Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

ΟΣΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ,ΤΟΥ ΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΛΑ.

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΑΝΩ ΚΑΘΕ 2-3 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΥΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΞΥΠΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 3-3.30 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ ΚΑΘΕ 3.30 ΩΡΕΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ;ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ;ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΛΑ,ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ ΦΑΙ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σου rena μου. Να σου ζήσει το μωράκι και σου εύχομαι καλή δύναμη!

Θήλασα και τα δύο παιδιά μου με μεγάλη επιτυχία και ωράριο στο θηλασμό. Αν και οι περισσότεροι λενε πως ο θηλασμός ειναι ελεύθερος και κάθε φορά το παιδι που θέλει το προσφέρουμε. Τα δικα μου παιδιά ήθελαν και 3:30 με 4:00 ώρες αν φάνε. Και τότε έτρωγαν .Φαινεται ότι το γάλα μου ήταν πολυ θρεπτικό. Τουλάχιστον στην κόρη μου. Στον γιο μου ήμουν πολύ κουρασμένη και αναγκάστηκα να του δώσω και συμπλήρωμα ενώ η μικρή τρεφόταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα.

Μόνο το βράδυ δεν ξυπνάμε το μωρό για να φάει. Αν θελήσει να φάει ξυπνάει απο μονο του.

Και τα δύο μου μικρά δεν έμαθαν να τρώνε το βραδύ και δεν ξυπνούσαν ποτέ. Μόνο ο γιος μου τις πρώτες 42 ημέρες έτρωγε μια φορά. Δηλ το ειχαμε όλο το 24 ωρο θηλασμό ανα 4 ώρες. μετά ξεκίνησε να τρώει λιγο και να αποκοιμιέται. Κατάλαβα ότι με κοροιδευε ο πονηρουλης. Ετσι του δινα και εγώ την πιπίλα του και αφου κοιμόταν ήρεμος μεχρι το πρωί άρα δεν πεινούσε. Αλλιώς θα ούρλιαζε.

Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι.......

g07Lp2.png

My son is now 3 months old and from the beginning he have slept

every night at least 6 hours straight without waking up and eating.

Now he goes to sleep around 22.-23 and wakes up 7-8,

first we talk and smile, then change clothes and then

slowly slowly he remembers that he is hungry :lol:

I have never wake him up for eating.

He is now 7kg so he haven't suffer at least from the long breaks of eating... :wink::lol:

As I have wrote also earlier I believe in breastfeeding

on demand meaning as often as the baby wants! :lol:

Πόσα κιλά είναι το μωρό?

Το ρωτάω γιατί στην πρώτη μου κόρη που γεννήθηκε 3 κιλά στο τέλος του 9ου θήλαζα ότα το ζητούσε και αυτό ήταν περίπου στις 4 ώρες.

Στην δεύτερη κόρη μου όμως που ήταν πρόωρο και γεννήθηκε 1.900 στην 32η εβδομάδα... όταν την πήρα σπίτι οι οδηγίες όλων των γιατρών της μονάδας των πρόωρων και του δικού μου γιατρού ήταν... να την ξυπνάω κάθε 2 ώρες να την ταϊζω γιατί σαν πρόωρο δεν είχε το αίσθημα της πείνας και δεύτερον γιατί έπρεπε σύντομα να αναπληρώσει και έτρωγε λίγο κάθε φορά είχε πολύ μικρό στομαχάκι.

Γενικά έκανα πειράματα και δοκιμές και όντως δεν ξυπνούσε για να φάει... στην αρχή όσο και να την άφηνα. Έτσι την ξυπνούσα. Παρόλα αυτά ακολουθούσα το ενστεικτό μου. Έλεγχα το βάρος με ζυγαριά αλλά ήταν ειδική περίπτωση.

Σταμάτησα να την ξυπνάω όταν κατάλαβα ότι πλέον άρχισε να νιώθει πείνα και να ξυπνάει μόνη της.. περίπου στις 2:30 με 3 ώρες, και αυτό έγινε όταν έφτασε περίπου 2.600 κιλά.

Πιστεύω στο θηλασμό ανάλογα με τη ζήτηση, αλλά και στο ένστικτο της μαμάς. Μερικά μωράκια θέλουν ειδική μεταχείριση, για αυτό παίζουν ρόλο και τα κιλά αν είναι τελειόμηνο κλπ.

Αν το μωρό έχει νομαλ βάρος, είναι τελειόμηνο, και εσύ βλέπεις ότι το μωρό ξυπνάει μόνο τους στις 3:30 ώρες, παίρνει βάρος και όταν το ξυπνάς δεν τρώει, τότε μάλλον χορταίνει και δεν υπάρχει λόγος να το ταλαιπωρείς και να το ξυπνάς και να του χαλάς το δικό του πρόγραμμα. Παρόλα αυτά για να σταθεροποιηθεί ο θηλασμός είναι καλό να θηλάζεις συχνά στην αρχή.

Γενικά οι γιατροί δεν έχουν εμπειρία στα θέματα θηλασμού για αυτό ακολούθησε το νόμο προσφοράς και ζήτησης και το ένστικτό σου.

Να σου ζήσει το μωράκι!!

ο παγκόσμιος οργανισμός υγεία λέει ανεμπόδιστο θηλασμό τον πρώτο χρόνο.

Εξαρτάται από το παιδάκι κατά τα άλλα. και εμένα από 20 ημερών κοιμόταν 10-6! και δε θηλαζε ενδιάμεσα..

γενικά ειδικά τις πρώτες μέρες έχεις μαραθώνιους θηλασμούς. Ετσι όμως πρεπει να '΄ναι.. πως θα δωσει το μωρό σήμα στον εγκεφαλό σου να παράγει πιο πολύ γάλα??

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Διαφημίσεις

Πόσα κιλά είναι το μωρό?

Το ρωτάω γιατί στην πρώτη μου κόρη που γεννήθηκε 3 κιλά στο τέλος του 9ου θήλαζα ότα το ζητούσε και αυτό ήταν περίπου στις 4 ώρες.

Στην δεύτερη κόρη μου όμως που ήταν πρόωρο και γεννήθηκε 1.900 στην 32η εβδομάδα... όταν την πήρα σπίτι οι οδηγίες όλων των γιατρών της μονάδας των πρόωρων και του δικού μου γιατρού ήταν... να την ξυπνάω κάθε 2 ώρες να την ταϊζω γιατί σαν πρόωρο δεν είχε το αίσθημα της πείνας και δεύτερον γιατί έπρεπε σύντομα να αναπληρώσει και έτρωγε λίγο κάθε φορά είχε πολύ μικρό στομαχάκι.

Γενικά έκανα πειράματα και δοκιμές και όντως δεν ξυπνούσε για να φάει... στην αρχή όσο και να την άφηνα. Έτσι την ξυπνούσα. Παρόλα αυτά ακολουθούσα το ενστεικτό μου.

Συμφωνώ με την rike όσον αφορά το βάρος του μωρού!

Εμένα η κόρη μου γεννήθηκε 3,600 και ο μικρός κοντά στα 4,000. Ηταν και το δύο μέγάλα παιδιά γι αυτό είχαν και ρέγουλα στο φαγητό τους. Οσο πιο μιρκό είναι το μωράκι τόσο πιο συχνά θέλει να φάει.

Πειραματίσου!!! :P

g07Lp2.png

Αχ νιώθω πολυ καλύτερα με αυτα που γραψατε,ευχαριστω!Ειχα αρχίσει να νιώθω πολυ αχρηστη και οτι τα κανω ολα λαθος!Ο μπεμπούλης γεννηθηκε 3150kgr.

Περιμένω πως και πως την αλλη εβδομαδα που θα παμε στην παιδιατρο να τον ζυγισει να δουμε πως παει και απο βαρος.

Ευχαριστω και παλι, πολυτιμες οι εμπειριες σας!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Αν γεννήθηκε 3.100 νομίζω ότι είναι μια χαρά να τρώει κάθε 3:30 ώρες και γενικά να κάνει δικό του πρόγραμμα. Είναι ένα καλό βάρος και δε χρειάζεται να τον ξυπνάς για φαγητό. Μη σε αγχώσει με το βάρος ο παιδίατρος, τα παιδιά που θηλάζουν ακολουθούν άλλες καμπύλες.

Συνέχισε.... το θηλασμό με βάση το ένστικτό σου και θα δεις ότι θα τα πας μια χαρά.

Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει, οτι τα νεογνά τις πρώτες 10 μέρες, 2 εβδομάδες νομίζω δεν παίρνουν βάρος, ίσα ίσα μπορεί να χάσουν κιόλας...

δεν είμαι σίγουρη όμως για το διάστημα μπορεί να ήταν και λίγότερο ή περισσότερο.

το έχετε διαβάσει και εσείς αυτό? ήταν κείμενο γραμμένο απο γιατρό.

Ανέφερε ότι οι γονείς πολλές φορές ανησυχούν για αυτό (και προσπαθουν να το ταίσουν περισσότερο) και το κείμενο ήταν για να καθυσηχαστούν όσον αφορά την απώλεια βάρους ή στασιμότητά του ειδικά την αρχή.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ναι ισχύει αυτό το έχω διαβάσει και το έχω δει και στην πράξη. Στις πρώτες 20 μέρες αρκεί να έχουν πάρει το βάρος της γέννας και δε χρειάζεται να ανησυχούμε. Απλά πολλοί γιατροί αγχώνουν τους γονείς και συστήνουν συμπλήρωμα, πράγμα που είναι λάθος!

Διαφημίσεις

Όντως τα νεογνά συνήθως χάνουν βάρος τις πρώτε μέρες. Γι αυτο το βάρος της γέννησης με το βάρος που βγαίνει απο την κλινική διαφέρει. Ένα γενικός κανόνας για ένα υγιές μωρό είναι ότι τους πρώτους 3 μήνες πρέπει να διπλασιάσει το βάρος της γέννησης και στο χρόνο να έχει τριπλασιάσει το βάρος της γέννησης του. Δηλ ένα μωρό που γεννιέται 3,500 κιλά όταν γίνεται τριών μηνών πρέπει να είναι κοντά στα 7,000 κιλά και στο χρόνο 10,500. :oops:

g07Lp2.png

Εμάς πάντως η παιδίατρος όταν ηρθε σπίτι μετά την πρώτη επίσκεψη (περίπου 8 ημερών) μας είπε ότι πρέπει να πέρνει βάρος περίπου 200 gr την βδομάδα τους πρώτους μήνες. Έτσι και συνέβαινε...κάποια βδομ΄δα μπορεί να έπερνε 150, κάποια 200, κάποια 210..

Απλά τον ζυγίζαμε γυμνό, και μη φαγωμένο..

εμένα η μπέμπα μου γεννήθηκε 4160 γρ.

από το μαιευτήριο βγήκαμε 3170..και στις πρώτες 20 μέρες έφτασε τα 4 κιλά. τότε η παιδίατρος μας είπε ακριβώς αυτό, δλδ ότι λόγω θηλασμού και επειδή είναι μεγάλο μωρό, δεν πειράζει γιατί συμβαίνει. την ξαναζυγίσαμε αργότερα και είχε πάρει 500 γρ σε δυό βδομάδες καθώς και 7 εκ στο ύψος.

το μωρό μας είχε πάρει φόρα.... :)

σημαντικό θεωρούσα πως δεν είχαμε κανένα λόγο να ανησυχούμε...με την έννοια παθολογικά, αφού κοιμόταν καλά, ξυπνούσε με κέφια και γενικά έδειχνε να νιώθει μια χαρά!!

ωράριο στον θηλασμό δεν προσπάθησα ουδέποτε ως τώρα να βάλω. ακολούθησα την μαγουλήθρα μου. συνήθως τρώει ανά 4ωρο αλλά έρχονται μέρες ή νύχτες που πεινάει ανά 2 με 3 ώρες ή 5 με 6.

άν δεν πεινάει δεν τρώει!!! αυτό θεωρώ πως συμβαίνει γιατί η ανάπτυξη δεν είναι καθημερινά και απόλυτα ίδια. άλλωστε, όταν θέλει να μου κατεβάσει κι άλλο γάλα...επόμενο είναι να μου ζητήσει συχνότερα!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Με το μπεμπη μου (18 ημερων) ειχα το εξης προβλημα:φοβομουν οτι δεν ετρωγε καλα τις πρώτες μέρες γιατι παντα τον επαιρνε ο υπνος οταν το θηλαζα. Εχει τωρα δυο μέρες ομως που εκτος του οτι εχει γινει πολυ λαιμργος και καθε φορα που θηλαζει κοντευει να πνιγει γιατι δεν προλαβαινει να καταπιει, αλλα ενω ξυπνουσε στο 4ωρο περίπου τωρα ξυπναει καθε 2.30 ώρες και ψαχνει να φαει!Προσπαθω να τον καθυστερω λιγο να μη το βάλω κατευθειαν στο στηθος αλλα δε ξερω αν κανω και καλά.

Τι επαθε ξαφνικα;Μηπως δεν πειναει και το κανει απο αναγκη για αγκαλια;Υπάρχει περίπτωση να το ταιζω υπερβολικα και να το...παχύνω πολυ;

Μπορει να ακουγονται λίγο γελοίες οι ανησυχίες μου, αλλά είμαι νέα και...απελπισμένη!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Να το βάζεις να θηλάζει όσο συχνά θέλει και για όση ώρα θέλει. Προφανώς χρειάζεται περισσότερο περνάει φάση που αναπτύσσεται ραγδαία. Αν δεν τον βάζεις δε θα παράγεις όσο γάλα χρειάζεται για να καλύψεις τις ανάγκες του. Μην ανησυχείς δεν υπάρχει περίπτωση να τον παραταϊζεις ειδικά με το θηλασμό. Εδώ ενεργεί η φύση.

Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει με το μπουκάλι.

Διαφημίσεις

μήν ανησυχείς καθόλου!

ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει όσο θέλει το μωρό να ταίζεται!!! (ειδικά με το θηλασμό!)

το έχει ανάγκη!

υπάρχει περίπτωση να έχεις αλλάξει διαιτολόγιο και να τρώς λιγότερο ? επηρεάζει και αυτό. φρόντισε να τρώς καλά και πολλά υγρά κτλ. !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 month later...

Η ωρα ειναι 00:40 και δεν μπορω να κοιμηθω απο τα νευρα μου!Το ζουζουνι μου σημερα με τρελανε!Τρωει απο μενα μονο προς το παρον αλλα σημερα καθε φορα που τον ταιζα συνεχιζε να κλαει!Ολη μερα εκανα υπομονη και τον εβαζα ξανα αλλα δεν μπορουσε να ηρεμησει ή να χορτασει και εκλαιγε μεχρι που περνουσε το τριωρο και φυσικα επρπε να ξαναφαει!Αχχ...Τελικα το απογευμα του εκανα ξενο και εφαγε 80 ml,το ιδιο και το βραδυ που μετα απο μια ωρα σχεδον στο στηθος του κανω ξενο και τρωει παλι αλλα 80-90,πραγμα που σημαινει οτι μαλλον δεν ειχα αλλο γαλα...?? :(:( Και ολη την ημερα ημουν και με το μωρο στο στηθος!

Συμβαινει αυτο ετσι ξαφνικα?Μεχρι χθες γιατι τα πηγαιναμε τοσο καλα?Αυτα...Ειπα τον πονο μου και ησυχασα... :(

Υ.Γ. Ζηλευω τον αντρα μου που κοιμαται γιατι αυριο εχει να σηκωθει να παει στη δουλεια...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Sometimes babys have days that they want to "live in your breast" :wink:

Meaning that they can stay for hours and hours... :roll: It is their way of telling your breast that -I'm growing, I'm making your breast to fix me more milk- 8) Usually in the age of 3 months the babys are having a period of eating very often breast. Don't wait for 3 hour to feed again, feed every ½ hours if that makes your baby happy. Make sure that the baby burps after and even in the middle of eating.

Exclusive breastfeeding is breastfeeding on demand! Your baby knows when to eat, don't believe too much "every 3 hours" baby needs to eat. You can't feed "overfeed" your baby with your own milk :wink:

And don't ever let anybody to make you to believe that your milk just suddenly finished! :shock: I have been breastfeeding now continuously 2 years 11 moths and 1 week and the milk still haven't finish! :lol: Even when my weight droped to 40 kilos when my daughter was 1 year old :?

Ρένα, τα ίδια ακριβώς περνάμε κι εμείς 3 μέρες τώρα. Τι τρίωρα και προγράμματα... εμένα δεν ησυχάζει καθόλου... και στη διάρκεια της μέρας δεν μπορεί να κοιμηθει παρά μόνο κάποια 45λεπτα, Το αποκορύφωμα όμως είναι το βράδυ, από τις 6-7 μέχρι τη 1και μισή μετά τα μεσάνυχτα έκλαιγε χθες και σήμερα, παρόλο που το είχα σχεδόν όλο αυτό το διάστημα στο στήθος μου. Τελικά για να κοιμηθεί του ζέστανα ένα μπουκάλι με δικό μου γάλα που είχα στην κατάψυξη και χθες και σήμερα... αλλά ανησυχώ μήπως μάθει το μπιμπερό και δε θέλει το στήθος μετά, γι αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να αποφύγω αυτή τη λύση.

Εγώ βγάζω με το θήλαστρο γύρω στα 100 γραμ. μετά το νυχτερινό θηλασμό (οπότε τρώει συνήθως μόνο από το ένα στήθος) κι έτσι έχω προς το παρόν παρακαταθήκη στην κατάψυξη. Τώρα, αν συνεχίσει να προτιμά το μμπιμπερό και άλλες ώρες της ημέρας... δεν ξέρω τι θα κάνω.

Πάντως κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι κάποιες μέρες δεν έχω πολύ γάλα ή αυτό θέλει περισσότερο, δεν ξέρω. Εσύ χρησιμοποιείς καθόλου το θήλαστρο; Θα μπορούσες να βγάζεις τη νύχτα ή το πρωί που έχεις περισσότερο και να του το δίνεις το απόγευμα.

Πω πω, είναι 2μιση σχεδόν και δεν μπορώ να κοιμηθώ από την υπερένταση :shock:

Ρένα, τα ίδια ακριβώς περνάμε κι εμείς 3 μέρες τώρα. Τι τρίωρα και προγράμματα... εμένα δεν ησυχάζει καθόλου... και στη διάρκεια της μέρας δεν μπορεί να κοιμηθει παρά μόνο κάποια 45λεπτα, Το αποκορύφωμα όμως είναι το βράδυ, από τις 6-7 μέχρι τη 1και μισή μετά τα μεσάνυχτα έκλαιγε χθες και σήμερα, παρόλο που το είχα σχεδόν όλο αυτό το διάστημα στο στήθος μου. Τελικά για να κοιμηθεί του ζέστανα ένα μπουκάλι με δικό μου γάλα που είχα στην κατάψυξη και χθες και σήμερα... αλλά ανησυχώ μήπως μάθει το μπιμπερό και δε θέλει το στήθος μετά, γι αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να αποφύγω αυτή τη λύση.

Εγώ βγάζω με το θήλαστρο γύρω στα 100 γραμ. μετά το νυχτερινό θηλασμό (οπότε τρώει συνήθως μόνο από το ένα στήθος) κι έτσι έχω προς το παρόν παρακαταθήκη στην κατάψυξη. Τώρα, αν συνεχίσει να προτιμά το μμπιμπερό και άλλες ώρες της ημέρας... δεν ξέρω τι θα κάνω.

Πάντως κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι κάποιες μέρες δεν έχω πολύ γάλα ή αυτό θέλει περισσότερο, δεν ξέρω. Εσύ χρησιμοποιείς καθόλου το θήλαστρο; Θα μπορούσες να βγάζεις τη νύχτα ή το πρωί που έχεις περισσότερο και να του το δίνεις το απόγευμα.

Πω πω, είναι 2μιση σχεδόν και δεν μπορώ να κοιμηθώ από την υπερένταση :shock:

2604743180041690424jSpJNf_th.jpg

Είναι 20 μηνών.

Είναι ήρεμη και συνεργάσιμη (τις περισσότερες φορές) , αλλά ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙΙΙΙΙΙ

Είμαστε στη φάση «μόνη μου» και αν δε κάνει αυτό που θέλει όπως θέλει, δε φεύγουμε απο το σπίτι, δε κάνουμε τπτ απολύτως, δηλαδή.

Προσπάθησα να την αυτονομήσω απο πολύ μικρή και το πληρώνω (όπως άλλοι γονείς το μαμοθρεφτιασμα).

Την έμαθα να επικοινωνεί και συνέχεια θέλει να επικοινωνήσει, να μάθει , να κάνει (συνήθως ζημιές). Βέβαια παίζει μόνη της, αλλά αυτο είναι πιο επικίνδυνο, γιατί επινοεί απίθανου κινδύνου καταστάσεις!

ΒΟΗΘΕΙΑ. Σωτηριας στρατο χρειάζομαι να την παρακολουθεί σε κάθε βήμα της! Πάω να αδειάσω το πλυντήριο, θέλει να το κάνει αυτή, πάω να κρεμάσω τα ρούχα θέλει να το κάνει αυτή («ζέφη», «εγώ». «μπορώ», ή όταν θέλει να με καλοπιάσει «το μωρό»,,,,,μωρό αυτό ειναι τρομάρα της , ή ο κίνδυνος με φουστάνια;)

Άσε το πλύσιμο, καθάρισμα (ποτέ δεν είμαστε καθαρά, σαν να μας έκαναν κατάληψη μετανάστες - πρεζόνια και μετά μας βομβάρδσε και ο ΟΗΕ).

Ο παππούς και η γιαγιά και ο μπαμπάς της : οι πληγές του φαραώ!

Σκηνές απίθανου κάλους και μαεστρίας της μικρής στο να του ςμανιπουλάρει!. Είμαι η μόνη λογική στο σύμπαν της μικρής και μου έρχεται να παραφρονήσω!

Βλιπ!!

URL=http://family.webshots.com/album/558886719PwxWnz]2038293790041690424RGdBWC_th.jpg[/url]

Αχ τι περναμε οι καημενες οι μανες!

Rosi θηλαστρο χρησιμοποιω μονο οταν ειναι να λειψω αλλα γενικα ως τωρα ενιωθα οτι ειχα πολυ γαλα αυτο το πραγμα σε τετοιο βαθμο δεν μου ξαναετυχε!

Sandra ειμαι κι εγω της ιδιας αποψης για το θηλασμο αλλα χθες δεν αντεξα!Μετα απο τοοοση γκρινια ειπα ας δοκιμασω να δω τι θα γινει!

bxBwp2.png EgDTp2.png

• 6 months later...

Πόσο φυσιολογικό είναι στην ηλικία των 5,5 μηνών, κι έχοντας ξεκινήσει στερεά τροφή μια φορά την ημέρα, να θέλει να θηλάζει ανα μία με μιαμιση ώρα τη νύχτα;;;;;Η μπέμπα από νεογέννητο είχε δέίξει την προτίμησή της στα μικρά και συχνά γεύματα,μπορεί να ζητούσε το στήθος μου και ανα μισή ώρα.Μια φορά είχα μετρήσει 19 γεύματα μέσα σε μια ημέρα..ποτέ δεν της στέρησα την τροφή της αλλά τώρα έχω φτάσει πλέον στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...νοιώθω τρομερά εξαντλημένη και σωματικά και ψυχολογικά..οι νυχτερινοί θηλασμοί έχουν μετατραπεί σε μαρτύριο για μένα...χτες συγκεκριμένα κοιμήθηκε στις 23:00 και από τις 2:00 ως και τις 9:00 ξυπνούσε ανα μια ώρα ακριβώς..προσπαθούσα να την ηρεμήσω με αγκαλίτσα αλλά ζήταγε το στήθος μου..έπινε καμμια 10αρια γουλιές και ξανακοιμόταν..σημειωτέον ότι αυτό το κάνει μόνο τη νύχτα, την ημέρα ζητάει να φάει ανα 3ωρο ή 4ωρο...τι να κάνω;νοιώθω να μην αντέχω άλλο :oops::oops: δεν μου αρέσει καθόλου που αισθάνομαι έτσι αλλά κάθε νύχτα υποφέρω πραγματικά..μπορεί να ακούγεται εγωιστικό αλλά δυστυχώς έτσι νοιώθω και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας..

να σημειώσω ότι δεν τίθεται θέμα να της λείπω,γιατί ευτυχώς έχω ακόμη άδεια τοκετού κι όλη μέρα είμαι σπίτι κι ασχολούμαι κυριολεκτικά μόνο μαζί της...

annastasia μου δεν έχει συγκεκριμένο τρόπο για να κοιμηθεί...μπορεί να κοιμηθεί και στο στήθος μου,μπορεί και κουνώντας την στο καρότσι (το πιο συνηθισμένο), μπορεί και μόνη της στην κούνια της, π.χσήμερα το πρωι, μετά τη χτεσινή δύσκολη νύχτα όταν ξαναξύπνησε στις 10:00, δεν σηκώθηκα να την πάρω, την άφησα και ξανακοιμήθηκε μόνη της μετά από κανα μισάωρο...ούτε κατα τη διάρκεια της νύχτας την σηκώνω αμέσως μόλις ξυπνήσει, την αφήνω λίγο για να δώ τι θα κάνει ...αλλά το κλάμα της δεν σταματά γίνεται εντονότερο οπότε αναγκαστκά την σηκώνω..αλλά και πάλι όπως προείπα δεν της δίνω αμέσως στήθος,προσπαθώ να την ηρεμήσω μόνο με αγκαλιά,αλλά τίποτα..θέλει στήθος...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...