Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Χριστινάκι κάτι τετοιο έχω στο μυαλό μου...... όταν ανοιξα το ποστ! :D

Σιδερώστε εύκολα τα διακοσμημένα ρούχα.

Όταν σιδερώνετε ρούχα διακοσμημένα με χάντρες, ή κεντήματα, βάζετε ένα λεπτό σφουγγάρι στην σιδερώστρα, κάτω από το ρούχο, με το κέντημα προς το σφουγγάρι και σιδερώνετέ το από την ανάποδη.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Φρεσκάρετε το παλιό και ξεβάψτε το καινούριο τζην.

Για να φρεσκάρετε ένα παλιό τζην, πλύνετέ το μαζί με ένα καινούργιο. Θα ξεβάψει και θα δώσει νέα λάμψη στο παλιό.

Ξεχωρίστε εύκολα το περιεχόμενο το οποίο έχετε στα σκεύη σας.Χρησιμοποιείτε χρωματιστά λαστιχάκια, ή αυτοκόλλητα, για να μαρκάρετε τα σκεύη τα οποία έχετε στον καταψύκτη, πράσινα για τα λαχανικά, μπλε για τα ψάρια, κόκκινα για τα κρέατα κ.ο.κ..

Το καθάρισμα των τζαμιών.

Το καλύτερο για τα τζάμια είναι το χαρτί εφημερίδας καθώς αυτό το οποίο τα γυαλίζει είναι το μελάνι. Διαλέγετε σελίδες πυκνογραμμένες!

Καθαρό πληκτρολόγιο.

Για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, πρώτα γυρίστε το ανάποδα και κουνήστε το. Μετά περάστε στα αυλάκια ένα μαλακό πινέλλο. Εάν είναι λερωμένα τα πλήκτρα, καθαρίστε τα ένα-ένα με λίγο χαρτί κουζίνας, εμποτισμένο με ελάχιστο οινόπνευμα.

Νεροχύτης χωρίς μυρωδιές.

Διώχνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον νεροχύτη, ρίχνοντας μία φορά τον μήνα ένα μικρό φλυτζάνι αλάτι και αδειάζοντας μετά από πάνω μία μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη βραστό νερό.

Λεκέδες από κερί.

Για να βγάλετε έναν λεκέ από κερί, από ένα έπιπλο, μαλακώστε πρώτα το κερί με το σεσουάρ και μετά τρίψτε απαλά το έπιπλο με ένα μαλακό πανί, ενώ θα συνεχίζετε να ρίχνετε ζεστό αέρα. Μετά, γυαλίστε τό έπιπλό σας όπως συνήθως.

Αυτά μας κάνουν??? :lol::lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Τοποθετήστε μικρά κεριά σε κηροπήγιο.

Όταν τα κεριά σας είναι πολύ μικρά για ένα κηροπήγιο, καρφώστε μία πινέζα από κάθε πλευρά, ώστε να μεγαλώσει η βάση τους.

Αφαιρέστε το μαλλί από τα υφάσματα.

Για να καθαρίζετε το μαλλί το οποίο κολλά στα υφάσματα, τυλίγετε λίγο σελοτέϊπ στο χέρι σας, με την μεριά της κόλλας προς τα έξω και περνάτε το μετά από το ύφασμα.

Καθαρίστε τα κηροπήγια.

Ένα κηροπήγιο με λερωμένο με κερί το οποίο έχει κρυώσει, καθαρίζεται ευκολότερα εάν το βάλετε λίγες ώρες στην κατάψυξη. Το κερί θα βγαίνει σε κομμάτια, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χαραχθεί το ασήμι. Μπορείτε επίσης να βάλετε το κηροπήγιο κάτω από πολύ ζεστό νερό και να το τρίψετε μετά με ένα μαλακό πανί.

Δώστε λάμψη στα μεταξωτά.

Για να δώσετε λάμψη στα μεταξωτά σας πουκάμισα, ή σε άλλα ευαίσθητα ρούχα, τα οποία πλένονται στο χέρι, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, στο τελευταίο ξέβγαλμα. Ξαναζωντανεύει τα χρώματα και διευκολύνει το σιδέρωμα, με την προϋπόθεση ότι θα σιδερώσετε τα ρούχα όσο είναι ακόμα υγρά.

Ωραίος αρακάς

Για να διατηρεί ο αρακάς το ωραίο πράσινο χρώμα του, πρέπει να προσθέτετε στο νερό το οποίο βράζει, μία κουταλιά του γλυκού σόδα του φαγητού και κυρίως, να μην σκεπάζετε την κατσαρόλα

Διαφημίσεις

Γδαρμένα σημεία στα παπούτσια.Εάν έχετε γδάρει τα μαύρα σας παπούτσια, ζωντανέψτε τα, περνώντας εκείνο το σημείο, με ένα χονδρό μαρκαδόρο σε μαύρο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Αφράτα πούπουλα.

Στο πλυντήριο, όταν πλένετε ένα μπουφάν με πούπουλα, έχετε στον νου σας να βάζετε στον κάδο, μία μπάλλα του τέννις. Έτσι, θα απλώνεται καλύτερα το πούπουλο και το μπουφάν σας θα είναι πάντοτε φουσκωτό και αφράτο.

Πιατέλες καθαρές και αστραφτερές.Μακροπρόθεσμα, οι πιατέλες από διάφανο γυαλί, λεκιάζουν και αποκτούν μαυριδερές κηλίδες στα πλάγια. Εξαφανίστε τες, αφήνοντας την πιατέλα, όλη την νύκτα, σε νερό, με λίγη χλωρίνη και λίγο αλάτι. Τελειώστε, τρίβοντάς τες με ένα ξυστήρι.

Λαμπεροί καθρέπτες στο μπάνιο.

Τέλος στο θάμπωμα των καθρεπτών στο μπάνιο, εάν τους τρίβετε με ένα πανί, εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με μαλακό και στεγνό πανί, αρκεί για να λάμπουν πάντα οι καθρέπτες σας.

Γυαλισμένοι καθρέπτες.Τρίψτε τους καθρέπτες με μία πατάτα, κομμένη στα δύο. Μετά, περάστε τους με ένα πανί, βουτηγμένο σε ένα μίγμα νερού και οινοπνεύματος (150 γραμμάρια σε 1 λίτρο νερό). Δεν μένει παρά να τους γυαλίσετε, με ένα στεγνό πανί.

Λαμπερά πλακάκια και πορσελάνες.

Τρίψτε τα πλακάκια και τις πορσελάνες, με ένα πανί καλά εμποτισμένο με ξύδι, για να ξαναβρούν την λάμψη τους.

Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών.

Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών, με κορνφλάουρ! Με ένα καθαρό, μαλακό πανί, τρίψτε όλα τα ζωάκια, χρησιμοποιώντας άφθονο κορνφλάουρ, έτσι ώστε να τα «αλευρώσετε» καλά. Αφήστε τα τουλάχιστον μία ώρα και μετά βουρτσίστε τα πολύ καλά. Μαζί με το κορνφλάουρ θα φύγει και όλη η σκόνη και το ζωάκι θα είναι πάλι καθαρό και αφράτο.

Φραγμένες αποχετεύσεις.Για να μην αντιμετωπίζετε ποτέ προβλήματα από φραγμένες αποχετεύσεις, ρίχνετε μία φορά την εβδομάδα στον νεροχύτη σας, λίγο καυτό ξύδι.

Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες.

Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλετέ τους πολύ καλά. Όμως τώρα, προσέξτε τα δάκτυλά σας, γιατί με αυτό το κόλπο, οι τρίφτες θα γίνουν πάλι πολύ κοφτεροί.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Βουλωμένες αποχετεύσεις σε μπανιέρα ή νεροχύτη;;;

Ρίξτε 3 κουταλιές του φαγητού μπέικιν κι από πάνω μισό φλιτζάνι (γαλλικού καφέ) ξύδι. Έπειτα βουλώστε την αποχέτευση...θα αρχίσει να αφρίζει...μόλις τελειώσει το άφρισμα ρίξτε αρκετό καυτό νερό :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Η κουρτίνες σας γκριζάρουν; Για να πάρουν πάλι την λευκή τους λάμψη ρίξτε απλά μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων και μιά κουταλιά του φαγητού ζάχαρη άχνη. :arrow: Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Το σπίτι σας θυμίζει παιδότοπο και τα παιδιά δεν μαζευουν τα παιχνίδια;

Λύση: Αφήστε τα παιδιά στο σύζηγο και πηγαίνετε για καφέ να ηρεμήσετε.

:D:D:D:D:D:lol::lol::lol::D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

Το σπίτι σας θυμίζει παιδότοπο και τα παιδιά δεν μαζευουν τα παιχνίδια;

Λύση: Αφήστε τα παιδιά στο σύζηγο και πηγαίνετε για καφέ να ηρεμήσετε.

:lol::lol::lol::lol: Pam η σοφότερη συμβουλή μακράν :lol::lol::lol: :lol:

Ρώτησα την γυναίκα μου "Που θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;"

"Κάπου που δεν έχω πάει καιρό"

Έτσι της πρότεινα την κουζίνα!

--------------------------------------------------------------------- 8)

Φυσικό αρωματικό χώρου

Παίρνουμε ένα πορτοκάλι και καρφώνουμε σε όλη του την επιφάνεια μοσχοκάρφια. Το άρωμα το πορτοκαλιού σε συνδιασμό με το μπαχαρικό αναδύουν μια υπέροχη γλυκιά μυρωδιά. (όσο καιρό και να μείνει δεν σαπίζει) Σε μερικούς αρέσει και αισθητικά το αποτέλεσμα και το τοποθετούν σε εμφανές σημείο. Εμένα που δε μ'αρέσει ως διακοσμητικό απλά το βάζω σε μια γωνίτσα, αθέατο.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Αφράτα πούπουλα.

Στο πλυντήριο, όταν πλένετε ένα μπουφάν με πούπουλα, έχετε στον νου σας να βάζετε στον κάδο, μία μπάλλα του τέννις. Έτσι, θα απλώνεται καλύτερα το πούπουλο και το μπουφάν σας θα είναι πάντοτε φουσκωτό και αφράτο.

Έτσι εξηγείται!

Όταν έβαλα το απορρυπαντικό μέσα στον κάδο με το μπαλάκι - μεζούρα που έχουν κάποια το μπουφάν βγήκε φουσκωτό.

Ρώτησα την γυναίκα μου "Που θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;"

"Κάπου που δεν έχω πάει καιρό"

Έτσι της πρότεινα την κουζίνα!

--------------------------------------------------------------------- 8)

Και σου έκανε δώρο διακοπές εκεί???? :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

• 1 month later...

εγώ πάντως , ότι και αν έκανα για τους παλιοσκώρους ( φυσική προστασία, μπαλάκια με αρώματα, φακελάκια,σακουλάκια...) μόνο με εναν τρόπο γλύτωσα. Οταν έβλεπα κάποιον να πετάει τον ρουφουσα με την ηλεκτρική σκούπα. Σε 20 μερες δεν ειχε μεινει τίποτα.

1) Λεβάντα σε σακουλάκια -μπόλικη, μπόλικη

2) Αιθέρια έλαια κέδρου σε ξυλαράκια -μπαλάκια μπορείς να βρείς στο jumbo, εγώ χρησιμοποιώ και μισά μανταλάκια ξύλινα άμα ξεμείνω. Α! Στάζω και στις ξύλινες κρεμάστρες.

3) Μαύρο πιπέρι σε σακουλάκια -αυτό μου το είπαν οι χαλάδες που πηραμε τα χαλιά μας και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα

KbCJp2.pngEYukp3.png

το θεμα ειναι πως τα βλεπω να πετανε τα ριμαδια και στην κουζινα

πρόσεχε μην σου γεννησουν. Ετσι την πατησα και γω. Ανοιξα μια μερα το σακουλακι με το ρυζι και ειδα μεσα κατι που δεν μου αρεσε...(και δεν το ειχα πολυ καιρο. σε 3 μερες έγινε η ζημια)

Μετα ανοιξα το σακουλακι με το φαι του πουλιου - το οποιο ειχα στο ψυγειο- και βλεπω τα ιδια και εκει...

Μονο με την ηλεκτρικη γλύτωσα και δεν ξαναειδα .

εγω κοπελια στα 25 τι ρυτιδα να εχω??σαν κορη προς μανα σου μιλαω τωρα :D

στα πόσα??????????????????????????????? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: σόρρυ... αυτό το maria70 ηλικία δεν μου χες πει ότι υποδηλώνει????????????????????????? :lol::lol::lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...