Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άρνηση για θηλασμό - Απεργία θηλασμού

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 330
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτο με το στηθος τοχα παθει και γω...τον πρωτο καιρο πουχα πολυ μολις ρουφουσε το μωρο και αχισε να βγαινει το γαλα το σταματουσε..τοτε παρατηρισα το στηθος μου να πιτσιλαει οπως ενα λαστιχο με τερμα ανοιχτητη βρυση :D αληθεια!αρα μηπως εχει μεγαλη ρωη και δεν μπορει να καταπιει και το βγαζει...ψαξτο

1-2-3MPOMPIRES!!!

Μάλλον αυτό που λένε τα κορίτσια είναι. Για το μπιμπερό να πάρεις τις θηλές για νεογέννητο και να τις σφίγγεις, να μην έχει γρήγορη ροή. Για το στήθος, ίσως βελτιωθεί η κατάσταση αν βγάζεις λίγο με το χέρι πριν βάλεις το μωρό να θηλάσει, μεγαλώνοντας θα λυθεί αυτό το πρόβλημα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

[

κάποιες το κάνουν γιατί απλά βολεύονται! οι περισσότερες μητέρες που θηλάζουν το κάνουν γιατί το βρίσκουν και πιο εύκολο.

Για μένα θα ήταν φοβερή δέσμευση το να μη θηλάζω. Είναι πολύ πιο εύκολο να βγεις έξω, να ταξιδέψεις με ένα μωρό που θηλάζει. Γενικά είναι πολύ πιο εύκολο να βγεις εκτός προγράμματος, να μην αναστατωθείς αν συμβεί κάτι έκτακτο, αρκεί να έχεις πάνες και μωρομάντηλα! :wink:

Η πιο μεγάλη διευκόλυνση ήταν το να μη σηκώνομαι το βράδυ αλλά και το να δίνω πρωινό στο κρεβάτι. Το έβρισκα πολύ βολικό να τεμπελιάζω και να έχω το μωρό τόσο ευχαριστημένο! :wink:

οκ..συμφωνω..αλλα..πχ εγω τωρα σαραντιζω και ας πουμε οτι μας καθεται μια καλη και ωραια μερα και θελω να να φυγω απο το Πανοραμα για να κατεβω στον Λευκο Πυργο να φαω καιμακι του Παυλιδη (μιλαω προς την Αγλαια με αποστασεις Θεσσαλονικης για να με καταλαβαινει)..δηλαδη βολτουλα με τη μπεμπα κα το καροτσακι της και επειδη δεν οδηγω κανω τη διαδρομη με λεωφορειο..σιγουρα ενα τριωρακι θα το φαω και μεσα σε αυτο θα θελει να φαει και εκεινη..εγω λοιπον που θηλαζω ειναι δυνατον να βρω μερος στην καφετερια να βγαλω το στηθος εξω και να θηλασω? που προσωπικα δεν ντρεπομαι αλλα υπαρχει μια προκαταλαηψη στην κοινωνια αυτη που σε κανει να μην το τολμας..ωστοσο..τι αλλο μπορω να κανω? να το μεταφερβ με ισοθερμικο και παγοκυψελες και να βρω τροπο να το ζεστανω εκει? να χω και τον θερμαντηρα παραμασχαλα δηλαδη?

μπορει να ακουγεται χαζο αλλα ειναι μια δυσκολια μου το θεμα της βολτας χωρις τον ανδρα μου που οδηγει και με τη μπεμπα να πρεπει να τρωει ανα μια ωρα..

Μπορείς να θηλάσεις και μέσα στο λεωφορείο και στην καφετέρια και αν σου πει κανείς να πας να θηλάσεις στην τουαλέτα να του πεις να πάει να πιει αυτός τον καφέ του εκεί! :evil:

Αν φοράς λίγο φαρδιά μπλούζα ή κάποια που να σηκώνεται εύκολα χωρίς να αποκαλύπτει πολλά, δεν φαίνεται τίποτα. Αν βάλεις και μια ζακέτα από πάνω, δεν φαίνεται ούτε η μέση σου. Αν πάλι έχεις πρόβλημα, μπορείς να θηλάσεις μέσα στο sling, που δεν φαίνεται τίποτα. Θα δεις πως μόλις το δοκιμάσεις θα σου φανεί το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και δεν θα το σκέφτεσαι και πολύ πολύ. Καλές βόλτες λοιπόν! :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

*Νομίζω πως το γάλα αφού το ζεστάνεις αντέχει έως τρεις ώρες. Εξαρτάται και απο την θερμοκρασία του χώρου, πχ αν έχει πολύ ζέστη ίσως δεν αντέχει. Εγώ πάντως φοβόμουν και μετά την ώρα το πετούσα

Η μία ώρα ισχύει μόνο για το ΞΕΝΟ γάλα που δεν περιέχει κανέναν αντιμικροβιακό παράγοντα και αποτελεί καλή τροφή για τα μικρόβια. Για το μητρικό δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν το μωρό δεν θέλει να πιει, τότε το ξαναβάζουμε στο ψυγείο (δεν το αφήνουμε έξω) και το ξαναζεσταίνουμε. Αντέχει τουλάχιστον 4 ώρες ή αλλιώς μέχρι το επόμενο γεύμα και μπορεί να ζεσταθεί άλλη μία φορά.

και επειδη δεν οδηγω κανω τη διαδρομη με λεωφορειο..

όταν είσαι μόνη με ένα τόσο μικρό μωρό είναι καλύτερα να μην οδηγείς γιατί ο θηλασμός δεν είναι ασφαλής την ώρα της οδήγησης και η οδήγηση δεν είναι ασφαλής την ώρα του θηλασμού! :lol:

εγω λοιπον που θηλαζω ειναι δυνατον να βρω μερος στην καφετερια να βγαλω το στηθος εξω και να θηλασω?

δεν χρειάζεται να βγάλεις το στήθος έξω! μπορείς να βάλεις το μωρό μέσα! :lol:

Αν και υπάρχουν ρούχα θηλασμού δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ. Προτιμούσα το σύστημα μπλουζάκι-ζακετάκι: ένα μακό σχετικά ελαστικό που μπορεί να σηκωθεί άνετα (χωρίς να τραβάει) και από πάνω ένα ζακετάκι που είναι κλειστό στην κοιλιά. Το στήθος αποκαλύπτεται πολύ λίγο και το μωρό είναι χωμένα μέσα στα ρούχα.

Μου έχει τύχει να θηλάζω με το μωρό σε μάρσιπο και να περπατώ στο δρόμο, δεν φαινόταν τίποτα και είχα ελεύθερα και τα δύο μου χέρια.

που προσωπικα δεν ντρεπομαι αλλα υπαρχει μια προκαταλαηψη στην κοινωνια αυτη που σε κανει να μην το τολμας...

δεν είναι τόσο προκατελημένη η κοινωνία! Θήλαζα για πολλά χρόνια δημόσια και συνάντησα πολλά επιδοκιμαστικά βλέμματα και πολλά χαμόγελα.

Για μια τόσο μπιμπεροαναθρεμένη κοινωνία οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές! :)

Άλλωστε ο δημόσιος θηλασμός είναι κοινωνικό έργο: εκπαιδεύεις τον πληθυσμό στη σωστή διατροφή του μωρού! Όσο περισσότερες τέτοιες εικόνες έχουμε τόσο αυξάνει η πιθανότητα να θηλάσουμε! :wink:

..μπορει να ακουγεται χαζο αλλα ειναι μια δυσκολια μου το θεμα της βολτας χωρις τον ανδρα μου που οδηγει και με τη μπεμπα να πρεπει να τρωει ανα μια ωρα..

πρωτοβγήκα με το μωρό σε μάρσιπο όταν ήταν 3 εβδομάδων, ήμουν ολομόναχη και τον πήγα στο ζωολογικό κήπο! (εκεί αν θήλαζα σίγουρα δεν θα με παρεξηγούσαν οι αρκούδες! :lol: )

Κάνε πρόβες στον καθρέφτη!

bff390.jpg

δες η μαμά μπροστά με το μπλουζάκι είναι περισσότερο καλυμμένη σε σχέση με την πίσω που φοράει πουκάμισο! :wink:

*Νομίζω πως το γάλα αφού το ζεστάνεις αντέχει έως τρεις ώρες. Εξαρτάται και απο την θερμοκρασία του χώρου, πχ αν έχει πολύ ζέστη ίσως δεν αντέχει. Εγώ πάντως φοβόμουν και μετά την ώρα το πετούσα

Η μία ώρα ισχύει μόνο για το ΞΕΝΟ γάλα που δεν περιέχει κανέναν αντιμικροβιακό παράγοντα και αποτελεί καλή τροφή για τα μικρόβια. Για το μητρικό δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν το μωρό δεν θέλει να πιει, τότε το ξαναβάζουμε στο ψυγείο (δεν το αφήνουμε έξω) και το ξαναζεσταίνουμε. Αντέχει τουλάχιστον 4 ώρες ή αλλιώς μέχρι το επόμενο γεύμα και μπορεί να ζεσταθεί άλλη μία φορά.

Επιτέλους!!! Να το και κάπου γραμμένο! Τι ωραία, θα το τυπώσω, θα το κολλήσω στο ψυγείο και όποιον μου κολλάει θα τον παραπέμπω εκεί!!! :D

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!! :D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

abj.sized.jpg

και η τήβενος βοηθάει!

http://www.svmoms.com/2007/12/for-breastfeedi.html

I found out sometime last year that I'm a lactivist or at least the NY Times told me so.

Ironically when the article came out, much of my breastfeeding was a very private affair. You see, I was almost exclusively pumping due to my son's health problems. And there's really no discreet way to pump in public. Only Madonna wears huge breastfeeding horns in public.

My son would breastfeed once a day but only in the most private of circumstances. A dream (not a wet one) of those who would ban breastfeeding from public places.

But I never felt dirty or embarrassed breastfeeding. I've never received any comments or dirty looks or been asked to stop. Most of the time the world seemed oblivious to the fact that I was breastfeeding. With my daughter who has always been healthy and focused on food, we breastfeed anytime anywhere she was hungry.

Maybe it's living in Silicon Valley. Maybe it's because my Burmese mother taught me that breastfeeding was normal and natural and I watched both of my siblings breastfeed. Or maybe it's because I'm

half-British and so used to doing things discreetly. But I'm a lactivist, because I believe that women should be allowed to breastfeed in public. I also think breastfeeding should be discussed and taught to all moms.

I think breastfeeding like dancing is something you learn by watching other people do and doing it yourself. It's not something you can learn from some book. Also like any dance, it takes two people and while it's not PC to say so, some partners just can't dance. My breastfeeding dance is frankly more like the funky chicken then the graceful waltz found in the La Leche guides, but it took my son a long long time to learn to latch on properly. If he had been my first, I'm not sure if we would have learned to breastfeed successfully. But my daughter came first and she was extremely eager. The second try she latched on and would not let go. Hoover and barracuda accurately describe her breastfeeding style. So I was an experienced partner by the time by my son was born.

One thing did bother me. The article states that some lactivists compare public breastfeeding to gays holding hands. Once when I held hands with a woman, I got a shocked look. So the reactions I've received personally are the same. And in some states both can put you in jail. However I've never heard of a woman being beaten up or had her life threatened for breastfeeding in public.

Επιτέλους!!! Να το και κάπου γραμμένο! Τι ωραία, θα το τυπώσω, θα το κολλήσω στο ψυγείο και όποιον μου κολλάει θα τον παραπέμπω εκεί!!! :D

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!! :D

και να σκεφτείς ότι αυτές είναι οι επίσημες οδηγίες

Εμπειρικά έχουμε ταλαιπωρήσει πολύ περισσότερο τα γάλατα και δεν έχουν πάθει τίποτα (ναι, τα έχουμε βγάλει και τα έχουμε ξαναβάλει στο ψυγείο και 2 και 3 φορές !!!)

το μητρικό γάλα που χαλάει φαίνεται: ξυνίζει, κόβει! Φαίνεται στη μυρωδιά, στη γεύση, στην όψη. Αν δεν μυρίζει ξυνισμένο και αν δεν έχει αλλαγμένη γεύση το δίνουμε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι οδηγίες αυτές είναι για τελειόμηνα υγιή μωρά που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες αποκλειστικού θηλασμού και εξακολουθούν να θηλάζουν

Διαφημίσεις

abj.sized.jpg

και η τήβενος βοηθάει!

http://www.svmoms.com/2007/12/for-breastfeedi.html

H κελεμπία λέει;;; :lol::lol::lol:

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

κελεμπία, μπούρκα, ότι θέλεις!

Ok! Tώρα που είναι να έρθει η πεθερά μου, να της πω να μου φέρει μία!!

Ευτυχώς έχει θηλάσει 8 παιδιά και δε θα μου λέει τα γνωστά κουλά που κατά καιρούς έχω διαβάσει πως πετάνε οι δικές μας!!!! :D

Διαφημίσεις

σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας ,θα τις εφαρμοσω να δω μηπως εχουμε βελτιωση

(επειδη δουλευω τον ταιζει η γιαγια με το μπιμπερο οταν λειπω)

το ερωτευτηκα αυτο το παουτς!!!!!!!!!!!!!!! :D

είδες;

μου αρέσει που βγάζουν τέτοια αξεσουάρ για όλα τα γούστα!

Φοράω πολύ συχνά μαύρα γιατί μου αρέσουν και νιώθω καλά με τα μαύρα. Επίσης μου αρέσει να βλέπω τους άλλους με μαύρα! Όταν έψαχνα μάρσιπο (τότε δεν είχα βρει άκρη για σλινγκ) είχα φρικάρει με τα αρκουδάκια τα λουλουδάκια και τα καρουδάκια! Ευτυχώς βρήκα έναν σε σκούρο μπλε και το συνδύασα με το άλλο αγαπημένο χρώμα που το φορώ συνήθως το καλοκαίρι μαζί με άσπρα!

ερωτηση 1) που βρισκω sligs? και ποσο κοστιζουν?

ερωτηση 2) το καλοκαιρι που κανει ζεστη τι κανουμε?

ερωτηση 3) Αγλαια ειπες οτι κατα την οδηγηση δεν ενδυκνειται ο θηλασμος..φανταζομαι δεν υπαρχει προβλημα αν απλα ειμαι ο συνοδηγος και θηλαζω? μηπως απο την κινηση και τις λακουβες στραβοκαταπιει το μπεμπακι?

ερωτηση 1) που βρισκω sligs? και ποσο κοστιζουν?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=542801&highlight=#542801

:wink:

ερωτηση 2) το καλοκαιρι που κανει ζεστη τι κανουμε?

βουτάμε στη θάλλασα

:wink: δες τις φωτό για να καταλάβεις

ερωτηση 3) Αγλαια ειπες οτι κατα την οδηγηση δεν ενδυκνειται ο θηλασμος..φανταζομαι δεν υπαρχει προβλημα αν απλα ειμαι ο συνοδηγος και θηλαζω? μηπως απο την κινηση και τις λακουβες στραβοκαταπιει το μπεμπακι?

Η μετακινηση του μωρού με αυτοκίνητο μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο αν το μωρό βρίσκεται δεμένο στο κάθισμά του.

Αν είσαι δεμένη με τη ζώνη δίπλα στο μωρό και μπορείς να το θηλασεις έχει καλώς (αν έχει μικρό και στητό στήθος μάλλον δεν γίνεται). Αλλιώς σταματάει κάπου το αυτοκίνητο για να θηλάσεις.

Εγω κοριτσια δεν μπορω να θηλασω δημοσια σε ενα καφε πουχου (δεν αισθανομαι ανετα και με κραζει κι ο συζυγος ακομα κι οταν το κανω μπροστα σε συγγενεις και φιλους :roll: )......το εχω κανει στην παραλια ομως, στο αυτοκινητο οταν ταξιδευαμε και μπροστα σε φιλες.......ο αντρας μου θεωρει οτι φερνω σε δυσκολη θεση τους αλλους κι εκνευριζεται.......τεσπα......

Οποτε προσπερους τον πρωτο καιρο βγαιναμε στα γρηγορα βολτες με το μωρο, παντα κοντα στο σπιτι κι οταν τον επιαναν οι πεινες ετρεχα σπιτι........δε με πειραζε...........μετα οταν ειχα σπιτι την μητερα η τον πατερα μου, αφηνα ενα μπουκαλι γαλα και τον ταιζαν για να κανω εγω τις δουλειες μου.......

Αν δεν αισθανεσαι ανετα να θηλασεις δημοσια, μπορεις απλα να κανεις λιγη υπομονη να μεγαλωσει λιγο για να κανεις βολτες πιο μακρια.......μπορεις να παιρνεις μαζι σου γαλα σε μπιμπερο και να το ζεσταινεις με νερο σε θερμος......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τι να πω...σε αυτο το θεμα ειναι αναποδος και εχουμε καυγαδισει......το θεωρει τσιτσιδωμα πρωτον (αν και δε τα πεταω στη φορα) και δευτερον οντως μερικες φιλες (που δεν εχουν κανει παιδια βασικα) και συγγενεις αποστρεφαν το βλεμμα οποτε ταιζα το μωρο κι εδειχναν αβολα, σαν να μη ξερουν που να κοιταξουν, ισως για να μην ενοχλουν εμενα.......χωρις φυσικα να διαμαρτυρηθουν σε μενα η καποιον αλλο. Αλλα αυτος ενοχλειται επειδη θεωρει οτι νιωθουν αβολα οι αλλοι ....... :roll:

Τεσπα....σε αλλα θεματα δε μου τα πρηζει οποτε κανω πως δε καταλαβαινω.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Να συμπληρωσω βεβαια πως ακομα κι οταν κομπλαρουμε να θηλασουμε δημοσια , αν τυχει κι ειμαστε εξω δεν αφηνουμε το παιδι νηστικο.....παντα υπαρχει τροπος να το ταισουμε .....βρισκουμε ενα μερος και το κανουμε διακριτικα........

Δεν ειχασκοπο να το κανω στην παραλια αλλα ετυχε και τελικα δεν ηταν καθολου δυσκολο.... :wink:

Αν σας αρέσει το κίτρινο, μπορείτε να πάρετε εδώ μια ιδέα προχωρημένου babywearing :lol::lol::lol:

Να υπενθυμίσω το υπόμνημα για τη διατήρηση του μητρικού γάλακτος:

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...