Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωρεά Οργάνων

Sam

Θα θέλατε να γίνετε δωρητής οργάνων?  

302

1. 1. Θα θέλατε να γίνετε δωρητής οργάνων?

• ναι - είμαι ήδη δωρητής οργάνων
      74
    • ναι θα ήθελα αλλά δεν έχω προλαβει να ασχοληθώ/δεν εχω ενημερωθει για την διαδικασια
      209
    • το σκέφτομαι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα
      104
    • όχι δεν θα το ήθελα
      112

Recommended Posts

α) Αυτός που έγραψε το άρθρο στο ΙΝΚΑ, δε ξέρει τι του γίνεται.

Πχ το παραπάνω είναι ολότελα λάθος, ο εγκεφαλικά νεκρός, ιατρικά ΕΙΝΑΙ νεκρός. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι ζωντανός, η ελπίζουν ότι θα ζωντανέψει, οφείλεται σε ελλειπή κατανόηση των σχετικών εννοιών και σε συναισθηματική αντιμετώπιση.

Ενώ εσύ ξέρεις τι σου γίνεται ? Δες και παραπάνω τις απαντήσεις της μαριαλ στις ανακρίβειες σου.

Να σου θυμήσω πως υπάρχουν περιπτώσεις "ξεγραμμένων" παγκοσμίως που επανήλθαν..... και οπωσδήποτε το να σε αναγκάζουν με το ζόρι να γίνεις δωρητής εμένα μου φαίνεται πολύ δόλιο.

Μη μου πεις πως μπορείς να δηλώσεις την αρνηση σου και μπλα μπλα....στο ελληνικό κράτος είμαστε και άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 498
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για τρίτη η τέταρτη φορά λέω ότι αυτό που λες, ("με το ζόρι") ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ούτε με τον προηγούμενο νόμο (2011) ούτε με τον καινούριο (2012). το άρθρο του ΙΝΚΑ αναφέρεται στον προηγούμενο.

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση εγκεφαλικά νεκρού ο οποίος να επανήλθε στα ιατρικά χρονικά. Λέω εγκεφαλικά νεκρού, το οποίο έχει συγκεκριμένη ιατρική σημασία.

http://www.san.gr/gr/arth_eg_th_life.htm

ο εγκεφαλικά νεκρός, ιατρικά ΕΙΝΑΙ νεκρός.

δες εδώ:

http://www.iatrikionline.gr/IB80/eidiko/eidiko_exo.htm

αναφέρει ως πτωματικό δότη το δότη οργάνων (και συγγεκριμένα νεφρών) μετά από την παύση και της καρδιακής λειτουργείας....

τον κλινικά νεκρό δεν τον αναφέρει ώς πτωματικό δότη, άλλα ώς κλινικά νεκρό δότη...

άρα υπάρχει διαφορά μεταξύ κλινικά νεκρού και γενικότερου (καρδιακά) νεκρού στην ιατρική δεν είναι καθόλου το ίδιο

τους εγκεφαλικά νεκρούς τους αναφέρει ως Heart-Beating Donors για να επισημάνει τη διαφορά με τους non-Heart-Beating Donors.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν βρίσκω πουθενά την έκφραση «κλινικά νεκρός». Πιθανόν εννοείς «Εγκεφαλικά Νεκρός» σε αντιδιαστολή με το «Καρδιακά Νεκρός». Ναι δεν είναι "το ίδιο", ο Εγκεφαλικά νεκρός μπορεί για μερικές ώρες να διατηρηθεί σε καρδιακή λειτουργία με τα μηχανήματα ώστε να αφαιρεθούν τα όργανα. Εγκέφαλος, ψυχή, συνείδηση κλπ δεν υπάρχουν, εννοώ ότι ο άνθρωπος έχει εξαφανιστεί, είναι νεκρός.

....πουφ, πως το λένε. έχει μείνει μόνο το σώμα πίσω.

Η συγκεκριμένη εργασία αφορά μόνο λήψη νεφρών (από πτωματικούς δότες). Για τα υπόλοιπα όργανα, καρδιά, πνεύμονες συκώτι κλπ, χρειάζονται εγκεφαλικά νεκροί δότες.

Διαφημίσεις

Να σου θυμήσω πως υπάρχουν περιπτώσεις "ξεγραμμένων" παγκοσμίως που επανήλθαν......

μπορεις σε παρακαλω να αναφερεις καποια?? ειναι ενδιαφερον να δουμε αν οντως ισχυει αυτο η αν τελικα ειναι urban legend :)

• 1 month later...

Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες χάρη στον ΓΑΠ

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/274221/anagkastikoi-dotes-organon-oloi-oi-ellines-hari-ston-gap#ixzz2JDCCq6wF

το γνωριζατε εσεις αυτο?

αν ανοιξα το θεμα σε λαθος ενοτητα παρακαλω να μεταφερθει

πριν απο λιγο το διαβασα και εγω σε ενα αλλο site το οποιο ειχε και βιντεο με ρεπορταζ απο ενα τοπικο καναλι της Λαμίας..τι να πω?δε ξερω αν ισχυει τελικα η οχι...

Δυστυχώς ισχύει:

Νομος 3984/2011 (ΦΕΚ υπ.αριθμ. 150/27.6.2011, Τεύχος πρώτο)

Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις

ΑΡΘΡΟ 9, Παράγραφοι 2 και 3

2. Η αφαίρεση ενός η περισσότερων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται, εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. Η έναρξη ισχύος της παρούσας παραγράφου αρχίζει από 1.6.2013.

3. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) τηρείται αρχείο όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσής τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον Ε.Ο.Μ. σχετική δήλωσή του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Για τη δήλωση δεν απαιτείται συγκεκριμένος τύπος, αρκεί να συνεπάγεται ρητά και αβίαστα η ακριβής βούληση του προσώπου.

ολόκληρος ο νόμος εδώ:

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.eom.gr%2Findex.php%3Foption%3Dcom_k2%26view%3Ditem%26task%3Ddownload%26id%3D5%26Itemid%3D37%26lang%3Del&ei=FqAFUfb1E5Or0AXP2oDIDA&usg=AFQjCNHKZjimu7Ey-mo3qvboyQi-_h1RrQ&sig2=wIauhaju4Hgxp3NyDLxFCw

σε pdf (από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων είναι το link)

NLYdp2.png VqePp2.png

1. Συμπληρώστε μια υπεύθυνη δήλωση, τονίζοντας ότι δεν επιθυμείτε να γίνετε δωρητές οργάνων, αν διαπιστωθεί ότι είστε νεκροί εγκεφαλικά.

2. Επικυρώστε το έγκυρο της υπογραφής σας σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή Κ.Ε.Π. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).

3. Αποστείλατε στον ΕΟΜ την υπεύθυνη δήλωσή σας, με συστημένη επιστολή ή μέσω ΚΕΠ, κρατώντας αντίγραφο.

4. Ζητήστε αριθμό πρωτοκόλλου από τον Ε.Ο.Μ.

Διαφημίσεις

θ χαμός θα γίνει πάλι, μια μέρα πριν την εφαρμογή θα το παιξουν στα κανάλια θα αρχίσει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και την επομένη ολοι θα σπεύσουν στα ΚΕΠ να δηλώσουν την αντίθεση τους....ελα παππού να σου δείξω το σπίτι σου...καλά κι εγώ αντίθετη μάλλον ειμαι αν έρθει η ώρα ας αποφασίσει η οικογένεια μου και οχι κάποιοι άγνωστοι γιατροί.

Πριν τα Χριστούγεννα παρέσυρε ενα αυτοκίνητο το φαρμακοποιό της γειτονιάς μας, 29 χρονών...δεν την έβγαζε έλεγαν οι γιατροί....μαύρες γιορτές περάσαμε και τελικά κούτσα κούτσα εγχείρηση στην εγχείρηση (αλλά πάντα σε κώμα) την γλίτωσε και τον ξύπνησαν από το κώμα πριν μια εβδομάδα. Δεν ξερω αν ήταν εγκεφαλικός θάνατος ή όχι αλλά ξέρω οτι ποτέ δεν ξέρεις και η μητέρα μου που ειναι νοσηλεύτρια χειρουργείου είμαι σίγουρη οτι θα δηλώσει αντίθεση στην δωρεά με το ζόρι.

Ωστόσο σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αφαιρεθούν όργανα από κλινικά νεκρό άτομο εάν δεν υπάρχει η συναίνεση της οικογένειας. Αυτό ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις που ο κλινικά νεκρός έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να είναι δωρητής οργάνων.

«Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η συναίνεση της οικογένειας» διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΕΟΜ Αναστάσιος Χατζής. Μάλιστα θα πρέπει να υπάρχει η συναίνεση όλων των μελών της οικογένειας. «Έστω και ένας να έχει αντίρρηση η διαδικασία δεν προχωρά» υπογραμμίζει ο κ.Χατζής δεδομένου ότι έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ερωτήματα σχετικά με τη λήψη οργάνων.

http://iatropedia.com/articles/read/3560

Εντάξει ρε παλληκάρια, άμα χρειάζεστε την συναίνεση της οικογένειας γιατί τον ψηφίσατε το ρημαδονόμο?

Και πριν μπορούσανε να πάνε οι γιατροί να ενημερώσουν τους συγγενείς και να ζητήσουν έγγραφη συναίνεση.

Ποια η διαφορά τώρα?

Τόσος ντόρος για το τίποτε?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

• 4 εβδομάδες μετά...
Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη δωρεά οργάνων.

Η δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος και προτείνει στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική δήλωση ότι «Αρνούμαι να γίνω δότης οργάνων», την οποία θα βρουν στις ιστοσελίδες και στα γραφεία της με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.

«Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να προσβάλει δικαστικά το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» στη δωρεά οργάνων ανθρωπίνου σώματος και δηλώνει ότι θεωρεί «αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε».

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%BD%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

«Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών»

Καλά, αυτό κι αν είναι παρατραβηγμένο. Σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο οι πολίτες θεωρούνται αυτόματα δότες εφόσον δεν δηλώσουν ρητά αντίθεση, και μάλιστα πολλοί Έλληνες ασθενείς επωφελούνται από τη γενναιοδωρία ξένων δοτών και των συγγενών τους.

Προσωπικά συμφωνώ ότι η δωρεά οργάνων δεν πρέπει να είναι υποχρέωση, αλλά μου κάνει άσχημη εντύπωση όταν βλέπω τέτοια άμεση κινητοποίηση κατά του νόμου, τη στιγμή που όταν πρόκειται για δωρεά οργάνων είμαστε για χρόνια στο "πρέπει να το σκεφτώ ακόμη".

Πληροφοριακά, εδώ και 15 χρόνια κουβαλώ στο πορτοφόλι μου την κάρτα δωρητή του ΕΟΜ. Εννοείται ότι εύχομαι όταν πεθάνω να είμαι σε ηλικία που κανείς να μην χρειάζεται τα όργανά μου, αλλά δεν ένιωσα ποτέ υποψήφιο θύμα λόγω της κάρτας.

Διαφημίσεις

α) ο νόμος έχει αλλάξει.

β) και πριν (τον νόμο ο οποίος έχει αλλάξει) ο ασθενής θεωρείτο αυτόματα δότης. το θέμα ήταν να συμφωνούσαν οι συγγενείς του.

• 1 month later...

Ερωτηση: Ο νεαρος ηθοποιος που ειχε προσφατα το ατυχημα και βρισκεται επι δυο εβδομαδες στην εντατικη, ειναι εγκεφαλικα νεκρος η ειναι σε κωμα? Πως αυτα διαχωριζονται? Θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσε καποιος να απαντησει .

πιθανότατα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν έχω πληροφορίες για κώμα. αν ήταν εγκεφαλικά νεκρός δεν θα άντεχε 2 εβδομάδες, σύμφωνα με γιατρούς το σώμα δεν αντέχει πάνω απο 2 - 3 24ωρα (σε πλήρη μηχανική υποστήριξη) ενώ ανακηρύσσεται (και αναφέρεται ως) νεκρός.

(από τα άρθρα που έριξα μια ματιά μάλλον είναι σε φυτική κατάσταση, είναι ενδιάμεσο των δύο που αναφέρεις, δες το άρθρο πιο κάτω για λεπτομέρειες.)

Για τον διαχωρισμό σε παραπέμπω στο άρθρο του πανεπιστημιακού ιατρού Λαγγουράνη που τα περιγράφει αναλυτικά

http://www.san.gr/gr/arth_eg_th_life.htm

• 2 months later...

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση εγκεφαλικά νεκρού ο οποίος να επανήλθε στα ιατρικά χρονικά.

βρήκα δύο ιστορίες, που φίλε μου επελέυθερε φαίνονται αληθινες, και φυσικά σε προκαλώ να τις συζητήσουμε...

sam schmid

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2077595/College-student-coma-recovers-hours-life-support-switched-off.html

Παναγιώτα Αποστολοπούλου

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=9528877

από το πρώτο λινκ

Sam Schmid was comatose
το brain scan που λέει είναι μεταξύ άλλων μέρος διαδικασίας για να δούν ΑΝ είναι εγκεφαλικά νεκρός. Τα υπόλοιπα είναι δραματοποίηση της φυλλάδας.

Για το δεύτερο, έχω δει σε άλλη εφημερίδα το χαρτί το οποίο λέει ξεκάθαρα για κώμα. Εφόσον αναφέρει ότι ο νευρολόγος δεν υπέγραψε, σημαίνει ότι δεν διαγνώστηκε εγκεφαλικός θάνατος. Τα υπόλοιπα είναι δραματοποίηση.

Και στις 2 περιπτώσεις (και σε άλλες) αυτό που έγινε είναι συζήτηση για δωρεά οργάνων ΠΡΙΝ τη διάγνωση εγκεφαλικού θανάτου. Έχω διαβάσει κάπου ότι ο ΕΟΜ έδωσε σύσταση να μην γίνεται πλέον αυτό, για να αποφεύγονται τέτοια επισόδεια δημοσίων σχέσεων από ηλίθιους δημοσιογράφους.

Και τα δύο άρθρα είναι φοβερά προκατειλειμμένα. στο δεύτερο δεν αναφέρεται πουθενά η άποψη του γιατρού η έστω μια δήλωση, τίποτα. μόνο δραματοποιημένοι διαλόγοι. σε ένα δικαστήριο, θα τους έδιωχναν όπως μπήκαν.

Τα έχουμε πεί για το ΑΝΣ. Γιατί δε ρωτάτε κανένα αναισθησιολόγο καλύτερα να σας τα πεί απευθείας;

Όποιος ΔΕΝ καταλαβαίνει λοιπόν....

Το να κάνουμε την άγνοια επιχείρημα είναι τραγικό.

Τα έχουμε πεί για το ΑΝΣ. Γιατί δε ρωτάτε κανένα αναισθησιολόγο καλύτερα να σας τα πεί απευθείας;

Όποιος ΔΕΝ καταλαβαίνει λοιπόν....

Το να κάνουμε την άγνοια επιχείρημα είναι τραγικό.

Εγώ φίλε εδώ & 30 χρόνια είμαι δωρητής οργάνων & πιστεύω ότι όταν μου συμβεί το μοιραίο & είναι όποια οργανά μου σε καλή κατάσταση, δεν θα ήθελα,ούτε να ταλαιπωρήσω κανένα...ίσα ίσα κάποιον να σώσω, & μετά θα επιθυμούσα κάψιμο-αποτέφρωση- όπου.... το κάνουν. Βουλγαρία...δεν ξέρω.. :confused:

φιλε μου,apeleytheros, ο καθενας μας που σχολιαζει, θετει προβληματισμους,

δεν χρειαζεται να ειμαστε γνωστες των παντων για να εκφρασουμε αποψη σε ενα forum...

μετα το σχολιο σου, διαβασα για το ΑΝΣ και παλι δεν πειθομαι, υπαρχουν αντανακλαστικα, επομενως γιατι θεωρειται νεκρο το ατομο;δεν μπορει να επανελθει;

τελος παντων, εννοειται ο καθενας εχει τις αποψεις του και την κοσμοθεωρια του, και αυτο ειναι απολυτα σεβαστο.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Υπάρχει σαφέστατη διαφορά μεταξύ της φυτικής κατάστασης (vegetative state) και του εγκεφαλικού θανάτου. Η φυτική κατάσταση είναι μια σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη, που όμως δεν σημαίνει θάνατο του ατόμου. Στη φυτική κατάσταση, ενώ διατηρείται ικανοποιητική η λειτουργία του εγκεφαλικού στελέχους, μόνον ο εγκεφαλικός φλοιός είναι εκείνος που έχει παύσει να λειτουργεί. Στην περίπτωση αυτή το άτομο έχει αυτόματη αναπνοή και καρδιαγγειακή λειτουργία, αλλά στερείται συνείδησης. Μόνιμη φυτική κατάσταση (persistent vegetative state) οφείλεται σε σοβαρή βλάβη του εγκεφάλου και αντιστοιχεί σε μια υποτυπώδη μορφή ζωής. Κατ αυτήν, ο ασθενής αν και έχει απολέσει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα του ατόμου, μπορεί με κατάλληλη φροντίδα να διατηρείται στη ζωή. Έχει συμβεί, σε σπάνιες περιπτώσεις ασθενών με οριακή εγκεφαλική βλάβη, να επέλθει ανάνηψη από αυτήν την κατάσταση. Σε καμία περίπτωση, τα άτομα με παρατεινόμενο κώμα ή μόνιμη φυτική κατάσταση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκεφαλικά νεκρά και ακόμη περισσότερο, να θεωρηθούν ως δότες οργάνων.

http://www.transplantation.gr/article_patients.asp?patient_id=&medicine_id=6&category_id=&article_id=267

Προσωπικα ολο αυτο το βρηκε ενδιαφερον. Αλλα.....

επιμενω....

στην περιπτωση γνωστου και νεου ηθοποιου που προσφατα εχασε τη ζωη μετα απο ατυχημα, δεν διευκρινιστηκε αν ηταν εγκεφαλικα νεκρος η σε φυτικη κατασταση. ΑΝ ηταν σε φυτικη κατασταση, λογικα, δεν θα εμενε στη ΜΕΘ τοσο πολυ καιρο....ΑΝ ηταν εγκεφαλικα νεκρος, τι περιμεναν οι συγγενεις του τοσο καιρο?? Προφανως την ανανηψη....

Αυτο το περιστατικο με εχει βαλει σε σκεψεις για να ειμαι ειλικρινης..αν και ειμαι καταγεγραμμενη ως δοτης αρκετο καιρο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...