Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Τις κρεμας απο το ταβανι της πυλωτης και οποια μυγα καθησει επανω κολλαει και δε μπορει να φυγει.Οταν γεμισει μυγες ξεκρεμας την ταινια και την πετας.Μονο αυτη τη λυση μπορω να σκεφτω γιατι δε θελω τα χημικα.

Σκέφτομαι να τις κρεμάσουμε στις γωνίες και να μην είναι τόσο χάλια!

Πάντως οι μύγες είναι ανυπόφορες, προτιμώ τις ταινίες!

Τις κουνουπιερες στο σπιτι πως τις κρεμασατε?Με γαντζακι απο το ταβανι?

Ναι, τις κουνουπιέρες τις κρεμάμε απο ένα στρογγυλό κρικάκι-γατζάκι

που έχουμε βιδώσει στο ταβάνι με ούπατ.

(Είναι στάνταρ αξεσουάρ για τα κρεβάτια μας! ;))

Διαφημίσεις

Κορίτσια, γεια σας! Χρειάζομαι τη συμβουλή σας...

Ψάχνω για εταιρεία που να έρχεται στο σπίτι και καθαρίζει καναπέδες.

Εχω έναν ωραιότατο καναπέ σε χρώμα καφέ, το ύφασμα είναι σαν κοτλέ και τα αγοράκια μου, ζωή να χουν, τον έχουν λερώσει ουκ ολίγες φορές, αφήστε τη σκόνη που συσσωρεύεται. Τον καθαρίζω με ηλεκτρική κάθε εβδομάδα κια τίνάζω τα μαξιλάρια, αλλά δεν αρκεί!

επαναλαμβάνω γιατί με ξεχάσατεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Να ρωτήσω και γω κάτι τις πιο έμπειρες νοικοκυρές:

Μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να μη χαλάνε τόσο γρήγορα οι φράουλες;

Αν δεν τις φάς την ίδια μέρα είναι για πέταμα την επόμενη...

Νομίζω ότι τις πλένεις μόνο όταν θέλεις να τις φας και όχι από πιο πριν, τότε διατηρούνται πιο πολύ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εγω με τις φραουλες κανω το εξης τις πλενω και τις κοβω σε ενα μπωλ τις πασπαλιζω με 2-3 κ.σ. ζαχαρη (γινεται και με καστανη ή μαυρη) και αν θες και λιγο ποτο λικερ ή κονιακ. Ελαφρως ανακατεμα με το κουταλι και κλεινεις το μπωλ (καλο ειναι το μπωλ να κλεινει αεροστεγως).Επειτα στο ψυγειο.Αυτο θα βγαλει και ζουμι απο μονο του, ειναι πολυ νοστιμο και δροσιστικο και κραταει αρκετες μερες. Ελπιζω να βοηθησα! :)

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Εγω με τις φραουλες κανω το εξης τις πλενω και τις κοβω σε ενα μπωλ τις πασπαλιζω με 2-3 κ.σ. ζαχαρη (γινεται και με καστανη ή μαυρη) και αν θες και λιγο ποτο λικερ ή κονιακ. Ελαφρως ανακατεμα με το κουταλι και κλεινεις το μπωλ (καλο ειναι το μπωλ να κλεινει αεροστεγως).Επειτα στο ψυγειο.Αυτο θα βγαλει και ζουμι απο μονο του, ειναι πολυ νοστιμο και δροσιστικο και κραταει αρκετες μερες. Ελπιζω να βοηθησα! :)

Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ μόνο που παραλείπω την ζάχαρη και φτιάχνω και άλλο μπωλάκι χωρίς λικέρ για την μικρή ε μην αρχίσει να μας τραγουδάει απο τώρα.:-D

Δοκίμαστε αντί για λικέρ ή κονιάκ να ρίξετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και να τις αφήσετε να βγάλουν τα ζουμιά τους μαζί με τη ζαχαρη, γίνονται πεντανόστιμες!

Εννοείς ότι τις βάζεις στο ψυγείο και χαλάνε την επόμενη μέρα;;;

Αυτό μου κάνει εντύπωση, γιατί εγώ παίρνω 4-5 μεγάλα πακέτα κάθε βδομάδα από τη βιολογική λαϊκή και είναι μια χαρά μέχρι την επόμενη! Και πάντα κρατάω ένα πακέτο εκτός ψυγείου για να τρώμε γιατί προσωπικά δεν μ' αρέσει η γεύση της κρύας φράουλας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εγω τις πλένω τις φράουλες, τις βάζω στο ταπεράκι εκεινο που το γυρνάμε για να μαζευει την υγρασια απο τα μαρουλια πχ και αφου εχουν μεινει στεγνες τις βαζω σε ταπερ με μια χαρτοπετσέτα απο κάτω και κρατάνε τουλάχιστον 5 μέρες. Νομίζω η υγρασία τις χαλάει

Διαφημίσεις

Kalamaraki μου χαρτί κουζίνας βάζω από κάτω αλλά πάλι χαλάνε...

Rosie σοβαρά κρατάνε μια βδομάδα;;;

Εντύπωση μου κάνει.

Σκεφτομαι έτσι όπως μου τα λέτε μήπως παίζει ρόλο τελικά οτι μένω σε επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας και ίσως αργούν να φτάσουν εδώ απο τη στιγμή που μαζεύονται.

Ειλικρινά την επόμενη μέρα είναι μαλακές και κάποιες ήδη χαλασμένες.

Καλά για τρίτη μέρα δεν το συζητώ καν...

Εννοείς ότι τις βάζεις στο ψυγείο και χαλάνε την επόμενη μέρα;;;

Αυτό μου κάνει εντύπωση, γιατί εγώ παίρνω 4-5 μεγάλα πακέτα κάθε βδομάδα από τη βιολογική λαϊκή και είναι μια χαρά μέχρι την επόμενη! Και πάντα κρατάω ένα πακέτο εκτός ψυγείου για να τρώμε γιατί προσωπικά δεν μ' αρέσει η γεύση της κρύας φράουλας.

πρέπει να μην της πλένεις και να τις διατηρείς στην χάρτινη σακούλα του μανάβη καλά κλεισμένες μέσα στην συντηρηση, κάθε φορά που θες να φάς παίρνεις λίγες τις πλένεις και τις τρώς, τις άλλες καλό κλείσιμο με την χάρτινη σακούλα και πάλι πίσω στην συντηρηση...κρατάνε τραγανες και καθόλου δεν μπαγιατεύουν για αρκετές μέρες...:):):):)

Rosie σοβαρά κρατάνε μια βδομάδα;;;

Εντύπωση μου κάνει.

Σκεφτομαι έτσι όπως μου τα λέτε μήπως παίζει ρόλο τελικά οτι μένω σε επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας και ίσως αργούν να φτάσουν εδώ απο τη στιγμή που μαζεύονται.

Θα στο λεγα απ' την αρχή, παίζει σημαντικό ρόλο η ημέρα συλλογής του φρούτου, ειδικά στη φράουλα. Στη βιολογική λαϊκή που πάω εγώ συνήθως κόβονται την ίδια μέρα, γι' αυτό μάλλον διατηρούνται.

Επίσης αν υπάρχουν μαλακές/ ελαφρώς σάπιες φράουλες στο κάτω μέρος του κουτιού (συνήθως οι παραγωγοί τις βάζουνε κάτω κάτω για να μην φαίνονται) τότε θα επηρεαστούνε πολύ γρήγορα όλες οι φράουλες, γι' αυτό θέλει προσοχή.

πρέπει να μην της πλένεις και να τις διατηρείς στην χάρτινη σακούλα του μανάβη καλά κλεισμένες μέσα στην συντηρηση, κάθε φορά που θες να φάς παίρνεις λίγες τις πλένεις και τις τρώς, τις άλλες καλό κλείσιμο με την χάρτινη σακούλα και πάλι πίσω στην συντηρηση...κρατάνε τραγανες και καθόλου δεν μπαγιατεύουν για αρκετές μέρες...:):):):)

Στη χαρτοσακούλα δεν τις βάζω (λόγω τεμπελιάς!) αλλά τις κρατάω στην αρχική τους συσκευασία στο ψυγείο, εκτός από το πακέτο που πρόκειται να καταναλωθεί την ίδια μέρα (τρώμε πολλές φράουλες οικογενειακώς!).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μηπως ξερει καποιος να με βοηθησει σε ενα προβλημα που εχω??

Εχω το ατμοσιδερο της Tefal. Στην πλακα του σιδερου και στις τρυπιτσες που βγαινει ο ατμος υπαρχουν καποια μαυρα στιγματα. Καποια στιγμη σιδερωνωντας ενα ρουχο στο maximum μου χαλασε και το ρουχο κολλησαν και στις τρυπες και τωρα δεν μπορει να βγει δυνατος ατμος...

Μπορει καποιος να μου πει πως θα καθαρισω την πλακα και τις τρυπουλες???

Ευχαριστω πολυ!

Α! και εγω παντα πλενω ξεχωριστα τα ασπρα απο τα χρωματιστα και επισης τα μαυρα.

Ετσι διατηρουνται τα χρωματα

Με οινόπνευμα δοκίμασες?Όταν μου κολλάνε ίνες απο κάποιο ρούχο, τις καθαρίζω με πανάκι με οινόπνευμα. Τις τρυπούλες προσπάθησε να τις καθαρίσεις με οδοντογλυφίδα. Αλλιώς, πήγαινε σε ένα μαγαζί απο αυτά που πουλάνε και σακούλες για σκούπες κλπ και ρώτα τι μπορείς να βάλεις μέσα στο σίδερο μαζί με το νερό για να καθαρίσει. Αυτοί ξέρουν. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Μηπως ξερει καποιος να με βοηθησει σε ενα προβλημα που εχω??

Εχω το ατμοσιδερο της Tefal. Στην πλακα του σιδερου και στις τρυπιτσες που βγαινει ο ατμος υπαρχουν καποια μαυρα στιγματα. Καποια στιγμη σιδερωνωντας ενα ρουχο στο maximum μου χαλασε και το ρουχο κολλησαν και στις τρυπες και τωρα δεν μπορει να βγει δυνατος ατμος...

Μπορει καποιος να μου πει πως θα καθαρισω την πλακα και τις τρυπουλες???

Ευχαριστω πολυ!

Α! και εγω παντα πλενω ξεχωριστα τα ασπρα απο τα χρωματιστα και επισης τα μαυρα.

Ετσι διατηρουνται τα χρωματα

Τρίψ' το με αλάτι... Κάνει θαύματα. Δυστυχώς δεν κάνει για την πλάκα της πρέσας, στην οποία και μένα μου έχουν κολλήσει διάφορα...

Κοριτσια της αδελφης μου το πλυντηριο ρουχων της βγαζει στα ρουχα κατι σαν λασπη

Ο καδος απο την πισω πλευρα εχει υπολειματα μαζεψει(7 ετων)και πρεπει καπως να το καθαρισει

Ειχα ακουσει καποια στιγμη για μαγειρικη σοδα σε πλυση χωρις ροτχα ισχυει ή θα την παρω στο λαιμο μου;;;

4

Εχω το ατμοσιδερο της Tefal. Στην πλακα του σιδερου και στις τρυπιτσες που βγαινει ο ατμος υπαρχουν καποια μαυρα στιγματα. Μπορει καποιος να μου πει πως θα καθαρισω την πλακα και τις τρυπουλες???

κατερινα κι εγω το ιδιο σιδερο εχω...;)

το επαθα κι εγω με την πλακα και οσο ηταν λιιιγο ζεστο το ετριψα λιγο με το νυχι μου (με προσοχη ) και το περασα με ενα βρεγμενο πανακι...

τωρα για τις τρυπουλες αν δοκιμαζες να το καθαρισεις με μπατονετα ή οδοντογλυφιδα και αμεσως μετα να βαλεις τον ατμο για να τα διωξει προς τα εξω????

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Κοριτσια της αδελφης μου το πλυντηριο ρουχων της βγαζει στα ρουχα κατι σαν λασπη

Ο καδος απο την πισω πλευρα εχει υπολειματα μαζεψει(7 ετων)και πρεπει καπως να το καθαρισει

Ειχα ακουσει καποια στιγμη για μαγειρικη σοδα σε πλυση χωρις ροτχα ισχυει ή θα την παρω στο λαιμο μου;;;

Εγώ του βάζω μπόλικο calgon σε πλύση χωρίς ρούχα, μέσα στον κάδο και στη θήκη του απορρυπαντικού και το βάζω στους 90 βαθμούς και ό,τι υπολείμματα έχουν μαζευτεί μαλακώνουν αρκετά και τα καθαρίζω με μια βούρτσα. Εμένα είναι με την πόρτα από πάνω και καθαρίζω τον κάδο γύρω γύρω, ό,τι μπορώ να δω. Σίγουρα δεν χαλάει με calgon, για τη σόδα δεν ξέρω να σου πω.

5k3tp2.png

δες εδώ ίσως να βοηθήσει

http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

κοριτσια εγω εχω εχω πληντυριο που ανοιγει απο πανω...και στο λαστιχο παροτι αφηνω παντα ανοιχτη την πορτα μετα το πλυσιμο εχει πιασει μουχλα που δεν φευγει με τιποτα..εχω δοκιμασει σοφα ξυδι αλλα παλι τιποτα..και ειναι σε σημειο που δεν μπορω να βαλω το χερι μου να το καθαρισω...για πειτε βρε κοριτσια πως θα φυγει..το εχω 3χρονια το πληντυριο..

Η σόδα κάνει καλή "δουλειά", θα βάλει πλύση στους 90 χωρίς ρούχα....κανονικά πρέπει να το κάνουμε 1 φορά το μήνα αυτό για να μην πιάνουν άλατα...μου το είχε πει παλιότερα μια φίλη και το εφαρμόζω εδώ και καιρό - μας το πρότεινε και ένας τεχνικός πλυντηρίου, επισης μου είχε πει αντί για λευκαντικό να βάζω και πάλι σόδα.

gNrhp2.png

κοριτσια καλημερα!

να ρωτησω κατι κι εγω?

πως φευγει η κολλα απο καθρεφτη?

μας εφεραν ενα καινουριο επιπλο και δεν μπορω να το καθαρισω με τιποτα...:confused:

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Η σόδα κάνει καλή "δουλειά", θα βάλει πλύση στους 90 χωρίς ρούχα....κανονικά πρέπει να το κάνουμε 1 φορά το μήνα αυτό για να μην πιάνουν άλατα...μου το είχε πει παλιότερα μια φίλη και το εφαρμόζω εδώ και καιρό - μας το πρότεινε και ένας τεχνικός πλυντηρίου, επισης μου είχε πει αντί για λευκαντικό να βάζω και πάλι σόδα.

και εμενα μου το ειχε πει ο τεχνικος οταν ειχα παρει το πλυντηριο ρουχων.το κανω απλα οχι συχνα.αλλα ναι πρεπει για να τα καθαριζει η σοδα ολα.

Δηλαδή βάζοντας απλά σόδα 1 φορά τον μήνα

δεν χρειάζεται να βάζουμε σε κάθε πλύση ταμπλέτα calgonit??? (αυτό για τα άλατα)

-αχ πείτε μου "ναι"...δεν την γουστάρω καθόλου αυτή τη ταμπλέτα κάθε φορά που την βάζω!!!...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...