Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΡΟΥΤΑ ΣΚΕΤΑ Η ΜΕ ΚΡΕΜΑ?

culte

Recommended Posts

κοριτσια σος!! πριν λιγο ηρθα απο τον παιδιατρο αλλα ξεχασα μεσα στις πολλες ερωτησεις να διευκρινησω κατι : το μωρο μου δεν τρωει με διαθεση τα φρεσκα φρουτα (ειναι 6 μηνων). ειπαμε λοιπον να τον ζορισω λιγο να φαει κ για συμπληρωμα να δωσω φρουτοκρεμα γιωτης. ξεχασα ομως να ρωτησω : να ανακατευω το μηλο (αναλογα καθε μερα το φρουτο) με την φρουτοκρεμα γιωτης και να του τα δινω αναμεικτο ή να του τα ταιζω χωριστα??? λετε να παθει τιποτα το μωρο αν τα ανακατευω??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω αναμεικτη της δινω! Εκτος απο μηλο,πορτοκαλι ή μανταρινι, αχλαδι και μπανανα της βαζω και δυο κουταλιες απο την ετοιμη φρουτοκρεμα για να γλυκανει λιγο και να πηξει!αμου το ειχε πει ο γιατρος!

Τις ετοιμες φρουτόκρεμες δηλαδή τις τρώει το μωράκι και δεν τρώει μόνο τα φρέσκα φρούτα;

Στη μπέμπα μου μέχρι να συμπληρώσει τους 6 μήνες δεν είχαμε δώσει καθόλου φρούτα. Αρχίσαμε με μήλο 6,5 μηνών και δεν της άρεσε καθόλου. Έτρωγε 2-3 κουταλίτσες με το ζόρι. Μετά από καμιά εβδομάδα αρχίσαμε το αχλάδι, το οποίο επίσης δεν της άρεσε. Όταν βάλαμε τη μπανάνα ήταν κάπως πιο δεκτική. Για να φάει σεβαστές ποσότητες έφτασε 8-9 μηνών.

Μια φορά που δοκίμασα έξω να της δώσω έτοιμη φρουτόκρεμα, δεν την ήθελε καθόλου.

Μήπως απλά δεν είναι έτοιμο το μωρό να φάει φρουτόκρεμα;

κοριτσια σος!! πριν λιγο ηρθα απο τον παιδιατρο αλλα ξεχασα μεσα στις πολλες ερωτησεις να διευκρινησω κατι : το μωρο μου δεν τρωει με διαθεση τα φρεσκα φρουτα (ειναι 6 μηνων). ειπαμε λοιπον να τον ζορισω λιγο να φαει κ για συμπληρωμα να δωσω φρουτοκρεμα γιωτης. ξεχασα ομως να ρωτησω : να ανακατευω το μηλο (αναλογα καθε μερα το φρουτο) με την φρουτοκρεμα γιωτης και να του τα δινω αναμεικτο ή να του τα ταιζω χωριστα??? λετε να παθει τιποτα το μωρο αν τα ανακατευω??

μηπως λεω εγω τωρα να τη προσπαθησεις μονο με φρεσκα??? τα μωρακια μας με τα φρουτα ερχονται σε επαφη με τις πιο ξινες γευσεις....εαν το μαθεις στην ετοιμη φρουτοκρεμα που ειναι γλυκια δε θα μαθει ποτε να τα τρωει αφου απο τη φυση τους ειναι πιο ξινα ....ενα ξεκιναει τωρα τα φρουτα καλο θα ητανε να μη τα ανακαταψεις ....να τα δινεις ενα ενα ...δηλ πρωτα πχ μηλο και μετα απο καποιες μερες να συμπληρωνεις ενα ενα μηπως καποιο δε το δεχτει ή σου παρουσιασει καμια αλλεργια...εαν τα κανεις αναμικτα δε θα ξερεις πιο ειναι αυτο που γενικα δε θελει να φαει ή το πειραζει ....γνωμη μου παντα....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Καλησπερα! Αφου δοκιμασει μηλο-αχλαδι-μπανανα με σταδιακη εισαγωγη( για να δεις μηπως κανει καμια αλλεργια) βαλε και 2 κουταλακια κρεμα βανιλια και λιγο βρασμενο νερακι και θα με θυμηθεις! Εμεις ακριβως τα ιδια και χειροτερα και τωρα τα τρωμε μια χαρα. Εννοειτε θελει και το μωρο τον χρονο να συνηθισει το κουταλι και τις νεες γευσεις! Τωρα (7,5 μηνων) βαζουμε μπισκοτοκρεμα,φαριν λακτε οτι να ναι. Υπομονη και θα πατε καλυτερα, σε καταλαβαινω παντως γιατι τα φρεσκα φρουτα ειναι απαραιτητα

Διαφημίσεις

κοριτσια του τα χωρισα τα φρουτα χτες κ ειδα οτι δεν του αρεσει το μηλο. περισσοτερο του αρεσει η μπανανα. σκεφτηκα να κανω το εξης : θα φτιαξω λιγη φρουτοκρεμα γιωτης κ θα εχω διπλα αλεσμενο αχλαδι κ πιο διπλα μπανανα. θα τρωει λιγο απο ολα μεχρι σιγα σιγα να του κοψω την γιωτης κ να φαει τα φρεσκα. φιλακια κ σας ευχαριστω!

Nα πω κι εγώ κάτι?

Εντάξει, εγώ θηλάζω το μωρό ακόμα και ακολουθούμε άλλο διαιτολόγιο. Δεν τρώμε έτοιμες κρέμες, δεν πίνουμε ξένο γάλα...

Ομως κάποια πράγματα ισχύουν για όλα τα μωρά. Είναι λογικό να δυσανασχετεί το μωρό με τις καινούριες γεύσεις, ειδικά αν δεν είναι το ίδιο γλυκές μ' αυτές που έχει συνηθίσει (το γάλα, μητρικό ή φόρμουλα, είναι γλυκό). Θέλει υπομονή! Πολλή υπομονή! Μην το πιέζεις, γιατί στο τέλος θα έχεις αντίθετο αποτέλεσμα. Μην το μαθαίνεις μόνο σε γλυκές γεύσεις, γιατί δε θα δέχεται τίποτε άλλο αργότερα και θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο. Λίγες κουταλίτσες κάθε φορά, έστω και μια παραπάνω κάθε μέρα είναι επιτυχία. Εμάς μας πήρε 3 μήνες να μάθουμε να τρώμε, αλλά τώρα ό,τι και να του δώσω το τρώει. Θέλει να παρακολουθήσεις λίγο το μωρό, να "πας με τα νερά του" ας πούμε. Επίσης να αναφέρω ότι η συμβουλος θηλασμού στην ενότητα των στερεών τροφών για τα μωρά που θηλάζουν αναφέρει να μην ανακατεύουμε φρέσκα φρούτα με έτοιμες κρέμες γιατί έχουν διαφορετικό χρόνο πέψης και δυσκολεύουν το στομαχάκι του μωρού.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εμάς έκανε σχεδόν το αντίθετο. Ενω στην αρχή της καταδιασκέδαζε τη φρουτόκρεμα με φρέσκα φρουτα, κάποια στιγμή τη σταμάτησε εντελώς.Ούτε κουταλιά. Τίποτα. Άρχισα να παίζω με τα φρούτα, να δω ποιό δεν της αρέσει, τι την ενοχλούσε. Δεν ήθελε κανένα απολύτως φρούτο. Το συζήτησα με την παιδίατρο, μας είπε να της δώσω σκονη φρουτόκρεμα (την ψευτο-φρουτόκρεμα, που λέω), να την αφήσω για λίγες ημέρες έτσι και μετά δειλά-δειλά να βάζω λίγο φρέσκο φρούτο και να αφαιρώ λίγο σκόνη μέχρι να ξαναέρθει στα ίσα της η μικρή. Αποτέλεσμα, όσο η ψευτο-φρουτόκρεμα ήταν σκέτη, μια χαρά. Με την παραμικρή ιδέα φρέσκου φρούτου μέσα, την έδιωχνε κι ούτε κουταλιά πάλι. Μέχρι που κοίταγε το πιάτο της και αν έβλεπε άλλο χρώμα (δηλ. αν προσθέσεις αλεσμένο μήλο, η κρέμα θα πάρει μια πιο σκούρα απόχρωση), την αρνιόταν πεισματικά. Μου τσάκισαν τα νεύρα. Τώρα τελευταία που και που της βάζω κλεφτά μέσα λίγο αχλάδι ή μπανάνα και κάπως ξεγελιέται. Αλλά στις 4-5 κουταλιές σταματάει. Λέω εγώ τώρα, μήπως να το δοκίμαζες έτσι; Η δική μου είναι τζαναμπέτα, αλλά ο δικός σου μπορεί να το δεχτεί έτσι.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Ακου και μια αλλη ιδεα. Ειναι σε ηλικια που μπορει να φαει παιδικο μπισκοτακι. κανε λοιπον την κλασσικη φρουτοκρεμα με φρεσκα φρουτα ( μηλο, μπανανα, πορτοκαλι) και βαλε και δυο τρια μπισκοτακια παιδικα στο μπλεντερ που εννοειται θα γινουν σκονη. θα ξετρελαθει. Οσο θα περναει ο καιρος της αφαιρεις την ποσοτητα των μπισκοτων και ......ειδωμεν!!!

1491121xewa6l9nyg.gif

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα και πολύ χειρότερα! όταν δοκίμασε σταδιακά όλα τα φρούτα,μετά από κάποιο διάστημα δεν την έτρωγε καθόλου, τότε η παιδίατρος μας είπε να του βάζουμε με λίγο ζεστό νεράκι βανίλια ρυζάλευρο, την έτρωγε πιο δεκτικά έτσι. Αργότερα όταν άρχισε φαριν λακτε του προσθέταμε από αυτή ή μπισκοτάκια.

Νομίζω ότι είναι υπερβολή κατα την γνώμη μου να μην του βάζεις και κρέμα σε σκόνη επειδή είναι γλυκιά! το παιδί λογικό είναι εφόσον δοκιμάζει νέες γεύσεις άλλες να του αρέσουν και άλλες όχι. Δηλαδή τι θα γίνεί εαν ένα παιδάκι δεν την τρώει καθόλου, το αφήνουμε νηστικό για να φάει μόνο φυσικά φρούτα; έτσι θα τα σιχαθεί χειρότερα. Κάποια στιγμή θα τα φάει. Εμένα ο δικός μου μόλις μεγάλωσε λίγο άρχισε να τα τρώει, δεν είδα να τον εμπόδισε η σκόνη που του έβαζα! Θέλει το χρόνο του, τα περισσότερα έτσι ξεκινάνε.

Και ο δικός μου ξεκίνησε με μεγάλη ορεξη τα φρούτα. Τον πρώτο μήνα τα έτρωγε μια χαρα. Μετά αρχίσαμε και σουπίτσες, δεν του καλάρεσαν. Κανα δυο βδομάδες μετά, άρχισε το αντίθετο, έτρωγε τις σούπες και φρούτα με τιποτα. Τον άφηνα μια-δυο μέρες, του ξαναδινα.. τίποτα. Τον άφησα μια βδομάδα...ξανάρχισα... τίποτα. Επιασα και έβρασα μήλο και αχλάδι (τα έκανα δλδ κομπόστα) τα έφαγε με μεγάλη ορεξη. Συνέχισα έτσι για λίγο καιρό, μέχρι που αρχίσαμε τη μπανάνα (την καθυστερήσαμε λίγο, γιατί είχαμε ένα θέμα αλλεργίας και ο γιατρός μου είχε πει να του ΄δωσω μπανάνα μετά τον 8ο). Ε από τότε δεν έχουμε πρόβλημα με τα φρούτα, τα τρώμε φρέσκα, τρώμε απ' όλα. Εγώ δεν ήθελα να δώσω σκόνη ή μπισκοτάκια, προτίμησα να βράζω λίγο τα φρούτα (εννοείται πως δεν είναι το ίδιο με τα φρέσκα, αλλα θεωρώ ότι κατι καλύτερο είναι απ' την έτοιμη φρουτόκρεμα), περάσαμε το μεταβατικό στάδιο και όλα καλά. Εννοείται πως το παιδί δεν το αφήνεις νηστικό, γι' αυτό ανέφερα πριν οτι εμεις θηλάζουμε ακόμα, οπότε αν δεν ήθελε φρούτο, θα έπινε το γαλατάκι του, για τα θηλάζοντα μωρά θεωρείται η βασική τροφή μέχρι να χρονίσουν. Συμφωνώ στο ότι κάποια στιγμή θα φάει. Θέλει υπομονή η όλη διαδικασία.

Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί/θεωρεί καλύτερο για το παιδί του.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

άφοβα αγάπη μου γλυκειά και εγώ αυτό κάνω.....φρούτο, νεράκι 50 ml και 2 δόσεις φρουτόκρεμα έτοιμη, επίσης μπορείς να προτιμήσεις τα πιο γλυκά φρούτα πχ μπανάνα. Εμείς κάθε μέρα τρώμε μπανάνα με μισό από κάποιο άλλο φρούτο πχ, μήλο ή αχλάδι.

• 1 month later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΩΣ Κ ΝΕΑ ΜΑΜΑ,Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 1/2 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑ Κ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΝΩ ΤΡΩΕΙ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ( ΜΗΛΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΑΧΛΑΔΙ ) ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΩ ΛΙΓΟ ΕΤΟΙΜΗ ΣΚΟΝΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ Κ ΤΗΝ ΦΤΥΝΕΙ,Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΤΟΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ;HELPPPPP ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ

bZA8p2.png

:lol: ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΩΣ Κ ΝΕΑ ΜΑΜΑ,Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 1/2 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑ Κ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΝΩ ΤΡΩΕΙ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ( ΜΗΛΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΑΧΛΑΔΙ ) ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΩ ΛΙΓΟ ΕΤΟΙΜΗ ΣΚΟΝΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ Κ ΤΗΝ ΦΤΥΝΕΙ,Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΤΟΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ;HELPPPPP ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ

Καλησπέρα lina-rea! Γνώμη μου είναι να επιμείνεις κι άλλο. Δώσε χρόνο στην κόρη σου να συνηθίσει τις καινούριες γεύσεις. Αν δεν έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας, βάζε παραπάνω μπανάνα. Κι αν μετά απο πολλές προσπάθειες, δεν γίνει πάλι κάτι, τότε στα φρέσκα φρούτα συμπλήρωσε κανένα βρεφικό μπισκοτάκι, μην τα καταργείς εντελώς.

Τα περισσότερα μωρά, τρώνε ευχάριστα τις γλυκές κρέμες παρά τα φρούτα.

Όταν λες κομπόστα εννοείς με ζάχαρη? Αν ναι, δεν συμφωνώ. Αν εννοείς, βραστά, τότε ναι, με το βρασμό θα χαθεί ένα ποσοστό των βιταμινών, είναι γεγονός.

Κι ο δικός μου στην αρχή, δεν τα έτρωγε, του έβαλα κρέμα βανίλια και όπως λες κι εσύ δεν του άρεσε και έτρωγε ακόμη λιγότερο έως καθόλου. Επέμενα όμως και το προσπαθούσα κάθε μέρα.

Επίσης, έκανα το εξής: Πρώτα "εδραίωνα" τον ένα συνδυασμό και μετά εισήγαγα καινούρια γεύση. (αυτό το έκανα και στη χορτόσουπα)

Τι εννοώ: Του έδινα για κάποιες μέρες συνεχόμενα, τα ίδια φρούτα, την ίδια γεύση, για να τη συνηθίσει και αφού τη συνήθιζε, μετά δοκίμαζα άλλο συνδυασμό ή ένα διαφορετικό φρούτο.;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

και εγω τον πρωτο καιρο προσθετα ρυζαλευρο με το φρουτο της και αργοτερα αρχισα να βαζω βρεφικα μπισκοτακια και συνεχιζω ακομα.τον πρωτο καιρο και η δικια μου δεν τα ετρωγε οπως το κανει και τωρα που και που(εννια μηνων)αλλα θελει επιμονη γιατι τα φρεσκα φρουτα εχουν περισσοτερες βιταμινες απο την σκονη φρουτοκρεμα οποτε αξιζει να επιμενεις νομιζω

Δοκίμασε να της το κάνεις "μιλκ-σέικ". Τι εννοώ. Αν πίνει γάλα και της αρέσει, τότε φτιάξ'της δροσερό γαλατάκι, πέρασε φρέσκο φρούτο από το μούλτι (λίγη ποσότητα για αρχή, και κατά προτίμηση γλυκό φρουτάκι όπως είναι η μπανάνα) και μετά πρόσθεσέ το στο γάλα, ανακάτεψέ τα καλά και δοκίμασε μήπως της αρέσει έτσι. Εγώ, πάντως, στη μία μικρή μου που κάποια στιγμή αρνιόταν πεισματικά και για βδομάδες να φάει φρέσκο φρούτο σε οποιαδήποτε μορφή του, ξεκίνησα να της δίνω σκόνη φρουτόκρεμα που της άρεσε. Την κράτησα στη σκέτη σκόνη για περίπου 10 ημέρες και μετά ξεκίνησα και πρόσθετα δειλά-δειλά λίγο φρέσκο φρουτάκι αφαιρώντας ελάχιστη σκόνη. Αφού το έτρωγε δυο-τρεις φορές, πρόσθετα φρέσκο, αφαιρούσα σκόνη. Μέχρι που ήρθε και ξανατρώει τα φρούτα της πάλι. Γενικά, προσπάθησε να "παίξεις" με διάφορες ιδέες γιατί είναι κρίμα να κοπούν τα φρέσκα φρούτα από τη διατροφή της μικρούλας σου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

καλησπέρα, θα σου πρότεινα να επιμείνεις με τα φρέσκα φρούτα. είναι σημαντικό να μάθει να τα τρώει σκέτα. δοκίμασε συνδυασμούς βάλε κ μπανάνα σιγά σιγά γίνεται πολύ πιο νόστιμο. και εμάς μας πήρε σχεδόν 3 βδομάδες για να αντικαταστήσουμε γεύμα και ακόμα δεν της αρέσει να τρώει, αλλά πλέον τρώμε ικανοποιητική ποσότητα. δώσε του χρόνο στο λέω ως πρόσφατα παθούσα :D

uXGbp3.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ( Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ) Κ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.....ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΤΙΣ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ( ΒΡΑΣΤΑ ) Κ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΙΣ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΠΑΝΑΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΟΜ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΛΙΣΜΑ Κ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ.....

bZA8p2.png

:lol: ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!

Καλημερα μανουλες ,εχω μια κορουλα 6,5 μηνων και εδω και 15 μερες τρωμε αχλαδι μηλο και πορτοκαλι πια.Το προβλημα ειναι πως παρα το γεγονος οτι τα πορτοκαλια ειναι σκετη γλυκα ντοπια και απο γνωστο μας καλιεργητη,η μικρουλα μας δεν τρωει ευχαριστα . Κανει μορφασμους σαν να ανατριχιαζεται.Κανει λες και της εδωσα λεμονι.Το μηλο και το αχλαδι επισης φρεσκα και αυτα , τα τρωει πολυ πιο ευχαριστα. Μου προτειναν να της βαζω μεσα στη φρουτοκρεμα της μπισκοτακια Μιραντα για να γλυκανει . Αλλα δεν πιστευω οτι ειναι καλο.Ρωτησα τον παιδιατρο αν μπορω να της βαζω μαζι με τα φρουτακια της κρεμα βανιλια. Η απαντηση που πηρα ειναι πως καλα θα ηταν να το αποφυγω αλλα προκειμενου να φαει φρουτα ας το κανω ετσι. Εσεις τι μου προτενετε να κανω. Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων .

Καλημερα μανουλες ,εχω μια κορουλα 6,5 μηνων και εδω και 15 μερες τρωμε αχλαδι μηλο και πορτοκαλι πια.Το προβλημα ειναι πως παρα το γεγονος οτι τα πορτοκαλια ειναι σκετη γλυκα ντοπια και απο γνωστο μας καλιεργητη,η μικρουλα μας δεν τρωει ευχαριστα . Κανει μορφασμους σαν να ανατριχιαζεται.Κανει λες και της εδωσα λεμονι.Το μηλο και το αχλαδι επισης φρεσκα και αυτα , τα τρωει πολυ πιο ευχαριστα. Μου προτειναν να της βαζω μεσα στη φρουτοκρεμα της μπισκοτακια Μιραντα για να γλυκανει . Αλλα δεν πιστευω οτι ειναι καλο.Ρωτησα τον παιδιατρο αν μπορω να της βαζω μαζι με τα φρουτακια της κρεμα βανιλια. Η απαντηση που πηρα ειναι πως καλα θα ηταν να το αποφυγω αλλα προκειμενου να φαει φρουτα ας το κανω ετσι. Εσεις τι μου προτενετε να κανω. Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων .
οτι σου προτεινε ο παιδιατρος να κανεις γιατι εγω πχ της βαζω μπισκοτακια οχι βεβαια απο την αρχη αλλα αργοτερα εμενα μου τα προτεινε η παιδιατρος μου και τωρα πια της βαζω ενα η δυο το πολυ..αρχικα και εγω εβαζα ρυζαλευρο η βανιλια..:P:p:p

κοριτσακι μου γιατι θες να μπλεξεις????

αφου το μικρο σου τρωει φρουτα σκετα, προς τι η προσθηκη μπισκοτων?

μην το κανεις αυτο γιατι θα λες σε λιγο καιρο " ααα εμενα δεν τα τρωει τα φρουτα...."

κανε υπομονη.

δωσε πορτοκαλι ας ανατριχιαζει.

βρασε κιτρινη κολοκυθα και λιωσε μαζι μετα υπολοιπα να δεις πως θα τα εξαφανισει.

θες να κανεις θρεπτικη την φρουτοκρεμα?οκ! βαλε quaker!

εχει φτασει σε σημειο ο δικος μου,περα απο οτι τρωει ολα τα φρουτα,οσο πιο ξυνα τοσο πιο καλα:lol:.

κ δε με χαλαει καθολου:D

uDuOp2.png

Καλημερα Εfitsa ,το κουακερ το δοκιμασαμε σημερα κιολας (μου το συστησε κια η πεθερα μου) με μηλαρακι και πορτοκαλακι και δεν τα καταπινε με τιποτα,εκανε και 3-4 φορες γουλιτσες μετα τη δοκιμη. Με 2 κουταλιτσες κρεμα βανιλια το εφαγε σε 3 λεπτα.Σκευτομαι καθε μερα να της αφαιρω λιγη κρεμα.Ετσι θεωρω πως θα τα καταφερουμε καποια στιγμη σε 10 το πολυ μερες να τρωει σκετα φρουτακια.Ομως διαπιστωσα πως με το κουταλακι σιλικονης της Chicco δεν τρωει ευχαριστα .Της δοκιμασα λοιπον κι εγω τα κοινα κουταλακια του γλυκου και τρωει τελεια. Ειναι λετε κακο??? Να της επιμεινω τα κουταλακια σιλικονης???????

Καλημερα Εfitsa ,το κουακερ το δοκιμασαμε σημερα κιολας (μου το συστησε κια η πεθερα μου) με μηλαρακι και πορτοκαλακι και δεν τα καταπινε με τιποτα,εκανε και 3-4 φορες γουλιτσες μετα τη δοκιμη. Με 2 κουταλιτσες κρεμα βανιλια το εφαγε σε 3 λεπτα.Σκευτομαι καθε μερα να της αφαιρω λιγη κρεμα.Ετσι θεωρω πως θα τα καταφερουμε καποια στιγμη σε 10 το πολυ μερες να τρωει σκετα φρουτακια.Ομως διαπιστωσα πως με το κουταλακι σιλικονης της Chicco δεν τρωει ευχαριστα .Της δοκιμασα λοιπον κι εγω τα κοινα κουταλακια του γλυκου και τρωει τελεια. Ειναι λετε κακο??? Να της επιμεινω τα κουταλακια σιλικονης???????

και εγω αυτο χρησιμοποιουσα στην αρχη και μετα αρχισα να της δινω με ενα πλαστικο της nuk..ακομα και τωρα με αυτο τρωμε...θα τα καταφερετε πιστευω ελλατωνοντας την κρεμα μερα με τη μερα ετσι εκανα και εγω με τα μπισκοτακια και τωρα πια τρωμε σκετα φρουτα...καλη επιτυχια:P:p:p

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...