Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρυζάλευρο

candy1234

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προς το παρον ειμαι ευχαριστημενη με τη διατροφή του εκτος από το θεμα της κρεμας που μου φαίνεται άχρηστες θερμίδες. Βέβαια για να το τρώνε όλα τα παιδάκια.....

σε αυτό θα διαφωνήσω :wink: δεν τις τρωνε ολα τα παιδάκια...εγώ στην κόρη μου δεν έδωσα καθολου και δεν ειμαι η μοναδικη... :)

Προς το παρον ειμαι ευχαριστημενη με τη διατροφή του εκτος από το θεμα της κρεμας που μου φαίνεται άχρηστες θερμίδες. Βέβαια για να το τρώνε όλα τα παιδάκια.....

σε αυτό θα διαφωνήσω :wink: δεν τις τρωνε ολα τα παιδάκια...εγώ στην κόρη μου δεν έδωσα καθολου και δεν ειμαι η μοναδικη... :)

καλησπέρα και από εμένα.... και με τι έχεις αντικαταστήσει την κρέμα?

Εμεις ξεκινήσαμε 3 μέρες την στερεά τροφή και η απογευματινή του κρέμα είναι ΓΙΩΤΗΣ, Ανθος Αραβοσίτου ή Βανίλια. Το πάμε μια μέρα έτσι μία μερά αλλιώς για να μην της βαριέται. Του αρέσουν και οι 2 μέχρι στιγμής. Τρώει τουλάχιστον 200ml. δηλαδή όλο το μπωλ :shock:

Κι εμείς στο ίδιο κλαμπ, δεν δώσαμε ποτέ κρέμες. Ξεκινήσαμε με φρούτα και συνεχίσαμε με λαχανικά κτλ σε όσο πιο φυσική μορφή μπορούσαμε.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
ΚΑΜΜΙΑ!! ιδιως οχι nutricia! φαε με κρυο νερο κ η ζαχαρη κρατσαναει!!

προτιμησε αν μπορεις απο βιολογικα που δεν εχουν ζαχαρη/φρουκτοζη κτλ μεσα.

παντως αν θες ρυζαλευρο εμποριου ειχα βρει της νεστλε ενα γαλαζιο κουτι κ δεν ειχε ζαχαρη.

εγω επειδή θηλάζω δεν θέλω το μωρό μου να φάει κρέμα με γάλα αγελάδας μέσα και η νεστλε δεν εχει χωρίς γάλα. Η nutricia τι έχει το ρυζάλευρο της? έχει ζάχαρη? μετά την δουλειά θα πάει ο άντρας μου να μου το πάρει. δεν εχω βρει κάποιο άλλο ρυζάλευρο χωρίς γάλα και χωρίς νομίζω ζάχαρη.

αυτο το ρυζάλευρο της holle το έχουν όλα τα βιολογικά?

line_m121_beg_41_time_1221192000_text_f4ef20e1f3f4e5f1dceae920eceff520e5dfede1e920e720e6f9de20eceff520eae1e920e5dfede1e9.gif

?

Κι εμείς στο ίδιο κλαμπ, δεν δώσαμε ποτέ κρέμες. Ξεκινήσαμε με φρούτα και συνεχίσαμε με λαχανικά κτλ σε όσο πιο φυσική μορφή μπορούσαμε.

ξέρουμε γιατί δεν χρειάζεται ή "υποθετικά" χρειάζεται το ρυζάλευρο ως ξεκίνημα?

line_m121_beg_41_time_1221192000_text_f4ef20e1f3f4e5f1dceae920eceff520e5dfede1e920e720e6f9de20eceff520eae1e920e5dfede1e9.gif

ξέρουμε γιατί δεν χρειάζεται ή "υποθετικά" χρειάζεται το ρυζάλευρο ως ξεκίνημα?

Ρωτάς γιατί δίνουν οι άλλοι ή γιατί δεν δίνουμε εμείς; :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τα περισσοτερα βιολογικα θα το εχουν...εδω στο ηρακλειο που μενω το εχουν! δοκιμασε το! οντως γαλα ειχαν ολες οι συμβατικες κρεμες. μια χαρα ειναι οι holle κ εχουν κ ποικιλια.

Εμείς χρησιμοποιούμε μόνο τη farin lacte της Γιώτης.

Τον τελευταίο καιρό όμως είμαστε τρελοί με ξυνοτραχανά σταρένιο. Το βράζουμε με λίγο λαδάκι, βάζουμε και λίγο λεμονάκι και τα πιάτα αδειάζουν αστραπιαία!!!!

Μου άρεσε όμως και η ίδεα του κουάκερ! Αλήθεια amaliacon το νερό που χρησιμοποιείς είναι κρύο ή ζεστό?

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες, απελπισμενες κ μη, :lol::lol::lol:. Εχω πραγματικα μπερδευτει κ αγχωθει για το εξης:μας ειπε ο γιατρος να αρχισουμε με ρυζαλευρο- βανιλια κ να διαλεξουμε την κρεμα με την λιγοτερη ζαχαρη.Κοιταξα λοιπον στο super τις κρεμες, εκανα την συγκριση οσον αφορα στις θερμιδες απεριψα την Nounou(445kcal/100grσκονης+περιεχει κρυσταλλικη ζαχαρη) κ ειμαι μεταξυ της Nestle, της Γιωτης κ της Nutricia.Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας, καθως επισης αν γνωριζετε κατι για τις Milupa?

.png

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες, απελπισμενες κ μη, :lol::lol::lol:. Εχω πραγματικα μπερδευτει κ αγχωθει για το εξης:μας ειπε ο γιατρος να αρχισουμε με ρυζαλευρο- βανιλια κ να διαλεξουμε την κρεμα με την λιγοτερη ζαχαρη.Κοιταξα λοιπον στο super τις κρεμες, εκανα την συγκριση οσον αφορα στις θερμιδες απεριψα την Nounou(445kcal/100grσκονης+περιεχει κρυσταλλικη ζαχαρη) κ ειμαι μεταξυ της Nestle, της Γιωτης κ της Nutricia.Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας, καθως επισης αν γνωριζετε κατι για τις Milupa?

ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΗΣ NUTRICIA ΤΗ ΜΠΛΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ?

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΕΚΑΝΑ.

Τελικά κορίτσια τι είναι καλύτερο? Βιολογικές κρεμούλες της Ηolle ή κρέμες εμπορίου. Εγώ ξεκίνησα με κεχρί της holle, στον 7ο μήνα αλλάξαμε με μούσλι και τώρα τρώμε φαρίν λακτέ της νουνού. Αισθάνομαι τύψεις που άλλαξα κρέμα. Με φάγανε όλοι οι συγγενείς όμως. Ξέρεις γιαγιά, μαμά, πεθερά, θεία... Μου λέγανε τι είναι αυτό που της δίνεις, τα δικά μας παιδιά τι πάθανε που δεν τρώγανε βιολογικά.... δώσε το παιδί κρέμα του εμπορίου να νοστημευετεί να ανοίξει η όρεξή του και να βάλει κανένα κιλό κ.ο.κ. ξέρετε....Να αρχίσω λες τα βιολογικά πάλι? Τη να της δώσω τώρα που είναι 10 μηνών? Να δοκιμάσω αυτό με το κουάκερ? της αρέσει πάντως πολύ το γιαουρτάκι. εσείς τι γιαούρτι δίνεται?

.png

• 2 months later...

Συγνώμη αν έχει ξανανοιχτεί κάποιο παρόμοιο θέμα αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ψάχνω. Τα χω πάρει με τις κρέμες που δεν παραμένουν κρέμες μέχρι το τέλος και κάπου στην μέση του φαγητού γίνονται τόσο νερουλές σαν νερό. Έλεος πια! Ξέρετε τι είναι το παιδί να το παρακαλάς να φάει και όταν επιτέλους ανοίξει το στόμα να σου πέφτει η νερουλή κρέμα από το κουτάλι να λερώνεσαι και εσύ και το μωρό! Λοιπόν, σας παρακαλώ πολύ όσες μαμάδες έχετε βρει κάποια μάρκα κρέμας που να μην νερουλιάζει μετά από κάποια ώρα και να παραμένει κρέμα βοηθείστε με να πάω αύριο στο σούπερ να εφοδιαστώ. Έλεος πια

mKndp2.png

Διαφημίσεις

Τουλάχιστον αυτές που κυκλοφορούνε στα σούπερ μάρκετ, όλες νερουλιάζουν, δυστυχώς.

Η δική μου κόρη δεν έτρωγε γενικά κρέμες, στην αρχή όμως που τις ξεκινήσαμε, άλλαξα πολλές μάρκες μέχρι να βρώ κάποια που να μην νερουλιάζει.

Τζίφος, όλες το ίδιο.

Κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα! Και ο δικός μου τη θέλει πηχτή αλλιώς δεν την τρώει! Νομίζω πως βρήκα τη λύση όμως. Θα βάζεις λίγο λιγότερο νερό απ' όσο γράφουν οι οδηγίες και θα να φροντίζεις να είναι το πολύ χλιαρό. Συνήθως μου νερώνουν όταν βάζω πολύ ζεστό νερό. Καλές μάσες!!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Το ρυζάλευρο χωρίς γάλα νερουλιάζει αμέσως και προσθέτω συνεχώς λίγη ποσότητα. Εμένα το πρόβλημα με την κρέμα βανίλια - την οποία δεν της αρέσει καθόλου - είναι ότι σβολιάζει, είτε ρίξω χλιαρό, είτε καυτό, είτε κρύο νερό.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Γειά σου stilliani. Σε καταλαβαίνω. Έχω δοκιμάσει κι εγώ διάφορες κρέμες και νερουλιάζουν. Μόνο η Νουνού δεν το παθαίνει. Κανόνισε επίσης, να μην είναι το νερό σου ζεματιστό, αλλά χλιαρό.

Και τέλος, να σου πω ότι βάζω νερό χωρίς να μετρήσω και ρίχνω κρέμα ώσπου να πετύχω την πυκνότητα που θέλω. Δεν ακολουθώ τις οδηγίες του κουτιού. Έτσι μου είχε πει ο και ο παιδίατρος μου και έτσι βολεύομαι κιόλας. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...