το σχεδιάζω ΄για του χρόνου). Ξέρετε αν υπάρχει το εμβόλιο της ερυθράς μόνο του? Αν από την Παστέρ υπάρχει, πώς μπορώ να το προμηθευτώ ευκολότερα? Μένω Θεσνίκη. Επίσης πειράζει που συνεχίζω να θηλάζω το κοριτσάκι μου? Μια παιδίατρος είπε ναι, και μια άλλη όχι!

Διαφημίσεις

Tara, εννοούσα αν πειράζει που θα κάνω το εμβόλιο της ερυθράς σε σχέση με το θηλασμό. Στο φυλλάδιο των οδηγιών του Priorix λέει ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει σε θηλάζουσες μητέρες μόνο εφόσον κριθεί ότι είναι εντελώς απαραίτητο, και μάλιστα an σταθμιστέι ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο από τους κινδύνους (προφανώς για το θηλαζων μωρό οι κίνδυνοι, και για τη μητέρα το όφελος από το εμβόλιο). Οπότε προκύπτει το δίλημμα...

Εκανα την πρωτη δοση στον γιο μου, γιατι δε γνωριζα τοτε. Δε θα του κάνω αλλη δοση ομως. Ο παιδιατρος μας (ομοιοπαθητικος) ειπε αν θελω να το κάνω στην κόρη μου για να μην εχει προβλημα με την ερυθρα οταν μεγαλωσει, να της το κανουμε μετά τα 8 χρόνια, που θα έχει αναπτυχθει ο εγκεφαλος και δε θα κινδυνευει απο αυτισμό.

μηπως θυμασαι ποτε ειναι η δευτερη δοση?

ο Σπυρος εκανε την πρωτη δοση οταν ηταν 2 ετων και τη δευτερη δοση μου εχει γραψει να γινει 6 ετων

στην μικρη δηλαδη δεν θα κανεις ουτε την πρωτη δοση?

''...for those about to rock we salute you...''

Tara, εννοούσα αν πειράζει που θα κάνω το εμβόλιο της ερυθράς σε σχέση με το θηλασμό. Στο φυλλάδιο των οδηγιών του Priorix λέει ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει σε θηλάζουσες μητέρες μόνο εφόσον κριθεί ότι είναι εντελώς απαραίτητο, και μάλιστα an σταθμιστέι ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο από τους κινδύνους (προφανώς για το θηλαζων μωρό οι κίνδυνοι, και για τη μητέρα το όφελος από το εμβόλιο). Οπότε προκύπτει το δίλημμα...

Εγώ θα φοβόμουν να το κάνω εάν θήλαζα... Βρήκα αυτό, δεν ξέρω αν το διάβασες.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22520

μηπως θυμασαι ποτε ειναι η δευτερη δοση?

ο Σπυρος εκανε την πρωτη δοση οταν ηταν 2 ετων και τη δευτερη δοση μου εχει γραψει να γινει 6 ετων

στην μικρη δηλαδη δεν θα κανεις ουτε την πρωτη δοση?

Η δεύτερη δόση είναι 4-6 ετών. Στη μικρή θα το κάνω αφού γίνει 8 ετών με το καλό.

εχω μπερδευτει εχω τρομαξει και εχω θυμωσει με τον εαυτο μου γιατι στο 1ο μου παιδακι δεν ηξερα δεν εψαξα και ακολουθουσα οτι μου ελεγε η παιδιατρος μου.Τελικα ειναι ολα καλα το εκανε 15 μηνων και τωρα ειναι 23.Η δευτερη ειναι για 5 ετων και δεν ξερω. Εχω ακομα ενα αγορακι 3 μηνων και δεν ξερω ακομα τι να κανω με τα εμβολια....Ειχα δει και μια εκπομπη της Οπρα που παρουσιαζε ενα κινημα εναντια στα εμβολια και ομολογω οτι με προβληματισε παρα πολυ.Εχω ομως κολλησει δεν ξερουμε τι να κανουμε..οσο πιο πολυ το ψαχνουμε τοσο πιο πολυ μπερδευει.Με την ομοιπαθητικη τι γινεται?

Διαφημίσεις

εχω μπερδευτει εχω τρομαξει και εχω θυμωσει με τον εαυτο μου γιατι στο 1ο μου παιδακι δεν ηξερα δεν εψαξα και ακολουθουσα οτι μου ελεγε η παιδιατρος μου.Τελικα ειναι ολα καλα το εκανε 15 μηνων και τωρα ειναι 23.Η δευτερη ειναι για 5 ετων και δεν ξερω. Εχω ακομα ενα αγορακι 3 μηνων και δεν ξερω ακομα τι να κανω με τα εμβολια....Ειχα δει και μια εκπομπη της Οπρα που παρουσιαζε ενα κινημα εναντια στα εμβολια και ομολογω οτι με προβληματισε παρα πολυ.Εχω ομως κολλησει δεν ξερουμε τι να κανουμε..οσο πιο πολυ το ψαχνουμε τοσο πιο πολυ μπερδευει.Με την ομοιπαθητικη τι γινεται?

ριξε μια ματια εδω

http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html

''...for those about to rock we salute you...''

• 1 month later...

Καλησπέρα μανούλες. Έχω τρομοκρατηθεί με αυτό το εμβόλιο.Η μικρή μου 30/1 θα είναι ενός έτους και ο παιδίατρος μας έχει βάλει το MMR για 2/2, δλδ όταν θα είναι 13 μηνών. Είναι πολύ νωρίς μήπως? Να του πω να το κάνουμε στους 18μήνες? Να του πω να κάνουμε τα μονά? Και όταν λένε ότι δεν υπάρχουν μονά , τι εννοούν ρε παιδιά? Αν κολλήσει ένα παιδάκι ιλαρά μέχρι να κάνει το MMR , μετά δεν θα κάνει τα μονά για ερυθρά και μαγουλάδες? Δλδ τότε θα υπάρχουν τα μονά?

Συγγνώμη για τις πολλες ερωτήσεις μου αλλα πραγματικά είμαι σε τρομερό δίλημμα για το τι πρέπει να κάνω...

ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!!!!!Το λουκουμάκι μου είναι σκέτη γλύκα!!

Sofia32 η καθε μανουλα κανει οτι κρινει καλυτερο.

Για εμενα προσωπικα ηταν αδιανοητο να μην εμβολιασω το παιδι μου για ασθενειες που ειχα εμβολιαστει εγω 30 χρονια πριν(γεννηθηκα το 1979 και εμβολιασηκα με mmr στον εναμισαη χρονο).Αν συζητουσαμε για ενα νεο πειραματικο εμβολιο θα μπορουσα ισως να το δω σε αλλη βαση.

Ο λογος που σου απαντω ειναι για να πω την εμπειρια μας απο το priorix και να σε χαλαρωσω λιγο γιατι και εγω ημουν εξαιρετικα αγχωμενη οταν του το εκανα με ολη αυτη τη φημολογια.

Αν σκοπευεις να εμβολιασεις το παιδις,να ξεαγχωθεις και να το δεις σαν ενα εμβολιο οπως ολα τα αλλα!

Περασαμε τις 12 μερες χωρις κανενα απολυτως συμπτωμα παρολο που η παιδιατρος μου ειχε αναφερει οτι μπορει να δω σπυρακια ή πυρετο απο την 5η εως και τη 12η μερα.

Τελικα τζαμπα το αγχος..ουτε αλλαγη στη συμπεριφορα,ουτε πυρετος.

Τιποτα απολυτως!!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

http://www.healthview.gr/

Σταματά η παραγωγή του μονοδύναμου εμβολίου της παρωτίτιδας

vaccination-for-baby

25/11/2009

Η Merck, η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που παρασκευάζει μονοδύναμο εμβόλιο κατά της παρωτίτιδας (μαγουλάδες), ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του. Ως αποτέλεσμα, οι γονείς που θέλουν να αποφύγουν το τριδύναμο εμβόλιο MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς) δεν θα μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της παρωτίτιδας.

Το MMR είχε συνδεθεί με εντερικές διαταραχές και αυτισμό σε έρευνα η οποία σήμερα έχει σε μεγάλο βαθμό αναιρεθεί. Τα ποσοστά χρήσης του MMR αυξάνονται και πάλι, και στην Αγγλία οκτώ στα δέκα παιδιά 5 ετών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η Merck σταμάτησε την παραγωγή του Mumpsvax λόγω μειωμένης ζήτησης και μεταθέτει τις παραγωγικές της δυνατότητες στην παρασκευή του MMR.

«Βάσει δεδομένων από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τους Εμβολιασμούς, τους ιατρικούς συλλόγους και τους επικεφαλής επιστήμονες, το όφελος για τη δημόσια υγεία θα είναι μεγαλύτερο αν στην αγορά διατίθεται μόνο το τριδύναμο συνδυασμένο εμβόλιο. Έτσι, η Merck δεν θα συνεχίσει την παραγωγή μονοδύναμων εμβολίων ιλαράς, παρωτίτιδας ή ερυθράς» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στην κόρη μου το έκανα την πρώτη δόση όταν ήταν 15 μηνών.Μου έχουν γράψει την δεύτερη δόση στα 5 χρόνια και τώρα η παιδίατρος μου το άλλαξε και μου είπε να γίνει η δεύτερη δόση στα 4 χρόνια.

Στο μωρό μου που είναι τώρα 6,5 μηνών θα το κάνω μετά τα 2 χρόνια και βλέπουμε...Στην μπέμπα μου έκανα τα INFANRIX HEXA και HIB και 2 δόσεις από το prevenar μέχρι τώρα.Θα ολοκληρώσω το prevenar και θα μείνω εκεί.

Θα ήθελα όσοι και όσες έχετε ομοιοπαθητικό παιδίατρο να μου στείλετε π.μ. γιατί ρωτάω και ξαναρωτάω και καμία απάντηση.Απλά έχω κάποιες απορίες βρα παιδιά,δεν θα σας κάνω ανάκριση...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Την Τρίτη 20/01 κάναμε το ΜΜR. Εγω ήθελα να το καθυστερήσουμε (15 1/2 μηνών είναι ο μικρός) αλλά ο άντρας μου επέμενε να "ξεμπερδεύουμε". Σήμερα έχει απο το πρωι πολύ γκρίνια... Να είναι απο το εμβόλιο?

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμείς κάναμε το ΜΜR στις αρχές Ιανουαρίου, ίσα που χρόνισε ο μικρός και την 8η ημέρα ξεκίνησε με 38,5 απο το απόγευμα μέχρι τις 2 τα ξήμερώματα...συνεχίστηκε το ίδιο βιολί, επί 4 ημέρες μονο που την 2η και την 3η φτάσαμε το 39,7 και κυριολεκτικά είδα το παιδί μόυ να τρέμει και να βογγαει!!!Θεωρώ υπέυθυνη εμένα που δεν είχα διαβάσει νωρίτερα έτσι ώστε να ξέρω...έχει περάσει κοντά ένας μήνας και ακόμη δεν έχω συνέλθει απο το σοκ!!!!

Τον γιατρό μου τον εμπιστεύομαι αλλά τι να πω...ήταν να γίνει και αυτό???

Ξέρει καμιά σας για τον εμβολιάσμό πριν τους 15μήνες?Κάπου διάβασα ότι είναι άχρηστος, διότι υπάρχει άκόμη η φυσική ανοσοποίηση του παιδιού!Ξέρετε κάτι?

z4X6p2.png

εμενα μου το ζητησανε παντως.εγω τα εχω κανει ολα στα δικα μου αλλα μαυτα που διαβαζω δε ξερω τι να κανω με τα επαναλληπτικα!!!του χρονου αρχιζει η κορη μου κανονικα τα επαναληπτικα.ποια απο αυτα ειναι επικυνδινα??????

ξερει καμια τις επιπτωσεις αν δε το κανουμε κ νοσησει το παιδι????

κ ποιες ειναι οι επιπτωσεις αν ενα παιδι το κανει κ εχει παρενεργειες?

μπορει εν φυσιολογικο παιδι να παρουσιασει αυτισμο στα 5 απο εμβολιο?

θα σκασω!

εμενα μου το ζητησανε παντως.εγω τα εχω κανει ολα στα δικα μου αλλα μαυτα που διαβαζω δε ξερω τι να κανω με τα επαναλληπτικα!!!του χρονου αρχιζει η κορη μου κανονικα τα επαναληπτικα.ποια απο αυτα ειναι επικυνδινα??????

ξερει καμια τις επιπτωσεις αν δε το κανουμε κ νοσησει το παιδι????

κ ποιες ειναι οι επιπτωσεις αν ενα παιδι το κανει κ εχει παρενεργειες?

μπορει εν φυσιολογικο παιδι να παρουσιασει αυτισμο στα 5 απο εμβολιο?

θα σκασω!

Δημητρα εδω στην Γερμανια το MMR γινεται μια στους 11 με 14 μηνες και μετα στους 15 με 22 μηνες.

Δεν υπαρχει επαναληπτικο. Αυτο ειναι μονο δεν θα το ξανακανουν.

Δημητρα εδω στην Γερμανια το MMR γινεται μια στους 11 με 14 μηνες και μετα στους 15 με 22 μηνες.

Δεν υπαρχει επαναληπτικο. Αυτο ειναι μονο δεν θα το ξανακανουν.

α μαλιστα!τα υπολοιπα ομως???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...