Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΡΟΥΤΑ ΣΚΕΤΑ Η ΜΕ ΚΡΕΜΑ?

culte

Recommended Posts

ξεκίνησα στη ζωίτσα να της φτιάχνω φρουτόκρεμα..τις πρώτες τρεις μέρες μήλο..ψιλοξύνιζε τα μούτρα της, τελικά το μισό το έτρωγε το άλλο μισό το έφτυνε..τώρα είμαστε στη φάση του αχλαδιού..δυστυχώς αυτό το φτύνει κατευθείαν και κλαίει! οπότε αναγκάστηκα και της εβαλα μέσα στη φρουτοκρέμα και ρυζάλευρο βανίλια..τώρα το τρώει σχεδόν όλο και κυνηγάει και το κουτάλι! κάνω καλά ή θα μου συνηθίσει τα γλυκά και μετά δεν θα τρώει τίποτα σκέτο??

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς ξεκινήσαμε κατ'ευθείαν με μήλο-αχλάδι-μπανάνα. Την πρώτη μέρα ξύνισε τη μούρη του απίστευτα, για καμμιά εβδομάδα την έτρωγε με το ζόρι και τώρα αδειάζει το μπωλ στο λεπτό! :D Μην ανησυχείς, είναι μέχρι να μάθει την καινούρια γεύση και το κουτάλι.

Το θέμα είναι ότι εμένα ούτε με το ζόρι δεν την τρώει..την φτύνει! ενώ όταν μπαίνει η κρεμούλα κυνηγάμε το κουτάλι!!

και αποθηλασε επιτελους!

Και εμένα μου έλεγαν ότι σιγά σιγά θα συνηθίσει και δεν το πίστευα. Δεν την ήθελε με τίποτα και τώρα κάνει σαν τρελλός. Θα δεις ότι θα συνηθίσει. Δοκίμασε απλά να βάζεις κάθε μέρα και λιγότερη κρέμα και όταν πια μάθει τη γεύση δεν θα χρειάζεται να βάζεις κρέμα. Μην απογοητεύεσαι, λίγη υπομονή θέλει... (εμάς μας πήρε περίπου 2 εβδομάδες για να περάσουμε από το ένα σενάριο στο άλλο)

Διαφημίσεις

To θεμα ειναι να μαθει την γευση απ τα φρουτα και οταν σταματησει τα αλεσμενα να τα τρωει...

Επειδη κι εμενα δεν τα ετρωγε η μεγαλη και πολυ ...της εβαζα λιγο κρεμα μεσα η κανα μπισκοτακι..ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ...

Δοκιμαζεις μαζι το μηλο με το αχλαδι?Αν ναι..απλα βαλε ολοκληρο μηλο (αφου το ψιλοετρωγε) και 1/4 ή 1/2 αχλαδι...(δες επισης αν αυτα που τρωει πιο ευκολα ιεναι τα γλυκα ή τα ξινα) οποτε βρες π.χ πιο γλυκα αχλαδια(μπορει να μην ηταν καλα αυτα που εβαλες 1-2 φορες στην γευση)

Και γενικα κανε πειραματα με τα φρουτα(σταδιακα εννοειτε για το θεμα με τις αλλεργιες) μεχρι να δεις ποια της αρεσουν πιο πολυ..

Στα διδυμα..παρολο που πηγε η μια να μου κανει νερακια με την φρουτοκρεμα και την χορτοσουπα...επεμενα και ενικησα :D

Αυτη την στιγμη τα διδυμα τα σακατευουν τα φρουτα και τρωνε και λαχανικα (βεβαια τα αλεσμενα επιτηδες τα κρατησα μεχρι 2 χρ)ενω η μεγαλη που για να φαει..εκανα χαζομαριστες...δυσκολευεται παρα πολυ :?

Καλή σου μέρα!Εμένα όταν ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα και για περίπου 20 ημέρες τρελαινόταν.Μετά δεν άνοιγε το στόμα με τίποτα.Ακολούθησα τη μέθοδο με την κρέμα βανίλια και την πρώτη μέρα την ξαναέφαγε όλη.Μετά σταδιακά άρχισα να μειώνω την ποσότητα της βανίλιας.Φτάσαμε ξανά στο σημείο να τρώει σκέτα φρούτα.Αυτό συνεχίστηκε για κανένα μήνα.Τώρα 3-4 μέρες πάλι χωρίς βανίλια αρνείται.Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι λόγω δυσκοιλιότητας της προσέθεσα ακτινίδιο το οποίο αλλοιώνει αρκετά τη γεύση της φρουτόκρεμας, αλλά πάλι την μέθοδο της σταδιακής μείωσης της βανίλιας ακολουθώ. Δοκίμασα να αυξήσω και μπανάνα, μήλο που είναι πιο γλυκά, αλλά υποφέραμε από δυσκοιλιότητα οπότε εγκαταλείψαμε αυτή τη λύση. Υπομονή, κάθε μωράκι είναι διαφορετικό.Να πειραματίζεσαι με το φαγητό μέχρι να βρείς την ιδανική φόρμουλα για το δικό σου.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ στην αρχή προβληματιστηκα με τη βανίλια γιατί δεν ήθελα να συνηθίζει τα γλυκά, αλλά προκειμένου να μην τρώει και καθόλου φρούτα επέλεξα να συμβιβαστώ!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

εγω ξεκινησα με μηλο αχλαδακι και μπανανα.το καλο με τη η μπανανα δινει τελεια γευση!αργοτερα εβαζα και λιγο φαριν λακτε μεσα ενα κουταλακι..και γινοταν θεικο!εκανα και παραλαγες με αλλα φρουτα..δοκιμασε ναχεις ετοιμο σε ενα βαζακι τριμενο σκονη μπισκοτο! και ριχνε ενα κουταλακι μεσα..ειναι απιστευτα νοστιμο!απο οτι καταλαβα ειναι μικρουλη το δικο σου οποτε πιο πολυ παιζεις με φρουτα αλλα σιγα σιγα κανε αυτο με την φαριν λακτε η καλητερα αυτο με το μπισκοτο και θα με θυμηθεις!

1-2-3MPOMPIRES!!!

εγω ξεκινησα με μηλο αχλαδακι και μπανανα.το καλο με τη η μπανανα δινει τελεια γευση!αργοτερα εβαζα και λιγο φαριν λακτε μεσα ενα κουταλακι..και γινοταν θεικο!εκανα και παραλαγες με αλλα φρουτα..δοκιμασε ναχεις ετοιμο σε ενα βαζακι τριμενο σκονη μπισκοτο! και ριχνε ενα κουταλακι μεσα..ειναι απιστευτα νοστιμο!απο οτι καταλαβα ειναι μικρουλη το δικο σου οποτε πιο πολυ παιζεις με φρουτα αλλα σιγα σιγα κανε αυτο με την φαριν λακτε η καλητερα αυτο με το μπισκοτο και θα με θυμηθεις!

Καλε τι προτινεται???

Ουτε μπισκοτο ουτε φαριν λακτε...το παιδι τωρα κανει εισαγωγη στις τροφες σιγα σιγα...αν θα βαλει μονο ρυζαλευρο που εχει ΗΔΗ φαει...

Αλλα εμενα προσωπικα θα ενδιεφερε να φαει εστω και λιγο μηλο (και γενικα λιγο απ τα υπολοιπα φρουτα που θα βαλουν) παρα να τρωει απλα μια γλυκια γευση...και θα ειναι το μισο φρουτο και το μισο κρεμα

Διαφημίσεις

αφροδιτη μου αυτο ειπα!οτι ειναι μικρο και απλα μπορει να παιζει με γευσεις φρουτων..για αργοτερα της το προτινα!!!!!

Απλα πρεπει να το τονιζουμε..γιατι ορισμενες κοπελες δεν τα ξερουν..και πιθανον να το δοκιμαζε..πιο γρηγορα απ οτι θα επρεπε :wink:

Φαριν λακτε και μπισκοτα μετα τον 7-8 αν θυμαμαι :roll:

ξεκίνησα στη ζωίτσα να της φτιάχνω φρουτόκρεμα..τις πρώτες τρεις μέρες μήλο..ψιλοξύνιζε τα μούτρα της, τελικά το μισό το έτρωγε το άλλο μισό το έφτυνε..τώρα είμαστε στη φάση του αχλαδιού..δυστυχώς αυτό το φτύνει κατευθείαν και κλαίει! οπότε αναγκάστηκα και της εβαλα μέσα στη φρουτοκρέμα και ρυζάλευρο βανίλια..τώρα το τρώει σχεδόν όλο και κυνηγάει και το κουτάλι! κάνω καλά ή θα μου συνηθίσει τα γλυκά και μετά δεν θα τρώει τίποτα σκέτο??

Δοκίμασε να κάνεις το αχλάδι και το μήλο στον ατμό, γίνονται πιο γλυκά και ελαφρία για το στομάχι. Αν δεν έχεις ατμομάγειρα θα βάλεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό σουρωτήρι με μέσα τα φρούτα σε κομματάκια θα τα σκεπάσεις με ένα καπάκι για 15 λεπτά και θα γίνουν από τους υδρατμούς!!! :wink::wink:

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι λόγω δυσκοιλιότητας της προσέθεσα ακτινίδιο το οποίο αλλοιώνει αρκετά τη γεύση της φρουτόκρεμας, αλλά πάλι την μέθοδο της σταδιακής μείωσης της βανίλιας ακολουθώ. Δοκίμασα να αυξήσω και μπανάνα, μήλο που είναι πιο γλυκά, αλλά υποφέραμε από δυσκοιλιότητα οπότε εγκαταλείψαμε αυτή τη λύση.

Μπορείς να στίβεις ένα γλυκό πορτοκάλι για την δυσκοιλιότητα αντί για το ακτινίδιο, έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα :wink:

Μπορείς να στίβεις ένα γλυκό πορτοκάλι για την δυσκοιλιότητα αντί για το ακτινίδιο, έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα :wink:

Η γιατρός μου έχει συστήσει το πορτοκάλι να μην το στίβω αλλά να το βάζω στο μουλτι με τις ίνες ολόκληρο για τη δυσκοιλιότητα.

s-age.pngs-age.png

Το δοκίμασα κι αυτό αλλά δεν έκανε δουλειά!Να φανταστείς έβαζα δύο πορτοκάλια, όχι ένα!Το ακτινίδιο το φοβήθηκα κι εγώ και η γιατρός επείδη προκαλεί αλλεργίες, αλλά τελικά δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα!

Διαφημίσεις

Η γιατρός μου έχει συστήσει το πορτοκάλι να μην το στίβω αλλά να το βάζω στο μουλτι με τις ίνες ολόκληρο για τη δυσκοιλιότητα.

Αυτή ακριβώς τη συμβουλή μου έδωσε κι εμένα με τις ίνες μέσα!Αλλά μηδέν εις το πηλίκον.Μία μηδαμινή βελτίωση.Με το ακτινίδιο πάντως βελτιώθηκε θεαματικά.

κοριτσια το ακτινιδιο ειναι πολυ επικινδυνο για τα μικρα μωρα!!!

οι παιδιατροι λενε μετα το χρονο.

δειτε τι λεει το μελος felinidoc

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=173812&highlight=%E1%EA%F4%E9%ED%DF%E4%E9%EF#173812

9a7bp2.pngIm47p2.png

και εμεις ειμαστε τωρα στιν μπανάνα με το αχλάδι ,και απλώς βαζω σκέτο ρυζάλευρο μόνο χωρίς την βανίλια γιατί μας την απέκλεισε εντελώς απο την αρχή.μας ειπε επίσης οτι το ακτινίδιο και οι φράουλες είναι απο τα πιο αλλεργιωγόνα φρούτα και απο τα τελευταία που θα δώσουμε,και το πορτοκάλι να το βάζω ολόκληρο στο multi και να βγάζω τα πολύ χοντρά κομματια.απο ότι κατάλαβα ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του,για αυτό μην αγχωνόμαστε οτι δέν κάνουμε κατι καλό στο μωρό μας.

322829.png

Καλημέρα.Εμένα ο μικρός μου ακόμα και τώρα που τρώει μήλο-αχλάδι-μπανάνα δεν τρελλαίνεται.Τρώει κάτι παραπάνω απο τη μισή βέβαια και την υπόλοιπη...η μαμά.Πάντως κάποιες φορές δοκίμασα και του έβαλα μέσα 2 κουταλιές κρέμα ριζάλευρο (από τα βιολογικά παίρνω τη HOLLE γιατί δεν θέλω να μάθει στα γλυκά και είμαι πολύ ευχαριστημένη και ο παιδίατρος επίσης) και τα διέλυσα όλα με λίγο χλιαρό νεράκι γιατί όσο να'ναι τα φρούτα στο ψυγείο είναι παγωμένα.Την έφαγε πολύ ωραία αλλά προσπαθώ να του τη δίνω χωρίς ρυζάλευρο.Έπειτα,είμαι της φιλοσοφίας να μην το πιέζω να φάει όλο το φαι του.Αν φάει το μισό είμαι πολύ ευχαριστημένη...

emanouela εγώ δεν τα βάζω στο ψυγείο, αγοράζω λίγα και έτσι δεν χαλάνε! :wink:

Το ακτινίδιο το περνάω από κόσκινο και τα σποράκια μένουν εκεί, αλλά του έχω δώσει οτι υπάρχει σε φρούτο και τροπικά ακόμα (μάνγκο, ανανά, παπάγια) και δεν έχει παρουσιάσει κάποια αλλεργία. Διάβαζα σε ένα ξένο site οτι η σύνγχρονη παιδιατρική λέει οτι πρέπει να έχουν φάει τα πάντα μέχρι το 1ο χρόνο, γιατί μετά δύσκολα δοκιμάζουν νέες γεύσεις και γίνονται μίζερα με το φαγητό!!! Ελεγε ακόμα οτι αν είναι να παρουσιάσει σε κάτι αλλεργία θα το παρουσιάσει όποτε και να το φάει πριν ή μετά τον 1ο χρόνο. Στην αρχή τα δίνεις και όλα ένα ένα οπότε ξέρεις πιο μπορεί να φταίει.

emanouela εγώ δεν τα βάζω στο ψυγείο, αγοράζω λίγα και έτσι δεν χαλάνε! :wink:

Το ακτινίδιο το περνάω από κόσκινο και τα σποράκια μένουν εκεί, αλλά του έχω δώσει οτι υπάρχει σε φρούτο και τροπικά ακόμα (μάνγκο, ανανά, παπάγια) και δεν έχει παρουσιάσει κάποια αλλεργία. Διάβαζα σε ένα ξένο site οτι η σύνγχρονη παιδιατρική λέει οτι πρέπει να έχουν φάει τα πάντα μέχρι το 1ο χρόνο, γιατί μετά δύσκολα δοκιμάζουν νέες γεύσεις και γίνονται μίζερα με το φαγητό!!! Ελεγε ακόμα οτι αν είναι να παρουσιάσει σε κάτι αλλεργία θα το παρουσιάσει όποτε και να το φάει πριν ή μετά τον 1ο χρόνο. Στην αρχή τα δίνεις και όλα ένα ένα οπότε ξέρεις πιο μπορεί να φταίει.

Κι εγώ το έχω διαβάσει αυτό που λές. Όχι τα σποράκια δεν τα έβαζα, αλλά να σου πω την αλήθεια μετάνοιωσα που της έδωσα ακτινίδιο και ας το είπε η γιατρός και εδώ και 3 μέρες το κόψαμε. Τώρα θα δούμε με τα κακάκια τι θα γίνει! Το θέμα μου δεν είναι οι αλλεργίες.Ευτυχώς δεν είχε στο ακτινίδιο, αλλά φοβάμαι για τον εγκολεασμό!

Ναι τα σποράκια είναι πιθανόν να το προκαλέσουν. Γι' αυτό απαγορεύονται και οι μπάμιες, το σισάμι και γενικά οτιδήποτε σε σποράκι απ' ότι έχω καταλάβει.

Γεια και απο μενα....

εμεις εχουμε 10 μερες περιπου που προσθεσαμε ρυζαλευρο και κρεμα (δημητριακων και φρουτων) στη διατροφη μας.

Η δικη μου παιδιατρος μου ειπε οτι μολις σταματησω την αποστειρωση (5μιση μηνων περιπου) να ξεκινησω σιγα σιγα τα φρεσκα φρουτα.

Μου ειπε για αρχη 1 αχλαδι για 3 μερες, την 4η μερα να προσθεσω στο αχλαδι 1/4 του μηλου (και να συνεχισω ετσι για αλλες 3 μερες) μετα την επομενη μερα (δλδ την 7η) να προσθεσω μιση μπανανα μεχρι να συνηθισει τις νεες γευσεις.

[Απο 24 ημερων το παιδι τρεφεται μονο με γαλα φαρμακειου (Novalac HA1) το οποιο ειναι υποαλλεργικο και ομολογω πανάκριβο...όταν μου ειπε στον 5ο μηνα να αρχισω ρυζαλευρο και κρεμα μου εδωσε ΠΑΛΙ της Novalac, μονο στα φαρμακεια το βρισκεις, και φτιαχνονται ΜΟΝΟ με γαλα και οχι με σκετο νερακι. Καποια στιγμη την ενημερωσα οτι πια δεν μπορω να ανταπεξελθω οικονομικα στο γαλα αυτο (που μπαινει και στο ρυζαλευρο και στην κρεμα) και μου συστησε ενα απο σουπερ μαρκετ πολυ πιο οικονομικο. Απλα να εχω το νου μου για τυχον δυσκοιλιοτητα ή διαρροια.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής όλα καλα. Ισως βοηθαει το γεγονος οτι η συγκεκριμενη κρεμα δημητριακων και φρουτων εχει μεσα μονο 2 φρουτα (βερικοκο και δαμασκηνο) που βοηθανε στην δυσκοιλιοτητα που συνηθως φερνει το ρυζαλευρο].

Εχω αγωνια για τα φρεσκα φρουτα τα οποια δυστυχως δεν θα βρισκομαι λογω δουλειας παρουσα, ωστε να δω τις αντιδρασεις του :( , γιατι το φρουτο μου το δινει για πρωι μετα το 1ο γάλα!

Απ'ότι καταλαβαινω παντως καθε παιδιατρος και καθε παιδι εχει τις δικες του ιδιαιτεροτητες και ποτε δεν ειναι κανονας τα οσα λεγονται και γραφονται εδω μεσα.

Ευχομαι σε ολες μας να τα καταφερουμε και να μεγαλωσουμε τα παιδια μας με αγαπη και φροντιδα πανω απο ολα!

ΥΓ: Σορρυ για το μεγαλο ποστ μου! ευχομαι να μην σας κουρασα πολυ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...