Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάλα σε απόχρωση πράσινου...?

deminia

Recommended Posts

Καλησπέρα,

στην προσπάθειά μου να βγάλω γάλα με το θήλαστρο σήμερα, είδα πως το γαλατάκι μου έχει μια πρασινωπή απόχρωση. Μπορεί αυτό να έχει σχέση με το γεγονός ότι σήμερα αδιαθέτησα? Είναι κατάλληλο το γάλα αυτό για το μωρό μου?

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Δεν έχει σχέση με την εμμηνορυσία, φυσικά και είναι κατάλληλο, δεν υπάρχει ακατάλληλο μητρικό γάλα! :wink:

Το μητρικό γάλα έχει πολλές αποχρώσεις και γεύσεις! :)

Ντυθηκε για τις αποκριες .. :lol::lol:

(Ξερω δεν ειναι πολυ αστειο αλλα θα σκαγα αν δνε το λεγα ...)

Εμενα μου αρεσε πολυ και συμπληρωνω: ντυθηκε οικολογικο!!

• 1 month later...

Εδώ και 8,5 μήνες θηλάζω. Μέχρι πριν 15 μέρες δεν είχα δώσει ξένο γάλα στο παιδί, όμως επειδή έπρεπε να λείψω 27-29 Μαρτίου άρχισα και του έδινα σποραδικά και λίγο σκόνη.

Το ΣΚ λοιπόν του έδωσε η μαμά μου ξένο και όλα πήγαν πολύ καλά! Ο μικρος έπινε 200-220 γρ. πρωί-βράδυ! Όμως εγώ αναγκαστικά έβγαζα και πέταγα το γάλα (έκανε μόνο 2 αντλήσεις και έβγαλα από 200 γρ. τη φορά). Σημ. ότι δεν είχα θηλάσει από Παρασκευή πρωί μέχρι Κυριακή βράδυ και η τελευταία άντληση έγινε Σάββατο βράδυ.

Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με το χρώμα το γάλατος το οποίο είναι... κιτρινοΠΡΑΣΙΝΟ! :shock: Μίλησα με το γυναικολόγο και μου είπε ότι είναι κύστες φυσιολογικές που έκκρινουν αυτό το υγρό και πως αν υπερτερεί το πράσινο χρώμα, το παραγματικό γάλα είναι λίγο και δεν έχει κάποια αξία. Σκέφτομαι να το κόψω... απ'την άλλη όμως δεν θέλω ακόμα... Σας παρακαλώ βοηθήστέ με τις συμβουλές σας! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! (Αν δει το post η κα Αγλαϊα θα εκτιμούσα την συμβουλή της!)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Καλα ειναι να το ψαξεις εκτος παιδιατρου (δλδ προτιμησε συμβουλο θηλασμου) γιατι δεν το κατεχουν το αθλημα.........στοιχημα βαζω οτι θα σου πει να το κοψεις....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

στοιχημα βαζω οτι θα σου πει να το κοψεις....

Τέτοιο στοιχημα βάζω κι εγώ. Είναι win-win situation. Σίγουρα λεφτά.

Ακόμα και εγώ έχω καταλάβει τι γίνεται...Βάζω και εγώ στοίχημα!

Διαφημίσεις

Ακόμα και εγώ έχω καταλάβει τι γίνεται...Βάζω και εγώ στοίχημα!

Χαχα, μ' αρέσεις. Είσαι ενημερωμένη.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι γιατροί δεν ξέρουν για το θηλασμό. Ότι τους πεις το μυαλό τους πηγαίνει στο να το κόψεις γιατί στην τελική έτσι τους συμφέρει. Η Αγλαΐα είπε ότι είναι φυσιολογικό. Είναι σύμβουλος, το έχει σπουδάσει το θέμα. Δεν νομιζω ότι χρειάζεται περεταίρω συζήτηση είτε με γυναικολόγο είτε με παιδίατρο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Η ενημερωση που εχουν οι γιατροι για το θηλασμο προερχεται κατα κυριο λογο απο συνεδρια που πηγαινουν, οποτε τι κανει νιαουυυυυ στα κεραμιδια?

Για να καταλαβεις ασχετοσυνη, γυναικολογος μαιευτηρας μου ειπε προσφατα οτι δεν υπαρχει καμμια απολυτως περιπτωση να μου ρθει περιοδος αν δεν κοψω το θηλασμο!!! :roll: Θα της πω οτι μου ρθε μολις την δω, ετσι για να ενημερωνεται.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Mίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρώμα, εφ' όσον δεν μυρίζει το γάλα ή δεν έχω περάσει κάποιον πυρετο! Και μου είπε αυτολεξεί "εγώ δεν πρόκειται να σου πω να κόψεις τον θηλασμό ποτέ!"

Απλά θα του δίνω λίγο συμπλήρωμα το βράδυ, γιατί η ποσότητα έχει μειωθεί αισθητά και έχουμε καταντήσει περισσότερο να παίζει με το στήθος παρά να τρώει! Οπότε.. συνεχίζωωωωωωωωω.... :D:D Σας ευχαριστώ όλες!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με το χρώμα το γάλατος το οποίο είναι... κιτρινοΠΡΑΣΙΝΟ! :shock: Μίλησα με το γυναικολόγο και μου είπε ότι είναι κύστες φυσιολογικές που έκκρινουν αυτό το υγρό και πως αν υπερτερεί το πράσινο χρώμα, το παραγματικό γάλα είναι λίγο και δεν έχει κάποια αξία.

:shock: Να τον μηνύσεις για ανευθυνότητα και ψυχική οδύνη!

Από τους γαλακτοφόρους πόρους δεν μπορεί να εκκριθεί υγρό που είναι έγκλιστο σε μία κύστη.

Αυτό που σου είπε ή η μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει από γυναικολόγο και φυσικά δεν το έχει δει πουθενά γραμμένο. Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά σε κανένα βιβλίο και σε κανένα επιστημονικό περιοδικό.

Σου λέει βλακείες και το παίζει επιστήμονας! :shock:

ψαράκι, αν μειώνεις σταδιακά το συμπλήρωμα που του δίνεις, η ποσότητα θα επανέλθει! Το μωρό σου είναι μεγάλο και εύκολα θα επαναφέρει την ποσότητα που του χρειάζεται!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Απλά θα του δίνω λίγο συμπλήρωμα το βράδυ, γιατί η ποσότητα έχει μειωθεί αισθητά και έχουμε καταντήσει περισσότερο να παίζει με το στήθος παρά να τρώει!

Να μειώθηκε η ποσότητα με 2 μέρες μη θηλασμού το βρίσκω λίγο απίθανο. Δεν ξέρω, ας απαντήσει κάποια πιο ειδική.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Mίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρώμα, εφ' όσον δεν μυρίζει το γάλα ή δεν έχω περάσει κάποιον πυρετο! Και μου είπε αυτολεξεί "εγώ δεν πρόκειται να σου πω να κόψεις τον θηλασμό ποτέ!"

Και αν είχες περάσει κάποιον πυρετό τι θα γινόταν, θα χάλαγε το γάλα;

Δηλαδή τόσες μαστίτιδες που περνάνε οι αγελάδες με πυρετό τί γίνεται; τους κόβουν το γάλα και τις σφάζουν; Όχι βέβαια, συνεχίζουν να τις αρμέγουν και τα κάνουν το γάλα σκόνη για τα μωρά....

Τι θα μπορούσε να μύριζε το γάλα και να το κάνει ακατάλληλο για το μωρό;

Απλά θα του δίνω λίγο συμπλήρωμα το βράδυ, γιατί η ποσότητα έχει μειωθεί αισθητά και έχουμε καταντήσει περισσότερο να παίζει με το στήθος παρά να τρώει!!

Το γάλα ίσως να μειώθηκε γιατί αντλούσες λίγο. Η μείωση είναι αντιστρεπτή διαδικασία. Δηλαδή όπως μειώθηκε, μπορεί και να αυξηθεί πάλι. Με δύο μέρες εντατικών θηλασμών θα επανέλθει.

Αγλαΐα, μπορεί να μειωθεί τόσο πολύ το γάλα με 2 μέρες μη θηλασμού και κακής άντλησης;

Εξαρτάται. Αν το μωρό θήλαζε περισσότερες φορές από δύο, μπορεί να μειώθηκε αλλά η αύξηση μπορεί να είναι το ίδιο γρήγορη με τη μείωση.

Σχετικά με το χρώμα του μητρικού γάλακτος, έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές έχει ένα ελαφρώς πρασινωπό χρώμα. Γνωρίζει κάποια για ποιό λόγο είναι έτσι;

Η δική μου εντύπωση είναι ότι όταν είναι αρκετό το πρώτο γάλα το υδαρές, στο σύνολο φαίνεται ελαφρώς πρασινωπό. Το έχει παρατηρήσει καμμιά σας; Και επίσης όταν πιω μπύρα (χωρίς αλκοόλ) ή φάω μαγιά, μπορεί να αυξηθεί η ποσότητα του γάλακτος, αλλά ουσιαστικά αυξάνεται η ποσότητα του πρώτου γάλακτος που είναι υδαρές και ημιδιάφανο (σε συνολική άντληση 80-110ml έχω δει τα πρώτα 30-40 να είναι ημιδιάφανο γάλα) και τελικά το χρώμα αρχίζει και πρασινίζει, ενώ όταν κάνω άντληση από τον ίδιο μαστό που θήλασε το παιδί το γάλα βγαίνει άσπρο αλλά η ποσότητα δεν ξεπερνάει τα 20-40ml . Και ρωτώ μήπως από τη μαγιά αυξάνεται μεν το γάλα αλλά γίνεται πιο νερουλό ή τουλάχιστον τον πρώτο καιρό που παίρνεις μαγιά;

Ισχύει κάτι από αυτά;

0b8bfa6eaf.png

Σχετικά με το χρώμα του μητρικού γάλακτος, έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές έχει ένα ελαφρώς πρασινωπό χρώμα. Γνωρίζει κάποια για ποιό λόγο είναι έτσι;

Το μητρικό γάλα έχει διάφορα χρώματα: πρασινωπό, κιτρινωπό, μπεζ, κρεμ, ανοιχτό καφέ, σοκολατούχα (δεν κάνω πλάκα, μπορεί με λίγο αίμα να μοιάζει με σοκολατούχο)!

Γενικά έχει ποικιλία, δεν ξέρω αν κάποιος μελέτηση το γιατί χρωματίζεται έτσι.

:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...