Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ βρε Ντινάκι μου... μην αφήνεις να σε τρελένουν με το κοντό και το μακρύ που λέει ο καθένας... ανεμπόδιστα θηλάζουμε όλο το 24ωρο!! ούτε ρολόι... ούτε στανταρ γευματα... όσο θέλει το μωρό!!

εμένα μέχρι 4,5 μηνών έκανε 14 γευματα!!!

καλή συνέχεια και don't panic :lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εγώ κι αν έχω χάσει το λογαριασμό ρωτήστε με καλύτερα πόσες φορές δεν θηλάζει .....Ετσι είναι ο θηλασμός ελεύθερος ανεμπόδιστος χωρίς ρολόι και μέτρημα...

κάθε 3 ώρες? Είσαι από τις surer τυχερές. Εγώ και για τα δύο θα ρωταγα πόσες ωρες την ημέρα δεν θηλαζετε. τα θήλαζα μη σουπώ και κάθε μία ώρα και κάθε μισάωρο μη σου πώ. είχε κάνει γούβα ο καναπές. ευτυχώς που κοιμόντουσαν τις νύχτες.

Διαφημίσεις

Κατά μέσο όρο τη θηλάζω κι εγώ κάθε 3 - 3,5 ώρες. Το βράδυ (ή και το απόγευμα καμιά φορά) μπορεί να κάτσει και 5 ώρες χωρίς να ζητήσει φαί, υπάρχουν όμως και στιγμέ (κυρίως το βράδυ που δεν πέφτει να κοιμηθεί πριν τη 1 πμ) που την βάζω κάθε 1 - 1,5 ώρα. Είναι αλήθεια βέβαια πως ο θηλασμός δεν έχει ώρες, όσο ζητάει το παιδάκι φαί, εγώ του δίνω. Άλλωστε άλλοτε θηλάζει μισή ώρα ή και παραπάνω, άλλοτε κάθεται μόνο 10-15 λεπτάκια.

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Αχ βρε Ντινάκι μου... μην αφήνεις να σε τρελένουν με το κοντό και το μακρύ που λέει ο καθένας... ανεμπόδιστα θηλάζουμε όλο το 24ωρο!! ούτε ρολόι... ούτε στανταρ γευματα... όσο θέλει το μωρό!!

:

Κι εγω χανω τον λογαριασμο καθε φορα που λεω οτι θα μετρησω :P:roll::P

Ισως να σε βοηθουσε να σημειωνεις τις ωρες που τρωει.Εγω ετσι εκανα οταν ηθελα να τον παρακολουθησω, σημειωνα τα παντα, ποτε ετρωγε, ποτε αλλαζε πανα, απο ποιο στηθος ετρωγε... Λογω της κουρασης και της αϋπνιας δεν μπορουσα να συγκρατησω τιποτα διαφορετικα..

fest22.gif

Κι εγω χανω τον λογαριασμο καθε φορα που λεω οτι θα μετρησω :P:roll::P

Ισως να σε βοηθουσε να σημειωνεις τις ωρες που τρωει.Εγω ετσι εκανα οταν ηθελα να τον παρακολουθησω, σημειωνα τα παντα, ποτε ετρωγε, ποτε αλλαζε πανα, απο ποιο στηθος ετρωγε... Λογω της κουρασης και της αϋπνιας δεν μπορουσα να συγκρατησω τιποτα διαφορετικα..

Αν η τακτική αυτή σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, ακολούθησε την αλλά εκ πείρας σου λέω ότι δεν είναι απαραίτητη, δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και μόνο επιπλέον κούραση φέρνει. Όποτε κλαίει το μωρό ή και συχνότερα, αν πιστεύουμε ότι χρειάζεται, προσφέρουμε το στήθος στο μωρό. Όταν αφήσει μόνο του το ένα στήθος, το βάζουμε και στο άλλο και κάνουμε το ίδιο, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του. Την επόμενη φορά, δίνουμε το στήθος που θήλασε λιγότερο στο προηγούμενο γεύμα. Απλά προσέχουμε μετά τον μήνα να βρέχει καλά 5-6 πάνες το 24ωρο, για να είμαστε σίγουρες για την ικανοποιητική πρόσληψη γάλακτος.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Το μωρό μου θηλάζει εντελώς ακατάστατες ώρες και άλλες φορές για 5 λεπτά ενώ άλλες για 15-25 λεπτά (κυρίως μετά απο πολλές ωρες υπνου). Την ημέρα θέλει να ειναι στο στήθος περιπου κάθε μια ωρα για 5 λεπτά όμως καθως τον παίρνει ο ύπνος και το απόγευμα προς βράδυ πέφτει σαν κουντουρίδι και δεν ξυπνάει με τιποτα για κανενα 6ωρο! Το στήθος μου γινεται πέτρα εκεινη την ώρα αλλα φοβάμαι να αντλησω με το θήλαστρο καθως δεν ξέρω πότε θα ξυπνήσει και μην εχω βγάλει εγω όλο το γάλα!

Απο πάνες πάμε καλα 4-6 κενώσεις μουσταρδί και τσισακια αλλα και πάλι πως χορταινει ενα μεγάλο μωράκι (3800, 14ημερών) με τα 5λεπτα;

Να ανησυχώ; :roll:

Να μην ανησυχείς καθόλου!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό για ένα τόσο μικρό μωράκι!

Καταρχήν χορταίνει γρήγορα,πόσο γάλα νομίζεις χωράει το μικρούτσικο στομαχάκι του?Κι ύστερα εκεί που καθόοοοοτανε όλη μέρα κι ερχόταν η τρόφη τσουπ κατευθείαν στην κοιλιά,τώρα πρέπει να την πάρει μόνο του για να χορτάσει.Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι αυτό για ένα νεογέννητο μωράκι? :D

Βασικό για μένα είναι να βρεις κάποιον να αναλάβει τη φροντίδα του σπιτιού και να επικεντρωθείς εσύ στη φροντίδα του μικρόυ σου καπετάνιου!

Και δεν θα είναι για πάντα έτσι,θα δεις.

Καλέεε δε σε αναγνωρίζω!Που πήγε η ψυχραιμία κ το θάρρος σου?

Τα πας θαυμάσια,καλή συνέχεια!

(με το θήλαστρο γιατί βγάζεις?)

Στα είπα και στο πμ, μια χαρά πάτε :)

Έτσι είναι τα μωρά :cool:

Για τα μεγάλα διαστήματα που το μωρό δεν ξυπνάει, μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι, ίσα-ίσα να ανακουφιστείς. Το γάλα δεν τελειώνει, μη φοβάσαι. Είσαι βρύση χωρίς πάγιο :lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν βγάζω με το θήλαστρο προς το παρόν, ειμαστε εντελώς manually. Αυτό θέλω να αποφύγω ρε γμτ τα θήλαστρα και τα μπιμπερό γιατι ειναι μια ταλαιπωρία. Αλλα μου κάνει εντυπωση άλλες φορες 5 λεπτά και αλλες 20...και να κοιμάται 6ωρο ενα νεογέννητο;;;

Παιδιά οση υπομονη ειχα εχει εξαντληθεί εδω και μέρες και μεχρι να επιστρέψω στα μαθήματα (γιόγκα) δεν με βλέπω καλά :lol::lol::lol:

Δεν βγάζω με το θήλαστρο προς το παρόν, ειμαστε εντελώς manually. Αυτό θέλω να αποφύγω ρε γμτ τα θήλαστρα και τα μπιμπερό γιατι ειναι μια ταλαιπωρία. Αλλα μου κάνει εντυπωση άλλες φορες 5 λεπτά και αλλες 20...και να κοιμάται 6ωρο ενα νεογέννητο;;;

Παιδιά οση υπομονη ειχα εχει εξαντληθεί εδω και μέρες και μεχρι να επιστρέψω στα μαθήματα (γιόγκα) δεν με βλέπω καλά :lol::lol::lol:

Υποθέτω πως χαίρεσαι κιόλας που κοιμάται 6 ωρες συνεχόμενα :wink:

Πάντως συμβαίνει σε πολλά μωρά αυτό. Μην ανησυχείς.

Το πιο πιθανό είναι να αλλάξει αρκετές φορές το πρόγραμμα ύπνου του

μέχρι να μεγαλώσει.

Το μωρό μου τους δύο πρώτους μήνες είχε τύχει να κοιμηθεί και 9 ώρες

κι εγώ έκανα sleeping party :lol:

Διαφημίσεις

Κοιμάται 6ωρο και δεν εχεις υπομονη ???? Χαλάρωσε και ξεκουράσου τωρα που μπορεις .... :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Μπορείς τις ώρες που κοιμάται το μωρό να κοιμάσαι κι εσύ?? Ο,τι ώρες και να`ναι!!! Αν το κάνεις θα ξεκουραστείς κι εσύ πολύ!!!

Με τον θηλασμό θέλει υπομονή στην αρχή. Καλή συνέχεια!!!!!!!

Δεν εχω πρόβλημα με τον ύπνο και την κούραση...τον πόνο δεν αντεχω και το κάθε λιγο και λιγάκι στο στήθος. Αν δεν ήταν επιπονο οκ αλλα πονάω τοσο που δεν μπορώ να κουμπώσω την μπλούζα μου ρε γμτ :cry:

Πως τα εχετε καταφέρει εσεις δεν καταλαβαίνω. :roll::roll:

Σε ζηλεύω που κοιμάται εξάωρο!!! Αφού δεν έχεις πρόβλημα με την κούραση μην ανησυχείς. Εγώ είδα μεγάλη διαφορά όσο το μωρό πλησίαζε στον σαραντισμό: και το μωρό θήλαζε αποτελεσματικότερα και σταμάτησε ο πόνος στις θηλές και μειώθηκε η διάρκεια των μαραθώνιων θηλασμών (σου προέκυψε κανένας; ) και εγώ σταμάτησα να κλαίω από απόγνωση!!! :cool: ΥΠΟΜΟΝΗ

vChmp3.png IkwYp3.png

Έχω φίλες που δεν αντιμετώπισαν κάτι τέτοιο. Λοιπόν εγώ την πρώτη φορά που το έπαθα ήταν για κανένα τρίωρο που δεν ξεκολλούσε από το στήθος και φρίκαρα τόσο που έδωσα μετά και 50 ml ξένο γάλα γιατί νόμιζα ότι δεν χόρτασε και ένιωθα και το στήθος άδειο. Όμως χάρη στο φόρουμ ενημερώθηκα και άντεξα και δωδεκάωρους θηλασμούς με πολύ μικρά διαλείμματα των 5-15 λεπτών (με κλάματα βέβαια λόγω λοχείας και ορμονών). Πήρα και ένα sling γιατί όλα μου τα έφερναν στο χέρι!!! Οι μαραθώνιοι άρχισαν περιπού μια βδομάδα αφού γύρισα σπίτι από την κλινική. Εύχομαι το μωράκι σου να είναι πιο "φρόνιμο" αλλά όπως και να 'χει μην το βάλεις κάτω!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Πως τα εχετε καταφέρει εσεις δεν καταλαβαίνω. :roll::roll:

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ...μα πως τα καταφέρνουν όλες κ θηλάζουν χαρούμενες

κι εγώ παιδεύομαι τόσο?Δεν μπορεί κάτι δεν κάνω καλά,τόσο άχρηστη είμαι?

Τσάμπα διάβαζα τόσους μήνες βιβλία κ φόρουμ για το θηλασμό?

Τώρα μπορώ με βεβαιότητα να σου πω οτι μεγάλο ρόλο έπαιξαν κ οι ορμόνες γιατί ένιωθα τρομερή απογοήτευση,ένιωθα εγκλωβισμένη,μου φαινόταν όλα δύσκολα κι οτι ποτέ δε θα κοιμηθώ, ποτέ δε θα ηρεμήσω..

Ξέρεις κάπου μέσα μου σκεφτόμουν οτι αν δεν τα καταφέρω να θηλάσω τι θα πω στα κορίτσια στο φόρουμ?Γιατί πολλές προσπαθούσαν να με στηρίξουν,να με βοηθήσουν, να με εμψυχώσουν.Αυτό με βοήθησε.

Κι η υπομονή,το πείσμα,είχα πολύ πείσμα,ήθελα να τα καταφέρω.

Κι ο άντρας μου.Που μου έλεγε πόσο περήφανος είναι ακόμα κι αν σταματήσω αύριο να θηλάζω.Που την κρατούσε για να κοιμάμαι ή όταν ήθελα να μείνω λίγη ώρα μόνη μου.

Σου τα γράφω αυτά για να καταλάβεις οτι δεν είσαι μόνη σου!

Κάθε τι καινούριο θέλει παιδεμό τι να κάνουμε..ποδήλατο σε μια μέρα έμαθες να κάνεις?Και πόσες φορές έπεσες?Τελικά ποδήλατο έμαθες όμως!

Συνέχισε να προσπαθείς σε πολύ λίγο όλα θα είναι καλύτερα κι η προσπάθεια σου θα έχει αποτέλεσμα!Υπέροχες στιγμές θηλασμού,χωρίς πόνο, χωρίς κόπο! :D

Υ.Γ. = γιατί πονάς? έχεις πληγή ή κάτι άλλο?σορυ αν το έγραψες αλλού, έχω χάσει επεισόδια τελευταία..

Υ.Γ. = γιατί πονάς? έχεις πληγή ή κάτι άλλο?σορυ αν το έγραψες αλλού, έχω χάσει επεισόδια τελευταία..

μου εχει κόψει κομμάτι το βαμπίρ μου!!!

Καλα μαραθώνιο δεν θα άντεχα κορίτσια για κανενα λογο...ειμαι τοσο υπερκινητική που αμα θηλάσει κάνενα μισαωρο φρικάρω! :(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...