Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Παλλάδα

Recommended Posts

η ερωτηση ειναι ρητορική :)

μου συστησαν ομοιοπαθητικό (με θεαματικες και ανελπιστα εντυπωσιακες επιτυχιες στην ομοιοπαθητικη θεραπεία ανθρωπων) και πήγα μια φορα (πριν μαθω την ειδικότητα) αλλά μου έκανε συχνα αναφορά στα σκυλακια και κατι υποψιάστηκα. Και το επιβεβαιωσα όταν τη ρωτησα τι γιατρος ειναι. Και δε θελω να ξαναπάω. Και ειπα να ρωτησω κι εδω μπας και ειμαι οπισθοδρομικια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 408
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω παντως, προτιμω γιατρο-ομοιοπαθητικο αναλογα με το προβλημα...

πχ, για το παιδι? ομοιοπαθητικο παιδιατρο

για δερματολογικα? ομοιοπαθητικο δερματολογο

κλπ κλπ..

ψαχνω δηλαδη πρωτα ειδικοτητα και μετα τον αντιστοιχο ομοιοπαθητικο....

2 παρατηρήσεις:

Το κάθε μήνα επίσκεψη είναι συνήθης τακτική των ομοιοπαθητικών. Αυτό σημαίνει για αυτούς η παρακολούθηση, που λέει Βυθούλκας (ο Βυθούλκας δεν αναλύει τι εννοεί όταν λέει πως παρακολουθούμε τον ασθενή, αλλά σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από αυτό). Τα χρήματα από την άλλη σίγουρα είναι πολλά αλλά εξαρτάται και από το πόση ώρα βλέπει την οικογένεια. Αν σε 2 ώρες βγάζει 300 ... είναι κάπως πολλά στην εποχή μας. Αλλά μετράει και το κατά πόσο έχετε αποτέλεσμα με την συνταγογράφηση του.

Κτηνίατρος; Γιατί όχι; Γενικά στην Ευρώπη υπάρχουν ομοιοπαθητικοί που δεν είναι γιατροί. Μας πειράζει λοιπόν αν κάποιος είναι π.χ. και βελονιστής; Και εδώ για μένα μετράει η αποτελεσματικότητα. Επίσης αν κάποιος μπορεί να κάνει διάγνωση και εύρεση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού σε ζώα (που δεν μιλούν) πόσο ποιό εύκολο θα του είναι να το κάνει και σε ανθρώπους... :-)

πᾶν μέτρον ἄριστον

2 παρατηρήσεις:

Το κάθε μήνα επίσκεψη είναι συνήθης τακτική των ομοιοπαθητικών. Αυτό σημαίνει για αυτούς η παρακολούθηση, που λέει Βυθούλκας (ο Βυθούλκας δεν αναλύει τι εννοεί όταν λέει πως παρακολουθούμε τον ασθενή, αλλά σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από αυτό). Τα χρήματα από την άλλη σίγουρα είναι πολλά αλλά εξαρτάται και από το πόση ώρα βλέπει την οικογένεια. Αν σε 2 ώρες βγάζει 300 ... είναι κάπως πολλά στην εποχή μας. Αλλά μετράει και το κατά πόσο έχετε αποτέλεσμα με την συνταγογράφηση του.

Κτηνίατρος; Γιατί όχι; Γενικά στην Ευρώπη υπάρχουν ομοιοπαθητικοί που δεν είναι γιατροί. Μας πειράζει λοιπόν αν κάποιος είναι π.χ. και βελονιστής; Και εδώ για μένα μετράει η αποτελεσματικότητα. Επίσης αν κάποιος μπορεί να κάνει διάγνωση και εύρεση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού σε ζώα (που δεν μιλούν) πόσο ποιό εύκολο θα του είναι να το κάνει και σε ανθρώπους... :-)

Εντάξει, όπως το βλέπει κανείς... Εμένα μου φαίνεται παρατραβηγμένο..

Διαφημίσεις

αν κάποιος μπορεί να κάνει διάγνωση και εύρεση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού σε ζώα (που δεν μιλούν) πόσο ποιό εύκολο θα του είναι να το κάνει και σε ανθρώπους... :-)

Συμφωνώ. ;) Αν δεν υπήρχε άλλος ομοιοπαθητικός στην περιοχή μου, το πιθανότερο είναι ότι θα τον δοκιμαζα.

Αν όμως υπήρχε, θα προτιμούσα να απευθυνθώ σε γιατρό.

Νομίζω ότι όλοι οι γιατροί, ομοιοπαθητικοί και μη πρέπει να ξεκινήσουν να κόβουν τις αμοιβές τους. Τι θα πει 100 ευρώ επίσκεψη?? Είναι δυνατόν? Για πρώτο ραντεβού που κρατάει και δίωρο, το καταλαβαίνω, αλλά μετά το θεωρώ εξωφρενικό σαν ποσό.

Επίσης το κάθε μήνα επίσκεψη, μου φαίνεται υπερβολικό. Επίσης το καταλαβαινω αν είναι στην αρχή (το πρωτο 3 μηνο) και υπάρχει και κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Αλλά από κει και περα κάθε δύο με τρεις μήνες μου φαίνεται πιο λογικό. Αν μάλιστα δεν υπάρχει και πρόβλημα, κάθε 6μηνο απλά για συντήρηση. Ή στα έκτακτα.

Ο δικός μου πάντως χωρίς να του πω τίποτα, μου παίρνει πλέον για 3 άτομα στην τιμή του ενός! Και με αποδειξη!

Πρέπει να προσγειωθούν ορισμένοι γιατροί ή να τους προσγειώσουμε εμείς!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

εγω παντως, προτιμω γιατρο-ομοιοπαθητικο αναλογα με το προβλημα...

πχ, για το παιδι? ομοιοπαθητικο παιδιατρο

για δερματολογικα? ομοιοπαθητικο δερματολογο

κλπ κλπ..

ψαχνω δηλαδη πρωτα ειδικοτητα και μετα τον αντιστοιχο ομοιοπαθητικο....

Αν ο ομοιοπαθητικός είναι έμπειρος και ταγμένος στην επιστήμη του, τότε δεν υπάρχει λόγος να τρέχει κανείς σε διαφορετικές ειδικότητες. Μάλιστα το θεωρώ και λάθος, από την άποψη ότι δεν θα έχεις έναν γιατρό που να ξέρει καλά το ιστορικό σου ή του παιδιού, δλδ πώς αντιδράει (δερματικά ή εσωτερικά). Αν είναι καλός και έμπειρος γιατρός, μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα κι εσύ θα γλυτώσεις και χρόνο και χρήμα :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δώστε μου γνώμη για αυτό εδώ !!!! Και για αυτό !!

Οι τιμές είναι απίστευτες !!!!!

Τι λέτε ????

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Δώστε μου γνώμη για αυτό εδώ !!!! Και για αυτό !!

Οι τιμές είναι απίστευτες !!!!!

Τι λέτε ????

Εγώ ποτέ δεν θα έπαιρνα ομοιοπαθητικά από το ίντερνετ ακομα και Ελλάδα. Εδώ τρέχω σε συγκεκριμένο φαρμακείο μόνο, για να είμαι σίγουρη για την ποιότητα. Τι θες να πάρεις?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν ο ομοιοπαθητικός είναι έμπειρος και ταγμένος στην επιστήμη του' date=' τότε δεν υπάρχει λόγος να τρέχει κανείς σε διαφορετικές ειδικότητες. Μάλιστα το θεωρώ και λάθος, από την άποψη ότι δεν θα έχεις έναν γιατρό που να ξέρει καλά το ιστορικό σου ή του παιδιού, δλδ πώς αντιδράει (δερματικά ή εσωτερικά). Αν είναι καλός και έμπειρος γιατρός, μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα κι εσύ θα γλυτώσεις και χρόνο και χρήμα :wink:[/quote']

καταλαβα τι λες..

παρ ολα αυτα, θεωρω οτι ειμαστε τυχεροι που η γιατρος που παρακολουθει πλεον το παιδι, εινια παιδιατρος...

προς τιμην της παντως -κατα τη γνωμη μου- οταν την ρωτησαμε αν κανει ομοιοπαθητικη σε ενηλικες, μας ειπε οχι... ασχολειται μονο με παιδια..

Διαφημίσεις

Συμφωνώ σε όλα με fairy's mom, να προσθέσω ότι οι ομοιοπαθητικοί βλέπουν και παιδιά ενώ οι ομοιοπαθητικοί παιδίατροι δεν βλέπουν και ενήλικες. Συνεπαγωγή και όχι ισοδυναμία που λέμε και στα μαθηματικά :P

Μπράβο στον γιατρό σας fairy's, αν οι καλύτεροι κατεβάζουν τις τιμές τότε σίγουρα πρέπει και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Συμφωνώ σε όλα με fairy's mom, να προσθέσω ότι οι ομοιοπαθητικοί βλέπουν και παιδιά ενώ οι ομοιοπαθητικοί παιδίατροι δεν βλέπουν και ενήλικες. Συνεπαγωγή και όχι ισοδυναμία που λέμε και στα μαθηματικά :P

Ποιος το λέει αυτό;

Εγώ γνωρίζω ομοιοπαθητικούς παιδίατρους που βλέπουνε και ενήλικες, γιατί όχι;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Εγω πάντως όταν είχα ρωτησει τον όμοιο- παιδιατρο της μικρής μου για μένα, με χαρα μου απάντησε. ( εντάξει εγω έχω αλλον που ειναι κ ο γυναίκολογος μου κ με βοηθάει πολυ αυτός ο συνδυασμός )

Yugup3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Έχω καιρό να ποστάρω κάτι σχετικό με αρρώστειες των παιδιών εδώ.

Πριν ένα μήνα, ο πιτσιρίκος ωτίτιδα, εμπύρετη και με πολύ πόνο.

Τον βλέπει η συμβατική παιδίατρος και συνταγογραφεί τα κλασικά.

Μιλάω με τον όμοιο γιατρό. Μου δίνει ένα φάρμακα. Χρειάστηκε να πάρει 4 χάπια, αγωγή μισής ημέρας και τέρμα η ωτίτιδα.

Επίσης ο πιτσιρίκος. Μεγάλη Παρασκευή ήταν μια χαρά, πήγαμε στον Επιτάφιο, βολτάραμε, όλα καλά. Ξημέρωμα προς Μεγάλο Σάββατο, κάτα τις 3 η ώρα, ακούω έναν τραγικό βήχα, απερίγραπτο, λαρυγγικό, με συριγμό, με μεγάλη δυσκολία αναπνοής. Του δίνω σποντζία ΙΜ και τον βγάζω στο μπαλκόνι. Τίποτα ιδιαίτερο. Δίνω σποντζία 10Μ, πήρε 1 ώρα για να συνέλθει και να κοιμηθεί, χωρίς όμως να είναι καλά. Η αναπνοή του βαριά, με συριγμό και ροχαλητό.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο βήχας εκεί, ήταν όμως καλοδιάθετος, έπαιζε, δεν είχε πυρετό. Μιλάω με τον όμοιο γιατρό, του δίνω συμπτωματολογία, συνεχίζουμε με σποντζία. Το βράδυ πάρα πολύ δύσκολο. Εξαιρετικά βαριά αναπνοή, συριγμός, βήχας. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι είναι αλλεργικό το επεισόδιο.

Μιλάω με τον όμοιο γιατρό την Κυριακή του Πάσχα, του λέω τα συμπτώματα του παιδιού. Ταυτόχρονα με τρώει το χέρι μου να του δώσω κορτιζόνη, για να τον ανακουφίσω και γιατί φοβάμαι τα χειρότερα. Μου λέει και εκείνος ότι πιθανόν να πρόκειται για αλλεργικό επεισόδιο. Μου λέει να πάρει αντιμόνιουμ 200CH, 3 χάπια μέχρι το απόγευμα και μιλάμε. Συμφωνώ και ταυτόχρονα ετοιμάζω τσαντούλα για το νοσοκομείο.

Και ......... με το 2ο χάπι, πέρασαν όλα. Κοιμήθηκε το μεσημέρι ήσυχα, πήρε άλλα 2 χάπια μέχρι το βράδυ. Το βράδυ δεν ξύπνησε καθόλου.

Σήμερα, έχει ένα σποραδικό βηχαλάκι, καθαρή αναπνοή και θα πιεί το δεύτερο χάπι το βράδυ.

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να ευχαριστήσω τον γιατρό μας, κατ' αρχήν γιατί ήταν εκεί όλο το Πάσχα για τον πιτσιρίκο μου και γιατί τον έκανε καλά για άλλη μια φορά.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Οι ομοιοπαθητικοί όσον αφορά τον θηλασμό είναι απλά λιιιιιιγο καλύτεροι από τους συμβατικούς. Ο Κ μου είχε πει θα θηλάσεις το λιγότερο ένα χρόνο ενώ αυτός που πάω τώρα μου είπε μετά το εξάμηνο δεν προσφέρει κάτι. Τα ψιλοκλασσικά δηλαδή.

Έτσι σου είπε;;;;:shock: Ωχ μάνα μου, τρία πουλάκια δηλαδή....:lol:

Έχω καιρό να ποστάρω κάτι σχετικό με αρρώστειες των παιδιών εδώ.

Πριν ένα μήνα, ο πιτσιρίκος ωτίτιδα, εμπύρετη και με πολύ πόνο.

Τον βλέπει η συμβατική παιδίατρος και συνταγογραφεί τα κλασικά.

Μιλάω με τον όμοιο γιατρό. Μου δίνει ένα φάρμακα. Χρειάστηκε να πάρει 4 χάπια, αγωγή μισής ημέρας και τέρμα η ωτίτιδα.

Επίσης ο πιτσιρίκος. Μεγάλη Παρασκευή ήταν μια χαρά, πήγαμε στον Επιτάφιο, βολτάραμε, όλα καλά. Ξημέρωμα προς Μεγάλο Σάββατο, κάτα τις 3 η ώρα, ακούω έναν τραγικό βήχα, απερίγραπτο, λαρυγγικό, με συριγμό, με μεγάλη δυσκολία αναπνοής. Του δίνω σποντζία ΙΜ και τον βγάζω στο μπαλκόνι. Τίποτα ιδιαίτερο. Δίνω σποντζία 10Μ, πήρε 1 ώρα για να συνέλθει και να κοιμηθεί, χωρίς όμως να είναι καλά. Η αναπνοή του βαριά, με συριγμό και ροχαλητό.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο βήχας εκεί, ήταν όμως καλοδιάθετος, έπαιζε, δεν είχε πυρετό. Μιλάω με τον όμοιο γιατρό, του δίνω συμπτωματολογία, συνεχίζουμε με σποντζία. Το βράδυ πάρα πολύ δύσκολο. Εξαιρετικά βαριά αναπνοή, συριγμός, βήχας. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι είναι αλλεργικό το επεισόδιο.

Μιλάω με τον όμοιο γιατρό την Κυριακή του Πάσχα, του λέω τα συμπτώματα του παιδιού. Ταυτόχρονα με τρώει το χέρι μου να του δώσω κορτιζόνη, για να τον ανακουφίσω και γιατί φοβάμαι τα χειρότερα. Μου λέει και εκείνος ότι πιθανόν να πρόκειται για αλλεργικό επεισόδιο. Μου λέει να πάρει αντιμόνιουμ 200CH, 3 χάπια μέχρι το απόγευμα και μιλάμε. Συμφωνώ και ταυτόχρονα ετοιμάζω τσαντούλα για το νοσοκομείο.

Και ......... με το 2ο χάπι, πέρασαν όλα. Κοιμήθηκε το μεσημέρι ήσυχα, πήρε άλλα 2 χάπια μέχρι το βράδυ. Το βράδυ δεν ξύπνησε καθόλου.

Σήμερα, έχει ένα σποραδικό βηχαλάκι, καθαρή αναπνοή και θα πιεί το δεύτερο χάπι το βράδυ.

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να ευχαριστήσω τον γιατρό μας, κατ' αρχήν γιατί ήταν εκεί όλο το Πάσχα για τον πιτσιρίκο μου και γιατί τον έκανε καλά για άλλη μια φορά.

Εισαι πολύ τυχερή που έχεις τέτοια ευχέρεια επικοινωνίας με τον ομοιοπαθητικό σου.Μακάρι να βρω έναν τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη!

Εισαι πολύ τυχερό που έχεις τέτοια ευχέρεια επικοινωνίας με τον ομοιοπαθητικό σου.Μακάρι να βρω έναν τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη!

Γεγονός αυτό !!!

Κάποια στιγμή τον είχα ρωτήσει για μια φίλη στην Θεσσαλονίκη και μου είχε αναφέρει τον Φωτιάδη.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Εισαι πολύ τυχερή που έχεις τέτοια ευχέρεια επικοινωνίας με τον ομοιοπαθητικό σου.Μακάρι να βρω έναν τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη!

+1

ευχαριστούμε chatzico :)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...