Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάλα σε απόχρωση πράσινου...?

deminia

Recommended Posts

Μεταφέρω από εδώ: http://www.mother-2-mother.com/motherconcerns.htm

μερικές φωτογραφίες όπου φαίνεται γάλα διαφόρων χρωμάτων

All of the above are completely normal occurances, and does not mean the milk is, or has spoiled. Spoiled milk has a distinct sour smell.

These pictures show an example of what breastmilk may look like. The picture of milk on top left is of colostrum and beneath that is mature milk.

Occasionally milk may take on a "pink" color. This is often a result of a broken capillary, or surface abrasion to the nipple. The pink color is a result of a small amount of blood, and it will not hurt the milk at all.

colostrumat36w1.jpg Note that sometimes the blood will settle at the bottom of the bottle. If it really bothers mom to offer milk with a bit of blood in it, she has the option of pouring off the top portion of milk once the blood has settled to the bottom. Rest assured that it won't affect baby or moms milk at all if she chooses not to.

Keep in mind that there is a wide variation of normal and that "how" the breastmilk looks doesn't reflect on its composition, especially regarding fat content.

ebmres1.jpgebmres2.jpg

Note the blood has settled at the bottom of the bottle in photo to the left.

pinkmilk1.jpg

When ready to offer to the baby, one needs only to remove from fridge and gently swirl the milk in a gentle "tornado-like" fashion to remix it. Warm water run over the sides of the bottle will help when the thicker parts stick to the sides of the bottle.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρουσες οι φωτό!

Όσον αφορά όμως την ποσότητα του γάλατος, τον μικρό τον θηλάζω ευλαβικά πρωι-μεσημέρι-βράδυ και ξημερώματα (μέχρι πρόσφατα ξύπναγε 2 φορές). Η μόνη εξαίρεση ήταν το ΣΚ που μας πέρασε... Δηλ. το παιδί θήλαζε 4-5 φορές...

Παρόλα αυτά η ποσότητα έχει μειωθεί αισθητά εδώ και 15-20 μέρες περίπου (δηλ. το στήθος μου δεν "γεμίζει" όπως παλιότερα). :shock: Το συμπλήρωμα το δίνω που και που. Όμως σκέφτομαι να το εγκαταστήσω, γιατί χθές το βράδυ θήλασε και ήπιε και 100γρ. σκόνη. Το ίδιο και σήμερα το πρωι στις 7:30. (Σημ. ότι ξυπνάει και γύρω στις 5 το πρωι όπου ξαναθηλάζει). Επιπλέον με το συμπλήρωμα φαίνεται να κοιμάται κανονικά 8ωρο χωρίς διακοπή!

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί... Δηλ. δεν είναι καλό να δίνω συμπλήρωμα αν το παιδί δεν χορταίνει, ενώ θηλάζει 4 φορές τη μέρα και το στήθος μου έχει αρχίσει να παίρνει τη όψη μαραμένου φρούτου? Τι να κάνω??? :cry:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Εξαρτάται. Αν το μωρό θήλαζε περισσότερες φορές από δύο, μπορεί να μειώθηκε αλλά η αύξηση μπορεί να είναι το ίδιο γρήγορη με τη μείωση
.

Πώς θα γίνει αυτό??? Με πιο συχνούς θηλασμούς? Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός αν έχει φάει και δεν πεινάει δεν θηλάζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο μου δαγκώνει το στήθος (άουτσ!)... και τρώει ΑΡΚΕΤΑ!!! Να του μειώσω την ποσότητα του φαγητού?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Πολύ ενδιαφέρουσες οι φωτό!

Όσον αφορά όμως την ποσότητα του γάλατος, τον μικρό τον θηλάζω ευλαβικά πρωι-μεσημέρι-βράδυ και ξημερώματα (μέχρι πρόσφατα ξύπναγε 2 φορές). Η μόνη εξαίρεση ήταν το ΣΚ που μας πέρασε... Δηλ. το παιδί θήλαζε 4-5 φορές...

Παρόλα αυτά η ποσότητα έχει μειωθεί αισθητά εδώ και 15-20 μέρες περίπου (δηλ. το στήθος μου δεν "γεμίζει" όπως παλιότερα). :shock: Το συμπλήρωμα το δίνω που και που. Όμως σκέφτομαι να το εγκαταστήσω, γιατί χθές το βράδυ θήλασε και ήπιε και 100γρ. σκόνη. Το ίδιο και σήμερα το πρωι στις 7:30. (Σημ. ότι ξυπνάει και γύρω στις 5 το πρωι όπου ξαναθηλάζει). Επιπλέον με το συμπλήρωμα φαίνεται να κοιμάται κανονικά 8ωρο χωρίς διακοπή!

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί... Δηλ. δεν είναι καλό να δίνω συμπλήρωμα αν το παιδί δεν χορταίνει, ενώ θηλάζει 4 φορές τη μέρα και το στήθος μου έχει αρχίσει να παίρνει τη όψη μαραμένου φρούτου? Τι να κάνω??? :cry:

Άρα το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τις 2 μέρες. Είναι καιρός τώρα. Όσο δίνεις συμπλήρωμα το παιδί βαραίνει (γιατί το αγελαδινό γάλα είναι δύσπεπτο και δεν χωνεύεται γρήγορα όπως το μητρικό) και μετά αρνείται να θηλάσει. Έτσι μειώθηκαν οι θηλασμοί και μαζί με τις 2 μέρες έγινε η μείωση στην παραγωγή. Ο μόνος τρόπος να την επαναφέρεις είναι αν θηλάζει περισσότερο το παιδί και κόψεις το συμπλήρωμα. Ιδιαίτερα οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι αυτοί που τονώνουν την παραγωγή.

εντιτ:

(δηλ. το στήθος μου δεν "γεμίζει" όπως παλιότερα). :shock:

Το στήθος δεν γεμίζει πλέον. Παράγει γάλα τη στιγμή που θηλάζει το μωρό. Μην περιμένεις να το νιώσεις γεμάτο για να καταλάβεις ότι έχεις γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μόνη σου λες ότι όταν δεν του δίνεις συμπλήρωμα ξυπνάει το βράδυ επιπλέον φορές για να θηλάσει. Με τον τρόπο αυτό παίρνει το γάλα που του χρειάζεται και αυξάνει το γάλα που παράγεις. Με το συμπλήρωμα μπορεί να κοιμάται περισσότερο χωρίς διακοπή τη νύχτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό. Με το να μην ξυπνάει τη νύχτα το στήθος δεν παίρνει ερέθισμα για να παράγει περισσότερο γάλα και ξεκίνάει ένας φαύλος κύκλος μείωσης του γάλακτος και αύξησης του συμπληρώματος.

Αν θέλεις να διατηρήσεις το θηλασμό, καλύτερα να κόψεις το συμπλήρωμα, στην ηλικία που είναι το μικρό σου δεν υπάρχει κίνδυνος να πεινάσει από μείωση του γάλακτος για μερικές ημέρες, μέχρι να επανέλθει η παραγωγή, θα φάει και τις στερεές και απ' ότι φαίνεται ξέρει τι να κάνει για να αυξήσει το γάλα :wink:

Το στήθος δεν γεμίζει σ' αυτή την ηλικία που είσαστε, γεμίζει μόνο τις πρώτες μέρες που δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία. Το γάλα παράγεται τη στιγμή που θηλάζει το μωρό.

Το ότι μετά το θηλασμό ήπιε αρκετό γάλα σκόνη, επίσης δεν σημαίνει τίποτα. Μια μέρα η κόρη μου αφού θήλαζε από τις 5.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 μισοκοιμισμένη και μετά θήλασε στα γεμάτα αφού ξύπνησε, είδε στην κουζίνα γάλα σε κούπα φρέσκο που είχε αφήσει ο αδελφός της και μου το ζητούσε. Της το έδωσα και το ήπιε μονορούφι (περίπου γεμάτη κούπα) με το καλαμάκι. Εάν δεν υπήρχε εκεί το γάλα, θα έτρωγε κάτι άλλο και μετά θα ξαναθήλαζε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Μια μέρα η κόρη μου αφού θήλαζε από τις 5.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 μισοκοιμισμένη και μετά θήλασε στα γεμάτα αφού ξύπνησε, είδε στην κουζίνα γάλα σε κούπα φρέσκο που είχε αφήσει ο αδελφός της και μου το ζητούσε. Της το έδωσα και το ήπιε μονορούφι (περίπου γεμάτη κούπα) με το καλαμάκι. Εάν δεν υπήρχε εκεί το γάλα, θα έτρωγε κάτι άλλο και μετά θα ξαναθήλαζε!

Καλέ τι καλό παιδάκι!!!

Τα δικά μου τα μίζερα. Ελπίζω να μην γίνει κι ο μικρός σαν την αδερφή του (ή εμάς όταν ήμασταν μικρά κατ' επέκαση). Να γίνει σαν την Ευτυχία. :D:D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κατάλαβα!!! Πρέπει να συνεχίσω να ΜΗΝ κοιμάμαι!!! Και για πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό? Δηλ. να ξυπνάει 3 φορές μέσα στη νύχτα κι εγώ να παραπατάω την μέρα και να μην έχω κουράγιο να κάνω τίποτα? Νομίζω ότι πρέπει να λάβω υπ'όψιν μου και τις αντοχές μου... γιατί σκεφτόμαστε για 2ο μετά το καλοκαίρι και νιώθω ότι έχω ανάγκη να ανακτήσω λίγο τις δυνάμεις μου! Βέβαια, μόνο που το σκέφτομαι έχω και τύψεις... :roll:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

ψαράκι, το πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό κανείς δεν μπορεί να σου το πει, είναι θέμα παιδιού.

Είναι καθαρά δική σου απόφαση το τι θα κάνεις. Πάντως μπορείς αρχικά να αφήσεις το μωρό να κανονίσει το πρόγραμμά του ώστε να αυξηθεί κατ' αρχήν το γάλα και μετά να δοκιμάσεις να κάνεις νυχτερινό αποθηλασμό. Όχι ακόμα όμως, απ' όσο ξέρω εφαρμόζεται μετά το χρόνο.

Υπάρχουν εδώ μαμάδες που το προσπαθούν και θα μπορούσαν να σε συμβουλεύσουν πάνω σ' αυτό. Δεν ξέρω αν θα πετύχει, εξαρτάται από το πόσο αποφασιστική είναι η μαμά και το πόσο καλά συνεργάζεται το μωρό και απ' ότι έχω καταλάβει προϋποθέτει στην αρχή της εφαρμογής του αρκετές νύχτες όπου η μαμά πρέπει να βρει άλλους τρόπους πέραν του θηλασμού να κοιμήσει το μωρό της.

Κάτι που θα βοηθούσε να αντέξεις καλύτερα τα ξενύχτια είναι η ξαπλωτή στάση θηλασμού και το να κοιμάσαι μαζί με το μωρό στο κρεβάτι σου ή όπου αλλού βολεύει. Το εφάρμοσα στην κόρη μου και σώθηκα, ούτε που καταλαβαίνω πλέον ότι ξυπνάει για να θηλάσει, ενώ στα προηγούμενα παιδιά που σηκωνώμουν και θήλαζα καθιστή τη νύχτα είχα πραγματικά κουραστεί πάρα πολύ.

Σε ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Κατάλαβα!!! Πρέπει να συνεχίσω να ΜΗΝ κοιμάμαι!!! Και για πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό? Δηλ. να ξυπνάει 3 φορές μέσα στη νύχτα κι εγώ να παραπατάω την μέρα και να μην έχω κουράγιο να κάνω τίποτα? Νομίζω ότι πρέπει να λάβω υπ'όψιν μου και τις αντοχές μου... γιατί σκεφτόμαστε για 2ο μετά το καλοκαίρι και νιώθω ότι έχω ανάγκη να ανακτήσω λίγο τις δυνάμεις μου! Βέβαια, μόνο που το σκέφτομαι έχω και τύψεις... :roll:

ψαράκι, η σοφούκα έχει 4 παιδιά, τα τρία πρώτα τα θήλασε λιγότερο από χρόνο και τα περισσότερα συνέχισαν να ξυπνάνε και μετά τη διακοπή του θηλασμού.

Το ότι δεν θα θηλάζει ένα παιδί δεν σημαίνει ότι δεν θα ξυπνάει. Εγώ ως παιδί ξυπνούσα μέχρι το τέλος του νηπιαγωγείου, το θυμάμαι. Θήλασα μόνο ένα χρόνο. Για 5 ακόμη χρόνια ξυπνούσα κάθε βράδυ 2-3 φορές.

Ευτυχώς η μαμά μου δεν με πέταξε παρόλο που θα προτιμούσε ένα πιο βολικό μοντέλο! :wink:

ψαράκι, η σοφούκα έχει 4 παιδιά, τα τρία πρώτα τα θήλασε λιγότερο από χρόνο και τα περισσότερα συνέχισαν να ξυπνάνε και μετά τη διακοπή του θηλασμού.

O πρώτος μου σταμάτησε να ξυπνάει γύρω στον έκτο μήνα, τον θήλαζα μαζί με συμπλήρωμα και έκοψα τον θηλασμό λίγο μετά τον 7ο. Τον δεύτερο τον θήλαζα αποκλειστικά. Ξυπνούσε περίπου ανά 2ωρο τη νύχτα και πιστεύοντας πως φταίει ο θηλασμός, αποθήλασα στον 9ο μήνα. Τα ξυπνήματα όμως συνεχίστηκαν και έπρεπε να σηκώνομαι να φτιάχνω σκόνη γάλα. Ξύπναγε μέχρι 4 ετών (μέχρι τα 2 και κάτι για γάλα, μετά απλά ξύπναγε και ερχόταν στο κρεβάτι). Ο τρίτος θήλαζε κι αυτός με συμπλήρωμα όπως ο πρώτος και αποθήλασα το ίδιο με τον πρώτο. Αυτός συνέχισε να ξυπνάει μέχρι 4 ετών επίσης.

Τώρα που έχω ξεπεράσει το ένα έτος θηλασμού στην κόρη μου και βλέπω τα ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία του παιδιού, αλλά και στο γεγονός ότι τις ασθένειες τις περνάει πολύ ελαφρά (έχει 3 μεγαλύτερα αδέλφια που κουβαλάνε πολλές ιώσεις, ο τρίτος γιος μου τον πρώτο χρόνο της ζωής του είχε πάρει 5-6 φορές αντιβίωση, η μικρή μόνο 1), μετανιώνω για το πώς αντιμετώπισα το θέμα του θηλασμού στα μεγαλύτερα παιδιά μου και ιδιαίτερα σ' αυτόν που θήλαζα αποκλειστικά, είχαμε φτάσει στον 9ο μήνα θηλασμού και τον σταμάτησα :(

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...