Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Καλέ τι ωραια πραγματα διαβάζω και χρησιμα πάνω απ'ολα?΄

ΚΑΜΜΕΝΑ ΛΙΠΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Βαζουμε αρκετο νερό και σοδα φαγητου, το αφηνουμε καμια ωριτσα και μετα φευγουν τα παντα πανευκολα.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα!!

εχω μεγαλο προβλημα με το σαλονι μου.......

στα περσινα μας γενεθλια , ειχαμε ενα ''ατυχηματακι'' με μια φιλη, και πανω στο ταμπουρε μου, εχει ενα μεγαλο λεκε απο αιμα.φυσικα εχει καταξεραθει!

ολη την χρονια , στο σαλονι εχω ''φορεσει'' τα καλυματα που μου εχει ραψει η μανουλα μου, αλλα θελω να τα βγαλω για αλλαγη!!!και

φυσικα δεν μπορω να βλεπω το λεκε!ειναι χαλια!!!!!

σημειωτεον, ολα τα καλλυματα του σαλονιου βγαινουν, εκτος του ταμπουρε!! :twisted::twisted::twisted:

τι να κανω???

θελει επι τοπου καθαρισμα.το υφασμα ειναι ανοιχτο μπεζ-γκρι σενιλ.

πηρα τον διαβολακο του λεκε, αλλα δεν τολμω να το χρησιμοποιησω.φοβαμαι μην χαλασω το υφασμα....

τι λετε???να το δοκιμασω??καμια αλλη ιδεα???

αχ βρε κοριτσια......βοηθηστε με....

για τον διαβολάκο δεν ξέρω... αλλά εγώ που έπαθα κάτι ανάλογο με τα νυφικά μου παπούτσια... που αξιώθηκα μετά από πολυυυυυυυυυυυ καιρό να τα καθαρίσω :oops: η μόνη λύση που βρήκα ήταν το carpex για τα χαλιά!

Στο ταμπουρέ σου όμως το μόνο που φοβάμαι... είναι μην καθαρίσει τον λέκε... αλλά "ξεράσει" ποιό πέρα... ξέρεις... όταν στεγνώσει... μην αφήσει λεκέ το νερό εκεί που θα έχει βρέξει το ύφασμα...

Πάντως... το έχεις που το έχεις μονίμως καλλυμένο... δεν έχεις τελικά να χάσεις και πολλά αν δοκιμάσεις να το καθαρίσεις :wink:

καλή επιτυχία!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

αυτο σκεφτομουν κι εγω....ουτως η αλλως δεν μπορω να το αφησω ετσι....

χειροτερα παντως δεν γινεται!!!!

απλα ειπα επειδη ειστε τοοοοοοοοσο νοικοκυρουλες μηπως ειχατε καμια καλη ιδεα!...... :roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

έψαξα λίγο στο ίντερνετ και βρήκα αυτά:

Αίμα - οι λεκέδες απο αίμα αφαιρούνται εύκολα την ίδια στιγμή με λίγο κρύο νερό και λίγες σταγόνες αμμωνία. Πλένοντας ύφασμα με λεκέδες απο αίμα με ζεστό νερό το αίμα εισχωρεί στην ύφανση και είναι πλέον αδύνατον να καθαρίσει.

? Λεκέδες από αίμα και απορρυπαντικό

Το ζεστό νερό δεν αφαιρεί, όπως πολλοί πιστεύουν, τους λεκέδες από αίμα. Αντίθετα, εξαπλώνονται στο ύφασμα καταστρέφοντάς το. Το αίμα βγαίνει με κρύο νερό και απορρυπαντικό ρούχων.

Λεκές από αίμα σε χαλί

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΜΩΝΙΑ (ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ) ΣΕ 1/4 ΤΟΥ ΛΙΤΡΟΥ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΟΠΩΣ : AIMA , ΣΟΚΟΛΑΤΑ , ΓΑΛΑ κλπ .

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΕΚΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ.

ΑΦΟΥ ΞΕΡΑΘΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΛΕΚΕΣ ΤΟΝ ΞΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ . ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΛΕΚΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΒΡΕΓΜΕΝΟ .

σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου....σε κοπο σε εβαλα!!

αυτα τα ξερω ομως απο την μαμα μου...αλλα δεν τα τολμω γιατι πως θα στεγνωσει???

.....ξερεις απο κατω εχει το αφρολεξ...τι στο καλο ειναι αυτο.....

δεν ξερω.....

με το καρπεξ που μου ειπες παντως.....μηπως να το δοκιμασω???το σπρευ εννοεις η' το σαμπουαν?? :roll::roll:

είχα πάρει ένα (μάλλον σαμπουαν...) που για να καθαρίσεις... πέρνεις μόνο τον αφρό της σαπουνάδας που σχηματίζεται!

ας το μεταφερω εδω λοιπον..μηπως και ξερετε..

επειδη ο σκυλος μου ειχε ενα ατυχημα (επεσε καυτο λαδι πανω του)του βαζαμε στην πλατη του αλοιφη για συγκαματα πεπανθολ.

αυτος ομως εκανε τουμπες ολη την ωρα με αποτελεσμα το μαρμαρο που εχουμε στο μπαλκονι να εχει κανει λεκεδες.

φανταστειτε πως ειναι σαν να εχει πεσει λαδι.ειναι λιπαροι λεκεδες και εχουν ποτισει στο μαρμαρο και δεν φευγουν με τιποτα.

εχετε καμια ιδεα?

Για να καθαρίσετε το μάρμαρο, ποτέ χλωρίνη, αλλά χυμό λεμονιού με αλάτι.

κοίτα κι εδώ :arrow:

το 2ο προϊον!

Διαφημίσεις

Μένουμε σε διαμέρισμα που διαθέτει και τζάκι. Δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ, και πιθανόν ούτε πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε ως τζάκι. Έχω βάλει μέσα -οποία πρωτοτυπία- λευκά χοντρά κεριά -έκοψα σε ανισοϋψή κεριά τη λαμπάδα του γάμου- και βότσαλα. Ο Άγγελος έχει ήδη αρχίσει να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για το τζάκι και τα παρελκόμενα, και σκέφτομαι να πάρω ένα κάλυμμα για την πρόσοψη, να του κόψω λίγο τη φόρα. Μήπως έχετε υπόψη κάποιο μαγαζί με είδη τζακιού που να ξεφεύγει κάπως από τα κλασικά; Κανένα από τακαλύμματα που έχω δει ως τώρα δεν με ενθουσίασε...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Ξερω οτι υπαρχουν πολυ ωραια απο γυαλι αθραυστο και το κανεις παραγγελια σε οτι σχεδιο σου αρεσει,στην Κρητη ξερω να σου πω,Αθηνα με πιανεις αδιαβαστη :?

4

Θα πας στην Βυσσης.....εχει αμετρητα μαγαζια με τετοια ειδη.......απο τα πιο κλασσικα στα πιο ντιζαινατα....αναλογως τι πληρωνεις....

Καλυτερες τιμες αλλα οχι και πολλα σχεδια ειχα δει στον κυριακουλη στην αγια βαρβαρα.......αυτος φημιζεται γενικως για καλες τιμες (βασικα πλακακια εχει αλλα στο ισογειο ειχε και ειδη κιγκαλεριας)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλα εχετε τζακι και δεν το χρησιμοποιειτε?

Εμενα ο μονος μου καημος ειναι που δεν εχει τζακι το σπιτι μου και αν καποια στιγμη παρω αλλο θα ειναι γι αυτον τον λογο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

Ηλιάννα, μένω μεν Ηράκλειο αλλά Ηράκλειο Αττικής!!! :wink:

Όλγα μάλλον προς κρύσταλλο προσανατολίζομαι κι εγώ.

Βέρα ήξερα πως θα είχες τη λύση! Να φανταστείς σκεφτόμουν να σε ρωτήσω με πμ! :lol:

Dora η αλήθεια είναι πως το λατρεύω το τζάκι. Αλλά σε διαμέρισμα της Αθήνας μου φαίνεται κάπως δήθεν, παράταιρο... Λίγο "φυτευτό" για να ζητάνε οι ιδιοκτήτες περισσότερα χρήματα. Έχω συνδέσει το τζάκι αν όχι με χωριό τουλάχιστον με μονοκατοικία. :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Μένω στον 5ο και έχω τζάκι. Αυτή τη στιγμή ανάβει. Συγκεκριμένα από προχθές. Δεν ξέρω γιατί το έχεις συνδυάσει με χωριό... Δεν έχεις ακούσει που λένε "αυτός είναι από τζάκι" :lol: Λοιπόν, έχω πάρει ταψάκια μιας χρήσης αυτά του αλουμινίου, και βάζω μέσα από λουκανικάκια, μπέικον, μέχρι μανιτάρια, ντοματούλες, πατατούλες, πιπεριές, κρεμμύδια, μελιτζάνες, τυρί φέτα, κασέρι, μέχρι και αυγά. Έχεις φάει αυγό ψητό στο τζάκι ??? Θα πάθεις! Κρίμα να μένει ανεκμετάλλευτο! Για να μην πω για τις ώρες μετά ύπνου παιδιών, με κρασάκι και καλή παρέα.... :roll::wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Μένω στον 5ο και έχω τζάκι. Αυτή τη στιγμή ανάβει. Συγκεκριμένα από προχθές. Δεν ξέρω γιατί το έχεις συνδυάσει με χωριό... Δεν έχεις ακούσει που λένε "αυτός είναι από τζάκι" :lol: Λοιπόν, έχω πάρει ταψάκια μιας χρήσης αυτά του αλουμινίου, και βάζω μέσα από λουκανικάκια, μπέικον, μέχρι μανιτάρια, ντοματούλες, πατατούλες, πιπεριές, κρεμμύδια, μελιτζάνες, τυρί φέτα, κασέρι, μέχρι και αυγά. Έχεις φάει αυγό ψητό στο τζάκι ??? Θα πάθεις! Κρίμα να μένει ανεκμετάλλευτο! Για να μην πω για τις ώρες μετά ύπνου παιδιών, με κρασάκι και καλή παρέα.... :roll::wink:

Μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι!!! :wink:

Και για το φαι κ για το... μετα τον υπνο των παιδιων! :lol:

Καλοπερνάτε!!! :lol:

Τα αβγά τα απεχθάνομαι, αλλά τα υπόλοιπα καλούδια ψητά στο τζάκι ή πατατούλες στη χόβολη είναι σλουρπ!!! :P

Τζάκι έχουμε στο σπίτι στο χωριό. Το λατρεύω. Όποτε είμαι εκεί δεν ξεκολλάω. Έχω μεγαλώσει σε μονοκατοικία, λίγο έξω από την Αθήνα, και γενικώς τα διαμερίσματα είναι κάτι σχετικά καινούργιο για μένα. Τζάκι και διαμέρισμα κατ' εμένα δεν συνάδουν. Μια φίλη που έχει τζάκι σε τρίτο όροφο έχει ξύλα στο υπόγειο και κάθε φορά που χρειάζεται τα μεταφέρει πάνω με το ασανσέρ... Δεν ξέρω... Μου φαίνεται αταίριαστο και αστείο... :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Που πάει ο νούς σου? Που τρέχει ο λογισμός σου? Με φίλους εννοούσα εγώ, παρεούλα και κρασάκι :lol::lol::lol::lol: λέμε τώρα :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Που πάει ο νούς σου? Που τρέχει ο λογισμός σου? Με φίλους εννοούσα εγώ, παρεούλα και κρασάκι :lol::lol::lol::lol: λέμε τώρα :wink:

Πονηρο μυαλο εγω! Α! θα με δειρω :lol::lol::lol:

Κανε μια ερευνα αγορας. Υπαρχουν τα κλασσικα σπαστα (3 τεμαχιων) αλλα και τα μονοκομματα ευθεια (τετοιο εχω εγω με μεταλλικη σητα το βρηκα πολυ οικονομικα), επισης υπαρχουν τα καμπυλα. Τα μεταλλικα ειναι απο ψημενο γυαλι και συνηθως ειναι ακριβα. Το θεμα ειναι αν θες να ρποστατευει απο την φωτια απλα η και να φαινεται το εσωτερικο που θα το εχεις διακοσμημενο.

Πρεπει να δεις τι ταιριαζει στο τζακι σου.,.......εμενα ταιριαζε μονο το ευθυ μονοκομματο πχ. Εγω οταν δεν αναβω το τζακι (κι εμεις ψηνουμε καλουδια το χειμωνα) το διακοσμω με φαναρια, κερια κλπ. Μπορεις να βρεις και μια υπεροχη ριζα (ελιας πχ) και να την εχεις μεσα με κερια και ρεζο.

Υπαρχει τερασρια ποικιλια και τιμες να σου φυγει το τσερβελο, οποτε καλο ειναι να το ψαξεις πολυ......εχε υποψη και τον παραγοντα παιδι......δεν σε προστατευουν καταναγκη ξερεις........στο mothercare εχει ενα ειδικο προστατευτικο καγκελο για το τζακι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Είσαι φοβερή!!!!

Ευχαριστώ για τις ιδέες!

Το δικό μου τζάκι είναι γωνιακό, δεν ξέρω αν θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία για γωνιακά, αλλά κάτι ελπίζω να βρω. Ναι, θέλω να φαίνεται το εσωτερικό... Φαντάζομαι μόνο τα γυάλινα θα επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Θα κατέβω αύριο το μεσημέρι Βύσσης να δω τι υπάρχει.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

γεια. εχει καμια ιδεα κανεις πως καθαριζω ρουχα που εχουν γαριασει? εχω κατι μπουρνουζοπετσετες του γιου μου που δεν εχουν χρησιμοποιηθει πολυ και τωρα που θελω να τις χρησιμοποιησω για την κορη μου- ειναι 20 ημερων-

ειναι τοσο γαριασμενες και σκληρες που δεν κανουν. :?::?::?::?:

έχεις στεγνωτήριο???

εμένα η πεθερά μου είχε δώσει κάποιες πάνες του άντρα μου (αχρονολόγητες δηλαδή γαριασμένες μεν -ανεκτίμητες δε :lol::lol::lol: )

τις έπλυνα κανονικά και μετά στο στεγνωτήριο (όσο τις πλένω και τις βάζω στεγν τόσο πιο μαλακές γίνονται)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...